-
Το ότι έχει τάμπουρα, δεν σημαίνει, απαραίτητα, ότι έχει χειρότερα φρένα.
Και η renault, αλλά και η ford στα μικρά τους τάμπουρα έχουν, και τα φρένα τους είναι τα καλύτερα στην κατηγορία τους.
Τώρα αν κατεβαίνεις συνέχεια από κανα κατσάβραχο, μπορεί να υπερθερμανθούν αλλά εκεί έτσι κι αλλιώς παίζουν τα κατεβάσματα και σε φρενάρει ο κινητήρας.Sent from my Coolpad 8675-A using Tapatalk
-
Αν κρίνω από το φρεναρισμα του QQ με το φρεναρισμα του Micra θα έλεγα για διαφορά χαους.
Από την κατηγορία των μικρομεσαίων και πάνω δεν νοω ταμπουρα πίσω. -
Θυμάμαι όταν είχα το Pajero Pinin και ήμουν στο Offroad Club τα παιδιά εκεί έλεγαν ότι για offroad καταστάσεις είναι καλύτερα να έχει ταμπούρα πίσω το αυτοκίνητο.
Μέσα σε νερά, λάσπες κλπ... τα δισκόφρενα χάνουν σε απόδοση, κινδυνεύουν και για στράβωμα οι δίσκοι ενώ τα ταμπούρα δεν έχουν τέτοια θέματα.Δεν ξέρω αν αυτά ισχύουν. Άλλοι τα έλεγαν.
-
Στο τελευταίο Drive που είχε συγκριτικό το Swift με το Ibiza, το Swift φρέναρε καλύτερα (και με διαφορά) σε σχέση με το Ibiza, παρά το γεγονός ότι διέθετε πίσω τάμπουρα αντί για τους δίσκους του Ibiza. Προφανώς εκεί που έχανε, ήταν στο θέμα της αντοχής, αλλά δεν ξέρω πόσο συχνά ένας μέσος οδηγός θα εξαντλήσει αυτά τα όρια.
-
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
Αν κρίνω από το φρεναρισμα του QQ με το φρεναρισμα του Micra θα έλεγα για διαφορά χαους.
Από την κατηγορία των μικρομεσαίων και πάνω δεν νοω ταμπουρα πίσω.Κοίτα τα τάμπουρα στα focus και megane είναι τσιπιά.
Σε fiesta και clio (και τα suv αδερφάκια τους), αν αποδίδουν σωστά, δεν θα τα απέκλεια για αυτό.Sent from my Coolpad 8675-A using Tapatalk
-
Ο χρήστης axel12p έγραψε:
Προφανώς εκεί που έχανε, ήταν στο θέμα της αντοχής, αλλά δεν ξέρω πόσο συχνά ένας μέσος οδηγός θα εξαντλήσει αυτά τα όρια.Εμένα που με θεωρώ τακακοφαγο προτιμώ τα ταμπουρα.
Από την κατηγορία των μικρομεσαίων και πάνω δεν νοω ταμπουρα πίσω.Κοίτα τα τάμπουρα στα focus και megane είναι τσιπιά.
Σε fiesta και clio (και τα suv αδερφάκια τους), αν αποδίδουν σωστά, δεν θα τα απέκλεια για αυτό.Sent from my Coolpad 8675-A using Tapatalk
Έτσι. Στα μικρά τα αποδέχομαι.
-
Κάποτε είχα ένα μοσκοβιτς εμπρός και πίσω ταμπούρα ,και βραχηκαν , πάω να φρενάρω και το αυτοκίνητο έτρεχε περισσότερο ,και παραλίγο θα έβγαινα στην εθνική οδό, ευτυχώς κάρφωσα την όπισθεν και το σταμάτησα
Sent from my Lenovo P1a42 using Tapatalk
-
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
Προφανώς εκεί που έχανε, ήταν στο θέμα της αντοχής, αλλά δεν ξέρω πόσο συχνά ένας μέσος οδηγός θα εξαντλήσει αυτά τα όρια.
Εμένα που με θεωρώ τακακοφαγο προτιμώ τα ταμπουρα.
Και εγώ τέτοιος είμαι, αποδεδειγμένα(μπροστά αλλαγή σε λιγότερο από 30Κ χλμ).
Κάποτε είχα ένα μοσκοβιτς εμπρός και πίσω ταμπούρα ,και βραχηκαν , πάω να φρενάρω και το αυτοκίνητο έτρεχε περισσότερο ,και παραλίγο θα έβγαινα στην εθνική οδό, ευτυχώς κάρφωσα την όπισθεν και το σταμάτησα
Μιλάς για τουλάχιστον 30 χρόνια πίσω όμως.
-
Τελικά είδα και το crossland που μου πρότειναν παραπάνω. Η βασική έκδοση είναι αρκετά εξοπλισμένη. Δεν ξέρω για τον κινητήρα όμως. Λέει πως είναι ο μικρός της opel, ενώ η Renault δίνει turbo.
-
Ο χρήστης LenaK έγραψε:
Τελικά είδα και το crossland που μου πρότειναν παραπάνω. Η βασική έκδοση είναι αρκετά εξοπλισμένη. Δεν ξέρω για τον κινητήρα όμως. Λέει πως είναι ο μικρός της opel, ενώ η Renault δίνει turbo.Ο βενζίνης ατμοσφαιρικός 1.2 με 80 άλογα. Χμμμμ ... [emoji107]
-
Στα 21000 που είπα ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ο μικρός . Είναι οι τούρμπο 110 βενζίνης ή 100 ντίζελ .
Για τα ταμπούρα πίσω και εγώ θεωρώ ότι μόνο σε μικρά και ελαφρά αμάξια θα πρέπει να μπαίνουν . Τώρα για το Μόσκοβιτς δεν έφταιγαν τα ταμπούρα . Εφταιγε το Μόσκοβιτς . Βέβαια για να μην ξεχνιόμαστε το 1969 η GS είχε δίσκους μπροστά και πίσω....
-
Για την πλειοψηφία των αυτοκινήτων τα ταμπούρα πίσω, δεν είναι πρόβλημα. Οι πίσω δίσκοι είναι όμως απαραίτητοι σε οχήματα με υψηλές επιδόσεις. Στην 146 που τα φρένα της ήταν άγκυρες πίσω είχε ταμπούρα και αυτό δεν με είχε προβληματίσει καθώς ήταν η 1.4 tspark με 103 άλογα. Όταν θέλησα και διερεύνησα την αντικατάσταση του κινητήρα με ισχυρότερο και μάλιστα σε εξουσιοδοτημένο, μέσα στα αναγκαία προς αντικατάσταση ήταν και τα ταμπούρα από δίσκους. Το focus 1.6 την ίδια εποχή είχε επίσης ταμπούρα και φρέναρε εξίσου καλά. Το ίδιο συνέβαινε και με πολλά άλλα αυτοκίνητα όπως συμβαίνει ακόμη και τώρα.
-
Όταν βραχούν τά ταμπούρα δεν δουλεύουν,για αυτό πάντα έχουν δίσκους μπροστά και ταμπούρα πίσω , την παλιά εποχή στα πλυντήρια είχα ταμπέλα και το έγραφε
Επίσης τα ταμπούρα δεν έχουν πάντα την ίδια απόδοση,
στα φορτηγά όμως είναι απαραίτητα .Sent from my Lenovo P1a42 using Tapatalk
-
Συγνώμη που παρεμβαίνω ως άσχετος, αλλά και εγώ το θεωρώ απαράδεκτο εν έτη 2017 οποιοδήποτε αυτοκίνητο να έχει ταμπούρα με την δικαιολογία 'Εε, αφού αρκούν'.
Είναι ξεπερασμένη τεχνολογία και δεν θα έπρεπε να ασχολούμαστε καν.
...
Είναι σαν να είμαστε στην εποχή του ιντερνετ και να λέμε
'Δεν πειράζει στείλτου μήνυμα με τηλέγραφο. Και έτσι, κι αλλιώς, θα το πάρει'Το είδα στα καινούργια Swift και Ignis της Suzuki που χάζευα στην έκθεση του καταστήματος, και ξίνησα.
-
Ακριβώς αυτό είπα και εγώ
Πουλούν καθρέφτακια στους
ιθαγενείςSent from my Lenovo P1a42 using Tapatalk
-
Ο χρήστης alnotas έγραψε:
Συγνώμη που παρεμβαίνω ως άσχετος, αλλά και εγώ το θεωρώ απαράδεκτο εν έτη 2017 οποιοδήποτε αυτοκίνητο να έχει ταμπούρα με την δικαιολογία 'Εε, αφού αρκούν'.
Είναι ξεπερασμένη τεχνολογία και δεν θα έπρεπε να ασχολούμαστε καν.Έτσι για να κάνουμε κουβέντα....και τα χειροκίνητα κιβώτια ταχυτήτων είναι ξεπερασμένη τεχνολογία, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται. Το αυτοκίνητο έχει πάρα πολλές τεχνολογίες επάνω του (και εξελίξεις), πολλές εκ των οποίων είναι παλιές και ξεπερασμένες, αλλά συνεχίζουν να υπάρχουν.
'If it works, do not fix it'.
-
Ο χρήστης criuser έγραψε:
το 1969 η GS είχε δίσκους μπροστά και πίσω....Όταν βραχούν τά ταμπούρα δεν δουλεύουν,για αυτό πάντα έχουν δίσκους μπροστά και ταμπούρα πίσω , την παλιά εποχή στα πλυντήρια είχα ταμπέλα και το έγραφε
Επίσης τα ταμπούρα δεν έχουν πάντα την ίδια απόδοση+1
Οι πίσω δίσκοι είναι όμως απαραίτητοι σε οχήματα με υψηλές επιδόσεις. Στην 146 που τα φρένα της ήταν άγκυρες πίσω είχε ταμπούρα και αυτό δεν με είχε προβληματίσει καθώς ήταν η 1.4 tspark με 103 άλογα. Όταν θέλησα και διερεύνησα την αντικατάσταση του κινητήρα με ισχυρότερο και μάλιστα σε εξουσιοδοτημένο, μέσα στα αναγκαία προς αντικατάσταση ήταν και τα ταμπούρα από δίσκους. Το focus 1.6 την ίδια εποχή είχε επίσης ταμπούρα και φρέναρε εξίσου καλά.
Δε λες υψηλών επιδόσεων τη GS του 1969.
Ούτε την εποχή της 146 και του Focus δε λες ότι ο ανταγωνισμός επέλεγε εξίσου τα ταμπούρα πίσω
κι ας είχε και λιγότερα άλογα.Γυφτιές και φτήνιες είναι αυτά
κι ας μην παραμυθιάζεστε.Συγνώμη που παρεμβαίνω ως άσχετος, αλλά και εγώ το θεωρώ απαράδεκτο εν έτη 2017 οποιοδήποτε αυτοκίνητο να έχει ταμπούρα με την δικαιολογία 'Εε, αφού αρκούν'.
Είναι ξεπερασμένη τεχνολογία και δεν θα έπρεπε να ασχολούμαστε καν.Έτσι για να κάνουμε κουβέντα....και τα χειροκίνητα κιβώτια ταχυτήτων είναι ξεπερασμένη τεχνολογία, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται. Το αυτοκίνητο έχει πάρα πολλές τεχνολογίες επάνω του (και εξελίξεις), πολλές εκ των οποίων είναι παλιές και ξεπερασμένες, αλλά συνεχίζουν να υπάρχουν.
'If it works, do not fix it'.
Η διαφορά βέβαια είναι πως στα κιβώτια ταχυτήτων υπάρχουν γούστα
κι άλλος επιλέγει τα μεν κι άλλος τα δε.
Στα φρένα των ΙΧ δεν ξέρω πολλούς που βγάζουν τα δικσόφρενα για να βάλουν ταμπούρα
επειδή ψάχνουν απόδοση. -
Για ένα πραγματικό οδηγό τό χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων είναι αναντικατάστατο
-
Ταμπούρα...
Όλα γίνονται για τα φράγκα. Από τη μύγα ξύγκι. Κουτοπονηριά.Ειδικά σε αυτό το τομέα οι Έλληνες εισαγωγείς είναι μάστορες σε κάτι τέτοια. Σου βάζουν πίσω ένα ταμπούρο που η πλειοψηφία των πελατών ούτε που θα το πάρει πρέφα, αλλά σου δίνουν ένα σούπερ-ντούπερ αξεσουάρ που το βλέπει ο πελάτης και ψαρώνει.
-
Δεν υπάρχει λόγος να ζητάς συγνώμη! Οι απόψεις είναι καλό να ακούγονται όλες και πάντα. Απλά προσπαθώ από την δική μου την σκοπιά να πω πως κάθε κατασκευαστής εκκινεί από ένα μπάτζετ για την σχεδίαση και υλοποίηση ενός αυτοκινήτου και εφαρμόζει όπου μπορεί συγκεκριμένες λύσεις ώστε να βγει κάτι που θα του αποφέρει κέρδος και συνάμα θα παραμένει ανταγωνιστικό. Πολλά οχήματα μπορούν να είναι πολύ καλά στημένα και ανταγωνιστικά και ας μη φορούν την τελευταία λέξη της τεχνολογίας σε κάθε τους εξάρτημα. Σωστή πολύ η παρατήρηση του Φάνη. Ινέρτια γυφτιά μεγαλύτερη από την επιλογή της ανάρτησης βάση του κινητήρα δεν υπάρχει. Μην παραμυθιάζεσαι.
SUV/Crossovers Forum