-
Δόθηκε ξεκάθαρα για τους εισαγωγείς/κατασκευαστές. Και η διαφορά δεν είναι πάντα 500 είναι και 2000 ανάλογα την περίπτωση που μεταφράζεται ως και 7% εκτύπωση στην τελική τιμή. Δεν ξέρω πόσο άνετοι είστε εσείς αλλά εμένα 2000 πραγματική έκπτωση ( όχι σαν της πεζω τις εκπτώσεις) μου φαίνεται πολύ καλή.
Επίσης ακόμα και τα 500 ευρώ μπορεί να είναι όντως λίγα για έναν καταναλωτή , αλλά 500 ευρώ Χ μερικές χιλιάδες μονάδες αμαξιών έξτρα κέρδος είναι πολλά λεφτά για τους εισαγωγείς/κατασκευαστές.
-
Διά εσύ κάνεις λάθος. Μάλλον δεν ασχολείσαι με διεθνές εμπόριο, αυτο που λες στα προϊόντα εισαγωγής δεν ισχύει, μπορεί να επηρεαστεί με ποινές ο πονηρός. Τωρα στα μαγαζακια και στους υδραυλικους της γειτονιας, οκ.
Πάντα μα πάντα μα ΠΑΝΤΑ όμως καταγράφεται το κόστος παραγωγής του προίοντος. Υπάρχουν ειδικές υπηρεσίες και επιτροπες ελεγχπυ του αντσγωνιαμου στην Ευρωπαϊκή Ένωση που ααχολουνται μόνο με αυτό.
Σωστό αυτο που λες ότι δεν μπορεί να επιβάλει τιμές κοστους επί του εργοστασίου (μεταβλητες και σταθερες) αλλά επιβάλει τιμές και ποινές επί της αγοράς μεσω της μονιμης καταγραφης κόστους παραγωγής.
Εκεί έγκειται και η διαφορά και η αποσαφήνιση που έκανα στον Φάνη πιο πάνω.
Έτσι λοιπόν αυτό που σας λέω είναι πως μια εποπτική αρχή μπορεί να εξετάσει και να δει τις τιμές εργοστασίου καθενός στοιχείου ξεχωριστά του κάθε προίοντος και αν δει ύποπτες αυξήσεις χωρίς ρεαλιστικό αντίκρισμα και δικαιολογηση να προστρέξει στην δικαιοσύνη για όφελος του δημόσιου συμφέροντος.
Αυτό θεωρω είναι τιμιότητα, δεν έχει να κάνει με το σύστημα του καπιταλισμού και το 'ότι γουστάρω κάνω'
Το Διεθνές εμπόριο δεν λειτουργεί έτσι, εδώ Ελλάδα όλα χύμα στο κύμα
Δεν έχει καμία σημασία το κόστος παραγωγής κλπ. Μπορείς να έχεις 10% κέρδος, μπορείς 100%, μπορείς και 1000%. Καμία Αρχή δεν εμπλέκεται, ειδικά σε αυτά τα είδη. Αν μιλάμε για μπουκαλάκι νερό, εκεί μπορεί να μπει διατίμηση, ως κοινωνικό αγαθό. Ως εκεί όμως. Για αυτό και κάθε αυτοκινητοβιομηχανία έχει το δικό της περιθώριο κέρδους, δεν τους λέει κανείς πόσο πρέπει να πουλήσουν βάσει του κόστους παραγωγής τους!!!
-
Τι λες;
Δεν κατάλαβα.
Φυσικα και έχει σημασία το κόστος παραγωγης ώστε αναλόγως να υπάρχουν οι εθνικές και κοινοτικές επιβαρύνσεις.
Υπάρχουν γραφεία και αρχές με πολυ προσωπικο που κανουν αυτήν την εργασία σε μεγεθη ευρωπης και κοινής αγορας
Το κέρδος είναι άλλου παπα ευαγγέλιο. Αυτό το ρυθμίζει το πλήθος των ανταγωνιστών υπό την προϋποθεση ότι δεν υπάρχει συντεχνία, τριγωνικές συναλλαγές πρωτων υλών και καρτέλ. Υπάρχουν και παλι αρμόδιες αρχες για αυτό και ασκουν ελέγχους.
Αν το προιον κρίνεται ως αγαθο και μάλιστα βασικό τότε υπάρχει η διατιμηση.
Μην μπερδευετε το συστημα με τον τρόπο λειτουργίας του εμπορίου.
Στο θέμα μας εξετάζουμε για το αν ένας νόμος που θεσπίστηκε με ενα σκεπτικό εφαρμόζεται στην πράξη ή υπάρχει παρατυπια μέσω υπόπτων αλλαγών στο δηλωθεν κόστος κατασκευής
-
Μα για το κέρδος μιλάμε τόσες μέρες. Σου λέει το Κράτος μειώνω κατά Χ ποσό την φορολογία του συγκεκριμένου αυτοκινήτου. Και λέει ο Κατασκευαστής/Εισαγωγέας/Έμπορος, ΟΚ, κι εγώ αυξάνω το περιθώριο κέρδους μου κατά το ίδιο Χ ποσό και η τελική τιμή παραμένει η ίδια για τον καταναλωτή. Δεν είπε κανείς ότι ο θα παρακρατήσει κάποιος τον φόρο που μείωσε το Κράτος, ή ότι θα δηλώσει ψευδή τιμή ex factory!!! Απλά μπορεί να αυξήσει το δικό του ποσοστό κέρδους. Τόσο απλά, τόσο Καπιταλιστικά!!!
-
Συγνώμη αλλά η απορρόφηση του ττ δεν γίνεται λόγω υψηλότερου κόστους κατασκευής εν μια νυκτί;
Δεν λέμε ότι ανέβηκαν οι εργοσταικες τιμές εν μια νυκτί και έτσι το όφελος εξατμίζεται;
-
Δεν μπορούμε να ξέρουμε τι γίνεται σε κάθε μία εταιρεία ξεχωριστά. Δεν έχει σημασία το κόστος κατασκευής. Ο κάθε πωλητής στην αλυσίδα (Εργοστάσιο-Εισαγωγέας-Έμπορος) μπορεί να πουλάει με όσο κέρδος θέλει. Μπορεί το εργοστάσιο να αποφάσισε ότι την μείωση από τους φόρους θα την καρπωθεί το ίδιο, αυξάνοντας την τιμή ex factory, ή μπορεί ο τελικός έμπορος να αύξησε το ποσοστό κέρδους του. Γιατί; Επειδή αποφάσισαν ότι με την προηγούμενη τελική τιμή πουλούσαν 100 κομμάτια, οπότε κρατώντας ίδια τιμή, παρά την μείωση των φόρων, πάλι 100 κομμάτια θα πουλήσουν, αλλά με μεγαλύτερο κέρδος. Κανείς δεν μπορεί να τους πει τίποτα. Καπιταλισμός - Ελεύθερη Αγορά και ο καθένας καθορίζει τις τιμές που θέλει να πουλάει. Θεωρητικά θα αυτορρυθμιστεί η αγορά... ΧΑΧΑΧΑΧΑ!!!
-
Και όμως υπάρχουν υπηρεσίες που καταγράφουν το κόστος κατασκευής ιδιαίτερα των προϊόντων τρίτων χωρών με σκοπό την προστασια της ενδοκοινοτικής οικονομίας. Όσο πιο πολυπλοκο προιον τόσο περισσοτερο σημαία του δίνουν. Βλέπουν ακόμα και προμηθευτες και αναλύουν ακόμα και ξεχωριστά κάθε εργοστάσιο. Πολλοί εργοστασιαρχες τρίτων χωρών που εμπορεύονται με την ευρωπη, τρέμουν μη μπουν στο μάτι των αρχών αυτών
Για παραδειγμα εάν μια χώρα πριμοδοτει μέσω του κράτους της κάποια βιομηχανία και έτσι αυτη εχει μικρότερο κόστος ή μεγαλυτερο περιθωριο κέρδους περα από κάποια τυπικα όρια τα οποία ζημειώνουν εμάς τους ευρωπαίους κατασκευαστές και ανταγωνιστές της,
Τότε τον προϊόν αυτό πιθανοτατα να υποστεί φορολογικές επιβαρύνσεις. Τόσες ώστε να ισοσκελιστει η διαφορά.
Το πως βρίσκουν το πραγματικο κόστος είναι άθλος και δυσκολο. Γίνονται πολλες συγκριτικές μελέτες και αναλυσεις πρωτων υλών κτλ επίσης θεωρουν πως σε διάστημα 3ετων έχουν το δικαίωμα αναδρομικης επιβάρυνσης. Είναι τέτοια η πληθωρα των προιοντων και των εργοστασίων που σίγουρα ξεφευγουν πολλα κολπάκια που κάνουν οι κατασκευαστές. Η προθεση όμως προστασιας και εποπτικού ελέγχου υπάρχει
Για αυτό λέω πως όντως δεν έχουμε ελευθερο καπιταλισμό. Έχουμε εποπτευομενο καπιταλισμό.
Τώρα αν ο νόμος προεβλεψε, δεν το γνωρίζω, τον έλεγχο της εργοστασιακης τιμής, ώστε να διασφαλιστεί προς όφελος των καταναλωτών η τελική τιμή, αυτό μπορεί να γίνει μέσω της ανάλυσης κόστους κατασκευής που οπως σας λέω δεν είναι τοσο κρυφό για τις αρχες που επιβάλουν φορολογικές επιβαρυνσεις.
Τεσπα, Μάλλον δυσκολο το κόβω να συμβει
-
Ξεφύγαμε αδέλφια και από τα κροσόβερ πήγαμε σε οικονομοτεχνικά θέματα.Άρχισε να υπάρχει και μια ένταση...
-
Ξεφύγαμε αδέλφια και από τα κροσόβερ πήγαμε σε οικονομοτεχνικά θέματα.Άρχισε να υπάρχει και μια ένταση...
Ναι έτσι γίνεται δυστυχώς σε πολλά θέματα όπως έχω παρατηρήσει. Είναι τελικά προτιμότερο απο το να εξηγείς τα αυτονόητα, να πάς 'πάσο' μπας και ξεμπλέξεις μια ώρα αρχύτερα....
-
Ελα σιγά..... Έμαθες και κάτι νέο ππυ δεν το ξέρεις. Μη μου πεις ότι το ηξερες δεν σε πισυευω
-
Mastoras78 wrote:
Με την ίδια ευκολία που ανεβάζουν τιμές σήμερα αύριο θα δίνουν άτοκες,summer sales,black friday κλπ κλπ. Και για να μπούν επιτέλους κάποια πράγματα στην θέση τους, η αγορά είναι τα κέρδη και ο αριθμός των πωλήσεων. Και πολύ καλά κάνει και είναι έτσι! Κανένα φόρουμ, κανένας αριθμός post, δεν έχουν σχέση με την **πραγματική **αγορά ότι και να γράφουμε η λέμε εδώ.
Αφήνω αυτό εδώ και την κάνω με ελαφρά! Συχνά βλέπω στο φόρουμ κριτική για πωλητές στις αντιπροσωπείες που δε γνωρίζουν και παραπληροφορούν ταχα μου, η ατέλειωτες σελίδες για αυτοκίνητα που δεν ενδιαφέρουν κανένα (όπως έχουν δείξει οι πωλήσεις), θάψιμο σε αυτοκίνητα που τιμά η αγορά, κινδυνολογίες πάσης φύσεως και εμμονές για τεχνολογίες στα όρια των θεωριών συνωμοσίας και γενικά οτι νάναι. Τολμώ να πώ οτι δεν είναι και η καλύτερη ιδέα να ζητήσει ένας νορμάλ άνθρωπος γνώμη για αυτοκίνητο εδώ μέσα, εύχομαι όποιος το κάνει να έχει και τα ανάλογα 'φίλτρα' αξιολόγησης των πληροφοριών που του παρέχονται..
Φίλε μάστορα, με έχουν εντυπωσιάσει κάποιες τελευταίες αναρτήσεις σου, με την τετράγωνη λογική που τις διέπει. Εύγε!
Κατά τ' άλλα, απαντώντας στο τελευταίο θέμα που έθεσες, η πλειονότητα όσων ρωτάνε γνώμη για αυτοκίνητα στο forum είναι είτε άνθρωποι άσχετοι με το αντικείμενο (δεν είναι κακό αυτό, παρά μόνο ως προς το ότι δεν έχουν τα απαραίτητα 'φίλτρα' αξιολόγησης) είτε άνθρωποι που στην ουσία θέλουν 'επιβεβαίωση' της ήδη ειλημμένης επιλογής τους (άσχετο αν δεν το παραδέχονται ευθέως) είτε άνθρωποι που κουβαλάνε ένα σωρό προκαταλήψεις και σχεδόν οπαδικές προτιμήσεις (αλλά θεωρούν εαυτούς αντικειμενικούς). Οι ελάχιστοι που προσεγγίζουν το θέμα με ανοιχτό μυαλό, γνώσεις και διάθεση να επωφεληθούν της εμπειρίας κάποιων, διαθέτουν τα απαραίτητα 'φίλτρα' και τελικά μπορούν να ξεδιαλέξουν τις πραγματικά χρήσιμες απόψεις και εμπειρίες, ώστε να διαμορφώσουν άποψη.
Νοητικά άλματα.
Καμία σχέση το ενα με το αλλο.
Το ένα έχει να κάνει με εθνικές φορολογικες επιβαρύνσεις του προϊόντος ως κοινός παράγοντας, το οποίο θίγει την αγοραστική δυναμη του καταναλωτή .Το άλλο έχει να κάνει με τιμολογιακή πολιτική ανταγωνισμου μεταξυ των εισαγωγέων και αντιπροσώπων.
Μήλα οχι με πορτοκάλια.....με κοτρόνες.
Άμαν βρε χάρη βρήκες και εσύ τετράγωνη λογική.
Τεσπα
Mastoras είσαι πολύ καλό μέλος και σε θέλουμε, μη φύγεις...
Εγώ δεν θέλω να σου κάνω κριτική λογω του επαγγελματος σου και του δημόσιου forum, αφορμη απλα υπήρξε το ποστ του Χάρη.
-
Λίγο τσιμπημενες οι τιμές αλλά τουλάχιστον αναλογικά σε όλα τα μοντέλα.
Μικρότερη κατανάλωση η καινούργια πλατφόρμα PSA με τον 100 manual ξεκάθαρα.
Γνώμη μου, ο ποιό σύγχρονος πετρελαιοκινητηρας της αγοράς.
-
Ετσι φαίνεται είναι ο πιο σύγχρονος
Το νέο 301 ποτέ βγαίνει;
-
Τώρα μέρα που είναι να ανακατέψω την τράπουλα άλλη μια φορά;
Και γιατί δεν είναι ο πιο σύγχρονος diesel αυτός της Mazda ο οποίος είναι ο μοναδικός χωρίς ουρία, εξαιρετικά γραμμικός σε όλο το εύρος των στροφών, πάει τουλάχιστον 500 στροφές πάνω από κάθε άλλο και παντού γράφουν ότι έχει αίσθηση σχεδόν βενζίνης;; ^^
Με αγάπη πάντα και χρόνια πολλά. Και εγώ αν χρειαστώ diesel PSA θα κοιτάξω ή Hyundai Group αλλά θέλω να είμαι δίκαιος.
-
Ωραίο τεστ, 5 αυτοκίνητα, 2 κινητήρες. Των οποίων παρουσιάζεται η 'μέγιστη' κατανάλωση, όσο μας λένε και για τις βενζίνες... και οι άλλοι κινητήρες, vag, ford, δεν είναι οικονομικοί γιατί μάλλον καινε μισό λίτρο παραπάνω και ίσως 1 λίτρο παραπάνω οι κορεατες...
-
Dublin wrote:
Ωραίο τεστ, 5 αυτοκίνητα, 2 κινητήρες. Των οποίων παρουσιάζεται η 'μέγιστη' κατανάλωση, όσο μας λένε και για τις βενζίνες... και οι άλλοι κινητήρες, vag, ford, δεν είναι οικονομικοί γιατί μάλλον καινε μισό λίτρο παραπάνω και ίσως 1 λίτρο παραπάνω οι κορεατες...
'Τα 5 μικρά crossover που σας παρουσιάζουμε είναι τα πιο οικονομικά diesel μοντέλα σε πραγματική κατανάλωση σύμφωνα με τις μετρήσεις του AutoΤρίτη. '
Όσο για τον Mazda τον έχω διαβάσει μόνο στο 3 και έχει χειρότερες επιδόσεις, μεγαλύτερο κυβισμό, μεγαλύτερη πραγματική κατανάλωση ακόμη και από SUV, περισσότερο CO2 από ότι σε αντίστοιχο PSA (ακόμη και από SUV).
-
Οδήγησα και το kuga 1.5 ecoboost titanium . Με κάποια ζορισματα από στάση χωρίς όμως να το σκίσω κυρίως σε σπορ αλλά και κάποια χλμ σε εκο το αποτέλεσμα μετά από +20 χλμ ήταν 9.3 λτ. Δλδ τούρμπο βενζίνης παίρνεις μόνο πραγματικά αν αδιαφορεις για την οικονομία. Όσοι σε b-c suv μιλούν για καταναλώσεις 7-7.5 κυριολεκτικά πάνε με αυγό στο πόδι και απορώ για ποιο λόγο επέλεξαν αυτούς τους κινητήρες και προσπαθούν να κάνουν οικονομία. Αυτούς τους παίρνεις τους πατάς και όσο πάνε! Δλδ στάνταρ 10 και βάλε.
Το αμάξι στην τιτανιουμ έκδοση με τις 17αρες παραδίδει μαθήματα στησίματος και άνεσης! Κανένα χοροπηδημα κανένα κοπανημα καταπίνει άψογα , κανένα βύθισμα σε φρενάρισμα έχει κλίση αλλά όχι ενοχλητική. Το καλύτερο που έχω οδηγήσει από τα πολλά c suv. Φοβερή ισορροπία. Πιστεύω ότι η st line με τις 18αρες και τα πιο σκληρά ελατήρια θα χάνουν λίγο σε αίσθηση στους ελληνικούς δρόμους.
Τιμόνι πολύ ωραίο και αρκετά κοφτό μου φάνηκε στο σχετικά απαιτητικό παρκάρισμα εντός της αντιπροσωπείας.
Κιβώτιο ωραίες κοντές σχέσεις αλλά σε αίσθηση τουλάχιστον έναν επίπεδο κάτω από το cx30.
Φρένα άγκυρες συνηθισμένος από το δικό μου τα παταγα στην αρχή και κοκκαλωνε! Πολύ ισχυρά.
Και κλασικά και σε αυτό το Φορντ βλέπεις πόσο καλή δουλειά έχουν κάνει στα διάφορα προγράμματα μεταξύ τους. Ήμουν με το εκο πατούσα σχετικά έντονα το γκάζι σε ελαφριά ανηφόρα ήταν ψιλο βαρύ παταγες το κουμπί στο σπορ και με την ίδια ένταση που είχες στο γκαζι έπρεπε να το τραβήξεις γιατί επιτάχυνε επικίνδυνα σε σχέση με τους μπροστά! Με διάφορα τα πιο παρεμβατικα προγράμματα οδήγησης που έχω οδηγησει. Κάνουν δουλειά δεν είναι διακοσμητικά.
Το lane assist ενεργοποιημένο περασα 20 φορες πανω απο γραμμες αντέδρασε μολις τις 2!
Συνολικά μάλλον το καλύτερο c suv που έχω οδηγήσει αλλά και από τα ακριβότερα.
Το πιο vfm c suv/cuv/crossover diesel που εχω οδηγήσει νομίζω είναι αυτην την στιγμή το cx 30. Είναι το μικροτερο σε χώρους για τους πίσω αλλα εχει τον περισσότερο εξοπλισμό και το καλυτερο κιβωτιο από ολα. Το μονο χωρις δοχείο ουρίας , με τον πιο ελαστικο κινητηρα ντιζελ , που δεν ακουγεται για ντιζελ, ξεχνας τι ταχυτητα εχεις μεσα πας με όλες τις σχεσεις σε όλο το φασμα που λεει ο λογος! Φοβερος εξωτερικος σχεδιασμός υψηλη ποιοτητα μεσα ( την υψηλοτερη με διαφορά απο οσα εχω οδηγησει ακομα και απο την Χ1).
-
Ε χαίρω πολύ το CX30 είναι εξαιρετικό πανέμορφο αμάξι. Όμως. Οι χώροι είναι deal-breaker, τόσο απλά...
-
Ίσως να είμαι λάθος αλλά το νέο kuga θα ήθελα να το δω σε συγκριτικό σε κάποια πλούσια έκδοση με ds7 λόγω μεγέθους και των δύο
-
Τοσο χαλια το cx30 σε χωρους;
SUV/Crossovers Forum