-
Πάρα πολλά τα γρ. CO2 για υβριδικό. Πέρα από αυτό δεν ξέρω άλλα τεχνικά χαρακτηριστικά και το βρίσκω ακριβό.
-
Καλημέρα παιδιά. Τί γνώμη έχετε για το καινούριο forester e-boxer? Ξεκινάει απο 40.590 ευρώ.
Στα αρνητικά του είναι σίγουρα η τιμή, το μικρό τεπόζιτο (48 λίτρα), ο φόρος πολυτελείας (γιατι έχει κινητήρα 1995 κυβικών), το σήμα του που θα ανέβει με τα καινούρια πρότυπα (154 με NEDC-185 με WLTP).Και μετά σου λέει πάρε υβριδικό. Με τέτοιο σήμα και φόρο πολυτελείας, γιατι να πάρεις αυτό το αμάξι; Το έχω σαν όνειρο να πάρω forester, αλλα δυστυχώς δεν το βλέπω.
Τί γνώμη έχετε;
Φίλε άμα το έχεις όνειρο και δεν προέχει κάτι άλλο πιο σημαντικό σαν έξοδο (σπίτια, οικογένεια κτλ) μη σκαλώνεις στον φόρο πολυτελείας... Η ζωή είναι μικρή για να μην κάνουμε αυτά που λαχταράμε!
Σκέψου το και αλλιώς, στα χρήματα αυτά, το τέλος ταξινόμησης είναι αρκετά μεγάλο. Ας πούμε ότι ως hybrid, η ελάφρυνση που θα έχεις στο τέλος ταξινόμησης, θα σου καλύψει τον φόρο πολυτελείας για μερικά χρόνια. Αν δε κάνω λάθος στα υβριδικά πληρώνεις το 50% (τσέκαρέ το).
-
50% πληρώνεις στα υβριδικά ταξινόμηση αλλά προφανώς στην τιμή που λέει ο φίλος είναι τελική και έχουν υπολογιστεί τα μειωμένα τέλη. Δεν ξέρω αν είναι ακριβό το αμάξι απλά υπολόγισε στην απόφαση το 1000 που θα θες κάθε χρόνο για τέλη και φορο πολυτελείας....πολλά λεφτά για εμενα δωρισμενα στο κράτος...
Γιατί 1000; 450 δεν είναι ο πολυτελείας; Με 156 γραμμάρια ρύπους 550 είναι τα τέλη;
-
50% πληρώνεις στα υβριδικά ταξινόμηση αλλά προφανώς στην τιμή που λέει ο φίλος είναι τελική και έχουν υπολογιστεί τα μειωμένα τέλη. Δεν ξέρω αν είναι ακριβό το αμάξι απλά υπολόγισε στην απόφαση το 1000 που θα θες κάθε χρόνο για τέλη και φορο πολυτελείας....πολλά λεφτά για εμενα δωρισμενα στο κράτος...και επιπλέον τσεκαρε και το τεκμήριο με το λογιστή σου που βγάζει το αμάξι γιατί από εκεί ενδέχεται η χασουρα να είναι πιο μεγάλη από τα υπόλοιπα αν σε πιάνει.
-
Αφού λέει ότι θα γίνουν 185 ...πάνω κάτω δεν θα 1000 θα είναι 900... σε σχέση με ένα 1600 που θα πληρώσει 200-250 μόνο για τέλη υπάρχει διαφορά. Και όπως είπα κομβικό είναι το τεκμαρτό εισόδημα με δίλιτρο αμάξι μπορεί να χαντακωθει κάποιος.
-
Αφού λέει ότι θα γίνουν 185 ...πάνω κάτω δεν θα 1000 θα είναι 900... σε σχέση με ένα 1600 που θα πληρώσει 200-250 μόνο για τέλη υπάρχει διαφορά. Και όπως είπα κομβικό είναι το τεκμαρτό εισόδημα με δίλιτρο αμάξι μπορεί να χαντακωθει κάποιος.
Σίγουρα θα αλλάξει ο τρόπος υπολογισμού ρύπων όμως πιστεύω πως θα γίνουν διορθώσεις και στις κλίμακες φορολόγησης. Δεν νομίζω δηλαδή να μείνουν οι σημερινές με τιμές WLTP. Θα πρέπει να περιμένουμε να δούμε.
Για το τεκμήριο έχεις απόλυτο δίκιο, είναι σημαντικό. Όμως πιστεύω πως όταν κάποιος συζητάει για αγορά αυτοκινήτου 40 χιλιάδων, μάλλον (και το ελπίζω) το εισόδημά του ξεπερνά τα τεκμήρια.
Καλώς το σημειώνεις πάντως γιατί θέλουν ιδιαίτερη προσοχή αυτά.
Εγώ απλά είπα ότι αν το αμάξι είναι όνειρό του όπως είπε και το γουστάρει τόσο, τα 450 παραπάνω τον χρόνο κατά τη γνώμη μου είναι μικρό τίμημα!
-
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας παιδιά!
Το τέλος ταξινόμησης του forester είναι 5.836 στην προσφορά που μου έστειλε ο αντιπρόσωπος. Φαντάζομαι είναι ήδη μειωμένο κατα 50% της αρχικής του τιμής.
Δυστυχώς όμως το σήμα του με wltp θα είναι 514 ευρώ (αν δεν αλλάξουν οι τιμές) και ο φόρος πολυτελείας είναι περίπου 410 ευρώ (αν δεν ακυρωθεί). Άρα όντως χωρίς κανένα λόγο 924 ευρώ κάθε χρόνο.
Και λες να πάρεις υβριδικό που είναι οικολογικό και σου λέει οτι έχει 185 πραγματικούς ρύπους (με wltp) ! Απο την άλλη μεριά το x-trail πετρέλαιο 1.749 κυβικά 4χ4 έχει 154 ρύπους με wltp! Δηλαδή το πετρέλαιο μολύνει πολύ λιγότερο απο το υβριδικό? Θα μας κουφάνουν....
-
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας παιδιά!
Το τέλος ταξινόμησης του forester είναι 5.836 στην προσφορά που μου έστειλε ο αντιπρόσωπος. Φαντάζομαι είναι ήδη μειωμένο κατα 50% της αρχικής του τιμής.
Δυστυχώς όμως το σήμα του με wltp θα είναι 514 ευρώ (αν δεν αλλάξουν οι τιμές) και ο φόρος πολυτελείας είναι περίπου 410 ευρώ (αν δεν ακυρωθεί). Άρα όντως χωρίς κανένα λόγο 924 ευρώ κάθε χρόνο.
Και λες να πάρεις υβριδικό που είναι οικολογικό και σου λέει οτι έχει 185 πραγματικούς ρύπους (με wltp) ! Απο την άλλη μεριά το x-trail πετρέλαιο 1.749 κυβικά 4χ4 έχει 154 ρύπους με wltp! Δηλαδή το πετρέλαιο μολύνει πολύ λιγότερο απο το υβριδικό? Θα μας κουφάνουν....
O φόρος πολυτελείας είναι το 5% του τεκμηρίου δηλ. 8.800 Χ5%= 440 ευρώ ακριβώς. Τώρα το γιατί το xtrail έχει λιγότερους ρύπους μην ξεχνάς ότι μάλλον είναι ελαφρύτερο, με μικρότερο κινητήρα.Παίζουν κι άλλα πράγματα το ρόλο τους,δε σημαίνει ότι επειδή είναι υβριδικό θα έχει λιγότερους ρύπους κι από ένα 500αράκι...
-
Τα τέλη κυκλοφορίας βγαίνουν βάσει των εκπομπών CO2 και τα βενζινοκίνητα εκπέμπουν περισσότερα από τα ντιζελ.
-
Το CO2 είναι αδρανές αέριο, όχι ρύπος, και είναι άμεση συνάρτηση της κατανάλωσης καυσίμου.
-
Παιδιά η απορία μου είναι οτι αν το xtrail πετρελαιοκίνητο των 1750 κυβικών έχει εκπομπές 154, ενω forester υβριδικό-βενζινοκίνητο με 1995 κυβικά έχει εκπομπές 185 (ίδιο βάρος τα δυο αυτοκίνητα), τότε γιατί θέλουν να αποκλείσουν τα πετρελαιοκίνητα; Και γιατι μεγάλες εταιρίες (toyota, subaru κτλ) καταργούν τελείως το πετρέλαιο στα περισσότερα μοντέλα τους;
Με πετρέλαιο έχω λιγότερη κατανάλωση, αλλα και πολύ μικρότερο σήμα, γιατί να πάρω βενζίνη ή υβριδικό;
-
Παιδιά η απορία μου είναι οτι αν το xtrail πετρελαιοκίνητο των 1750 κυβικών έχει εκπομπές 154, ενω forester υβριδικό-βενζινοκίνητο με 1995 κυβικά έχει εκπομπές 185 (ίδιο βάρος τα δυο αυτοκίνητα), τότε γιατί θέλουν να αποκλείσουν τα πετρελαιοκίνητα; Και γιατι μεγάλες εταιρίες (toyota, subaru κτλ) καταργούν τελείως το πετρέλαιο στα περισσότερα μοντέλα τους;
Με πετρέλαιο έχω λιγότερη κατανάλωση, αλλα και πολύ μικρότερο σήμα, γιατί να πάρω βενζίνη ή υβριδικό;
Γιατί εκτός από το CO2 το πετρέλαιο βγάζει και πολύ βλαβερότερους ρύπους σε σχέση με τα υπόλοιπα.
-
Καταρχάς ο αποκλεισμός των diesel δεν έχει σχέση με εμάς (άρα το επιχείρημα για κατανάλωση και σήμα δεν έχει νόημα). Ο αποκλεισμός γίνεται για λόγους ρύπανσης και όχι CO2. To CO2 δεν είναι ρύπος, είναι ένα αδρανές αέριο σαν αυτό που έχει κάθε αναψυκτικό! Τα diesel λοιπόν εκπέμπουν περισσότερους ρύπους και κυρίως αιωρούμενα μικροσωματιδια που είναι επιβλαβή για τους πνεύμονες.
Από εκεί και πέρα είναι και θέμα εμπορικής πολιτικής, γιατι θέλουν να μας πουλήσουν νέα τεχνολογία για να βγάλουν περισσότερα χρήματα οι εταιρείες.
-
Διότι τα πετρελαιοκίνητα παράγουν περισσότερους επικίνδυνους ρύπους (NOx, μικροσωματίδια κλπ), σε σχέση με τους βενζινοκινητήρες.
Edit: Τώρα είδα ότι είχε ήδη απαντηθεί...
-
Καταλαβαίνω παιδιά αυτό που λέτε για το CO2. Όμως με το wltp δεν μετριέται μόνο το CO2, αλλα και άλλα στοιχεία:
https://www.toyota.gr/world-of-toyota/feel/environment/worldwide-harmonized-light
Ε: Θα ελέγχει το WLTP και άλλους παράγοντες μόλυνσης της ποιότητας του αέρα;
Α: Ναι, το WLTP χρησιμοποιείται επίσης για τη μέτρηση ουσιών όπως το μονοξείδιο του άνθρακα (CO), οι υδρογονάνθρακες (HC) και τα οξείδια του αζώτου (Nox) και σωματίδια (PM/PN).Άρα επιστρέφει το αρχικό ερώτημα, αν δηλαδή το υβριδικό forester μολύνει περισσότερο απο το πετρελαιοκίνητο xtrail.
-
Άρα επιστρέφει το αρχικό ερώτημα, αν δηλαδή το υβριδικό forester μολύνει περισσότερο απο το πετρελαιοκίνητο xtrail.
Δεν το ηερουμε αυτο, γιατι οι εταιρειες δεν μας λενε τους ρυπους, μονο εκπομπες co2. Αλλα λογικα το υβριδικο εχει λιγότερους ρυπους.
-
kavouras69 wrote:
Άρα επιστρέφει το αρχικό ερώτημα, αν δηλαδή το υβριδικό forester μολύνει περισσότερο απο το πετρελαιοκίνητο xtrail.
Δεν το ηερουμε αυτο, γιατι οι εταιρειες δεν μας λενε τους ρυπους, μονο εκπομπες co2. Αλλα λογικα το υβριδικο εχει λιγότερους ρυπους.
Μα το wltp αναφέρει διάφορους ρύπους και όχι μόνο CO2, δες το πιο πάνω ποστ μου.
-
Μα το wltp αναφέρει διάφορους ρύπους και όχι μόνο CO2, δες το πιο πάνω ποστ μου.
Μα αυτο λεω, το wltp αναφερει διαφορους ρυπους αλλα οι εταιρεις στα τεχν. χαρακτηριστικα λενε μονο το co2. Οποτε θελει ψαξιμο για τους υπολοιπους ρυπους.
-
23190 γράφει κάπου μπερδεύτηκες.
-
Στο site της Kia βλέπω ότι η τιμή του SPORTAGE 1.6d 115hp 2wd Upgrade 48V Hybrid εκτοξεύτηκε στα 33.190,00!!!!!
Τι έγινε ρε παιδιά;
Λάθος. Η έκδοση του site για κινητά δείχνει ότι να ναι.
SUV/Crossovers Forum