-
-
Γεια σου Γρηγορη,
φυσικα διαβασα την κριτικη σου για τα 3 αμαξια με μεγαλο ενδιαφερον.
καποιες επισιμανσεις στα σχολεια σου:-
Η προσφορα που πηρα απο KIA μαρουσι πριν απο 5 μερες για στονικ 1.0 120 αλογα Premium 17.700 με χρωμα +1600 για ADAS !!!
https://www.kia.com/gr/nea-modela/stonic/prodiagrafes/ -
To arona CNG ειναι ηδη διαθεσιμο για παραγγελια (οχι για να το οδηγησεις) απο την προηγουμενη εβδομαδα. Μονο σε style και μονο με 1.0 95αλογα 5αρι κιβωτιο.
Με LED 2χρωμια και storage pack και ολατα τα σουξου μουξου εξοδα μου το εβγαλε 19.600. Μαντευοντας τα τελη κυκλοφοριας κοντα στο 100αρικο καθως δεν εχουν γινει ακομα οι WLPT μετρησεις -
Οντως ο εξοπλισμος δεν ειναι ακριβως ο ιδιος αρα και συγκρισιμος 100%. Στο αρονα προσθεσα Full LED που στο citroen δεν εχεις καν την δυνατοτητα. Τα τασια στο citroen ειναι τα μονα τασια που βλεπονται και θα ελεγα ειναι πιο ωραια απο τις 16αρες ζαντες του arona.
-
Το επιτοκιο στην περιπτωση μου παιζει σημαντικο ρολο καθως μπορω να δωσω 5-6 χιλ. οποτε το 3.9% (οχι 3%) +0.6 =4.5% ειναι περιπου 1.500 στα 3 χρονια. σημαντικο ποσο.και το 7% που εχει Dacia ή Suzuki ακομα πιο βαρυ.
-
Το θεμα με το αβολο του καθισματος του citroen μπορω να πω οτι δεν το προσεξα στα 15 λεπτα test drive χωρις να λεω οτι δεν ισχυει, ισως να παιζει ρολο οτι δεν ειμαι και το πρωτο μποι (1,70)
-
Το Duster το εχω δει 3 φορες απο κοντα και μεσα αλλα δεν εχω κανει ακομα test drive και το εχω σιγουρα στα υπ οψην.
-
-
Δεν θα σταθώ σε συγκρίσεις , αν και το Ντάστερ και το Βιτάρα μου αρέσουν αισθητικά .
Το σ-κρος παρέα με το μπαλένο και τον προωθητή...Ούτε θα ασχοληθώ αν το Αρόνα έχει καλύτερο εσωτερικό από το Αιρκρος . Θα έλεγα απλά διαφορετικό ανάλογα της κάθε σχολής .
Αυτής της δεκαετίας του 2010 και αυτής του 1980...Θα ρωτήσω όμως τον φίλο κάτι οικονομικό .
Βάσει του καταλόγου το 110 feel κάνει 17460 . Αντε και η διχρωμία 350 , άντε και η μεταβίβαση 200 , πως φτάνεις στα 19000 ? Βλέπω ότι τιμή προ φόρων είναι 13640 που σημαίνει ότι μπορείς να βάλεις μόνο μεταλλικό χρώμα ή μόνο διχρωμία για να μην ανέβεις σκαλοπάτι . Αλλιώς αυτά που έβαλες και κάποια ακόμα θα τα βρεις να υπάρχουν στην shine σε άσπρο με μαύρη οροφή στα 19600 . Οπότε μάλλον προς τα εκεί θα πας . Αν θέλεις βάζεις και το δερματάκι στο σαλόνι 450 € και κάποιο άλλο πακετάκι στα 350 € και θα λείπουν μόνο τα πλήρη λέντ φώτα μπροστά .Βάλε ότι θα πάρεις και την έκπτωση του αντιπροσώπου πέραν του άτοκου , οπότε νομίζω ότι μια πολύ πλούσια έκδοση θα την πάρεις με 19800-20000 τελική τιμή τριετίας .
Προφανώς θα είσαι φτηνότερος από τα άλλα 2 που κοίταξες . Εναλλακτικά δες το ντάστερ σε ντίζελ αν το θέλεις .
Οσο για τα καθίσματα , επειδή είμαι ψηλότερος και φαρδύτερος του Γρηγόρη , δεν μπορώ να πω ότι με κούτρασε το αιρκρός στα 40 λεπτά που το έκανα τέστ . Αντίθετα τα καθίσματα με βόλεψαν . Στο Αρόνα εύρισκε ο δεξιός μου ώμος στην πλάτη του δεξιού καθίσματος , οπότε δεν το οδήγησα , αλλά μπήκα 3 φορές σε διαφορετικά μαγαζιά για να το επιβεβαιώσω .
-
H 2χρωμια στο citroen παει 800 και οχι 350. Εβαλα και color Pack (περιπου 300-350) και Metropolitan Grey ταπετσαρια.
19420 μου το εβγαλε και με εκπτωση 300 ευρω στο ατοκο και 1000 στο εντοκο. Με την ιδια προκαταβολη (35%) και 36 μηνες το εντοκο εβγενε 400 περιπου πιο ακριβα. Αν εχεις ολο το ποσο η μεγαλη προκαταβολη ισως αξιζει το 1000 εκπτωση. -
Ποιον προωθητη;
Το μπαλενο ειναι το καλυτερο βαλιου φορ μανευ στα φθηνα βενζινοκινητα.Το αρονα παντως, αν εχει τυπου 4 δεξαμενες, δεν παιζεται ως πακετο απο εμενα.
Το οδηγησα στο ντιζελ, και εκανα και ενα ριβιου της κακιας ωρας, και το προτείνω.
Τα τελη πιστεύω θα ναι πιο κατω απο 100 € -
Δεν ηξερε να μου απαντησει ο πωλητης τι τυπου δεξαμενες ειναι. Το Ιμπιζα και το λεον τι φορανε? μου ειπε παντως για 3 δεξαμενες αεριο συνολο 15 κιλα και μια βενζινη αν θυμαμαι καλα 20 λιτρα. Κιτ επισκευης ελαστικου και 100 λιτρα μειομενο πορτ παγκαζ
-
Ο χρήστης criuser έγραψε:
Οσο για τα καθίσματα , επειδή είμαι ψηλότερος και φαρδύτερος του Γρηγόρη , δεν μπορώ να πω ότι με κούτρασε το αιρκρός στα 40 λεπτά που το έκανα τέστ . Αντίθετα τα καθίσματα με βόλεψαν . Στο Αρόνα εύρισκε ο δεξιός μου ώμος στην πλάτη του δεξιού καθίσματος , οπότε δεν το οδήγησα , αλλά μπήκα 3 φορές σε διαφορετικά μαγαζιά για να το επιβεβαιώσω .Η αλήθεια είναι ότι o criuser και σε καφάσι με καρφιά να καθόταν, αν έγραφε Citroen θα το εύρισκε αναπαυτικό σαν πολυθρόνα Chesterfield και εργονομικό σα Recaro!
-
Το 2014, η φαου βε εβαλε δεξαμενες τυπου 4 στον γκολφ ενω πριν ειχε τις αλλες, τις ιδιες (τυπου 4) ειχε και το α3.
Στο λεον και στο οκταβια δεν εκαναν την αλλαγη και κρατησαν τις μεταλλικες με την μονωση.Τωρα που τις ξαναλλαζουν στο ιμπιζα και πολο μηπως βαλουν τυπου 4;
Καλα οι πωλητες που δεν γνωριζουν τι πωλουν ειναι για λυπηση.
Μηδεν παθος για το αντικειμενο που πωλουν, μηδεν προσωπικη ενημερωση. Θεωρητικα πρεπει να ξερουν τελεια και τις λεπτομερειες των ανταγωνιστικων αυτοκινητων, ωστε επιχειρηματολογουν και να ανοιγουν συζητηση με τον πελατη.Μονο κουστουμια και καλα παπουτσια μη ξεχασουν να ψαξουν.
Μια ενημερωση να ζητησει απο την φαου βε, και θα μαθει, ετσι για τον εαυτο του οχι για τους πελατες.
-
Ο χρήστης Lap έγραψε:
Ποιον προωθητη;
Το μπαλενο ειναι το καλυτερο βαλιου φορ μανευ στα φθηνα βενζινοκινητα.Το αρονα παντως, αν εχει τυπου 4 δεξαμενες, δεν παιζεται ως πακετο απο εμενα.
Το οδηγησα στο ντιζελ, και εκανα και ενα ριβιου της κακιας ωρας, και το προτείνω.
Τα τελη πιστεύω θα ναι πιο κατω απο 100 €Αισθητικά και μόνο έγραψα....
Όχι οικονομικά...H 2χρωμια στο citroen παει 800 και οχι 350. Εβαλα και color Pack (περιπου 300-350) και Metropolitan Grey ταπετσαρια.
19420 μου το εβγαλε και με εκπτωση 300 ευρω στο ατοκο και 1000 στο εντοκο. Με την ιδια προκαταβολη (35%) και 36 μηνες το εντοκο εβγενε 400 περιπου πιο ακριβα. Αν εχεις ολο το ποσο η μεγαλη προκαταβολη ισως αξιζει το 1000 εκπτωση.Αρα έβαλες και μεταλλικό χρώμα και διχρωμία (450+350) και 350 χρώμα .
Αν πας στο shine κερδίζεις πολύ περισσότερο . Λόγω των φόρων το feel το παίρνεις ως έχει και με ελάχιστα και μένεις κοντά στα 17000 . Αλλιώς σε συμφέρει να ανέβεις έκδοση .
Οσο για τα καθίσματα , όπως και να το κάνεις , καθίσματα και σιτροέν , σημαίνει πάντα άνεση , εδώ και 10ετίες .
Δεν είναι σπορ βέβαια , αλλά ο Γρηγόρης μίλησε για άνεση και ότι θα τον κούραζαν σε ταξίδι .
Αυτό δεν γίνεται . Να μου πει ότι θα τον κούραζαν σε μια ανάβαση με έντονους ρυθμούς , να το δεχτώ .
Ούτε ο λεβιές μου έκανε κάτι ιδιαίτερο που θα με ενοχλούσε .
Αυτό που είναι ενοχλητικό , είναι που δεν ρυθμίζεται καθ΄ ύψος το κάθισμα του συνοδηγού .
Από την άλλη και το Στόνικ στην πρίμιουμ έκδοση , είχε πολύ ωραίο κάθισμα , ενώ το Αρόνα το χειρότερο .
Τελικά είναι όπως βολεύεται κάποιος .
Για το θέμα του Φ.Α. ίσως είναι μία επιλογή στο μέλλον , αλλά αυτή την στιγμή είναι θεματάκι η έλλειψη πρατηρίων και η μείωση του χώρου αποσκευών .
-
Ο χρήστης sugaros έγραψε:
Γεια σου Γρηγορη,φυσικα διαβασα την κριτικη σου για τα 3 αμαξια με μεγαλο ενδιαφερον.
καποιες επισιμανσεις στα σχολεια σου:-
Η προσφορα που πηρα απο KIA μαρουσι πριν απο 5 μερες για στονικ 1.0 120 αλογα Premium 17.700 με χρωμα +1600 για ADAS !!!
https://www.kia.com/gr/nea-modela/stonic/prodiagrafes/ -
To arona CNG ειναι ηδη διαθεσιμο για παραγγελια (οχι για να το οδηγησεις) απο την προηγουμενη εβδομαδα. Μονο σε style και μονο με 1.0 95αλογα 5αρι κιβωτιο.
Με LED 2χρωμια και storage pack και ολατα τα σουξου μουξου εξοδα μου το εβγαλε 19.600. Μαντευοντας τα τελη κυκλοφοριας κοντα στο 100αρικο καθως δεν εχουν γινει ακομα οι WLPT μετρησεις -
Οντως ο εξοπλισμος δεν ειναι ακριβως ο ιδιος αρα και συγκρισιμος 100%. Στο αρονα προσθεσα Full LED που στο citroen δεν εχεις καν την δυνατοτητα. Τα τασια στο citroen ειναι τα μονα τασια που βλεπονται και θα ελεγα ειναι πιο ωραια απο τις 16αρες ζαντες του arona.
-
Το επιτοκιο στην περιπτωση μου παιζει σημαντικο ρολο καθως μπορω να δωσω 5-6 χιλ. οποτε το 3.9% (οχι 3%) +0.6 =4.5% ειναι περιπου 1.500 στα 3 χρονια. σημαντικο ποσο.και το 7% που εχει Dacia ή Suzuki ακομα πιο βαρυ.
-
Το θεμα με το αβολο του καθισματος του citroen μπορω να πω οτι δεν το προσεξα στα 15 λεπτα test drive χωρις να λεω οτι δεν ισχυει, ισως να παιζει ρολο οτι δεν ειμαι και το πρωτο μποι (1,70)
-
Το Duster το εχω δει 3 φορες απο κοντα και μεσα αλλα δεν εχω κανει ακομα test drive και το εχω σιγουρα στα υπ οψην.
Το opel crossland το είχες δει τελικά? Αν όχι θα σου πρότεινα να ρίξεις μια ματιά.
-
-
Οχι ρε criuser σιγα μην το προσθεσα 3 φορες μεταλλικο και οροφη 800 ευρω. Ασε που τα εκανα μαζι με τον πωλητη οχι μονος μου. Αν πας σε shine ξεκινας απο 19,200 βαζωτας μεταλλικο, ταπετσαρια και color pack (την οροφη στην δινει μεσα στην τιμη) πας στα 20,500. Θα μου πεις οτι περνεις επιπλεον κλιμα, συρομενα καθισματα grip control και 17 ζαντες. Αλλα και M+S ελαστικα που τι να τα κανω οταν κυριως χρηση θα γινεται μεσα στην πολη?
Το crossland το ειδα σε εκθεση και δεν μου εκανε ιδιαιτερη εντυπωση ασε που βλεπω στην μεσαια εκδοση στα 82 αλογα +μεταλικο και ραγες και χωρις τιποτα αλο ξεκινας απο 18600. Ειναι πολλα. Και αν δεν κανω λαθος το χρηματοδοτικο της οπελ ειναι 7.5%
-
Το crossland το ειδα σε εκθεση και δεν μου εκανε ιδιαιτερη εντυπωση ασε που βλεπω στην μεσαια εκδοση στα 82 αλογα +μεταλικο και ραγες και χωρις τιποτα αλο ξεκινας απο 18600. Ειναι πολλα. Και αν δεν κανω λαθος το χρηματοδοτικο της οπελ ειναι 7.5%
Οκ εντάξει, νομίζω για το χρηματοδοτικό έχει 2.9 τώρα αλλά δεν ξέρω λεπτομέρειες όπως επίσης σε σχέση με τον κατάλογο έχουν εκπτώσεις περίπου 1500 (σε εμένα στο diesel 1.5 6τ βγήκε -2000) αλλά αφού το είδες και δεν σε τράβηξε οκ.
Στο aircross αν θυμάμαι καλά όταν το είχα οδηγήσει με ενόχλησε λίγο εργονομικά ότι ο χειρισμός του clima γινόταν από το Infotainment.
-
Σωστα και του A/C και του clima γινεται απο την οθονη. Δεν το λες και το πιο εργονομικο πραγμα. Αν μηνεις ομως στο A/C αντι για clima (500 διαφορα) προτιμω χειρισμο απο οθονη παρα εκεινους τους παλιακους διακοπτες που ειχε το αμαξι του πατερα μου.
-
Το crossland ξεκινάει πολύ ψηλά . Η shine πάντως αν ξεφύγεις από απλά πράγματα στην feel σε συμφέρει γιατί αλλάζεις φορολογικό σκαλοπάτι .
Εμένα μου αρέσει ασπρόμαυρο , όπως το πήρε ο φίλος εδώ .
https://www.4troxoi.gr/phpBB3/viewtopic ... &start=225
Ετσι γλυτώνεις τα 450 του μεταλλικού , έχεις στάνταρ την διχρωμία και με τα λεφτά του μεταλλικού βάζεις τα μαύρα δερμάτινα . Αντί για το color pack θα μπορούσες με τα ίδια λεφτά να βάλεις το παρακάτω :
Pack Familly Safety: Active Safety Brake (ενεργό σύστημα αυτόματου φρεναρίσματος) & ειδοποίηση πρόσκρουσης, αυτόματη εναλλαγή φώτων & Pack Familly (Aναδιπλουμενο κάθισμα συνοδηγού, συρόμενα πίσω καθίσματα 2/3 & 1/3 και σκιάδια στα πίσω παράθυρα), κεντρικό υποβραχιόνιο
Ετσι σύνολο θα πάει 19200+930 = 20130 .
Βέβαια γούστα είναι όλα αυτά .Τώρα για τα λάστιχα , νομίζω ότι ίσως μπορεί και να το παραγγείλεις με δρόμου .
-
Σωστα και του A/C και του clima γινεται απο την οθονη. Δεν το λες και το πιο εργονομικο πραγμα. Αν μηνεις ομως στο A/C αντι για clima (500 διαφορα) προτιμω χειρισμο απο οθονη παρα εκεινους τους παλιακους διακοπτες που ειχε το αμαξι του πατερα μου.Σωστά! και εμένα μέτρησε αυτό όταν απέκλεισα το αρόνα. Το crossland και στον απλό κλιματισμό έχει διακόπτες που είναι παρόμοιοι με το κλιμα και όχι τους τρεις παραδοσιακούς.
Όντως σε τιμή όπως γράφει και ο criuser ξεκινάει ψηλά αλλά παίζουν μεγάλες εκπτώσεις πάνω στον τιμοκατάλογο. -
Για τα λάστιχα πάντως, πιστεύω ότι όλοι σχεδόν οι λαστιχάδες, αν πας αμέσως αφού το πάρεις το αυτοκίνητο, θα χαρούν να σου ανταλλάξουν τα M+S με συμβατικά καλοκαιρινά λάστιχα.
-
Δε νομίζω ότι είναι αποτρεπτικός παράγοντας τα m&s λάστιχα. Κι εγώ έτσι έλεγα γιατί πάντα βάζω ότι πιο σπορ υπάρχει από λάστιχα αλλά τελικά δε με ενόχλησαν πουθενά στις 2 βδομάδες που έχω το 3008. Άντε ίσως λίγο παραπάνω θόρυβος σε κάτι κλειστά πάρκινγκ αλλά ως εκεί. Ασήμαντες διαφορές δηλαδή δεδομένης της χρήσης του αυτοκινήτου.
-
Δεν εχουν μεγαλυτερη τριβη αρα και μεγαλυτερη αχριαστη καταναλωση?
-
Ντάξει τώρα μιλάμε για διαφορές που αν σου δημιουργούν πρόβλημα τότε καλύτερα να μην πάρεις καθόλου αμάξι. Λεωφορείο και άγιος ο θεός.
-
Ο χρήστης Fanis75 έγραψε:
Όπως είπα δεν τα έχω οδηγήσει...μιλάω καθαρά για το οπτικό κομμάτι (και της απτής ποιότητας λίγο). Δεν αμφιβάλω για την εργονομία. Οπτικά λοιπόν δεν είναι ωραίο, είναι μουντό και σαν vag περασμένης 10ετίας. Εάν και όταν τα οδηγήσω, θα μπορώ να έχω καλύτερη άποψη.Για το συγκεκριμένο θέμα που αφορά εικόνα-ποιότητα εσωτερικού και ταμπλώ, δεν χρειάζεται να τα έχεις οδηγήσει...
Χρειάζεται όμως να έχεις μπεί μέσα, να τα έχεις περιεργαστεί κάμποση ώρα. Έχεις κάτσει στο εσωτερικό τους?
SUV/Crossovers Forum