-
Καλησπέρα.
Με μία μικρή χρονοκαθυστέρηση, σχετικά με το θέμα που έθεσα για τις πωλήσεις του AtecaΤο ότι πάει καλά στις Ευρωπαϊκές αγορές, έχει να κάνει με τα επίσημα στοιχεία του αριθμού των πωλήσεων του, που σε ποσοστό είναι πολύ πάνω, σχετικά με το ποσοστό πωλήσεων του στην Ελλάδα, καθώς και με την αίσθηση μου, σε δρόμους άλλων χωρών (Ισπανία, Γερμανία, Αγγλία), από προσωπική εμπειρία.
Είναι ένα αυτοκίνητο το οποίο το βλέπεις (όχι συνέχεια, αλλά αρκετά συχνά), αντιθέτως στην Ελλάδα έχω δει 2 σε διάστημα 4 μηνών.
Πιο πολύ σαν προβληματισμό έθεσα το ερώτημα, γιατί σε όση έρευνα έχω κάνει, δεν έχω εντοπίσει κάποια σοβαρή αρνητική κριτική. (Πέραν της αναξιοπιστίας που έχει η Seat, ακόμα, στον Έλληνα καταναλωτή)Ευχαριστώ όλους για τις τεκμηριωμένες απαντήσεις!
-
Οι καλές ή κακές πωλήσεις, όταν μιλάμε για παραπλήσια (ανταγωνιστικά) προϊόντα, έχουν κατά συντριπτικό ποσοστό σχέση με την τιμή τους. Το Ateca ήταν το πρώτο-πρώτο που πήγα και είδα και έκανα test-drive, όταν έψαχνα για το επόμενο αυτοκίνητό μας. Όταν όμως έμαθα τις τιμές του, το απέρριψα σχεδόν επιτόπου. Αν εξαιρέσουμε τις εκδόσεις με τον 1.0, που -ας πούμε- είναι κάπως ανταγωνιστικές, το Ateca είναι vis-a-vis πιο ακριβό όχι μόνο από το S-Cross, το Kuga, και πλέον Karoq και Kodiaq, αλλά έχει σχεδόν ίδιες τιμές με το Tiguan. Ως εκ τούτου, ακόμα και αν σου αρέσει, ακόμα και αν γουστάρεις τη μάρκα, δεν μπορείς να παραβλέψεις το χειρότερο δείκτη κόστους-ωφέλειας.
Όμως οφείλω να σημειώσω ότι η μοναδική έκδοση που το Ateca μπορεί να θεωρηθεί vfm είναι η βασική με τον δίλιτρο TDi, που αν δεν κάνω λάθος, ίσως είναι και η φθηνότερη πρόταση της αγοράς.
-
Συμφωνώ με όσα λες και τελικά κατέληξα και εγώ στο συμπέρασμα πως το αμάξι δεν πουλάει 80% εξαιτίας της τιμολογιακής πολιτικής της Seat και 20% επειδή ο καταναλωτής δεν εμπιστεύεται τον 1.0 tsi σε SUV.
Συμπληρώνω πάντως πως vfm με λίγη προσπάθεια από την Seat (εγώ τα κατάφερα!!), είναι και ο 1.6 TDI του Ateca.
-
Πιθανολογώ, έχοντας απλώς ενδείξεις, ότι η Seat και οι αντιπρόσωποί της, μπορούν να δώσουν καλύτερες τιμές, και μπορεί η αρχική σχετικά υψηλή τιμολόγηση να είναι απλώς ένα σημείο εκκίνησης. Έτσι όμως χάνουν πωλήσεις, όπως έγινε και με το Ibiza που κοίταζα μαζί με το Fiesta. Στην πρώτη προσφορά τους μου έδωσαν ακριβότερη τιμή από το Fiesta (που έτρεχε καλή προσφορά εκείνη την εποχή), και μόνο όταν τους ενημέρωσα ότι τελικά δεν θα παραγγείλω το Ibiza, και τους είπα ότι πήγα στο Fiesta λόγω καλύτερης προσφοράς, μου έδωσαν ακόμα καλύτερη προσφορά. Τότε όμως ήταν ήδη αργά, και τους το είπα 'αφού είδατε και σας το είπα ότι κοιτάω και το Fiesta, και ξέρετε τις τιμές του, ίδια εταιρεία πρακτικά είσαστε, γιατί δεν μου κάνατε καλύτερη τιμή εξαρχής ?'
-
Πίστεψε με, χωρίς να αναφερθούμε σε ονόματα, έχει ΤΕΡΑΣΤΙΑ διαφορά σε ποια αντιπροσωπεία της Seat θα πας...
-
Το ateca στην Ελλάδα αδικείται με τις πωλήσεις που κάνει. Πραγματικά είναι αξιολόγο αυτοκίνητο, δε νομίζω να υστερεί κάπου από τα ομόσταυλα του kodiaq, Karoq, Tiguan, αντιθέτως ίσως και η συμπεριφορά του να είναι πιο σπορτίφ και οδηγοκεντρικη. Έχοντας τεστάρει τον χιλιαρι κινητήρα μου φάνηκε αξιοπρεπής και οικονομικός. Στη προσφορά που πήρα η τιμή με μια έξτρα έκπτωση για έκδοση μεσαία (αν θυμάμαι καλά η style) δεν ήταν κακή, στα 21700 με το κλειδί, μεταλλικό και pdi.
Τώρα πως πούλησε 2 μόνο τεμάχια το Δεκέμβριο είναι απογοητευτικό και δύσκολα ερμηνευσιμο ακόμα κι αν λάβουμε υπόψη όλα όσα αναφέρατε.
Επίσης φίλε gratipa ποσό διαφορά μπορεί να έχει από αντιπροσωπια σε άλλη . Εγώ τη Βελμαρ ξέρω κι επισκέφτηκα και το Μακρή. Τι παίζει με τους dealers?Sent from my iPhone using Tapatalk
-
Ο χρήστης gratipa έγραψε:
Συμπληρώνω πάντως πως vfm με λίγη προσπάθεια από την Seat (εγώ τα κατάφερα!!), είναι και ο 1.6 TDI του Ateca.Για να έχουμε καλό ερώτημα, τι τιμή πέτυχες?
Οff the record, η seat αν θυμάμαι σωστά δε δέχεται ανταλλαγή..
-
Το ateca έχει πιο σπορτίφ συμπεριφορά αλλά αυτό λίγο ενδιαφέρει την πλειονότητα των αγοραστών της κατηγορίας. Το kuga είναι εξίσου ευχάριστο και πιο άνετο (και με πολλαπλούς πίσω).
Φθηνό δεν το λες σε καμία περίπτωση, μόνο η 2.0 tdi 4x4 (επίπεδο εξοπλισμού syle) είναι καλά τιμολογημένη (στα 27.395 τιμή καταλόγου). Το 1.6 tdi ξεκινάει από τα 24.000 (reference) και φθάνει τα 26.000 (style), σχεδόν όσα ζητάει το αντίστοιχο tiguan. Και το ταμπλό που είναι copy paste από το -γερασμένο σχεδιαστικά- leon παραείναι μουντό χωρίς να ξεχωρίζει ποιοτικά. Τα karoq-kodiaq έχουν σαφώς καλύτερη ποιότητα κατασκευής.
Προσωπικά δεν μου προκαλούν καμία έκπληξη οι πωλήσεις του. -
Ο χρήστης spyrosK έγραψε:
Στη προσφορά που πήρα η τιμή με μια έξτρα έκπτωση για έκδοση μεσαία (αν θυμάμαι καλά η style) δεν ήταν κακή, στα 21700 με το κλειδί, μεταλλικό και pdi.
Τώρα πως πούλησε 2 μόνο τεμάχια το Δεκέμβριο είναι απογοητευτικό και δύσκολα ερμηνευσιμο ακόμα κι αν λάβουμε υπόψη όλα όσα αναφέρατε.Για αυτό λέω Σπύρο ότι είναι ακριβό. Ζητάει σχεδόν όσο το Kuga και:
- Είναι 1.000αρι με 115 άλογα αντί για 1.500αρι με 150.
- Έχει πολύ χειρότερο εξοπλισμό
- Είναι λιγότερο άνετο (βασικά κοπανάει ο πίσω άξονας)
- Είναι πιο μουντό εσωτερικά
- Έχει μικρότερη εγγύηση
- Μόνο σε κατανάλωση υπερτερεί
Οπότε γιατί να το προτιμήσει κάποιος. Ακόμα και το ομόσταυλο Karoq με τον ίδιο κινητήρα είναι αρκετά φτηνότερο.
-
Στην αγγλία τα seat σαρώνουν τα βραβεία όχι μονο για την οδηγική τους συμπεριφορά αλλά και για την τιμολογιακή πολιτική της εταιρείας. Στην ελλάδα ακόμα και το leasing του ateca τσούζει σε σχέση με του tig, επομένως είναι απόλυτα λογικές οι 2 πωλήσεις τον δεκέμβριο.
-
Πάντως το leon είναι από τα πιο vfm αυτή τη στιγμή. Κάπου πήρε το μάτι μου ότι τα ibiza και Leon αποτελούν τους πραγματικούς 'στόχους' της εταιρίας
-
Ο χρήστης Fanis75 έγραψε:
Οπότε γιατί να το προτιμήσει κάποιος. Ακόμα και το ομόσταυλο Karoq με τον ίδιο κινητήρα είναι αρκετά φτηνότερο.
εδώ νομίζω ότι παίζει ρόλο ο εισαγωγέας και η επιθετική πολιτική που έχει ακολουθήσει η Κοσμοκάρ στα Skoda σε σχέση με τη Βελμάρ.
Στάλθηκε από το iPad Air μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Καλημέρα.
Πήρα το 1.6 TDI του Ateca, στην έκδοση Style, στα 24.900 € (με το κλειδί στο χέρι),μεταλλικό χρώμα με εντελώς δωρεάν τα 2 πρώτα service.
Ανταλλαγές έκανε η συγκεκριμένη Seat, απλά σε εξευτελιστικά χαμηλή τιμή, οπότε ουσιαστικά είτε κάνει, είτε δεν κάνει είναι το ίδιο.
Το αυτοκίνητο το επέλεξα, διότι πέραν της όμορφης, κατ εμέ, εξωτερικής εμφάνισης, είχε πολύ καλή οδηγική συμπεριφορά και κυρίως, έχει πολύ μεγάλους χώρους (κυρίως πορτ παγκάζ) και, ακόμα βασικότερο, έχει πολύ χαμηλή κατανάλωση και χαμηλούς ρύπους.
Θεωρώ πως η τιμή αυτή για το συγκεκριμένο μοντέλο είναι οριακά vfm.
Ελπίζω να μην το μετανιώσω -
καλορίζικο και καλοτάξιδο!
αναμένουμε αναλυτικό review ! -
Ευχαριστώ πολύ
Στο άμεσο μέλλον θα γίνει το review! -
Καλημέρα.
Πήρα το 1.6 TDI του Ateca, στην έκδοση Style, στα 24.900 € (με το κλειδί στο χέρι),μεταλλικό χρώμα με εντελώς δωρεάν τα 2 πρώτα service.
Ανταλλαγές έκανε η συγκεκριμένη Seat, απλά σε εξευτελιστικά χαμηλή τιμή, οπότε ουσιαστικά είτε κάνει, είτε δεν κάνει είναι το ίδιο.
Το αυτοκίνητο το επέλεξα, διότι πέραν της όμορφης, κατ εμέ, εξωτερικής εμφάνισης, είχε πολύ καλή οδηγική συμπεριφορά και κυρίως, έχει πολύ μεγάλους χώρους (κυρίως πορτ παγκάζ) και, ακόμα βασικότερο, έχει πολύ χαμηλή κατανάλωση και χαμηλούς ρύπους.
Ελπίζω να μην το μετανιώσωΚαλορίζικο!! Όταν κοίταγα το Ateca, είχα υποσχεθεί στον εαυτό μου ότι θα του φόραγα κατευθείαν τα διάφορα διακοσμητικά που έχει ως extras (μαρσπιέ, απολήξεις κλπ) για να γίνει πιο άγριο, αλλά όταν πήγα τελικά στο Kuga, αυτά τα είχε ήδη στην ST-Line.
H Style έχει τη μεγάλη οθόνη και το MediaPlus ?
-
Καλημέρα.
Ελπίζω να μην το μετανιώσωΚαλοτάξιδο και με το καλό να έρθει. Χρόνος παράδοσης ;
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
Καλοριζικο!!!! Ο συγκεκριμενος κινητηρας θεωρειται ΣΚΥΛΙ ΜΑΥΡΟ
-
.. Εννοω δεν παθαινει τιποτα!
-
Σας ευχαριστώ όλους πάρα πολύ.
Η έκδοση Style έχει οθόνη 5''. Η Style plus έχει 8''.
Το αυτοκίνητο είναι ευτυχώς ετοιμοπαράδοτο και απομένει μόνο η γραφειοκρατική διαδικασία (πινακίδες κλπ), οπότε λογικά αρχές της επόμενης βδομάδας θα το έχω.
SUV/Crossovers Forum