-
Καλά κοιτάχτε ποιό αμάξι ΕΧΕΙ ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΡΕΚΟΡ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΟΧΩΝ στο συγκεκριμένο τέστ και μετά μιλάτε .
Αλλωστε αυτό το C3 που δείχνει είναι με τον μικρό κινητήρα και στην πιο μεγάλη ταχύτητα πάει πιο καλά .
Για το αιρκρός το έγραψα ήδη ότι είναι προφανώς δημοσιογραφικά και τέστ ντράιβ .
Ο χρήστης criuser έγραψε:
Είναι τα δημοσιογραφικά και τα τέστ ντράιβ , αφού παραγγελίες άρχισαν μετά τα μέσα του μήνα...Εγώ πάντως λέω ότι κάποιος που παίρνει ψηλό αμάξι θα έχει πρώτη επιλογή την άνεση και όχι το στρίψιμο , ιδιαίτερα όταν κάποιοι δεν μπορούν να έχουν και τα δύο σε καλό βαθμό .
-
Πριν βιαστεί κάποιος να απαντήσει σε ότι έγραψα ας κανει ένα κόπο να δει κι αυτό...
Youtube Video -
Και εγώ τα ίδια λέω . Αλλοι βγάζουν τα κόμπλεξ τους .
Είπαμε το θέμα δεν είναι να είσαι πολύ καλός σε ένα και χάλια στα υπόλοιπα . Το θέμα είναι να είσαι καλός σε όλα και πολύ καλός σε αρκετά .
-
Κομπλεξ έχεις εσύ που ακόμη και σε τοπικ για γαλλικά αμάξια θαβεις όλα τα υπόλοιπα!
Κ να παρακαλάς να μην στραβωτιμωνιασει πουθενά το αστριφτο aircross!
-
Μυγιάστηκες ?
-
Εμένα γεροντα το αμάξι μου δεν είναι βαρκα-γυαλό
Και το εχω δοκιμασει ήδη και σε χειρότερα από το τεστ που δείχνουν τα βιντεακια -
Μάλιστα ο καθένας έχει το αμάξι που του αρέσει . Το γέροντας δεν με προσβάλλει αν πιστεύεις κάτι τέτοιο , αλλά δεν έχουμε και μεγάλη διαφορά ...
Καλά να είσαι και να το δοκιμάζεις με ασφάλεια ...
Στην ηλικία σου βέβαια είχα V8 αλλά έκαιγε το γαμ....ένο...
-
Δεν το είπα προσβλητικά ούτως ή άλλως!
Και εσύ να είσαι καλά κ Καλά Χριστουγεννα και σε σένα και σε όλους! -
Αν δεν το είπες προσβλητικά , δεν έπρεπε να το πείς . Καθότι ούτε 60 είμαι που σε μερικές χώρες θεωρούνται ότι αρχίζει η τρίτη ηλικία . Το 5 έχω μπροστά και εσύ μάλλον το 4 .
Οπότε καλά Χριστούγεννα και εδώ να είμαστε να τσακωνόμαστε....
-
Σίγουρα,τεστ όπως στα ποσταρισμένα βιντεάκια δίνουν μια γεύση για τις ικανότητες του εκάστοτε οχήματος (και καλό είναι να γίνονται για να τίθονται προβληματισμοί και στους καταναλωτές και στις εταιρείες).
Όμως (και χωρίς να δικαιολογώ τ'αμάξια που δεν τα πήγαν τόσο καλά)...
α)Θεωρώ ότι τα >70 km/h μέσα στην πόλη είναι μεγάλη ταχύτητα και στο ξαφνικό δε σου αφήνει περιθώρια διπλού ελιγμού,ακόμη και μειώνοντας προηγουμένως ταχύτητα αφήνοντας το γκάζι ή με φρενάρισμα. β) Σε αυτοκινητόδρομο π.χ. Εθνική, η ταχύτητες είναι >100km/h,αλλά εκεί ή έχεις περισσότερο χώρο από το τεστ των βίντεο να ελιχθείς ή πρώτα θα κόψεις ταχύτητα και μετά θα κάνεις δύο αλλαγές πορείας. γ) σε επαρχιακό δρόμο,λογικά θα πρέπει να μπεις σε αντίθετο ρεύμα για τον ελιγμό,οπότε αν δεν έχεις ορατότητα,μάλλον αυτόματα θα πάει το πόδι να φρενάρεις ή να αφήσεις το γκάζι κι ελέγχοντας αστραπιαία το δρόμο,μετά να ξεφύγεις δεξιά ή αριστερά.
Γενικώς,θεωρώ ότι σε πραγματικές συνθήκες για αποφυγή εμποδίου -κι όχι για να περνάω τα εσάκια του Μonaco ή του Nurburgring κυνηγώντας χρόνους- συνήθως έναν ελιγμό προλαβαίνεις να κάνεις και στις περισσότερες των περιπτώσεων -ιδίως αν χρειαστούν δύο ελιγμοί- έχοντας κόψει ταχύτητα (ή σηκώνοντας το πόδι απ'το γκάζι ή φρενάροντας έστω κι ελαφρώς). Απ'όσο βλέπω όμως στα βιντεάκια,προσπαθούν να περάσουν αέρα χωρίς να κόβουν ούτε στην 1η αλλαγή πορείας,ούτε στη 2η (αν κι εκεί αναλαμβάνουν τα ηλεκτρονικά αυτό το ρόλο).
Επαναλαμβάνω,χωρίς να θέλω να δικαιολογήσω τις χειρότερες επιδόσεις ορισμένων μοντέλων,το τεστ δείχνει μια γεύση από το στήσιμο και τις δυνατότητες του εκάστοστε αυτοκινήτου,αλλά κατά την άποψη μου,δεν προσομοιάζει την αντίδραση του συνηθισμένου οδηγού σε καθημερινές συνθήκες.Καλά Χριστούγεννα σε όλη την παρέα!
-
Ο χρήστης SPI_duster έγραψε:
To σιτροενάκι σταμάτησε στα 75 και έπειτα άρχισε να πετά τις κορίνες δεξιά και αριστερά. Αν αυτός είναι λόγος να θεωρήσουμε πως είναι μόνο για τις ευθείες, τι πρέπει να γράψουμε για το πολλαπλάσιας αξίας;
https://www.youtube.com/watch?v=yjF9Q7cJ2sE
.Σπύρε δεν ξέρω τι ακριβώς συμβαίνει εδώ, γιατί κοίτα το πολυμορφικό πόσο καλύτερα φαίνεται να πηγαίνει:
Youtube VideoΔεν θα περιμέναμε όλοι το αντίθετο;
-
Νομίζω παρόλο που έχει πολυμορφικό χαρακτήρα εντούτοις της ίδιας πλατφόρμας και αρχιτεκτονική ς με την Χ1. Κατά τα υπόλοιπα και αυτό στα 80 και μετά συμπεριφέρεται όπως το Σιτροέν από τα 75 +. Επίσης στο τέστ αυτό μάλλον τα οχήματα μεγαλύτερου μήκους και πλάτους έχω την αίσθηση πως γενικά πρέπει να δυσκολεύονται λίγο. Στενές λωρίδες εισόδου αποφυγής και εξόδου. Καλά Χριστούγεννα σε όλους!
-
https://youtu.be/A-mJxkgAeu0
Stonic vs kona vs c3 air cross vs arona
Με αγγλικους υποτιτλους -
Σήμερα το μεσημέρι βρέθηκα για κάποια δουλειά στην Παλλήνη και επιστρέφοντας έχοντας τελειώσει τις δουλειές μου είπα να μπω στην Σέατ για να ξαναδώ το Αρόνα μήπως το αδικώ .
Αρχικά να πω ότι είχε πολλά Αρόνα σε διάφορα χρώματα έξω από την έκθεση , είδα και ένα στον δρόμο προχτές , Μπορείς να πεις ότι αισθητικά στέκεται και για κάποιους θα είναι και όμορφο .
Μπήκα μέσα στην θέση του οδηγού . Από ύψος καλά . Από θέση οδήγησης καλά , αλλά μόλις έκλεισα την πόρτα , αυτή πίεζε τον αριστερό μου ώμο , ενώ ο δεξιός ακουμπούσε στο δεξί κάθισμα ...
Εντάξει μπορεί να μην είμαι και ο μέσος όρος των οδηγών σε διαστάσεις , αλλά το αμάξι είναι μικρό μέσα . Πίσω δε ο χώρος ήταν ανύπαρκτος , ενώ και η πόρτα είναι στενή όπως και του στόνικ .
Μετά ανεβαίνοντας σταμάτησα στην Σιτροέν και εκείνη την ώρα γύριζε ένα τέστ ντράιβ το αιρκρός . Δυστυχώς όμως με τα 82 άλογα , αφού το ντίζελ το είχε το άλλο μαγαζί .
Εκανα όμως ένα τέστ ντράιβ 10 χλμ περίπου προς Γλυκά Νερά - Σπάτα και επιστροφή . Το μικρό 82άρι είναι αμάξι πόλης . Αργεί να αρπάξει οπότε για προσπεράσματα σε επαρχιακό το ξεχνάμε . Τώρα για κάποιον που το θέλει για πόλη και πάει βόλτες μόνο σε Α/Δ μπορεί να το δεί αφού το αμάξι έκανε γύρω στα 16000 , αλλά θεωρώ πολύ μικρή την διαφορά των 1400 € σε σχέση με το 110 .
Το τιμόνι ήταν πολύ ελαφρύ και στις μικρές ταχύτητες δεν είχες αίσθηση αλλά είχε καλή επαναφορά . Το αμάξι ήταν άνετο και πέρναγε πολύ ωραία τις ανωμαλίες του δρόμου . Χώροι , ορατότητα , ευχάριστο περιβάλλον , σκληρά πλαστικά γενικά ένα αμάξι με ξεκάθαρο χαρακτήρα . Προφανώς με ισχυρότερους κινητήρες και σε δρόμους με στροφές θα βλέπαμε πως πηγαίνει .
-
Στο arona μπήκα σήμερα κι εγώ. 1,78 και 85 κιλά άνθρωπος έκατσα σχετικά άνετα. Θέματα με πλάτη και ώμους δεν είχα. Πίσω ομολογουμένως με την πρώτη ματιά νόμιζα πως δεν θα χωρέσω έχοντας βάλει το κάθισμα στη δική μου θέση οδήγησης, αλλά όλως παραδόξως χώρεσα. Αντιθέτως, μετά πήγα στην Kia και το stonic πίσω είναι αρκετά μικρότερο σε σχέση με το arona.
Οι χώροι του arona μπορώ να πω πως με εξέπληξαν (σχετικά μεγαλύτερη από το ibiza), αλλά όχι και η τιμή του.
Για μία ακόμη φορά ήρθα face-to-face με το πολύ καλό στα μάτια μου ateca, αλλά και εδώ επίσης η τιμή του είναι.. off topic. Ο ανταγωνισμός αυτού του αυτοκινήτου έχει πιο καλή τιμολόγηση. Αν ακούει κανείς στη seat ας την κοιτάξουν λίγο
-
Για το ατέκα συμφωνώ και εγώ ότι το αμάξι είναι εξαιρετική επιλογή , αλλά θέλει άλλη τιμή .
Για τους χώρους έχω διευκρινίσει ότι δεν είμαι μέτρο σύγκρισης . 1,94 ύψος και αρκετά πάνω από τα 100 κιλά βάρος .
Αλλά στην κατηγορία αυτή υπάρχουν υποτίθεται μεγαλύτεροι χώροι . Στο στόνικ το εσωτερικό πλάτος είναι καλύτερο , αλλά πίσω έχει επίσης μεγάλο θέμα , όπως έχουν και τα δύο με τις πίσω πόρτες που είναι πόρτες μικρού αυτοκινήτου .
Αντίθετα στο αιρκρός οι χώροι είναι άπλετοι και μπροστά και πίσω και οι είσοδοι στις πόρτες .
-
Ψαχνω δευτερο αυτοκίνητο για τη γυναίκα μου και είχα καταλήξει στο Νισάν qashqai του 2012 με 12.000 ευρώ ,κάνει 9.000 με 12.000 χλμ το χρόνο .είδα όμως το κια στονικ στο car.gr να έχει τιμή 13.990 και δίπλα να λέει συζητήσιμη, πόσο κοστίζει η απλή έκδοση; χανει πολύ από τις υπόλοιπες;Αξίζει το κοπο λέτε;
Στάλθηκε από το SM-G900F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ο χρήστης Ikariwths έγραψε:
Ψαχνω δευτερο αυτοκίνητο για τη γυναίκα μου και είχα καταλήξει στο Νισάν qashqai του 2012 με 12.000 ευρώ ,κάνει 9.000 με 12.000 χλμ το χρόνο .είδα όμως το κια στονικ στο car.gr να έχει τιμή 13.990 και δίπλα να λέει συζητήσιμη, πόσο κοστίζει η απλή έκδοση; χανει πολύ από τις υπόλοιπες;Αξίζει το κοπο λέτε;Στάλθηκε από το SM-G900F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Αυτη είναι η τιμή του, με τον βασικό κινητήρα 1.2 84hp και με αρκετά ικανοποιητικο εξοπλισμό, πριν 1 εβδομάδα το εκανε test drive ενας φίλος, και μου είπε οτι είναι στιβαρό, και άνετο στο δρόμο, και ο κινητήρας παρά την μικρή του ιπποδύναμη τον εξέπληξε με το τράβηγμα του.
-
Πορτ μπαγκαζ έχει μεγάλο; Αυτή είναι η φθηνότερη τιμή η ο χιλιαρης είναι ακόμα φθηνότερος; Τέλος στη θέση μου τι θα κάνατε θα αγοράζατε το κια με 1500 ευρώ υπέρβαση στο μπάτζετ η το qashqai η και κάποιο άλλο;
Στάλθηκε από το SM-G900F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ο χρήστης Ikariwths έγραψε:
Πορτ μπαγκαζ έχει μεγάλο; Αυτή είναι η φθηνότερη τιμή η ο χιλιαρης είναι ακόμα φθηνότερος; Τέλος στη θέση μου τι θα κάνατε θα αγοράζατε το κια με 1500 ευρώ υπέρβαση στο μπάτζετ η το qashqai η και κάποιο άλλο;Στάλθηκε από το SM-G900F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Οχι ο χιλιαρης ειναι ακριβότερος, είναι και πιο δυνατός (120hp) o χώρος αποσκευών είναι 353 λίτρα, με το qashqai δεν μπορεί να συγκριθεί, γιατί το qashqai είναι μια κατηγορία πάνω..εγω προσωπικά θα επερνα το stonic με τα 7 χρονιά εγγύηση, και όλα τα 'πλαιονεκτηματα' ενός καινούργιου αυτοκίνητου.
SUV/Crossovers Forum