-
Ο χρήστης thanos_g έγραψε:
H παρακάτω κουβέντα ίσως θέλει ένα thread απο μόνη της με τίτλο 'Compact Crossovers' ή 'B-SUV'Ψάχνω εδώ και 1 χρόνο περίπου για ενα μικρό crossover πόλης που δεν θα ακολουθεί την φιλοσοφία 'η απόλαυση της οδήγησης', αλλα περισσότερο: 'η απόλαυση της μετακίνισης'
Και γίνομαι συγκεκριμένος:- Μήκος μικρότερο απο 4.30 (για να μπορούμε να παρκάρουμε στην Αθήνα)
- Απόσταση απο το έδαφος >17 (για τα πεζοδρόμια)
- Χώρος αποσκευών μεγάλος (>375 λίτρα) για τις ανάγκες μικρής οικογένειας
- Γενικά οικογενειακό & πρακτικό χαρακτήρα (άνοιγμα πίσω πόρτας, πιθανόν συρόμενο πίσω κάθισμα, όχι κλειστοφοβικό κλπ)
Τα προσωπικά μου φίλτρα είναι επίσης:
- Τεχνολογία 2017 (πίσω κάμερα, apple & android συνδεσιμότητα, auto cruise control, blind spot, park assist, ανίχνευση πεζών μπροςπίσω κλπ κλπ)
- Αυτόματο
- Μέχρι το ψυχολογικό όριο των 17.000 χωρίς δασμούς και φόρους (δηλαδή περίπου 22.500 τελική) για να μην δώσουμε το έξτρα χιλιάρικο στο τελωνείο.
..
Εγώ θα έβλεπα το HRV στην φθηνή όμως έκδοση για να μην αφήσω στον Τσίπρα το χιλιάρικο και θα του έβαζα ένα tesla like για να κάνω το τεχνολογικό μου κέφι
Κάνει tick στα παρακάτω
1.4,29
2. 17 από το έδαφος
3. 431 χώρο αποσκευών
4. καλοί χώροι και magic seatsΥστερεί
- το αυτόματο είναι cvt και εμένα δεν μου κάνει συν οτι θα ανέβεις πάνω σε κόστος και θα πλερώσεις τον Αλέξη,
2)Για τεχνολογία είτε το ενσωματωμένο infotainment (μετριο και χωρίς carplay) + πλερώνεις Αλέξη είτε comfort & aftermarket tesla like.
3)Ο Σ.
Δες μερικά tesla like
https://phoenixandroidradios.com/collec ... ifications
Θα περίμενα λίγο ακόμη καθώς τα tesla like ακόμη δεν υποστηρίζουν carplay( μόνο mirrorlink).
-
Θάνο μια είναι η συμβουλή για αυτη την κατηγορία. Οτι επιλέξει η συζυγος για μοντελο και χρωμα μετα και απο ενα test drive στις τελικες 3 επιλογες σας. Εσύ απλα διάλεξε τον κινητήρα.
-
To aircross το περιμένω να το δω από κοντά . Σίγουρα έχει πολλά πράγματα και όλοι μιλάνε για τους χώρους του . Τέλος της εβδομάδας θα ξέρουμε τα πάντα .
Θάνο να κάνεις ρισέτ στους φίλους γιατί έχουν παλιό λειτουργικό...
-
Ο χρήστης george1977 έγραψε:
Εγώ θα έβλεπα το HRV στην φθηνή όμως έκδοση για να μην αφήσω στον Τσίπρα το χιλιάρικο και θα του έβαζα ένα tesla like για να κάνω το τεχνολογικό μου κέφι
Το Tesla like δε το ήξερα, ενδιαφέρον, αλλα το HRV μου πέφτει ακριβούτσικο. Το αυτόματο ξεκινάει απο 26.750!!!
To Suzuki S-Cross γιατί το αφήνεις απέξω;
Το Scross ήταν το αυτοκίνητο απο το οποίο ξεκινήσαμε το ψάξιμο! Τότε μας φάνηκε τεράστιο (σκέψου το αμάξι μας σήμερα είναι ενα polo μήκους 3.70) και αμέσως εστιάσαμε στο Vitara που είναι πιο μαζεμένο. Άλλωστε νομίζω φοράνε παρόμοιες μηχανές
Εγώ ίσως κοίταζα με πιο πολύ ενδιαφέρον τα κορεάτικα και το Τ roc (αν και φοβάμαι τη γερμανική αξιοπιστία και κυρίως το vag group) και γιατί όχι το 500L
Για το T-Roc σκέφτομαι οτι είναι σχεδόν το ίδιο αυτοκίνητο με το Seat Arona (με καλύτερα πλαστικά) σε αρκετά μεγαλύτερο budget. Για να βάλω όλη τη τεχνολογία στο Arona σήμερα με τον υπάρχον τιμοκατάλογο φτάνω και σχεδόν ξεπερνάω το ψυχολογογικό όριο Τσίπρα. Επομένως το T-Roc θα είναι 100% ακριβότερο.
Θάνο μια είναι η συμβουλή για αυτη την κατηγορία. Οτι επιλέξει η συζυγος για μοντελο και χρωμα μετα και απο ενα test drive στις τελικες 3 επιλογες σας. Εσύ απλα διάλεξε τον κινητήρα.
Μέχρι στιγμής η σύζυγος ψηφίζει Crossland. Πιστεύω οτι καθώς το Crossland και το Aircross είναι το ίδιο αυτοκίνητο, με το δεύτερο να είναι 6 εκατοστά μικρότερο, σίγουρα φθηνότερο και σχεδιαστικά πολύ ενδιαφέρον (για μένα τουλάχιστον), ίσως έχει πλεονέκτημα. Απο την άλλη όλοι μου είπαν οτι τα Opel έχουν καλύτερη μεταπωλητική αξία απο τα Citroen...
To aircross το περιμένω να το δω από κοντά . Σίγουρα έχει πολλά πράγματα και όλοι μιλάνε για τους χώρους του . Τέλος της εβδομάδας θα ξέρουμε τα πάντα .
Θάνο να κάνεις ρισέτ στους φίλους γιατί έχουν παλιό λειτουργικό...
+1
-
Αν η συζυγος βαζει λεφτα, εχει λογο στην επιλογη. Αν δε βαζει, ας επιλεξει μονο το χρωμα
vitara απο μενα, και aircross αν και αμφιβαλλω για τα 17 εκ στο citroen. -
Ο χρήστης S3 έγραψε:
Αν η συζυγος βαζει λεφτα, εχει λογο στην επιλογη. Αν δε βαζει, ας επιλεξει μονο το χρωμα
vitara απο μενα, και aircross αν και αμφιβαλλω για τα 17 εκ στο citroen.+1
-
To T - Roc είναι ίδιο με το Q2 και συνολικά μεγαλύτερο απο το Arona και πιο πλατυ. Είναι πιο μαζεμένη MQB A1 πλατφόρμα(ATECA, Karοq). To Arona είναι MQB Α0 (Ibiza, Polo,)
-
Toyota CHR είναι για εμένα μονόδρομος και δείχνει και το μέλλον όχι μόνο στην κατηγορία αλλά και στην αυτοκινητοβιομηχανία, αλλά πάντα με γνώμονα αν ο προϋπολογισμός μπορεί να συμπεριλάβει την υβριδική έκδοση.
-
Ο χρήστης KOSTASAG έγραψε:
To T - Roc είναι ίδιο με το Q2 και συνολικά μεγαλύτερο απο το Arona και πιο πλατυ. Είναι πιο μαζεμένη MQB A1 πλατφόρμα(ATECA, Karοq). To Arona είναι MQB Α0 (Ibiza, Polo,)Έχεις δίκιο. Φοβάμαι λίγο τις τιμές του T-Roc στο αυτόματο, για να δούμε...
Toyota CHR είναι για εμένα μονόδρομος και δείχνει και το μέλλον όχι μόνο στην κατηγορία αλλά και στην αυτοκινητοβιομηχανία, αλλά πάντα με γνώμονα αν ο προϋπολογισμός μπορεί να συμπεριλάβει την υβριδική έκδοση.
Το CHR είναι ένα περίεργο αυτοκίνητο. Εντυπωσιακό αρχικά, αλλα με πολύ λίγους χώρους και σκοτάδια για το μέγεθός του. Δε το λές και τον ορισμό του οικογενειακού αυτοκινήτου . Θυμάμαι είχα δει ένα Toyota Verso-S που ήταν απίστευτα βαρετό σε σχεδιασμό (το άλλο άκρο του CHR - είναι σχιζοφρενείς εκεί στην Toyota) αλλα έβγαζε 400+ λίτρα πορτμπαγκάζ στα 3,98 μέτρα! Συμφωνώ οτι τα υβριδικά είναι το μέλλον, αλλα μάλλον τέτοιο θα είναι το επόμενο αυτοκίνητό μας. Σε 10-15 χρόνια που θα είναι φθηνότερα, με περισσότερες επιλογές, με αυτόνομη οδήγηση κλπ...
-
Thanos g, έχω την εντύπωση ότι το ένα σου ξυνιζει και το άλλο σου βρωμάει γιατί κατά βάθος έχεις ήδη διαλεξει. Άρα εγώ θα σου πω απλώς καλοταξιδο.
-
Ο χρήστης Aikibill έγραψε:
Thanos g, έχω την εντύπωση ότι το ένα σου ξυνιζει και το άλλο σου βρωμάει γιατί κατά βάθος έχεις ήδη διαλεξει. Άρα εγώ θα σου πω απλώς καλοταξιδο.Φίλε Aikibill, ειλικρινά δεν έχω αποφασίσει καθόλου! Αυτή τη στιγμή τα Arona - Captur - Vitara - Aircross έχουν για μένα σχεδόν την ίδια πιθανότητα. Ο λόγος που απευθύνομαι στο φόρουμ είναι τόσο για ψυχανάλυση (καθώς έχω χαωθεί εντελώς) όσο και για τις πολύτιμες γνώμες σας μιας και δε μπορώ να πω ότι έχω φοβερή εμπειρία...
-
έγραψε:
Thanos g, έχω την εντύπωση ότι το ένα σου ξυνιζει και το άλλο σου βρωμάει γιατί κατά βάθος έχεις ήδη διαλεξει. Άρα εγώ θα σου πω απλώς καλοταξιδο.Φίλε Aikibill, ειλικρινά δεν έχω αποφασίσει καθόλου! Αυτή τη στιγμή τα Arona - Captur - Vitara - Aircross έχουν για μένα σχεδόν την ίδια πιθανότητα. Ο λόγος που απευθύνομαι στο φόρουμ είναι τόσο για ψυχανάλυση (καθώς έχω χαωθεί εντελώς) όσο και για τις πολύτιμες γνώμες σας μιας και δε μπορώ να πω ότι έχω φοβερή εμπειρία...
Έχεις κάνει σε κάποιο td?
-
Thanos g, έχω την εντύπωση ότι το ένα σου ξυνιζει και το άλλο σου βρωμάει γιατί κατά βάθος έχεις ήδη διαλεξει. Άρα εγώ θα σου πω απλώς καλοταξιδο.
Φίλε Aikibill, ειλικρινά δεν έχω αποφασίσει καθόλου! Αυτή τη στιγμή τα Arona - Captur - Vitara - Aircross έχουν για μένα σχεδόν την ίδια πιθανότητα. Ο λόγος που απευθύνομαι στο φόρουμ είναι τόσο για ψυχανάλυση (καθώς έχω χαωθεί εντελώς) όσο και για τις πολύτιμες γνώμες σας μιας και δε μπορώ να πω ότι έχω φοβερή εμπειρία...
Εγώ, διαβάζοντας μεταξύ των γραμμών,γιατί σε βλέπω καρφι για aircross
-
Απλά γιατί μάλλον θα είναι το καλύτερο , από ότι διαβάζουμε στα ξένα ριβιούς και δη των αντιγάλλων αγγλικών σάιτ ...
Θα είναι σε καλές τιμές , θα έχει τους καλύτερους χώρους , μαζί ίσως με το βιτάρα , θα έχει το γκρίπ , θα είναι ξεχωριστό στην εμφάνιση .
Τα ελπίζουμε δηλαδή αυτά , αλλά σε 2-3 μέρες θα ξέρουμε περισσότερα .
Α και εκτός των άλλων έχει καλούς κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου . Μόνο για τα 5άρια κιβώτια στις μικρές εκδόσεις ακούγονται αρνητικά , αλλά εκεί έχουν στόχο την οικονομία , οπότε για κάποιον που κινείται σε πόλη και Α/Δ και δεν θέλει τις γρήγορες επιταχύνσεις των προσπερασμάτων στους δικούς μας επαρχιακούς , ουδόλως τον ενοχλούν .
-
Βγήκαν και οι τιμές γιά το Αιρκρος. Από 14950
http://configurator.citroen.gr/models/c ... evels.htmlΠερισσότερα αργότερα γιατί το κοιτάω τώρα .
-
Τσουχτερές μου φάνηκαν.
-
Το θεμα ειναι οτι παιζει να ναι πιο φτηνο το υπαρχων cactus!
-
Επειδή κοίταγα και τις τιμές του Στόνικ που έχει στο τεστ του η σελίδα των 4Τ , το αμάξι έχει πολύ καλές τιμές και καλό εξοπλισμό από τις χαμηλές εκδόσεις .
Εξοπλισμός φινιρίσματος Live :
Air Condition
Αυτόματη λειτουργία προβολέων
Προστατευτικά προφύλακτήρα εμπρός-πίσω σε μαύρο χρώμα
Πίσω φώτα με τρισδιάστατο εφέ (3D)
Μπάρες οροφής σε μαύρο χρώμα*
Κεντρικό κλείδωμα με τηλεχειρισμό
ABS με EBD και Brake Assist
AFIL
ESP με λειτουργιά αντιολίσθησης και Hill Assist
Σύστημα διεύθυνσης μεταβαλλόμενης ηλεκτρικής υποβοήθησης
Speed Limit Information & Intelligent Speed Adaptation
Coffee Brake Alert
Περιοριστής και ρυθμιστής ταχύτητας
Σύστημα ανίχνευσης πίεσης ελαστικών
Τροχοί 16' με διακοσμητικό τάσι Axis*
Ράδιο με 6 ηχεία, Bluetooth, θύρα USB και πρίζα Jack
Τροχοί 16' με διακοσμητικό τάσι Airflow*πρόσθετος εξοπλισμός Feel
Hλεκτρικά παράθυρα εμπρος -Ηλεκτρικά παράθυρα εμπρός και πίσω συνεχόμενης λειτουργίας και με σύστημα αναγνώρισης εμποδίου -Αισθητήρες παρκαρίσματος πίσω
Color Pack Μαύρο
Προαστατευτικά προφύλακτήρα εμπρός-πίσω σε χρώμα γκρι ανθρακί
Χειρολαβές θυρών στο χρώμα του αμαξώματος
Προβολείς ομίλης με λειτουργία Cornering Light
Φώτα ημέρας τεχνολογίας LED
Τροχοί 16' με διακοσμητικό τάσι Steel & Style 3D
Δερμάτινο τιμόνιπρόσθετος εξοπλισμός Shine
Πίσω κάθισμα αναδιπλούμενο σε διάταξη 60/40 & συρόμενα πίσω καθίσματα 2/3 & 1/3
Πίσω φιμέ τζάμια
Citroen Connect NAVΣτην Live βγαίνει μόνο ο 82άρης και ο 100άρης ντίζελ ο οποίος έχει 18490 , αλλά με 560 πάς στην feel και με άλλα 1400 στην Shine . Βέβαια έχουν και άλλα που ακόμα δεν γράφονται μια και ο διαμορφωτής ακόμα δεν είναι πλήρης .
Στην feel ο 110 έχει 17460 , αλλά μόνο 500 παραπάνω έχει ο 120άρης σε σχέση με τον 100 στα 19550 .
-
Δεν έχει ζάντες αλουμινίου και κλίμα ούτε στην μεσαία εξοπλιστική εκδοση (κάτι το οποίο δεν είναι σπάνιο στον ανταγωνισμό)
-
Για να σας δω τωρα για το clima και τα τασια
Στάλθηκε από το SM-A520F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
SUV/Crossovers Forum