-
Ο χρήστης greatst έγραψε:
Ευχαριστημένος και ... ευτυχισμένος είμαι από την ποιότητα κύλισης και όλα τα γνωστά.αυτά .... δεν θα τα βρείς στο jetta και στο octavia5 .
Συμφωνώ με την επιλογή του Μazda αλλά πιστεύω ότι η C5 υπερέχειΚοίτα που θα γίνω Citroenakias ......
-
Μα τώρα είναι δυνατό να συγκρίνεις ποιότητα κύλισης της Citroen με αυτό της Skoda; Είπαμε ρε φίλε αλλά όχι κι έτσι; Βάζεις στα ίσα την υδροπνευματική με το κάρο; Έχεις μπει σε ταξί Σκοντα να πέσεις σε λακούβα να σου φύγουν τα νεφρά;
Μη νομίζεις ότι κάθεται 5ος πίσω στη Citroen, εκτός αν του αρέσει να του ..μπαίνουν πράματα στα μαλακά του. Πολύ πιο άνετο το 5ο κάθισμα του πασάτ.
Με κλειστά μάτια το Γάλλο.
Θα βόηθαγε βέβαια να γράψεις γιατί το θες το αυτοκίνητο...
-
Ο χρήστης DANAOS_master έγραψε:
Μα τώρα είναι δυνατό να συγκρίνεις ποιότητα κύλισης της Citroen με αυτό της Skoda; Είπαμε ρε φίλε αλλά όχι κι έτσι; Βάζεις στα ίσα την υδροπνευματική με το κάρο; Έχεις μπει σε ταξί Σκοντα να πέσεις σε λακούβα να σου φύγουν τα νεφρά;καλα σοβαρα το λες αυτο? για οκταβια 5 μιλας?
-
Ο χρήστης DANAOS_master έγραψε:
Μα τώρα είναι δυνατό να συγκρίνεις ποιότητα κύλισης της Citroen με αυτό της Skoda; Είπαμε ρε φίλε αλλά όχι κι έτσι; Βάζεις στα ίσα την υδροπνευματική με το κάρο; Έχεις μπει σε ταξί Σκοντα να πέσεις σε λακούβα να σου φύγουν τα νεφρά;Μη νομίζεις ότι κάθεται 5ος πίσω στη Citroen, εκτός αν του αρέσει να του ..μπαίνουν πράματα στα μαλακά του. Πολύ πιο άνετο το 5ο κάθισμα του πασάτ.
Με κλειστά μάτια το Γάλλο.
Θα βόηθαγε βέβαια να γράψεις γιατί το θες το αυτοκίνητο...
μπηκα εγω προχτες μετα απο πολλα χρονια σε ταξι οκταβια 5 και πραγματικα εφριξα..
-
Δε ξερω τι λετε για τα ford 6 χρονια εχουμε το focus και δεν εχει κανει κιχ.Μαλλον επεσα στα καλα οπως μου ελεγε ενας μπατσος που ελεγε πως η αντιπροσωπια σου ελεγε αν ειναι να δωσεις παραπανω λεφτα να το παρεις απο το εργοστασιο της Γερμανιας και οχι της Ισπανιας.Πραγματικα μολις το ακουσα εκλασα στα γελια και σηκωθηκε και εφυγε ο μπατσος με το i30 σπινιαροντας.
Μην πας σε mondeo αφου θες αμαξι για εθνικη.Αμα μπορεις και εχεις για 2.0 ecoboost powershift τοτε φυγε αλλιως δες αλλες εταιριες...Ο ατμοσφαιρικος 1.6 πολυ απλα δε λεει.
-
@__όλους__: Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας.
@__sprsk__: Καλό (θα) είναι το να 'σε κάνω σιτροενάκια'! Εγώ είμαι ... 13 χρόνια τώρα!
@__DANAOS_master__: Δεν είναι επίσης (εύκολα) δυνατόν να ξεχάσω το άρμεγμα που πέφτει και στο σέρβις της σιτροέν, σωστά; (δεν θέλω να έχω επιλεκτική μνήμη) Προφανώς (οδηγώντας 13 χρόνια αυτοκίνητα με υδροπνευματικές αναρτήσεις) ξέρω τα καλά και τα αρνητικά των δικών μου αναρτήσεων. Μερικά αρνητικά: πανάκριβες στη συντήρηση, σε ισχυρούς πλευρικούς ανέμους νομίζεις ότι η Xantia θα τουμπάρει! Επίσης, θεωρώ μείον στο C5 να είναι 10 μέτρα αυτοκίνητο και να έχει τόσο μικρό χώρο αποσκευών! Εάν δεις λίγο προσεκτικά το πρώτο μου μήνυμα λέω τι το θέλω το αυτοκίνητο: έχουμε στην οικογένεια το Opel Corsa 1.4 και θέλουμε και ένα μεγάλο με χώρο αποσκευών που να χωράει τα 'πάντα όλα' και (αν γίνεται) με (καλό/σοβαρό) αυτόματο κιβώτιο.
@__QsisVTS__: Η δικιά σου εικόνα για το Octavia5 ποια είναι;
@__Mad_Max_Geo__: Χρήσιμες οι πληροφορίες για τα Ford. Thanks!
-
Λοιπόν, για διάφορους λόγους απέκλεισα το Jetta, οπότε μένω στα Octavia 1.4TSi/DSG7 και C5 1.6THP. Είπα να δώσω μια ευκαιρία σε χειροκίνητο κιβώτιο, και είδα ότι έχει κάτι εκπτώσεις η Mazda αυτές τις μέρες:
Mazda 1.8 Touring: περί τις 18500 τελική τιμή με το κλειδί στο χέρι (χωρίς μεταλικό χρώμα)
Mazda 1.8 Touring Clima: περί τις 22500 τελική τιμή με το κλειδί στο χέρι (με μεταλικό χρώμα)Δεν είχα ποτέ μου Mazda αλλά ξέρω ότι είναι 'σκυλιά', αλλά και ότι έχουν φθηνό σέρβις. Στα συν το ότι μου αρέσει πολύ (μου θυμίζει αρκετά τις γραμμές της Xantia, πείτε με ρομαντικό!). Στα πλην το ότι είναι 1800cc και ότι δεν έχει αυτόματο κιβώτιο.
-
Το οκταβια ειναι πολυ ανετο οχημα και πολυ ποιοτικο.Εγω δε γουσταρω τα Γαλλικα και μαλλον το οκταβια θα εβλεπα.Αλλα με τον 1.8 χειροκινητο.
-
Ο χρήστης greatst έγραψε:
έχουν φθηνό σέρβις.Από τα καλύτερα ανέκδοτα που έχω ακούσει τελευταία. Για να είμαστε δίκαιοι, η απλή συντήρηση (λάδια, φίλτρα κλπ) είναι σχετικά νορμάλ. Αν χρειαστείς κάτι χοντρό όμως...
-
Τα σέρβις δεν είναι ακριβά.... αν όμως χρειαστείς κάποιο ανταλλακτικό....
Πάντως αφού θέλεις χώρους σε διαβεβαιώνω ότι καλό είναι να πάρεις στέισον. Τα περισσότερα είναι και όμορφα!
-
Μερικα ειναι κ πιο ομορφα απ'τα σενταν στο πισω μερος...
-
@__Mad_Max_Geo__: (Για τον 1.8 ) Χμ ... θα το βάλω και αυτό στα υπόψη
@__REALZEUS__, onyx !: (Για τα Mazda) Μην 'βαράτε' ρε παιδιά! Δεν έχω ο ίδιος, από όσα μου λένε αυτοί που έχουν Mazda έβγαλα το 'συμπέρασμα'.
@__onyx !__, efthymis: Στέισον ε; Χμ ... Νέοι προβληματισμοί στον ορίζοντα!
@__sv2__: Το 'break' είναι το S/W στο C5 αν δεν κάνω λάθος;
-
Ρώτα αν εχει station κανεις απ αυτους που τα προτεινει.
-
Ο χρήστης pro έγραψε:
Ρώτα αν εχει station κανεις απ αυτους που τα προτεινει.Να ρωτήσω κάτι άλλο: από όσους έχουν s/w, πόσοι θα αγόραζαν ξανά s/w με βάση την εμπειρία που αποκόμισαν από τη χρήση του;
-
Τσαμπα ερωτηση. Δεν εχει κανεις.
Η αληθεια ειναι βεβαια οτι η 5η πορτα ειναι τρομερα βολικη. Εγω ειτε σε μικρο, ειτε μεσαιο, ειτε μεγαλο, ειτε SUV κατεληγα, η 5η πορτα 8α ηταν προαπαιτουμενη.
-
Ο χρήστης pro έγραψε:
Τσαμπα ερωτηση. Δεν εχει κανεις.Η αληθεια ειναι βεβαια οτι η 5η πορτα ειναι τρομερα βολικη. Εγω ειτε σε μικρο, ειτε μεσαιο, ειτε μεγαλο, ειτε SUV κατεληγα, η 5η πορτα 8α ηταν προαπαιτουμενη.
Ναι, την έχει το Citroen Xantia που έχω τώρα, απίστευτη ευκολία.
-
Ο χρήστης pro έγραψε:
Ρώτα αν εχει station κανεις απ αυτους που τα προτεινει.Εγω φιλε μου πολυ απλα ειπα οτι το πισω μερος καποιων στεισον μου αρεσει πολυ περισσοτερο απο των αντιστοιχων σενταν. Ειχα στο μυαλο μου τη C5 και το σουπερμπ της σκοντα.Ελπιζω να εγινε κατανοητο
Εκτος των αλλων αν τον καλυπτει η σιτροεν και υστερει μονο στο χωρο αποσκευων, με το s/w λυνεται το προβλημα.
Ερωτηση: Το σερβις γινεται μονο στην αντιπροσωπεια??? Μπορεις να βρεις καποιο εξουσιοδοτημενο με καλυτερες τιμες???
Απο την αλλη το οκταβια εμενα μου φαινεται οτι τα αξιζει τα λεφτα του + οτι ειναι σημαντικα φθηνοτερο της Ψ5.
Καλυτερα να τα κανεις και τα 2 τεστ ντραιβ -περαν της 1 ημερας αν γινεται- και αποφασιζεις. Αν αντεχεις χωρις υδροπνευματικη και σε κερδισουν εξισου τα αυτοκινητα, καλυτερα να πας στο φθηνοτερο. Αν παλι θεωρησεις απειρως καλυτερο το σιτροεν ψαξου μηπως μπορεις να βρεις φθηνοτερα σερβις αφου αυτο ειναι το 'αγκαθι'
-
Δεν έχω (όχι ότι δεν το ήθελα αλλά δεν έτυχε, το μτχ του γνωστού που πήρα δεν ήταν). Αν όμως υπάρχει θα το προτιμήσω, θέλω 5η πόρτα και την άνεση του εύκολου φορτώματος και της περιστασιακής μεταφοράς πολλών ή ογκωδών αντικειμένων. Το δεύτερο / τρίτο παιδί φίλων και τη διαφορά που έκανε στη ζωή τους η 5η πόρτα με έπεισε. Επίσης να τονίσω ότι μόλις τελείωσα μετακόμιση κάτι που με έπεισε απόλυτα και ολοκληρωτικά!
-
@__efthymis__: Για το τεστ ντράιβ θα το δω αυτό που λες, το είχα ήδη στο νου μου. Χλωμό το βλέπω, αλλά θα το ζητήσω (δεν χάνω τίποτα). Το 'κακό' είναι ότι (για το Octavia) DSG7 αποκλείεται να έχουν, δεν ξέρω εάν έχουν το 1.4TSi το χειροκίνητο ακόμα (για οδήγημα). Θα το ψάξω και θα δω. Σέρβις έχει διάφορους καλούς στην πόλη που μένω (επαρχία) αλλά εξουσιοδοτημένο μόνο το συνεργείο της αντιπροσωπείας. 'Τείνω' προς το Octavia πάντως. Στη Citroen τα 'ακουμπάω' τόσα χρόνια, ας φάει και κανείς άλλος 'ψωμί'!
@__onyx !__: Ενδιαφέροντα επιχειρήματα. Από την άλλη, ένας φίλος μου έχει το Citroen Xsara το s/w και το έχει μετανιώσει γιατί του φαίνεται μεγάλο! Το 'παράπονο' μου είναι ότι το C5 'χάνει' τόσο χώρο στο καπώ και για χώρο αποσκευών έχει μόλις >450 λίτρα (εάν θυμάμαι καλά).
-
Χμμ για εμενα το διλιμμα-τριλλιμα εχει σαφη και πολυ ευκολη απαντηση..Τα αλλα 2 εκτος της c5 ειναι μικρομεσαια με κωλο.. πλατφορμες που απλα απεκτησαν 3ο ογκο και παρουασιζονται σα μεσαια..Συμφωνοι η c5 δεν εχει πορτμπαγκαζ αλλα ειναι ενα πολυ καλυτερο αυτοκινητο παντου σε σχεση με τα 2 vag.. Η υδροπνευματικη δε παιζεται και σαν κατοχος xantia το καταλαβαινεις αυτο..Το mazda καλο και αγιο αλλα ψοφιο.. Μονο το insignia ειναι τιμια επιλογη και καλο αυτοκινητο αλλα υδροπνευματικη δεν εχει..Παντω να πας να το δεις γιατι ειναι καλη επιλογη..Ενα πραγμα ελειπε απο τη c5 ο συνδυασμος μοτερ-σασμαν..Ε τον απεκτησε και πολυ καλα μαλιστα..Η τιμη της ειναι πραγματικη ευκαιρια στον εξοπλισμο κτλπ..σχεδιαστικα επισης εγω τη βρισκω μαζι της..
Τωρα για το γεγονος οτι πληρωνεις πολλα στη citroen...Ναι πληρωνεις πολλα αλλα 'φταις' γιατι δε πας εξω αλλα επιμενεις σε αντιπροσωπεια που διαπιστωμενα δεν ειναι και τζιμανια (εχουμε 2 xantia μια σειρα Ι '95 1.8 με 170000 και μια σειρα ΙΙ 1.8 16v '99 με 175000 πανω κατω) Τα χιλιαρικα που αναφερεις δε δοθηκαν ποτε.. Παντα εξω και εχουν αποδειχθει και αξιοπιστες με πολυ χαμηλα κοστολογια σε προγραματισμενη συντηρηση.. Μη νομιζεις οτι οπου και να πας σε οποιο μαρκα θα πληρωνεις λιγοτερα αν παραμεινεις εκει και μετα τη ληξη της εγγυησης, ειτε ειναι ford ειτε vw..Οι αντιπροσωπιες παραδοσιακα βαρανε..Μιας που ανεφερα εγγυηση αν πας στη c5 ψαξε και την επεκταση εγγυησης για αλλα 3 χρονια με κοστος κοντα στα 400e..Συνολο 5 και καλυπτει τα παντα..Μιας και ειμαι στο greekcitroenclub επισης να σου πω μιας και το βλεπω οτι η αξιοπιστια της υδροπνευματικης ειναι ακομα καλυτερη και απο αυτην της xantia πλεον..Καθε γενια απο τη πρωτη c5 και επειτα ειναι ολο και καλυτερη..
Ερωτήσεις - προβληματισμοί για αγορά νέου αυτοκινήτου