-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Χωρίς να θέλω να αποπροσανατολίσω στα 90 χιλιάρικα θα πήγαινα σε αυτό: http://www.4troxoi.gr/default.php?pname ... on_id=5133
Φυσικά βενζίνη!!!
ωωωωω ναι ομοίως.
http://www.4troxoi.gr/default.php?pname ... on_id=6365 και γιατί όχι και στην diesel.Γιατί η βενζινοκίνητη είναι πολύ ταχύτερη, δεν κάνει σαν ψαρότρατα στο ρελαντί, ανεβάζει στροφές χωρίς να ψοφάει στα κόκκινα, ο βρυχηθμός του V8 είναι cool και το καύσιμό της δεν βρωμάει...
ωραία αυτά που λες αλλά μιλάμε για μισή κατανάλωση σε σχέση με την βενζίνη αλλά θα μου πείς το βάζεις σε δεύτερη μοίρα αν διαθέσεισ 90000 για αυτοκίνητο
-
Exactly! Ειδικά όταν μιλάμε για 15.000 χλμ το χρόνο.
-
ερωτηση, το tfsi δεν ειναι ο detuned κομπρεσσορας του s4?
παντως ειμαι κι εγω υπερ της βενζινης αφου τα χλμ ειναι λιγα
-
Δεν γνωρίζω τι επικρατεί σε άλλες χώρες, αλλά στην Ελλάδα νομίζω είναι τελείως παράλογη η αγορά ενός τέτοιου αυτοκινήτου σε πετρέλαιο.
Τα 400 ευρώ που θα κερδίσει ετησίως και αν, έχουν κυριολεκτικά μηδενικό αντίκτυπο στην οικονομική επιφάνεια κάποιου που δίνει 90 χιλιάρικα σε ρόδες ενώ γνωρίζει ότι μετά από 10 χρόνια θα του το παίρνουν για 10.000 ΚΑΙ ΑΝ, και κάθε χρόνο θα θέλει 6-8.000 για να το κυκλοφορεί σωστά.
Δεν μιλάμε για έναν βιοπαλαιστή εδώ με μια Οκτάβια, ένα γκιΑούρις, ένα Κόρσα, μιλάμε για λεφτά.Επιπρόσθετα, και κυριώτερα μάλιστα για τους περισσότερους, ένα τέτοιο πετρελαιοκίνητο σημαίνει νόθευση επί τω χείρω των επιδόσεων και του χαρακτήρα του οχήματος. έστω και για λίγο. Το οποίο όμως λίγο, παίζει μεγάλο ρόλο σε αυτή την κλάση των πρεστιζάτων ΙΧ. Οι άνθρωποι αυτοί πληρώνουν ΚΑΙ για να πάρουν κάτι σπέσιαλ για να το ευχαριστηθούν, ΚΑΙ για να ξεχωρίσουν, όχι να ξενερώσουν.
Άμα δε έχουν και πάρε δώσε με Αθήνα και Θεσ/νίκη, τότε τα πράγματα είναι μονόδρομος. Φαντάζεστε να είναι μέσα στο αυτοκίνητο με έναν συνεργάτη/πελάτη του ή γενικώς ένα άνθρωπο του κύκλου του ή ένα γκομενάκι και να τον σταματήσουν για κλήση γιατί μπήκε με πετρέλαιο σε απαγορευμένη ζώνη? Οποία ντεκαντάνς .Μόνο ένα μείον βρίσκω στη βενζίνη και δεν αναφέρθηκε μέχρι τώρα. Επειδή τα αυτοκίνητα αυτά είναι ρουφήχτρες θέλουν περισσότερες στάσεις για ανεφοδιασμούς από ότι τα πετρελαιοκίνητα, πράγμα που κουράζει και εκνευρίζει, χώρια τον χαμένο χρόνο (σημαντικό ).
Αλλά και εκεί υπάρχει λύση και λέγεται υβρίδιο βενζίνης με πρόσθετα μπόνους την έλλειψη ειδικού τέλους ταξινόμησης την οποία ουδείς εμίσησε , της ανεμπόδιστης εισόδου στον δακτύλιο, και της οικονομίας, έστω και αυτής των σχεδόν 400 ευρώ. Και επιλογές υπάρχουν : Lexus GS (βουλευτικό), Μερσεντές Σ, Μπεμβέ 740 και οσονούπω και το νέο 5άρι και το Α6.Να έχω μαύρο ταξί στη Βουκουρεστίου, να έχω εταιρεία limo service ή να είμαι τελετάρχης και να ψάχνω πλατφόρμα για την επόμενη νεκροφόρα μου, ή ακόμα και ιδιώτης που κάνει 50-60.000 χλμ, το χρόνο για τους δικούς του λόγους, να το δεχτώ το πετρέλαιο (και πάλι παίζει πλέον λόγω του υβρίδιου).
Αλλιώς γιατί? Νομίζω δεν υπάρχουν επιχειρήματα που να αντέχουν σε σοβαρή κριτική, σε αυτή την κλάση και γι' αυτή τη χρήση.
-
Ο χρήστης Angel!!!! έγραψε:
Μαλλον οσοι νομιζετε οτι εχει ηχο ΤΑΧΙ ενα turbo diesel 3λιτρο και πανω μοτερ(κατηγοριας BMW AUDI ) ......μαλλον δεν εχετε κανει ποτε ταξιδι με ενα τετοιο .
Τα ίδια μας έλεγαν και τα 2λιτρα της BMW αλλά τα διάφορα video άλλο έδειξαν....
Έχω 'ακούσει' από κοντά και Α6 και Α5 3.0TDI quattro.
Δεν καταλαβαίνεις ότι υπάρχει πετρελαιοκινητήρας είτε είναι στο ρελαντί είτε ρολάρουν είτε δεν ξέρω τι άλλο.Αυτή την περίοδο, όποιος και να είσαι, όσο πλούσιος και να είσαι, δεν δίνεις έτσι 90'000€ για ένα αυτοκίνητο από τη στιγμή που μπορείς σίγουρα να κάνεις τη δουλειά σου με λιγότερα και από τη στιγμή που τα έσοδά σου σαν επιχειρηματίας λογικά λιγοστεύουν. Εκτός και αν ήσουν έτοιμος να δαπανήσεις 180Κ€ για αυτή τη δουλειά και κάνεις πλέον μία έκπτωση. Και πάλι όμως, οι καιροί είναι δύσκολοι και σχεδόν κανείς δεν ξέρει τι μπορεί να του ξημερώσει.
Ο μοναδικός λόγος να επιλέξεις πετρέλαιο είναι η σημαντική οικονομία που προκύπτει από τα καύσιμα (όχι μόνο από την κατανάλωση αλλά και από τη σημαντική διαφορά στην τιμή) καθώς και η άνεση με την οποία επιταχύνει το αυτοκίνητο ακόμα και στην ανηφόρα.
Η καινούρια 5άρα ή ή Mercedes Ε μου φαίνονται και μένα σωστότερες επιλογές μιας και είναι πιο σύγχρονα αυτοκίνητα, αλλά δεν ξέρω, το Α6 για μένα έχει μία αύρα.
-
Αυτό που δεν μας είπες είναι αν θα το οδηγάει ο ίδιος ή θα έχει οδηγό. Αν είναι να το οδηγάει ο ίδιος τότε παίζει ρόλο τι εκτιμά και τι τον εκνευρίζει σε ένα αυτοκίνητο, εμένα π.χ. μπορεί να μου αρέσει η συμπεριφορά τύπου bmw ενώ ένας άλλος να προτιμά την ασφάλεια και ξενοιασιά της 4κίνησης ή κάποιος άλλος να θέλει βασικά άνεση ή εμφάνιση.
Πιστεύω αρκετοί από εδώ ψήφισαν diesel μόνο και μόνο λόγω της απαγόρευσης σε Αθήνα & Θεσσαλονίκη. Απωθημένο, ομολογώ και δικό μου αλλά, τα χλμ είναι λίγα. Από την άλλη σε πρόσφατο ταξίδι Ιταλία- Γαλλία μου έκανε μεγάλη εντύπωση το πόσα πολλά diesel κυκλοφορούν εκεί. Μάλλον κάνουν πολλά χλμ
Τώρα σχετικά με τα υβριδικά, εξαρτάται κατά πόσο θα κινείται μέσα στην πόλη, όπου κερδίζει όχι μόνο σε κατανάλωση αλλά και σε … ησυχία στην καμπίνα καθώς και ικανοποιεί τυχόν οικολογικές ευαισθησίες. Το Lexus GS προσωπικά πολύ ελκυστικό και από εταιρία έμπειρη σε αυτά. Αν η χρήση που γίνεται αντισταθμίζει το μειονέκτημα του επιπλέον βάρους έχει καλώς. Αλλά όπως τα γράφεις στην 1η σελίδα δεν ισχύει κάτι τέτοιο.
**Εξαρτάται **λοιπόν για μένα από ποιος θα οδηγάει και πως θα οδηγάει. Η συμπεριφορά των κινητήρων είναι πολύ διαφορετική αλλά σίγουρα τα αυτόματα κιβώτια κρύβουν την μεγάλη διαφορά. Εξαρτάται επίσης από το αν έχει οικολογικές ευαισθησίες και τον ενδιαφέρει να επιβαρύνει το περιβάλλον λιγότερο (αν και με την ποιότητα των καυσίμων στην Ελλάδα δεν μπορεί να ξέρει κανείς τι γίνεται και κατά συνέπεια αν ισχύει αυτό που γράφω) -
Εξαρτάται λοιπόν για μένα από ποιος θα οδηγάει και πως θα οδηγάει.
Ο ίδιος θα το οδηγάει. Θα πηγαίνει και στο σούπερ για τα ψώνια, θα πηγαίνει στα επαγγελματικά ραντεβού του, θα πηγαίνει και την εκδρομή του και καμμιά φορά θα το πατάει για να δει πως τρέχουν τα αλόγατα του ιπποδρόμου που διαθέτει.
-
Oλα αυτα απο ενα carspotting μονο?
Σοβαρα - για τα στατιστικα σου, θα συμφωνουσα μαζι σου στην επιλογη καποιου υβριδικου ή των πιο καινουριων Ε-Class και 5-Series. Mεταξυ των δυο Α6 δεν ξερω, κανενα συγκριτικο δεν υπαρχει?
-
Ο χρήστης xtkz έγραψε:
Oλα αυτα απο ενα carspotting μονο?Ελα ντε!!Και ξερουμε και ποσα χλμ κανει ετησίως .
-
Ναι, τον ξαναείδα σήμερα.Είναι θαμώνας εδώ που είμαι.
Ακούω, βλέπω δηλαδή. Οι λαλίστατοι συνήθως υπέρ του ντίζελ, ας ξιφουλκήσουν με ποστ ποταμούς επιχειρημάτων. Γιατί να το πάρουμε? -
Ο χρήστης dstou έγραψε:
Ναι, τον ξαναείδα σήμερα.Είναι θαμώνας εδώ που είμαι.
Ακούω, βλέπω δηλαδή. Οι λαλίστατοι συνήθως υπέρ του ντίζελ, ας ξιφουλκήσουν με ποστ ποταμούς επιχειρημάτων. Γιατί να το πάρουμε?Γιατι δεν ρωτας και τον ιδιο γιατι το αγορασε;
-
Αγαπητε dstou αφου εχεις λεφτα και σου αρέσει η βενζινα στο Α6 παρ'το .Οι λογοι αναφέρθηκαν.Εμένα άλλο μου έκανε εντύπωση και μην παρεξηγηθείς.
Οταν βλεπεις οτι δεν φτανεις στον προορισμό σου με την υπαρχουσα βενζινη φροντισε να εχεις ενα 16κιλο πίσω με μια αντλία ηλεκτρική και μεσο ενος σωλήνα να τροφοδοτει το κεντρικο τεπόζιτο.Κοινος ,πατεντα.Ετσι δεν θα σταματάς καθόλου.Εχει γινει.
Τουλαχιστον οχι τοσο γρηγορα .
Επίσης υπαρχει η λύση να κανεις παραγγελία και το πορτ παγκαζ να μετατραπει σε τεποζιτο.Δεν ξερω αν γινεται.
Συγνωμη αλλα οσα λεφτα και να'χεις και μαλιστα με ενα αυτοκινητο που αν το πατας 'καταπίνει' ειναι μειον να σταματας γρηγοροτερα στο πρατηριο?
Το ηλιακό το σκεφτηκες? Αυτο ειναι καπως....
Σορρυ αλλα ουτε τα κολεγιόπεδα που τα 'εχουν' δεν ασχολουνται με τον αν θα σταματούν γρηγοροτερα στο πρατήριο με τετοια αυτοκίνητα ή και με πολύ ακριβότερα.....σίγουρα.ΥΓ.Μάλλον καποιος σε 'μπριζωσε' σε αλλο θρεντ και εκδηλώθηκες εδώ.....λέω μάλλον.
Αυτα θα σου εγραφα dstou!
-
Δεν χρειάζεται, έχω μάθει από άλλους. Τους λέει συνέχεια ότι καίει λίγο και ότι δεν τον παίρνουν χαμπάρι όταν πάει Αθήνα (έχει πινακίδες Αχαίας).
Εγώ γιατί να το προτιμήσω θα ήθελα να μου πείτε.ΥΓ.Μάλλον καποιος σε 'μπριζωσε' σε αλλο θρεντ και εκδηλώθηκες εδώ.....λέω μάλλον.
Όχι ρε μεγάλε, καλαμπούρι κάνουμε και περνάμε και την ώρα μας ανταλλάσοντας επιχειρήματα. Ανοίγουμε και τα μάτια και σε κανέναν που δεν έχει σκεφτεί ίσως κάποια πράγματα.
-
Ο χρήστης dstou έγραψε:
Δεν χρειάζεται, έχω μάθει από άλλους. Τους λέει συνέχεια ότι καίει λίγο και ότι δεν τον παίρνουν χαμπάρι όταν πάει Αθήνα (έχει πινακίδες Αχαίας).
Εγώ γιατί να το προτιμήσω θα ήθελα να μου πείτε.ΥΓ.Μάλλον καποιος σε 'μπριζωσε' σε αλλο θρεντ και εκδηλώθηκες εδώ.....λέω μάλλον.
Όχι ρε μεγάλε, καλαμπούρι κάνουμε και περνάμε και την ώρα μας ανταλλάσοντας επιχειρήματα. Ανοίγουμε και τα μάτια και σε κανέναν που δεν έχει σκεφτεί ίσως κάποια πράγματα.
Σωστά τα επιχειρήματα περί βενζίνης κλπ κλπ ...
αλλά σκέφτομαι και λέω...αν ο άλλος τα έχει και θέλει να τα βάλει φωτιά ποιοί είμαστε εμείς που θα τον σταματήσουμε;
Προσωπικά θα έπαιρνα πετρέλαιο γιατί όλο και κανένα σκάφος θα ήθελα να δέσω πίσω...τι σκ@τ@ θα είχα 90.000€ για αυτοκίνητο και δεν θα είχα έστω ένα μεγάλο φουσκωτό;
Αν είχα περισσότερα λεφτά φυσικά και δεν θα έπαιρνα τέτοιο αυτοκίνητο...θα χτυπούσα μια οικεγενειακή Panamera να ζηλευ και του ζαγαρ ου γείτουνας
-
Μήπως είσαι ο τρανσπορτερ ;;
α6 , δεν χανω χρόνο σε πρατήρια...
Rule No 1... -
Ο χρήστης dstou έγραψε:
Λέω και γω.....παει χάλασε ο κόσμος...
-
Προσωπικά θα έπαιρνα πετρέλαιο γιατί όλο και κανένα σκάφος θα ήθελα να δέσω πίσω...
Δεκτόν, σε αυτή την υποπερίπτωση μάλλον είναι προτιμητέο.
dimik douze points. -
Ο χρήστης red_monster έγραψε:
Μήπως είσαι ο τρανσπορτερ ;;
α6 , δεν χανω χρόνο σε πρατήρια...
Rule No 1...535d απο μενα και μαλιστα Touring με M Pack...
-
Σ' αυτά τα λεφτά Lexus GS450h.
Τα κάνει όλα και συμφέρει και η κατασκευή του είναι ό,τι καλύτερο υπάρχει. -
Τώρα κολλάμε στη ρυμούλκα.
Τραβάει το Λέξους?
Υπαρκτό δίλημμα στα 90.000+ ευρώ