Navigation

• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
    • ΑΓΩΝΕΣ
    • ΔΟΚΙΜΕΣ
    • CLASSIC
    • ΤΙΜΕΣ
    • VIDEO
    • 4ΤΡΟΧΟΙ
    • Register
    • Login
    • Search
    • Unread
    • Recent
    • Popular
    ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ !!!
    1. Home
    2. Αντίλογος
    3. ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ !!!
    • 1
    • 2
    • 15
    • 16
    • 17
    • 18
    • 19
    • 24
    • 25
    • 17 / 25
    Αντίλογος
    72
    492
    3623
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • K
      kavoyras last edited by

Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:

ΥΣ: Δεν ξέρω αν κάποιοι θα νιώσουν καλύτερα ή χειρότερα, η αγορά εργασίας από ένα σημείο και μετά (έχοντας δουλέψει κάποια χρόνια δηλαδή...) δεν ασχολείται καθόλου με την διάρκεια των σπουδών ή τον αριθμό των πτυχίων...

και με τι ασχολείται???

Με τι άλλο...με τον προϋπηρεσία σου και τι έχεις κάνει στις προηγούμενες δουλειές σου.

1 Reply Last reply Reply Quote 0
      • Q
        qsisvts last edited by

Ο χρήστης manosk έγραψε:
        Ας ήταν ο κ. Κάβουρας μέλος της ριζοσπαστικής φοιτητικής ένωσης Σ.Κ.Α.Τ.Α. (με ψήφο στην εξέλιξη των μελών ΔΕΠ) και θα βλέπαμε για πότε θα του έστελναν τη βεβαίωση αποφοίτησης με συστημένη επιστολή.

κι ομως ετσι ειναι σε παρα πολλες περιπτωσεις

• Q
          qsisvts last edited by

Ο χρήστης Κάβουρας έγραψε:

Ορισμένοι δυστυχώς είναι ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ φαντασμένοι.

εχει ο καιρος γυρισματα φιλε καβουρα..

• K
            kavoyras last edited by

Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:

Ορισμένοι δυστυχώς είναι ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ φαντασμένοι.

εχει ο καιρος γυρισματα φιλε καβουρα..

θα καταφέρουμε επιτέλους να γίνουμε κι εμείς σαν αυτούς?ή ότι αυτοί θα γίνουν σαν κι εμάς?

ΥΓ: μήπως να γραφτώ σε κανα κόμμα?προλαβαίνω?
            ΥΓ2: Χαλαρά αν ήμουν σε κάποιο κόμμα ενεργό/'δυνατό' μέλος, αυτά τα πράματα ΤΥΧΑΙΑ δε θα συνέβαιναν.Γιατί άραγε?

• K
              kapami last edited by

Πήγα σήμερα σε μια συνέντευξη για να σπάσω τον πάγο της εξεταστικής. Ιδιωτική 'εταιρεία', ζητούσε php και mysql.
              Πήγα να βάλω τα γέλια στη συνέντευξη. 700 ευρώ για 8ωρο, και σε έβαζε να υπογράψεις παραίτηση απ την υποχρέωση του εργοδότη για αποζημίωση σε περίπτωση απόλυσης ενώ για τις 15 πρώτες μέρες δεν σε ασφάλιζε μέχρι να δει αν του κάνεις, και φυσικά κανείς δε σου εγγυάται ότι θα σε πληρώσει για τις μέρες αυτές αν τελικά δε σε κρατήσει.
              Είχε εκεί μέσα 3-4 υπαλλήλους που πρέπει να τους είχε πιει το αίμα
              Χάλια παιδιά, χάλια... οι 9 στις 10 μικρές εταιρείες είναι χειρότερα από εκμετάλλευση.

• K
                kavoyras last edited by

Ο χρήστης kapami έγραψε:

Είχε εκεί μέσα 3-4 υπαλλήλους που πρέπει να τους είχε πιει το αίμα
                Χάλια παιδιά, χάλια... οι 9 στις 10 μικρές εταιρείες είναι χειρότερα από εκμετάλλευση.

Πέρασα κι εγώ από συνέντευξη πρόσφατα και πραγματικά τόσο η αντιμετώπιση όσο και η ανταμοιβή (σε περίπτωση πρόσληψης) ήταν κάτι χειρότερο από χάλια.
                Από εσωτερικές πηγές έμαθα ότι η δουλειά ξεκινούσε στις 11 (τότε έπιανες δουλειά) και ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ότι αν εργάζεσαι κάτω από 10 ώρες, θεωρούν ότι δε δουλεύεις αρκετά και σε απολύουν.
                Και εννοείται ότι έχεις υπογράψει στην πρόσληψή σου ότι ο εργοδότης δεν είναι υποχρεωμένος να σου δώσει αποζημείωση ή να σου αναφέρει νωρίτερα την απόλυσή σου.
                Ο κόσμος έχει ξεφύγει πραγματικά...
                Και τα λεφτά ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ότι ήταν αστεία για αυτά που ζητούσαν και για το άτομο με το Χ-Ψ πτυχίο/δίπλωμα που θέλανε να προσλάβουν.
                Τα είχα γράψει και στο 'μ'αρέσει - δε μ'αρέσει'...

Μην απογοητεύεσαι.Λαμόγια υπάρχουν παντού (και ίσως με πάτημα την 'κρίση' να έχουν αποθρασυνθεί), όπως υπάρχουν και αυτοί που είναι δίκαιοι και σωστοί.Σου δίνουν κάτι παραπάνω αλλά απαιτούν και κάτι (πολλά) παραπάνω.
                Και εννοείται ότι κανείς δε σου χαρίζει λεφτά γιατί είσαι ομορφάντρας (άσχετα αν ισχύει ή όχι ).Πρέπει να αποδίδεις στην εταιρία τουλάχιστον 3000€ για να παίρνεις (μικτά) 1500€ και να αξίζεις για να σε κρατήσουν.Αν αποδίδεις λιγότερα δεν αξίζει να σε κρατήσουν.
                Ακούγεται σκληρό αλλά έτσι είναι.

• K
                  kapami last edited by

Άσε φίλε Κάβουρα, είναι τραγικά τα πράγματα καταπώς φαίνεται. Είχα ακούσει ότι ξέφυγαν τελείως αλλά δεν περίμενα να δω κάτι τέτοιο και στον τομέα των pc. Εν τω μεταξύ το 5λιτρο SUV του αφεντικού να δεσπόζει απ 'έξω και...
                  μέσα 3-4 ταλάκες να λιώνουν το μυαλό τους για 700 ευρώ
                  Φυσικά το 8ωρο είναι τελείως πλασματικό, κάτι σε 10ωρο είναι πιο κοντά στην πραγματικότητα, ενώ για κάθε επιπλέον ώρα του 8ώρου πληρώνεσαι έως και 4 ευρώ!
                  4 ευρώ για μια ώρα κώδικα
                  Ρε δεν πάω να πουλάω κουλούρια στην ομόνοια; Πιο πολλά θα βγάλω.

Έχω ξαναδουλέψει, σε ΠΟΛΥ καλύτερες συνθήκες, με πολύ καλύτερες απολαβές και με πολύ καλύτερο περιβάλλον.

Ο τύπος διάβαζε το βιογραφικό και γέλαγε, με φράσεις τύπου 'Prolog και C; Χαχα και τα γράφεις και στο βιογραφικό; Ποιος ασχολείται με αυτά, τι νομίζεις ότι κερδίζεις'
                  Είπε και την ατάκα 'είσαι απ τους τυχερούς άμα το κλείσουμε στα 700 γιατί σύντομα θα δίνω 590 '

• Q
                    qsisvts last edited by

θα καταφέρουμε επιτέλους να γίνουμε κι εμείς σαν αυτούς?ή ότι αυτοί θα γίνουν σαν κι εμάς?

θα ηθελες να ησουν κι αυτον που στο παιζε βαρυ πεπονι? δε νομιζω..
                    σε ξερω για καλο παιδι

αλλο εννοω εγω..

παντως ρε φιλε απο τη στιγμη που ειχε βγει το αποτελεσμα δεν παιζει να πηγαινε στη γραμματεια να το αλλαξει, μονο σε τραγικα λαθη ξερω να εχει γινει κατι τετοιο και απο ανθρωπους που εχουν μια σχετικη τσιπα, επι τοπου αν ηταν επρεπε να τον πιασεις τη μερα που γραψες..

και αν δεν ειναι κανας πολυ περιεργος (εμεις εχουμε κανα δυο που αμα παει καποιος να τους μιλησει για σενα , τα παιρνουν και μετα κοβουν επιτηδες , το δηλωνουν κιολας) μαλλον μετα απο τετοιο σκηνικο με ενα γραπτο κοντα στο 5 θα σε ξαποστειλει..

αμα ησουν κοντα στο ταλιρο, διαβασε λιγο σκληρα το σεπτεμβρη να παει στο διολο

• K
                      kavoyras last edited by

Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:

αν με στείλει Σεπτέμβρη Γιώργο, θα παρεκτραπώ στ' αλήθεια...Δε θα αντέξω και 5η εξεταστική με αυτό το μάθημα (και 3η με 1 μάθημα ).

Μα το θεό είμαι κάποιες φορές ένα βήμα πριν παρατήσω τη σχολή.Ξέρω ότι είναι μαλακία (έχοντας φτάσει στο τέλος, έχοντας μείνει 1 μάθημα) αλλά δεν αντέχω να το ξαναδιαβάσω.πραγματικά το λέω...
                      Νιώθω ότι διαβάζω τα ίδια και τα ίδια και ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ότι δεν εμπλουτίζονται οι γνώσεις μου άλλο...
                      Δίνω Τετάρτη βράδυ...αν δεν ξαναγράψω στο forum, ξέρεις τι έγινε.
                      Στείλε μου κανα τσιγάρο στη φυλακή (θα το ξεκινήσω εκεί...κάθε αρχή και δύσκολη ).

• Q
                        qsisvts last edited by

'στειλει' εννοουσα ξαποστειλει, περασει

κουραγιο φιλε μου.. τι να κανουμε εδω που φτασαμε..

και πανω απο ολα συγκρατησε τα νευρα σου πηγαινε θυμισε του οτι ειναι το τελευταιο σου παντως..

σε μας ρε γαμωτο δεν εχει φρικαρει κανεις να κανει κανα μακελιο, ..

εγω δινω στις 8 και επειδη δε μπορω τα πρωινα ξυπνηματα, θα το παω σερι
                        αλλα ειναι πολυ ξηγας ο συγκεκριμενος καθηγητης, κανει θεικο μαθημα , μας εχει εξηγησει τα παντα , δεν περιμενω εκπληξεις

αμα με κοψει εγω θα φταιω, που δεν το κοβω..

• N
                          nonos last edited by

αν με στείλει Σεπτέμβρη Γιώργο, θα παρεκτραπώ στ' αλήθεια...Δε θα αντέξω και 5η εξεταστική με αυτό το μάθημα (και 3η με 1 μάθημα ).

Μα το θεό είμαι κάποιες φορές ένα βήμα πριν παρατήσω τη σχολή.Ξέρω ότι είναι μαλακία (έχοντας φτάσει στο τέλος, έχοντας μείνει 1 μάθημα) αλλά δεν αντέχω να το ξαναδιαβάσω.πραγματικά το λέω...
                          Νιώθω ότι διαβάζω τα ίδια και τα ίδια και ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ότι δεν εμπλουτίζονται οι γνώσεις μου άλλο...
                          Δίνω Τετάρτη βράδυ...αν δεν ξαναγράψω στο forum, ξέρεις τι έγινε.
                          Στείλε μου κανα τσιγάρο στη φυλακή (θα το ξεκινήσω εκεί...κάθε αρχή και δύσκολη ).

Σε νιωθω.. Υπομονη και self control..

• P
                            pico last edited by

Σε αυτή την εξεταστική κατεβαίνω με τα 3α, παρόλα αυτά την έχω παλέψει κάπως νομίζω. Τα αποτελέσματα θα δείξουν.

1 Reply Last reply Reply Quote 1
                            • Q
                              qsisvts last edited by

εγω κατεβαινω με α3

(πολυ κακο οκ.. )

• E
                                eddie_147 last edited by

Στις περισσότερες των περιπτώσεων όταν ξεκινάτε θα πρέπει να περιμένετε μικρές αποδοχές. Το σημαντικό για κάποιον που τώρα μπαίνει στην αγορά εργασίας είναι η απόκτηση εμπειρίας και να αρχίζει να γεμίζει το βιογραφικό του. Τα 700 ευρώ σας φαίνονται λίγα για πρώτο μισθό; Είναι, αλλά ρωτήστε τον kon5 να σας πει με τι μισθό ξεκινάνε οι ειδικευόμενοι δικηγόροι και ρωτήστε άλλους να σας πουν με τι μισθό ξεκινάνε οι λογιστές ως μαθητευόμενοι μάγοι.
                                Για μένα να λέτε πάλι καλά που βρίσκετε και τις συγκεκριμένες δουλειές γιατί αυτή την περίοδο φαίνεται να μην κινείται τίποτα.
                                Να πω και μια μ@λακία να περνά η ώρα... Ρωτήσατε καθηγητές σας να σας πουν αν έχουν τίποτα υπόψη τους στην αγορά εργασίας; Δεν έχουν; Ούτε το πανεπιστήμιο έχει γραφείο διασύνδεσης (και αν έχει είναι της πλάκας); Μα τι χαζός που είμαι... Έξω οι εταιρείες από τα πανεπιστήμια δεν βελάζουν κάποιες κομματικές παρατάξεις;
                                Καλοφάγωτος.

ΥΓ: Η εικόνα ενός αφεντικού με το 5λιτρο SUV, ύφος 'γαμάω και μάλιστα άγρια' και δουλεύτε κοπρόσκυλα γιατί έχω να πάω για spa με τη γκόμενα δεν θα πρέπει να σας ξενίζει από εδώ και πέρα. Και πάνω σε τέτοια παραδείγμα επιχειρηματικής δράσης ( ) φωνάχτε το γνωστό κόσμο να κάνει διάλεξη για τον καπιταλισμό...

• Q
                                  qsisvts last edited by

πλακα πλακα μια χαρα ειναι τα 700, βλεπω φιλους μου που παραπονιονται χωρις λογο.. τι να κανουμε ετσι ειναι τα πραγματα..

το θεμα ειναι οτι θα πεσουν κι αλλο

και ναι καποιοι παρακαλουν να δουλεψουν τσαμπα για να αποκτησουν εμπειρια και ουτε κι αυτο τους δινουν

οι πρακτικες στις σχολες νομιζω οτι ειχαν σταματησει για καποιο διαστημα
                                  δεν ξερω αν ξαναρχισαν

• B
                                    beams last edited by

Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
                                    Στις περισσότερες των περιπτώσεων όταν ξεκινάτε θα πρέπει να περιμένετε μικρές αποδοχές. Το σημαντικό για κάποιον που τώρα μπαίνει στην αγορά εργασίας είναι η απόκτηση εμπειρίας και να αρχίζει να γεμίζει το βιογραφικό του. Τα 700 ευρώ σας φαίνονται λίγα για πρώτο μισθό; Είναι, αλλά ρωτήστε τον kon5 να σας πει με τι μισθό ξεκινάνε οι ειδικευόμενοι δικηγόροι και ρωτήστε άλλους να σας πουν με τι μισθό ξεκινάνε οι λογιστές ως μαθητευόμενοι μάγοι.
                                    Για μένα να λέτε πάλι καλά που βρίσκετε και τις συγκεκριμένες δουλειές γιατί αυτή την περίοδο φαίνεται να μην κινείται τίποτα.
                                    Να πω και μια μ@λακία να περνά η ώρα... Ρωτήσατε καθηγητές σας να σας πουν αν έχουν τίποτα υπόψη τους στην αγορά εργασίας; Δεν έχουν; Ούτε το πανεπιστήμιο έχει γραφείο διασύνδεσης (και αν έχει είναι της πλάκας); Μα τι χαζός που είμαι... Έξω οι εταιρείες από τα πανεπιστήμια δεν βελάζουν κάποιες κομματικές παρατάξεις;
                                    Καλοφάγωτος.

ΥΓ: Η εικόνα ενός αφεντικού με το 5λιτρο SUV, ύφος '**γαμάω και μάλιστα άγρια' **και δουλεύτε κοπρόσκυλα γιατί έχω να πάω για spa με τη γκόμενα δεν θα πρέπει να σας ξενίζει από εδώ και πέρα. Και πάνω σε τέτοια παραδείγμα επιχειρηματικής δράσης ( ) φωνάχτε το γνωστό κόσμο να κάνει διάλεξη για τον καπιταλισμό...

Έντυ, σε λίγο καιρό αυτοί οι τύποι αν δεν ξεχάσουν αυτό το ύφος, θα έχουν διάρκεια ζωής λιγότερη απ'όση θα είχε βάζελος που θα φώναζε το γνωστό σύνθημα για τον ΟΣΦΠ και τον Πειραιά, σε μια γεμάτη από 'επιστήμονες' Θ7

• E
                                      eddie_147 last edited by

Κατ' αρχάς θα πρέπει να εξετασθεί ο κάθε τέτοιος τύπος πώς έχει έσοδα.
                                      Κάποια (λίγα) φεγγάρια είχα περάσει από μια εταιρεία συμβούλων επιχειρήσεων. Μιλάμε για μεγάλη γαλέρα-κάτεργο. Ο τύπος μαφία-γιάπης αλλά λόγω βλακόφατσας δεν σου γέμιζε το μάτι και πέρναγε απαρατήρητος. Παμπόνηρος αλλά και πολύ εργατικός έβγαζε αρκετή δουλειά μόνος του και είχε φοιτητές ως επι τω πλεί να του βγάζουν την αχαροδουλειά με πεντοδίφραγκα (300 ευρώ το μήνα). Είχε βρει και ένα κόλπο να πληρώνει με την ώρα και έβγαιναν κάτι ελεεινά μικρά νούμερα για 8ωρο το μήνα (ούτε ασφάλιση ούτε τίποτα).
                                      Αυτό που μου έκανε εντύπωση ήταν ότι είχε ένα μάτσο πληροφορικάριους που βγάζαν τρελή δουλειά σε πώληση-εγκατάσταση κάποιου πληροφοριακού συστήματος σε εταιρείες και τους έδινε 300-400 το μήνα συν κάποια λίγα έξοδα για βενζίνες (παρέλειψα να πω ότι χρησιμοποιούσαν το δικό τους αμάξι ).
                                      Ποιό είναι το μυστικό και ο λάκος της φάβας; Ο τύπος έκανε υπερβολικά χαμηλές προσφορές (λόγω χαμηλού κόστους λειτουργείας) και έτσι τσίμπαγε πολύ δουλειά. Τον είχε ελέγξει κανένας για το πώς δουλεύει ή σε τι καθεστώς δουλεύουν οι εργαζόμενοι του; Όχι. Άρα ανεξέλεγκτος έκανε τη δουλίτσα του.
                                      Το θέμα BEAMS είναι ότι δεν υπάρχει ανεπτυγμένη αγορά όπως επίσης και επιχειρηματική παιδεία (και για τους εργαζόμενους) και έτσι αυτοί οι τύποι θα βρίσκουν πάντα πρόθυμους δούλους.
                                      Τα 700 πάντως είναι καλά για αρχή. Ξεκινάς να δουλεύεις κάπου, μαθαίνεις τη δουλειά (κάτι που στο πανεπιστήμιο δεν κάνουν) και μετά με ένα όχι άδειο βιογραφικό διεκδικείς κάτι καλύτερο.

• B
                                        blanc-ange last edited by

EDDIE_147

Συμφωνω εν μερη...και ειναι απολυτως φυσιολογικο οταν εχω τελειωσει στρατο και σπουδες να εργαστω για πρωτη φορα σε μια θεση με μισθο 700-800€! Μονος θα ειμαι (παιδια σκυλια ακομα ελπιζω γιοκ) 800€ μου φτανουν και ορεξη να χω και για μια δευτερη δουλεια!
                                        Ξερω οτι βρισκομαι στην Ελλαδα αυτης της δεκαετιας και δεν περιμενω πολλα...ελπιζω σε μια καλυτερη μερα και οχι για μενα, για την οικογενεια που θα θελησω να κανω μεθαυριο!
                                        Θελω να εχω λεφτα να ζω αξιοπρεπως και να εχω να δωσω ενα χαρτζιλικη στο παιδι μου οταν θα μου απλωσει το χερι, οπως εκανα και γω στον πατερα μου!

Δε ζηταω τη χλιδα (αν και δε θα με χαλαγε) αμα να ζω με λιγα (λιγα σχετικο, αξιοπρεπως με τα βασικα πραγματα) και θα συνεχισω να επιδειοκω να διατηρησω αυτα τα λιγα τεσπα, για να ζησω μια νορμαλ ζωη!

Ευελπιστω στη μετεπειτα σταδιοδρομια μου, να ανεβω αν μπορω και οσο μπορω με το σπαθι μου και με θεμιτα μεσα!

Δε θελω να σχολιασω παιδακια πολυτεχνειου και ιατρικης (τυχαιο παραδειγμα) που τωρα βγαινουν στις πορειες και καταδικαζουν καποια προσωπα και μετα γινονται ιδιοι!!! Δεν ειναι λογικη, το κανε ο ενας, θα το κανω και γω...

Αυτα τα λιγα απο μενα και συγνωμη για το υφος!

1 Reply Last reply Reply Quote 2
                                        • B
                                          beams last edited by

Σ'αυτό που λες για ελέγχους.... +1000.
                                          Αν υπήρχε σοβαρός ελεγκτικός μηχανισμός και τον άφηναν κάποιοι να κάνει την δουλειά του, από τα αποτελέσματα που θα έβγαζε γεμίζαμε άνετα την Νέα Μεγάλη Εγκυκλοπαίδεια των Φιδιών

• K
                                            kapami last edited by

Σαπίλα κομπίνα ανυπαρξία μηδενισμός. Σε τέτοιο κλίμα τριτοκοσμικής φάμπρικας - ντίλερ/εργοδότης/μαφία - παρακμιακό mood δεν την παλεύω για κανένα λόγο όμως
                                            Σε μια αξιοπρεπή-οργανωμένη εταιρεία θα δούλευα και τσάμπα που λέει ο λόγος. Αλλά στο λαγούμι με τον χοντρό με το πούρο να σε αγριοκοιτάει επειδή χάζεψες απ το παράθυρο για μια στιγμή δεν υπάρχει περίπτωση Οι περισσότερες δουλειές έτσι πρέπει να είναι πλέον
                                            Τα 700 για κάποιες δουλειές κι όμως είναι λίγα. Τα ίδια παίρνει ο φραπεδιέρης στην καφετέρια και μάλιστα, χωρίς να καίει το μυαλό του. Αν είναι να παίρνουμε τα ίδια καλύτερα να χτυπάω φραπέδες, είναι πιο ξεκούραστο Όσο για το πόσο θα γεμίσει το βιογραφικό σου η εργασία στην εταιρεία 'Τυρόλας-Τάμπουρας ΕΠΕ' που σε 2 βδομάδες μπορεί να έχει αλλάξει όνομα για να μη τους κλείσει το ΣΔΟΕ μέσα, αμφιβάλλω
                                            παρακμή.

• First post
                                              Last post
                                            • 1
                                            • 2
                                            • 15
                                            • 16
                                            • 17
                                            • 18
                                            • 19
                                            • 24