-
Σε αυτό το φόρουμ μαθαίνουμε..
-
ότι αυτός που τελειώνει την σχολή στα 5 τις περισσότερες φορές δεν έχει ιδέα ενώ αυτούς που το τράβηξε μέχρι τα 10+ έχει...
-
ότι τις εταιρίες δεν τις νοιάζει που έκανες 10 χρόνια να τελειωσεις κάτι που έπρεπε να γίνει στα 5 ... Ούτε που αντί να έχεις βαρβατη προϋπηρεσία παλευες να περάσεις ανάλυση 2...
-
ότι 9/10 εργοδότες βιάζουν τους εργαζόμενους τους... Σκληροί εργοδότες...
-
ότι τα κομματοσκυλα περνούν το πτυχίο Απο το σπιτι...
-
-
Black Angel
αν σου αρέσει αυτό που κάνεις και ασχοληθείς είναι λογικό να το κάνεις καλά και όσο περνάει ο καιρός καλύτερα. Όσο βελτιώνεσαι τόσο θα έχεις περισσότερες πιθανότητες να πετύχεις κάτι καλύτερο σε καλύτερη εταιρεία με καλύτερα λεφτά κλπ και σταδιακά μπορεί να ξεκινήσεις κάτι δικό σου (παίζει αυτό με τους προγραμματιστές) είτε ως επιχείρηση είτε ως ελευθέρας βοσκής που από δυο περιπτώσεις που ξέρω, βγάζουν πολύ καλά φράγκα.
Να έχεις υπόψη σου ότι πέρα από το κασέρι των 700 ευρώ, ο εργοδότης σου προσφέρει και επαγγελματική εμπειρία, κάτι που στο μέλλον μπορεί να αποδειχτεί απείρως πιο χρήσιμη από τα όποια ευρώ έπαιρνες.kapami
το μη χείρον βέλτιστον. Αν βρεις κάτι καλύτερο πάρε το πούρο του χοντρού και σβήστο στον καφέ του. Μέχρι να βρεις τίθεται το ερώτημα. Σερβιτόρος να μην καις το μυαλό σου, χοντρός με πούρο (αλλά μέσα στην αγορά που σε ενδιαφέρει) ή σπίτι πιο σοφός και πιο ξεκούραστος;
Κάποια στιγμή είχα ακούσει από ένα τύπο το επιχείρημα ότι 'δουλεύω μπάρμαν γιατί έχει καλά λεφτά μέχρι να βρω θέση σε καλή χρηματιστηριακή' και ομολογώ ότι μου πήρε λίγη ώρα να συνέλθω... -
Παιδιά, τα εργασιακά στο άλλο θέμα. Εδώ Εξεταστική! [mod]
-
Ο χρήστης red_monster έγραψε:
Σε αυτό το φόρουμ μαθαίνουμε..-
ότι αυτός που τελειώνει την σχολή στα 5 τις περισσότερες φορές δεν έχει ιδέα ενώ αυτούς που το τράβηξε μέχρι τα 10+ έχει...
Δεν ειναι κανονας αυτο, το οτι ισχυει σε καποιες περιπτωσεις δε το κανει αυτοματα και κανονα! -
ότι τις εταιρίες δεν τις νοιάζει που έκανες 10 χρόνια να τελειωσεις κάτι που έπρεπε να γίνει στα 5 ... Ούτε που αντί να έχεις βαρβατη προϋπηρεσία παλευες να περάσεις ανάλυση 2...
Την εταιρια δεν πρεπει να την νοιαζει τι εκανες σαν φοιτητης και ποσες φορες εδωσες το μαθημα, αυτο που πρεπει να την νοιαζει ειναι αν κανεις καλα τη δουλεια σου, αν εχεις τις γνωσεις να την κανεις και τι σκατα ανθρωπος εισαι!
Εχω περασει απο συνεντεξη μεγαλης εταιριας στην Ελλαδα, απο εναν απο τους μεγαλυτερους ομιλους στη χωρα για να δουλεψω καλοκαιρι! Αυτο που με ρωτησαν δεν ηταν αν εδωσα την κβαντομηχανικη 5 φορες, αλλα αν την περασα, τι εμαθα απο αυτην, τι ενδιαφεροντα εχω σαν ατομο κ καποια αλλα που δεν ειναι του παροντως!
Το ποσα χρονια εκανα να βγαλω τη σχολη και πως την εβγαλα, καρφακι δε τους καιγεται...γιατι για τον χ ψ λογο εγω μπορει να καθυστερησα! -
Δεν ξερω αν υπαρχουν τετοια στατιστικα ή προσπαθεις να κανεις ραδιο αρβυλα, αλλα ξαναλεω οτι αυτο ισχυει, σε τι ποσοστο δεν ξερω! Μη γινεσαι φιλε μου απολυτως και η κινδυνολογια δε βοηθαει σε τιποτα! -
Αυτο ισχυει και με μεγαλο ποσοστο και οκ οσοι σπουδασαμε, το ξερουμε πολυ καλα! Δεν ειναι τυχαιο και επισης δεν ειναι τυχαιο να σπουδαζω με γιο βουλευτη που σκαει μυτι με Μερσεντε τζιπ και 4.000κ.εκ....χρωσταει τον αμπακα, ειναι προεδρος παραταξης και ακολουθει την πεπατημενη! Πτυχιο ομως θα παρει!
Του χαριζω και τα φραγκα, του χαριζω και τα οφελη απο αυτο που ειναι και γουσταρω να δινω 5 και 6 φορες ενα μαθημα και να γινω σωστος μετα σε αυτο που θα κανω!!! ΚΑΡΦΙ δε μου καιγεται το τι θα κανει αυτος, το αν θα παρει πτυχιο στη ζουλα και αλλα τετοια!
Αν καποτε βρεθει στο δρομο μου και θελησει να μου τον κοψει, τοτε θα λογαριαστουμε και θα αποδειχτει πολυ καλα ποιος αξιζει!
Σε επριξα?
Μπορει φιλε να ειμαι πολυ ρομαντικος σε καποια θεματα...αλλα κοιταω ειλικρινα την δουλεια μου, δε με ενδιαφερει τι κανουν οι αλλοι...προσπαθω να κραταω μονο θετικα για την παρτι μου! Τη μιζερια δε τη μπορω αλλο σε αυτη τη χωρα!
Εγω, εσυ...ο αλλος που μας διαβαζει και ειναι νεο παιδι, νεα κοπελα κτλ, μονο εμεις μπορουμε να κανουμε κατι καλο γι αυτη τη ρυμαδο Ελλαδα! Αν θελουμε να συνεχισουμε παλιες αμαρτωλες ιστοριες, ειμαστε αξιοι για λυπηση!
Εγω θα απεχω απο αυτο...Σορρυ για την λογοδιαροια!
-
-
Ο χρήστης red_monster έγραψε:
Σε αυτό το φόρουμ μαθαίνουμε..-
-
-
-
Iσως (?) δεν εχεις δει καποια πραγματα και γι αυτο δε χρειαζεται να εισαι απολυτος.Και στα 4 που εξεταζεις το βλεπεις απο λαθος οπτικη γωνια,ισως λογω εμπειριας η θεσης.Μονο για το 4ο εχω να σου πω μιας και για τα αλλα 3 σου ειπε ο καπαμις και συμφωνω οπως και οι περισσοτεροι νομιζω.Και εχω να σου πω γιατι ειμαστε στην ιδια σχολη αν και εισαι μικροτερο ετος.Δεν ξερω τι εχεις δει εκει μεσα και τι οχι αλλα σιγουρα θα εχεις ακουσει (μιας και ανηκεις σε παραταξη πολυ περισσοτερο) και θα εχεις δει εστω και 2-3 παραδειγματα 'ανισης' μεταχειρισης απο καθηγητες.Δεν ξερω ποσο εχεις ζησει τον..μανωλακο για παραδειγμα (τυχαιο παραδειγμα μπορω να σου πω για τουλαχιστον 15 καθηγητες) αλλα θα εχεις ακουσει το οτι σε καποια 'προβληματα' της ακαδημαϊκης καριερας ως φοιτητης,καποιος μπορει να εχει βοηθεια ανωθεν.Αν το αμφισβητεις,ρωτα καποιον απο κει μεσα η εμενα αν με πετυχεις να σου δωσουμε και χειροπιαστα παραδειγματα.Κοινως,δε χρειαζεται να σκεφτεσαι οτι υπαρχει μια μονο οψη του νομισματος.Πιθανοτατα θα υπαρχει και αλλη.
-
-
Ο χρήστης pasxos έγραψε:
Δεν ξερω τι εχεις δει εκει μεσα και τι οχι αλλα σιγουρα θα εχεις ακουσει (μιας και ανηκεις σε παραταξη πολυ περισσοτερο) και θα εχεις δει εστω και 2-3 παραδειγματα 'ανισης' μεταχειρισης απο καθηγητες.Δεν ξερω ποσο εχεις ζησει τον..μανωλακο για παραδειγμα (τυχαιο παραδειγμα μπορω να σου πω για τουλαχιστον 15 καθηγητες) αλλα θα εχεις ακουσει το οτι σε καποια 'προβληματα' της ακαδημαϊκης καριερας ως φοιτητης,καποιος μπορει να εχει βοηθεια ανωθεν.Αν το αμφισβητεις,ρωτα καποιον απο κει μεσα η εμενα αν με πετυχεις να σου δωσουμε και χειροπιαστα παραδειγματα.Κοινως,δε χρειαζεται να σκεφτεσαι οτι υπαρχει μια μονο οψη του νομισματος.Πιθανοτατα θα υπαρχει και αλλη.μην ξεχάσεις και τους συγγενείς καθηγητών που τυχαία περνάνε όλα τα μαθήματα αέρα και όταν τυχαίνει να συναναστραφείς μαζί τους, βλέπεις ότι δε γνωρίζουν ούτε τα μισά από το μάθημα που δίνετε ή δώσατε κι όμως αυτός πήρε 9 κι εσύ 3. (χωρίς να σημαίνει ότι οι βαθμοί έπρεπε να μπουν αντίστροφα).
Συμφωνώ γενικότερα ότι υπάρχει πολύ άνιση μεταχείρηση και πραγματικά γνωρίζω 2 άτομα από τη σχολή μας που πήραν πτυχίο πραγματικά από το σπίτι.
όλοι αυτοί όμως τώρα το παίζουν μαμιάδες και 'όπως κατάφερα να πάρω εγώ πτυχίο, διάβασε να το πάρεις κι εσύ'.
Μην επεκταθούμε όμως στο θέμα των κομμάτων.Το πράμα βρωμάει από μακρυά και από το κεφάλι.Ανισότητα θα υπάρχει πάντα.Το θέμα είναι εμείς πώς το αντιμετωπίζουμε και πώς το εκλαμβάνουμε.
Προσωπικά το παίρνω εγωιστικά, προσπαθώντας να αποδείξω ότι 'ρε φούστη μου, έχω σκιστεί και αξίζω κάτι καλό'. -
Ο χρήστης pasxos έγραψε:
-
-
-
-
Iσως (?) δεν εχεις δει καποια πραγματα και γι αυτο δε χρειαζεται να εισαι απολυτος.Και στα 4 που εξεταζεις το βλεπεις απο λαθος οπτικη γωνια,ισως λογω εμπειριας η θεσης.Μονο για το 4ο εχω να σου πω μιας και για τα αλλα 3 σου ειπε ο καπαμις και συμφωνω οπως και οι περισσοτεροι νομιζω.Και εχω να σου πω γιατι ειμαστε στην ιδια σχολη αν και εισαι μικροτερο ετος.Δεν ξερω τι εχεις δει εκει μεσα και τι οχι αλλα σιγουρα θα εχεις ακουσει (μιας και ανηκεις σε παραταξη πολυ περισσοτερο) και θα εχεις δει εστω και 2-3 παραδειγματα 'ανισης' μεταχειρισης απο καθηγητες.Δεν ξερω ποσο εχεις ζησει τον..μανωλακο για παραδειγμα (τυχαιο παραδειγμα μπορω να σου πω για τουλαχιστον 15 καθηγητες) αλλα θα εχεις ακουσει το οτι σε καποια 'προβληματα' της ακαδημαϊκης καριερας ως φοιτητης,καποιος μπορει να εχει βοηθεια ανωθεν.Αν το αμφισβητεις,ρωτα καποιον απο κει μεσα η εμενα αν με πετυχεις να σου δωσουμε και χειροπιαστα παραδειγματα.Κοινως,δε χρειαζεται να σκεφτεσαι οτι υπαρχει μια μονο οψη του νομισματος.Πιθανοτατα θα υπαρχει και αλλη.
+1,κι εγω νομιζα οτι σε εμας δεν ειχε τετοια αλλα πετυχα ενα μπροστα στα ματια μου προσφατα
-
-
Ο χρήστης pasxos έγραψε:
-
-
-
-
υπαρχουν παντως και οι αφισοκολλητες που παιρνουν τα @@ δε σημαινει οτι η παραταξη σου εξασφαλιζει το μελλον
πρεπει να ιδρωσει το κωλαρακι σου για να ωφεληθειςεχουμε εμεις εναν μεγαλυτερο απο μενα που ακομα τρεχει , γιατι οι συντροφοι του τον εγραψαν κανονικα οταν υπηρξαν οι διαφωνιες
και μην μου πει καποιος οτι δεν υπαρχουν οι φιλικοι προς τις διαφορες παραταξεις επιτηρητες (γιατι οκ το περασμα με λιστες δε γινεται και τοσο μαζικα και σε καμια περιπτωση σε ολους τους καθηγητες ) γιατι θα ειναι τρελος ψευτης
αυτο και μονο του ειναι αρκετο πολλες φορες για να γινει χαμος και στο να παρθουν πτυχια στο φτερομηπως θελετε να μιλησουμε για το πώς μπαινουν καποιοι σε περιζητητα μεταπτυχιακα? ή γενικοτερα το ρολο των παραταξεων στις σχολες?
-
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
(...) ή γενικοτερα το ρολο των παραταξεων στις σχολες?γιατί όχι?
Αλήθεια ΘΕΩΡΗΤΙΚΑ ποιός ο λόγος ύπαρξης των παρατάξεων στις σχολές??
-
Για να μαθαίνουν οι φοιτητές τη δημοκρατική διαδικασία (θεωρητικά πάντα).
-
Και τις εκδρομές και τα μπουζούκια βεβαίως βεβαίως!
Φυσικά αν κάνεις κάποια νύξη για ακαδημαϊκό θέμα τρως δούλεμα. -
Ζονκ και στις 2 περιπτώσεις. Τη λειτουργία της δημοκρατίας τη μαθαίνουν βλέποντας MEGA και τα μπουζούκια και τις εκδρομές θα μπορούσαν να τις κανονίζουν ως απλές αχρωμάτιστες και απολιτικ φοιτητικές οργανώσεις (που αυτό θα έπρεπε να γίνεται).
Έτσι όμως πώς θα στρατολογούσαν πρόβατα για άρμεγμα, σφαγή, κούρεμα ή όποια άλλη χρήση επιτελεί ένα πρόβατο τα κόμματα;
Και δεν πρόκειται να καταργηθούν γιατί εξυπηρετούνται όλοι και πολύ περισσότερο το ΚΚΕ. -
http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_art ... 010_389451
Ενα αρθρο απο τον αντιπρυτανη του Πανεπιστημιου Αθηνων υστερα απο ενα googlαρισμα
Παντως τελειωνοντας το πρωτο ετος οσον αφορα τις παραταξεις της δικιας μου σχολης παρατηρησα τα εξης
Στην αρχη θα σε βοηθησουν στην εγγραφη (κατι το οποιο θεωρω θετικο γιατι η ολη κατασταση απαιτει καποιες γραφειοκρατικες διαδικασιες και συνηθως εχουν τα μεσα για να σε βοηθησουν να τις αποφυγεις)
Στη συνεχεια θα σε βγαλουν εξω στην πολη να σε μαθουν τα κλαμπ της, τα ελληναδικα της (ουτε και γω δεν θυμαμαι ποσες φορες οι 2 μεγαλες παραταξεις εκαναν παρτι καλοσωρισματος πρωτοετων )
Μια σημειωση: Συνηθως αυτοι που σας γραφουν στη σχολη, λεγονται 'γονεις' σας. Εγω δεν το ηξερα και παραλιγο να παρεξηγηθω
Μετα θα διανεμουν σημειωσεις κατα τη διαρκεια της χρονιας, θα φροντισουν να μαθουν το προγραμμα της εξεταστικης για σενα και πολλα αλλα
Μετα φροντιζουν για τη 'ψυχαγωγια' καθοτι ανταλλασουν ανακοινωσεις αναιρωντας η μια τα επιχειρηματα της αλλης
Λιγο πριν τις εκλογες θα φροντισουν να γεμισουν ΟΛΗ τη σχολη με αφισες για να δειξουν το εργο τους και για να καταστρεψουν την αισθητικη της σχοληςΕυτυχως μεχρι στιγμης δεν εχει γινει καμια καταληψη, ουτε εχει πεσει ξυλο αλλα προσωπικα ευχαριστιεμαι το τζερτζελο στις συνελευσεις
Απο την αλλη με απογοητευσε το γεγονος οτι ενας φιλος πρωτοετης μου, μου 'παραπονεθηκε' κατα καποιο τροπο για τις παραταξιακες μου προτιμησεις και απο τοτε αρχισε να μ'αποφευγει
Εξισου με απογοητευσε οτι δεν γινεται να εισαι ουδετερος γιατι αλλιως θα απομονωθειςΓενικα παντως δεν θα ηθελα να καταργηθουν οι παραταξεις. Θα ηθελα ομως να περιοριστει το εργο τους γιατι οσο προχωρανε αυτοι αλλο τοσο μαραζωνει η γραμματεια (που εχει 4 γκισε και λειτουργει ΜΟΝΟ το 1 )
Αυτα και σορρυ για το μεγεθος του ποστ
-
Ο χρήστης Focusman91 έγραψε:
Απο την αλλη με απογοητευσε το γεγονος οτι ενας φιλος πρωτοετης μου, μου 'παραπονεθηκε' κατα καποιο τροπο για τις παραταξιακες μου προτιμησεις και απο τοτε αρχισε να μ'αποφευγει
Εξισου με απογοητευσε οτι δεν γινεται να εισαι ουδετερος γιατι αλλιως θα απομονωθειςστα @@ σου δε θελεις τετοιες παρεες πιστεψε με..
με τη προσωπικοτητα σου θα κανεις πραγματικους φιλους και οχι τυπους που στο παιζουν φιλοι και σε βλεπουν +1 ψηφο και εχουν φακελωμενη ολη τη σχολη
εγω επειδη ειμαι ιδιαιτερα κοινωνικος παντα ειχα παρε δωσε με αυτους οπως και με ολη τη σχολη, αλλα το να παω να ψηφισω ηταν παντα επιστημονικη φαντασια (πασοκους για τις θεσεις τους στη παιδεια για κανενα λογο, νδ ουτε καν και κνιτες αντε γεια.. )
μια φορα αρχισαν να γκρινιαζουν και να λενε οτι με βοηθανε και καλα και εφτασα σε σημειο η -μικρη- αδερφη μου (που τα χει με μεγαλοκομματοσκυλο) να με πρηζει να παω να ψηφισω και να με βγαζει και αχαριστο κιολαςφυσικα απο τυχη γλιτωσε τη σφαλιαρα και η 'απομονωση' μου στο εξης μου εκλασε μια μαντρα @@..
δε θελω να χρωσταω σε κανενα , δε θελω να μου χρωσταει κανενας
-
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
Ζονκ και στις 2 περιπτώσεις. Τη λειτουργία της δημοκρατίας τη μαθαίνουν βλέποντας MEGA και τα μπουζούκια και τις εκδρομές θα μπορούσαν να τις κανονίζουν ως απλές αχρωμάτιστες και απολιτικ φοιτητικές οργανώσεις (που αυτό θα έπρεπε να γίνεται).Η ερώτηση ήταν 'θεωρητικά'. Σαν ιδέα, ο κομματισμός στα πανεπιστήμια δεν είναι ούτε κακή ούτε καλή αλλά εντελώς αλλότρια προς τον ακαδημαϊκό χώρο.
-
Ο χρήστης Focusman91 έγραψε:
Εξισου με απογοητευσε οτι δεν γινεται να εισαι ουδετερος γιατι αλλιως θα απομονωθεις
So untrue.
Αυτη η ιδεα περναει πια ; -
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
Εξισου με απογοητευσε οτι δεν γινεται να εισαι ουδετερος γιατι αλλιως θα απομονωθειςστα @@ σου δε θελεις τετοιες παρεες πιστεψε με..
με τη προσωπικοτητα σου θα κανεις πραγματικους φιλους και οχι τυπους που στο παιζουν φιλοι και σε βλεπουν +1 ψηφο και εχουν φακελωμενη ολη τη σχολη
εγω επειδη ειμαι ιδιαιτερα κοινωνικος παντα ειχα παρε δωσε με αυτους οπως και με ολη τη σχολη, αλλα το να παω να ψηφισω ηταν παντα επιστημονικη φαντασια (πασοκους για τις θεσεις τους στη παιδεια για κανενα λογο, νδ ουτε καν και κνιτες αντε γεια.. )
μια φορα αρχισαν να γκρινιαζουν και να λενε οτι με βοηθανε και καλα και εφτασα σε σημειο η -μικρη- αδερφη μου (που τα χει με μεγαλοκομματοσκυλο) να με πρηζει να παω να ψηφισω και να με βγαζει και αχαριστο κιολαςφυσικα απο τυχη γλιτωσε τη σφαλιαρα και η 'απομονωση' μου στο εξης μου εκλασε μια μαντρα @@..
δε θελω να χρωσταω σε κανενα , δε θελω να μου χρωσταει κανενας
να πω την αληθεια και εγω εχω κοψει οταν βλεπω ατομα της ηλικιας μου αντι να μιλανε για τις γκομενες και για αμαξια η για κατι αλλο να μιλανε για τους πολιτικους και για το πως μπηκαν στην ταδε παραταξη οταν ηταν σε α.ε.ι..(και το πως καταφεραν με την αξια τους να βρουν δουλεια μεσω του κομματως και να το λενε λες και ειναι κατι το μεγαλο.....)
πραγματικα δεν υπαρχει κατι χειροτερο απο αυτο -
Κι ομως egobrain οταν κανεις παρεα με ατομα και με τις 2 παραταξεις και οι 2 σε βλεπουν με καπως μισο ματι (μην τυχον και διαρρευσουν πληροφοριες)
-
Δεν ειμαι σιγουρος αν σε καταλαβαινω (και προφανως δεν γνωριζω τα της σχολης σου).
Τι σημαινει 'δεν γινεται' ;
Θα αραδιαζα κατι σεντονακια αλλα ποιος ξερει τι θ' ακουσω παλι. -
Σου εστειλα πμ
ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ !!!