Navigation

• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
    • ΑΓΩΝΕΣ
    • ΔΟΚΙΜΕΣ
    • CLASSIC
    • ΤΙΜΕΣ
    • VIDEO
    • 4ΤΡΟΧΟΙ
    • Register
    • Login
    • Search
    • Unread
    • Recent
    • Popular
    ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ !!!
    1. Home
    2. Αντίλογος
    3. ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ !!!
    • 1
    • 2
    • 14
    • 15
    • 16
    • 17
    • 18
    • 24
    • 25
    • 16 / 25
    Αντίλογος
    72
    492
    3651
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • K
      kavoyras last edited by

Ο χρήστης Blanc Ange έγραψε:

Εικόνες με γονείς να περιμένουν έξω από τη γραμματεία προκαλούν αποτροπιασμό.

Αχ τι μου θυμισες τωρα...
      Πατερας κρητικος, εξω απο τη γραμματεια...και η κορη μεσα να ζητα αναλυτικη!
      Καλυτερα να μην πω τι εγινε 10 μετρα παρακατω....
      Την ξευτυλισε ρε την κοπελα...πραγματικα το κοριτσι εγινε χαλια, καθως ακουγαμε και μεις...ειπα να μπω στη μεση αλλα...

Τους γονείς τους φτάνουν μέχρι έξω από τη Γραμματεία τα παιδιά τους και διάφορα ψέματα τα οποία έχουν υποψιαστεί οι δικοί τους και δεν μπορούν αλλιώς να τα αποδείξουν.
      Ξέρω γνωστό που είπε στους δικούς του (μετά από 7 χρόνια φοίτησης) ότι τελείωσε και ορκίζεται.Οι δικοί του 'τυχαία' δεν μπορούσαν να παρεβρεθούν στην ορκομωσία του.εγώ όμως μπορούσα (επειδή και πάλι έτυχε). Πήγα να τον συγχαρώ, είχα πάρει και γλυκά και λουλούδια και (όπως ήταν λογικό γι'αυτόν) προφανώς δεν ήταν στην τελετή ορκωμοσίας.Τον πήρα τηλέφωνο γιατί πραγματικά νόμιζα ότι κάτι έπαθε σοβαρό για να μην πάει στον ορκωμοσία του κι εκεί...έμαθα ότι χρωστάει 20 μαθήματα (ακόμα) για πτυχίο και δεν έχει ξεκινήσει καν να φτιάχνει τη διπλωματική του.
      Όλοι οι συγγενείς και φίλοι του βέβαια ξέρουν ότι τελείωσε.
      Βέβαια για να φτάσει και το παιδί να πει τέτοιο χοντρό ψέμα, κάτι σημαίνει μάλλον για τους γονείς.
      Προσωπικά πιστεύω ότι τον πίεζαν περισσότερο από όσο άντεχε και αναγκάστηκε να πει ψέματα το παλικάρι (το οποίο είναι πολύ φιλότιμο κατά τα άλλα) για να μειώσει λίγο την πίεση των δικών του.

Δεν ξέρω...εγώ δίνω άδικο και στους γονείς και στο παιδί, αλλά ΚΥΡΙΩΣ στους γονείς.

1 Reply Last reply Reply Quote 0
      • D
        dstou last edited by

Από το να τα έχεις φορτώσει στον κόκορα για 7 χρόνια, μέχρι να σκηνοθετείς ολόκληρη τελετή ορκομωσίας σε όλο τον κύκλο σου, υπάρχει μεγάλη απόσταση και πρόβλημα.
        Και μια που το ένα ψέμα καλύπτεται προσωρινά μόνο με ένα άλλο, ακόμη μεγαλύτερο, διερωτάται κανείς που θα φτάσει ο τύπος στο εγγύτατο μέλλον.

Βέβαια για να φτάσει και το παιδί να πει τέτοιο χοντρό ψέμα, κάτι σημαίνει μάλλον για ΟΛΟΥΣ τους.

Φίξεντ.

• M
          mjacob last edited by

Ο χρήστης dstou έγραψε:
          Και μια που το ένα ψέμα καλύπτεται προσωρινά μόνο με ένα άλλο, ακόμη μεγαλύτερο, διερωτάται κανείς που θα φτάσει ο τύπος στο εγγύτατο μέλλον

Λαμπρή πολιτική καριέρα;
          Εθνικός ευεργέτης επιχειρηματίας;
          Project Manager;
          ...είναι πολλές οι επιλογές, μην το βλέπεις έτσι

• K
            kavoyras last edited by

Ο χρήστης dstou έγραψε:
            Από το να τα έχεις φορτώσει στον κόκορα για 7 χρόνια, μέχρι να σκηνοθετείς ολόκληρη τελετή ορκομωσίας σε όλο τον κύκλο σου, υπάρχει μεγάλη απόσταση και πρόβλημα.
            Και μια που το ένα ψέμα καλύπτεται προσωρινά μόνο με ένα άλλο, ακόμη μεγαλύτερο, διερωτάται κανείς που θα φτάσει ο τύπος στο εγγύτατο μέλλον.

το πρόβλημα μάλλον ξεκινάει ίσως από ένα αθώο ψέμα ότι πέρασες πχ 5 αντί να πεις την αλήθεια, ότι πέρασες 2 μαθήματα.Και το πρόβλημα είναι ότι η σχολή έχει στάνταρ μαθήματα.40?50?60?Ε...όσα έχει.
            Άρα στο τέλος θα έχεις πει ότι έχεις περάσει και τα 50 αλλά στην ουσία έχεις περάσει 40 ή και 30...
            Άρα στο τέλος τα μικρά αυτά 'αθώα' ψέματα (για να μην στενοχωρήσω το μπαμπά και η μαμά) σε κυνηγάνε...
            Και αν οι δικοί σου παρακολουθούν και τι διαβάζεις είναι λίγο δύσκολο να ξεφύγεις και να διαβάσεις και άλλα μαθήματα που χρωστάς (και δεν το ξέρουν).
            Γι'αυτό...ειλικρίνεια από την αρχή.Πέρασες 1? 'Πατέρα πέρασα 1.-' Τι θα κάνει?Πατέρας σου είναι...θα σε δείρει ή μήπως ότι θα σε βρίσει μπας και μπεις στον ίσιο δρόμο θα σου κάνει κακό?

Κάποιοι βλέπουν τους γονείς τους σαν απόλυτους κριτές και μπαμπούλες ενώ βασικά μάλλον το αντίθετο είναι.Απλώς επειδή ξέρουν ότι αν σου δώσουν το 'ελεύθερο' ως γνήσιο παιδί θα τα γ@μήσεις όλα, στο παίζουν σκληροί.

Κλασσικό παράδειγμα οι δικοί μου που όταν με έκοψε ο άλλος τελευταίο μάθημα (και δε με πέρναγε για κανένα λόγο, ούτε αν έκανα εργασία ούτε τίποτα κι ας ήταν μ@λ@κί@, κυριολεκτικά άχρηστο, το μάθημά του), με έκραξαν απίστευτα στο σπίτι αλλά μετά κατέβηκαν Πάτρα και τον ξέχεσαν κι αυτόν (τον καθηγητή) πατώκορφα.

Βέβαια για να φτάσει και το παιδί να πει τέτοιο χοντρό ψέμα, κάτι σημαίνει μάλλον για ΟΛΟΥΣ τους.

Φίξεντ.

έχεις δίκιο...

• D
              dbekos last edited by

Ολοι οι γονείς 'διαμόρφωση' χαρακτήρα κάνουν.
              Τελικά όμως χαλάνε τα πράγματα στον 'συντονισμό'.
              Ο γονιός εκπέμπει στα FM, με καθαρή διαμόρφωση, και τα παιδιά (την) ακούνε στα VHF και πολλές φορές στα UHF, όπου η διαμόρφωση ειναι χάλια...
              Τελικά φταίει σίγουρα ο πομπός? Ο δέκτης αποκλείεται να χάλασε?
              Και να μην πάει στον μάστορα για επισκευή? Να τον πετάξουμε?
              Αν ναι, τότε να αγοράσω καινούριο. Σύμφωνοι? Μήπως όμως δεν γίνεται ή δεν συμφέρει?
              OK. Go ahead folks. I won't speak anymore. I' m just listening.....

• M
                mjacob last edited by

Ο χρήστης Κάβουρας έγραψε:
                Κλασσικό παράδειγμα οι δικοί μου που όταν με έκοψε ο άλλος τελευταίο μάθημα (και δε με πέρναγε για κανένα λόγο, ούτε αν έκανα εργασία ούτε τίποτα κι ας ήταν μ@λ@κί@, κυριολεκτικά άχρηστο, το μάθημά του), με έκραξαν απίστευτα στο σπίτι αλλά μετά κατέβηκαν Πάτρα και τον ξέχεσαν κι αυτόν (τον καθηγητή) πατώκορφα.

Δικαίως, ή αδίκως σε έκοψε;
                Σοβαρά το έκαναν αυτό οι γονείς σου, ή αστειεύεσαι;

• K
                  kavoyras last edited by

Ο χρήστης dbekos έγραψε:
                  Ολοι οι γονείς 'διαμόρφωση' χαρακτήρα κάνουν.
                  Τελικά όμως χαλάνε τα πράγματα στον 'συντονισμό'.
                  Ο γονιός εκπέμπει στα FM, με καθαρή διαμόρφωση, και τα παιδιά (την) ακούνε στα VHF και πολλές φορές στα UHF, όπου η διαμόρφωση ειναι χάλια...
                  Τελικά φταίει σίγουρα ο πομπός? Ο δέκτης αποκλείεται να χάλασε?
                  Και να μην πάει στον μάστορα για επισκευή? Να τον πετάξουμε?
                  Αν ναι, τότε να αγοράσω καινούριο. Σύμφωνοι? Μήπως όμως δεν γίνεται ή δεν συμφέρει?
                  OK. Go ahead folks. I won't speak anymore. I' m just listening.....

απίστευτος παραλληλισμός!!

• K
                    kavoyras last edited by

Ο χρήστης mjacob έγραψε:

εντελώς άδικα αλλά αυτό δε νομίζω ότι έχει σημασία.
                    Όταν χρωστάς 1 μάθημα και το επιχείρημα του καθηγητή δεν είναι 'δεν έγραψες δε σε περνάω' αλλά 'αν σε περάσω, όταν θα κάνεις τη μελέτη και θα κάψεις την πολυκατοικία, εγώ τι θα πω στον εαυτό μου?' (και μιλάμε για μάθημα αυτομάτου ελέγχου, καθαρά μαθηματικό και καμία σχέση με τον κλασσικό ηλεκτρολόγο μηχανικό) και μετά...' δε με νοιάζει να μάθεις, με νοιάζει να γράψεις', ε...δε βγαίνεις από τα ρούχα σου? (και έχασα και μία θέση εργασίας γιατί ο άλλος δε με πέρασε κι ας του το είπα ότι αν δεν περάσω θα χάσω μια θέση εργασίας που κέρδισα και μάλιστα σε μία περίοδο κρίσης.

Και ναι...οι δικοί μου κατέβηκαν και παίχτηκαν πολύ άσχημα σκηνικά.Εγώ ήμουν έξω από το γραφείο του και άκουγα τι γινόταν.
                    Δεν πήγαν για να με περάσει.Πήγαν (αρχικά φιλικά) για να εξηγήσουν την κατάσταση και να δείξει κατανόηση. Το τι παπαριές τους αμόλαγε, δεν μπορείς να φανταστείς.Λογικό είναι στο τέλος ο father να τα πάρει και να του μιλήσει όπως του άρμοζε και όχι 'με το καλό'.

Ορισμένοι δυστυχώς είναι ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ φαντασμένοι.

ΥΓ: δε ζήτησα από τους δικούς μου να πάνε στον καθηγητή.Προσωπικά ήμουν ενάντια στη λογική και στην κίνηση αυτή αλλά οι δικοί μου ήταν κάθετοι.
                    ΥΓ2: Το μάθημα είναι μάθημα 3ου έτους πληροφοριακά και έχοντας περάσει 74 μαθήματα, το 75ο δε θα με κάνει καλύτερο μηχανικό.

• A
                      ast last edited by

Γνωρίζω άτομο που για τους γονείς 'δεν χρωστούσε κανένα' αλλά όταν τέλειωσε το 4ο έτος χρωστούσε 16. Έτσι, για να μην αποκαλυφθεί πήγε τον Σεπτέμβριο και πέρασε και τα 16.

[Πρέπει βέβαια να είναι και η σχολή τέτοια που να μπορείς να το κάνεις αυτό]

• F
                        focusman91 last edited by

Εργατικο δικαιο σημερα
                        1 θεμα προς εξεταση
                        2 λαθη και κατι που δεν θυμομουν εβγαλαν λαθος σχεδον ολο το πρακτικο.

Αυτο που μ'εκνευριζει περισσοτερο ειναι το οτι εριξα ΠΟΛΥ διαβασμα ολο το Σ/Κ που μας περασε και το υπολογιζα το μαθημα

Κριμα....

Εκκλησιαστικο τωρα και μετα Διοικητικο και τελος!!!

• M
                          manosk last edited by

Ατομικό εργατικό; Από τα αγαπημένα μου.

ακόμα το βιβλίο του Καρακατσάνη διδάσκεται;

Εκκλησιαστικό; Ελπίζω να είναι ακόμα επιλογής. (δεν το είχα πάρει ποτέ μου -> κακή επιλογή από πλευράς επαγγελματικού προσανατολισμού )

• F
                            focusman91 last edited by

Manosk ακομα κανουμε το βιβλιο του Καρακατσανη αλλα το μαθημα που εδινα ηταν το συλλογικο εργατικο

Το χρονου θα κανω το ατομικο εργατικο

Το εκκλησιαστικο ειναι ακομα επιλογης. Το μαθημα το διαλεξα επειδη ολα τα υπολοιπα (Σωφρονιστικη, Αρχαιο Ελληνικο Δικαιο) δεν με εντυπωσιαζαν. Τελικα αρχισε να δειχνει ενδιαφερον και ο καθηγητης σε προετρεπε να συμμετεχεις

Ελπιζω να το περασω αυτο γιατι σε αντιθετη περιπτωση πρεπει να ειμαι μεγαλο κουλαδι

• M
                              manosk last edited by

Η Σωφρονιστική είναι πολύ ωραίο μάθημα. Και μόνο για τις γενικές γνώσεις που αποκομίζεις αξίζει.

• M
                                mjacob last edited by

Ο χρήστης Κάβουρας έγραψε:

εντελώς άδικα αλλά αυτό δε νομίζω ότι έχει σημασία.
                                Όταν χρωστάς 1 μάθημα και το επιχείρημα του καθηγητή δεν είναι 'δεν έγραψες δε σε περνάω' αλλά 'αν σε περάσω, όταν θα κάνεις τη μελέτη και θα κάψεις την πολυκατοικία, εγώ τι θα πω στον εαυτό μου?' (και μιλάμε για μάθημα αυτομάτου ελέγχου, καθαρά μαθηματικό και καμία σχέση με τον κλασσικό ηλεκτρολόγο μηχανικό) και μετά...' δε με νοιάζει να μάθεις, με νοιάζει να γράψεις', ε...δε βγαίνεις από τα ρούχα σου? (και έχασα και μία θέση εργασίας γιατί ο άλλος δε με πέρασε κι ας του το είπα ότι αν δεν περάσω θα χάσω μια θέση εργασίας που κέρδισα και μάλιστα σε μία περίοδο κρίσης.

Και ναι...οι δικοί μου κατέβηκαν και παίχτηκαν πολύ άσχημα σκηνικά.Εγώ ήμουν έξω από το γραφείο του και άκουγα τι γινόταν.
                                Δεν πήγαν για να με περάσει.Πήγαν (αρχικά φιλικά) για να εξηγήσουν την κατάσταση και να δείξει κατανόηση. Το τι παπαριές τους αμόλαγε, δεν μπορείς να φανταστείς.Λογικό είναι στο τέλος ο father να τα πάρει και να του μιλήσει όπως του άρμοζε και όχι 'με το καλό'.

Ορισμένοι δυστυχώς είναι ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ φαντασμένοι.

ΥΓ: δε ζήτησα από τους δικούς μου να πάνε στον καθηγητή.Προσωπικά ήμουν ενάντια στη λογική και στην κίνηση αυτή αλλά οι δικοί μου ήταν κάθετοι.
                                ΥΓ2: Το μάθημα είναι μάθημα 3ου έτους πληροφοριακά και έχοντας περάσει 74 μαθήματα, το 75ο δε θα με κάνει καλύτερο μηχανικό.

Sorry Κάβουρα αλλά δεν είναι έτσι ακριβώς τα πράγματα. Αν σε έκοψε αδίκως, τότε σαφώς και αλλάζει το πράγμα με το αν σε έκοψε δικαίως.

Κι εγώ θα τσαντιζόμουν αν έπρεπε να φάω άλλους 6 μήνες για ένα κωλομάθημα, κι εγώ πιθανώς να έπιανα τον καθηγητή να του ζητήσω μια επανεξέταση κ.ο.κ.
                                ΑΛΛΑ
                                δεν έχει κανενός είδους υποχρέωση να σε περάσει, εφ' όσον έγραψες μη προβιβάσιμο βαθμό. .&-
                                Δλδ, πραγματικά τώρα και με καλή διάθεση, μια ζωή ζητάμε να λειτουργούν τα πράγματα by the book, αλλά τελικά νομίζω ότι πάντα 'η περίπτωσή μας είναι αλλιώς'.

Το αν είναι το μάθημα μλκία, άχρηστο ξεάχρηστο, δεν είναι στο χέρι σου να το κρίνεις, και ούτε στου καθηγητή επ αυτώ. Το πρόγραμμα της σχολής το έχει στα βασικά μαθήματα που ΠΡΕΠΕΙ να περάσεις για να πάρεις δίπλωμα, τέλος. Για να πάρεις πτυχίο πρέπει να το περάσεις.

Η ατάκα 'δεν με νοιάζει τι θα μάθεις, με νοιάζει τι θα γράψεις' είναι ηλίθια [βέβαια για την κρίνουμε πρέπει να έχουμε εικόνα όλου του διαλόγου], αλλά είναι σωστή -ως προς το δεύτερο σκέλος-. Τα μαθήματα περνιούνται ή κόβονται αναλόγως βαθμολογίας και για κανέναν άλλο λόγο. Ούτε επειδή είναι τελευταία μαθήματα, ούτε επειδή έχεις βρει δουλειά, ούτε επειδή... τίποτα. Γράφεις, βαθμός, τέλος.

Για το ζήτημα της δουλειάς. Ναι σημαντικό set back, αλλά έτσι είναι η ζωή. Εγώ είχα σπάσει τα πόδια μου και ήμουν 6 μήνες νοσοκομείο. Τι να γίνει; Συμβαίνουν αυτά. Σκληρό; Πιθανώς. Αλλά;
                                Όσο πιο σημαντικό είναι κάτι για 'σένα, τόσο πιο πολύ σκίζεσαι για να το πετύχεις. Κανένας δεν πρόκειται να σου εξασφαλίσει ποτέ όμως, ότι για κάτι πάρα πολύ σημαντικό στη ζωή σου θα βρεις κατανόηση και ευελιξία και δεν μπορείς να το απαιτήσεις αυτό. Το βρήκες νωρίς μπροστά σου και με σκληρό τρόπο. Δεν είναι κακό. Καλύτερα νωρίτερα, παρά αργότερα.

ΑΝ ο καθηγητής σου, σου έλεγε ότι είχε μια πάρα πολύ σημαντική επιστημονική/επαγγελματική υποχρέωση που θα άλλαζε τη ζωή του και αυτό θα σήμαινε ότι δεν εξέταζε το μάθημα, εσύ θα το δεχόσουν; Οι γονείς μήπως;

Όσο για τον καθηγητή και τους γονείς σου, εγώ στη θέση του θα ήμουν πολύ σύντομος:
                                -Καλημέρα, είστε φοιτητής του τμήματος;
                                -Όχι, ο...
                                -Αντίο.

• S
                                  skye last edited by

μξακοβ σε ολα ομως +oo

• M
                                    manosk last edited by

Ας ήταν ο κ. Κάβουρας μέλος της ριζοσπαστικής φοιτητικής ένωσης Σ.Κ.Α.Τ.Α. (με ψήφο στην εξέλιξη των μελών ΔΕΠ) και θα βλέπαμε για πότε θα του έστελναν τη βεβαίωση αποφοίτησης με συστημένη επιστολή.

• D
                                      dimik last edited by

Παρόμοια περίπτωση του Κάβουρα με ταλαιπωρούσε έως φέτος...9 χρόνια μετά την εισαγωγή μου το 2001 και 3 χρόνια αφότου πέρασα όλα τα μαθήματα.

Εν τω μεταξύ από την 6μηνη πρακτική μου την άνοιξη του 2006 μεσολάβησαν 4 μήνες εργασίας - 17 μήνες θητείας - 2 χρόνια εργασίας, με την εργασία πάνω στο αντικείμενο σπουδών μου.

Ο καθηγητής ενώ είχα ανακαλύψει μέχρι και από ποιό βιβλίο του εμπορίου είχε κάνει clopy-paste τις σημειώσεις που τύπωνε και μοίραζε επίσημα η σχολή για το μάθημα του και διάβαζα από εκεί, σε όλες τις εξεταστικές από το 2005 που το πήρα το μάθημα μέχρι τώρα το 2010 δεν μου είχε βάλει παραπάνω από 3,7.

Όταν προσπάθησα να συζητήσω μαζί του άρχισα να αμφιβάλω για την νοημοσύνη μου. Δεν ήταν δυνατόν 5 χρόνια να διαβάζω τα ίδια και τα ίδια και να είμαι τόσο βλάκας ώστε να μην τα καταλαβαίνω, χώρια που τα θέματα ήταν πάντα παρόμοια. Σημαντική λεπτομέρεια ότι το μάθημα ήταν Βάσεις Δεδομένων ΙΙ και το εργαστήριο στο οποίο κάναμε SQL το είχα περάσει κατευθείαν ενώ στην θεωρία αναμασούσαμε τα ίδια και τα ίδια και φυσικά τίποτε σχετικά με SQL.

Τελικά λυτρώθηκα καθώς πήρε άδεια ένα εξάμηνο φέτος και πέρασα το μάθημα κατευθείαν με τον αντικαταστάτη του.

Η εμπειρία μου αυτή με οδήγησε στο συμπέρασμα ότι αύριο-μεθαύριο προτιμώ να κάνω το σκ@το μου παξιμάδι και να στείλω τα παιδιά μου στο καλύτερο πανεπιστήμιο του εξωτερικού που αντέχει η τσέπη μου παρά να μπλέξει με το Greek system.

Υ.Γ υπήρχε και καθηγητής ο οποίος με είχε κόψει γιατί δεν δεχόταν να με περάσει μόνο με 5-6, άξιζα και μπορούσα παραπάνω είπε και έπρεπε να το αποδείξω στην επόμενη εξεταστική όπως και έκανα. Ο τύπος όμως ήταν αστέρι σε όλα (γνώσεις, μεταδοτικότητα, συμπεριφορά) και θα έκανα τα πάντα γι αυτόν.
                                      Δυστυχώς μετά από 2χρόνια δεν άντεξε τα διαπλεκόμενα της σχολής και έφυγε για να διαπρέψει σαν ιδιώτης και τώρα παίρνει χοντρά λεφτά αντί να κάθεται να μαλώνει με τα κοματόσκυλα τους καθηγηταράδες του κ@λου.

• K
                                        kavoyras last edited by

Ο χρήστης mjacob έγραψε:
                                        Sorry Κάβουρα αλλά δεν είναι έτσι ακριβώς τα πράγματα. Αν σε έκοψε αδίκως, τότε σαφώς και αλλάζει το πράγμα με το αν σε έκοψε δικαίως.

Φυσικά και δεν αλλάζει τίποτα αφού σύμφωνα με το δικό του 'στυλ' εξέτασης, το γραπτό που ήταν μη-προσβάσιμο, οπότε το δίκαιο ή όχι δεν είναι κάτι που μπορεί να τεθεί σε αντικειμενικά κριτήρια.
                                        Σύμφωνα με τα δικά του κριτήρια, έπρεπε να πάρω 4.Σύμφωνα με τα δικά μου κριτήρια, έχοντας ένα γραπτό μπροστά μου που έχει απαντήσει 8 μονάδες αλλά κάπου μέσα στις 8 σελίδες πράξεις έχασε ένα (+) και το νούμερο αντί για 12,1 βγήκε 11,1 (κάτι που δεν αλλάζει το συμπέρασμα αλλά απλώς το τελικό νούμερο), τότε προσωπικά θα του έβαζα ΕΣΤΩ τις μισές μονάδες από την άσκηση (παίρνοντας 6) ή θα του έβαζα έστω ένα 5 γιατί φάνηκε ότι ο τύπος είχε διαβάσει και ήξερε τι του γινόταν.
                                        Γι'αυτόν όμως έχει σημασία μόνο το αποτέλεσμα.Είναι τόσο?Όχι?μηδέν μονάδες.δεν κοιτάμε τίποτε άλλο.

Κι εγώ θα τσαντιζόμουν αν έπρεπε να φάω άλλους 6 μήνες για ένα κωλομάθημα, κι εγώ πιθανώς να έπιανα τον καθηγητή να του ζητήσω μια επανεξέταση κ.ο.κ.
                                        ΑΛΛΑ
                                        δεν έχει κανενός είδους υποχρέωση να σε περάσει, εφ' όσον έγραψες μη προβιβάσιμο βαθμό. .&-
                                        Δλδ, πραγματικά τώρα και με καλή διάθεση, μια ζωή ζητάμε να λειτουργούν τα πράγματα by the book, αλλά τελικά νομίζω ότι πάντα 'η περίπτωσή μας είναι αλλιώς'.

Κι όταν περνάνε στους 17 ο ένας, επίσης κάτι σημαίνει και για τους εξεταζόμενους αλλά ΚΑΙ για τον εξεταστική.Κάτι δεν παει καλά γενικώς...
                                        Τέλοσπάντων.Ελπίζω να έπιασες το νόημα των λεγόμενών μου καθώς δεν γίνεται να αναλυθεί το θέμα από εδώ μέσα.Θα χαρώ όμως να το συζητήσουμε σε κάποιο καφέ από κοντά.
                                        (Κατά βάση νομίζω ότι συμφωνούμε.)

Το αν είναι το μάθημα μλκία, άχρηστο ξεάχρηστο, δεν είναι στο χέρι σου να το κρίνεις, και ούτε στου καθηγητή επ αυτώ. Το πρόγραμμα της σχολής το έχει στα βασικά μαθήματα που ΠΡΕΠΕΙ να περάσεις για να πάρεις δίπλωμα, τέλος. Για να πάρεις πτυχίο πρέπει να το περάσεις.

Υπάρχουν μαθήματα που έχουν μπει στη σχολή με κάποιο σκοπό και υπάρχουν και άλλα που έχουν μπει για κομματικούς λόγους (ή απλώς και μόνο για να 'βλέψουμε' τον Χ τύπο που πρέπει να γράψει και κάποιες διδακτικές ώρες για να μπορεί να είναι στο πανεπιστήμιο/πολυτεχνείο). Καλώς ή κακώς ΟΛΑ τα μαθήματα δεν επιλέγονται μόνο για να γίνουμε καλύτεροι μηχανικοί/δικηγόροι/γιατροί και δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο...

Η ατάκα 'δεν με νοιάζει τι θα μάθεις, με νοιάζει τι θα γράψεις' είναι ηλίθια [βέβαια για την κρίνουμε πρέπει να έχουμε εικόνα όλου του διαλόγου], αλλά είναι σωστή -ως προς το δεύτερο σκέλος-. Τα μαθήματα περνιούνται ή κόβονται αναλόγως βαθμολογίας και για κανέναν άλλο λόγο. Ούτε επειδή είναι τελευταία μαθήματα, ούτε επειδή έχεις βρει δουλειά, ούτε επειδή... τίποτα. Γράφεις, βαθμός, τέλος.

Προσωπικά ζήτησα να κάνω μία εργασία (χωρίς να με νοιάζει -όπως του τόνισα- η δυσκολία της ακόμα κι αν ήταν επιπέδου διπλωματικής) απλώς και μόνο για να μου κάνει το 4 -> 5 και να περάσω επιτέλους το μάθημα μετά από 4 εξετάσεις τώρα και να μην χάσω άλλους ΑΚΟΜΑ 6 μήνες.
                                        Δεν γίνεται να σου μεταφέρω όλη την εικόνα του διαλόγου (είτε γιατί πλέον δεν θυμάμαι επακριβώς τι έγινε αλλά και γιατί δεν γίνεται να αναπτύξω το τι έγινε μέσα από ένα πληκτρολόγιο).
                                        Αυτό που μπορώ να σου πω με βεβαιότητα ήταν ότι είχε ένα τουπε του στυλ 'θα κάνω ό,τι γουστάρω, θα περνάω όποιον γουστάρω και ΑΜΑ ΓΟΥΣΤΑΡΩ θα σε κρατήσω εδώ για 5 χρονάκια ακόμα γιατί δε μου κοστίζει τίποτα'. (όπως επίσης δεν το κόστιζε τίποτα να μου βάλει 5 να 'φεύγω')

Όσο για τον καθηγητή και τους γονείς σου, εγώ στη θέση του θα ήμουν πολύ σύντομος:
                                        -Καλημέρα, είστε φοιτητής του τμήματος;
                                        -Όχι, ο...
                                        -Αντίο.

Συμφωνώ.Αυτό είπα κι εγώ στους δικούς μου.Για μένα κακώς τους δέχτηκε.Δεν έχει κάτι να λύσει με αυτούς.Με 'εμένα' έχει τη διαφορά και όχι με άλλους 10 νοματέους (μου θύμισε λίγο σκηνικό που τσακώνεσαι/φωνάζεις με ένα τσιγγάνο και εμφανίζονται άλλοι 50 που δεν ξέρουν ποιός έχει δίκιο ή άδικο και 'στα χώνουν' και είναι έτοιμοι να σε δείρουν )
                                        Το περιστατικό το ανέφερα για να δείξω ότι οι γονείς είναι ΠΑΝΤΑ με το μέρος μας και ποτέ στο 'αντίπαλο' στρατόπεδο και παρότι μας τα χώνουν, μπορούν να κάνουν και υπερβολές (όπως το περιστατικό που είπα να έρθουν να ζητήσουν τα ρέστα από τον καθηγητή ).

Και για να μη νομίζεις ότι είναι το μοναδικό παράδειγμα που έχω 'ζήσει': έχω σκηνικό με μάθημα επιλογής (PLC programming - βιομηχανικοί αυτοματισμοί) που μου άρεσε τόσο πολύ σε σημείο που πήρα την ευθύνη και προγραμμάτισα εγώ ένα PLC αντί να πληρώσουμε κάποιον 3ο να το κάνει.Όταν είδα το βαθμό μου έξω, βλέπω '3' και απόρησα και είπα να ρωτήσω τι έκανα λάθος.'Το γραπτό σας είναι τέλειο καταπληκτικό αλλά...έχετε λύσει την άσκηση σε 16bit και δεν υπάρχει 16bit-ο μηχάνημα' (τη στιγμή που εγώ πριν 1,5 μήνα είχα αγοράσει το πιο φτηνό μοντέλο που ήταν 32bit-ο ).δεν το δέχτηκε ακόμα κι όταν του είπα ότι εγώ αγόρασα προσωπικά ένα τέτοιο σύστημα (μέχρι που μου έλεγε ότι δεν ήξερα τι αγόρασα ).Εννοείται ότι τσακώθηκα πολύ άσχημα (την επόμενη βδομάδα του πήγα prospectus από την εταιρία που αγόρασα το plc και το έδειξα ότι υπήρχε και 128bit -μαζί με την ατάκα 'πριν μηδενίσεις κάποιον, ψάξε μήπως τελικά εσύ δεν ξέρεις και όχι ο άλλος') και ότι άλλαξα μάθημα...
                                        Ξέρω ότι ήταν λάθος μου (θα μπορούσα να περάσω το μάθημα 'αέρα' στην επόμενη εξέταση), αλλά η αδικία πραγματικά με έπνιξε.

Παρατηρώ βασικά ότι αυτό το 'είμαστε στο απυρόβλητο και κάνουμε ό,τι γουστάρουμε χωρίς να δίνουμε λογαριασμό σε κανέναν' είναι ένα 'τουπέ' που υπάρχει πολύ στη δική μου σχολή και ΔΥΣΤΥΧΩΣ το θεωρούν και μαγκιά αυτό.

ΥΓ:δεν είμαι από τους φοιτητές που λένε 'με έκοψε'.Τις περισσότερες φορές (95%) εγώ δεν είχα γράψει όταν δεν περνούσα το χ-ψ μάθημα και όχι ο καθηγητής (αφήνω ένα 4% στις περιπτώσεις που βρήκα ότι ξέχασαν να μου προσθέσουν τις μονάδες ενός θέματος)
                                        ΥΓ2: Συγνώμη για το σεντόνι.

• R
                                          red_monster last edited by

Ρε παιδιά 11 χρόνια είναι τρελή υπερβολή...
                                          Είπαμε όχι στα 5 είναι αγγουρι , αλλά στα 6-7 εινσι απολύτως εφικτό ...
                                          Προσωπικά , έχω χορηγίες μέχρι τα 5,5 χρόνια σε 5 χρόνο κύκλο σπουδών..

• H
                                            highfidelity last edited by

Ο χρήστης red_monster έγραψε:
                                            Ρε παιδιά 11 χρόνια είναι τρελή υπερβολή...
                                            Είπαμε όχι στα 5 είναι αγγουρι , αλλά στα 6-7 εινσι απολύτως εφικτό ...
                                            Προσωπικά , έχω χορηγίες μέχρι τα 5,5 χρόνια σε 5 χρόνο κύκλο σπουδών..

Θεωρητικά είναι εφικτό και σε λιγότερα χρόνια, αλλά δεν λέει κάτι...
                                            Εφικτό είναι και ν' αριστεύσεις...
                                            Εφικτό είναι να τελειώσεις και ταυτόχρονα να κάνεις και τη θητεία...
                                            Εφικτά είναι τα πάντα, το αν τελικά ΟΝΤΩΣ γίνουν έτσι τα πράγματα, ΔΕΝ το ξέρεις.

Υπερβολή είναι σίγουρα τα 11 χρόνια, θεωρώ μεγαλύτερη υπερβολή πάντως να βγεις στα 5 και να είσαι άσχετος. Και γνωρίζω μπόλικους τέτοιους. Να ξέρεις, όσοι άργησαν, συνήθως είναι...τίμιοι μέχρι...ηλιθιότητας, ενώ κάποιοι....έγκαιροι έχουν...διαπρέψει στις 'άλλες' μεθόδους.

Πάντως, δικαιολογίες ...ικανές δεν υπάρχουν για την όποια καθυστέρηση: απλώς, υπάρχουν ΑΠΕΙΡΑ πράγματα που μπορούν να πάνε σκ@τά, και ειδικά σε τέτοιες τρυφερές ηλικίες!

ΥΣ: Δεν ξέρω αν κάποιοι θα νιώσουν καλύτερα ή χειρότερα, η αγορά εργασίας από ένα σημείο και μετά (έχοντας δουλέψει κάποια χρόνια δηλαδή...) δεν ασχολείται καθόλου με την διάρκεια των σπουδών ή τον αριθμό των πτυχίων...

• First post
                                              Last post
                                            • 1
                                            • 2
                                            • 14
                                            • 15
                                            • 16
                                            • 17
                                            • 18
                                            • 24
                                            • 25