-
Ο χρήστης harisma23 έγραψε:
Δεν ξέρω σε τι ακριβώς αναφέρεσαι ως εταιρική κουλτούρα, πάντως μέχρι πολύ πρόσφατα ήταν από τα καλύτερα εργασιακά περιβάλλοντα στην Ελλάδα, όσον αφορά τις μεγάλες πολυεθνικές. Για να καταλάβουμε τι εννοώ, τα πρώτα χρόνια της κρίσης συνεχίζονταν κανονικά οι αυξήσεις των μισθών, ενώ μετά που 'έσφιξε' η κρίση, απλώς σταμάτησαν οι αυξήσεις, χωρίς όμως μειώσεις ή απολύσεις. Γενικά παρείχε σιγουρά επιπέδου δημοσίου.
Πολύ εσχάτως κάτι έφτασε στα αυτιά μου ότι αυτό φαίνεται να αλλάζει, αλλά δεν μπόρεσα να το επιβεβαιώσω.Κάπως έτσι (έχω και φίλο που του είπαν ή πάς στο εξωτερικό ή πάς σπίτι σου), αλλά μιλάω για το πως αντιμετωπίζε τους καταναλωτές και τα προϊόντα της και όχι ως εργοδότη. π.χ. δηλώσεις του τύπου: 'το νέρο δεν πρέπει να είναι δωρεάν αγαθό' δείχνουν τον ποιόν της εταιρείας για εμένα. Και γενικά εαν ψάξεις είναι μπλεγμένη σε πάρα πολλά σάνδαλα lobbying, απάτης, επιβλαβών πρόσθετων κλπ. αλλά είναι κολοσσός, οπότε δεν φοβάται τίποτα...μιλάμε για ίσως την μεγαλύτερη εταιρεία στον κόσμο!
-
Η αλήθεια πάντως είναι ότι με τόσες επιλογές σε φρέσκο γάλα, δύσκολη η επιβίωση του εβαπορε. Το ποιο είναι πιο θρεπτικό/υγιεινό σηκώνει πολλή κουβέντα!
-
Ας ελπίσουμε να μην καταργηθεί το εβαπορέ, γιατί το 'φρέσκο' γάλα δεν απευθύνεται σε όλους τους πελάτες.
-
Η αγορά του εβαπορέ αν και το 2006 αποτελούσε σχεδόν το 1/3 της συνολικής αγοράς γάλακτος, σήμερα αποτελεί μόλις το 21% (σε όγκο) της κατηγορίας του λευκού γάλακτος και το 16% σε αξία.
Το υψηλότερο μερίδιο στο εβαπορέ έχει στην ελληνική αγορά η FrieslandCampina Hellas με το ΝΟΥΝΟΥ (52,8% σε όγκο και 57% σε αξία), ενώ το μερίδιο της «Δέλτα» στην κατηγορία αυτή είναι μόλις 12% σε όγκο και 14% σε αξία.
Στάλθηκε από το iQ9508 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ωστόσο, εκλεισε μια εταιρεία 'παρελθόν' (αλήθεια δε ξέρω και πόσο υγιεινό ειναι το 'εβαπορέ'), αλλά όποτε παω σουπερ-μαρκετ (Σκλαβενίτη), βλεπω κάθε φορά και νέα προϊοντα στα γαλοκτοκομικά (μέχρι και γάλα από μια μονή... όχι του Βελόπουλου) από μικρές εταιρείες ή μικρές που μεγάλωσαν (βλέπε Κουκάκη). Οτι θες βγάζουν. Συνολικά θεωρώ οτι ειναι ένας κλάδος που πραγματικά μετασχηματίζεται.
Αρα τα νεα για το 'βλάχας' δε με στεναχώρησαν ιδιαίτερα. Ουτε καν είχα προσέξει αν υπάρχει ακόμα η μάρκα. -
Ο χρήστης alejandro έγραψε:
Ωστόσο, εκλεισε μια εταιρεία 'παρελθόν' (αλήθεια δε ξέρω και πόσο υγιεινό ειναι το 'εβαπορέ')To εβαπορέ σαν προϊόν είναι το ίδιο 'υγιεινό' με οποιοδήπτοε άλλο γάλα. Το πρόβλημα είναι η συσκευασία, ακούγονται διάφορα για την ανθυγιεινή εσωτερική επ΄σιτρωση των μεταλλικών κουτιών. Κάποτε η Νουνού έβγαζε εβαπορέ σε γυάλινο μπουκάλι (αυτό έπαιρνα), αλλά δυστυχώς για κάποιο λόγο (μάλλον μειωμένη ζήτηση) το σταμάτησε.
-
Ο χρήστης Fanis75 έγραψε:
Ωστόσο, εκλεισε μια εταιρεία 'παρελθόν' (αλήθεια δε ξέρω και πόσο υγιεινό ειναι το 'εβαπορέ')
To εβαπορέ σαν προϊόν είναι το ίδιο 'υγιεινό' με οποιοδήπτοε άλλο γάλα. Το πρόβλημα είναι η συσκευασία, ακούγονται διάφορα για την ανθυγιεινή εσωτερική επ΄σιτρωση των μεταλλικών κουτιών. Κάποτε η Νουνού έβγαζε εβαπορέ σε γυάλινο μπουκάλι (αυτό έπαιρνα), αλλά δυστυχώς για κάποιο λόγο (μάλλον μειωμένη ζήτηση) το σταμάτησε.
Και η ελληνική εταιρεία που έφτιαχνε τις συσκευασίες θα πληγεί. Έχω την αισθηση οτι είναι η ΕΛΣΑ Silgan
Στάλθηκε από το iQ9508 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Εγώ αναρωτιέμαι γιατί δεν βάζουν το εβαπορέ σε συσκευασία τετραπάκ...
Κάποια στιγμή έφερνε ο Βερόπουλος εβαπορέ (ιδιωτική μάρκα, κανονικό και light) σε τετραπάκ και με είχε βολέψει απίστευτα.
Είχε και το καπάκι και ήταν ιδιαίτερα εύχρηστο, χωρίς να κινδυνεύει να αλλοιωθεί άμεσα από την επαφή με το οξυγόνο. -
Ωστόσο, εκλεισε μια εταιρεία 'παρελθόν' (αλήθεια δε ξέρω και πόσο υγιεινό ειναι το 'εβαπορέ')
To εβαπορέ σαν προϊόν είναι το ίδιο 'υγιεινό' με οποιοδήπτοε άλλο γάλα. Το πρόβλημα είναι η συσκευασία, ακούγονται διάφορα για την ανθυγιεινή εσωτερική επ΄σιτρωση των μεταλλικών κουτιών. Κάποτε η Νουνού έβγαζε εβαπορέ σε γυάλινο μπουκάλι (αυτό έπαιρνα), αλλά δυστυχώς για κάποιο λόγο (μάλλον μειωμένη ζήτηση) το σταμάτησε.
Το εβαπορε λογω υψηλοτερης θερμοκρασιας παστεριωσης χανει περισσοτερα θρεπτικα στοιχεια κυριως βιταμινες απο οτι το φρεσκο...Επισης καταστρεφονται περισσοτερες πρωτεινες και γενικως το τελικο προιον ειναι υποβαθμισμενο σε γευση,χρωμα οσμη.
Προτιμοτερο ειναι το φρεσκο λοιπον.Στάλθηκε από το SM-G965F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Εγώ αναρωτιέμαι γιατί δεν βάζουν το εβαπορέ σε συσκευασία τετραπάκ...Μάλλον λόγω κόστους (ειναι αρκετά πιο ακριβή συσκευασια). Έχω βρεί κάποια βιολογικά σε τετραπακ, αλλά είναι πανάκριβα!
Το εβαπορε λογω υψηλοτερης θερμοκρασιας παστεριωσης χανει περισσοτερα θρεπτικα στοιχεια κυριως βιταμινες απο οτι το φρεσκο...Επισης καταστρεφονται περισσοτερες πρωτεινες και γενικως το τελικο προιον ειναι υποβαθμισμενο σε γευση,χρωμα οσμη.
Προτιμοτερο ειναι το φρεσκο λοιπον.Δεν διαφωνώ, για αυτό δεν έγραψα για θρεπτικά συστατικά αλλά ότι είναι το ίδιο 'υγιεινό', δηλαδή δεν έχει κάτι βλαβερό το εβαπορέ. Σαφώς και είναι υποβαθμισμένο θρεπτικά.
-
Εγώ πάντως όποτε έβαλα στον καφέ (νες/φραπέ) φρέσκο γάλα ήταν ένα χάλι μαύρο.
Γάλα βάζω μόνο στον καφέ και σε μικρή ποσότητα.Από την άλλη το φρέσκο γάλα μου φαίνεται εντελώς νερωμένο, απαιτεί μεγάλη ποσότητα για να το καταλάβεις και επειδή είναι και από το ψυγείο απλά δεν πίνεται.
-
Θυμάμαι πως ο παιδίατρος έλεγε για τα παιδιά, πως ανάμεσα στην ηλικία ενός έως δύο, (πριν έχει σκόνες και μετά έχει φρέσκο) πως αυτόν τον ένα χρόνο, καλό είναι να πάρουν εβαπορέ μιας και έχει συστατικά που δεν τα βρίσκεις αλλού, γιά την συγκεκριμένη ηλικία.
Δεν ξερω αν ισχύει, απλά το αναφέρω.Πάντως για τον καφέ, ισχύει το χάλι, αλλά κυρίως επειδή έχουμε συνηθίσει να πίνουμε με εβαπορέ. Αν είχαμε συνηθίσει με φρέσκο, τότε λογικά θα μας φαινόταν βαρύ κτλπ.
-
Οι παιδίατροι τα τσεπωνουν κανονικότατα για να προωθούν συγκεκριμένα προϊόντα! Το γνωρίζω από πρόσωπο που κάνει αυτή ακριβώς τη δουλειά.
-
Πάνε και αυτοί:
https://www.tovima.gr/2019/06/07/financ ... azomenous/
-
Ο χρήστης Antonis55 έγραψε:
Θυμάμαι πως ο παιδίατρος έλεγε για τα παιδιά, πως ανάμεσα στην ηλικία ενός έως δύο, (πριν έχει σκόνες και μετά έχει φρέσκο) πως αυτόν τον ένα χρόνο, καλό είναι να πάρουν εβαπορέ μιας και έχει συστατικά που δεν τα βρίσκεις αλλού, γιά την συγκεκριμένη ηλικία.
Δεν ξερω αν ισχύει, απλά το αναφέρω.Σαφώς και ΔΕΝ ισχύει!Δεν υπάρχει συστατικό που έχει το εβαπορέ και δεν έχει το κανονικό γάλα.
Εκτός εαν εννοεί το εβαπορέ 'KIDS' (οποιαδήποτε εταιρείας) το οποίο είναι εμπλουτισμένο με (χημικές) βιταμίνες, μεταλλικά άλατα, γευση και ζάχαρη.Πάντως για τον καφέ, ισχύει το χάλι, αλλά κυρίως επειδή έχουμε συνηθίσει να πίνουμε με εβαπορέ. Αν είχαμε συνηθίσει με φρέσκο, τότε λογικά θα μας φαινόταν βαρύ κτλπ.
Λογικό, γιατί το 90% του γάλακτος είναι νερό, οπότε είναι χάλια στον καφέ. Δεν είναι τυχαίο που 'κανονικά' (στο εξωτερικό δηλαδή, γιατί Ελλάδα δεν συνηθίζεται ούτε υπάρχει σε μερίδες) βάζουν κρέμα γάλακτος (δοκιμάστε το!), για αυτό και η έκφραση είναι 'cream or sugar'? Το εβαπορέ είναι πιο κοντά στην κρέμα γάλακτος, οπότε ταιριάζει και καλύτερα στόν καφέ.
Οι παιδίατροι τα τσεπωνουν κανονικότατα για να προωθούν συγκεκριμένα προϊόντα! Το γνωρίζω από πρόσωπο που κάνει αυτή ακριβώς τη δουλειά.
Εννοείται!!
-
Εγω αναφερα τις διαφορες των 2 κατηγοριων που εμαθα μετα απο κατι χρονια στο πανεπιστημιο...Τωρα τι ταιριαζει στο φραπε δε ξερω γιατι πινω σκετο....[emoji1787][emoji1787][emoji1787]
Παντως πιο πιθανο να του παει το εβαπορε καθως εχει αφαιρεθει νερο και ειναι πιο συμπυκωμενο προφανως...
Επισης το εβαπορε ειναι πιθανο να περιεχει σκονη γαλακτος(εισαγομενη???) και να μη παρασκευαζεται απο φρεσκο γαλα (η100% τελοσπαντων) με οτι αυτο σημαινει για το καθενα...Τωρα αν οι παιδιατροι το συνιστουν κ γιατι δε ξερω..
Στάλθηκε από το SM-G965F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Την ημέρα που θα καταργηθεί το εβαπορέ θα ζητήσω διαγραφή από το φόρουμ.
4Τροχοί Φόρουμ χωρίς καφεδάκι (με ή χωρίς καλαμάκι) και με γαλατάκι εβαπορέ δεν προβλέπεται...
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Την ημέρα που θα καταργηθεί το εβαπορέ θα ζητήσω διαγραφή από το φόρουμ.4Τροχοί Φόρουμ χωρίς καφεδάκι (με ή χωρίς καλαμάκι) και με γαλατάκι εβαπορέ δεν προβλέπεται...
Εγώ τον καφέ τον πίνω σκέτο (κατά 99%) οπότε δεν έχω τέτοια θέματα...
Εαν πίνεις φρέντο εσπρέσσο δεν γίνεται με εβαπορέ. Εαν πίνεις φίλτρου, νες ή φραπέ....μόνο με εβαπορέ πίνονται.
-
Εαν πίνεις φρέντο εσπρέσσο δεν γίνεται με εβαπορέ.Μια χαρά γίνεται,
-
emil, δεν κάνει καλό αφρόγαλα (εκτός εαν έχεις βρει κάποιο κόλπο).
Edit: Έχεις δίκιο εννοούσα φρέντο καπουτσίνο και από λάθος έγραψα φρέντο εσπρέσσο. Εννοούσα ότι δε γίνεται αφρόγαλα με το εβαπορέ
Ελληνικές Εταιρίες παραγωγής-κατασκευής διαφορων προιόντων.