-
Ο χρήστης Κίκιζας Γρηγόρης έγραψε:
Το RCZ ΕΙΝΑΙ coupe, το Astra GTC ΔΕΝ ειναι...Ας το λεει οποιος θελει, οτι θελει...
Ειναι η σπορτιφ 3θυρη εκδοχη του μικρομεσαιου 5πορτου Astra.
To GTC εχει ηδη τιμολογηθει στην χωρα μας, και η entry level εκδοση απο πλευρας κινητηρα (1.4/120ps)
ξεκιναει απο 18,400ευρω.Αν ακριβολογήσουμε το Astra GTC δεν είναι κουπέ, γιατί η Opel δεν το ονομάζει κουπέ, το ονομάζει GTC. Για τα υπόλοιπα μπορούμε να συζητάμε ή να τσακωνόμαστε για μέρες. Νομίζω τελικά οτι δεν θα βρεθεί άκρη. Σε γενικές γραμμές το θέμα αυτό υπάρχει, δηλαδή το 'από που κι ως που τολμάνε να βαφτίζουν κουπέ τα 3θυρα hatch'. Το λέω έτσι γραφικά για πλάκα φυσικά.
-
To 'GTC' δεν ερμηνεύεται ως 'Gran Turismo Coupe'?
-
Νομίζω οτι σημαίνει gran turismo compact.
btw ψαχνόμουν να το αγοράσω το 2008 αλλά είχα δει κάτι θέματα που έβγαλε σε φίλο και κρύωσε η υπόθεση. Έπρεπε κάτι σαν το σημερινό περιεχόμενο να υπήρχε σε εκείνο το αμάξωμα
-
Συζήτηση με ορισμούς της Wikipedia=fail.
-
Κάπως έτσι είναι. Όταν έχεις τις αυθεντίες εδώ μέσα τι να τις κάνεις τις wikipedia. Αργόσχολοι κάθονται και γράφουν εκεί έτσι κι αλλιώς. Άσε που μπορεί να έκανα κι εγώ κάποιο edit στο λήμμα coupe για να υποστηρίξω τις απόψεις μου
-Κάποιος σύνδεσμος με πως ορίζεται έγκυρα ο όρος κουπέ υπάρχει;
-
Ο χρήστης jlian έγραψε:
Κάπως έτσι είναι. Όταν έχεις τις αυθεντίες εδώ μέσα τι να τις κάνεις τις wikipedia. Αργόσχολοι κάθονται και γράφουν εκεί έτσι κι αλλιώς. Άσε που μπορεί να έκανα κι εγώ κάποιο edit στο λήμμα coupe για να υποστηρίξω τις απόψεις μου-Κάποιος σύνδεσμος με πως ορίζεται έγκυρα ο όρος κουπέ υπάρχει;
τι είναι το 3θυρο χατς ?
αν σου αρέσει να αποκαλείς το αυτοκινητο σου παμελα εμείς θα σε εμποδίσουμε ? -
Το 3θυρο htach είναι το 5θυρο hatch με 3 πόρτες. Ούτε το gtc είναι κάτι τέτοιο, ούτε το megane coupe, ούτε το scirocco. Με την ίδια λογική διαφοροποιείται πχ το rcz από το 308. Απλά είναι πολύ πιο ακριβό. Το ότι μερικές φίρμες επιλέγουν να μην φορτώνουν γκατζετάκια το συγκεκριμένο μοντέλο τους, τότε κι αυτά δεν τσιμπάνε και μεγαλοπρεπώς τον φόρο πολυτελείας στην Ελλάδα, δηλαδή τελική τιμή ~30Κ και βάλε. Αρα δεν ενδείκνυνται και για φιγούρα στην παρέα, ούτε παρκάρονται έξω από το κλαμπ της παραλιακής για μόστρα.
Αυτά τα γράφω γιατί πολλοί που θα πάρουν τα 'κουπέ' τα θέλουν για αυτό το λόγο και μερικοί από αυτούς συνηθίζουν να 'την λένε' σε αυτούς που πήραν τα 'ντεμέκ κουπέ'. Προφανώς κρίνοντας εξ ιδίων τα αλλότρια, μιας και τα κριτήρια των άλλων πιθανόν να είναι διαφορετικά. Οι 'άλλοι' πιθανόν να θεωρούν κάποια αμάξια πεταμένα λεφτά, πιθανόν να θεωρούν ότι το αμάξι πρέπει απλά κάνει τη δουλειά του και να τους αρέσει η εμφάνιση του και πολλοί δεν θέλουν να μπαίνουν στο μάτι των άλλων γενικά.
Σε κάθε περίπτωση αν βγει ο τάδε manager και δηλώσει 'μετά το sedan ή το hatch, θα ακολουθήσει και το coupe', τότε έτσι είναι. Ειδικά όταν αρκετά από τα σημερινά ντεμέκ κουπέ είναι καλύτερα από τα κουπέ της περασμένης δεκαετίας. Η συζήτηση από εδώ και πέρα ποδοσφαιροποιείται, οπότε εγώ αποχωρώ.
-
δεν υπαρχει καμια σχεση αναμεσα σε coupe και hachback..οταν λεμε coupe εννοουμε το sedan με δυο πορτες. τελος
-
Προσωπικα πιστευω οτι η λεξη κουπε θα πρεπει να συνοδευεται απο χαμηλη-χωστη θεση οδηγησης(κατ εμε παντα),χαμηλη γραμμη οροφης και αν ειναι δυνατον να μην υπαρχει αδελφο 5θυρο μοντελο.
Πραγμα που δεν μπορει να ισχυσει στα εκαστοτε 3θυρα μοντελα.Καθισμενος στο gtc καθομουν απλα σε ενα astra 5θυρο με μετρια ορατοτητα πισω και αποτομο κοψιμο της οροφης.
Το ιδιο νιωθω σχεδον και οταν οδηγαω sciricco φιλου μου(σε μικροτερο βαθμο).Αρκετα διαφορετικα ενιωσα στο rcz κανοντας το test drive εστω και αν το ταμπλο μου εδειχνε 308(οχι κακο απαραιτητα).Εκει μεσα ενιωσα πραγματικα ομορφα!
Δουλευοντας για 5 χρονια σε αντιπροσωπεια της alfa romeo εχω οδηγησει ολες τις alfa.Που θελω να καταληξω?
Οδηγωντας την gt περιστασιακα ενιωθα(δυστυχως για μενα παντα)οτι οδηγαω 147.
Οδηγωντας ομως την gtv που κυριολεκτικα επεφτα μεσα στο καθισμα και χωνομουν κατω απο το ταμπλο ενιωθα απιστευτα οτι ναι,οδηγουσα οντως ενα αληθινο κουπε!Ασπαζομαι την αποψη του καθενος αφου ο καθενας κρινει υποκειμενικα και με βαση τα δικα του κριτηρια θελει να πιστευει η να φανταζεται οτι το δικο του 3θυρο ειναι το απολυτο κουπε αλλα ας μην κολλαμε στο ταμπελακι που βαζει ο καθε κατασκευαστης θελοντας να βαφτισει το εκαστοτε μοντελο σπορ η κουπε η ο,τι αλλο.
Εχω φιλο με 3θυρο colt που το λεει σπορ! Εγω του λεω απλα οτι το περιπτερο μας εχει 2 πορτες λιγοτερες απο το 5θυρο!
Απλα πραγματα.Δεν μπορω να μαλωσω μαζι του γιατι πραγματικα αυτο πιστευει! -
Ο χρήστης jlian έγραψε:
Το 3θυρο htach είναι το 5θυρο hatch με 3 πόρτες. Ούτε το gtc είναι κάτι τέτοιο, ούτε το megane coupe, ούτε το scirocco. Με την ίδια λογική διαφοροποιείται πχ το rcz από το 308. Απλά είναι πολύ πιο ακριβό. Το ότι μερικές φίρμες επιλέγουν να μην φορτώνουν γκατζετάκια το συγκεκριμένο μοντέλο τους, τότε κι αυτά δεν τσιμπάνε και μεγαλοπρεπώς τον φόρο πολυτελείας στην Ελλάδα, δηλαδή τελική τιμή ~30Κ και βάλε. Αρα δεν ενδείκνυνται και για φιγούρα στην παρέα, ούτε παρκάρονται έξω από το κλαμπ της παραλιακής για μόστρα.Αυτά τα γράφω γιατί πολλοί που θα πάρουν τα 'κουπέ' τα θέλουν για αυτό το λόγο και μερικοί από αυτούς συνηθίζουν να 'την λένε' σε αυτούς που πήραν τα 'ντεμέκ κουπέ'. Προφανώς κρίνοντας εξ ιδίων τα αλλότρια, μιας και τα κριτήρια των άλλων πιθανόν να είναι διαφορετικά. Οι 'άλλοι' πιθανόν να θεωρούν κάποια αμάξια πεταμένα λεφτά, πιθανόν να θεωρούν ότι το αμάξι πρέπει απλά κάνει τη δουλειά του και να τους αρέσει η εμφάνιση του και πολλοί δεν θέλουν να μπαίνουν στο μάτι των άλλων γενικά.
Σε κάθε περίπτωση αν βγει ο τάδε manager και δηλώσει 'μετά το sedan ή το hatch, θα ακολουθήσει και το coupe', τότε έτσι είναι. Ειδικά όταν αρκετά από τα σημερινά ντεμέκ κουπέ είναι καλύτερα από τα κουπέ της περασμένης δεκαετίας. Η συζήτηση από εδώ και πέρα ποδοσφαιροποιείται, οπότε εγώ αποχωρώ.
έχεις ψυχολογικό πρόβλημα με τα κουπέ ??
στην λένε στην παρέα γιατί έχεις ντεμεκ κουπέ ??
θεωρείς το αυτοκίνητο προέκταση της μαγκουφάνας σου ? -
Εγώ δεν έχω κανένα πρόβλημα. Αντιθέτως βλέπω διάφορους ξερόλες και παπαρολόγους που κυκλοφορούν το ίντερνετ και σπάω πλάκα!
-
Ο χρήστης jlian έγραψε:
Εγώ δεν έχω κανένα πρόβλημα. Αντιθέτως βλέπω διάφορους ξερόλες και παπαρολόγους που κυκλοφορούν το ίντερνετ και σπάω πλάκα!την ζαχαρένια σου χαλάς...
αυτό είναι ή δεν είναι κουπέ ??
-
Εντυπωσιάστηκα από τη θεωρία του ταξικού προσδιορισμού των κουπέ και ντεμέκ κουπέ.
-
Δεν χαλάει καμιά ζαχαρένια από μερικά ascii στο ίντερνετ. Το ΜΙΤΟ δεν είναι αυτό; Το ονόμασε κουπέ η AR; Νομίζω πως όχι. Εγώ γιατί να το κάνω;
-
Επειδή διακρίνω μια διστακτικότητα τόση ώρα ας πούμε τα πράγματα με το όνομά τους!
ΥΓ: Η Mito!!
-
...υπονοείς ότι η Brera είναι κουπέ ενώ το/η GT δεν είναι;
-
Ο ισχυρισμός ότι ένα αυτοκίνητο είναι κουπέ επειδή το βαφτίζει έτσι ο κατασκευαστής του είναι εντελώς λάθος. Κι εγώ είχα το C4 κουπέ, είχα κουπέ αυτοκίνητο; Όχι βέβαια! Ένα ταπεινό C4 ήταν με πιο σπορ εμφάνιση.
Οχήματα όπως το Σιρόκο τα εντάσσω σε μια κατηγορία 'κουπε-ειδών': ψιλοείναι κουπέ, αλλά τελικά μάλλον όχι.
Καθαρά κουπέ οχήματα είναι δύσκολο να βρεις σήμερα, εποχές συμπίεσης κόστους και, πολύ περισσότερο, οικονομικής κρίσης. Εδώ δεν έχει η Άλφα Ρομέο* καθαρό κουπέ, θα έχουν η ΦαουΒε και η.. Όπελ;;
Εν προκειμένω, η Όπελ είναι (ως συνήθως..) θύμα του εαυτού της: θέλει απεγνωσμένα να γίνει ΦαουΒε στη θέση της ΦαουΒε, έβγαλε αυτή το Σιρόκο, ε, έπρεπε να βγάλει και η Όπελ κάτι παρόμοιο.. Αλλά, επειδή είναι Όπελ, έπρεπε αυτό το 'κάτι' να έχει και άλλες αρετές: να μην είναι στριμωγμένο, να έχει πορτ-μπαγκάζ και, φυσικά, να μην κοστίζει και πολύ γιατί λεφτά δεν (ας όψονται και οι αναρτήσεις μπροστά, θα έφυγε μπόλικο χρήμα εκεί). Ιδού λοιπόν το κουπέ-Φρανκενστάιν!
- Μην ακούω ότι η Μπρέρα είναι κουπέ γιατί με πιάνει αναγούλα.. την είδα κιόλας και έχω ανακατευτεί.
-
Adios Muchachos. Κάποιος mod please να σπάσει το topic από εκεί που τόλμησα και έθιξα ότι 'το gtc ήταν το ομορφότερο κουπέ στα 2008'. Το πηδήξαμε αρκετά το astra gtc και ο syzo έχει κάθε λόγο να μας βρίσει
-
Ο χρήστης ClioDriver έγραψε:
- Μην ακούω ότι η Μπρέρα είναι κουπέ γιατί με πιάνει αναγούλα.. την είδα κιόλας και έχω ανακατευτεί.
Τόσο κακόγουστος είσαι?
-
Ο χρήστης SYZo έγραψε:
δεν υπαρχει καμια σχεση αναμεσα σε coupe και hachback..οταν λεμε coupe εννοουμε το sedan με δυο πορτες. τελος+1
hatchaback> 3 ή 5 πόρτες
coupé> 2 πόρτες (με διακριτό τρίτο όγκο, αλλά ορισμένοι δέχονται να αποκαλέσουν coupé ακόμα και τα μοντέλα που δεν έχουν διακριτό τρίτο όγκο)Το πώς ο κάθε κατασκευαστής θέλει να προμοτάρει το μοντέλο του και να το απόκαλέσει κουπέ δε μας απασχολεί, ο ορισμός είναι συγκεκριμένος αν θέλουμε να είμαστε ειλικρινείς και αντικειμενικοί.
(Επίσης το είδα από κοντά το GTC και δε μου φάνηκαν τόσο υπερβολικές οι ζάντες, τουλάχιστον περισσότερο από κάτι εντυπωσιακά πρωτότυπα που παρουσιάζουν οι διάφοροι κατασκευαστές στα διεθνή σαλόνια αυτοκινήτου.)
ΥΓ: Ούτε και εγώ γουστάρω τη Μπρέρα, χοντροκώλα, με οπίσθια σαν κάτι μαύρες Αμερικάνες που έχουν σκάσει στη χοληστερίνη και το λίπος. Οπότε περί ορέξεως...
Opel Astra (J) GTC