-
Ο χρήστης zeppelin έγραψε:
http://www.politis-news.com/cgibin/hweb?-A=949264&-V=articlesΑξίζει να σημειωθεί ότι, σε τηλεφωνικές δηλώσεις της σε μεσημβρινή εκπομπή του ΡΙΚ1, η ευρωβουλευτής του ΔΗΣΥ Ελένη Θεοχάρους ισχυρίστηκε ότι «δεν συμμετείχε στην αποστολή, γιατί αντιλήφθηκε ότι σε αυτήν -πέραν των αγνών πατριωτών και ακτιβιστών- λαμβάνουν μέρος ακραία στοιχεία και πράκτορες της ΜΙΤ και της Μοσάντ». Η κ. Θεοχάρους προχώρησε λέγοντας, μάλιστα, πως «δεν είναι τυχαία η απλότητα με την οποία κάποιοι αξιωματούχοι μετέβησαν στο κατεχόμενο λιμάνι της Αμμοχώστου για να αναχωρήσουν από εκεί προς τη Γάζα, αφού επιδιώκουν να παραλληλίσουν την κατάσταση που επικρατεί στην αποκλεισμένη Λωρίδα με τη λεγόμενη απομόνωση των Τουρκοκυπρίων». Τους ισχυρισμούς της ευρωβουλευτού του ΔΗΣΥ δεν απέρριψε ο συνάδελφός της του ΑΚΕΛ, Κυριάκος Τριανταφυλλίδης, ο οποίος εξέφρασε με τη σειρά του τη λύπη του για τα γεγονότα.
Από που το γνώριζε;
Το διάβασε μήπως στη μαγική γυάλινη σφαίρα της;
Είχε πληροφόρηση από κάποια άλλη μυστική υπηρεσία;
Της Κύπρου, της Ελλάδας ή άλλου κράτους;
Με ποιά αρμοδιότητα;
Του ευρωβουλευτή;
Ενημερώθηκαν και άλλοι ευρωβουλευτές δηλαδή;
Ή μόνο η συγκεκριμένη;Και αν δεχτούμε χάρην του σεναρίου της Θεοχάρους, ότι όντως υπήρχαν τάχα πράκτορες της ΜΙΤ στα πλοία, αυτούς πώς και δεν τους είχε υπόψη της η ΜΟΣΑΝΤ; Πώς και δεν τους έχει περιφέρει ακόμα στο YouTube το προπαγανδιστικό δίκτυο του Ισραήλ;
-
http://syros-observer.aegean.gr/ais/shi ... =271002151
-
Διαβασε και βγαλε τα συμπερασματα σου, κανενας δεν θα βγει να δωσει δημοσια περισσοτερες πληροφοριες
-
Ο χρήστης famas έγραψε:
Καλά τα λέει ο drifter, έπρεπε να εφαρμοστούν οι νόμοι...και εφαρμόστηκαν.
Μια και που οι νομικοί το φόρουμ αργούν, τα αναφέρω εγώ, όπως μου τα ποσταραν οι εβραίοι φίλοι μουΣύμφωνα με τη Συνθήκη του Σαν Ρέμο, 12/6/1994
SECTION VI : CAPTURE OF NEUTRAL MERCHANT VESSELS AND GOODS- Neutral merchant vessels are subject to capture outside neutral waters if they are engaged in any of the activities referred to in paragraph 67 or if it is determined as a result of visit and search or by other means, that they:
(a) are carrying contraband;
(b ) are on a voyage especially undertaken with a view to the transport of individual passengers who are embodied in the armed forces of the enemy;
(c ) are operating directly under enemy control, orders, charter, employment or direction;
(d) present irregular or fraudulent documents, lack necessary documents, or destroy, deface or conceal documents;
(e) are violating regulations established by a belligerent within the immediate area of naval operations; or
(f)** are breaching or attempting to breach a blockade.
**Σύμφωνα με τα παραπάνω δίνεται νομικό έρεισμα στους Ισραηλινούς να κινηθούν εναντίον των πλοίων, στ οανάλογο μέτρο βέβαια.
Ας μη συζητήσουμε το αν οι Ισραηλινοί είχαν το δικαίωμα να επέμβουν ή όχι.
Να δούμε το καθαρά στρατιωτικό σκέλος της επέμβασης.Κατέβασαν στρατιώτες/κομάντος στα πλοία με τέτοιο τρόπο ώστε οι (άοπλοι) επιβαίνοντες να έρθουν στα χέρια με τους στρατιώτες και οι στρατιώτες να είναι αναγκασμένοι να πυροβολήσουν εναντίων των (άοπλων) επιβαινόντων.
Επίτηδες το Ισραήλ διάλεξε μια αιματηρή επίθεση ενώ θα μπορούσε πρώτα να ασκήσει διπλωματική πίεση στις χώρες με τη σημαία των οποίων έπλεαν τα πλοία του στολίσκου.
Θα μπορούσαν να εξαντλήσουν τους πάμπολλους τρόπους να σταματήσουν/εκτρέψουν τα πλοία πριν επιτεθούν με όπλα.
Διάλεξαν όμως πρώτη την επίθεση με όπλα για να περάσει το Ισραήλ το μήνυμα που θέλει: Μόνο με ένοπλη αντιπαράθεση θα δώσουμε πίσω εδάφη. -
Καλά αυτό είναι πάγιο moto του Ισραήλ, το οποίο και έχει εκφράσει επισήμως είτε προς άλλες χώρες, είτε προς τον ΟΗΕ [όταν αποφάσισε να αλλάξει τα σύνορα του 2-3-4-5 φορές από 'συστάσεώς' του].
Ό,τι κερδίζεται με όπλα, χάνεται με όπλα.
-
λοιπόν, επειδή ψέχτηκαν και κάποιοι ανθρωποι για την ευαισθησία τους περι κατεχόμενων, και για να δούμε ποιοι πραγματικά είναι οι προδότες, παραθέτω:
http://www.eksegersi.gr/article.php?art ... &cat_id=66
ΜΕ ΤΟ ΣΤΟΛΟ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΗ ΓΑΖΑ Σάββατο, 29.5.2010 Σαν κοινός προβοκάτορας η κυπριακή κυβέρνηση Μετά από επικοινωνία που είχαμε με τον καπετάνιο του «Challenger II» Γιώργο Κλώντζα, επιβεβαιώνεται πλήρως ότι η κυπριακή κυβέρνηση ενεργεί σαν κοινός προβοκάτορας για λογαριασμό του Ισραήλ.
**
Οπως γράψαμε χτες, το «Challenger II» αντιμετώπισε σοβαρό πρόβλημα και ο καπετάνιος του ζήτησε να βγει στην ακτή, για να εξασφαλίσει την ασφάλεια των επιβατών. Του το απαγόρευσαν. Υστερα από ώρες αναμονής και αφού αρνήθηκε κατηγορηματικά να βγει στο λιμάνι της κατεχόμενης Αμμοχώστου, ο Κλώντζας μετεπιβίβασε τον κόσμο στο τουρκικό σκάφος «Mavi Marmara» και τράβηξε πάλι προς Λεμεσό, προκειμένου να βγάλει το σκάφος σε ναυπηγείο, με το οποίο είχε ήδη έρθει σε επαφή και τον περίμενε (το σκάφος δεν μπορούσε να επισκευαστεί στη θάλασσα, έπρεπε να βγει έξω)**. Το Λιμενικό της Κύπρου του είπε να περιμένει. Μετά από ώρα και ενώ ο καπετάνιος έβγαζε φωτιές, γιατί ήταν αναγκασμένος συνέχεια να απαντλεί νερά, έστειλαν στο σκάφος επιθεωρητή. Γράψαμε χτες ότι ο επιθεωρητής του είπε «δεν είναι τίποτα, γύρνα στην Κρήτη» και μόνο όταν οργισμένος ο καπετάνιος του απάντησε «εγώ θα γυρίσω, αλλά μόνο αν έρθεις και εσύ μαζί μου» αναγκάστηκε να παραδεχτεί ότι η ζημιά ήταν σοβαρή.Σήμερα πληροφορηθήκαμε ότι ο ίδιος επιθεωρητής είπε σε μέλος του πληρώματος (Ελληνα επίσης): «Γιατί δεν πάτε στην Αμμόχωστο;»! Εσπρωχναν, δηλαδή, έναν έλληνα καπετάνιο να βγει σε λιμάνι των κατεχόμενων, για να βγουν μετά και να κάνουν καταγγελίες! Ευτυχώς που ο Γιώργος Κλώντζας δεν τσίμπησε στο δόλωμα που του πέταξαν...
Το πρόβλημα επιβίβασης των 30 ανθρώπων από την Κύπρο ακόμη δεν έχει λυθεί και δεν ξέρουμε αν θα λυθεί. Σε λίγο τα πλοία θα ξεκινήσουν την πορεία προς τη Γάζα. Εχουν βγει εκτός Στόλου τα δύο μικρά σκάφη του Free Gaza Movement (Challenger I και II), οι επιβάτες των οποίων έχουν μεταφερθεί στο μεγάλο τουρκικό επιβατικό, ενώ το «Ρέιτσελ Κόρι» είναι μεν στη Μεσόγειο, αλλά δεν προλαβαίνει να φτάσει και να ενωθεί με τα υπόλοιπα. Ετσι, ο Στόλος της Ελευθερίας αποτελείται από τα 3 τουρκικά και τα 2 ελληνικά σκάφη.
και επειδή κάποιοι άνθρωποι έχουν @ρχιδια
ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ, 29-5-2010 21.44 Το πρωί βάλαμε πορεία προς Κύπρο, έτσι ώστε να πάμε στα όρια των χωρικών υδάτων της. Σκοπός μας να πιέσουμε την κατάσταση μήπως και αφήσουν τους υπόλοιπους της αποστολής να επιβιβαστούν σε κάποιο καΐκι που θα τους φέρει σε εμάς. Τελικά συνειδητοποιήσαμε ότι είναι άσκοπο, αποφασίσαμε να προχωρήσουμε χωρίς αυτούς και γυρίσαμε πάλι στο σημείο συνάντησης. Έχουμε χάσει ήδη δυο μέρες και κάναμε αρκετά άσκοπα μίλια.
Η συνάντηση με τα υπόλοιπα πλοία και τη «Σφενδόνη» ήταν μια στιγμή χαράς. Από το τούρκικο κρουαζιερόπλοιο φώναζαν συνθήματα και η «Σφενδόνη» μας περιτριγύριζε με τους επιβάτες της όλους έξω να μας χαιρετάνε. Τέτοιες στιγμές μας εμψυχώνουν και μας δίνουν κουράγιο.
Πλέον είμαστε στη ράδα. Εφτασε εδώ και η «Σφενδόνη» και περιμένουμε το «Challenger 1» και ίσως άλλο ένα πλοίο που θα φέρει τους εναπομείναντες στην κατεχόμενη βόρεια Κύπρο. Υπολογίζουμε ότι θα ξεκινήσουμε αύριο το μεσημέρι για τον τελικό μας προορισμό.
Εδώ που είμαστε ακούμε συνέχεια από τον ασύρματο το Ισραηλινό Ναυτικό να καλεί διάφορα πλοία γύρω μας να δώσουν τα στοιχεία τους και τον προορισμό τους. Αύριο θα έρθει η σειρά μας. Είμαστε αποφασισμένοι να περάσουμε και αν οι υπόλοιποι δεν κάνουν πίσω, μπορεί να τα καταφέρουμε.
λίγος σεβασμός.
venceremos -
Κανά ποιο έγκυρο λινκ δεν παίζει;
-
κριμα που δεν εχουν τα @@ να κανουν ρεσαλτο εξω απο την κρητη
-
Ο χρήστης famas έγραψε:
Κανά ποιο έγκυρο λινκ δεν παίζει;ακόμα δεν εχει βγάλει ανακοίνωση το IDF, είμαι stnd by
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
Κανά ποιο έγκυρο λινκ δεν παίζει;
ακόμα δεν εχει βγάλει ανακοίνωση το IDF, είμαι stnd by
Θεός
-
Κατηγορεις την Κυπριακη κυβερνηση για κατι που λεγεται οτι εκανε ενας επιθεωρητης? Αντιλαμβανεσαι οτι αν επετρεπε στα πλοια να αναχωρησουν για τη Γαζα πιθανον το Ισραηλ να αναγνωριζε το κατεχομενο λιμανι της Αμμοχωστου?
-
Ο χρήστης zeppelin έγραψε:
Κατηγορεις την Κυπριακη κυβερνηση για κατι που λεγεται οτι εκανε ενας επιθεωρητης? Αντιλαμβανεσαι οτι αν επετρεπε στα πλοια να αναχωρησουν για τη Γαζα πιθανον το Ισραηλ να αναγνωριζε το κατεχομενο λιμανι της Αμμοχωστου?παρακαλώ
διάβασε ανθρωπέ μου τί έγινε, η ΙΔΙΑ Η ΚΥΠΡΟΣ ΖΗΤΗΣΕ ΤΟ ΠΛΟΙΟ ΝΑ ΠΙΑΣΕΙ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟ.
φφσ
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
παρακαλώ
διάβασε ανθρωπέ μου τί έγινε, η ΙΔΙΑ Η ΚΥΠΡΟΣ ΖΗΤΗΣΕ ΤΟ ΠΛΟΙΟ ΝΑ ΠΙΑΣΕΙ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟ.
φφσ
Νταξει φιλος, venceremos
-
Ο αποκλεισμός δεν είναι μόνο από τη μεριά του Ισραήλ. Είναι και από τη μεριά της Αιγύπτου, που έχει σφραγίσει το πέρασμα της Ράφα, και από τη μεριά των αραβικών κυβερνήσεων, που δεν κουνάνε το δαχτυλάκι τους, αλλά και από τη μεριά της Παλαιστινιακής Αρχής της Ραμάλα, που ποντάρει στον αποκλεισμό για να καμφθεί το φρόνημα των κατοίκων της Λωρίδας και να γκρεμίσουν την κυβέρνηση της Χαμάς, αποκαθιστώντας στην εξουσία τα λαμόγια και τους προσκυνημένους της Φάταχ, που είδαν κι έπαθαν μέχρι να τους ξεφορτωθούν.
Από το μοναδικό λινκ του rx8_drifter που έχει δοθεί και αναφέρει το πως ξεκινησαν τα πλοία.
http://www.eksegersi.gr/article.php?art ... d=65&pos=5 -
Ο χρήστης famas έγραψε:
Ο αποκλεισμός δεν είναι μόνο από τη μεριά του Ισραήλ. Είναι και από τη μεριά της Αιγύπτου, που έχει σφραγίσει το πέρασμα της Ράφα, και από τη μεριά των αραβικών κυβερνήσεων, που δεν κουνάνε το δαχτυλάκι τους, αλλά και από τη μεριά της Παλαιστινιακής Αρχής της Ραμάλα, που ποντάρει στον αποκλεισμό για να καμφθεί το φρόνημα των κατοίκων της Λωρίδας και να γκρεμίσουν την κυβέρνηση της Χαμάς, αποκαθιστώντας στην εξουσία τα λαμόγια και τους προσκυνημένους της Φάταχ, που είδαν κι έπαθαν μέχρι να τους ξεφορτωθούν.Από το μοναδικό λινκ του rx8_drifter που έχει δοθεί και αναφέρει το πως ξεκινησαν τα πλοία.
http://www.eksegersi.gr/article.php?art ... d=65&pos=5Ποιό Αραβικό κράτος, απο τους μη τρομοκράτες, γουστάρει τους Παλαιστινιους και δη την Χαμάς που έχει δίώξει την επισημη Παλαιστινιακή αρχή....Η Αίγυπτος όπως έχω πει νωρίτερα σήμερα άνοιξε τα σύνορα της στην Ράφα, αλλά μάλλον δεν το είδες
Α επίσης ο ίδιος ο ΟΗΕ λέει οτι το Ισραηλινό κράτος δημιουργεί προβλήματα στις ανθρωπιστικές οργανώσεις που θέλουν να διανείμουν βοήθεια. Δεν τα λέω εγώ
http://www.lemonde.fr/proche-orient/article/2010/06/01/bande-de-gaza-la-realite-du-blocus_1365964_3218.html#ens_id=1228030
o OHE τα λέει...
Δυστυχώς τα φιλαράκια σου οι Ισραηλινοί, που με τόσο θέρμη τα υπερασπίζεσαι, μόνο άμοιροι ευθυνών δεν είναι...Τεσπα... -
E όχι και το αιμοσταγές ΝΑΤΟ να απαιτεί απελευθέρωση των ομήρων
http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_01/06/2010_340353 -
http://www.politis-news.com/cgibin/hweb ... V=articles
οι τελευταιες γραμμες ειναι η ουσια του κομματιου
-
Μιλάνε και οι Τούρκοι για διεθνείς κανόνες και ψηφίσματα του ΟΗΕ...
Και τους ακούμε κιόλας.
Θα μου πείτε: 'άμα είσαι ζήτουλας, πως θα κάνεις πολιτική'
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Ο αποκλεισμός δεν είναι μόνο από τη μεριά του Ισραήλ. Είναι και από τη μεριά της Αιγύπτου, που έχει σφραγίσει το πέρασμα της Ράφα, και από τη μεριά των αραβικών κυβερνήσεων, που δεν κουνάνε το δαχτυλάκι τους, αλλά και από τη μεριά της Παλαιστινιακής Αρχής της Ραμάλα, που ποντάρει στον αποκλεισμό για να καμφθεί το φρόνημα των κατοίκων της Λωρίδας και να γκρεμίσουν την κυβέρνηση της Χαμάς, αποκαθιστώντας στην εξουσία τα λαμόγια και τους προσκυνημένους της Φάταχ, που είδαν κι έπαθαν μέχρι να τους ξεφορτωθούν.
Από το μοναδικό λινκ του rx8_drifter που έχει δοθεί και αναφέρει το πως ξεκινησαν τα πλοία.
http://www.eksegersi.gr/article.php?art ... d=65&pos=5Ποιό Αραβικό κράτος, απο τους μη τρομοκράτες, γουστάρει τους Παλαιστινιους και δη την Χαμάς που έχει δίώξει την επισημη Παλαιστινιακή αρχή....Η Αίγυπτος όπως έχω πει νωρίτερα σήμερα άνοιξε τα σύνορα της στην Ράφα, αλλά μάλλον δεν το είδες
Α επίσης ο ίδιος ο ΟΗΕ λέει οτι το Ισραηλινό κράτος δημιουργεί προβλήματα στις ανθρωπιστικές οργανώσεις που θέλουν να διανείμουν βοήθεια. Δεν τα λέω εγώ
http://www.lemonde.fr/proche-orient/article/2010/06/01/bande-de-gaza-la-realite-du-blocus_1365964_3218.html#ens_id=1228030
o OHE τα λέει...
Δυστυχώς τα φιλαράκια σου οι Ισραηλινοί, που με τόσο θέρμη τα υπερασπίζεσαι, μόνο άμοιροι ευθυνών δεν είναι...Τεσπα...Οεό
Γάλλε μου, απλά copy paste αυτά που έγραφε το λινκ παρέθεσα. Το οποίο λινκ το είχε δώσει ο rx8_drifter που μόνο τους Ισραηλινούς δεν υπερασπίζεται. Εάν ΔΕΝ ισχύουν αυτά, τότε και το ίδιο το λινκ ΔΕΝ είναι αξιόπιστο, ΑΡΑ τα όσα γράφονται εκεί, όπως το τι έγινε με τα καράβια ΔΕΝ πρέπει να αντιμετωπίζεται ως αληθινό γεγονός
Δεν υπερασπίζομαι τα 'φιλαράκια μου τους Ισραηλινούς' απλά έχω την τάση να θέλω να ακούω και να βλέπω και τις δυο πλευρές και δυστυχώς σε αυτό το τόπικ η ενημέρωση είναι μονόπαντη.
Περιμένω απάντηση. -
Ο χρήστης famas έγραψε:
Οεό
Γάλλε μου, απλά copy paste αυτά που έγραφε το λινκ παρέθεσα. Το οποίο λινκ το είχε δώσει ο rx8_drifter που μόνο τους Ισραηλινούς δεν υπερασπίζεται. Εάν ΔΕΝ ισχύουν αυτά, τότε και το ίδιο το λινκ ΔΕΝ είναι αξιόπιστο, ΑΡΑ τα όσα γράφονται εκεί, όπως το τι έγινε με τα καράβια ΔΕΝ πρέπει να αντιμετωπίζεται ως αληθινό γεγονός
Δεν υπερασπίζομαι τα 'φιλαράκια μου τους Ισραηλινούς' απλά έχω την τάση να θέλω να ακούω και να βλέπω και τις δυο πλευρές και δυστυχώς σε αυτό το τόπικ η ενημέρωση είναι μονόπαντη.
Περιμένω απάντηση.Ο αποκλεισμός δεν είναι μόνο από τη μεριά του Ισραήλ. Είναι και από τη μεριά της Αιγύπτου, που έχει σφραγίσει το πέρασμα της Ράφα, και από τη μεριά των αραβικών κυβερνήσεων, που δεν κουνάνε το δαχτυλάκι τους, αλλά και από τη μεριά της Παλαιστινιακής Αρχής της Ραμάλα, που ποντάρει στον αποκλεισμό για να καμφθεί το φρόνημα των κατοίκων της Λωρίδας και να γκρεμίσουν την κυβέρνηση της Χαμάς, αποκαθιστώντας στην εξουσία τα λαμόγια και τους προσκυνημένους της Φάταχ, που είδαν κι έπαθαν μέχρι να τους ξεφορτωθούν.
http://www.eksegersi.gr/article.php?art ... d=65&pos=5γκουχ γκουχ Κυριακή 21 Φεβρουαρίου 2010 γκουχ
[για το ζήτημα της στάσης των υπολοίπων γειτόνων, αν κάτσεις να διαβάσεις την σαφώς εκτενέστερη συζήτηση που είχαμε κάνει πέρσυ (link λίγες σελίδες πριν) νομίζω θα δεις την άποψή μας και γι' αυτούς.
Επιθεση κατα της ανθρωπιστικης αποστολης στη Γαζα