-
πίσω καλό, προφιλ καλό, δυναμικό, μπροστά λίγο παράξενο στην αρχή ελπίζω
μ'αρέσει -
Ανάμεικτα τα συναισθήματά μου προς το παρόν.. Εντάξει, δεν τρελάθηκα κιόλας και βέβαια, επ'ουδενί δε ζήλεψα, ως κάτοχος 3θ, 8ης γενιάς Σιβίκ. Προφίλ αρμονικό, κώλος χμμμ.. Από εμπρός μάλιστα μου θύμισε κάτι από.. Ίμπιζα! Και σίγουρα, δεν έχω και την καλύτερη άποψη για την αισθητική των Σέατ. Μάλλον το αντίθετο θα έλεγα.. Το εσωτερικό, μάλλον μου άρεσε περισσότερο απ'όλα τα άλλα, καμία σχέση με τον βαρετό και φλύαρο χωρίς ουσία ανταγωνισμό, αλλά και πάλι.. δε ζηλεύω με τίποτα ΚΑΙ σε αυτόν τον τομέα!
Αλλά ας χωνέψω πρώτα το αυτοκίνητο περισσότερο και τα ξαναλέμε εν καιρώ.. Σίγουρα πάντως πρόκειται για μια πιο ήπια και 'εύπεπτη' έκδοση της 8ης γενιάς, την οποία, ή τη λάτρευες, ή τη μισούσες. Και ακριβώς επειδή εγώ ανήκω στην πρώτη κατηγορία, μάλλον γιαυτό η 9η γενιά δε μου έκοψε και την ανάσα και μου έκανε τη φάτσα.. έτσι
Υ.Γ. Παρεμπιπτόντως, στο δικό μου αυτοκίνητο, ΟΝΤΩΣ ο πίσω καθαριστήρας, ειδικά σε ταξίδι είναι ΠΑΝΤΕΛΩΣ άχρηστος. Αν διατηρείς μια ταχύτητα πάνω από 50 χαω, στο πίσω τζάμι δεν κάθεται ούτε σταγόνα! Αλλά και στα δύσκολα, πατάς μια την αντίσταση και είσαι πρώτος. Αφήστε που το κυρίως μέρος του 'έργου' το βλέπεις από.. κάτω (οι γνώστες καταλαβαίνουν..)!
-
Στο εσωτερικό νομίζω ότι το ταμπλό του παρόντος μοντέλου δείχνει πιο δυναμικό, καλαίσθητο όπως μπορεί να το χαρακτηρίσει κάποιος.
http://www.google.gr/imgres?q=honda+civ ... 9,r:4,s:30 -
-
Σημεία παρατήρησης ,
-
Αυτή η μανία να ξεκινάει από το ένα φώς η κόκκινη πλαστικούρα για να τελειώσει στο άλλο . Δεν μπόρεσα να την καταπιώ ούτε στο υπάρχον . Έλεγα βλέποντας το R ότι θα την κόψουν στο νέο .
-
Στο εσωτερικό είναι όμορφο αλλά πώς είναι δυνατόν να δεις τα όργανα ? Η φωτογραφία που είναι απο ψηλά τραβηγμένη και πάλι δείχνει το μισό
Ίσως είναι παραπλανητική , θα δούμε . -
Η άλλη πλαστικούρα στο μαύρο ματ στον εμπρός προφυλακτήρα ? τι στο διάτανο είναι . . . εταιρική ταυτότητα ?
κατά τα άλλα μου αρέσει .
Από κινητήρες τι θα έχει ?
-
-
Το εμπρός μέρος είναι .... άστα....
Το εσωτερικό δεν έχει κάποια ιδιαίτερη διαφορά από τον US Spec....
I will pass this time....
-
Ο χρήστης sprsk έγραψε:
- Η άλλη πλαστικούρα στο μαύρο ματ στον εμπρός προφυλακτήρα ? τι στο διάτανο είναι . . . εταιρική ταυτότητα ?
μας είχαν προετοιμάσει
http://www.netcarshow.com/honda/2009-p- ... per_02.htm
γενικά είναι στη μόδα, αλλά λίγοι το εχουν βαλει
http://www.netcarshow.com/bmw/2008-m1_c ... per_08.htm - Η άλλη πλαστικούρα στο μαύρο ματ στον εμπρός προφυλακτήρα ? τι στο διάτανο είναι . . . εταιρική ταυτότητα ?
-
Η μάσκα (σχήμα και επιλογή μαύρου χρώματος) μου φέρνουν έντονα σε...εξελιγμένο Proton!
Καμία σχέση με το ριζοσπαστικό υπάρχον.
-
μερικές φωτογραφίες με καλύτερη ανάλυση
-
Λογάκια βάσει των δεδομένων από τις φωτογραφίες υψηλής ανάλυσης.
3/4 εμπρός
1.1. Το εμπρός μέρος με την πλαστικούρα σε μορφή Υ είναι κακό. Από μόνο του χαλά την εικόνα κατ' εμέ και αποτελεί λόγο μη αγοράς. Διορθώνεται; Ίσως γιατί για πρώτη φορά οι after-market έχουν πεδίο για να βελτιώσουν την εικόνα.
1.2. Η θέση των φωτών ημέρας είναι σωστή. Θα προτιμούσα και κάτι πιο ρηξικέλευθο και όσον αφορά τη μικρή σκάλα (LED) αλλά οκ.
1.3. Προσπάθεια σημαντική έχει γίνει για τη βελτίωση της προστασίας των πεζών. Αν και είναι πολύ παρακινδυνευμένο να μιλάμε για 4 ή 5 αστέρια στην προστασία των πεζών θεωρώ ότι αυτός ήταν ο στόχος και ίσως αυτός και ο λόγος για αυτό το τεράστιο πλαστικό πράγμα στη μούρη του οχήματος.
1.4. Μου αρέσουν τα τόξα των θόλων όπως είναι. Διατηρείται ο σπορ χαρακτήρας για το 5θυρο αν και με τη μούρη αυτή.....
1.5. Η αντένα καρχαρίας καλοδεχούμενη.
1.6. Η Honda συνεχίζει την πολιτική με το πλαστικό των θόλων να ντύνει μέρος των φτερών εμπρός και πίσω. Ελπίζω να έχει φροντίσει για τα προβλήματα διάβρωσης όμως ανεξάρτητα του αν αυτά εμφανίζονται 10 ή 15 χρόνια μετά την παραγωγή.
1.7. Το ραντάρ του adaptive CC είναι ορατό και καλοδεχούμενο ειδικά για οχήματα που θα κάνουν commuting εκατοντάδων χιλιομέτρων ημερησίως.
1.8. Τα πίσω φώτα παραείναι τρισδιάστατα!
3/4 πίσω
2.1 Το πίσω μέρος είναι το ισχυρό σημείο του οχήματος.
2.2 Αυτό το χείλος με το τρίτο στοπ θα μπορούσε να ήταν καλύτερο.
2.3 Δεν κατανοώ το λόγο ύπαρξης του αναγλύφου κάτω από τα πίσω φωτιστικά σώματα. Υποθέτω ότι έχει λόγους αεροδυναμικούς.
2.4 Οι καθρέπτες φαντάζουν και πρέπει να είναι πιο αεροδυναμικοί. Όμως μισώ το κόψιμο στο πάνω μέρος το οποίο μειώνει σημαντικά τη δυνατότητα να δεις ένα όχημα από λίγο πιο μακριά.
Πλάγια
3.1 Εξαιρετικό απλά.
3.2 Από την όψη αυτή γίνεται ευκολότερα αντιληπτή η απόσταση μεταξύ καπώ και κινητήρα που αναμφισβήτητα βοηθά στην προστασία των πεζών.
3.3 Η κλίση του εμπρός υαλοθώρακα είναι πρακτικά αυτή της κλίσης του καπώ. Όπως και στο απερχόμενο έτσι και εδώ υπάρχει αεροδυναμικά και κάποια προσπάθεια μείωσης των αντιστάσεων που προκαλούν οι υαλοκαθαριστήρες.
3.4 Παρόν και πάλι το μικρό πλαστικό εμπρός από τους πίσω τροχούς για μείωση των αντιστάσεων. (κουρτίνα).
3.5 Για το κάτω μέρος μπορούμε μόνον να κάνουμε εικασίες. Βέβαιο είναι ότι στο χώρο του κινητήρα υπάρχει το γνωστό από την 8η γενεά κάλυμμα με ότι αυτό συνεπάγεται σε θέματα αντίστασης.
Χώρος αποσκευών
4.1 Τελείως επίπεδος προς τέρψη των απανταχού μπαμπάδων.
4.2 Το κρυφό δάπεδο είναι και ο τέλειος χώρος για τις συστοιχίες των συσσωρευτών αν και όποτε η Honda δεήσει για μία υβριδική έκδοση του Euro-Spec.
4.3 Η θέση των πίσω ηχείων δεν την βλέπω και πολύ λειτουργική...
Εμπρός μέρος
5.1 Αυτό το χαζό χαμόγελο..... Θα έφτανε ένα μικρό φιλέτο χρώματος περί των πινακίδων για να σπάσει αυτή η μαυρίλα.
5.2 Φώτα ξένον αλλά όχι bi-xenon?
5.3 Τα φώτα ομίχλης θα είναι μέρος ενός πρωτόγονου adaptive lighting system?
5.4 Το γνωστό δόντι στα άκρα του κάτω σπόιλερ που αποτελεί το σήμα κατατεθέν των προϊόντων του VAG εδώ δεν είναι τόσο τονισμένο. Προτιμάται μία μείωση του ύψους του σπόιλερ στα άκρα. Τα Ελληνικά πεζοδρόμια όμως είναι αρκετά υψηλά.... Πρόβλημα;
5.5 Το κυψελωτό περί του φωτός ομίχλης στο εμπρός μέρος στην πλευρά του οδηγού φαίνεται κλειστό. Μάλλον αφορά το intercooler των εκδόσεων με turbo-diesel ?
Εσωτερικό 1
6.1 Το εσωτερικό του CR-Z είναι πολύ καλύτερο. Κρίμα που δεν ακολούθησαν την οδό αυτή.
6.2 Το μαλακό πλαστικό καλύπτει το σύνολο σχεδόν του άνω μέρους της κονσόλας. Τα σκληρά πλαστικά και λεία (υποθέτω ότι δεν θα υπάρχουν διαφορές σε αυτό σε σχέση με την 8η γενεά) καταλαμβάνουν μεγάλο μέρος της επιφάνειας της κονσόλας.
6.3 Καλά τα χειριστήρια στο τιμόνι.
6.4 Ποιος μαλάκας είχε την ιδέα να αντικαταστήσει στα περιστροφικά χειριστήρια του HVAC με αυτές τις μαλακίες και βέβαια θα ήθελα να δω πως θα διαχειρίζεται κανείς το HVAC εκεί που είναι. Θετικό ο διζωνικός κλιματισμός.
6.5 Τα όργανα εμπρός του οδηγού φτωχά. Το i-mid σε δεύτερο πλάνο καλύτερο. Σε σχέση με τους Αμερικάνους ευτυχώς η 2η ζώνη διατήρησε το καμπύλο σχήμα.
6.6 Το παράθυρο του οδηγού δεν έχει αυτόματη λειτουργία; Μήπως είναι παρούσα παντού;
6.7 Το CMBS κάνει αισθητή την παρουσία του οριοθετώντας και τις χρήσεις του οχήματος. Σπορ; Όχι άνετο!
Εσωτερικό 2
7.1 Μου αρέσει το αναλογικό ρολόι (έστω και σε ψηφιακό περιβάλλον)
7.2 Αερόσακοι για τα κάτω άκρα. Ένα από τα προβλήματα της 8ης γενεάς. Λύθηκε;
7.3 Επένδυση με δέρμα στις πόρτες. Θα μπορούσε στην ακριβή έκδοση να συμβαίνει αυτό και στις λείες επιφάνειες του ταμπλώ. Γιατί όπως και να το κάνουμε οι Γάλλοι ξέρουν καλύτερα.
7.4 καλοδεχούμενη η αισθητική αλλαγή του λεβιέ των ταχυτήτων.
7.5 Το χειρόφρενο μήπως θα έπρεπε να είχε δερμάτινη επένδυση; Κάτι που θα εκτιμούσα ιδιαιτέρως στις ακριβές εκδόσεις.
Αυτά
-
Το κάνανε πιο φλούφλικο, πιο Insight ... το τωρινό εδειχνε πιο άγριο και πιο αρμονικό.
-
παρόλο που το νέο είναι πιο συντηρητικό από το απερχομενο (κάτι που είδαμε και σε άλλα νέα μοντέλα όπως το C4),για μένα είναι συμπαθητικο.. Πάντως συμφωνώ με το ότι το απερχόμενο είναι πιο εντυπωσιακό και ριζοσπαστικό σχέδιο, ειδικά πριν το facelift
-
Σε γενικές γραμμές μου άρεσε ειδικά πλάι και πίσω μπροστά με χαλάει το πλαστικό κομμάτι μέσα είναι αρκετά καλο εώς πολύ θα έλεγα βέβαια δε έκανε το μπαμ της όγδοος γενιάς ίσως επειδή η 7 ήταν αρκετά συντηριτικη.Δε λένε τίποτα για κινητήρες πλην του ντίζελ που ξέρουμε σπεκς .Πάντως φαίνεται ποιοτικό μέσα και μου αρέσουν τα πίσω φτερά.Χωρίς τη πλαστικουρα μπροστά θα ήταν ακόμη πιο καλο.
-
ΞΕΡΑΣΜΑ
-
Τελικά κατά τη γνώμη μου, οι σειρές EG ('92) και FN ('07) ήταν οι πιο ριζοσπαστικές, καινοτόμες, πρωτότυπες, δυναμικές και πιθανόν οι πλέον όμορφες σειρές Σιβίκ ever! Όλες οι υπόλοιπες ήταν από συντηρητικές, έως αδιάφορες και απλά μετεξελίξεις προηγούμενων σειρών. Τόσο απλά..
-
O Χρήστος πρόλαβε και έκανε την παρατήρηση του περί εργονομίας των χειριστηρίων κλιματισμού...ακριβώς αυτό!
-
Είναι τραγικό... Γιώργο το δικό σου είναι κλάσεις ανώτερο φίλε!
-
Τώρα βέβαια για να είμαστε ακριβοδίκαιοι, θα πρέπει να περιμένουμε να δούμε την έκδοση R και αυτής της γενιάς Αλέξη, προκειμένου να τη συγκρίνουμε με το.. δικό μου όπως λες! Για να πω την αμαρτία μου όμως (πράγμα που ισχύει και για ένα σωρό άλλα νέα μοντέλα βέβαια..), δε μπορώ να φανταστώ τούτο εδώ το Σιβίκ 'αγριεμένο'. Θα δούμε όμως, ποιός ξέρει.. Μπορεί στο τέλος, η 3θ άγρια έκδοση R του Σιβίκ 9ης γενιάς να με αφήσει άφωνο, με την καλή έννοια υποθέτω βέβαια..
-
Γιώργο η χόντα δεν έχει επιβεβαιώσει σχέδια για χατσμπακ ταπερ...τρίθυρο σε λίγους μήνες
-
Είναι και φαίνεται η εξέλιξη του προϋπάρχοντος Σιβίκ, που ανταποκρίνεται στις τάσεις της μόδας (όρα Άστρα, Φόκους, Μεγκάν, Ντιεσ5 κτλ που εγκατέλειψαν τα πιο γωνιώδη αμαξώματα των προηγούμενων μοντέλων) που διέπουν την κατηγορία.
Στο εσωτερικό, θα συμφωνήσω με τις περισσότερες παρατηρήσεις του δόκτωρος και κυρίως περί δέρματος στις λεπτομέρειες και περιστροφικών χειριστηρίων.
Στην μάσκα, θα διαφωνήσω πως το χαλάει η μαύρη λεπτομέρεια και πως δεν διαθέτει τα εχέγγυα για πιο σπορτίφ εμφάνιση στην ΤάιπΑρ (θα βγεί τέτοια άραγε;;;) έκδοση. (ομορφότερο είναι το Μεγκάν δηλαδή;)
Απεναντείας πιστεύω πως δίνει την βάση για μια πολύ ομορφότερη και άγρια σε σχέση με το προηγούμενο έκδοση!
Σε γενικές γραμμές θεωρώ(μένει να το δούμε κι από κοντά-ζωντανά) πως η Χόντα τα κατάφερε θαυμάσια να βελτιώσει-εκσυγχρονίσει την εικόνα του Σιβίκ. Μακάρι να του τοποθετήσει και πιο ενδιαφέροντες -για την ελληνική αγορά- κινητήρες, ώστε να πουλήσει καλύτερα!
HONDA CIVIC (2011)