-
Ο χρήστης kingstonian έγραψε:
Η αστυνομία τι ακριβώς θέλεις να κάνει; Να ψάξει να βρει το αμάξι; Με ποιάν αιτιολογία;
αν καταφερεις να βρεις μυαλο και λογικη στο συγκεκριμενο πλασμα πες και σε μενα...
καλο και γλυκο κοριτσι αλλα αμα κολλησει σε κατι...γαματα..
παλι καλα που δεν ειπε να στειλουμε και τα ΕΚΑΜ..Καποτε μου ειπαν να δινω σημασια στο τμημα της προτασης μετα το 'αλλά'... γιατι εκει ειναι το νοημα.
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
μια φιλη εχει ενα 'καλο' αμαξι μισιακο με την αδελφουλα της..
το πηρε η μικρη με το γκομενο για 4ημερο Μονεμβασια..
στο ερωτημα που το παρκαρε και αν το προσεχει, η μικρη απαντησε 'δεν θυμαμαι ...καπου πιο εξω..και αν το σπασουν-κλεψουν το εκαναν, τι να γινει...'
τουρμπο η αλλη στο τσακ να κατεβει με ΚΤΕΛ και να την κανει μαυρη στο ξυλο...last resort...μπορουμε να τηλεφωνησουμε αστυνομια και να πουμε οτι να δουν αν και που εχει παρκαρει το ΧΧ 6969 λεμε τωρα...
καταφευγω σε εσας γιατι οπως καταλαβαινετε ΕΜΕΝΑ θελει να βαλει να κανω το τηλρφωνο..
Nα κάνει τι ακριβώς η αστυνομία;
**Το να της απαντησε έτσι η μικρή επειδή η μεγάλη της τα έπρηξε το αποκλείουμε; **
Μισιακό αυτοκίνητο;τελικα ολα καλα και αψογα!!
η εκδοχη της μικρης ηταν σαν να ακουγα τον BILL33..'μου ελεγε να πλενω καθε μερα μην το φανε τα αλατια, στην σκια αλλα οχι σε δεντρα μην το κουτσουλησουν!!..κτλ κτλ..'
τελευταια φορα -λεμε τωρα-που μπλεκω σε οικογενειακη διαμαχη!!!
-
Ο χρήστης kingstonian έγραψε:
last resort...μπορουμε να τηλεφωνησουμε αστυνομια και να πουμε οτι να δουν αν και που εχει παρκαρει το ΧΧ 6969 λεμε τωρα...
-
Τηλεφωνήστε και στην Πυροσβεστική να του ρίξει ένα πλυσιματάκι.
-
Ο χρήστης GA14DE έγραψε:
Τηλεφωνήστε και στην Πυροσβεστική να του ρίξει ένα πλυσιματάκι.Να ρωτήσω και γω κάτι; Τι χρησιμότητα έχουν οι αποχετεύσεις με τη γρίλια που βάζουν στο δάπεδο του μπάνιου; Ξέρετε, αυτές που βγάζουν αφρούς, αφήνουν τις κατσαρίδες να μπαινοβγαίνουν κλπ. Τι θα γίνει αν απλά βγάλω τη γρίλια και βάλω ένα μεταλλικό καπάκι, καταργώντας την;
-
Ο χρήστης stam69 έγραψε:
Τηλεφωνήστε και στην Πυροσβεστική να του ρίξει ένα πλυσιματάκι.
Να ρωτήσω και γω κάτι; Τι χρησιμότητα έχουν οι αποχετεύσεις με τη γρίλια που βάζουν στο δάπεδο του μπάνιου; Ξέρετε, αυτές που βγάζουν αφρούς, αφήνουν τις κατσαρίδες να μπαινοβγαίνουν κλπ. Τι θα γίνει αν απλά βγάλω τη γρίλια και βάλω ένα μεταλλικό καπάκι, καταργώντας την;
Προσωπικά σαν φοιτητής βρήκα τις εν λόγω τρύπες πολύ βολικές όταν έπλενα το μπάνιο.
Απλά έριχνα ένα μπουκάλι παχύρευστη χλωρίνη σε όλο το μπάνιο (από τα πλακάκια στον τοίχο μέχρι το πάτωμα) και μετά ξέπλενα με καυτό νερό χρησιμοποιώντας το τηλέφωνο της ντουζιέρας.Βασικά για να τραβάνε νερά υπάρχουν από ότι νομίζω.
-
Ο χρήστης stam69 έγραψε:
Τι χρησιμότητα έχουν οι αποχετεύσεις με τη γρίλια που βάζουν στο δάπεδο του μπάνιου; Ξέρετε, αυτές που βγάζουν αφρούς, αφήνουν τις κατσαρίδες να μπαινοβγαίνουν κλπ. Τι θα γίνει αν απλά βγάλω τη γρίλια και βάλω ένα μεταλλικό καπάκι, καταργώντας την;Ο dimik σου απαντησε. Επιπλεον, ειναι μια 'διαφυγη' σε περιπτωση καποιας διαρροης.
Αν θες να το κλεισεις, παρε μια γριλια που κλεινει περιστροφικα. -
Υπάρχει και λαστιχένιο καπάκι που το ακουμπάς από πάνω. Κάνει αυτό που θέλεις και όποτε έχεις νερά το σηκώνεις.
-
Αγόρασα αυτά τα δυο αντικείμενα που βλέπετε παρακάτω
-http://www.antoniou24.gr/p.Ilektriki-antlia-aeros-12Volt-Kod-16322.440253.html
http://www.antoniou24.gr/p.METASCHIMATI ... 44143.html
(μια αντλια αέρος 12αρα και ένα μετασχμηματιστή από 220 σε 12V)
Το σεναριο είναι το εξης, θελω να φουσκωνω μια πισινα που εχω στο μπαλκονι για τα παιδια. Επιπλεον, μιας και θα εχω το μετασχηματιστη, να συμπληρωνω αερα στα λαστιχα που και που στο γκαραζ χωρις να χρησιμοποιω ρευμα από τη μπαταρια , με ένα 12βολτο κομπρεσσερ που εχω.Τα αντικείμενα είναι πολύ ποιοτικα κατασκευαστικα, όμως δεν δουλευουνε καλα μεταξυ τους!!!
Συγκεκριμενα, αν βαλω την αντλια αερα στο μετασχηματιστη, η αντλια υπολειτουργει, δουλευει παρα πολύ αδυναμα , είναι αχρηστη. Αν την βαλω σε 12βολτη πριζα αμαξιου φυσαει κανονικα (αρα δεν εχει προβλημα)
Από την άλλη, αν στο μετασχηματιστη κουμπωσω το κομπρεσσερακι το 12βολτο για τα λαστιχα, εκεινο δουλευει κανονικα , ενω η αντιλα αερος υπολειτουργει πανω του!!!
Μετρησα με πολυμετρο την ταση που βγαζει ο μετασχηματιστης και είναι 14.7 αντι για 12. Μαλιστα το κομπρεσσερ ειδα ότι λειτουργει πιο ‘ζωηρα’ με αυτόν, από ότι στην πριζα του αυτοκινητου.
Μηπως βγαζει περισσοτερη ταση από οσο πρεπει και η αντλια αερος δεν μπορει να τη διαχειριστει και μπαινει σε καποιο failsafe mode?
Καμια ιδεα για το τι μπορω να κανω? -
Ο μετασχηματιστής δε λέει πόσο βγάζει αλλά η αντλία θέλει 5Α οπότε θέλεις να μπορείς να της τα δίνεις αυτά με άνεση άρα θέλεις >5Α μετασχηματιστή. Δυστυχώς δε λέει πόσο βγάζει.
Θα μετρήσεις την τάση σε λειτουργία. Περιμένω να βρεις μειωμένη τάση επειδή ο μετασχηματιστής δεν βγάζει αρκετά αμπέρ. Αυτό εξηγεί όλες τις παρατηρήσεις σου. (ο αναπτήρας βγάζει αρκετά καλύπτει, το κομπρεσεράκι ίσως θέλει λιγότερο καλύπτεται).Σιγουρέψου ότι το μπαλκόνι είναι κατασκευασμένο για να αντέχει το βάρος του νερού της πισίνας.
-
Μετασχηματιστης output 12VDC/5.8A
Αντλια input DC12V/6AΑυτα τα διαβασα πανω στις ετικεττες τους πριν λιγο.
-
Στο αυτοκίνητο έχεις 12,7 βόλτ με σβηστή μηχανή μέχρι 14,4+ με αναμμένη. Λογικό λοιπόν ακόμα κι αν ο μετασχηματιστής βγάζει όσα λέει (για το οποίο διατηρώ κάποιες επιφυλάξεις) θα είναι στα 12 (και αν) βόλτ.... Η διαφορά από τα 11,5 στα 14,5 είναι σοβαρή.
Προσπάθησε να μετρήσεις τάση σε λειτουργία με μετασχ/τή και μπαταρία να δεις. -
Περι γ@μημενης γραφειοκρατιας.
Πρεπει να βγαλω ΑΜΙΚΑ μιας και ξεκινησα την πρακτικη μου σε μια εταιρια εδω στα Χανια,για να βγει αυτος ο ΑΜΙΚΑ συν τοις αλλοις χρειαζεται και αποδεικτικο ΑΦΜ.
Περιπετεια 1η:Ειμαι στο ΙΚΑ καμια ωριτσα στην ουρα φτανει η σειρα μου και αρχιζει η διαφωνια με τον υπαλληλο καθως δεν ειχα το εν λογω χαρτι αλλα ειχα το διπλωμα που ειναι επισημο δημοσιο εγγραφο και αναγραφει το ΑΦΜ και να μην θελει με τιπονα να με εξυπηρετησει.Λεω δεν πειραζει το καταλαβαινω παμε στην εφορια να βγαλω το αποδεικτικο.
Περιπετεια 2η:Μετα απο ενα 2ωρακι στην εφορια ακουω εκπληκτος οτι δεν μπορουν να μου εκδωσουν αποδεικτικο ΑΦΜ μιας και ειμαι γραμμενος στη ΔΟΥ Ηρακλειου και μονο απο κει μπορω να το βγαλω.Ε εκει δεν αντεξα την ειδα kaecy και αρχισα τα μπινελικια.Μα ειναι δυνατον ρε παιδια;μια απλη βεβαιωση ηθελα που μεχρι πριν λιγο καιρο την εβγαζαν και τα ΚΕΠ τι μηχανογραφηση δηλαδη τι την εχουν;σε τελικη αναλυση αφου με ειχαν εκει μπροστα τους γιατι δεν συνενοουνταν οι εφοριες μεταξυ τους να γινει η δουλεια;αν ημουν στην Ωρεστιαδα π.χ και ηθελα το αντιστοιχο χαρτι τι θα επρεπε να γινει;να τα πω με τον δημαρχο του ηρακλειου να παει να μου βγαλει το χαρτι.Ρε δεν παμε καθολου καλα. -
Δεν είναι θέμα γραφειοκρατίας αλλά ανικανότητας, κακώς εννοούμενης ανευθυνότητας και γενικά τυπικής βλακείας.
Οτιδήποτε επίσημο έχει το ΑΦΜ σου κάνει.
Και οποιαδήποτε εφορία φυσικά και ξέρει το ΑΦΜ σου.... Άλλωστε χαρτιά πχ εκκαθαριστικά εφορίας βγάζουμε από το διαδίκτυο μόνοι μας και οφείλουν να τα δεχτούν....
Ηλίθιοι.... κάτι τέτοιοι βγάζουν κακό όνομα στο δημόσιο. -
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Δεν είναι θέμα γραφειοκρατίας αλλά ανικανότητας, κακώς εννοούμενης ανευθυνότητας και γενικά τυπικής βλακείας.
Οτιδήποτε επίσημο έχει το ΑΦΜ σου κάνει.
Και οποιαδήποτε εφορία φυσικά και ξέρει το ΑΦΜ σου.... Άλλωστε χαρτιά πχ εκκαθαριστικά εφορίας βγάζουμε από το διαδίκτυο μόνοι μας και οφείλουν να τα δεχτούν....
Ηλίθιοι.... κάτι τέτοιοι βγάζουν κακό όνομα στο δημόσιο.Μα πραγματικα ανικανοτητα,αφου απο ενα σημειο και μετα αρχισα να αναρωτιεμαι αν εγω ειμαι ο ηλιθιος που ζηταω τα αυτονοητα.
Και να χω τον υπαλληλο στο ΙΚΑ να μου το παιζει και παντογνωστης και να με σνομπαρει οταν προσπαθουσα να του εξηγησω οτι για να βγαλω διπλωμα εχω ΑΦΜ και αυτο το πορτοκαλι καρτελακι το αποδικνυει. -
Η ιδέα είναι να μην βγάλεις δεύτερο ΑΜΚΑ με το ίδιο ΑΦΜ.
Γενικά άλλο λάθος το ΑΜΚΑ, απλά θα έπρεπε όλοι να είχαμε έναν αριθμό και για φορολογία και για κοινωνική ασφάλιση όπως αλλού... -
Το ΦΕΚ περί ΑΜΚΑ αναφέρει ως απαραιτητο δικαιολογητικό ΜΟΝΟ την ταυτότητα.
Και αναφέρει ως προαιρετικό το ΑΦΜ.
Οπότε... οτι να' ναι ζητουν.
Σε γραφειο ΑΜΚΑ (Τμημα Μητρωου ΙΚΑ ) με την ταυτότητα μπορουν να βρουν τα απαραιτητα στοιχεία μεσω του μητρωου του ασφαλισμένου. Διεύθυνση κατοικιας, ΑΦΜ κλπ. Φυσικα αν ειναι ενημερωμένα σωστά τα στοιχεία ...
Το ιδιο φυσικα ισχυει και στα ΚΕΠ.Στάλθηκε από το MT27i μου
-
Ο χρήστης kiloMeater έγραψε:
Αγόρασα αυτά τα δυο αντικείμενα που βλέπετε παρακάτω
-http://www.antoniou24.gr/p.Ilektriki-antlia-aeros-12Volt-Kod-16322.440253.html
http://www.antoniou24.gr/p.METASCHIMATI ... 44143.html
(μια αντλια αέρος 12αρα και ένα μετασχμηματιστή από 220 σε 12V)
Το σεναριο είναι το εξης, θελω να φουσκωνω μια πισινα που εχω στο μπαλκονι για τα παιδια. Επιπλεον, μιας και θα εχω το μετασχηματιστη, να συμπληρωνω αερα στα λαστιχα που και που στο γκαραζ χωρις να χρησιμοποιω ρευμα από τη μπαταρια , με ένα 12βολτο κομπρεσσερ που εχω.Τα αντικείμενα είναι πολύ ποιοτικα κατασκευαστικα, όμως δεν δουλευουνε καλα μεταξυ τους!!!
Συγκεκριμενα, αν βαλω την αντλια αερα στο μετασχηματιστη, η αντλια υπολειτουργει, δουλευει παρα πολύ αδυναμα , είναι αχρηστη. Αν την βαλω σε 12βολτη πριζα αμαξιου φυσαει κανονικα (αρα δεν εχει προβλημα)
Από την άλλη, αν στο μετασχηματιστη κουμπωσω το κομπρεσσερακι το 12βολτο για τα λαστιχα, εκεινο δουλευει κανονικα , ενω η αντιλα αερος υπολειτουργει πανω του!!!
Μετρησα με πολυμετρο την ταση που βγαζει ο μετασχηματιστης και είναι 14.7 αντι για 12. Μαλιστα το κομπρεσσερ ειδα ότι λειτουργει πιο ‘ζωηρα’ με αυτόν, από ότι στην πριζα του αυτοκινητου.
Μηπως βγαζει περισσοτερη ταση από οσο πρεπει και η αντλια αερος δεν μπορει να τη διαχειριστει και μπαινει σε καποιο failsafe mode?
Καμια ιδεα για το τι μπορω να κανω?ο Μετασχηματιστης εφυγε πισω για refund, δεν γινοτανε να παιξει με την τρομπα
πολυ εξυπηρετικοι οι ανθρωποι στο μαγαζιτελικα το youtube εδωσε λυση
μετετρεψα ενα παλαιο τροφοδοτικο απο PCακι (ATX 350Watt) σε 12v
με κοστος -
Βρε παιδιά, λίγη βοήθεια.
Υπάρχει/κυκλοφορεί κάπου κάποιο καταλογάκι (είτε με τη μορφή βιβλιαρίου, είτε εκτυπώσιμο, είτε κάπως τελοσπάντων, δωρεάν ή επί πληρωμή) με τις ταινίες που κυκλοφορούν σε Blue-Ray;
Με έχει φάει ο νονός μου να του βρω (δεν έχει πρόσβαση στο ίντερνετ, ούτε και ασχολείται καθόλου με πισί) και δε βρίσκω πουθενά κάτι τέτοιο. Ούτε στα videoclub δεν ξέρουν να μου πουν. -
Μπορείς να κάνεις αναζήτηση μέσα απ'τα σάιτ των εταιριών διανομής, πχ Odeon, Audio Visual κλπ ή του seven.
Διάφορες απορίες (Εκτός αυτοκίνησης)