-
Ο χρήστης kiloMeater έγραψε:
Αγόρασα αυτά τα δυο αντικείμενα που βλέπετε παρακάτω
-http://www.antoniou24.gr/p.Ilektriki-antlia-aeros-12Volt-Kod-16322.440253.html
http://www.antoniou24.gr/p.METASCHIMATI ... 44143.html
(μια αντλια αέρος 12αρα και ένα μετασχμηματιστή από 220 σε 12V)
Το σεναριο είναι το εξης, θελω να φουσκωνω μια πισινα που εχω στο μπαλκονι για τα παιδια. Επιπλεον, μιας και θα εχω το μετασχηματιστη, να συμπληρωνω αερα στα λαστιχα που και που στο γκαραζ χωρις να χρησιμοποιω ρευμα από τη μπαταρια , με ένα 12βολτο κομπρεσσερ που εχω.Τα αντικείμενα είναι πολύ ποιοτικα κατασκευαστικα, όμως δεν δουλευουνε καλα μεταξυ τους!!!
Συγκεκριμενα, αν βαλω την αντλια αερα στο μετασχηματιστη, η αντλια υπολειτουργει, δουλευει παρα πολύ αδυναμα , είναι αχρηστη. Αν την βαλω σε 12βολτη πριζα αμαξιου φυσαει κανονικα (αρα δεν εχει προβλημα)
Από την άλλη, αν στο μετασχηματιστη κουμπωσω το κομπρεσσερακι το 12βολτο για τα λαστιχα, εκεινο δουλευει κανονικα , ενω η αντιλα αερος υπολειτουργει πανω του!!!
Μετρησα με πολυμετρο την ταση που βγαζει ο μετασχηματιστης και είναι 14.7 αντι για 12. Μαλιστα το κομπρεσσερ ειδα ότι λειτουργει πιο ‘ζωηρα’ με αυτόν, από ότι στην πριζα του αυτοκινητου.
Μηπως βγαζει περισσοτερη ταση από οσο πρεπει και η αντλια αερος δεν μπορει να τη διαχειριστει και μπαινει σε καποιο failsafe mode?
Καμια ιδεα για το τι μπορω να κανω?ο Μετασχηματιστης εφυγε πισω για refund, δεν γινοτανε να παιξει με την τρομπα
πολυ εξυπηρετικοι οι ανθρωποι στο μαγαζιτελικα το youtube εδωσε λυση
μετετρεψα ενα παλαιο τροφοδοτικο απο PCακι (ATX 350Watt) σε 12v
με κοστος η τρομπα πλεον κυριολεκτικα ... φυσαει!!!Kαλοφούσκωτα λοιπόν, το πρόβλημα σου δεν ήταν το βολτάζ, αλλά τα ampere που τραβούσε η τρόμπα και γονάτιζε ο μετασχηματιστής, πάλι καλά που δεν κάηκε.
-
Μάλλον δεν ήταν regulated. Έβγαζε πχ 15 βόλτ στο 1 αμπέρ, 13 στα 3 αμπέρ και 12 στα 4 οπότε στα 5 που ήθελες εσύ έπεφτε ακόμα πιο χαμηλά.
Το τροφοδοτικά PC είναι εξαιρετική επιλογή για φτηνό, άφθονο και καλής ποιότητας 12V. Εγώ το έχω για να δίνω ρεύμα στον φορτιστή επαναφορτιζόμενων για τηλεκατευθυνόμενο.
Αν θέλεις εξήγησε τι έκανες με τις αντιστάσεις που λες. -
Σκέφτομαι την αγορά ταμπλετοειδούς. Ξεκινώντας την έρευνα αγοράς πολλά ερωτήματα με έζωσαν. Βοηθάτε!
Θέλω να είναι αξιόπιστο γρήγορο και να μπορεί να τρέχει σωστά πολλές εφαρμογές.
Καλύτερα μάρκα που να έχω ξανακούσει και να είναι δοκιμασμένη με καλή υποστήριξη.
Θέλω όσο γίνεται δωρεάν μικρές εφαρμογές. Και παιχνίδια για παιδάκια και μεγάλους.
Θα πρέπει να μπορεί να τρέξει και να φτιάχνει αρχεία Microsoft Office.
Ποιο λειτουργικό προτιμάμε και γιατί (ios, android, windows).
Με ποιον επεξεργαστή.
Πόσο μεγάλη οθόνη (μάλλον η 7 είναι πολύ μικρή) και με τι ανάλυση.
Υπάρχουν κάποιες γνωστές αδυναμίες κάποιων συσκευών ή λειτουργικών;
Πόσο εύκολα αναβαθμίζονται.
Έχουν όλα wifi, φωτομηχανή (μία ή δύο), GPS, αισθητήρες επιτάχυνσης;
Πολύ βασικό να μπορώ να κάνω γρήγορα switch από εφαρμογή σε εφαρμογή και να την βρίσκω εκεί που την άφησα. Ακόμα καλύτερα να είναι πλήρως multitasking, να κοιτάω πχ το word μου ενώ αυτό φορτώνει σελίδες ιντερνετ ή να κατεβάζει ταινία. Να μπορώ να ακούω μουσική και να βλέπω εικόνες και βίντεο σε διάφορα συνήθη φορμάτ.
Είδα ότι όλα κρατάνε κάμποσες ώρες. Πόσο κοντά στην πραγματικότητα είναι τα αναφερόμενα νούμερα
Τι εισόδους κι εξόδους πρέπει να έχουν. Πόσα GB θέλω (πόσα θέλει το σύστημα πόσα οι εφαρμογές και πόσα μου μένουν για μουσική, βίντεο και αρχεία). Να έχει και 3G ή φτάνει το wifi κλπ.
Γενικά προτάσεις με δικαιολόγηση. Ευχαριστώ. -
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Μάλλον δεν ήταν regulated. Έβγαζε πχ 15 βόλτ στο 1 αμπέρ, 13 στα 3 αμπέρ και 12 στα 4 οπότε στα 5 που ήθελες εσύ έπεφτε ακόμα πιο χαμηλά.
Το τροφοδοτικά PC είναι εξαιρετική επιλογή για φτηνό, άφθονο και καλής ποιότητας 12V. Εγώ το έχω για να δίνω ρεύμα στον φορτιστή επαναφορτιζόμενων για τηλεκατευθυνόμενο.
Αν θέλεις εξήγησε τι έκανες με τις αντιστάσεις που λες.υπαρχουνε παρα πολλα guides στο youtube που το λενε αναλυτικα
ομως τις πιο καλες οδηγιες τις βρηκα σε forum με αερομοντελιστες γιατι σε αυτο το χωρο ειναι παρα πολυ συνηθισμενη μετατροπη (btw και εγω πεταω αεροπλανα/ελικοπτερα οποτε με ενδιεφερε και απο αυτη την σκοπια)Τις αντιστασεις τις βαζεις παραλληλα στο 5V για να βαζουνε λιγο φορτο παραπανω και η ταση που βγαζεις στα 12V να μην πεσει πολυ.
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Σκέφτομαι την αγορά ταμπλετοειδούς.Είσαι σε λάθος thread, ρώτα σε αυτό για το Android.
(αυτό απαντάει και τη μια από τις ερωτήσεις σου!)
-
Ο χρήστης zorz έγραψε:
Σκέφτομαι την αγορά ταμπλετοειδούς.
Είσαι σε λάθος thread, ρώτα σε αυτό για το Android.
(αυτό απαντάει και τη μια από τις ερωτήσεις σου!)
Έχεις δίκιο. Στο μεταξύ έχω πεισθεί ότι δεν μου κάνει το ipad οπότε έχεις δίκιο θα ρωτήσω εκεί.
-
δυο αποριες:
-
ισχυει πως δεν πρεπει να στεγνωνει το μαγιο πανω μας μετα απ' το θαλασσομπανιο;
-
μετα απο ποση ωρα απ' το φαγι δεν ωφελει πια το βουρτσισμα των δοντιων;
-
-
Ο χρήστης egobrain έγραψε:
δυο αποριες:-
-
- Αν είσαι γκόμενα έχει νόημα να το αποφεύγεις, αν είσαι άντρας νομίζω ότι είναι υπερβολή να ασχολείσαι με το θέμα
-Το βούρτσισμα των δοντιών πάντα είναι καλό...Το καλύτερο είναι αμέσως μετά το γεύμα (προσωπικά δεν το κάνω ποτέ ) και το σημαντικότερο βούρτσισμα είναι πριν το βραδινό ύπνο αλλά όχι και να λέμε ότι αν περάσει κάποια ώρα μετά από ένα γεύμα το βούρτσισμα γίνεται ανώφελο!!
Αν ίσχυε κάτι τέτοιο το να πλένουμε τα δόντια μας μετά το πέρας αυτού του (υποτιθέμενου) διαστήματος θα ισοδυναμούσε ως τελικό αποτέλεσμα με το να μην τα πλύνουμε ΠΟΤΕ -
-
Ο χρήστης koutsan έγραψε:
δυο αποριες:
-
-
- Αν είσαι γκόμενα έχει νόημα να το αποφεύγεις, αν είσαι άντρας νομίζω ότι είναι υπερβολή να ασχολείσαι με το θέμα
-Το βούρτσισμα των δοντιών πάντα είναι καλό...Το καλύτερο είναι αμέσως μετά το γεύμα (προσωπικά δεν το κάνω ποτέ ) και το σημαντικότερο βούρτσισμα είναι πριν το βραδινό ύπνο αλλά όχι και να λέμε ότι αν περάσει κάποια ώρα μετά από ένα γεύμα το βούρτσισμα γίνεται ανώφελο!!
Αν ίσχυε κάτι τέτοιο το να πλένουμε τα δόντια μας μετά το πέρας αυτού του (υποτιθέμενου) διαστήματος θα ισοδυναμούσε ως τελικό αποτέλεσμα με το να μην τα πλύνουμε ΠΟΤΕ+1 και στα 2
-
-
Ο χρήστης koutsan έγραψε:
Αν ίσχυε κάτι τέτοιο το να πλένουμε τα δόντια μας μετά το πέρας αυτού του (υποτιθέμενου) διαστήματος θα ισοδυναμούσε ως τελικό αποτέλεσμα με το να μην τα πλύνουμε ΠΟΤΕθεναπω, αν τα βουρτσισεις τριστεσσερις ωρες μετα το φαγι δεν εχει επιβαρυνθει ηδη η υγεια των δοντιων;
υποθετω (χωρις να γνωριζω) πως η τροφη, ενα γλυκο π.χ., ξεκινα τις ζημιες του αυτοστιγμει. οχι; -
Αν ίσχυε κάτι τέτοιο το να πλένουμε τα δόντια μας μετά το πέρας αυτού του (υποτιθέμενου) διαστήματος θα ισοδυναμούσε ως τελικό αποτέλεσμα με το να μην τα πλύνουμε ΠΟΤΕθεναπω, αν τα βουρτσισεις τριστεσσερις ωρες μετα το φαγι δεν εχει επιβαρυνθει ηδη η υγεια των δοντιων;
υποθετω (χωρις να γνωριζω) πως η τροφη, ενα γλυκο π.χ., ξεκινα τις ζημιες του αυτοστιγμει. οχι;Αφου τον κουτσαν δεν τον πιστευεις, θα σου το πω αλλο παραδειγμα.
Σε πυροβολει καποιος, οχι σε ζωτικο σημειο. Αυτοστιγμει, αρχιζεις να χανεις αιμα... αμα δεν πας στο νοσοκομειο τις πρωτες τρεις τεσσερις ωρες, ΔΕ ΘΑ ΠΑΣ ΜΕΤΑ? Θα πεις 'δε γαμιεται??? -
Μα δεν αμφεβαλλα για την χρησιμοτητα του γενικα, αναρωτιεμαι κατα ποσο κοστιζει στα δοντια το αργοπορημενο βουρτσισμα. Ισως ηταν κακη η αρχικη μου διατυπωση.
-
οταν τελειωσεις το γευμα οποτε σε βολεψει κανε βουρτσισμα, εγω μαλιστα εχω ηλεκτρικη και κανει και μασαζ στα ουλα μεχρι να ματωσουν... καποιες φορες..
-
Μα δεν αμφεβαλλα για την χρησιμοτητα του γενικα, αναρωτιεμαι κατα ποσο κοστιζει στα δοντια το αργοπορημενο βουρτσισμα. Ισως ηταν κακη η αρχικη μου διατυπωση.Υπαρχει και μια αλλη θεωρια, οτι δεν πρεπει να τα βουρτζιζεις ΑΜΕΣΩΣ μετα και να αφηνεις να περναει κανα μισαωρο γιατι κατι παιζεται με τα σακχαρα και το σαλιο εκεινη την ωρα και τελικα κανει μεγαλυτερη ζημια.
-
το σάλιο διαλύει τα οξέα που σχηματίζονται από τα βακτήρια που καταναλώνουν τα σάκχαρα.
Τα οξέα είναι που 'τρυπάνε' τα δόντια.Εξ ου και το πιο σημαντικό βούρτσισμα είναι πριν το βραδινό ύπνο (ή και όποιο άλλο ύπνο έχει κανείς την πολυτέλεια να κάνει), γιατί κατά τη διάρκειά του δεν παράγεται σάλιο.
Ο χρήστης 224.v έγραψε:
στα ουλα μεχρι να ματωσουν... καποιες φορες..ή έχεις ουλίτιδα, ή βουρτσίζεις καταστροφικά τα δόντια σου.
Τα ούλα δεν πρέπει να ματώνουν. -
+1
224v καλύτερα να επισκεφθεις περίοδοντολόγο για καθαρισμό πέτρας και συμβουλών για το βούρτσισμα.
-
πως αντιμετωπιζει κανεις τους μπουρδολογους αν δεν παιρνουν απο λογια και δεν κατανοουν απλες επιστημονικες λυσεις;;
ειναι ενας τυπος-ο ιδιος που ειχα αναφερει με τα DOT στα λαστιχα σε αλλο θεμα-υποστηρικτης της κοιλης γης να σας πω να καταλαβετε πυ ειπε το εξης απιθανο....'αμαν τι το πηρατε το τουρμπο...αν σπασει η φτερωτη-που θα σας σπασει σε 2-3 χρονια το πολυ-και την ρουφηξει το πιστονι θα δεις τι θα παθετε..'
απο τοτε η μανα μου που ειναι παντελως ασχετη απο μηχανολογικα-χειροτερη και απο εμενα-ειχε αρχισει τα μηπως να το διναμε κτλ...
ευτυχως της μιλησε φιλος απο το δημοτικο και τωρα μαστορας 20 χρονια και την ησυχασε...
-
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
το σάλιο διαλύει τα οξέα που σχηματίζονται από τα βακτήρια που καταναλώνουν τα σάκχαρα.
Τα οξέα είναι που 'τρυπάνε' τα δόντια.Εξ ου και το πιο σημαντικό βούρτσισμα είναι πριν το βραδινό ύπνο (ή και όποιο άλλο ύπνο έχει κανείς την πολυτέλεια να κάνει), γιατί κατά τη διάρκειά του δεν παράγεται σάλιο.
στα ουλα μεχρι να ματωσουν... καποιες φορες..
ή έχεις ουλίτιδα, ή βουρτσίζεις καταστροφικά τα δόντια σου.
Τα ούλα δεν πρέπει να ματώνουν.Ναι ισως να το κανω πολυ δυνατα, αλλα με την ηλεκτρικη πιστευω οτι κανω καλλυτερο μασσαζ απο την απλη οδοντοβουρτσα.. εχω ακουσει οτι με δυνατα ουλα τα δοντια εχουν καλλυτερη προστασια σε μεγαλες ηλικιες.. Αληθεια αυτες οι νεες ειδικοτητες των δοντιων ποιος τις εκανε παλια?? εγω εναν ηξερα να ασχολειται 'οδοντιατρος' τωρα εχει τοσες καινουριες και δεν ξερεις απο ποιον να ξεκινησεις!
-
Ένας φίλος μου οδοντίατρος, μού είχε πει ότι αν φας γλυκό και καθυστερήσεις το βούρτσισμα περισσότερο από 20 λεπτά, η μεγαλύτερη ζημιά θα έχει γίνει. Αν δεν γίνεται να βουρτσίσεις, το μάσημα τσίχλας είναι μια καλή εναλλακτική.
-
Το σαλιο παντως εχει σημασια στον καθε ανθρωπο και ισως να ενεργει διαφορετικα στην επεξεργασια του ζακχαρου που μενει σαν υπολειμμα..και ετσι αλλοι να χρειαζονται αυτο το βουρτσισμα αμμεσα και αλλοι ισως οχι τοσο απολυτα αμμεσα.
Διάφορες απορίες (Εκτός αυτοκίνησης)