-
**Εμείς **ψηφίζουμε τους πολιτικούς που είναι υπεύθυνοι για αυτό το χάλι.
spiros όπως είπα το θέμα κλίκα, γλείψιμο κλπ για προαγωγή είναι θέμα κουλτούρας σε κάθε εταιρεία. Μπορεί να μην έπαιρνε την προαγωγή ο 90% αλλά ο 70%. Μη μου πεις ότι υπήρχε εταιρεία που προωθούσε και χρυσοπλήρωνε υπάλληλο που δεν πάταγε, δεν δούλευε, δεν προσέφερε τίποτα. Αυτά μόνο στο δημόσιο μπορείς να τα δεις... Μη μου πεις για γιο-συγγενή κλπ του ιδιοκτήτη. Ανέφερα πριν και αυτή την περίπτωση.
Ίσως λόγω του δικού μου χώρου (marketing-πωλήσεις) να βλέπω τα πράγματα λίγο διαφορετικά. Σίγουρα, η αξιοκρατία είναι κάτι σχετικό αλλά όπως και να χει κάποιος θα πρέπει να δουλεύει στην ιδιωτική εταιρεία, γιατί αλλιώς γιοκ. Προσωπικά, είχα περίπτωση εταιρείας που προτίμησαν να δώσουν μια σημαντική θέση για ένα προϊόν σε μια κοπελίτσα χωρίς τα κατάλληλα προσόντα για τη θέση (που όμως υπήρχε η υποψία ότι κάποιος την πήδαγε από εκεί μέσα... ). Ως δια μαγείας το προϊόν πήρε τον πούλο μέσα σε 2 χρόνια. Οι ελλείψεις της συγκεκριμένης φάνηκαν και με το παραπάνω, χωρίς βέβαια να σημαίνει ότι αυτό είναι κανόνας.
Μπορώ να σου πω και εγώ μεγάλες εταιρείες, ακόμα και ελληνικές που θεωρούνται 'δημόσιο'. Αυτό δεν σημαίνει ότι πάνε και παίζουν τάβλι ή τρώνε μανταρίνι. Σημαίνει ότι υπάρχει πιο ανθρώπινο περιβάλλον και φυσικά δεν υπάρχουν 'ηλεκτρικές' καρέκλες.
Το αστείο είναι ότι υπάρχουν παραδείγματα πολυεθνικών που αν οι φίλοι 'κομμουνισταί' και λοιποί αριστεριστές του forum γνώριζαν τι καθεστώς εργασιακών σχέσεων επικρατεί εκεί, θα τρώγαν τα μουστάκια τους...
Ονόματα φυσικά δεν θα πω. Για όποιον ενδιαφέρεται, υπάρχει ο σχετικός διαγωνισμός που κάνει κάθε χρόνο το ALBA να πάρουν μια γεύση. -
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
Σου απαντώ αυτό που ισχύει ούτως ή άλλως και να ρωτήσω. 500.000 ευρώ bonus ποιός παίρνει στην Ελλάδα; Ο Βγενόπουλος; Δεν λεω για αποδοχές αλλά για bonus.
Και που τα παίρνει όποιος τα παίρνει -στην τελική- εσένα τι σε κόφτει; Από την τσέπη σου βγαίνουν;
Για να παίρνει κάποιος bonus μισό μύριο (και πάλι λέω αν τα παίρνει) σημαίνει ότι θα φέρνει στην εταιρεία κάποια εκατομμύρια ως κέρδη, άρα η εταιρεία κερδισμένη είναι και απλά τον επιβραβεύει για να συνεχίσει να τις φέρνει αυτά τα λεφτά.A ναι;
Κι αμα δουλευει σε κατασκευαστικη που παιρνει δημοσια εργα;
Αμα δουλευει σε φαρμακευτικη ή εταιρεια ιατρικου εξοπλισμου της οποιας το 90% ειναι δουλειες με το δημοσιο;
Μπορω να σκεφτω 100 τετοια παραδειγματα -
Ο χρήστης kon5 έγραψε:
.... Ζω στην Ελλάδα και έχω μάτια και βλέπω. Τί βλέπω? Ότι γεμίσαμε αεριτζήδες, παπατζήδες, αργόμισθους, λαμογιές. Ότι εχουμε αναλογικά τις περισσότερες cayenne αυτό σου λέει κάτι? Η δυναμική του κράτους που είναι η αγοραστική δύναμη των πολιτών του το δικαιολογεί αυτό?
Μα ειλικρινά πιο πολλές mercedes και bmw βλέπω εδώ παρά στο ταξίδι που πήγα 2 φορές στην Γερμανία. Γιατί η ματαιοδοξία και η επιδειξιομανία του νεοέλληνα όριο δεν έχει. Ε λοιπόν όταν πήγαινε και έπαιρνε δάνειο για να πάρει μερσέντα τώρα θα το πληρώσει φίλε. Ως εκεί που φτάνει το πάπλωμα λέγανε κάποτε. Μα δεν ισχύει αυτό για πολλούς και την ακόρεστη δίψα τους για επίδειξη. Δεν σε φταίει κανείς το κεφάλι σου και μόνο. Όταν το κράτος δεν οργανώνει την παραγωγή, την παιδεία, την νοοτροπία πως θες να πας μπροστά? Όταν το όνειρο των τελευταίων ετών ενός νέου ήταν να μπει στο δημόσιο πώς να πας μπροστά? Η Θεσσαλονίκη έχει ενεργούς περί του 6500 δικηγόρους το βλέπεις λογικό? Οι περισσότεροι πεινάνε. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του συλλόγου μας το 60% αδυνατεί να πληρώσει τα ασφαλιστικά του ταμεία. Έτρεχαν όλοι όμως να γίνουν δικηγόροι. Κανένα φιλτράρισμα καμία λογική. Μπείτε όλοι λες και έχει φαϊ για όλους. Η Γερμανία είναι ηλίθια που έχει κάτι εξετάσεις που για να περάσεις στον δικ. σύλλογο σου φεύγει ο πάτος. Ναι αλλά εκεί πάρα πολλοί πάνε και στην φάμπρικά. Εδώ σιγά μην πάει η μαντάμ με την λουΙ βιτόν και αυτή από τον μαύρο. Και πολλά άλλα άκρως παράλογα που μας οδήγησαν εδώ. Μην μου λες λοιπόν για το κακό ΔΝΤ (μπαμπούλα). Δεν σε φταίει ο σύνδικος της πτώχευσης αν με την κακοδιαχείριση έφερες την επιχείρηση σε καθεστώς πτώχευσης.Άρα συμπέρασμα είναι ότι κύριος υπαίτιος είναι ο βολεψάκιας λαός , που θέλοντας να απλώσει τα πόδια του παραπάνω από το πάπλωμα , ψήφιζε αυτούς που του έδιναν το κρεβάτι για να απλωθεί?
Προσωπικά στον κύκλο μου κανένας δεν έχει cayenne , mercedes (εκτός απο τον εργοδότη μου που δεν σκέφτηκε να κάνει μια παραγωγική επένδυση και τώρα ψάχνεται) bmw κλπ.
Βλέπω άτομα που τελείωσαν το ΕΜΠ και μετά από 12 χρόνια στον Ιδιωτικό Τομέα απήυδησαν και αναζήτησαν τη σιγουριά του Δημοσίου (Μηχανολόγοι).
Βλέπω άτομα που δούλευαν ως πωλητές , καλύπτοντας τα μαύρα των εργοδοτών τους και τωρα είναι άνεργοι.
Βλέπω άτομα που δούλευαν εφαρμοστές σε τόρνο και σήμερα αναγκάζονται μετά την απόλυσή τους να βιοπορούν ως μελισοκόμοι.
Έχω και άλλα παραδείγματα (βαριέμαι να τα παραθέσω).
Πουθενά δεν μπορώ να βρω υπαιτιότητα στους προαναφερθέντες. -
Αν μια εταιρεία δίνει bonus εκεί που δεν πρέπει θα πέσει έξω. Εκτός αν είναι δημόσια ή αν τροφοδοτείται από κρατικό βυζί (αρκετές οι περιπτώσεις).
Ο ιδιωτικός τομέας θέλει δεν θέλει πρέπει να είναι αξιοκρατικός. Αλλιώς ΨΟΦΑΕΙ. Εννοείται ότι δεν μιλάω για πασοκικές εταιρείες όπως μια διαφημιστική που ανέφερε ο famas νομίζω (γιος πασόκου που τσίμπαγε επιδοτήσεις και διαφήμιζε κρατικούς φορείς).
Όπως είδες το ανέφερα και μάλιστα δις. Αυτές ακριβώς οι περιπτώσεις (στα 100 παραδείγματα σου, βάζω άλλα τόσα) αποτέλεσαν μια από τις αιτίες της καταστροφής της επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα. Αν είχες διαβάσει εκείνο το αρθράκι θα είχες ένα αρκετά πετυχημένο παράδειγμα.
Η φαρμακευτική ήταν λίγο άστοχο παράδειγμα. Αναγκαστικά οι φαρμακευτικές από το δημόσιο εισπράττουν (ασφαλιστικά ταμεία) και μάλιστα ήταν και δυο φορές άστοχο γιατί το δημόσιο χρωστά κάποια καλά εκατομμύρια από νοσοκομειακές δαπάνες στις φαρμακευτικές.
Για φαρμακευτικές που καταπατούν τον κώδικα δεοντολογίας και κάνουν πάρτυ παροχών να μιλήσουμε. Αλλά εκεί πάμε σε θέμα διαφθοράς. -
Ο χρήστης Kωνσταντίνος έγραψε:
Προσωπικά στον κύκλο μου κανένας δεν έχει cayenne , mercedes εκτός απο τον εργοδότη μου που δεν σκέφτηκε να κάνει μια παραγωγική επένδυση και τώρα ψάχνεται) bmw κλπ.Μπράβο συμπύκνωσες σε μία φράση όλη την ουσία. Και είναι πάρα πολλοί αυτοί σαν τον εργοδότη σου και δεν διαχωρίσω εργοδότες, υπαλλήλους, ιδιωτικούς, δημοσίους. Λεφτά πέρασαν πάρα πολλά μέσω του κράτους και των πακέτων της ΕΕ. Μα πήγαν σε φαγοπότια. Τώρα φίλε συνονόματε δυστυχώς θα πληρώσουμε όλοι. Και δεν φταίει το ΔΝΤ. Χάσαμε το τραίνο.
-
delete
-
http://www.youtube.com/watch?v=rWTUovyS ... _embedded#!
-
Ο χρήστης kon5 έγραψε:
εκτός απο τον εργοδότη μου που δεν σκέφτηκε να κάνει μια παραγωγική επένδυση και τώρα ψάχνεται) bmw κλπ.
Μπράβο συμπύκνωσες σε μία φράση όλη την ουσία. Λεφτά πέρασαν πάρα πολλά μέσω του κράτους και των πακέτων της ΕΕ. Μα πήγαν σε φαγοπότια. Τώρα φίλε συνονόματε δυστυχώς θα πληρώσουμε όλοι. Και δεν φταίει το ΔΝΤ. Χάσαμε το τραίνο.
Συνονόματε , το τραίνο χάθηκε πολύ νωρίτερα από την ημέρα εμφάνισης του ΔΝΤ σε Ελληνικό έδαφος.
Πάντως αρνούμαι να δεχθώ ότι πρέπει να πληρώσουμε όλοι για τις ευθύνες μερικών.
Το ποιοι είναι αυτοί , είναι ένα θέμα προς διερεύνηση.
Μου θυμίζει αυτό που λένε στο χωριό μου...'τα δικά μας δικά μας και τα δικά σας δικά μας!'
Το ΔΝΤ ταμείο ήταν και θα είναι εκεί έξω. Απλά δεν μπορώ να πω ότι ο μέσος Έλληνας του άνοιξε την πόρτα για να μπεί μέσα. -
Ο χρήστης Nozomi έγραψε:
Βλέπω άτομα που τελείωσαν το ΕΜΠ και μετά από 12 χρόνια στον Ιδιωτικό Τομέα απήυδησαν και αναζήτησαν τη σιγουριά του Δημοσίου (Μηχανολόγοι).
Βλέπω άτομα που δούλευαν ως πωλητές , καλύπτοντας τα μαύρα των εργοδοτών τους και τωρα είναι άνεργοι.
Βλέπω άτομα που δούλευαν εφαρμοστές σε τόρνο και σήμερα αναγκάζονται μετά την απόλυσή τους να βιοπορούν ως μελισοκόμοι.
Έχω και άλλα παραδείγματα (βαριέμαι να τα παραθέσω).Γνωρίζω και εγώ αρκετά τέτοια άτομα, αλλά προφανώς ΕΔΩ φαίνονται οι στρεβλώσεις του συστήματός μας.
Είναι λογικό να προσπαθεί ο νέος με πτυχίο ΑΕΙ να βολευτεί στην μιζέρια (γιατί σε όλο τον κόσμο το Δημόσιο έχει μετρημένα κουκιά) αντί να στήσει την επιχείρησή του και να επιτύχει?Απ' την άλλη, παίζει να επιθυμούν να μπουν στο Δημόσιο και σε συγκεκριμένες Υπηρεσίες (Πολεοδομία-Εφορίες) προκειμένου να τα αρπάξουν 'μαύρα'...
Πόσοι πια Μηχανικοί , Μηχανολόγοι , Αρχιτέκτονες , Γιατροί , Φαρμακοποιοί , Δικηγόροι κλπ κλπ με την 'επιχείρησή' τους?!!!
Σε λίγο μοναδικός πελάτης τους (λόγω της πληθώρας τους) θα είναι ο εαυτός τους.
Το φαινόμενο του ελεύθερου επαγγελματία , που για να επιβιώσει κλέβει απο εδώ κλέβει απο εκεί...και πάει λέγοντας. -
Ο χρήστης Asimov έγραψε:
Σου απαντώ αυτό που ισχύει ούτως ή άλλως και να ρωτήσω. 500.000 ευρώ bonus ποιός παίρνει στην Ελλάδα; Ο Βγενόπουλος; Δεν λεω για αποδοχές αλλά για bonus.
Και που τα παίρνει όποιος τα παίρνει -στην τελική- εσένα τι σε κόφτει; Από την τσέπη σου βγαίνουν;
Για να παίρνει κάποιος bonus μισό μύριο (και πάλι λέω αν τα παίρνει) σημαίνει ότι θα φέρνει στην εταιρεία κάποια εκατομμύρια ως κέρδη, άρα η εταιρεία κερδισμένη είναι και απλά τον επιβραβεύει για να συνεχίσει να τις φέρνει αυτά τα λεφτά.A ναι;
Κι αμα δουλευει σε κατασκευαστικη που παιρνει δημοσια εργα;
Αμα δουλευει σε φαρμακευτικη ή εταιρεια ιατρικου εξοπλισμου της οποιας το 90% ειναι δουλειες με το δημοσιο;
Μπορω να σκεφτω 100 τετοια παραδειγματααστειευεσαι ετσι?
ΑΝ λειτουργουσε το κρατος και δεν υπηρχαν οι μιζες (τις οποιες τις παιρνουν ΔΥ, για να μη ξεχνιωμαστε), η εταιρια αυτη δε θα μπορουσε να παρει εργο διοτι πολυ απλα θα ηταν ακριβοτερη απο τον ανταγωνισμο. -
Το αστείο είναι ότι υπάρχουν παραδείγματα πολυεθνικών που αν οι φίλοι 'κομμουνισταί' και λοιποί αριστεριστές του forum γνώριζαν τι καθεστώς εργασιακών σχέσεων επικρατεί εκεί, θα τρώγαν τα μουστάκια τους...Να πω εγώ μία;
ΙΒΜ
Δεν απολύεται ΚΑΝΕΙΣ. Ένας δύσμοιρος τυπάκος προσπαθεί 2-3 χρόνια τώρα να απολυθεί (μιλάμε κάνει σχεδόν ό,τι μπορεί φαντάσου τον Koutsan σε γραφείο ένα πράγμα), αλλά φευ. Ακόμα εκεί.
Μισθοί; Μια χαρά (σχετικό)
Υπερωρίες; Πληρώνονται.
Ψεύτικες υπερωρίες; Επίσης προωθούνται ως τακτική από τους ανώτερους για τους κατώτερους (και πλασάρονται σαν στανταράκι για να σου πλασάρουν υψηλότερο 'πακέτο' αποδοχών).
κ.ο.κ.Τέσπα, για το ζήτημα των ιδιωτικών.
Μεγάλες εταιρείες, δεν πρόκειται να κλείσουν ακόμα κι αν έχουν 100 στελέχη άχρηστα που τα χρυσοπληρώνουν. Fact.
Τη δουλειά τους την βγάζουν άλλοι, και τα λεφτά 'περισσεύουν' για να τους θρέφουν. Δεν χρειάζεται να είναι απαραίτητα γόνοι αφεντικών. Αρκούν και άλλου τύπου συγγένειες
Σίγουρα, αυτό αποτελεί τεράστιο εμπόδιο για την εταιρεία, και ΠΟΛΛΑ πράγματα που θα μπορούσαν να γίνονται ΔΕΝ γίνονται, αλλά... ΧΕΣΤΗΚΑΝ. Δεν τους ενδιαφέρει. Γιατί; Ξέρω 'γω, για τους ίδιους λόγους που δεν ενδιαφέρει το δημόσιο. Όσοι είναι να βγάζουν ΠΟΛΛΑ λεφτά, τα βγάζουν, και στ@@ τους η 'πραγματική ανάπτυξη'. Ring any bells?Πάμε παρακάτω.
Συνολικά ο ιδιωτικός τομέας, τα λεφτά τα βγάζει από τις ακριβώς ίδιες τσέπες που τις βγάζει και το δημόσιο.
Τις τσέπες όλων μας.
Το διπλανό μαγαζάκι, όταν υπάρχουν μόνο 3-4-5, δεν είναι πάντα και μια φοβερή επιλογή, ε;Αν στο δημόσιο αυτό αντικατοπτρίζεται στους φόρους, στον ιδιωτικό αντικατοπτρίζεται στο κόστος των προϊόντων και την έλλειψη ανάπτυξης. Σας περνάει από το μυαλό δλδ ότι ένας λόγος που δεν επενδύει κανείς, που δεν ξεκινάνε καλές προσπάθειες κλπ ΕΚΤΟΣ από την τραγική γραφειοκρατία, είναι ΚΑΙ η τραγική λαμογιά και 'αχρηστία' των ελληνικών ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ τραπεζών όσον αφορά στους μηχανισμούς επενδυτικών προγραμμάτων;
Προσωπικά, παρ' ότι συμμερίζομαι σε μεγάλο βαθμό τον αποτροπιασμό σας για το ελληνικό δημόσιο, περισσότερο θλίβομαι για το επίπεδο του ιδιωτικού τομέα.
-
Μεγάλες εταιρείες, δεν πρόκειται να κλείσουν ακόμα κι αν έχουν 100 στελέχη άχρηστα που τα χρυσοπληρώνουν. Fact.
Τη δουλειά τους την βγάζουν άλλοι, και τα λεφτά 'περισσεύουν' για να τους θρέφουν. Δεν χρειάζεται να είναι απαραίτητα γόνοι αφεντικών. Αρκούν και άλλου τύπου συγγένειεςΧωρίς παρεξήγηση (ειλικρινά) η άγνοια σου είναι διασκεδαστική. Μου θυμίζεις κάποιους που λένε ότι η Coca Cola ότι και να κάνει δεν θα σταματήσει να πουλάει. Αν το ακούσουν βέβαια οι πωλητές της 3Ε θα τραβάνε τα βυζιά τους, αλλά αυτό είναι άλλο θέμα.
Όπως καταλαβαίνω δεν μπορώ να σου εξηγήσω ότι αυτά που λες δεν υφίστανται σε κανένα πλανήτη. Έχεις μια κάποια εικόνα από 1,2,3 γνωστούς ή δεν ξέρω από που αλλού αλλά η εικόνα αυτή είναι διαστρεβλωμένη.
Φαντάσου τα της επιχειρηματικότητας όπως γουστάρεις. Εγώ σου έδωσα και μια ιδέα για φαλακρούς χοντρούς που γαμάνε παρθένες και τρώνε βρέφη.
Η αλήθεια είναι ότι αν δεν σηκώσει τον κώλο του (sic) ο πωλητής της Coca Cola να πάει στο supermarket, να πιέσει για παραπάνω παραγγελία, να έχει καλή σχέση με τον υπεύθυνο του μαγαζιού και να είναι ανά πάσα στιγμή διαθέσιμος για τον πελάτη του, η Coca Cola θα πούλαγε τους όρχεις της και ο οποιοσδήποτε ανταγωνιστής της θα την ξεπερνούσε. Εύκολα ή δύσκολα (επειδή η δύναμη του συγκεκριμένου brand είναι τεράστια) θα την ξεπερνούσε.
Θα είχε ενδιαφέρον (?) να είχαμε ένα τοπικό περί επιχειρηματικότητας/marketing κλπ για να γραφόντουσαν κάποια πράγματα παραπάνω όποιον ενδιέφερε μια τέτοια κουβέντα. Από εκεί και πέρα φανταστείτε ότι γουστάρετε αλλά μην έχετε την ψευδαίσθηση ότι αυτά ισχύουν στον πραγματικό κόσμο.
Φιλικά και χωρίς καμμία απολύτως διάθεση για ειρωνία ή αντιπαράθεση. -
Τη δουλειά τους την βγάζουν άλλοι, και τα λεφτά 'περισσεύουν' για να τους θρέφουν. Δεν χρειάζεται να είναι απαραίτητα γόνοι αφεντικών. Αρκούν και άλλου τύπου συγγένειεςΧωρίς παρεξήγηση (ειλικρινά) η άγνοια σου είναι διασκεδαστική. Μου θυμίζεις κάποιους που λένε ότι η Coca Cola ότι και να κάνει δεν θα σταματήσει να πουλάει. Αν το ακούσουν βέβαια οι πωλητές της 3Ε θα τραβάνε τα βυζιά τους, αλλά αυτό είναι άλλο θέμα.
Όπως καταλαβαίνω δεν μπορώ να σου εξηγήσω ότι αυτά που λες δεν υφίστανται σε κανένα πλανήτη. Έχεις μια κάποια εικόνα από 1,2,3 γνωστούς ή δεν ξέρω από που αλλού αλλά η εικόνα αυτή είναι διαστρεβλωμένη.
Φαντάσου τα της επιχειρηματικότητας όπως γουστάρεις. Εγώ σου έδωσα και μια ιδέα για φαλακρούς χοντρούς που γαμάνε παρθένες και τρώνε βρέφη.
Η αλήθεια είναι ότι αν δεν σηκώσει τον κώλο του (sic) ο πωλητής της Coca Cola να πάει στο supermarket, να πιέσει για παραπάνω παραγγελία, να έχει καλή σχέση με τον υπεύθυνο του μαγαζιού και να είναι ανά πάσα στιγμή διαθέσιμος για τον πελάτη του, η Coca Cola θα πούλαγε τους όρχεις της και ο οποιοσδήποτε ανταγωνιστής της θα την ξεπερνούσε. Εύκολα ή δύσκολα (επειδή η δύναμη του συγκεκριμένου brand είναι τεράστια) θα την ξεπερνούσε.
Θα είχε ενδιαφέρον (?) να είχαμε ένα τοπικό περί επιχειρηματικότητας/marketing κλπ για να γραφόντουσαν κάποια πράγματα παραπάνω όποιον ενδιέφερε μια τέτοια κουβέντα. Από εκεί και πέρα φανταστείτε ότι γουστάρετε αλλά μην έχετε την ψευδαίσθηση ότι αυτά ισχύουν στον πραγματικό κόσμο.
Φιλικά και χωρίς καμμία απολύτως διάθεση για ειρωνία ή αντιπαράθεση.Να σε ρωτήσω κάτι. Έχεις δουλέψει στην 3Ε και ξέρεις κάποια πράγματα, ή τα λες έτσι προς χάριν της κουβέντας;
Το λέω γιατί έχω δουλέψει για αυτούς και μάλιστα σε τμήμα που στήθηκε από την αρχή. Οι επισημάνσεις που κάνεις -για τη συγκεκριμένη ειδικά εταιρεία- απέχουν πάαααααρα πολύ από την πραγματικότητα, ενώ αυτές για τις οποίες κατηγορείς τον mjakob είναι πάααααρα πολύ κοντά. -
Χωρίς παρεξήγηση (ειλικρινά) η άγνοια σου είναι διασκεδαστική. Μου θυμίζεις κάποιους που λένε ότι η Coca Cola ότι και να κάνει δεν θα σταματήσει να πουλάει. Αν το ακούσουν βέβαια οι πωλητές της 3Ε θα τραβάνε τα βυζιά τους, αλλά αυτό είναι άλλο θέμα.
Φιλικά και χωρίς καμμία απολύτως διάθεση για ειρωνία ή αντιπαράθεση.Εγώ σου έδωσα και μια ιδέα για φαλακρούς χοντρούς που γαμάνε παρθένες και τρώνε βρέφη......
Πάει αυτό το ξεπεράσαμε , σήμερα χρησιμοποιούμε τους μισθούς πείνας στην Ασία.
Οι πωλητές της Pepsico δηλαδή είναι ανίκανοι ή δεν έχουν βυζιά να τραβήξουν? -
BEAMS τώρα περιμένεις να κάνουμε δημόσιο διάλογο για συγκεκριμένη εταιρεία; Είναι το λιγότερο αστείο.
Πολύ επιγραμματικά. Πιστεύεις ότι η Coca Cola θα συνεχίσει να έχει τις ίδιες πωλήσεις αν οι πωλητές, προΪστάμενοι, product managers, εμπορικοί διευθυντές κλπ κλπ κλπ ως τον γενικό διευθυντή δεν κάνουν τη δουλειά τους όπως πρέπει;
Έχω περάσει από 4 εταιρείες σε διάφορες θέσεις και έχω δει και θετικά και αρνητικά και στραβά και σωστά. Αν πάρουμε κάθεμια στο μικροσκόπιο θα δούμε κάποια από αυτά. Αυτό δεν αναιρεί αυτό που είπα στην αρχή. Αν κάποια άτομα δεν κάνουν σωστά τη δουλειά τους, δεν μπορεί το μαγαζί τους να λειτουργεί (με τις γνωστές φυσικά εξαιρέσεις που είπε και ο Asimov).
Τώρα για να καταλάβω και που το πας. Θεωρείς ότι η 3Ε είναι ένα κωλοχανείο επιπέδου δημόσιο ή απλά βρήκες μια λεπτομέρεια για να έχεις να πεις κάτι;@Κωνσταντίνος
θεωρείς ότι ο άλλος δεν εκτέθηκε αρκετά και ήρθες για το υπόλοιπο; Το ότι κάποιος είναι δεύτερος δεν σημαίνει ότι είναι ανίκανος αλλά μπορεί να σημαίνει πολλά πράγματα. Μπορεί να είναι δεύτερος επειδή ο πρώτος κάνει πολύ καλά τη δουλειά του εδώ και καιρό και έχει εδραιωθεί στην κορυφή. Μπορεί απλά να μην εκμεταλλεύεται τις ευκαιρίες που του δίνονται. Μπορεί να μην έχει τη δυνατότητα.Όπως είχε πει και ο Φαραώ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΕΟΣ...
-
@Κωνσταντίνος
θεωρείς ότι ο άλλος δεν εκτέθηκε αρκετά και ήρθες για το υπόλοιπο; Το ότι κάποιος είναι δεύτερος δεν σημαίνει ότι είναι ανίκανος αλλά μπορεί να σημαίνει πολλά πράγματα. Μπορεί να είναι δεύτερος επειδή ο πρώτος κάνει πολύ καλά τη δουλειά του εδώ και καιρό και έχει εδραιωθεί στην κορυφή. Μπορεί απλά να μην εκμεταλλεύεται τις ευκαιρίες που του δίνονται. Μπορεί να μην έχει τη δυνατότητα.Όπως είχε πει και ο Φαραώ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΕΟΣ...
Αυτό λέμε , απλά εσύ το ωραιοποιείς βαφτίζοντάς το με μαρκετινίστικα στερεότυπα.
Και δεν κατάλαβα αυτό το περί 'άλλου' και 'υπολοίπου'...για κάνε το πιο λιανά. -
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
Συνολικά ο ιδιωτικός τομέας, τα λεφτά τα βγάζει από τις ακριβώς ίδιες τσέπες που τις βγάζει και το δημόσιο.
Τις τσέπες όλων μας.Πες τα μεγάλε.
-
Λιγο προβοκατορικο ερωτημα (το παραδεχομαι) αλλα σοβαρα τωρα υπαρχει κανενας σε αυτο το φορουμ που πιστευει στην αξιοκρατια της ελευθερης αγορας?
Δευτερο ερωτημα και πιο συγκεκριμενο, ειναι κανενας νεοφιλελευθερος ?
Και δεν ρωταω για να τον βγαλουμε στην σεντρα και να αρχισουμε τα βρισιδια αλλα αναρωτιεμαι αν υπαρχει ιδεολογικη στηριξη ας πουμε του ρηγκανισμου το 2010... Αν ναι θα ηθελα μια τιμια τοποθετηση.
-
Ο χρήστης tasosdev έγραψε:
η διαφορα ειναι οτι για το ιδιο αποτελεσμα το δημοσιο χρειαζεται 5πλασιους υπαλληλους, αρα και 5πλασιο κοστος, το οποιο πληρωνει η τσεπη ολων μας.
-
Ο χρήστης tasosdev έγραψε:
Αν σταματήσετε να αγοράζετε αυτό που σας πουλάει ο ιδιωτικός τομέας τότε λυτρώνεστε...
Μιλάμε ίσως για τη μεγαλύτερη γενίκευση και ανακρίβεια που έχω διαβάσει στο θέμα. Στον ιδιωτικό τομέα επιλέγεις εσύ που δίνεις τα λεφτά σου. Στο δημόσιο το κράτος στα βουτάει δια της φορολόγησης και τα δίνει όπου πιστεύει αυτό ότι πρέπει.
Κωνσταντίνε τι πιο λιανά θέλεις; Θεωρείς ότι αυτό που ρώτησες για την Pepsico είναι κάτι παραπάνω από χαζομάρα; Προφανώς και σου φαίνονται κινέζικα αυτά τα μαρκετινίστικα-παγανιστικά κόλπα που περιγράφω. Αν δεν ξέρεις κάτι δεν είναι ανάγκη να ποστάρεις κάποια εξυπνακίστικη ατάκα γιατί εκτίθεσαι.Λιγο προβοκατορικο ερωτημα (το παραδεχομαι) αλλα σοβαρα τωρα υπαρχει κανενας σε αυτο το φορουμ που πιστευει στην αξιοκρατια της ελευθερης αγορας?
Ρε συ τι ρωτάς; Εδώ βλέπεις ότι ο κόσμος που γράφει στο τοπικό θεωρεί τις επιχειρήσεις κάποιο είδος διαπλοκής που απλά αρμέγουν τον ιδρώτα του φτωχού κοσμάκη. Τι ρωτάς για ελεύθερη αγορά; Αυτά είναι του Σατανά...
Ιδιωτικός τομέας, αξιοκρατία & επιχειρηματικότητα [Διάσπαση]