Navigation

• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
    • ΑΓΩΝΕΣ
    • ΔΟΚΙΜΕΣ
    • CLASSIC
    • ΤΙΜΕΣ
    • VIDEO
    • 4ΤΡΟΧΟΙ
    • Register
    • Login
    • Search
    • Unread
    • Recent
    • Popular
    Ιδιωτικός τομέας, αξιοκρατία & επιχειρηματικότητα [Διάσπαση]
    1. Home
    2. Αντίλογος
    3. Ιδιωτικός τομέας, αξιοκρατία & επιχειρηματικότητα [Διάσπαση]
    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    • 8
    • 9
    • 1 / 9
    Αντίλογος
    34
    177
    332
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • M
      mjacob last edited by

Το παρόν θέμα προέρχεται από διάσπαση του θέματος ΔΝΤ ...πριν και μετά... [Mod]

Στην Ελλάδα που κυβερνά ο κομμουνισμός, η Αλέκα και ο Τσίπρας, που διώχνουν επιχειρήσεις και επενδυτές, η μόνη πρόταση των παλαιολιθικών κομμουνιστών είναι περί αύξησης φόρων, που όλοι ξέρουν πόσο ηλίθιο είναι και διώχνει την επιχειρηματικότητα.

Αγγλία :
      Αύξηση φορολογίας των μετοχικών bonus τραπεζικών στελεχών στο 50%, ώστε να συμβαδίζει με τη φορολόγηση εισοδημάτων που επίσης είναι στο 50% (μιλάμε προφανώς για υψηλά κλιμάκια. Αυτά που τσιρίζουν οι κομμουνιστές γιατί θέλουν να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα).

ΓΜτ ο κομμουνισμός έχει αρχίσει να διαδίδεται ως πανούκλα....

Πάει. Η ευρώπη έχει πάρει την κομμουνιστική κατρακύλα...

1 Reply Last reply Reply Quote 4
      • M
        mjacob last edited by

Στην Ελλάδα που κυβερνά ο κομμουνισμός, η Αλέκα και ο Τσίπρας, που διώχνουν επιχειρήσεις και επενδυτές, η μόνη πρόταση των παλαιολιθικών κομμουνιστών είναι περί αύξησης φόρων, που όλοι ξέρουν πόσο ηλίθιο είναι και διώχνει την επιχειρηματικότητα.

Αγγλία :
        Αύξηση φορολογίας των μετοχικών bonus τραπεζικών στελεχών στο 50%, ώστε να συμβαδίζει με τη φορολόγηση εισοδημάτων που επίσης είναι στο 50% (μιλάμε προφανώς για υψηλά κλιμάκια. Αυτά που τσιρίζουν οι κομμουνιστές γιατί θέλουν να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα).

1 Reply Last reply Reply Quote 0
        • M
          mjacob last edited by

Αγγλία :

1 Reply Last reply Reply Quote 4
          • M
            manosk last edited by

Αυτό δεν είχε αναφέρει το ΠΑΣΟΚ; Κάτι για 90% είχα ακούσει.
            http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_art ... 010_394208

Όοοοοταν εφαρμοστεί, θα δούμε κουστουμαρισμένους κυρίους με πλακάτ έξω από τη Βουλή να φωνάζουν 'ΝΑ ΤΑ ΠΑΡΟΥΝ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΑ ΕΦΑΓΑΝ'.

• M
              mjacob last edited by

Ο χρήστης manosk έγραψε:

Όοοοοταν εφαρμοστεί, θα δούμε κουστουμαρισμένους κυρίους με πλακάτ έξω από τη Βουλή να φωνάζουν 'ΝΑ ΤΑ ΠΑΡΟΥΝ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΑ ΕΦΑΓΑΝ'.

Εδώ το άρθρο του bloomberg καλεί σε αντίδραση τον λαό του City, τι να λέμε τώρα

Λαοί ενωμένοι ποτέ νικημένοι !

1 Reply Last reply Reply Quote 1
              • M
                markvag last edited by

Ο χρήστης manosk έγραψε:

Όοοοοοταν εφαρμοστεί καμμία τράπεζα δεν θα δίνει μπόνους, απλά θα δίνει άλλες παροχές... ή θα τα ονομάζει αλλιώς... πχ 'πριμ παραγωγικότητας', 'επίδομα έγκαιρης προσέλευσης', κτλ...

• M
                  mjacob last edited by

Ο χρήστης markvag έγραψε:

Όοοοοοταν εφαρμοστεί καμμία τράπεζα δεν θα δίνει μπόνους, απλά θα δίνει άλλες παροχές... ή θα τα ονομάζει αλλιώς... πχ 'πριμ παραγωγικότητας', 'επίδομα έγκαιρης προσέλευσης', κτλ...

Κι όμως, αυτό που γίνεται στον αξιοκρατικό ιδιωτικό τομέα της ελλάδας, είναι ότι τα bonus (όπου αυτά είανι σοβαρά έτσι; Δλδ της τάξεως των 500.000€, κόπηκαν από όλους (όχι από εμένα όμως *) εκτός από συγκεκριμένους κύκλους ανθρώπων (γκουχ κλίκες γκουχ), ασχέτως παραγωγικότητας, αξίας, ικανοτήτων κλπ.

Και αυτό είναι γεγονός

*Εγώ δεν θα έπαιρνα κάτι τέτοιο in the first place, οπότε ουκ αν λάβεις παρά του μη έχοντος

• M
                    mjacob last edited by

Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
                    Αν εννοείς το παραπάνω (δεν είδα κάτι άλλο πριν) να σου πω. Κατ' αρχάς γενικά για ιδ. εταιρείες. Από τη στιγμή που μια εταιρεία βασίζει τα έσοδα και γενικότερα την απόδοση της στην παραγωγικότητα των στελεχών (ή κάποιων στελεχών) της θα κάνει ότι μπορεί για να μην μειωθεί η παραγωγικότητα αυτών. Δε πα να πει η κυβέρνηση να τους κόψουν το λαιμό. Η εταιρεία επειδή δεν είναι δημόσιο θα βρεί τρόπο να ελαχιστοποιήσει την χασούρα σε παραγωγικότητα των στελεχών της. Μπορεί να τους αυξήσει το μισθό, μπορεί να τους τα δίνει μαύρα και κάτω από το τραπέζι και άσε τους άλλους να νομίζουν ότι δεν παίρνει τίποτα (ξέρω εταιρείες -ελληνικές- που το κάνουν), μπορεί να τους δώσουν ακριβότερο αμάξι, μπορεί μπορεί δεν ξέρω τι μπορεί. Αλλά ξέρω ότι θα κοιτάξουν να ελαχιστοποιήσουν τη χασούρα σε αποδοτικότητα.
                    Το αυτό ισχύει φυσικά και στις τράπεζες. Απ' όσο ξέρω τα bonus που δίνουν οι ελληνικές είναι ΑΣΤΕΙΑ για μικρά και μεσάία στελέχη. Οι μεγάλοι δεν ξέρω τι κάνουν. Αλλά και πάλι ισχύει αυτό που είπα πριν. Αν δουν ότι πρόκειται να χάσουν σε αποδοτικότητα θα βρουν τρόπο να ρεφάρουν.
                    Έγραψα όμως μια ωραία λεξούλα. ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΤΗΤΑ. Αν ένας εργαζόμενος αξίζει για την εταιρεία, αυτή θα κοιτάξει να τον ανταμοίψει όσο καλύτερα μπορεί.
                    Η λογική του δημοσίου που ΟΛΟΙ μα ΟΛΟΙ μα ΟΛΟΙ ανεξαρτήτως αν ξύνονται, δουλεύουν, αν πάνε καν στη δουλειά τους, αν προσφέρουν έργο, αν τρώνε μανταρίνι, αν πληρώνονται μόνο για Δ.Σ κλπ, ΑΠΑΙΤΟΥΝ να μην έχουν ΚΑΜΜΙΑ μείωση στις αποδοχές τους δεν είναι λίγο αισχρή και προκλητική;
                    Και εδώ ερχόμαστε στη ρίζα του κακού που φύτρωσε ο Παπαντρέας την άγια δεκαετία του ’80. Ποιός θα βγεί να πει το ποιός προσφέρει, ποιός δουλεύει και ποιός όχι;
                    Εδώ σας θέλω. Όταν ένας χώρος είναι ο ίδιος μια χεσμένη φωλιά, ποιός θα βγει να κάνει τέτοιο διαχωρισμό;
                    Αυτά όμως είναι άγνωστες λέξεις στο Ελλάντα. Εδώ έχουμε το ντέρμπυ αιωνίων ΠΑΣΟΚ vs ΝΔ, πρωτάθλημα εσείς, κύπελο εμείς, άντε γειά τσουκαλίστικα και τέτοια, το ΚΚΕ ως άλλο ΑΕΚάκιον (τρίτο και καταϊδρωμένο) και τους λοιπούς κομπάρσους.
                    Οι ιδιωτικές εταιρείες είναι το όργανο του σατανά που εκμεταλλεύται τον κοσμάκη για να κερδίζει η πλουτοκρατία (κάποιοι χοντροί καραφλοί που γαμάνε παρθένες και τρώνε μωρά παιδιά) και κατά τ’ άλλα μάθε μπαλίτσα αγόρι μου και άλλα τέτοια γλαφυρά...

με συγχωρείς.
                    εννοώ αυτό :

Κι όμως, αυτό που γίνεται στον αξιοκρατικό ιδιωτικό τομέα της ελλάδας, είναι ότι τα bonus (όπου αυτά είανι σοβαρά έτσι; Δλδ της τάξεως των 500.000€, κόπηκαν από όλους (όχι από εμένα όμως *) εκτός από συγκεκριμένους κύκλους ανθρώπων (γκουχ κλίκες γκουχ), ασχέτως παραγωγικότητας, αξίας, ικανοτήτων κλπ.

Και αυτό είναι γεγονός

*Εγώ δεν θα έπαιρνα κάτι τέτοιο in the first place, οπότε ουκ αν λάβεις παρά του μη έχοντος

• E
                      eddie_147 last edited by

Από τη στιγμή που μια εταιρεία βασίζει τα έσοδα και γενικότερα την απόδοση της στην παραγωγικότητα των στελεχών (ή κάποιων στελεχών) της θα κάνει ότι μπορεί για να μην μειωθεί η παραγωγικότητα αυτών. Δε πα να πει η κυβέρνηση να τους κόψουν το λαιμό. Η εταιρεία επειδή δεν είναι δημόσιο θα βρεί τρόπο να ελαχιστοποιήσει την χασούρα σε παραγωγικότητα των στελεχών της. Μπορεί να τους αυξήσει το μισθό, μπορεί να τους τα δίνει μαύρα και κάτω από το τραπέζι και άσε τους άλλους να νομίζουν ότι δεν παίρνει τίποτα (ξέρω εταιρείες -ελληνικές- που το κάνουν), μπορεί να τους δώσουν ακριβότερο αμάξι, μπορεί μπορεί δεν ξέρω τι μπορεί. Αλλά ξέρω ότι θα κοιτάξουν να ελαχιστοποιήσουν τη χασούρα σε αποδοτικότητα.

Σου απαντώ αυτό που ισχύει ούτως ή άλλως και να ρωτήσω. 500.000 ευρώ bonus ποιός παίρνει στην Ελλάδα; Ο Βγενόπουλος; Δεν λεω για αποδοχές αλλά για bonus.
                      Και που τα παίρνει όποιος τα παίρνει -στην τελική- εσένα τι σε κόφτει; Από την τσέπη σου βγαίνουν;
                      Για να παίρνει κάποιος bonus μισό μύριο (και πάλι λέω αν τα παίρνει) σημαίνει ότι θα φέρνει στην εταιρεία κάποια εκατομμύρια ως κέρδη, άρα η εταιρεία κερδισμένη είναι και απλά τον επιβραβεύει για να συνεχίσει να τις φέρνει αυτά τα λεφτά.
                      Σε ενοχλούν αυτά τα λεφτά και δεν σε ενοχλούν τα 'bonus' του δημοσίου που τα πληρώνεις εσύ και εγώ και όλοι μας χωρίς τις περισσότερες φορές την αναμενόμενη αποδοτικότητα; Αυτό είναι γελοίο...
                      Αν μια εταιρεία δίνει bonus εκεί που δεν πρέπει θα πέσει έξω. Εκτός αν είναι δημόσια ή αν τροφοδοτείται από κρατικό βυζί (αρκετές οι περιπτώσεις).
                      Τώρα αν είναι να ακούσω κανά επιχείρημα του τύπου γιατί να παίρνει αυτός που κάθεται όλη μέρα σε μια καρέκλα τόσο παχυλό bonus ενημερωσέ με για να πάω να ανοίξω διάλογο επιπέδου με τον Πατρινό για καμμιά συνομωσία του Λιακό...

• M
                        mjacob last edited by

Από τη στιγμή που μια εταιρεία βασίζει τα έσοδα και γενικότερα την απόδοση της στην παραγωγικότητα των στελεχών (ή κάποιων στελεχών) της θα κάνει ότι μπορεί για να μην μειωθεί η παραγωγικότητα αυτών. Δε πα να πει η κυβέρνηση να τους κόψουν το λαιμό. Η εταιρεία επειδή δεν είναι δημόσιο θα βρεί τρόπο να ελαχιστοποιήσει την χασούρα σε παραγωγικότητα των στελεχών της. Μπορεί να τους αυξήσει το μισθό, μπορεί να τους τα δίνει μαύρα και κάτω από το τραπέζι και άσε τους άλλους να νομίζουν ότι δεν παίρνει τίποτα (ξέρω εταιρείες -ελληνικές- που το κάνουν), μπορεί να τους δώσουν ακριβότερο αμάξι, μπορεί μπορεί δεν ξέρω τι μπορεί. Αλλά ξέρω ότι θα κοιτάξουν να ελαχιστοποιήσουν τη χασούρα σε αποδοτικότητα.

Σου απαντώ αυτό που ισχύει ούτως ή άλλως και να ρωτήσω. 500.000 ευρώ bonus ποιός παίρνει στην Ελλάδα; Ο Βγενόπουλος; Δεν λεω για αποδοχές αλλά για bonus.
                        Και που τα παίρνει όποιος τα παίρνει -στην τελική- εσένα τι σε κόφτει; Από την τσέπη σου βγαίνουν;

Γιατί από ποιανού την τσέπη βγαίνουν;
                        Τα κέρδη των εταιρειών (που μοιράζονται σαν bonus) από κάπου αλλού αποκτήθηκαν, και όχι από όλους μας;

Λοιπόν, κι εγώ για bonus λέω και όχι για αποδοχές, και όχι δεν είναι μόνο ο Βγενόπουλος που παίρνει τέτοια ποσά.
                        Είναι αρκετά στελέχη
                        [αρκετά, συγκριτικά με το επίπεδο Βγενόπουλου. Όχι αρκετά, συγκριτικά με το σύνολο των εργαζομένων... μην παρεξηγηθώ]

Για να παίρνει κάποιος bonus μισό μύριο (και πάλι λέω αν τα παίρνει) σημαίνει ότι θα φέρνει στην εταιρεία κάποια εκατομμύρια ως κέρδη, άρα η εταιρεία κερδισμένη είναι και απλά τον επιβραβεύει για να συνεχίσει να τις φέρνει αυτά τα λεφτά.

Εγώ σου ανέφερα ότι και στον ιδιωτικό με κλίκες πάει το ζήτημα, και όχι με παραγωγικότητα, αλλά το παρέγραψες...

Σε ενοχλούν αυτά τα λεφτά και δεν σε ενοχλούν τα 'bonus' του δημοσίου που τα πληρώνεις εσύ και εγώ και όλοι μας χωρίς τις περισσότερες φορές την αναμενόμενη αποδοτικότητα; Αυτό είναι γελοίο...
                        Αν μια εταιρεία δίνει bonus εκεί που δεν πρέπει θα πέσει έξω. Εκτός αν είναι δημόσια ή αν τροφοδοτείται από κρατικό βυζί (αρκετές οι περιπτώσεις).
                        Τώρα αν είναι να ακούσω κανά επιχείρημα του τύπου γιατί να παίρνει αυτός που κάθεται όλη μέρα σε μια καρέκλα τόσο παχυλό bonus ενημερωσέ με για να πάω να ανοίξω διάλογο επιπέδου με τον Πατρινό για καμμιά συνομωσία του Λιακό...

Αν ήταν να έπεφτε έξω, θα είχαν κλέισει προ καιρού όλες οι ελληνικές τράπεζες.
                        Στο κάτω κάτω δεν αλλάζει το συνολικό ποσό που θα δοθεί. Αλλά το που πάει, κάτι που νομίζω πως είναι το πρόβλημα που συζητάμε γενικώς. Όχι το πόσα είναι, αλλά το που πάνε.

Τέσπα, το σχόλιο ήταν καυτηριασμός περί της αξιοκρατίας του ιδιωτικού.
                        Ούτε γιατί τα παίρνει αυτός και όχι εγώ, ούτε ότι δεν με ενοχλεί το δημόσιο, ούτε τπτ τέτοιο.

Απλώς και μόνο το ζήτημα της αξιοκρατίας της παραγωγικότητας στον ιδιωτικό τομέα.

• E
                          eddie_147 last edited by

Μιτζάκωβε (δεν ξέρω και το όνομα σου) ειλικρινά θεωρώ ότι ανεξαρτήτως πολιτικών προτιμήσεων έχεις μια κάποια λογική στα γραφόμενα σου και γι αυτό κάνω και διάλογο μαζί σου. Όμως κατάλαβε ότι έχεις ΠΟΛΛΑ πράγματα λίγο λάθος στο μυαλό σου.
                          Τα χρήματα από που πάνε; Αν δεν σου αρέσουν τα bonus του γενικού διευθυντή της BMW Ελλάς πχ ΜΗΝ ΠΑΣ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ BMW. Είναι τόσο απλό και σαφές. Στο είχα ξαναεξηγήσει και δεν το κατάλλαβες.
                          Αν σταματήσεις την κατανάλωση (και πείσεις και όλους τους άλλους να κάνουν το ίδιο) καπιταλισμος ντας ις καπούτ. ΓΙΟΚ. Δεν έρχεται κανένας πιστολέρο να σου πάρει τα λεφτά. ΕΣΥ τους τα δίνεις γιατί αγοράζεις αυτό που πουλάνε. Και στις τράπεζες το ίδιο. Σήκωσε τα λεφτά σου και βάλτα στο μαξιλάρι. Αν πείσεις και ΟΛΟΥΣ τους άλλους να το κάνουν τέλος και οι τράπεζες...
                          Ο ιδιωτικός τομέας θέλει δεν θέλει πρέπει να είναι αξιοκρατικός. Αλλιώς ΨΟΦΑΕΙ. Εννοείται ότι δεν μιλάω για πασοκικές εταιρείες όπως μια διαφημιστική που ανέφερε ο famas νομίζω (γιος πασόκου που τσίμπαγε επιδοτήσεις και διαφήμιζε κρατικούς φορείς).
                          Αυτό το έχω δει με τα μάτια μου και το έχω ζήσει. Εταιρείες που παίζαν το πουλάκι τους φάγαν και αντίστοιχο πουλάκι μεσομακροπρόθεσμα.
                          Για κλίκες κλπ που λες δεν αντιλέγω. Είναι θέμα εταιρικής κουλτούρας κάθε μαγαζιού. Αλλά στην τελική ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΥΣΤΗΣ θα βρεθεί να κάνει τη δουλειά με κάποιο τρόπο γιατί αλλιώς δεν θα έρθει χρήμα.
                          Αν υπήρχε κάποιο άλλο θέμα πολύ ευχαρίστως να το συζητούσαμε εκτενώς και με παραδείγματα.

• M
                            markvag last edited by

Ο χρήστης mjacob έγραψε:

Και αυτό είναι γεγονός

Κοίτα, γιατί έχει πέσει με το θέμα των αμοιβών κάποιων στελεχών πολύ μ@λ@κί@ τώρα τελευταία (το τι έχω ακούσει στα ΜΜΕ δεν περιγράφεται...), σε ένα ορισμένο επίπεδο στελεχών, τα λεφτά είναι αστρονομικά. Όπως και τα μπόνους. Αν ο εργαζόμενος στην αποθήκη πχ κάνει μία καλή κίνηση / πρόταση η εταιρεία θα γλιτώσει πχ 10.000 το χρόνο και λογικό είναι να του δώσει ένα ποσοστό. Αν ο CEO κάνει μία καλή κίνηση η εταιρεία θα βγάλει εκατομμύρια και είναι λογικό η ανταμοιβή του να είναι μεγαλύτερη...

Επίσης, δεν είναι δυνατό να περιμένεις μία εταιρεία όπως πχ ο ΟΤΕ να διοικηθεί από άνθρωπο που θα δεχτεί να πάρει 3Κ ευρώ το μήνα. Γιατί απλούστατα, αν αυτός είναι πραγματικά σε αυτό το επίπεδο θα παίρνει στο παραδίπλα μαγαζί 3Κ την ημέρα (ίσως λέω και λίγα...). Αυτά που ακούγονται στους κάθε λογής αυτιάδες είναι μ@λ@κίες... Αν πληρώνεις τέτοια ποσά θα έχεις διοίκηση καλή για μία εταιρεία των 50 ατόμων, όχι για τον ΟΤΕ (ή τον όποιον ΟΤΕ, ιδιωτικό η δημόσιο). ΦΥΣΙΚΑ (για να μην με φάτε) αυτό σημαίνει ότι η διοίκηση θα επιλέγεται σωστά, και δεν θα βάζουμε τον οποιονδήποτε άχρηστο πολιτευτή που ήταν τόσο άχρηστος που ούτε να εκλεγεί δεν κατάφερε... Τώρα, ένα άλλο θέμα είναι ότι αν δεν πάει καλά η εταιρεία το 'παιδί' εκεί ψηλά θα χάσει πχ από τα 3Κ / ημέρα το 1Κ... Πολλοί άλλοι θα χάσουν τη δουλειά τους και θα τους πάρει η τράπεζα το σπίτι/αμάξι... Αυτό είναι το λάθος κατ' εμέ, που οι υψηλά ιστάμενοι απολαμβάνουν ΚΑΠΟΙΕΣ φορές (είτε το πιστεύεις είτε όχι είναι οι λιγότερες) μίας ιδιότυπης ασυλίας... Βέβαια, άλλο να απολυθεί κάποιος που σε 5 χρόνια έχει πάρει ως 'μισθό' κάποια εκ. ευρώ και άλλο ο φουκαράς των 700-1000 ή ακόμα και 2000 ευρώ το μήνα...

Τώρα, πόσο αξιοκρατικός είναι ο ιδιωτικός τομέας είναι γνωστό και δυστυχώς φάνηκε με την τωρινή κρίση ότι τα κριτήρια επιλογής προσωπικού ήταν για γέλοια (πολλές φορές). Ας ελπίσουμε ότι κάποιοι (όσοι τα καταφέρουν) θα έχουν μάθει κάτι...

Και για να κλείσουμε το θέμα με τα μπόνους, όποιος πιστεύει ότι το κράτος θα λάβει έστω και 1 ευρώ από αυτό το μέτρο γελιέται... Είναι το πιο ανεγκέφαλο μέτρο που έχει πάρει η κυβέρνηση (και έχει πάρει πολλά ανεγκέφαλα μέτρα...)

τωρα θα πληρωνουμε και τους τελωνειακους μεσω της δεη?
                            ειναι αληθεια αυτο?

Ναι τους κερατάδες παλιοκλέφτες!!!!! Κατά τα άλλα αντιμαχόμαστε τις κάστες των ευννοημένων! Τίποτα δεν θ' αλλάξει γ@μώ το κέρατό μου ποτέ εδώ... Να μην αρχίσω ιστορίες με τελωνειακούς γιατί ούτε σε πέντε χρόνια δεν θα έχουμε τελειώσει...

• M
                              mjacob last edited by

Ο χρήστης markvag έγραψε:
                              Κοίτα, γιατί έχει πέσει με το θέμα των αμοιβών κάποιων στελεχών πολύ μ@λ@κί@ τώρα τελευταία (το τι έχω ακούσει στα ΜΜΕ δεν περιγράφεται...), σε ένα ορισμένο επίπεδο στελεχών, τα λεφτά είναι αστρονομικά. Όπως και τα μπόνους. Αν ο εργαζόμενος στην αποθήκη πχ κάνει μία καλή κίνηση / πρόταση η εταιρεία θα γλιτώσει πχ 10.000 το χρόνο και λογικό είναι να του δώσει ένα ποσοστό. Αν ο CEO κάνει μία καλή κίνηση η εταιρεία θα βγάλει εκατομμύρια και είναι λογικό η ανταμοιβή του να είναι μεγαλύτερη...

Δεν έχω τα ΜΜΕ ως πηγή πληροφόρησης. Ούτε μιλάω μόνο για CEO.
                              Επίσης δεν είναι θέμα να κριτικάρω το γιατί ένα διευθυντικό στέλεχος θα έχει μεγαλύτερες απολαβές από τον αποθηκάριο.

Ούτε το να διοικείται ο ΟΤΕ από κάποιον με μισθό 3κ

Τώρα, πόσο αξιοκρατικός είναι ο ιδιωτικός τομέας είναι γνωστό και δυστυχώς φάνηκε με την τωρινή κρίση ότι τα κριτήρια επιλογής προσωπικού ήταν για γέλοια (πολλές φορές). Ας ελπίσουμε ότι κάποιοι (όσοι τα καταφέρουν) θα έχουν μάθει κάτι...

Αυτό ήταν το κεντρικό νόημα του σχολίου [και όχι το να επικροτήσω το μέτρο της κυβέρνηση, που αν κάτσεις να ψάξεις τα σχόλια εδώ, το είχα αναρτήσει -προ μηνών όταν το είχαν εξαγγείλει- μόνος μου για να το κοροϊδέψω], γιατί δεν είμαι καθόλου σίγουρος για το πόσο γνωστό είναι το ζήτημα περί αξιοκρατίας του ιδιωτικού.
                              Οι περισσότεροι έχουν την εντύπωση πως το ελληνικό ιδιωτικό είναι η λύση στο ελληνικό δημόσιο, αλλά εγώ βλέπω παρόμοιες πρακτικές εκατέρωθεν

• E
                                eddie_147 last edited by

Παιδιά για την αξιοκρατία στον ιδιωτικό μη βιάζεστε να γενικεύσετε. Μαγαζί από μαγαζί διαφέρει και μάλιστα σημαντικά. Το ότι έχετε μια εμπειρία από 1,2,3 επιχειρήσεις δεν σημαίνει ότι αυτό ισχύει σε όλες.
                                Όπως και να χει μπορεί να υπάρχουν κλίκες, γλειψίματα κλπ αλλά και πάλι κάποιος υπάρχει που κάνει σωστά τη δουλειά (μπορεί όχι 90 ή 100% αλλά ένα 70% απόδοσης το πιάνει), αλλιώς δεν θα μπορούσαν να συνεχίσουν τη λειτουργία τους.
                                Το ότι ο τάδε Έλληνας επιχειρηματίας το παίζει βεζύρης ή άλλος που μπορεί να βάζει το γιόκα του που τα ξύνει δεν σημαίνει ότι αυτό ισχύει σε όλες. Και σε αυτές τις περιπτώσεις έχουν ζημιές με τον ένα ή τον άλλο τρόπο. Αν το παίζεις πασάς και μεγάλο αφεντικό βγάζεις στην πιάτσα τη φήμη του μαλάκα, οπότε σοβαρά στελέχη θα αποφύγουν να έρθουν σε σένα. Αν έχεις το γιόκα σου να ξύνεται χαλάς την εσωτερική ισορροπία και πάλι δημιουργείς αίσθημα δυσαρέσκειας πέρα από την μείωση σε παραγωγικότητα που μπορεί να προκαλεί ο γιόκας.

• G
                                  giorgos123 last edited by

Παιδιά για την αξιοκρατία στον ιδιωτικό μη βιάζεστε να γενικεύσετε. Μαγαζί από μαγαζί διαφέρει και μάλιστα σημαντικά. Το ότι έχετε μια εμπειρία από 1,2,3 επιχειρήσεις δεν σημαίνει ότι αυτό ισχύει σε όλες.
                                  Όπως και να χει μπορεί να υπάρχουν κλίκες, γλειψίματα κλπ αλλά και πάλι κάποιος υπάρχει που κάνει σωστά τη δουλειά (μπορεί όχι 90 ή 100% αλλά ένα 70% απόδοσης το πιάνει), αλλιώς δεν θα μπορούσαν να συνεχίσουν τη λειτουργία τους.
                                  Το ότι ο τάδε Έλληνας επιχειρηματίας το παίζει βεζύρης ή άλλος που μπορεί να βάζει το γιόκα του που τα ξύνει δεν σημαίνει ότι αυτό ισχύει σε όλες. Και σε αυτές τις περιπτώσεις έχουν ζημιές με τον ένα ή τον άλλο τρόπο. Αν το παίζεις πασάς και μεγάλο αφεντικό βγάζεις στην πιάτσα τη φήμη του μαλάκα, οπότε σοβαρά στελέχη θα αποφύγουν να έρθουν σε σένα. Αν έχεις το γιόκα σου να ξύνεται χαλάς την εσωτερική ισορροπία και πάλι δημιουργείς αίσθημα δυσαρέσκειας πέρα από την μείωση σε παραγωγικότητα που μπορεί να προκαλεί ο γιόκας.

Η διαφορα ειναι αλλου στον ιδιωτικο τομεα ,ο τεμπελης ,γλειψιματιας ,οσφυοκαμπτης ,μπορει να επιβιωσει 1,2 το πολυ 3 χρονια ,μετα θα τον παρει ο διαβολος κ θα τον σηκωσει ,στο δημοσιο ομως μπορει να το κανει μια ζωη κ να προαγεται κιολας

• S
                                    spiros last edited by

μη γελιωμαστε, ουτε στον ΙΤ υπαρχει αξιοκρατια. Και δε θα μπορουσε να γινει διαφορετικα, γιατι οι ανθρωποι ειναι οι ιδιοι, ανεξαρτητα του που δουλευουν.

χωρις να ΓΕΝΙΚΕΥΩ λοιπον...

απο τη μικρη μου εμπειρια:

• μεγαλη πολυεθνικη. Αυτη τη στιγμη θελει γερο 'δοντι' για να προσληφθεις. Οταν ειχα παει εγω, δεν ηταν απαραιτητο. Στη συνεχεια, για να ανεβεις θεσεις, χρειαζονται πολυ καλες 'δημοσιες σχεσεις' και φυσικα γνωριμιες. Τα προσοντα και η προσφορα σου ειναι κατι που ευκολα ξεπερνιεται, και προς τις 2 κατευθυνσεις. Μπορεις να μεινεις πολλα χρονια εκει εαν κανεις σωστα τη δουλεια σου και εισαι 'ησυχος'. Γενικα πρεπει να ασκεις πολυ καλα 'πολιτικη'. Υποψην η εταιρια αυτη εχει οργανωση και διαδικασιες που κανουν αλλες εταιριες να μοιαζουν με ...Ελληνικο Δημοσιο.
                                      Η συγκεκριμενη μαλιστα μεχρι πριν 3 χρονια, ΔΕΝ απελυε! Υπηρχαν μονο 3 λογοι απολυσης: ξυλοδαρμος, χρηματικη κλοπη, κλοπη ευαισθητων δεδομενων. Υπηρχε κοσμος ο οποιος πραγματικα δεν εκανε τιποτε απολυτως και επαιρνε εξωφρενικα ποσα.

• μικρη και νεα εταιρια: Δε χρειαζεσαι μεγαλο δοντι για να μπεις, αρκει μια γνωριμια με καποιον απο μεσα. Λογω μικρου μεγεθους, μπορει να βρεθεις απο Δημαρχος κλητηρας και το αντιστροφο μεσα σε μια μερα. Σαφως παιζουν ρολο οι γνωριμιες, αλλα τουλαχιστον η δουλεια σου φαινεται. Τα 'συντοφικα' μαχαιρωματα σε καθημερινη βαση, γυρνας σπιτι και κανεις ελεγχο στη πλατη σου για να δεις ποσα εφαγες σημερα. . Πρεπει να τα εχεις καλα με ολους, γιατι δε ξερεις ποιος ειναι κολητος ποιανου. Στη συγκεκριμενη, το 90% ειχαν προσληφθει επειδη ηξεραν καποιον.

• μεγαλη Ελληνικη εταιρια: 'δοντι' για να μπεις, 'δοντι' για να μεινεις. Το βασιλειο του ρουφιανου! Πρεπει να φαινεται οτι δουλευεις, ακομη και αν δεν κανεις τιποτα! Αν οντως κανεις δουλεια, πρεπει να τη διαφημιζεις, γιατι σε φαγανε λαχανο... Γενικα πρεπει να εισαι φωνακλας. Η συγκεκριμενη εταιρια ειχε τη χειροτερη νοοτροπια που εχω συναντησει. Σε αυτο ισως βοηθανε οι μισθοι πεινας (κατω απο τις συμβασεις) που δινει, καθως και το εμφανεστατο κλιμα τρομοκρατιας που υπαρχει και το οποιο πραγματικα ηταν αδικαιολογητο. Πρωτοφανης εμπειρια. Τα πιο δυσκολα λεφτα που εχω βγαλει ποτε! Δεν πηγαινα ξανα με τιποτε!

απο τις 3, μονο στην 1η θα ξαναπηγαινα αν και τα δεδομενα εχουν αλλαξει πολυ.

• K
                                      konstantinos last edited by

Τι λες τώρα.....γίνονται τέτοια πράγματα στον Ιδανικό Κόσμο του Ιδιωτικού Τομέα?

• G
                                        g60 last edited by

Ο χρήστης Kωνσταντίνος έγραψε:
                                        Τι λες τώρα.....γίνονται τέτοια πράγματα στον Ιδανικό Κόσμο του Ιδιωτικού Τομέα?

Ακριβώς έτσι είναι κι αυτά γίνονται στον ιδανικό κόσμο του σκατοέλληνα είτε στο δημόσιο είτε στον ιδιωτικό τομέα.
                                        ΟΠως καταλαβαίνεις πάσχουμε από νοοτροπία και συγκεκριμένα από παιδεία κι όχι από ιδιωτικοποιήσεις/αποκρατικοποιήσεις/κρατικοποιήσεις και παπαριές της ιδεολογίας του κώλου κι από τη μεριά που έχουμε το γλείψιμο.
                                        Οσο για τα πισώπλατα μαχαιρώματα αυτά συμβαίνουν και στο εξωτερικό ανάμεσα σε....Ελληνες εργαζομένους.
                                        Ο Ελληνας είναι σκατόπουστας,γλύφτης,ρουφιάνος,σκατόμαγκας του κερατά και γι αυτό ακόμα και στις ιδωτικές εταιρίες είμαστε εκτός συναγωνισμού σε σχέση με το εξωτερικό.
                                        Ανεβαίνει πόστο το γλειφτρόνι κι όχι ο πραγματικά άξιος που μπορεί να επωφεληθεί η εταιρία κοκ.
                                        ΔΕ μας φταίνε ούτε οι Γερμανοί ούτε κανένας άλλος,είμαστε η χειρότερη φάρα του κοσμου κι αυτά περί χτυπήματος της πλάτης,τα αδερφέ μου τα πούστικα και τα τάχα μου φιλόξενοι και συμπονετικοί τα ακούω βερεσέ.

• S
                                          spiros last edited by

Ο χρήστης Kωνσταντίνος έγραψε:

δε ξερω, μπορει απλα να ειμαι 'ατυχος'

• N
                                            nozomi last edited by

delete

• First post
                                              Last post
                                            • 1
                                            • 2
                                            • 3
                                            • 4
                                            • 5