-
Ο χρήστης red_monster έγραψε:
δεν είπε κανείς ότι το ESP είναι άχρηστο ... Προσωπικά το θέλω στο αυτοκίνητο μου , αλλά μην είμαστε και υπερβολικοί ... Ένα καλοστημενο σουπερμινι σαν το 207 αν οδηγείται συνετά δεν θα το χρειαστε ποτέ... Τώρα αν αρχίσουν οι ταρζανιες και οι λοιπές μάγκες πολλές φορές ούτε αυτό είναι ικανό να σε σώσει ...Συμφωνώ.
Ένα καλά στημένο αυτοκίνητο δύσκολα θα βάλει σε χρήση το ESP. Θα πρέπει να έρθει στα όρια του το αυτοκίνητο ή να οδηγηθεί επικίνδυνα για να μπει μπρος το ESP.Εγώ στο δικό μου, παρόλο που έχει και γκάζι και το οδηγώ και σβέλτα, το ESP έχει ενεργοποιηθεί μόλις 3 φορές και αυτές εξαιτίας ανωμαλιών του δρόμου. Σε καμιά άλλη περίπτωση δεν έχει ενεργοποιηθεί π.χ. απότομα φρεναρίσματα, ελιγμοί, απότομες γκαζιές κλπ...
...Κυρίως με ενδιαφέρει η ποιότητα κύλισης, η ηχομόνωση και οι χώροι.
Όσο αφορά το θέμα διαβάζοντας το παραπάνω θα έλεγα ότι ίσως αξίζει περισσότερο η αγορά ενός μικρού π.χ. 207, Clio, Jazz, i20, Fiesta ...κλπ...κλπ...κλπ...κλπ...
-
για οικονομια το i10 η 20 για ολα τα αλλα το panda
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Τόσο κουλομαρίες γίναμε ξαφνικά και θέλουμε μπαμπούλες να μας φυλάνε; Τόσα χρόνια πως οδηγούσαμε και διασκεδάζαμε με ασφαλή και καλοστημμένα αυτοκίνητα άνευ ηλεκτρονικών; Φάγαμε τον γερμανικό παπά όμως...Δεν φάγαμε κανένα γερμανικό παπά. Οποιοδήποτε σύστημα ασφάλειας είναι καλοδεχούμενο, πόσο μάλλον το esp το οποίο αποδεδειγμένα αποτρέπει πολλά ατυχήματα που θα μπορούσαν να αποβούν και μοιραία. Επίσης σκέψου ότι το αυτοκίνητο δε το βλεπουν όλοι σαν μέσο απόλαυσης όπως πολλοί σ αυτό το φορουμ αλλά σαν μέσο μεταφοράς για να κάνουν τη δουλειά τους. Και το esp σίγουρα θα τους βοηθήσει σε καταστάσεις τις οποίες είτε δε προέβλεψαν είτε δε μπορούν να χειριστούν κατάλληλα οπως για παραδειγμα θα τις χειριζόταν κάποιος πιο έμπειρος. Πόσο μάλλον σε ένα αμάξι σαν το i10 που δε το παίρνει κανείς για την οδηγική του απόλαυση. Όσο για το ότι τόσα χρόναι ζουσαμε χωρίς esp δε διαφωνώ, αλλά οι εποχές αλλάξανε, τα αυτοκίνητα γίνανε πιο ασφαλή, οι οδηγοί πολλαπλασιαστήκανε ραγδαία, η μέση ταχύτητα που κινούνται τα οχήματα ανέβηκε κατα πολύ σε σχέση με το παρελθόν, οπότε καταλαβαίνεις οτι οι καταστάσεις απαιτόυν τέτοια συστήματα ασφάλειας.
Όποιος ζητάει ΚΑΙ οδηγηική απόλαυση ας στραφεί στα οχήματα που την προσφέρουν (πχ panda 100 ,type-R κλπ) εκεί όπου το esp Μπορείς να το κλείσεις (ταπερ) ή να μην υπάρχει κάν , παρα μόνο σαν έξτρα (100άρι panda).Y.Γ. Πραγματικέ Δία προφανώς και δεν αναφέρομαι σε σένα προσωπικά
-
Για το Spark έχει κάποιος να εκφέρει γνωμη?Aπό περιοδικά που διαβάζω λένε ότι το i10 είναι ανώτερο στον δρομο και έχει πιο ποιοτική κύλιση.Το άλλο που δεν μου αρέσει ειναι τα 170 λίτρα πορτμπαγκάζ(225 το ι10)
και τα 11.800 με έξτρα το esp.Το άλλο είναι το Picanto με στάνταρ εσπ και με έκπτωση στα 10.600 αλλά με μικρότερο πορτμπαγκαζ.
Φυσικά οποιοδήποτε άλλη πρόταση για μίνι είναι καλοδεχούμενη.
-
Ο χρήστης koubeast έγραψε:
Τόσο κουλομαρίες γίναμε ξαφνικά και θέλουμε μπαμπούλες να μας φυλάνε; Τόσα χρόνια πως οδηγούσαμε και διασκεδάζαμε με ασφαλή και καλοστημμένα αυτοκίνητα άνευ ηλεκτρονικών; Φάγαμε τον γερμανικό παπά όμως...
Δεν φάγαμε κανένα γερμανικό παπά. Οποιοδήποτε σύστημα ασφάλειας είναι καλοδεχούμενο, πόσο μάλλον το esp το οποίο αποδεδειγμένα αποτρέπει πολλά ατυχήματα που θα μπορούσαν να αποβούν και μοιραία. Επίσης σκέψου ότι το αυτοκίνητο δε το βλεπουν όλοι σαν μέσο απόλαυσης όπως πολλοί σ αυτό το φορουμ αλλά σαν μέσο μεταφοράς για να κάνουν τη δουλειά τους. Και το esp σίγουρα θα τους βοηθήσει σε καταστάσεις τις οποίες είτε δε προέβλεψαν είτε δε μπορούν να χειριστούν κατάλληλα οπως για παραδειγμα θα τις χειριζόταν κάποιος πιο έμπειρος. Πόσο μάλλον σε ένα αμάξι σαν το i10 που δε το παίρνει κανείς για την οδηγική του απόλαυση. Όσο για το ότι τόσα χρόναι ζουσαμε χωρίς esp δε διαφωνώ, αλλά οι εποχές αλλάξανε, τα αυτοκίνητα γίνανε πιο ασφαλή, οι οδηγοί πολλαπλασιαστήκανε ραγδαία, η μέση ταχύτητα που κινούνται τα οχήματα ανέβηκε κατα πολύ σε σχέση με το παρελθόν, οπότε καταλαβαίνεις οτι οι καταστάσεις απαιτόυν τέτοια συστήματα ασφάλειας.
Όποιος ζητάει ΚΑΙ οδηγηική απόλαυση ας στραφεί στα οχήματα που την προσφέρουν (πχ panda 100 ,type-R κλπ) εκεί όπου το esp Μπορείς να το κλείσεις (ταπερ) ή να μην υπάρχει κάν , παρα μόνο σαν έξτρα (100άρι panda).Y.Γ. Πραγματικέ Δία προφανώς και δεν αναφέρομαι σε σένα προσωπικά
Απλά η φράση: 'δεν υπάρχει αμάξι που να μην το χρειάζεται' μου φάνηκε κάπως απόλυτη. Δεν είμαι κατά του ESP. Είμαι κατά του μη απενεργοποιούμενου και δη παρεμβατικού ESP. Πάντως όταν αγόρασα τελευταία φορά (το 2003) καινούριο αυτοκίνητο, το γεγονός ότι το μοντέλο που τελικά επέλεξα δεν είχε ESP μέτρησε υπέρ του. Βέβαια τώρα τα ηλεκτρονικά είναι πολύ καλύτερα και λιγότερο παρεμβατικά από τότε αλλά και στην επόμενη αγορά θα προσπαθήσω να είναι πλήρως απενεργοποιούμενος ο μπαμπούλας.
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Απλά η φράση: 'δεν υπάρχει αμάξι που να μην το χρειάζεται' μου φάνηκε κάπως απόλυτη.[...] Βέβαια τώρα τα ηλεκτρονικά είναι πολύ καλύτερα και λιγότερο παρεμβατικά από τότε αλλά και στην επόμενη αγορά θα προσπαθήσω να είναι πλήρως απενεργοποιούμενος ο μπαμπούλας.
Καλά, ίσως να ακούστηκε πολύ απόλυτο! Δεν εννοούσα τον τομέα της οδηγικής ευχαρίστησης, απλά ήθελα να δείξω την σημαντικότητα του γενικότερα Αυτό που λες πάντως με το απενεργοποιούμενο είναι η καλύτερη λύση και συμφωνώ απόλυτα.Μακάρι να απενεργοποιείται και στα μελλοντικά αυτοκίνητα το ESP
Όσο για το picanto που λέει ο φίλος πιο πάνω, γενικά ακούω καλά σχόλια απ όσους το έχουν οδηγήσει. Μάλιστα έχω ακούσει τα καλύτερα και για την έκδοση 1,1diesel το οποίο έχει άπειρο νεύρο (ροπή) και μηδενική κατανάλωση
-
To I 10 1,2 με το Panda 100 hp, δεν έχουν καμμιά μα καμμιά σχέση. Μόνο στις 5 πόρτες μοιάζουν, όπως είπε και ένας φίλος πιο πάνω.
Γιατί στο δίλημμα δεν μπαινει το Panda 1,2?... μάλιστα που τώρα νομίζω ότι βγαίνει με την ιπποδύναμη του 500, 69 άλογα?
Εγώ αυτό θα επέλεγα...άλλωστε δεν είναι τυχαίο που είναι πρώτο στις πωλήσεις στην Ελλάδα μετά απο 7 χρόνια παρουσίας. Εχει ένα πλαίσιο φανταστικό...δεν έχω δει το Ι 10 και δεν θα το δώ βέβαια, αλλά δεν νομίζω να έχει τέτοιο πλαίσιο... -
Πήγα και τα είδα από κοντά.Σπάρκ, ι10 και πικάντο.Το πικάντο πρέπει μάλλον να είναι το μόνο μίνι της αγορας με εσπ.Μεγάλο συν που του δίνει 7 χρόνια εγγύηση.Από μέσα όμως πολύ παλιό φαίνεται.Αύριο θα πάω να κάνω τέστ ωτράιβ στα ι10 και σπάρκ.
-
Περί ESP κλπ, που είπαν οι φίλοι προηγουμένως: τα παραδείγματα των Kangoo II (πέρισυ) και του Nemo (φέτος) καταδεικνύουν το πόσο χρήσιμο είναι το ESP σε ΑΚΡΑΙΕΣ και πιθανόν ΟΧΙ ΠΑΝΤΟΤΕ ΕΛΕΓΞΙΜΕΣ συνθήκες, σε αυτοκίνητα με τεράστιο ύψος και μάζα. Και δεν μπορώ πλέον να θυμηθώ πολλά 'καθημερινά' αυτοκίνητα ύψους κάτω του 1,50 και βάρους κάτω των 900 κιλών ...
'Δώσαμε', βλέπετε, βάρος (ιδιαίτερα την τελευταία 15ετία) στην παθητική και λιγότερο στην ενεργητική ασφάλεια ... -
Ο χρήστης Govus έγραψε:
Περί ESP κλπ, που είπαν οι φίλοι προηγουμένως: τα παραδείγματα των Kangoo II (πέρισυ) και του Nemo (φέτος) καταδεικνύουν το πόσο χρήσιμο είναι το ESP σε ΑΚΡΑΙΕΣ και πιθανόν ΟΧΙ ΠΑΝΤΟΤΕ ΕΛΕΓΞΙΜΕΣ συνθήκες, σε αυτοκίνητα με τεράστιο ύψος και μάζα. Και δεν μπορώ πλέον να θυμηθώ πολλά 'καθημερινά' αυτοκίνητα ύψους κάτω του 1,50 και βάρους κάτω των 900 κιλών ...
'Δώσαμε', βλέπετε, βάρος (ιδιαίτερα την τελευταία 15ετία) στην παθητική και λιγότερο στην ενεργητική ασφάλεια ...Απλά πιστεύω ότι ο κόσμος είναι ηλίθιος για να μην πω τίποτα χειρότερο.Ρώτησα τον πωλητή και μου είπε ότι το ι10 με το εσπ δεν το παιρνε κανένας.Βασικά δεν υπάρχει ενημέρωση.υπομονή μεχρι το 2012 που θα το κάνουν υποχρεωτικό.Σε αυτή την χώρα άμα δεν υπάρχει κάποιος μπαμπούλας από πάνω δεν γίνεται τίποτα.
-
Ο χρήστης harisnikolop έγραψε:
'Δώσαμε', βλέπετε, βάρος (ιδιαίτερα την τελευταία 15ετία) στην παθητική και λιγότερο στην ενεργητική ασφάλεια ...Απλά πιστεύω ότι ο κόσμος είναι ηλίθιος για να μην πω τίποτα χειρότερο.Ρώτησα τον πωλητή και μου είπε ότι το ι10 με το εσπ δεν το παιρνε κανένας.Βασικά δεν υπάρχει ενημέρωση.υπομονή μεχρι το 2012 που θα το κάνουν υποχρεωτικό.Σε αυτή την χώρα άμα δεν υπάρχει κάποιος μπαμπούλας από πάνω δεν γίνεται τίποτα.
ESP δε παίρνει κανένας, γιατί οι αντιπροσωπείες: α) δεν έχουν φροντίσει να εισάγουν ΕΞ' ΑΡΧΗΣ μοντέλα με το ESP ως στάνταρ, β) το χρεώνουν ...έναν βασικό μισθό σαν έξτρα (τον 'βασικό' προ ΔΝΤ εννοώ ...) και γ) αν θέλεις τελικά να το παραγγείλεις, περιμένεις 2-3 μήνες, τρώγοντας στη μάπα ΦΠάδες, εφορίες και διάφορες καθυστερήσεις (που σχεδόν πάντοτε αποτιμώνται σε χρήμα) .
-
Ο χρήστης Govus έγραψε:
ESP δε παίρνει κανένας, γιατί οι αντιπροσωπείες: α) δεν έχουν φροντίσει να εισάγουν ΕΞ' ΑΡΧΗΣ μοντέλα με το ESP ως στάνταρ, β) το χρεώνουν ...έναν βασικό μισθό σαν έξτρα (τον 'βασικό' προ ΔΝΤ εννοώ ...) και γ) αν θέλεις τελικά να το παραγγείλεις, περιμένεις 2-3 μήνες, τρώγοντας στη μάπα ΦΠάδες, εφορίες και διάφορες καθυστερήσεις (που σχεδόν πάντοτε αποτιμώνται σε χρήμα) .
Πάντως στο ι10 και στο σπάρκ το εσπ ΟΥΤΕ ως έξτρα δεν υπάρχει.
-
Ο χρήστης Govus έγραψε:
Περί ESP κλπ, που είπαν οι φίλοι προηγουμένως: τα παραδείγματα των Kangoo II (πέρισυ) και του Nemo (φέτος) καταδεικνύουν το πόσο χρήσιμο είναι το ESP σε ΑΚΡΑΙΕΣ και πιθανόν ΟΧΙ ΠΑΝΤΟΤΕ ΕΛΕΓΞΙΜΕΣ συνθήκες, σε αυτοκίνητα με τεράστιο ύψος και μάζα...Πετάει πετάει το Νέμο Εξαιρετική πάντως παθητική ασφάλεια στην ανατροπή!
Για αυτόν ακριβώς τον ελιγμό θέλεις το ΕΣΠ ή και με όποιο άλλο τρόπο εκδηλώνεται η μεταφορά βάρους. Δύο φορές που έχει χρειαστεί πάντως να φρενάρω απότομα σε στροφή έχω μετρήσει αντίστοιχες - ευτυχώς ανώδυνες για οδηγό και όχημα - σβούρες και είμαι σίγουρος πως με εάν είχα ΕΣΠ θα τις είχα αποφύγει. Δεν είναι θέμα ίππων, είναι θέμα ταχύτητας και με πάνω από 80-100 χιλιόμετρα μπορείς πολύ εύκολα να χάσεις την ουρά σου. Εάν είσαι λίγο ψηλός και αργός σαν τον κύριο http://www.youtube.com/watch?v=aZF8N9NItHI χάνεις και τον ουρανό από το κεφάλι σου
-
Πάντως στο ι10 και στο σπάρκ το εσπ ΟΥΤΕ ως έξτρα δεν υπάρχει.
Spark με ESP θα φτάσουν στην Ευρώπη τον Ιούνιο, εκτός απροόπτου...
-
Μεταξύ Hyundai i10 1.2 ή Fiat panda 1.4 100hp εγώ θα έπαιρνα το Panda...
Αλλά και μεταξύ άλλων αυτοκινήτων πάλι το Panda θα έπαιρνα εφόσον ήθελα κάτι μικρό και βολικό.
Οι λόγοι πολλοί και διάφοροι.Θα το έπαιρνα σε λευκό χρώμα και γκρι ζάντες 15άρες...
-
Ο χρήστης tsargy έγραψε:
To I 10 1,2 με το Panda 100 hp, δεν έχουν καμμιά μα καμμιά σχέση. Μόνο στις 5 πόρτες μοιάζουν, όπως είπε και ένας φίλος πιο πάνω.
Γιατί στο δίλημμα δεν μπαινει το Panda 1,2?... μάλιστα που τώρα νομίζω ότι βγαίνει με την ιπποδύναμη του 500, 69 άλογα?
Εγώ αυτό θα επέλεγα...άλλωστε δεν είναι τυχαίο που είναι πρώτο στις πωλήσεις στην Ελλάδα μετά απο 7 χρόνια παρουσίας. Εχει ένα πλαίσιο φανταστικό...δεν έχω δει το Ι 10 και δεν θα το δώ βέβαια, αλλά δεν νομίζω να έχει τέτοιο πλαίσιο...Αυτο ακριβως αναρωτιεμαι φιλε Tsargy κι εγω!! Με το 69 ιππων Παντα να συγκρινουμε το 10ρι! Ειμαι ευχαριστημενος απ τη συμπεριφορα του i10 στο δρομο! Οταν σκεφτομουν τι θ αγορασω, ο λογος που δεν πηρα Παντα ηταν τα λιγα αλογα του 1.2 (60), σε σχεση με τα αντιστοιχα απο το 10ρι (82) ... Δεν το μετανιωσα ομως ...
-
Tο συγκεκριμένο Panda για τέτοια χρήση που το θες δεν θα στο πρότεινα.Άρα καλύτερα i10!
-
Επειδή πήγα και είδα από κοντά το Σπάρκ, σε τι υστερεί το Πάντα το 1.2 (αφού με την βοήθεια σας κατάλαβα ότι το 1.4 δεν είναι για την χρήση που θέλω) σε σχέση με το Σπάρκ?Μήπως τα έχει οδηγήσει κανένας και τα δύο για να με βοηθήσει?
-
Επειδή πήγα και είδα από κοντά το Σπάρκ, σε τι υστερεί το Πάντα το 1.2 (αφού με την βοήθεια σας κατάλαβα ότι το 1.4 δεν είναι για την χρήση που θέλω) σε σχέση με το Σπάρκ?Μήπως τα έχει οδηγήσει κανένας και τα δύο για να με βοηθήσει?γιατί δεν τα οδηγείς και τα 2 για να έχεις προσωπική εκτίμηση?
το πάντα είναι αρκετά χρόνια στην αγορά και το σπαρκ είναι νέο φρούτο, με ότι συνεπάγεται αυτό... -
Ο χρήστης red_monster έγραψε:
Επειδή πήγα και είδα από κοντά το Σπάρκ, σε τι υστερεί το Πάντα το 1.2 (αφού με την βοήθεια σας κατάλαβα ότι το 1.4 δεν είναι για την χρήση που θέλω) σε σχέση με το Σπάρκ?Μήπως τα έχει οδηγήσει κανένας και τα δύο για να με βοηθήσει?
γιατί δεν τα οδηγείς και τα 2 για να έχεις προσωπική εκτίμηση?
το πάντα είναι αρκετά χρόνια στην αγορά και το σπαρκ είναι νέο φρούτο, με ότι συνεπάγεται αυτό...Θα πάω αλλά και στην άκρη του μυαλού μου είναι και το dualogic αν καταλήξω σε Πάντα.Είναι καλό κιβώτιο το Dualogic?
Hyundai i10 1.2 ή Fiat panda 1.4 100hp