-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
τη βορεια κορεα
O Kim Jong Il έχει και τρέλα με κινηματογράφο. Γύρω στις 20.000 ταινίες συλλογή
Και δυο φωτο απο την Pyongyang
και το μετρό
-
Ο χρήστης Patrinos έγραψε:
Προτυπο σε τι ακριβως ειναι το Ιραν ;
30 χρόνια εμπάργκο και όμως έχουν προοδεύσει παντού!
Τεχνολογία, επιστήμες κλπ.
Έχουν δική τους στρατιωτική βιομηχανία, διαστημικό πρόγραμμα και τόσα άλλα που δεν υπάρχουν στην Ελλάδα.
Έχει η Ελλάδα στρατιωτική βιομηχανία που να κατασκευάζει μάλιστα πολεμικά αεροπλάνα;
Έχει η Ελλάδα διαστημικό πρόγραμμα; Κλπ κλπ κλπ....
Φαντάσου να μας είχαν και εμπάργκο...
Και επαναλαμβάνω όλα αυτά και πολλά άλλα με 30 ολόκληρα χρόνια εμπάργκο.
Πόσες χώρες το έχουν καταφέρει αυτό; Πόσες θα το κατάφερναν αν τους είχε επιβληθεί 30 χρόνια εμπάργκο; Ακόμη και Δυτικές βιομηχανικές χώρες...
Γι' αυτό και δεν τολμάει κανένας Δυτικός να κάνει τσαμπουκάδες.παπαρια μαντολες
-
Κύπρος !!!!
-
Ο χρήστης Patrinos έγραψε:
Προτυπο σε τι ακριβως ειναι το Ιραν ;
30 χρόνια εμπάργκο και όμως έχουν προοδεύσει παντού!
Τεχνολογία, επιστήμες κλπ.
Έχουν δική τους στρατιωτική βιομηχανία, διαστημικό πρόγραμμα και τόσα άλλα που δεν υπάρχουν στην Ελλάδα.
Έχει η Ελλάδα στρατιωτική βιομηχανία που να κατασκευάζει μάλιστα πολεμικά αεροπλάνα;
Έχει η Ελλάδα διαστημικό πρόγραμμα; Κλπ κλπ κλπ....
Φαντάσου να μας είχαν και εμπάργκο...
Και επαναλαμβάνω όλα αυτά και πολλά άλλα με 30 ολόκληρα χρόνια εμπάργκο.
Πόσες χώρες το έχουν καταφέρει αυτό; Πόσες θα το κατάφερναν αν τους είχε επιβληθεί 30 χρόνια εμπάργκο; Ακόμη και Δυτικές βιομηχανικές χώρες...
Γι' αυτό και δεν τολμάει κανένας Δυτικός να κάνει τσαμπουκάδες.Υπαρχει και η αλλη οψη
http://www.europarl.europa.eu/news/publ ... ult_el.htm
http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=157670
http://tvxs.gr/news/ίντ% ... E%AC%CE%BD
http://en.wikipedia.org/wiki/Internet_c ... ip_in_Iran -
Ιταλάκια φαντάσου πόσο σοβαρή χώρα είμαστε ώστε να θεωρούμε μάγκα αυτόν τον κουραδόμαγκα που έχεις στο άβαταρ σου...
Ας πάνε τέτοιοι κουραδόμαγκες στο Ιράν να κάνουν τις 'μαγκιές' τους... -
Ποιος τον θεωρεί μάγκα;;;;
Εγώ πάντως, ψηφίζω Ομαν!
-
Ο χρήστης BEL έγραψε:
το ισραηλ για ολους τους λογους που το εχουν κανει υπερδυναμη............Μια ψευδαίσθηση είναι...
Μια 'υπερδύναμη' που έχασε τους δύο πολέμους από την Χεζμπολλάχ και την Χαμάς και επειδή δεν μπορούσαν να τα βάλουν με τους μαχητές έριχναν τις βόμβες σε σχολεία, νοσοκομεία και σπίτια αθώων ανθρώπων σκοτώνοντας χιλιάδες αθώα γυναικόπεδα με την άδεια της 'πολιτισμένης' Δύσης...
Οι σιωνιστές δεν υφίστανται ως ανεξάρτητη χώρα...
Είναι η 52η πολιτεία των ΗΠΑ...
Έτσι γίνονταν 'υπερδύναμη' και η Ελλάδα...Τελοσπάντων...
Αν θέλετε βάλτε την στην ψηφοφορία στην θέση κάποιας άλλης χώρας. -
Εγώ πιστεύω ότι πρότυπό της θα έπρεπε να είναι η Ελλάδα
-
Σε όλες τις περιπτώσεις υπάρχουν συν και πλην. Άσε που δεν μπορούμε να εκφέρουμε καν άποψη για μερικές. Θεωρώ ότι άντε να έχει κάποιος μια πολύ μερικά τεκμηριωμένη άποψη για 2-3 χώρες στις οποίες να έχει ζήσει. Το να έχω πάει τουρισμό άντε να με προσθέσει πολύ λίγο ακόμα και το να έχω συζητήσει με πολίτες της χώρας ακόμα λιγότερο. Εφόσον λοιπόν δεν θεωρώ ότι έχω επαρκώς σχηματισμένη γνώμη για τις μισές χώρες δεν μπορώ να ψηφίσω για κάποια από τις υπόλοιπες που έχω γνώμη.
Η ερώτηση είναι πολύ γενική πρέπει να είναι πιο συγκεκριμένη. Σε ποιον τομέα; Οικονομία, κοινωνικές παροχές, εγκληματικότητα, πολεμική υπεροχή, ποσοστό ανεργίας, ποσοστό φτώχειας, Καγιέν ανά κάτοικο, επιστημονική και τεχνολογική πρόοδο, παιδεία, πολιτική, βιομηχανική ανάπτυξη, εξαγωγές, ναυτιλία, πιτόγυρο;;; Σε τί;;Και σαν πρότυπο θεωρούμε ότι θα πρέπει να επιλεγεί κάτι που λειτουργεί καλά (σε όποιους τομείς ας πούμε ότι λάβουμε υπόψη μας) ή κάτι που θα ήταν πιο κοντά στις ελληνικές συνήθειες, που θα ήταν δηλαδή πιο εφικτό έστω και αν όχι τόσο καταπληκτικό/αποτελεσματικό;
Οι χώρες έπρεπε να είναι λιγότερες και για την καθεμία να υπάρχουν τα συν και πλην που θεωρούνται παραδεκτά και επί αυτών να επιλέγουμε μοντέλο. Ακόμα καλύτερα να υπήρχαν τα χαρακτηριστικά χωρίς να αναφέρεται η χώρα και στο τέλος αφού ψηφίσουμε μοντέλο να ανακοινωθούν σε ποιες χώρες αντιστοιχούσαν. Μπορεί να έχουμε και περίεργες εκπλήξεις!!
-
Η πρότυπος χώρα για μένα πρέπει να έχει το κλίμα της Ελλάδας, τις εργασιακές συνθήκες των σκανδιναυικών χωρών, τις απολαβές του Καναδά, το φαί της Μέσης Ανατολής, το ειρηνικό τοπίο της Νέας Ζηλανδίας,την οικονομική ανάπτυξη της Ελβετίας και το αίσθημα ασφάλειας της Β. Κορέας ( ) .
Επειδή δεν υπάρχει τέτοια χώρα, δεν ψηφίζω κανένα συνολικό πρότυπο. -
Kύπρος . και -
Με βλέπω κάποια στιγμή κατά κει...
-
Τη Σουηδια η την Μεγαλη Βρετανια.Ισως και τη Γερμανια...
-
στους μακαρονάδες
-
Πήγα να πατήσω πρώην ΕΣΣΔ από συνήθεια και ορμώμενος από προσωπικό/οικογενειακό συμφέρον.
Με εφόδια τη γλώσσα, συγγενείς-πρώην-μέλη στο ΚΚΣΕ, φίλους ρωσοπόντιους/-ες (πρώτα παιδιά) και έχοντας εμπειρίες από 3 σοβιετικές μπειμπισίτερ θα είχαμε μόνο θετικά από τη μετάλαξη.
Τελικά σκέφτηκα πιο ώριμα και πάτησα Κύπρο. Οι περισσότεροι ανώτατοι λειτουργοί της CCCP εκεί ζουν σήμερα οπότε κρατάμε τα πλεονεκτήματα, θα έχωμεν καλυτέραν δημόσιαν διοίκησιν και χωρίς το πόθεν έσχες μπορούμε να ξεπλύνουμε πιο εύκολα τα τυχερά μας. -
Ρε παιδες, ρωταει το poll ποια χωρα θα επρεπε να εχουμε ως προτυπο. Το θεμα δεν ειναι η χωρα σαν οργανωση, αλλα οι ΕΛΛΗΝΕΣ (απο τους οποιους βγαινουν κ αυτοι που μας οργανωνουν+κυβερνουν).
Για φανταστειτε το κρατος να οργανωθει στα γερμανικα προτυπα, να υπαρχει καθε καλη θεληση απο τους ιθυνοντες να το εφαρμοσουν αυτο (που ΔΕΝ θα υπαρχει γιατι πανω απο ολα σημαινει ΔΟΥΛΕΙΑ+ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ), κ να προσπαθουν να το κανουν στον ΕΛΛΗΝΙΚΟ λαο...
-
σουηδια.....η απολυτη μεριμνα για τον πολιτη!!!!
μπορουμε να κανουμε στροφη 180 μοιρων; -
Μου θυμισες το 'σουηδικο' μοντελο του γιωργακη που πλασαρε πριν απο καιρο και με πιανει το στομαχι μου.
-
Σε θέματα τιμωρίας πολιτικών προσώπων, είμαστε χειρότεροι και από αφρικανικές χώρες. Ας φτάσουμε πρώτα εκεί και μετά βλέπουμε
-
Ο χρήστης GGAB έγραψε:
σουηδια.....η απολυτη μεριμνα για τον πολιτη!!!!Το ίδιο ψήφισα αλλά δεν το γνωρίζω και ακριβώς ...! (Μόνο ότι έχω ακούσει).
Φυσικά το καλύτερο μοντέλο θέλω να είναι μετά απο κάποια χρόνια ... μια ΩΡΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ που ευχομαι να υπάρξει κάποτε! (Θέλω να πιστευω σε θαύματα).
-
Οι τρείς χώρες που προσωπικά με 'κινούν' το ενδιαφέρον είναι:
-
Ιρλανδία. Μπορεί ο Κέλτικος τίγρης να έχει χτυπηθεί άσχημα από την πιστωτική κρίση αλλα παραμένει να ξεκίνησε χαμηλότερα από την Ελλάδα, να είναι αδικημένη από την φύση αλλα κατάφερε νά έχει υψηλοτέρο GDP/capita από την Αμερική/Γερμανία/Ιαπωνία κτλ
-
Ισραήλ. Παρά την διαρκή εμπολεμη κατάσταση, κατάφερε να φτιάξει μεγάλη βιομηχανία τεχνολογίας,
που συγκρίνεται μόνο με το Silicon Valey στις ΗΠΑ, και βιομηχανία πλαστικών από τα περισσεματα διυλισης
των αραβικών χωρών. -
Σουηδία/Δανία. Δείχνει ακόμα και σήμερα οτι κοινωνικό κράτος και ανταγωνιστικότητα μπορούν να πάνε μαζί
-
Ποιά χώρα πρέπει να έχει ως πρότυπο η Ελλάδα;