-
(για το προπαραπανω ποστ)
εν τω μεταξυ κανεις δε μου εξηγει αυτες τις γαμωκλασεις
συγκρινετε αυτοκινητα που δεν ειναι στην ιδια κλαση και σιγουρα οχι στοκ και σιγουρα οχι με τον ιδιο οδηγο
και αφου λεει ο καθενας το μακρυ και το κοντο του, να θυμησω οτι ακομα και στην F1 (που μιλαμε για κορυφαιους οδηγους) ακομα και στην ιδια ομαδα με το ιδιο αυτοκινητο ο ενας φαινεται αχρηστος μπροστα στον αλλο
αρα μη λεμε οτι δεν παιζει ρολο ο παραγοντας οδηγος απο τη στιγμη που εχουμε τοσους διαφορετικους με (κατα πασα πιθανοτητα) τελειως διαφορετικες εμπειριες ο καθενας και σε διαφορετικα οχηματα κιολας
-
Ο χρήστης Greek έγραψε:
Μου αρέσεις..... Κρίνεται με βάσει τους οδηγους λες και είναι τίποτα noob ή περαστικους που είδαν φως και μπήκαν. Από την στιγμή που πάνε Μέγαρα και κάνουν και τέτοιους χρόνους ναι ειναι οδηγοί και νε το κατέχουν το αθλημα αρα η Gt με βάση αυτά ειναι πιο γρήγορη.Απέδειξε μου το αντίθετο. Δε λέω ότι είναι κουλοί...σε καμία περίπτωση...αλλά σε καμία περίπτωση δε μπορώ να δεχθώ ότι ΟΟΟΟΛΟΙ όσοι πάνε Μέγαρα είναι τιμόνια, χεράδες, έμπειροι και κινούνται στο όριο.
Ξεχνάς επίσης ότι μιλάμε για διαφορετικούς οδηγούς και ίσως για διαφορετικές συνθήκες πίστας. Έχεις ιδέα πόσο μπορεί να σου κοστίσει ένα γλίστρημα? Άνετα ένα δευτερόλεπτο. Αν από τις 9 στροφές που έχουν τα Μέγαρα, σου γλιστρίσει στις μισές...έχασες για πλάκα 5 δευτερόλεπτα!
Να δεχτώ για τους οδηγους αν οι χρόνοι ήταν 1.55 για το ένα όχημα και 1.60 για το άλλο και ο τσακωμός για το πιο αργό να το δεχτώ ότι είναι θέμα οδηγου ή προβλήματος ή χάλια ελαστικών και δεν μπορούμε να κάνουμε συγκριση ποιο ειναι το πιο αργό αμάξι.
Δηλαδή δε δέχεσαι ότι ο κάθε οδηγός έχει διαφορετικό στυλ, διαφορετική εμπειρία, διαφορετικές γραμμές, διαφορετική αίσθηση και διαφορετικό τρόπο οδήγησης?
Επίσης και οι 2 ιδιοκτήτες για να τα βάζουν Μέγαρα σημαίνει οτι ξέρουν το αμάξι τους και τις αδυναμίες και δεν είναι κάποιoς δοκιμαστής που μπαίνει μια φορά ( και καλή ώρα σαν κάποιους να λένε οτι δεν είναι απενεργοποιούμενο το ASR για να μαγειρέψουν χρόνους.)
Πως το συμπέρανες αυτό τώρα? Πως ξέρεις ότι κάποιος το έβαλε ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΜΑΘΕΙ στα Μέγαρα και όχι για να κάνει χρόνους? Πως ξέρεις με τι ρυθμό κινήθηκε? Τη τελευταία φορά που είχα πάει Μέγαρα, μια Μ3 Ε92 γύριζε στο 1.15!! Αυτό τι σημαίνει? Ότι η GT είναι καλύτερο και πιο γρήγορο αυτοκίνητο? Γιατί αυτό θέλεις να πεις. Προφανώς ο οδηγός της Μ3 μάθαινε το αμάξι του και δε πήγαινε στο όριο γιατί προφανώς δεν ξέρει ακόμα να το πάει στο όριο.
Όσο και να το κάνουμε , το χρονόμετρο το έδειξε.....Τα αλλα ειναι για να λέμε οτι η μπέμπα είναι πιο γρήγορη και το γκολφ το τελειο όχημα ( στα χαρτιά πάντα ) αλλα οταν έρθει η ώρα στο δρόμο κάπου σκαλώνει γμτ.
Το χρονόμετρο μπορεί να έδειχνε ότι η Μ3 ήταν πιο αργή από τη GT! Τι θα σήμαινε αυτό? Ότι η GT είναι πιο γρήγορη? Το τι γράφει το χρονόμετρο σε τέτοια event δεν σημαίνει απολύτως τίποτα γιατί μιλάμε πρακτικά για amateur οδηγούς που δεν ξέρουν (και θα τους πάρει καιρό να μάθουν) να βγάζουν το 100% του αυτοκινήτου τους. Τι να το κάνω αν ο άλλος οδηγούσε την 335i στο 70%?
Θα στο πω διαφορετικά. Όταν μπήκα πρώτη φορά με το καρτ μου στο Καρτόδρομο γύριζα όσο τα νοικιάρικα! Αυτό τι σημαίνει? Ότι τα νοικιάρικα είναι πιο γρήγορα από το δικό μου?
Ελπίζω να το κατάλαβες τώρα.
-
+1 στον Νίκο με την μπλε...
-
Βρε παιδια οντος το κουρασαμε το θεμα.
Νικο ειδες τι χρονο εκανε το κορολα στην ιδια κατηγορια με το bmw.Aστο μην το κουραζεις.Τα αυτοκινητα αυτα εχουν πολλα καλουδια πανω τους που αλιωνουν τα εργοστασιακά χαρακτηριστικά.Απο κει και περα λογικο να σε πειραζει που η αλφα εκανε καλυτερο χρονο.Ομως μην απορείς .
Οσο για τους οδηγούς το μονο σιγουρο ειναι οτι θα οδηγησουν γρηγοροτερα απο σχεδον ολους μας.
Το 1,8 με 318 ειναι το θεμα και τον 'θολωσαμε ' τον ανθρωπο με πιστες.
Ας βρει ο ανθρωπος συγκριτικο να βγαλει τα συμπερασματά του .
Δωστε πληροφορίες. -
Ο χρήστης Nikos120i έγραψε:
Δε ξέρω τι είναι με σλικ, ημισλίκ και τι όχι. Ρώτησα αν φορούσε σλικΠως το νομίζεις αυτό? Πως δηλαδή είσαι 100% σίγουρος ότι ο κάθε οδηγός έβγαλε το 100% από το κάθε αυτοκίνητο, δεν έκανε κανένα λάθος πουθενά και το οδήγησαν στο όριο?
Ένα μικρό λάθος να κάνεις...ένα γλίστρημα να έχεις...έχεις χάσει δευτερόλεπτο για πλάκα. Μέχρι και τα λάστιχα μετράνε, τι ώρα έγιναν οι χρόνοι, τι θερμοκρασία είχε η πίστα, πόσο γόμα είχε κάτω κλπ κλπ κλπ.
Λοιπόν σε καμία περίπτωση υπό ίδιες συνθήκες και ίδιους οδηγούς η 3.2 GT είναι δυνατόν να είναι πιο γρήγορη από την 335i στη πίστα, στην ευθεία, σε στροφές...παντού! Μόνο το μοτέρ και την ανάρτηση να σκεφτείς (που έχει στάνταρ Μ-Sport ανάρτηση)...φτάνουν.
Το ότι είδαμε λοιπόν έναν χρόνο σε ένα timesheet χωρίς να γνωρίζουμε ένα κάρο πράγματα από πίσω είναι εντελώς λάθος να βγάζουμε συμπεράσματα.
Καλή, χρυσή η GT...αλλά ένα αυτοκίνητο 240 αλόγων και 30 κιλών ροπής, βάρους 1.410 κιλών δεν είναι πιο γρήγορο από ένα αμάξι 306 ίππων και 40κιλών ροπής και 1.600 κιλών. Ακόμα και με τα νούμερα να το δεις...η 335i έχει 20άλογα παραπάνω στον τόνο
Καταρχήν εγώ δεν ισχυρίστηκα πουθενά ότι η GT 3.2 είναι πιο γρήγορη σε επιδόσεις από την 335.
Από την άλλη μας προέκυψε η άποψη ότι η GT είναι αργή, βαριά και υποστροφική!!!
Μα τι ολοκληρωτικές απόψεις είναι αυτές?Εγώ πόσταρα τους χρόνους ενός καθημερινού αυτοκινήτου, το οποίο πέρα από μια πιο σκληρή ανάρτηση και ένα Q2 δεν έχει καμία άλλη βελτίωση....Μηχανικά είναι στους 240 ίππους, δηλαδή σε stock μορφή. Ελαφρωμένο επίσης δεν είναι. Από την άλλη οι χρόνοι είναι επίσημοι χρονομετρημένοι με αισθητήρες σε επίσημο alfa trofeo, και όχι μετρήσεις από ρολόγια, κινητά και λοιπά. Όταν ένα αμάξι των 1500κιλών με οδηγό κάνει 1.12 στα Μέγαρα, εγώ θα το χαρακτήριζα ταχύτατο. Γιατί να αμφιβάλλει κάποιος για αυτό?
Νίκο τα νούμερα που παραθέτεις για την απόδοση της BMW δεν λένε τίποτα απολύτως. Αυτά είναι για τους πελάτες. Το αμάξι το οδηγεί ο οδηγός, και οι χρόνοι έγραψαν. Τώρα οι χρόνοι εξαρτώνται από άλλες παραμέτρους όπως ο οδηγός, ελαστικά, στήσιμο, αλλά και το να βολεύεται το αμάξι στην πίστα. Στο καρτοδρόμιο ένα 106Rallye γράφει κάτω από 1 λεπτό, αλλά αυτό δε σημαίνει κάτι. Όλα σχετικά είναι.
Επίσης τα γλιστρήματα που λες ισχύουν για όλα τα αυτοκίνητα. Όταν το αμάξι χαζοσπινιάρει ή γλιστράει είναι λογικό να χάνει σε χρόνο.
Από την άλλη ο Τύπος φτιάχνει κλίμα γύρω από τα αυτοκίνητα, λες και είναι τηλεκατευθυνόμενα.
Βλέποντας πολλές φορές τους χρόνους που ανακοινώνουν τα περιοδικά σε διάφορες πίστες μου έρχεται να βάλω τα γέλια. Δηλαδή δεν μπορεί ένας ερασιτέχνης οδηγός, να κάνει καλύτερους χρόνους από 'δοκιμαστές'... ή μήπως μπορεί???
Αυτό με κάνει να αναρωτηθώ αφενός το πως έχει βαπτιστεί ο καθένας από αυτούς 'δοκιμαστής'
και αφετέρου το κατά πόσο πιέζουν τα αυτοκίνητα.Και αυτό μπορείς να το διαπιστώσεις με ένα δικό σου μίνι-γκάλοπ. Ρώτα 10 άτομα που δεν έχουν σχέση με πίστες, αλλά ξέρουν απ'έξω τους καταλόγους του autotriti, πιο θα κάνει πιο γρήγορο γύρο στα Μέγαρα, μια 335 ή μια GT 3.2. Και οι 10 θα σου απαντήσουν η 335 και εύκολα. Να που όμως αυτό δεν ισχύει.
Και ξαναλέω δεν ισχυρίζομαι ότι η 335 είναι πιο 'αργή' από την GT, για να μην παρεξηγηθώ....
Επίσης Νίκο η διαφορά των 60 ίππων σε αυτοκίνητα άνω των 250 ίππων μπορεί να εξανεμιστεί λόγω άλλων παραγόντων, γιατί πολύ απλά τα απόλυτα νούμερα δεν λένε τίποτα σε τέτοιες συνθήκες.
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
:slap:
(για το προπαραπανω ποστ)εν τω μεταξυ κανεις δε μου εξηγει αυτες τις γαμωκλασεις
συγκρινετε αυτοκινητα που δεν ειναι στην ιδια κλαση και σιγουρα οχι στοκ και σιγουρα οχι με τον ιδιο οδηγο
και αφου λεει ο καθενας το μακρυ και το κοντο του, να θυμησω οτι ακομα και στην F1 (που μιλαμε για κορυφαιους οδηγους) ακομα και στην ιδια ομαδα με το ιδιο αυτοκινητο ο ενας φαινεται αχρηστος μπροστα στον αλλο
αρα μη λεμε οτι δεν παιζει ρολο ο παραγοντας οδηγος απο τη στιγμη που εχουμε τοσους διαφορετικους με (κατα πασα πιθανοτητα) τελειως διαφορετικες εμπειριες ο καθενας και σε διαφορετικα οχηματα κιολας
Οι κατηγορίες είναι οι παρακάτω:
Οι συμμετέχοντες αγωνιζόμενοι χωρίζονται σύμφωνα με κανονισμό που έχει εγκρίνει η Ε.Λ.Π.Α., στις εξής κατηγορίες :
Alfa Romeo Α’ με 5,5 έως 7 κιλά / ίππο. Alfa Romeo Β’ με > 7 έως 8,5 κιλά / ίππο.
Alfa Romeo Γ’ με περισσότερο από 8,5 κιλά / ίππο.
Open Α’ (αυτοκίνητα άλλων κατασκευαστών) με 5,5 έως 7 κιλά / ίππο.
Open Β’ (αυτοκίνητα άλλων κατασκευαστών) με > 7 έως 8,5 κιλά / ίππο.
Open Γ’ (αυτοκίνητα άλλων κατασκευαστών) με περισσότερο από 8.5 κιλά / ίππο.
Racing (Αυτοκίνητα με λιγότερο από 5,5 κιλά / ίππο και ειδικά αυτοκίνητα τύπου Katerham, Super 7, Φορμουλάκια, κτλ). Eπιτρέπεται η χρήση αγωνιστικών ελαστικών (slicks).
Τώρα δες ξανά και τα αποτελέσματα και την κατηγοριοποίηση και βγάλε κάποια συμπεράσματα
http://www.alfaclub.gr/alfa_trofeo_results/2010/Megara16.05.htm -
ευχαριστω που μου τις εξηγησες
μια απορια τα κιλα ανα ιππο βγαινουν με βαση τα πραγματικα βαρη ή αυτα του εργοστασιου?
γιατι με βαση το εργοστασιο εγω πχ θα ημουν R ενω με βαση την πραγματικοτητα Α
-
ευχαριστω που μου τις εξηγησεςμια απορια τα κιλα ανα ιππο βγαινουν με βαση τα πραγματικα βαρη ή αυτα του εργοστασιου?
γιατι με βαση το εργοστασιο εγω πχ θα ημουν R ενω με βαση την πραγματικοτητα Α
Εδώ μόλις έπιασες μια από τις ενστάσεις....
Επειδή ο καθένας δήλωνε ότι ήθελε, για να βρίσκεται στην κατηγορία που το βολεύει, πλέον υπάρχει ζυγαριά.
Αν είδες στις προηγούμενες σελίδες η GT μετρήθηκε με μισό ντεπόζιτο και δίχως τον οδηγό της στα 1410 κιλά.
Κάτι αντίστοιχο γίνεται για όλους ώστε να γίνει η κατηγοριοποίηση.
Επίσης επειδή ενστάσεις υπάρχουν και για τις ιπποδυνάμεις και για αυτό υπάρχει λύση.Διάβασε σχετικά με τις ενστάσεις:
- Οι ενστάσεις σχετικά με την δηλωθείσα ιπποδυναμη ή το βάρος ενός αυτοκινήτου, υποβάλλονται μέσα σε 15 λεπτά από τον τερματισμό του τελευταίου αυτοκινήτου.
- Οι ενστάσεις υποβάλλονται εγγράφως στον Αλυτάρχη ή στον Αγωνοδίκη ή στην αρμόδια επιτροπή της Λέσχης. Εάν η ένσταση γίνει δεκτή, ο αγωνιζόμενος κατά του οποίου έγινε η ένσταση, θέτει στη διάθεση της αρμόδιας επιτροπής της Λέσχης το αυτοκίνητο του χωρίς καμία επιφύλαξη και συμμορφώνεται με τις υποδείξεις της.
- Το αυτοκίνητο θα μεταφερθεί με συνοδεία σε χώρο με δυναμόμετρο (στην περίπτωση ελέγχου υποδύναμης) και τα έξοδα για την δυναμομέτρηση του αυτοκινήτου καθώς και τα έξοδα μεταφοράς του αυτοκινήτου επιβαρύνουν τον ενιστάμενο αν η ένσταση δεν γίνει δεκτή και τον αγωνιζόμενο κατά του οποίου έγινε η ένσταση αν αυτή γίνει δεκτή και υπολογίζεται στα € 100 τα οποίοι ωφείλει να προκαταβάλει ο ενιστάμενος.
Οπότε πλέον είναι ηλιθιότητα να πας να κοροιδέψεις ώστε να επωφεληθείς....
-
Τελικά τι αμάξι διαλέξαμε του ανθρώπου?
-
Ο χρήστης dstou έγραψε:
Τελικά τι αμάξι διαλέξαμε του ανθρώπου?χαχαχαχαχαχα....ο ανθρωπος διαλεξε μονος του....ASTRA BERTONE 1.6
-
Ο χρήστης dimitrisbmw71 έγραψε:
Τελικά τι αμάξι διαλέξαμε του ανθρώπου?
χαχαχαχαχαχα....ο ανθρωπος διαλεξε μονος του....ASTRA BERTONE 1.6
Γιατι δεν τσεκαρεις 318 coupe μεταχειρα??
-
γιατι το αστρα ειναι πιο φθηνο
-
Ο χρήστης Giuseppe Busso έγραψε:
Εγώ πόσταρα τους χρόνους ενός καθημερινού αυτοκινήτου, το οποίο πέρα από μια πιο σκληρή ανάρτηση και ένα Q2 δεν έχει καμία άλλη βελτίωσηΕντάξει δεν το λες και ακριβώς 'καθημερινό' και στοκ με μια aftermarket ανάρτηση και Q2 το οποίο δεν έμπαινε από το εργοστάσιο και μπήκε με Greek-πατέντα.
Από την άλλη οι χρόνοι είναι επίσημοι χρονομετρημένοι με αισθητήρες σε επίσημο alfa trofeo, και όχι μετρήσεις από ρολόγια, κινητά και λοιπά. Όταν ένα αμάξι των 1500κιλών με οδηγό κάνει 1.12 στα Μέγαρα, εγώ θα το χαρακτήριζα ταχύτατο. Γιατί να αμφιβάλλει κάποιος για αυτό?
Κανείς δεν αμφέβαλε ότι είναι γρήγορη η GT 3.2. Άλλη ήταν η ένσταση. Η ένσταση ήταν στη σύγκριση μεταξύ 335i και GT και το συμπέρασμα που βγήκε από μερικούς ότι επειδή η GT έκανε ταχύτερο χρόνο είναι πιο γρήγορη...κάτι για το οποίο απ'ότι κατάλαβα διαφωνείς κι εσύ.
Νίκο τα νούμερα που παραθέτεις για την απόδοση της BMW δεν λένε τίποτα απολύτως. Αυτά είναι για τους πελάτες. Το αμάξι το οδηγεί ο οδηγός, και οι χρόνοι έγραψαν. Τώρα οι χρόνοι εξαρτώνται από άλλες παραμέτρους όπως ο οδηγός, ελαστικά, στήσιμο, αλλά και το να βολεύεται το αμάξι στην πίστα.
Ε πως δε λένε τίποτα. Σου δείχνει από πλευράς επιδόσεων τι γίνεται. Τίποτα δεν είναι για τους πελάτες...είναι τα νούμερα επιδόσεων για το αυτοκίνητο. Από'κει και πέρα πως το οδηγεί ο καθένας όπως λες μπορεί να έχει διαφορά από 1 ως 5 δευτερόλεπτα. Τα αυτοκίνητα όμως έχουν κάποιες 'χ' επιδόσεις τις οποίες τις υπαγορεύουν τα νούμερά τους.
Επίσης τα γλιστρήματα που λες ισχύουν για όλα τα αυτοκίνητα. Όταν το αμάξι χαζοσπινιάρει ή γλιστράει είναι λογικό να χάνει σε χρόνο.
Σωστά. Το πόσο χρόνο όμως έχει χάσει δεν θα το μάθεις ποτέ και ο μόνος τρόπος για να βγάλεις ένα περίπου ασφαλές συμπέρασμα για δύο αυτοκίνητα στην ίδια πίστα είναι να τα οδηγήσει ο ίδιος οδηγός, στις ίδιες συνθήκες. Δύο διαφορετικοί οδηγοί και διαφορετικά στημένα αυτοκίνητα δε λένε τίποτα.
Επίσης Νίκο η διαφορά των 60 ίππων σε αυτοκίνητα άνω των 250 ίππων μπορεί να εξανεμιστεί λόγω άλλων παραγόντων, γιατί πολύ απλά τα απόλυτα νούμερα δεν λένε τίποτα σε τέτοιες συνθήκες.
Εξαρτάται ποιές είναι οι συνθήκες μέτρησης, οδηγών, πίστας κλπ.
Βρε παιδια οντος το κουρασαμε το θεμα.
Νικο ειδες τι χρονο εκανε το κορολα στην ιδια κατηγορια με το bmw.Aστο μην το κουραζεις.Τα αυτοκινητα αυτα εχουν πολλα καλουδια πανω τους που αλιωνουν τα εργοστασιακά χαρακτηριστικά.Δεν μιλάμε για αγωνιστικά αυτοκίνητα. Μιλάμε για δύο στοκ αυτοκίνητα. Η 335i απ'ότι κατάλαβα ήταν στοκ...το ίδιο νόμιζα και για τη GT...αλλά μας βγήκε με μια aftermarket ανάρτηση και ένα Q2.
Την άποψή μου την εξέφρασα, δεν μπορώ να δεχθώ ότι κοιτάζοντας ένα timesheet συμπεραίνουμε ότι η GT είναι πιο γρήγορη και το εξήγησα. Αν διαφωνείς, το δέχομαι.
Απο κει και περα λογικο να σε πειραζει που η αλφα εκανε καλυτερο χρονο.Ομως μην απορείς .
Σιγά ρε άνθρωπε μη τα βάψω και μαύρα. ...είναι και 'λογικό' κιόλας λες. Το μόνο παράλογο είναι ο τρόπος που βγαίνουν τα συμπεράσματα κατά την άποψή μου (και συμφωνούν κι άλλοι όπως βλέπω).
Οσο για τους οδηγούς το μονο σιγουρο ειναι οτι θα οδηγησουν γρηγοροτερα απο σχεδον ολους μας.
Πως το συμπέρανες πάλι αυτό? Επειδή πάνε στα Μέγαρα? Κι εγώ έχω πάει τόσες φορές στα Μέγαρα και κάνω κι άλλα πράγματα...τι πάει να πει αυτό?
-
αν λαβουμε λοιπον υποψην τους χρονους που παρατεθηκαν, βλεπουμε οτι η GT & 335 ειναι πιο γρηγορες απο EVO IX στα Μεγαρα...
-
Νικο σε ποσους αγωνες εχεις τρεξει?Αν πραγματι εχεις τοτε ναι μπορεις ισως μετα απο εναν αναγνωριστικο γυρο να κανεις κατω απο 1.12 με μια 335.Αν οχι εισαι με τον όχλο και εσύ.
Αλλο να πας στα Μεγαρα για να δεις τι κανεις και αλλο να τρεχεις αγωνα.
Και ταλεντο να εισαι θελεις εξασκηση και εμπειρια.Δεν ειναι τοσο απλα τα πραγματα.
Η Αλφα με το q2 εκανε την διαφορα παρο'οτι η διαφορα κιλα ανα ιππο ηταν κατα της!
Ομως αν μιλαμε σε απευθειας αναμετρηση μεταξυ τους χωρις διαφορικα κτλ απλα περνα μπροστα η bmw.Ειναι ταχυτερη και τελείωσε.Αν ξεκινησουν δυο μεσοι οδηγοι μια απλη διαδρομη κατα 90% θα τερματισει πρωτη στο τελος η bmw.
Eλπίζω να ευχαριστηθηκες τωρα! -
τι σχεση εχει με το αν τρεχει σε αγωνες με το αν εχει κοινη λογικη? μπορει αυτος ο τιμος να ειναι οδηγαρα, αυτο παει να πει κατι για το ιδιο το αυτοκινητο?
-
Busso, ο χρόνος είναι καταπληκτικός και αξίζουν συγχαρητήρια στον Τίμο (ο οποίος είναι παλιά καραβάνα στα Μέγαρα και αξιόλογος οδηγός)...
Όμως δεν έχει ΚΑΜΙΑ σχέση με την κουβέντα... ούτε καν ως απάντηση στον Ιταλάκια...
1ον διότι ύπάρχουν και άλλα αυτοκίνητα τα οποία μπορούν να χαρακτηριστούν βαριά, ή υποστροφικά (χωρίς να κρίνω αν είναι ή δεν είναι τέτοια η GT), αλλά να γράφουν και γαμώ τους χρόνους... το ένα δεν αναιρεί απαραίτητα το άλλο...
Και 2ον διότι το συγκεκριμένο αυτοκίνητο κάθε άλλο παρά εργοστασιακό είναι... μην προσπαθείς να υποβαθμίσεις τις συγκεκριμένες μετατροπές, θεωρώ πως είσαι άνθρωπος του 'χώρου' και γνωρίζεις πόσο μεγάλη διαφορά μπορούν να κάνουν σε ένα αυτοκίνητο αλλαγές όπως ψαγμένη ανάρτηση, semi-slicks και Q2 (το οποίο μας προέκυψε στο τελευταίο πόστ)...
Ειδικά σε μία πίστα όπως τα Μέγαρα, δεν χρειάζεται να προσθέσεις ούτε μισό ίππο αν έχεις κάνει τα παραπάνω και θα δείς τεράστιες διαφορές...Ο χρήστης Giuseppe Busso έγραψε:
Και αυτό μπορείς να το διαπιστώσεις με ένα δικό σου μίνι-γκάλοπ. Ρώτα 10 άτομα που δεν έχουν σχέση με πίστες, αλλά ξέρουν απ'έξω τους καταλόγους του autotriti, πιο θα κάνει πιο γρήγορο γύρο στα Μέγαρα, μια 335 ή μια GT 3.2. Και οι 10 θα σου απαντήσουν η 335 και εύκολα. Να που όμως αυτό δεν ισχύει.Πιστεύουν κάτι λάθος...?
Αν πάρεις μια GT 3.2 και ένα 335 όπως βγαίνουν απο το εργοστάσιο φυσικά και ισχύει...Αν αρχίσουμε τα άλλαξε αυτό, άλλαξε εκείνο, τότε μήπως κακώς ο κόσμος πιστεύει και οτι η GT 3.2 είναι πιο γρήγορη απο το ψιτροέν ΑΧ...?
Γιατί σύμφωνα με τα χρονόμετρα του event δεν είναι... -
τι σχεση εχει με το αν τρεχει σε αγωνες με το αν εχει κοινη λογικη? μπορει αυτος ο τιμος να ειναι οδηγαρα, αυτο παει να πει κατι για το ιδιο το αυτοκινητο?Φυσικά και λέει για το αυτοκίνητο.Λέει πως στα κατάλληλα χέρια μπορεί να γράψει καλούς χρόνους.
-
δε ξερουμε ομως ποσο καταλληλα ειναι του καθενος τα χερια
ειναι ο συνδυασμος αυτοκινητου οδηγου και οι 2 παραγοντες ειναι εξισου σημαντικοι
δε μπορουμε να λαμβανουμε υπ'οψιν τον ενα χωρις τον αλλο
-
+τα πάντα σε Qsi και Μορφέα.
Ο χρήστης coupeas έγραψε:
Νικο σε ποσους αγωνες εχεις τρεξει?Αν πραγματι εχεις τοτε ναι μπορεις ισως μετα απο εναν αναγνωριστικο γυρο να κανεις κατω απο 1.12 με μια 335.Λάθος αντίληψη των πραγμάτων έχεις. Δεν χρειάζεται να έχεις τρέξει σε αγώνες για να έχεις κοινή λογική σχετικά με τέτοιες συγκρίσεις. Λίγη εμπειρία από αγωνιστική οδήγηση φτάνει. Επίσης δεν μπορείς με έναν αναγνωριστικό γύρο να κάνεις τέτοιους χρόνους. Χρειάζεσαι πάνω από 10 γύρους για να μάθεις το αυτοκίνητο. Κανένας οδηγός δεν μπορεί σε έναν γύρο να μάθει τα όρια του αυτοκινήτου. Είναι φυσικά αδύνατο γιατί και να το έχει οδηγήσει, δε γνωρίζει τις συνθήκες της πίστας τη συγκεκριμένη στιγμή.
Αλλο να πας στα Μεγαρα για να δεις τι κανεις και αλλο να τρεχεις αγωνα.
Προσωπικά δε μιλάω μόνο για Μέγαρα και όσες φορές έχω πάει δεν έχω πάει για να δω τι κάνω. Οι αγώνες είναι το άλλο άκρο. Δεν χρειάζεται να τρέξεις σε αγώνες για να γνωρίζεις κάποια στοιχειώδη πράγματα. Επίσης πριν τον αγώνα έρχεται η προπόνηση.
Και ταλεντο να εισαι θελεις εξασκηση και εμπειρια.Δεν ειναι τοσο απλα τα πραγματα.
Στα λόγια μου έρχεσαι. Γνωρίζεις πόσο ταλέντο και εμπειρία έχουν και οι δύο οδηγοί? Γνωρίζεις σε τι επίπεδο βρίσκεται?
Η Αλφα με το q2 εκανε την διαφορα παρο'οτι η διαφορα κιλα ανα ιππο ηταν κατα της!
Ομως αν μιλαμε σε απευθειας αναμετρηση μεταξυ τους χωρις διαφορικα κτλ απλα περνα μπροστα η bmw.Ειναι ταχυτερη και τελείωσε.Αν ξεκινησουν δυο μεσοι οδηγοι μια απλη διαδρομη κατα 90% θα τερματισει πρωτη στο τελος η bmw.
Eλπίζω να ευχαριστηθηκες τωρα!Από το bold φαίνεται ότι συμφωνείς μαζί μου. Αφού παραδέχεσαι ότι τα αυτοκίνητα από μόνα τους είναι διαφορετικά με πιο γρήγορη τη BMW, προφανώς καταλαβαίνεις ότι τη διαφορά στην Alfa δε την έκανε ΜΟΝΟ το μπλοκέ αλλά κυρίως ο οδηγός της ο οποίος είναι πολύ καλός.
Τέλος, δε θες να ξέρεις πόσο μεταμορφώνει ένα 335i το μηχανικό μπλοκέ, γιατί ηλεκτρικό έχει αλλά είναι ψευτομπλοκέ. Άρα δε μιλάμε για στοκ GT...μιλάμε για πειραγμένη GT. Αν βάλεις αυτό στην εμπειρία του οδηγού...η διαφορά του ενός δευτερολέπτου είναι από λογική έως μικρή.
-
Το θεμα κλεινει αφου ο συγγραφέας του εχει αποφασισει να μην παρει καποιο απο τα δυο μοντελα που ειναι στον τιτλο.[mod]
BMW 318ci E46 η ALFA ROMEO GT 1.8....????