-
Παιδια συγχωρηστε με αλλα μου σηκωνεται η τριχα να ακουω ανθρωπους που αμφιβαλλω αν εχουν βασικες γνωσεις λειτουργιας του βανκελ, που δεν εχουν ματωσει στην τσεπη να βελτιωσουν και να συντηρησουν βανκελ ή εστω και να εχουν οδηγησει βανκελ στη ζωη τους, ξαφνικα να εχουν γινει γκουρου και να μου λενε οτι ενας 13Β του 92 τουμπανο ειναι πιο αξιοπιστος και οικονομικος απο εναν renessis του 2005. Και το χειροτερο ειναι οτι καποιοι αλλοι τον επικρινουν γιατι ενα αμαξι τουμπανο 450 αλογων δεν ειναι οικονομικο... Μα οταν χτιζεις ενα αμαξι 450 αλογων, στα @ρχιδια σου η καταναλωση, πως το λενε. Αλλιως εισαι μ@λ@κας! Τι το φτιαχνεις το ρημαδι? Αστο στα 200 και πολλα ειναι...
Επειδη εγω που ασχολουμαι 25 χρονια με τους βανκελ τελικα απο αυτη τη συζητηση ανακαλυψα οτι ειμαι ασχετος και 'εν ειδα οτι ουδεν οιδα' που λεγαν οι αρχειοι ημων προγονοι.
Συμπερασμα ξανα...
Οσοι δεν γουσταρετε το Rx8 μην το παρετε. Δεν ειναι υποχρεωτικο!
Οσοι γουσταρετε το Rx8 μην πατε να πεισετε κανεναν οτι ειναι οικονομικο, γιατι δεν ειναι!
Και οταν μαθετε τι σημαινει 13Β τουμπανο με 450 αλογα (αγορα, βελτιωση, ρυθμιση, συντηρηση, καταναλωση) ελατε να ξανασυζητησουμε...Φιλικα
Μιχαλης Μουζουκης. -
Ο χρήστης COSMO MIKE έγραψε:
Και το χειροτερο ειναι οτι καποιοι αλλοι τον επικρινουν γιατι ενα αμαξι τουμπανο 450 αλογων δεν ειναι οικονομικο...Δεν κατάλαβες μάλλον ότι όλοι τον πήραν στο ψιλό και αυτό με την κατανάλωση ήταν ειρωνεία για αυτά που διαβάζουν τα κακόμοιρα τα ματάκια μας.
-
Φιλικα
...Μιχαλη το εχεις παρει λιγο προσωπικα ενω στην ουσια νομιζω οτι κανεις δεν διαφωνει με αυτα που λες.Σιγουρα δεν ειναι Σταρλετ ( το νεο αγαπημενο benchmark του φορουμ) να του βαζεις βενζινη και να πηγαινει αλλα ενα πιο ειδικο αμαξι που ψαχνει κατοχους που ξερουν και κατεχουν το κατι παραπανω.Δυστυχως στην Ελλαδα επεσε σε πολλα λαθος χερια ,αλλα c est la vie.Την μαζντα δεν νομιζω να την χαλασαν οι πολλες πωλησεις που εκανε.Σιγουρα οταν φτιαχνεις ενα αμαξι 450 αλογα δεν μπορεις να λες οτι ειναι και οικονομικο και αθραυστο,αν γινοταν γιατι δεν το εκανε η μαζντα εξαρχης;
Αν θα το αγοραζα;Ναι για δευτερο αμαξι και οχι για καθημερινο,θα το λυπομουν να το ταλαιπωρω καθημερινα .
Οπως θα αγοραζα ενα RX7 τελευταιας γενιας ,θα το εβαζα στο γκαραζ και θα το κυκλοφορουσα μονο τα βραδια που η σεληνη θα ηταν γεματη .
Πειραζει να ονειρευομαι οτι μια μερα θα το πραγματοποιησω ; -
σορρυ παιδες αλα εκαψα ασφαλεια!
-
σορρυ παιδες αλα εκαψα ασφαλεια!Με τα παλιογιαπωνεζικα που εμπλεξες τι περιμενες;
-
Γιαπωνεζικα με 'γερμανικη' μηχανη που την εξελιξαν οι ιαπωνες!
-
Γιαπωνεζικα με 'γερμανικη' μηχανη που την εξελιξαν οι ιαπωνες! -
MIKE χαλάρωσε ρε φίλε... όσοι λογικοί έχουν καταλάβει τι παίζει το έχουν ρίξει στην πλάκα, άδικα χαλιέσαι και δεν υπάρχει περίπτωση να βγει άκρη. Δεν θα γίνουμε εμείς οι ευαγγελιστές της Mazda, δεν πρόκειται να αλλάξεις κάποια δεδομένα:
Την παραπληροφόρηση γύρω από έναν ουσιαστικά άγνωστο κινητήρα που αν κάτσεις και αναλογιστείς το ποσοστό οδηγών με εμπειρία από wankel κινητήρα σε σχέση με την αντίστοιχη στους παλινδρομικούς, είναι μια σταγόνα στον ωκεανό, οπότε και λογικά τα όσα κουλά ακούγονται. Και δεν εννοώ ότι κουλό είναι το ότι καίει πολύ! Αυτό το ξεκαθαρίσαμε έτσι..!!! ΚΑΙΕΙ! ΠΟΛΥ!!!
Οπότε enjoy τα διάφορα που διαβάζουμε...
-
Ο χρήστης xenos έγραψε:
Οντως πουλάς το μοτέρ σου βάζεις ένα 13b από fd με κόστος αγοράς 2.000 το πας 480 ps για πλάκα αξιόπιστα... :
- το κόστος του μοτέρ πόσο είναι?
- το κόστος της βελτίωσης για να πάει 480 πόσο είναι?
- η αξιοπιστία που βρέθηκε?
- www.jdm-r.gr πάμε στα μεταχειρισμένα ανταλακτηκά 2.000
- υπολόγισε κανένα 5κ-6κ
3)Αξιοπιστία σε σχέση με έναν ατμοσφαιρικό renesis τουμπανιασμένο στα 350 hp, ο 13b φτιάχτικε από το εργοστάσιο για να είναι τούρμπο ενώ ο renesis όχι
-
Παιδια συγχωρηστε με αλλα μου σηκωνεται η τριχα να ακουω ανθρωπους που αμφιβαλλω αν εχουν βασικες γνωσεις λειτουργιας του βανκελ, που δεν εχουν ματωσει στην τσεπη να βελτιωσουν και να συντηρησουν βανκελ ή εστω και να εχουν οδηγησει βανκελ στη ζωη τους, ξαφνικα να εχουν γινει γκουρου και να μου λενε οτι ενας 13Β του 92 τουμπανο ειναι πιο αξιοπιστος και οικονομικος απο εναν renessis του 2005. Και το χειροτερο ειναι οτι καποιοι αλλοι τον επικρινουν γιατι ενα αμαξι τουμπανο 450 αλογων δεν ειναι οικονομικο... Μα οταν χτιζεις ενα αμαξι 450 αλογων, στα @ρχιδια σου η καταναλωση, πως το λενε. Αλλιως εισαι μ@λ@κας! Τι το φτιαχνεις το ρημαδι? Αστο στα 200 και πολλα ειναι...Επειδη εγω που ασχολουμαι 25 χρονια με τους βανκελ τελικα απο αυτη τη συζητηση ανακαλυψα οτι ειμαι ασχετος και 'εν ειδα οτι ουδεν οιδα' που λεγαν οι αρχειοι ημων προγονοι.
Συμπερασμα ξανα...
Οσοι δεν γουσταρετε το Rx8 μην το παρετε. Δεν ειναι υποχρεωτικο!
Οσοι γουσταρετε το Rx8 μην πατε να πεισετε κανεναν οτι ειναι οικονομικο, γιατι δεν ειναι!
Και οταν μαθετε τι σημαινει 13Β τουμπανο με 450 αλογα (αγορα, βελτιωση, ρυθμιση, συντηρηση, καταναλωση) ελατε να ξανασυζητησουμε...Φιλικα
Μιχαλης Μουζουκης.Ωπα ώπα...Διάβασε τι είπα..
Ποιο αξιόπιστος από έναν renesis turbo...
Μην τα αλλάζουμε και έχουμε παραπληροφόρηση -
Ο χρήστης cjgeorgio έγραψε:
Οντως πουλάς το μοτέρ σου βάζεις ένα 13b από fd με κόστος αγοράς 2.000 το πας 480 ps για πλάκα αξιόπιστα... :
- το κόστος του μοτέρ πόσο είναι?
- το κόστος της βελτίωσης για να πάει 480 πόσο είναι?
- η αξιοπιστία που βρέθηκε?
- http://www.jdm-r.gr πάμε στα μεταχειρισμένα ανταλακτηκά 2.000
- υπολόγισε κανένα 5κ-6κ
3)Αξιοπιστία σε σχέση με έναν ατμοσφαιρικό renesis τουμπανιασμένο στα 350 hp, ο 13b φτιάχτικε από το εργοστάσιο για να είναι τούρμπο ενώ ο renesis όχι
κοιτα φιλε , αμα ειναι να κανεις τετοιες μοντες (ασχετως αυτοκινητου), δεν καθεσαι να μετρας τα χιλαρικα και να προσπαθεις να βρεις οικονομικες λυσεις (και δε μιλαω μονο για τη βενζινη που οπως ειπε και ο mike ειναι το τελευταιο που κοιτας)
για τετοιες πατεντες πρεπει να εισαι πλουσιος , και λεγοντας πλουσιος εννοω πλουσιος για το αυτοκινητο που αγορασες ( δηλαδη για καποιον προσωπικο σου λογο ενω μπορουσες να παρεις κανα πορσικο να τελειωνει το θεμα, αποφασισες να ασχοληθεις με τρελες βελτιωσεις)
αυτα δεν ειναι για τον πολυ το κοσμο και ειδικα για αυτους που κοιταζουν υγραεριο για να γλιτωσουν μερικα 100αρικα το χρονο απο τη βενζινη
οποτε ασε το rx8 που ετσι κι αλλιως θελει ιδιαιτερη φροντιδα και πιασε κανα μικρο τουρμπιδι να κανεις τη δουλεια σου, περασε του κι ενα προγραμματακι να κανεις μια mainstream και πραγματικα φθηνη βελτιωση να γουσταρεις και ασε τα περιεργα
εδω σε αλλα μοτερ που δε χρειαζεται να αλλαξεις ολοκληρο κινητηρα το κοστος για τετοιες ιπποδυναμεις ειναι εξωφρενικο (οχι μονο για να το δημιουργησεις , αλλα και για να το συντηρεις)
αν απο την αλλη διαθετεις τοσο πολυ μαρουλι, παρε απο την αρχη κανα μεταχειρισμενο κτηνακι με πολλα αλογα να εχεις το κεφαλι σου ησυχο και ασε τις πατεντες , εκτος και αν σου λειπουν φιλοι και θελεις να κανεις φιλο το συνεργεια σου -
cosmo mike: εγω υποστηρίζω, ότι έχει κτίσει με κόπο και κόντρα στο ρέμα η mazda πάνω σε wankel είναι το λιγότερο καγκουριά να προσπαθείς να το βελτιώσεις είτε βάζοντας κινητήρα από προγεννέστερο μοντέλο, είτε τουρπίζοντας τον υπάρχοντα κινητήρα, ακόμη και τα διάφορα body look με ενοχλούν.
cjgeorgio: το rx8 το αγοράζεις για αυτό που είναι και προσφέρει και είναι ένα τίμιο σπορ αυτοκίνητο, αν είναι να το αγοράσεις για κόντρες τύπου 400μ είναι εντελώς λάθος επιλογή, αν είναι τύπου πίστας θα διαπιστώσεις ότι οι χρόνοι του ειναι αντιστιχοι με πολύ δυνατότερα αυτοκίνητα και εκει θα ξεδιπλώσει τις αρετές του.
-
Δεν μπορώ να αντιληφθώ γιατί αν αλλάξω κινητήρα σε ένα αυτοκίνητο ευρείας παραγωγής, και βάλω έναν δυνατότερο, ή ένα κιτ τούρμπο, γιατί τέτοιοες επιδόσεις θέλω και δεν μου τις δίνει, 'είμαι το λιγότερο κάγκουρας'.
-
Ο χρήστης cjgeorgio έγραψε:
...ο 13b φτιάχτικε από το εργοστάσιο για να είναι τούρμπο ενώ ο renesis όχιΠαρολο που δεν διαφωνω επι της αρχης μαζι σου, ενημερωτικα αναφερω οτι ο 13Β ξεκινησε πριν πανω απο 30 χρονια σαν ατμοσφαιρικος και εξελιχθηκε σε τουρμπο.
Ο Renessis τουπρμιζεται ευκολα (σε σχεση με εναν αντιστοιχο παλινδρομικο) και αν δεν γινουν μ@λακιες, η αξιοπιστια δεν παει εντελως περιπατο. Απλα ξεφευγουμε εντελως απο στοκ καταστασεις και απο το θεμα μας που ειναι το μεταχειρισμενο (ΣΤΟΚ) Rx8. -
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
κοιτα φιλε , αμα ειναι να κανεις τετοιες μοντες (ασχετως αυτοκινητου), δεν καθεσαι να μετρας τα χιλαρικα και να προσπαθεις να βρεις οικονομικες λυσεις (και δε μιλαω μονο για τη βενζινη που οπως ειπε και ο mike ειναι το τελευταιο που κοιτας)
για τετοιες πατεντες πρεπει να εισαι πλουσιος , και λεγοντας πλουσιος εννοω πλουσιος για το αυτοκινητο που αγορασες ( δηλαδη για καποιον προσωπικο σου λογο ενω μπορουσες να παρεις κανα πορσικο να τελειωνει το θεμα, αποφασισες να ασχοληθεις με τρελες βελτιωσεις)
αυτα δεν ειναι για τον πολυ το κοσμο και ειδικα για αυτους που κοιταζουν υγραεριο για να γλιτωσουν μερικα 100αρικα το χρονο απο τη βενζινη
οποτε ασε το rx8 που ετσι κι αλλιως θελει ιδιαιτερη φροντιδα και πιασε κανα μικρο τουρμπιδι να κανεις τη δουλεια σου, περασε του κι ενα προγραμματακι να κανεις μια mainstream και πραγματικα φθηνη βελτιωση να γουσταρεις και ασε τα περιεργα
εδω σε αλλα μοτερ που δε χρειαζεται να αλλαξεις ολοκληρο κινητηρα το κοστος για τετοιες ιπποδυναμεις ειναι εξωφρενικο (οχι μονο για να το δημιουργησεις , αλλα και για να το συντηρεις)
αν απο την αλλη διαθετεις τοσο πολυ μαρουλι, παρε απο την αρχη κανα μεταχειρισμενο κτηνακι με πολλα αλογα να εχεις το κεφαλι σου ησυχο και ασε τις πατεντες , εκτος και αν σου λειπουν φιλοι και θελεις να κανεις φιλο το συνεργεια σουΤα ειπες ολα! Δεν εχω να προσθεσω τιποτε!
-
dstou Γιατί αλλάζεις την φιλοσοφία, την έρευνα που προηγήθηκε, τις προδιαγραφές ασφάλειας, αξιοπιστίας,κατανάλωσης, ρύπων του αυτοκινήτου, γνώμη μου που ισχύει για όλα τα αυτοκίνητα, εντάξει δεν μιλάω για ένα ΦΠΕ ή ζαντολάστιχα (εντός προδιαγραφών του κατασκευαστή) ή την τοποθέτηση ενός μεγαλύτερου-ισχυρότερου κινητήρα του ιδιου μοντέλου με ΟΛΕΣ τις απαραίτητες αλλαγές (φρένα ανάρτηση ενυσχίσεις κ.τ.λ), και όχι ότι δεν έχω κάνει νεώτερος τις παραπάνω καγκουριές, απλώς μετά από αρκετά πειράματα πετυχημένα από μια άποψη ή αποτυχημένα έχω την άποψη ότι η μαμά εταιρεία σπάνια κάνει χοντρά λάθη,
-
Ο χρήστης 106S16 έγραψε:
cosmo mike: εγω υποστηρίζω, ότι έχει κτίσει με κόπο και κόντρα στο ρέμα η mazda πάνω σε wankel είναι το λιγότερο καγκουριά να προσπαθείς να το βελτιώσεις είτε βάζοντας κινητήρα από προγεννέστερο μοντέλο, είτε τουρπίζοντας τον υπάρχοντα κινητήρα, ακόμη και τα διάφορα body look με ενοχλούν.cjgeorgio: το rx8 το αγοράζεις για αυτό που είναι και προσφέρει και είναι ένα τίμιο σπορ αυτοκίνητο, αν είναι να το αγοράσεις για κόντρες τύπου 400μ είναι εντελώς λάθος επιλογή, αν είναι τύπου πίστας θα διαπιστώσεις ότι οι χρόνοι του ειναι αντιστιχοι με πολύ δυνατότερα αυτοκίνητα και εκει θα ξεδιπλώσει τις αρετές του.
Κοιτα, σαν φαν κλασσικων αυτοκινητων συμφωνω μαζι σου, ομως η Καγκουρια ειναι μια ευρεια εννοια. Εχει Ασπρο, Μαυρο και ενδιαμεσα μια μεγαλη περιοχη με ΓΚΡΙ. Υπαρχουν 7αρια και 8αρια βελτιωμενα (μοτερ, body kit κλπ) που πραγματικα ειναι ομορφα, αξιολογα και 'ραβουν. Φυσικα υπαρχουν και πολλα καγκουρω που χαλανε την εικονα.
Τελος συμφωνω απολυτα με το 2ο σχολιο σου και ξαναθυμιζω οτι το θεμα ειναι το μεταχειρισμενο (ΣΤΟΚ) rx8 και οχι η βελτιωση του.
-
Αυτό λέω, έχεις έναν άσσο αν δεν κάνω λάθος, λέει να βάλεις μοτέρ απο FD;
ή έχεις ένα τσίλικο μαμά FD γιατί να το σκαλίσεις με μονοτούρπινα, ή κιτάκια της greedy, το αφήνεις καραμά και κάθε Κυριακή κάνεις τις τσάρκες σου, για καθημερινές πάρε ένα turbo VAG και βγάλτου τα μάτια. -
dstou Γιατί αλλάζεις την φιλοσοφία, την έρευνα που προηγήθηκε, τις προδιαγραφές ασφάλειας, αξιοπιστίας,κατανάλωσης, ρύπων του αυτοκινήτου, γνώμη μου που ισχύει για όλα τα αυτοκίνητα,
Πράγματι αλλάζεις ένα κάρο πράγματα, αλλά εδώ είναι το λάθος σου.
α. Διότι παίρνεις σα δεδομένο ότι αυτά που έκανε το εργοστάσιο είναι τα βέλτιστα, πράγμα που ουδόλως ισχύει. Το εργοστάσιο έκανε αυτό που ήθελε να κάνει για να βγάλει ένα προιόν στην αγορά για να τα κονομήσει, ενώ εσύ αλλάζεις κάποια πράγματα για να ταιριάξεις καλύτερα το προιόν ΣΤΑ ΔΙΚΑ ΣΟΥ ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΣΤΑΘΜΑ.β. Οι αλλαγές που μπορείς να κάνεις είτε ανεβάζουν τον πήχυ των προδιαγραφών, είτε τον κατεβάζουν. Εσύ μπορείς κάλλιστα να διαλέξεις από τις πρώτες. Γνωστός μου π.χ. άλλαξε φρένα σε παλιό ΡοΧι-7 και ΠΑ-ΡΑ-ΜΙ-ΛΑ-ΓΕ για καιρό λέγοντας και ξαναλέγοντας ' πως φρενάριζα έτσι τόσο καιρό και δεν σκοτώθηκα' .
-
@106S16
Εναν Ασσο και ενα 110S Cosmo.
Οχι βεβαια γιατι χαλας το χαρακτηρα του αυτοκινητου.
Στο Cosmo ομως του φοραω early 12A γιατι ο 10Α δεν ηρθε ποτε στην Ελλαδα, δεν εχει καθολου ανταλλακτικα και αυτη τη στιγμη μονο οι Αυστραλοι κανουν αξιοπρεπεις επισκευες. Εχω ομως εναν 10Α στο γκαραζ μου για 'μελλοντικη χρηση', χε χεΠαντως το να κανεις μονοτουρμπινο ενα FD δεν ειναι καγκουρια, του αυξανει την ιπποδυναμη και την αξιοπιστια.
Η διπλη μαμα τουρμπινα δεν δινει πανω απο 320 αλογα ενω μια μονη Greddy ή HKS βγαζει πολλα παραπανω. Βεβαια χαλαει η γραμμικοτητα στην επιταχυνση. Εγω δεν θα το εκανα αλλα ειναι μια συνηθης μετατροπη που δεν θεωρειται καγκουρια.
Mazda RX-8 μεταχειρισμένο - Η γνώμη σας?