-
Σε γρήγορο ταξίδι κι εγώ έχω ακούσει για 12lt/100km από γνωστό μου. Όπως επίσης και στην πόλη έχω ακούσει για 17lt/100km από τον ίδιο, με νορμάλ οδήγηση.
-
μεση καταναλωση το ρχ8 τσαλεντζ εχει 15-16λτ-100..αν πιεστει δλδ ταξιδι με 150-160 καιει γυρω στα 20λτ-100..
Αν δε . διαννοηθεις να τρεχεις πανω απο 120-130 στην Ε.Ο. τα 17-18λτ-100 ειναι σιγουρα..
Αυτα απο φιλο μου που εχει το τσαλεντζ εδω και δυο ετη..Επισης φαινομενα flooding, καταλυτων και φλαντζας καρτερ, δεν εχουν επιλυθει..επιπροσθετα το ρχ8 ειναι καλο για 2ο αυτοκινητο και προπαντων οχι everyday car.οσον αφορα το vw gti ειναι απειρως πιο οικονομικο απο το ρχ8..
-
μεση καταναλωση το ρχ8 τσαλεντζ εχει 15-16λτ-100..αν πιεστει δλδ ταξιδι με 150-160 καιει γυρω στα 20λτ-100..
Αν δε . διαννοηθεις να τρεχεις πανω απο 120-130 στην Ε.Ο. τα 17-18λτ-100 ειναι σιγουρα..
Αυτα απο φιλο μου που εχει το τσαλεντζ εδω και δυο ετη..Επισης φαινομενα flooding, καταλυτων και φλαντζας καρτερ, δεν εχουν επιλυθει..επιπροσθετα το ρχ8 ειναι καλο για 2ο αυτοκινητο και προπαντων οχι everyday car.οσον αφορα το vw gti ειναι απειρως πιο οικονομικο απο το ρχ8..
-
VW Golf Gti
Με χρήση μόνο πόλης (πηγαινε ελα δουλειά) δεν έχω δει ποτέ πάνω από 14λτ/100.
Ταξίδι χαλαρό γύρω στο 10λτ/100 μπορεί και λιγότερο. Αν το σκίσεις θα φτάσει μέχρι 14-15 λίτρα/100.
Όσο για τα λάδια εμένα σε 7000χλμ έχει κάψει 300ml.
Κόστος Συντήρησης (Λάδια): Αν θες Longlife κάθε 30.000χλμ με κόστος:
Λάδια 5lt Μοbil 1 ESP(5x11 -
Ρε συ Χρήστο 11.5-12.5 λτ /100 κμ σε χαλαρό ταξίδι είναι χαμηλή κατανάλωση??
Άγγλος δημοσιογράφος είχε καταφέρει να χτυπήσει 12άρι κατανάλωση σε ταξίδι (οκ με 6ή και ...χίλιες στροφές νομίζω λόγω κάποιας βλάβης) με παγκάνι ζόντά!!!!!
Εξαιρετικό όχημα και πρακτικότατο για καθημερινή χρήση αλλά αυτή η @#!%@ κατανάλωση το καθιστά άμεσως δεύτερο όχημα. Ίσως ένα κλειστό και άρα ελαφρύτερο μιάτα θα ταίριαζε κουτί σε αυτό το μοτέρ.
Η λύση? Τα μοτέρ των ΜΠΣ φωνάζουν 'βάλτε μας στο ΡοΧι!!'
-
Ο χρήστης travelman έγραψε:
Ρε συ Χρήστο 11.5-12.5 λτ /100 κμ σε χαλαρό ταξίδι είναι χαμηλή κατανάλωση??Δεν είναι χαμηλή, αλλά και το δικό μου σε νορμάλ ταξίδι καίει κάπου στα 10-11lt/100km. Θέλω να πω ότι δεν είναι και εξωφρενική.
Τώρα, ότι η μέση κατανάλωση των 16lt/100km είναι μεγάλη, ναι, είναι. Είναι όμως ένα πολύ συγκεκριμένο νούμερο, οπότε καθένας το αξιολογεί και επιλέγει ελεύθερα βάσει προτεραιοτήτων.
-
λοιπον επειδη κατα καιρους ακουω διαφορα για το συγκεκριμενο αμαξι και οχι μονο(δες golf gt,που και εκει ακουγονται οτι να ναι)κατεληξα στο συμπερασμα οτι πραγματι εχει δικιο ο λαος που λεει οτι οσα δεν πιανει η αλεπου τα κανει...
Θα μεινω μονο στο θεμα καταναλωσης το οποιο ξενιζει τους περισσοτερους.
Σε ΕΘΝΙΚΗ οδο με ταχυτητες 140-160χιλ και με μερικα ξεσπασματα 200+ το cosmo καει 12-13 λιτρα/100 χιλ.Αν βεβαια το πιεσεις πολυ περισσοτερο(180+) θα δεις καταναλωσεις 15-17+λιτρα
Σε επαρχιακους δρομους χαλαρα θα δεις 12λιτρα,σβελτα 15 λιτρα,ενω με γρηγορη οδηγηση 17+(εαν το πηγαινεις συνεχεια κοφτες υπολογισε 20+)
Μεσα στη ΠΟΛΗ 13-15 λιτρα ενω εαν σε καθε στροφη κουνας το κωλαρακι σου 17 με 20 λιτρα...
Οσο για λάδι γυρω στα 500ml ανα 1500-2000 km(αναλογα πως το πας).
Εχοντας φιλους με αυτοκινητα αντιστοιχης ιπποδυναμης(s2000,type-r,golf gti) πιστευω οτι καιει γυρω στα 3-4 λιτρα περισσοτερο/100 χιλ.
τωρα εαν πιστευεις οτι θα παρεις αμαξι 200+ αλογα και θα καις 5 λιτρα βενζινα παρε ντιζελ
Εαν κανεις πανω απο 100 χιλ την μερα παλι δεν σε συμφερει...
Τελος συγγνωμη εαν σας κουρασα με τα νουμερα αλλα εχω βαρεθει κατα καιρους την Booboo και καθε booboo να γραφει το μακρι του και το κοντο του... -
Ρε παίδες...είναι απλό το πράγμα. Το αμάξι αυτό με το που βγήκε το ερωτεύτηκα. Το πήρα ξέροντας τα καλά του και τα κακά του. Ούτε μου περισσεύουνε ούτε είμαι γιός βιομήχανου.(θα μου πείς αν ήμουνα το ρχ θα έπερνα... θα έπαιζα σε άλλες κατηγορίες) Κάνω την κ@λα μου όμως με ότι συνεπάγεται. Έχω εταιρικό αμάξι και αυτό που έχει έρθει κουτί. Το αμάξι το χάιρομαι καθημερινές βράδια και όποτε βρώ χρόνο, το χειρίζομαι όπως του αρμόζει, όχι Σαββατοβραδα για να πουλήσω μούρη σε γκομενάκια της παραλιακής που δεν ξέρουν που τους πάνε τα 4 απο αυτοκίνητα. Κάτι τέτοιοι τύποι τα πρωτοπήρανε και τους ήρθε λίγο ανάποδη η φάση.Τώρα ότι και να πεί ο οποισδήποτε για την κατανάλωση (ξέροντας ή μή) έχει κανένα νόημα? Καίει παραπάνω απο άλλα αμάξια, ΝΑΙ,Δεν είναι όμως τραγικά τα πράγματα όπως πολλοί που δεν ξέρουν τα παρουσιάζουν. Έχετε βαλθεί όλοι να το βγάλετε οτι καίει τα κέρατά του, μπορεί να καίει περισσότερο για τις επιδόσεις που έχει αλλα αυτή είναι η ιδιαιτερότητά του. Σε όποιον αρέσει το δέχεται και το πέρνει, σε όποιον δεν...είπαμε...υπάρχουν κι'άλλα, πιο οικονομικά. Όταν παίζω μαζί του το μόνο πράγμα που δεν σκέφτομαι είναι πόσο θα μου κάψει.
Random φίλε μου δεν ξέρω τι κάνει ο φίλος σου και βλέπει τέτοιες καταναλώσεις ειδικά αν έχει το 192. Αν θέλεις να έχεις ο ίδιος άποψη για την κατανάλωση πάρτο απο τον φίλο σου για μια εβδομάδα και έλα να γράψεις τι και πώς. Σου λέω εγώ οτι με φουλ φορτίο (4 άτομα και γεμάτο αποσκευές) είδα 12 λίτρα σε ταξίδι με 140 - 150 και εσύ γυρνάς και λές τι σου είπε ο φίλος σου ο ξάδερφος του θείου σου κλπ... Το αμάξι όταν το δουλεύεις 4000-4500rpm έχει γύρω στα 140 -150χλμ... τότε και μονο τότε βλέπεις 11 με 12 λιτρα/100χλμ. Απο τις 5000 και πάνω πιάνει ο ανήφορος. Είναι καρατσεκαρισμένο στο 192 για το οποίο έχω εμπειρία. Το μεγάλο μην ξεχνάτε ότι κατα μέσο όρο έχει 2 λιτρα παραπάνω κατανάλωση, έχει και περισσότερα μπεκ ψεκασμού.
Τώρα για τους φίλους με τα GTi προσπαθούνε να αποδείξουν οτι δεν είναι ελάφαντας το θέμα συντήρισης των VW. Δηλαδή μέχρι τα 30.000χλμ έχεις δώσει μόνο 95Ευρώ για συντήριση? Αλλα και έτσι να είναι στο σερβις των 30.000χλμ οι κάτοχοι VW group θα ξοδέψουν ότι θα ξοδέψω εγώ μέχρι τα 50.000χλμ για συντήριση.
Το ίδιο ταξίδι που προανέφερα το έκανα με ακριβώς τις ίδιες συνθήκες με το Α3 1,8ΤFSI του αδερφού μου. Η διαφορά στην κατανάλωση ήτανε 2 λίτρα/100. Δεν πάω να το βγάλω οικονομικότερο το 8αρι αλλα αν θές να το πάς οικονομικά μπορείς, όχι πιο οικονομικά απο αντίστοιχα άλλα αμάξια αλλα όχι και τραγικά πιο κοστοβόρα όπως παρουσιάζονται.
-
Το θέμα δεν είναι να αποδείξουμε το πόσο καίει. Αλλά να ενημερώσουμε όποιον ενδιαφέρεται για να το αποκτήσει πως δεν προτείνεται ως πρώτο (καθημερινό) αυτοκίνητο. Συμφωνώ μαζί σου πως η πιο σωστή χρήση του είναι για δεύτερο αυτοκίνητο να το βγάζεις βόλτα χαλαρός να το ευχαριστιέσαι. Αλλά για κύριο αυτοκίνητο δεν κάνει.
-
Συμφωνώ κι εγώ. Να μπορεί ο καθένας που σκέφτεται να πάρει το RX-8 να αποφασίσει έχοντας όλα τα δεδομένα στη διάθεσή του και να κρίνει σύμφωνα με όσα σηκώνουν τα χέρια και η τσέπη του, γιατί έχει γίνει το εξής άσχημο:
Πάρα πολύς κόσμος πήγε και το αγόρασε, αλλά δεν το χάρηκε, γιατί το σκέφτεται πάρα πολύ σοβαρά αν θα πατήσει γκάζι λόγω κατανάλωσης. Αν είναι λοιπόν να πάρω το καλύτερα στημένο αυτοκίνητο, αλλά να μην το χαίρομαι γιατί τα λεφτά μου δε μου φτάνουν και να του βάζω βενζίνες και να αγοράζω τρόφιμα για μένα, να πληρώνω λογαριασμούς, νοίκι κλπ, ας πάρω κάτι άλλο που δεν θα διστάζω να το πατήσω. Δηλαδή, όταν έρχεται η ώρα να κοιτάξουμε την πραγματικότητα στα μάτια, πρέπει τα πωρωτικά κείμενα των δοκιμαστών να εξετασθούν σε αντιπαραβολή με τα οικονομοτεχνικά δεδομένα. Είτε μας αρέσει είτε όχι - προσωπικά δεν μου αρέσει, αλλά, επειδή δεν έχω τη δυνατότητα να σκάω ένα σωρό λεφτά σε αυτοκίνητα, διάλεξα αυτό που έχω και πορεύομαι μέχρι να έχω τα χρήματα για κάτι καλύτερο.
-
Νομίζω οτι δεν διαφώνησα στο οτι δεν κάνει για πρώτο αμάξι. Πρώτα απ'όλα γιατι καίει σε χρήση μέσα στην πόλη και κατα δεύτερον είναι δισχρηστο με ένα μεταξόνιο 2700mm, βαρύ τιμόνι, 45αρια λάστιχα, μέτρια ορατότητα προς τα πίσω (αλλα τέλεια ορατότητα απο τα πλάγια ).
Είναι όμως άδικο να κρίνουμε ένα τέτοιο αυτοκίνητο ώς αμάξι πόλης γιατι ουδέποτε η Μαζντα δεν το εφτιαξε για τέτοια χρήση. Ένα γλολφ, ένα αστρα, ένα λεον, σίγουρα είναι πιο πολυχρηστικά γιατι σχεδιαστηκαν να καλήπτουν τις ανάγκες της μέσης οικογένειας, να χωράει τις αποσκευές τους, να χωράει και να είναι ευκίνητο μέσα στην πόλη, να είναι οικονομικό και να είναι λειτουργικό/εργονομικό. Καλά κανουμε λοιπον και πληροφορούμε αυτούς που ψάχνονται αλλα να μην ΠΑΡΑπληροφορούνται απο αυτούς πού έχουν σχηματίσει γνώμη για ένα αμάξι μέσα απο τα περιοδικά και μέσα απο τα λόγια του φίλου του γκόμενου της ξαδέρφης τους. Προσωπική μου τακτική σε τέτοια θέματα είναι να βάζω πάντα ένα 'νομίζω' ένα 'είναι η γνώμη μου' ή ένα 'δεν το έχω οδηγήσει για να ξέρω' παρά να πουλάω αερολογίες... -
Σε καμμία περίπτωση δεν το θεώρησα ποτέ αυτοκίνητο πόλης. Είναι ένα ΤΕΛΕΙΟ αυτοκίνητο για στρίψιμο και για απίστευτες ομορφιές.
-
To RX8 είναι ένα καθαρόαιμο sport αυτοκίνητο αλλά κάποια ειδικά χαρακτηριστικά που έχει το καθιστούν όχι και τόσο ιδανικό για καθημερινή χρήση.
Όσο απολαυστική είναι μια βόλτα σε ορεινό δρόμο με αυτό άλλο τόσο επίπονη και μαζωχιστική είναι η μετακίνηση σε πόλη.
RXρίστος το ίδιο ακριβώς ίσχυε και με το φίλο μου. Το ερωτεύτηκε και τελικά την πάτησε γιατί δεν ήταν το κατάλληλο αμάξι για τη χρήση που ήθελε να του κάνει. Κατά δηλωσή του το Cosmo χωρίς ιδιαίτερο σκίσιμο έβγαζε κάπου 17λ/100χλμ κατανάλωση.
Αν ο φίλος που ενδιαφέρεται το θέλει για βόλτες και ευκαιριακό σκίσιμο ΒΟΥΡ. Αν όμως θες κάτι πιο πρακτικό ψάξε προς turbo μεριά αν και να θυμίσω ότι και τα turba (sic) σε σκίσιμο μπορεί να καίνε και περισσότερο από το RX8. Σκίσιμο εννοώ pedal to the metal, όχι απλά σβέλτη οδήγηση. -
Ο φίλος travelman πριν μερικά ποστ έγραψε οτι οι MPS φωνάζουν να μπούν στο ρχ8...αν συνέβαινε κάτι τέτοιο δεν θα μπορούσαν τα μηχανικά μέρη του να έχουν αυτήν την διάταξη...
http://www.infokraft.gr/rx8_jpg/drivingdynamics04.jpg
http://www.infokraft.gr/rx8_jpg/drivingdynamics02.jpg
http://www.infokraft.gr/rx8_jpg/drivingdynamics21.jpg
και φυσικά θα έχανε όλα εκείνα τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν το ρχ8.
Τις επιδόσεις τις βρίσκεις σε πολλα αυτοκίνητα, είτε ακριβά είτε φθηνά...ένα κορυφαίο στήσιμο και κορυφαίο ζύγισμα με ότι αυτό συνεπάγεται, το βρίσκεις δύσκολα ακόμα και σε ακριβότερα αυτοκίνητα.
[/url]
-
Συμφωνώ. Οι άνθρωποι προσπάθησαν πάρα πολύ να πετύχουν αυτήν τη διάταξη μηχανικών μερών και να φτιάξουν ένα τόσο ισορροπημένο πλαίσιο. Θα ήταν κρίμα να το χάλαγαν με έναν ψηλό, βαρύ και αργόστροφο εμβολοφόρο κινητήρα.
-
EDDIE και εγώ αν δεν είχα το εταιρικό τώρα θα ήμουνα πολύ προβληματισμένος ειδικά με τις τιμές τις βενζίνης που αναμένονται...τραγικές! Ευτυχώς ο έρωτας κρατά γιατι έχω την 'πολυτέλεια' να το χαίρομαι όποτε θέλω και όχι αναγκαστηκά. Αν ζούσα σε μια επαρχιακή πόλη δεν θα το συζητούσα καν. Με τα 1000 και για πρώτο αμάξι.Αλλα η Αθήνα και έτσι όπως έχει γίνει το κυκλοφοριακό δεν προσφέρεται για τέτοια αυτοκίνητα.
Απο εμένα... αν ζείς Αθήνα και ψαχνεις για το 'ένα' αμάξι...άστο.
αν ζείς οπουδήποτε αλλού... πάρτο. -
Έχω την εντύπωση ότι αν τα media (περιοδικά, αντιπροσωπείες κ.λπ.) διαφήμιζαν το RX-8 σαν ένα τρίλιτρο σπορ αμάξι (σχετικά με την κατανάλωση) δεν θα υπήρχε παραπληροφόρηση / ράδιο-αρβύλα και το κοινό του θα ήταν καθαρά γνώστες του τι αγοράζουν. (βλ. περίπτωση Nissan 350Z).
Όταν ομως διαφημίζεται σαν το 1300άρι που βγάζει 200+ άλογα τότε αρκετοί άσχετοι ενθουσιάζονται και .. την πατάνε..
-
Επρεπε να περιμένω ότι δεν χώραγε του ΜΠΣ στο ΡοΧι αλλά πιστεύω πως άνετα με ελαφρές τροποποιήσεις θα χωράγανε ένα δίλιτρο με τούρμπο και 250 άλογα (του ΜΠΣ πρέπει να βγάζει καμία 280άρα στην πράξη, μιας και στους 4Τ δυαλύει τα χρονόμετρα και εδώ http://www.rri.se/ βγήκε ο πρωταθλητής όλων των μετρημένων οχημάτων!!)
Αφού συμφωνούν και οι χρήστες όπως ο Χρήστος ότι είναι δεύτερο όχημα εξακολουθώ να απορώ γιατί το βγάλαν 4θέσιο...
-
Σ'αυτό νομίζω πως θα συμφωνήσω. Είναι πολύς ο κόσμος που διψάει για το φτηνό γκάζι και γι'αυτό την πατάνε τελικά. Κάτι άλλο που παραβλέπουν είναι ότι τα πολύ ισχυρά και γρήγορα αυτοκίνητα έχουν και αυξημένα κόστη κατοχής και συντήρησης (από βενζίνες μέχρι επισκευές). Πολλοί είναι αυτοί που την πατήσανε έτσι και βλέπουμε σήμερα αρκετά RX-8 να πωλούνται σε τιμές πολύ χαμηλότερες από ό,τι θα έπρεπε.
-
Ο χρήστης travelman έγραψε:
Αφού συμφωνούν και οι χρήστες όπως ο Χρήστος ότι είναι δεύτερο όχημα εξακολουθώ να απορώ γιατί το βγάλαν 4θέσιο...- Για να πουλήσουν περισσότερα σε ανθρώπους που πλησιάζουν σε ηλικία γάμου ή η γυναίκα τους τους χάρισε απόγονο
- Για να δείξουν ότι ένα τετραθέσιο κουπέ με τέσσερις πραγματικές θέσεις μπορεί να είναι πραγματικά εξαιρετικά καλοστημένο
- Για να το πλασάρουν ως κάπως πρακτικό ώστε να κάμψουν τις αντιστάσεις ανθρώπων που θα δίσταζαν αν ήταν αυστηρά διθέσιο (άτομα που κατά καιρούς βάζουν και την παρέα τους στο αυτοκίνητο)
Αυτά υποψιάζομαι εγώ.
Mazda RX-8 μεταχειρισμένο - Η γνώμη σας?