-
Eπειδη κρινω απο τον ανταγωνισμο λεω να αξιζει τα λεφτα του το 350Ζ ...
-
Ο χρήστης Thanix έγραψε:
Tι εχει η nissan???
Γιατι να μην πουλας ενα καλυτερο αυτοκινητο απο την Ζ4 ακριβοτερα απο αυτη?
Γιατι πρεπει να πληρωνω το καθε golf,a3,bmw1,merc a class κτλ ακριβα επειδη εχουν ονομα στην πιατσα?
Για μενα η τιμη του 350Ζ ειναι λογικοτατη...οπως πχ και η τιμη της elise που αλλοι λενε οτι ειναι ακριβη...
Αφου ειναι αμαξαρες...πρεπει επειδη ειναι nissan να πουλιεται 20χιλιαρικα?Ένα μέρος της τιμής που πουλάς περιλαμβάνει και το placement του προϊόντος σου... η bmw μπορεί να πουλάει brand... η porsche μπορεί να πουλάει brand... η nissan δεν μπορεί να πουλάει στην ίδια τιμή με τις παραπάνω ένα εφάμηλλο προϊον... ή θα είναι καλύτερο προϊόν και στην ίδια τιμή, ή θα είναι εφάμηλλο και φθηνότερο... και την ίδια άποψη έχουν και στη nissan.
Έξω οι τιμές του 350Ζ (και τώρα του 370) είναι νορμάλ και ακολουθούν μια χαρά την παραπάνω λογική όσον αφορά στην απόσταση που κρατάνε (με αποκορύφωμα φυσικά την Αμερική όπου το 370Ζ Roadster ξεκινάει απο 37Κ usd και η Ζ435 απο 52Κ usd)...
Στην Ελλάδα τώρα οι τιμές τους είναι άλλη ιστορία και σε φέρνουν προ ιστορικών διλλημάτων (350Ζ ή Cayman )...
ασε που δεν πήγαινε και βήμα αυτο το 350Z... -
Ειναι δυνατον να εχεις τετοιο διλλημα? Cayman με χερια-ποδια ψηλα!
Καλο, ωραιο παιχνιδιαρικο και σβελτο το Datsun, αλλα μεχρι εκει...Edit: Εξαλλου ειναι σαφως πιο φτηνο το 350Ζ. Πλεον βρισκεις με 25-28κ
ανετα...Cayman της προκοπης κατω απο 38-40κ δυσκολο... -
Ας συνεχίσω το .... Εϊναι πανάκριβο το Ζ, και δεν είναι πανάκριβο το S3
Στο φινάλε είναι ένα μικρομεσαίο hatch που κοστίζει όσο ένα evo. Και από που προκύπτει ότι η Ζ4(η προηγούμενη), είναι καλύτερη από το 350;
Και επί του ΡΧ. Δεν είμαι σίγουρος ότι η mazda έκανε λάθος. Έβγαλε ένα αμάξι, που έχοντας την παγίδα του κόστους χρήσης, είχε πολύ χαμηλή τιμή. Η εταιρεία πούλησε τρελά νούμερά, αλλά εισέπραξε και πολύ γκρίνια από τον 'άσχετο' χρήστη. Εαν η τιμή του ήταν ακριβότερη, θα είχε πουλήσει σαφώς λιγότερα, αλλά θα είχε πέσει σε περισσότερο συνειδητοποιημένους αγοραστές. Και θα είχε αφήσει πίσω του καλύτερες αναμνήσεις -
Kyr είναι θέμα και που θα πέσεις, όταν πριν λίγα χρόνια ενδιαφέρθηκα και εγώ, ο πωληταράς φρόντισε να μου πει ότι είναι 1300άρι και με πάνω απο 200 άλογα ιπποδύναμη και έχει τα χαμηλά τέλη κυκλοφορίας και το μόνο κακό που έχει είναι το στενό ανοιγμα του πορτ μπαγκάζ!!!
Αν ήμουν ανίδεος ... θα το θεωρούσα 'δώρο της Mazda στην παγκόσμια νεολαία'! -
Ο πωλητής θέλει να πουλήσει. Και ο αγοραστής ωφείλει να γνωρίζει.
Μπήκε ένας θείος στη mazda για το 6άρι, και είδε δίπλα το ΡΧ-8. Σου λέει τετράπορτο-λιγότερα τέλη-περισσότερο γκάζι-πισωκίνητο κλπ. 'Δε γ@μίς, ας ανοίγουν οι πίσω πόρτες ανάποδα. Η διαφορά είναι και μικρή για τα άλογα, αρέσει και στον μικρό περισσότερο(ο γιος του καμιά 13-14 δεν μιλούσε και ήλπιζε για το αναπάντεχο), θα το κλείσω'...
Μόλις του εξηγώ, ότι δεν κάνει για τη χρήση που το θέλει(δύσπιστος ήταν ο μπάρμπας ), με ρωτάει σιγά σιγά:' Και δε με λες, και το 6άρι τα ίδια σκατά είναι;;'
Τι να του πεις του ανθρώπου;; Ότι το το ΡΧ-8 είναι αμαξάρα και δεν έχει καμιά σχέση με το 6; Ο άνθρωπος πριν είχε δει passat,avensis, vectra κλπ
Οπότε ο πωλητής στην προσπάθεια για μια πώληση, θα κρύψει και κάποια πραγματάκια. Δίνουν σε κανένα το manual για να το διαβάσει;; Ο Σ μιλούσε για 7 χρόνια εγγύηση(μετά 10).... Αν δεν ρωτούσες πόσα από αυτά ήταν εργοστασιακή, δεν μιλούσε κανείς.
Και ο πωλητής λοιπόν σου λέει, ότι από το να μην πάρει το 6άρι και διαλέξει κανα mondeo, ας του φορτώσω τον wankel...H mazda, όπως λές, έκανε δώρο στην παγκόσμια νεολαία. Αλλά με παραχωρήσεις. Δηλαδή πριν βγει το 8άρι, τι μπορούσες να αγοράσεις στα χρήματα αυτά, που να σου προσφέρει τα ίδια;
-
Ο χρήστης coupeas έγραψε:
Φιλε rXristo το 7ρι που με περασε απλά δειχνει οτι το 8ρι δεν μπορει να συγκριθει δε καμμια περιπτωση μαζί του.Οσον αφορα την αναρτηση.Σιγουρα ενας που ξερει βαζει και την καταλληλη οποτε ναι αλλαζει προς το καλυτερο η οδικη συμπεριφορα .
Θαυματα δεν γίνονται ,βελτιωσεις ομως γίνονται.
Ουτε στο ονειρο σου εκεινο το rx7.
Για παρουσίαση πήγαινε σε ελληνικο καγκουρικο περιοδικό.Παρ'ολα αυτά ηταν προσεγμενο σε όλα.Ειναι αξιοθαυμαστο να στριβει ενα αυτοκινητο με περισσότερα χιλιόμετρα απ'οτι νορμαλ και να σταματα ακόμα πιο γρηγορα.
Λεπτομερειες δεν προλαβαινα να ρωτησω ,όμως αυτο που ειδα σιγουρα ηταν περα της καθε προσδοκίας ενος rx8.
Ευτυχως που εχει αδελφικός μου φιλος το cosmo που τρεχει και στο πανελληνιο καρτ και εχει οδηγήσει και τα δυο και παραδέχεται οτι απλα δεν υπάρχει συγκριση.Δέχεται επίσης οτι το rx7 χριζει βελτίωσης στην οδική συμπεριφορά.Φίλε κουπέα δεν το βλέπω φυσικά ούτε στο όνειρό μου εκείνο το ρχ7 και γιατι δεν θέλω να το δώ. Αυτά τα αμάξια είναι φτιαγμένα για να πηγαίνουν στην ευθεία. Μην πιάσουμε το θέμα τώρα οτι τα βελτιωμένα αμάξια βελτιώνονται σε έναν συγκεκριμένο τομέα και πηδ@νε έναν άλλο...όπως είπες και εσύ στο τομέα του στησίματος απλά υπάρχει μια βελτίωση, καμία after market ανάρτηση δεν μπορεί να διαχειριστεί 640 άλογα σε ένα αμάξι που έχει φτιαχτεί για να έχει 240. Τώρα για το τι λέει ο αδελφικός σου φίλος με βάζει σε σκέψεις για την κριτική του ικανότητα απο την στιγμή που άλλοι επαγγελματίες ανα τον κόσμο λένε ακριβώς το αντίθετο στο κομμάτι στριψίματος για τα 2 αυτά αμάξια όπως επίσης και η ίδια η Mazda.
Και φυσικά αυτό το ρχ7 που είδες ήταν πέρα κάθε προσδοκία ενός ρχ8...640 άλογα είναι αυτά. Είναι όμως μέσα στις προσδοκίες μου για τους Wankel
http://www.fastestlaps.com/comparisons/ ... _RX-7.html
και μιά αναφορά με ένα ρχ8 νορμαλ και ένα ρχ7 νορμαλ -
To RX7 ακόμα και σήμερα φαίνεται πιο σπορ σε σχέση με τα χλιαρότατα αυτοκίνητα που κυκλοφορούν σήμερα. Εγώ κάθε φορά που θα πετύχω κάποιο στον δρόμο, θα σταματήσω να το κοιτάξω! Επιθετική εμφάνιση σε συνδυασμό με έναν εκρηκτικό (κυριολεκτικά κ μεταφορικά) κινητήρα. Όπως και να το κάνουμε όμως, όταν φοβάσαι τα πειράκια πιο πολύ και από τον Πάσσαρη αν φοράς στολή ΕΛΑΣ, ε αυτό το καταδικάζει ελαφρώς. Αν είναι να φορέσεις την μισή Ιαπωνία άφτερ μάρκετ για να κρατήσει λίγο περισσότερο, άστο...
Είχε ένα κατάμαυρο ο θείος μου όταν ήμουν πολύ μικρός και το καθόμουν και το χάζευα. Έλεγα, τι να ναι αυτό το πράγμα? Με γοήτευε παρότι δεν γνώριζα περί τίνος πρόκειται...
Επίσης έβλεπα ένα best motoring και μεταξύ αρκετών σπορ (με πολλά extra) αυτοκινήτων, στον 'τελικό' πήγαν ένα gtr 650 ps και ένα rx7 450 ps. Ήμουν 1000% ότι θα κερδίσει το gtr, αλλά μου άρεσε που το ρχ έφτασε μέχρι εκεί. Παρόλα αυτά κέρδισε το ρχ! Βέβαια η οδήγησή του ήταν τρομερά δύσκολη, έβλεπες τα ανάποδα να γίνονται αστραπιαία (πως βλέπεις καμμιά φορά στην Φ1), ενώ το gtr πήγαινε και λίγο μόνο του.
-
παιδια πιστευω οτι οσοι εχουν οδηγησει εστω και μια γρηγορη βολτα το ρχ8 εχουν παρει μια γευση για το τι σημαινει σπορ κατασκευη...παρολα αυτα για τα οσα αρνητικα ακουγονται για μενα ευθυνονται οι ιδιοι οι κατοχοι και η αντιπροσωπεια...οι πρωτοι γιατι επερναν κατι που δεν γνωριζαν...
ναι το αμαξι καιει 3-4 λιτρα παραπανω για τα αλογα του...εχει ακριβοτερη συντηρηση απο ενα 1300αρη, θελει λιγο περισοτερο προσοχη(λαδια,ζεσταμα κτλ),δεν κανει για καθημερινη χρηση ιδιαιτερα λογω βενζινης...
και σε ολα αυτα οι περισσοτεροι προκατελημενοι με το βανκελ εκαναν μετρησεις συμπιεσης και αν ηταν εστω και στο οριο εβγαιναν και ελεγαν οτι εσπασε η μηχανη τους και αλλα τοσα ενω το μοτερ τους δουλευε σαν καινουργιο...(μην ζεχασουμε και περιστατικα που εβρισκαν νορμαλ νουμερα σε μια δευτερη,υστερα απο μια χαμηλη πρωτη μετρηση).
Σας πληροφορω οτι ελαχιστα ηταν αυτα που πραγματικα εσπασαν(λογω ιδιοκτητη (συντηρηση,βελτιωσεις,αθλια μεταχειρηση) η λογω αστοχιας υλικου,ενω υπαρχουν πολλα με 100000+ γρηγορα χλμ που συνεχιζουν να γραφουν απροβληματιστα(στο αμερικα εχουν ξεπερασει τα 100000 μιλια...)
απο την αλλη η αντιπροσωπεια με την τιμολογιακη της πολιτικη(ξεκινησε τα cosmo απο 40000 και τα εφτασε καποια στιγμη 30000)εριξε την μεταπωλητικη αξια τους,και με την αγνοια των μηχανικων της εξοργισε περισσοτερο τους ιδιοκτητες...
οσο για το αν ειναι γρηγορο η οχι θα αναφερω ενα προσωπικο παραδειγμα...προσφατα εκανα τεστ drive το διλιτρο sirroco.ναι το αυτοκινητο ειναι γρηγορο εχει ροπη,αλλα το ροχι ειναι σε αλλο cosmo...με μια ταχυτητα κατω στροφαρει σαν δαιμονισμενο και δεν με εκανε να ζηλεψω καθολου την παραπανω ροπη...οσο για το στησιμο,δεν σχολιαζω καν...
εαν και μπηκα στο πειρασμο να συγκρινω δυο τελειως διαφορετικα αμαξια(την στιγμη που στο εξωτερικο το συγκρινουν με 350ζ και πανω),θελω να καταληξω στο εξης. θελεις πισωκινητο αυτοκινητο με ολα οσα μπορει να σου προσφερει θετικα και αρνητικα?το παιρνεις,αλλιως θα το δωσεις πισω μετα απο 5-6 μηνες... -
Το ροχι-8 το πήρε μετάχειρο πριν από λίγους μήνες ένας φίλος οικογενειάρχης με 2 παιδιά, που το πρώτο του αυτοκίνητο είναι ένα Μάζντα 3. Το βρήκε από τον αντιπρόσωπο στον οποίο έκανε σέρβις στο δικό του, και το αγόρασε 15.000.
Η λογική του ήταν να το πάρει για την πλάκα του και όσο αντέξει. Σε τέτοια τιμή παίρνεις κάτι που είναι εκτός από αρκετά εμφανίσιμο και αρκετά σπορ για να το φχαριστηθείς, χωρίς να καταξοδευτείς.
Ήταν πλήρως ενημερωμένος για τις όποιες ιδιαιτερότητές του και τα μείον του, αλλά δεν προήθηκε διότι όπως λέει, η τιμή του είναι μην το πεις πουθενά καθότι λόγω μικρού κυβισμού, ηλικίας, αλλά και ειδικών χαρακτηριστικών, είναι σχεδόν απαξιωμένο στα μάτια των περισσοτέρων που όμως βλέπουν επιφανειακά. -
Ο χρήστης dstou έγραψε:
Το ροχι-8 το πήρε μετάχειρο πριν από λίγους μήνες ένας φίλος οικογενειάρχης με 2 παιδιά, που το πρώτο του αυτοκίνητο είναι ένα Μάζντα 3. Το βρήκε από τον αντιπρόσωπο στον οποίο έκανε σέρβις στο δικό του, και το αγόρασε 15.000.
Η λογική του ήταν να το πάρει για την πλάκα του και όσο αντέξει. Σε τέτοια τιμή παίρνεις κάτι που είναι εκτός από αρκετά εμφανίσιμο και αρκετά σπορ για να το φχαριστηθείς, χωρίς να καταξοδευτείς.
Ήταν πλήρως ενημερωμένος για τις όποιες ιδιαιτερότητές του και τα μείον του, αλλά δεν προήθηκε διότι όπως λέει, η τιμή του είναι μην το πεις πουθενά καθότι λόγω μικρού κυβισμού, ηλικίας, αλλά και ειδικών χαρακτηριστικών, είναι σχεδόν απαξιωμένο στα μάτια των περισσοτέρων που όμως βλέπουν επιφανειακά.Κοιτα υπαρχουν και φθηνοτερα απο € 15.000 τωρα απο εκει και περα οποιος το επιλεγει σαν αμαξι δεχεται και ολα τα οποια μειονεκτηματα του, αλλα απορω οικογενειαρχης με 2 παιδια που εκανε τετοια κινηση. ΠΟυ χωρανε μουλεσ???? Τωρα αυτο περι απαξιωσης των περισσοτερων που το βλεπουν επιφαενιακα κατι τετοια λεει και ο Γιωργακης για τη χωρα μετα το ΔΝΤ
Αν ο φιλος σου διαθετει 15.000 για πεταμα καλα εκανε τοτε. -
Ο χρήστης toxotis έγραψε:
Ήταν πλήρως ενημερωμένος για τις όποιες ιδιαιτερότητές του και τα μείον του, αλλά δεν προήθηκε διότι όπως λέει, η τιμή του είναι μην το πεις πουθενά καθότι λόγω μικρού κυβισμού, ηλικίας, αλλά και ειδικών χαρακτηριστικών, είναι σχεδόν απαξιωμένο στα μάτια των περισσοτέρων που όμως βλέπουν επιφανειακά.Κοιτα υπαρχουν και φθηνοτερα απο € 15.000 τωρα απο εκει και περα οποιος το επιλεγει σαν αμαξι δεχεται και ολα τα οποια μειονεκτηματα του, αλλα απορω οικογενειαρχης με 2 παιδια που εκανε τετοια κινηση. ΠΟυ χωρανε μουλεσ???? Τωρα αυτο περι απαξιωσης των περισσοτερων που το βλεπουν επιφαενιακα κατι τετοια λεει και ο Γιωργακης για τη χωρα μετα το ΔΝΤ
Αν ο φιλος σου διαθετει 15.000 για πεταμα καλα εκανε τοτε.Ειναι το δευτερο αμαξι του απο οτι καταλαβα,για πρωτο εχει το μαζντα 3.
-
vmasto
Στατιστικά μέλους
Εγγραφή:20/04/10 19:27Τελευταία επίσκεψη:20/04/10 21:47Συνολικές δημοσιεύσεις:4 |μαλλον ο φιλος δεν ενδιαφερεται και πολυ για την γνωμη μας.
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Αν ο φιλος σου διαθετει 15.000 για πεταμα καλα εκανε τοτε.Ειναι το δευτερο αμαξι του απο οτι καταλαβα,για πρωτο εχει το μαζντα 3.
μμμ εχεισ δικιο αλλα και αυτος αντι να παρει το 6, μου εχει 2 με μικρους χωρους εμενα ο γαμπρος μου με 2 παιδια και εχει αστρα και δεν την παλευει και εχει παραγγειλει το touran, anyway Περι ορεξεως κολοκυθοπιτα
-
Ο χρήστης kyr80 έγραψε:
Ας συνεχίσω το .... Εϊναι πανάκριβο το Ζ, και δεν είναι πανάκριβο το S3
Στο φινάλε είναι ένα μικρομεσαίο hatch που κοστίζει όσο ένα evo. Και από που προκύπτει ότι η Ζ4(η προηγούμενη), είναι καλύτερη από το 350;
Και επί του ΡΧ. Δεν είμαι σίγουρος ότι η mazda έκανε λάθος. Έβγαλε ένα αμάξι, που έχοντας την παγίδα του κόστους χρήσης, είχε πολύ χαμηλή τιμή. Η εταιρεία πούλησε τρελά νούμερά, αλλά εισέπραξε και πολύ γκρίνια από τον 'άσχετο' χρήστη. Εαν η τιμή του ήταν ακριβότερη, θα είχε πουλήσει σαφώς λιγότερα, αλλά θα είχε πέσει σε περισσότερο συνειδητοποιημένους αγοραστές. Και θα είχε αφήσει πίσω του καλύτερες αναμνήσειςρε συ ποτε δεν ηταν ευκαιρια το s3 , οταν βγηκε ομως ηταν και φθηνοτερο απο τα εβο και λοιπα (προσφεροντας σου οχι και τοσο χειροτερες επιδοσεις, με σημα και πολυτελεια, μην τα ξαναλεμε..) , αρα μην απορεις που πουλησε τοσο, πλεον ειναι τραγικα ακριβο και δεν πολυαξιζει
εδω ομως λεμε τι γινεται με το rx8 και σου λεω οτι ολα αυτα τα ιαπωνικα σε αλλες χωρες ειναι φθηνα, μονο εδω μας τα πουλανε χρυσαφι για να το παιζει ιστορια ο εδω αντιπροσωπος..
στη μαζντα πουλησαν σε κανονικη τιμη πού ειναι το κακο σε αυτο?
στο κατω κατω η audi , bmw κτλ ειναι ακριβες παντου, η νισσαν ειναι ακριβη μονο στο ελλαντα
για αυτο και δεν πουλαει , ουτε προκειται να πουλησει
οσο για το rx , το κακο δεν εγινε επειδη πουλησε..
γιατι και στην αμερικη θα το πηρε ο καθε καμμενος καγκουραςτο κακο εγινε λογω της ιδιαιτεροτητας του
αν εξω ο αλλος πηρε το 350Ζ με τον V6 αμερικανια που δεν παθαινει τιποτα και δεν προκειται να τον απασχολησει ποτε, εννοειται οτι θα εχει καλυτερη γνωμη για το προιον του σε σχεση με αυτον που ταλαιπωρηθηκε απο βανκελ..
κανενα αυτοκινητο δε πρεπει να σε ταλαιπωρει και αυτα με τις ιδιαιτεροτητες δεν ενδιαφερουν το κοσμο και ουτε θα πρεπε
αρα το οποιο κακο δεν εχει να κανει με την ελλαδα που ειναι μια σκατουλα, αλλα με ολο το κοσμο
και οχι δε δεχομαι οτι εξω το πηραν ψαγμενοι και μονο εδω το πηραν ασχετοι -
Ο χρήστης toxotis έγραψε:
μμμ εχεισ δικιο αλλα και αυτος αντι να παρει το 6, μου εχει 2 με μικρους χωρους εμενα ο γαμπρος μου με 2 παιδια και εχει αστρα και δεν την παλευει και εχει παραγγειλει το touran, anyway Περι ορεξεως κολοκυθοπιτα
σιγά μην πάρεις και τροχόσπιτο για 2 παιδία...
έλεος, και σε πούντο μια χαρά χωράει 4μελής οικογένεια... -
Ο χρήστης red_monster έγραψε:
σιγά μην πάρεις και τροχόσπιτο για 2 παιδία...
έλεος, και σε πούντο μια χαρά χωράει 4μελής οικογένεια...+1
-
+2
Η κορούλα γνωστού μου με ροχί μόλις κάτσει πίσω φωνάζει 'μπαμπά, γύρω-γύρω'... -
Ο χρήστης morpheus έγραψε:
+2
Η κορούλα γνωστού μου με ροχί μόλις κάτσει πίσω φωνάζει 'μπαμπά, γύρω-γύρω'... -
Ο χρήστης xenos έγραψε:
To RX7 ακόμα και σήμερα φαίνεται πιο σπορ σε σχέση με τα χλιαρότατα αυτοκίνητα που κυκλοφορούν σήμερα. Εγώ κάθε φορά που θα πετύχω κάποιο στον δρόμο, θα σταματήσω να το κοιτάξω! Επιθετική εμφάνιση σε συνδυασμό με έναν εκρηκτικό (κυριολεκτικά κ μεταφορικά) κινητήρα. Όπως και να το κάνουμε όμως, όταν φοβάσαι τα πειράκια πιο πολύ και από τον Πάσσαρη αν φοράς στολή ΕΛΑΣ, ε αυτό το καταδικάζει ελαφρώς. Αν είναι να φορέσεις την μισή Ιαπωνία άφτερ μάρκετ για να κρατήσει λίγο περισσότερο, άστο...Είχε ένα κατάμαυρο ο θείος μου όταν ήμουν πολύ μικρός και το καθόμουν και το χάζευα. Έλεγα, τι να ναι αυτό το πράγμα? Με γοήτευε παρότι δεν γνώριζα περί τίνος πρόκειται...
Επίσης έβλεπα ένα best motoring και μεταξύ αρκετών σπορ (με πολλά extra) αυτοκινήτων, στον 'τελικό' πήγαν ένα gtr 650 ps και ένα rx7 450 ps. Ήμουν 1000% ότι θα κερδίσει το gtr, αλλά μου άρεσε που το ρχ έφτασε μέχρι εκεί. Παρόλα αυτά κέρδισε το ρχ! Βέβαια η οδήγησή του ήταν τρομερά δύσκολη, έβλεπες τα ανάποδα να γίνονται αστραπιαία (πως βλέπεις καμμιά φορά στην Φ1), ενώ το gtr πήγαινε και λίγο μόνο του.
Μαλλον αυτο λες...
Aλλο ενα, ισως λιιιγο πιο γρηγορο...
http://www.youtube.com/watch?v=sr2WPA9s ... re=related
Mazda RX-8 μεταχειρισμένο - Η γνώμη σας?