-
Ο χρήστης RXristos έγραψε:
.......... πόσο σου στοίχησε το σερβις των 30.000χλμ αν το έχεις κάνει ή αν ξέρεις πόσο θα σου στοιχήσει στην VW αν είναι ΝΑ το κάνεις... κάτι 250αρια μινιμουμ και 500αρια 600αρια που ακούγονται απο κατόχους VW είναι ψεματα????Για το σέρβις του GTI να σου πω ότι:
'μικρό' σέρβις (το οποία δεν είναι απαραίτητο κατά το βιβλίο του κατασκευαστή, αλλά το ζητάει η αντιπροσωπεία, και αν δεν το κάνεις δεν χάνεις την εγγυήση), ανά 15Κ χλμ.
Κόστος : 140 ευρώ (100 ευρώ τα λάδια-5λτ συνθετικό, 20 ευρώ φίλτρα και 25 εργασία)Κανονικό ('μεγάλο') σέρβις κάθε 30κ χλμ κόστος 350 ευρώ περίπου (όλα τα παραπάνω + ΄διάφορα άλλα αναλώσιμα + εργασίες, που δεν θυμάμαι τώρα και δεν μπορώ να ανατρέξω να τις βρω, αλλά αν θέλεις μπορώ να να επανέλθω).
Δεν λέω, προσωπικά, ότι είναι φθηνό (αλίμονο) αλλά αγοράζοντας ένα τέτοιο αυτοκίνητο δεν περίμενα κάτι χαμηλότερο.
Ανάλογα θα πρέπει να κινείται και ο υποψήφιος αγοραστής του RX8. Αγοράζεις ένα σπορ-κουπέ αυτοκίνητο με εξεζητημένες επιλογές σε τεχνολογία. Πρέπει να είσαι συνειδιτοποιημένος ότι θα έχει κόστος, χρήσης. Αν δεν είσαι - πρόβλημά σου (δεν απευθύνομαι προσωπικά...τρόπος του λέγειν)!!!
Προσωπικα μου αρέσει πολύ αυτό το αυτοκίνητο και οι λόγοι μη αγοράς του από εμένα έχουν να κάνουν ακριβώς με το ότι έψαχνά για ένα αυτοκίνητο με all-around χαρακτήρα. To RX έχει περιορισμούς εκεί (πολή + κατανάλωση κλπ) -
Γιατί μπερδεύεστε? Βάλτε κάτω τα facts όπως αυτά γράφτηκαν απο ιδιοκτήτες εδω μέσα, και θα προκύψει απο μόνο το το σε ποιούς απευθύνεται το RX-8 και σε ποιούς οχι.
Facts:
.Είναι τρομερά καλοστημένο ΣΠΟΡ αυτοκινητο, φοβερό στην οδήγηση και στο engineering. Είναι για λάτρεις της οδήγησης - έχει κίνηση στο σωστό άξονα.
.Μπορεί να μεταφέρει και 4 ατόμα με καποιες αποσκευές.
.Καταναλώνει Χlt/100km (τα αντεχεις-το παιρνεις, δεν τα αντεχεις το αφήνεις)
.Πρέπει να είσαι σχολαστικός με τον έλεγχο των λαδιών
.Μπορεί να γίνει κουραστικό στις καθημερινές μετακινήσεις (περι ορέξεως)
.Θέλει προσοχή και καλό έλεγχο όταν το αγοράζουμε 2ο χέρι (όπως όλα άλλωστε)
.
.Συμπληρώστε παρακάτω ότι ξεχνάω τώρα, και έχετε το τί ειναι το RX-8. Σας κάνει? Το αγοράζετε, Οχι? το αφήνετε. Dead simple.
-
Ο χρήστης adis4gr έγραψε:
........η σιγουρια απο που πηγαζει?από εδώ:
25-35Κ για 4θεσιο γρηγορο και μουρατο κουπε με 1300cc τραβηξαν σαν τα σκατα την μυγα , τον ΕΛΛΗΝΑ
δεν είναι όλοι οι αγοραστές συνειδητοποιημένοι, όσον αφορά το κόστος χρήσης ενός οχήματος.
-
Ο χρήστης gmantz έγραψε:
.Θέλει προσοχή και καλό έλεγχο όταν το αγοράζουμε 2ο χέρι (όπως όλα άλλωστε)
.
.αυτό ρωτάω ρε παιδιά. τι πρέπει να προσέξει κάποιος που αγοράζει 2ο χέρι?
και δεν εννοώ τρακαρισμένο και γυρισμένα χλμ αλλά τα σχετικά με αυτό προβλήματα ή αδυναμίες όπως και αλλαγές ανα make year.επίσης πόσο έρχονται περίπου τα
04
05
06 -
cosworth εγώ ο ίδιος είπα οτι το 8αρι καίει περισσότερο μέσα στην πόλη απ'οτι στην εθνική αλλα και με πιο αμάξι δεν συμβαίνει αυτό. Απλά το 8αρι στην πολή καίει υπερβολικά σε σχέση με άλλα αντίστοιχα. Τα 2 λίτρα διαφορά ΔΕΝ είναι λόγος για να αποφύγεις ένα αμάξι, όσον αφορά τα ταξίδια πάντα. Εκτός και σκέφτεσαι το 15ευρώ παραπάνω που θα ξοδέψεις. Δεν μου απάντησες όμως πόσο σου στοίχησε το σερβις των 30.000χλμ αν το έχεις κάνει ή αν ξέρεις πόσο θα σου στοιχήσει στην VW αν είναι ΝΑ το κάνεις... κάτι 250αρια μινιμουμ και 500αρια 600αρια που ακούγονται απο κατόχους VW είναι ψεματα????
Καταρχήν να δηλώσω άσχετος από το RX8. Δεν πάω να βγάλω το ένα αυτοκίνητο καλύτερο από το άλλο. Απλά είπα τι γίνεται με το Gti αφού το έχω και ξέρω..
Τα 500-600
-
Αν έχει γίνει πολύ σοβαρό flooding τον πουλ@ και το χέρι στην τσέπη σου Ούτε εγγύηση ούτε τίποτα.
Αλλα πρίν το βάλεις στην τσέπη υπάρχουν εναλακτικές διαδικασίες για να ξαναπάρει. Η μία είναι η αποσύνδεση της αντλίας βενζίνης είτε απο τις ασφάλειες είτε απο την ίδια την αντλία που είναι κάτω απο το πίσω αριστερό κάθησμα και η αλλή (δωσμένη απο την ίδια την Μάζντα) είναι το μιζάρισμα με τέρμα πατημένο γκάζι (όταν είναι σβηστό το αμάξι και πατάς τερμα γκάζι την ώρα που μιζάρεις δεν ψεκάζει, τουλάχιστον στο ρχ8, δεν ξέρω για τα υπόλοιπα με ηλεκτρονικό γκάζι). Έτσι στεγνώνουν τα μπουζί και πέρνει. Οι περισσότεροι που ξέρουν αυτές τις απλές διαδικασίες την έχουνε γλυτώσει, όσοι δεν τις ξέρουν το μπουκώνουν περισσότερο δίνοντας μιζιές χωρίς να πατάνε γκάζι η με ελάχιστο γκάζι και έτσι τα μουσκέυουνε περισσότερο. Στο ρχ8 η άγνοια σκοτώνει ...την τσέπη...Φίλε RXristos αυτό με την μίζα με 'ανατρίχιασε' λίγο γιατι να ακούω να μιζαρει και να μην παίρνει μπρος υπάρχει κίνδυνος να μείνει απο μίζα έτσι δεν είναι;
να ρωτήσω και κάτι άλλο που μπορει να είναι και βλακεία αλλά αν το αφήσεις με βρεγμένα μπουζι δεν μπορούν να στεγνώσουν μόνα τους;;αν θέλει να πάρει κάποιος ένα δεύτερο χέρι, όπως ρώτησαν τα παιδιά, τι θα πρέπει να κοιταξει κανείς πέρα απο τα συνηθισμένα;;
-
Στο θεμα της καταναλωσης να κανω μια απλη ερωτηση...Σχεδον ολοι εχετε οδηγησει ενα απλο κα ταπεινο 1.4 οποιασδηποτε εταιριας σωστα....??Οι νορμαλ ταχυτητες ειναι 140 με 160χλμ στην Ε.Ο σωστα....???Εχετε παρατηρησει ποτε την καταναλωση στο trip computer??Και επαναλαμβανω....Μιλαω για ενα απλο 1.4 με 80 αντε 90hp......Ειναι κοντα στα 11 με 12ltr η κανω λαθος???Ειναι τοσο χαοτικη η διαφορα δηλαδη των 2ltr αντε 3ltr..??Το ιδιο ταξιδι θα κανεις με το ενα αυτοκινητο και το ιδιο με το αλλο....??Για μεσα στην πολη δεν το συζηταω,εγω γνωριζοντας οτι στην δουλεια μου για παραδειγμα θα παω με το Μετρο και οχι με το 8αρι μου ηταν σημαντικο στο να το αποκτησω.Αλλος μπορει να μην εχει αυτη την δυνατοτητα και να μην μπορει να αποφυγει την καθημερινη χρηση..Αν ειχα αυτα τα δεδομενα,σιγουρα θα το σκεφτομουν διαφορετικα.Αλλα για αλλους το αυτοκινητο ειναι απολαυση και για αλλους καθημερινο εργαλειο...Δοξα τον Θεο υπαρχουν παρα πολλα μοντελα για ολα τα γουστα και ειναι εντελως ακυρη η συγκριση που γινεται αυτη την στιγμη..Ο καθενας μπορει να λεει οτι θελει και ισχυριζεται οτι θελει,σημασια εχει ο υποψηφιος αγοραστης να εχει κανει την σωστη ερευνα αγορας πριν καταληξη καπου και οχι υποκινουμενος απο ενα ωραιο περτυλιγμα να παει να 'ακουμπησει' τον ιδρωτα του σε κατι το οποιο μετα απο λιγο θα μετανιωσει..Γιαυτο και οι τιμες απο το 8αρι εφαγαν φουντο...Γιατι αγοραστηκαν απο ευκαιριακους πελατες και οχι συνειδητοποιημενους οδηγους..Μιλατε για προβληματα....Ξερετε κανενα αυτοκινητο νεας γενιας που να μην εχει αρκετα κουσουρια???Πειτε μου ποιο ειναι και το συζηταμε....Π.χ απεξω απο τον Φιλοσιδη βλεπω καθε μερα τουλαχιστον 2 με 3 καινουργια GT με προβλημα....Το ιδιο στον Σπανο και τον Σιττα Φλασκη...Το ιδιο και στον Παπασταθη Subaru με καινουργια Forester..Θελετε να μιλησουμε για τον Σαρακακη???Αυτη την περιοδο που ολα τα μοτερ ειναι πουσαρισμενα με psi στον Θεο μιλαμε ακομα για flooding και σπασμενους καταλυτες οταν αλλα σπανε μοτερ???Αυτα που δεν θα εχουν κουσουρια θα ειναι 'αποστειρωμενα' οδηγικα...Καπου κερδιζεις και καπου χανεις...Σημασια εχει τι θες και τι οι συνθηκες σου επιβαλουν....Για μενα το 8αρι εχει 15 διαφορετικα καλα και ενα κουσουρι...Που στο κατω κατω το ξερω και δεν θα μου το βγαλει στην πορεια για να τρεχω και να μην φτανω....Το αγορασα οντας σιγουρος και δεν εχω μετανιωσει λεπτο που το εκανα...Αυτα.Ελπιζω να μην σας κουρασα..
-
Προς Random(booboo)
Φιλε απο τα λεγομενα σου(οχι μονο στο συγκεκριμενο θεμα...), ο μονος αναξιοπιστος και καμενος απο οτι φαινεται εισαι εσυ...διακρινω μια ειρωνια στο να σχολιαζεις διαφορα θεματα η οποια γινεται προκλητικη...
Οσον αφορα στο θεμα καταναλωσης(η οποια κυμαινεται μεταξυ εμου και RXristos) εγω ο ιδιος συμβουλεψα τον φιλο μας οτι εαν κανει πολλα χιλιομετρα(100+) δεν συμφερει ως πρωτο αυτοκινητο εφοσον ο ιδιος εθεσε θεμα.
Ζηταω συγγνωμη απο τα μελη για το υφος μου,δεν προκειτε να ξανασχοληθω αλλωστε,εαν και πιστευω οτι θα ασχοληθουν και αλλοι με το φαινομενο random.[/url]
-
Ο χρήστης travelman έγραψε:
Αφού συμφωνούν και οι χρήστες όπως ο Χρήστος ότι είναι δεύτερο όχημα εξακολουθώ να απορώ γιατί το βγάλαν 4θέσιο...
Ξέρεις, δεν μένει όλο το (παγκόσμιο) target group του ρχ στο λεκανοπέδιο της Αττικής.
Δηλαδή μόλις περάσει τα όρια του λεκανοπεδίου αττικής με ένα μαγικό τρόπο η κατανάλωση φτάνει σε φυσιολογικά επίπεδα για αμάξι 230 ίππων???
Το μοτέρ αυτό τώρα που το σκέφτομαι πιστεύω πως το βάλανε περισσότερο για να ενισχύσουνε τον μοναδικό χαρακτήρα του αυτοκινήτου και όχι γιατί δεν μπορούσαν να φτιάξουν ένα καλύτερο τούρμπο ή ψηλόστροφο ατμοσφαιρικό. Όπως και να το κάνουμε βάνκελ είναι μόνο ένα, απλά στην Ελλάδα έχει πιο πολύ πέραση επειδή ταίριαξε με το ηλίθιο σύστημα φορολόγησης...
Υ.Γ. Έντυ ο Σ.Χ. δεν έκρυψε την δυσαρέσκειά του για δαύτο (sic). Για μένα επαναλάμβάνω το αμάξι είναι εξαιρετικό, μοναδικό στα λεφτά του αλλά η κατανάλωση είναι τεράστιο μείον (και όχι μόνο λόγω χρημάτων). Τώρα είχα ακούσει για να καίει λάδι αλλά όχι τόσο πολύ όσο μας λέει ο Τόλης...
Ο μέσος Γερμανός και Αμερικάνος χρήστης coupe που σκόπευε η Mazda (και όχι στην αρχοντομουτσούνα μας) κινείται συνέχεια στις freeway και autobahn και όχι κυψέλη-κέντρο.
Όσο για το άλλο, RX8=Wankel Renesis.
-
Ανθρωπε μου τρέλός είσαι??
Τρελη κατανάλωση και ένας wankel που βγάζει ένα σωρο προβλήματα -
Ο ουρανοκατέβατος...
-
Ο χρήστης tolis26 έγραψε:
Προς Random(booboo)
Φιλε απο τα λεγομενα σου(οχι μονο στο συγκεκριμενο θεμα...), ο μονος αναξιοπιστος και καμενος απο οτι φαινεται εισαι εσυ...διακρινω μια ειρωνια στο να σχολιαζεις διαφορα θεματα η οποια γινεται προκλητικη...
Οσον αφορα στο θεμα καταναλωσης(η οποια κυμαινεται μεταξυ εμου και RXristos) εγω ο ιδιος συμβουλεψα τον φιλο μας οτι εαν κανει πολλα χιλιομετρα(100+) δεν συμφερει ως πρωτο αυτοκινητο εφοσον ο ιδιος εθεσε θεμα.
Ζηταω συγγνωμη απο τα μελη για το υφος μου,δεν προκειτε να ξανασχοληθω αλλωστε,εαν και πιστευω οτι θα ασχοληθουν και αλλοι με το φαινομενο random.[/url]
αμα σου πεταξω εξω το γρυλλο θα σου πω εγω...
Ναι οντως ειμαι φαινομενο και αν με ξερεις θα γνωριζεις οτι ειμαι φανατικος λατρης των ιαπωνικων αμαξιων και δη και της μαζντα..αλλα η καταναλωση του ειναι τρομακτικη...ενιγουει μη ζητας συγγνωμη απο τα μελη..δεν ειναι κακκο να διαφωνουμε στις αποψεις μας..αλλα οι μετρησεις που καναμε ηταν συγκεκριμενες γιατι υπηρχε λογος πωλησης η οχι του εν λογω αμαξιου... -
Παντως αν ενδιαφερομουν θα ακουγα μονο τους εχοντες!Αυτοι ξερουν πραγματικα...οι υπολοιποι απλα διαβαζουμε και λεμε ψιλοαερολογιες!
-
Για κάθε αμάξι θα πρέπει να ισχύει αυτό Θάνο. Πάντα άκου τους έχοντες. Εκτός και αν κάποιος από αυτούς του έχοντες είναι και ιδιοκτήτης κάποιας αντιπροσωπείας της μάρκας που υπερασπίζεται. Από εκεί και πέρα και μιλώντας για τον εαυτό μου ούτε μετοχές της Μαζντα έχω ούτε αντιπροσωπεία της. Δεν φανατίζομαι και δεν δένομαι με άψυχα αντικείμενα, σήμερα το έχω αύριο το πουλάω, δεν θα γεράσω μαζί του, αλλά δεν μπορώ να ακούω και να διαβάζω πράγματα που παραπληροφορούνε τον κοσμάκι.
εεεεεεεεετσι, ετσι. Πέστα εσύ αγόρι μου.
-
Eτσι ειναι....ο ιδιοκτητης ξερει πιο πολλα...τα καπριτσια του αυτοκινητου...τα προβληματα...τα θετικα...τα αρνητικα...
Οι απεξω εχουμε την γνωση ''εχω ακουσει απο τον αδερφο του ξαδερφου της γιαγιας του κολλητου του μπατζανακη της κουνιαδας ενος μακρυνου μου θειου οτι δεν ειναι καλο αμαξι'' -
Οχι πως είναι λάθος τα παραπάνω. Αλλά μερικές φορές οι ιδιοκτήτες προσπαθούν να υπερασπιστούν τις επιλογές τους (πχ. 'χάλασε στις 3000 χλμ. η αντλία βενζίνης του XXX αλλά δε φταίει η εταιρεία αλλά εγώ, που άφηνα 'ρεζέρβα' στο ρεζερβουάρ' ) και έτσι υποβαθμίζουν τυχόν προβλήματα και υπερτονίζουν τα θετικά. Στην περίπτωση αυτή ένας κοντινός τρίτος (πχ. 'ο αδελφός μου έχει το ΥΥΥ και έχει συνέχεια προβλήματα') ίσως δίνει μια πιο αντικειμενική θεώρηση.
-
θα το γραφα και γω αλλα τεσπα...
-
Οχι πως είναι λάθος τα παραπάνω. Αλλά μερικές φορές οι ιδιοκτήτες προσπαθούν να υπερασπιστούν τις επιλογές τους (πχ. 'χάλασε στις 3000 χλμ. η αντλία βενζίνης του XXX αλλά δε φταίει η εταιρεία αλλά εγώ, που άφηνα 'ρεζέρβα' στο ρεζερβουάρ' ) και έτσι υποβαθμίζουν τυχόν προβλήματα και υπερτονίζουν τα θετικά. Στην περίπτωση αυτή ένας κοντινός τρίτος (πχ. 'ο αδελφός μου έχει το ΥΥΥ και έχει συνέχεια προβλήματα') ίσως δίνει μια πιο αντικειμενική θεώρηση.
Αυτο που λες ειναι περα ως περα σωστο...αλλα υπαρχουν και σωστα παιδια...
πχ εγω μιλησα με κατοχο ροχι8 και μου ειπε πρωτα τα αρνητικα και δεν υπερθεματισε με τα θετικα!Αν ειναι σωστος ο αλλοες δεν υπαρχει προβλημα! -
Ποίος ο λόγος να αποκρύψεις προβλήματα του αμαξιού σου? Δεν είναι επένδυση το αμάξι για να κερδίσεις λεφτά. ΄Ισα ίσα εγώ προσπαθώ να αποτρέπω κόσμο να αγοράσει 8αρι γιατι παραέχει γίνει σούπα αφου πρώτα το έκανε σούπα η ίδια η Μάζντα με την τιμολογιακή της πολιτική.
ΜΗΝ ΤΟ ΠΕΡΝΕΤΕ ΣΑΣ ΛΕΩ...ΚΑΙΕΙ ΚΑΙ ΧΑΛΑΕΙ
-
Το έχουμε ακούσει και αυτό εδώ μέσα (αναφέρομαι στο φορουμ γενικότερα). Ότι δεν πρέπει να αναφέρεται κάτι αρνητικό για το αυτοκίνητο γιατί χαλάει η εικόνα του και χάνει στην μεταπωλητική του αξία...
Mazda RX-8 μεταχειρισμένο - Η γνώμη σας?