-
Δία άμα βάζαν ένα κωλόχερο στους καλούς και εκλεκτούς τους πελάτες καμμία εξαθλίωση δεν θα είχαμε.
Εκτός αν θεωρούμε ότι το ΔΝΤ έχει εκδώσει ειδική ντιρεκτίβα που προστατεύει συνδικαλιστές, αεροσυνοδούς της ΟΑ και πρώην νομάρχες με 3 συντάξεις. -
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
Δία άμα βάζαν ένα κωλόχερο στους καλούς και εκλεκτούς τους πελάτες καμμία εξαθλίωση δεν θα είχαμε.
Εκτός αν θεωρούμε ότι το ΔΝΤ έχει εκδώσει ειδική ντιρεκτίβα που προστατεύει συνδικαλιστές, αεροσυνοδούς της ΟΑ και πρώην νομάρχες με 3 συντάξεις.Δε θα διαφωνησω, αλλα οπως σου εχω ξαναπει, το ΔΝΤ ειχε τον τροπο του και περασε παρα πολλα και δυσκολα μετρα. Γιατι λοιπον δεν πιεσε και για αυτα που λες;
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
Εκτός αν θεωρούμε ότι το ΔΝΤ έχει εκδώσει ειδική ντιρεκτίβα που προστατεύει συνδικαλιστές, αεροσυνοδούς της ΟΑ και πρώην νομάρχες με 3 συντάξεις.Δε θα διαφωνησω, αλλα οπως σου εχω ξαναπει, το ΔΝΤ ειχε τον τροπο του και περασε παρα πολλα και δυσκολα μετρα. Γιατι λοιπον δεν πιεσε και για αυτα που λες;
γιατι νομιζεις οτι εχουν πληρη εικονα για το τι πραγματικα γινεται εδω?
αυτοι αριθμους εχουν δεν λενε ουτε ο.α ουτε ε.ε.ε ουτε τιποτα διευκολυνσεις για τους καθε λογης μαλακες.. -
Ο χρήστης spiros έγραψε:
Κόκκινες γραμμές.
Πριν δυο χρόνια ο χοντροΠάγκαλος έβγαλε ένα τεφτέρι με ένα κάρο οργανισμούς προς κατάργηση κλπ.
Θες να μου πεις ότι δεν έκλεισαν επειδή η τρόικα έπαιρνε τον Πάγκαλο κάθε μήνα και του λεγε 'Το νου σου χοντρέ μη τολμήσεις και κλείσεις τους οργανισμούς, θα σου στείλουμε οικονομικό δολοφόνο να σου κάνει λιποαναρρόφηση';
Ρε παιδιά πριν κάτι μήνες ποστάραμε άρθρα που το ΔΝΤ δήλωνε ότι δεν θα δεχτεί άλλη φορολογική επιβάρυνση...
Μιλάμε για ελεεινές ξεφτίλες... -
Γιατί να πιστέψουμε το ΔΝΤ περισσότερο από τους εγχώριους μαλάκες;
-
Ο χρήστης j.marr έγραψε:
ο dimitris δεν μπορεί να διαβάσει αγγλικά ετσι ωστε να έχει μια καλύτερη εικόνα του τι γίνεται και έχω και αμφιβολίες για το αν καταλαβαίνει ελληνοελληνικά και οχι μονο συριζοελληνικά
edit [mod]
Ας τσιμπησω (αν και εκτιμω τον ελευθερο χρονο μου)
Η μη-γνωση αγγλικων δεν συνεπαγεται και τη μη-δυνατοτητα σφαιρικης ενημερωσης οπως και η γνωση αγγλικων δεν συνεπαγεται τη σφαιρικη ενημερωση.
Οντας εργαζομενος σε πολυεθνικη , εχω δουλεψει σε Αμερικη, Ρωσια , Πολωνια, Ουγγαρια, Τσεχια , Σλοβακια, Βουλγαρια και Ρουμανια για συνολικο χρονικο διαστημα 5 (και κατι) χρονια. Που σημαινει οτι το επιπεδο των αγγλικων μου ειναι τετοιο ωστε να καταλαβαινω (ανετα) αυτα που αναφερονται στα λινκ που εβαλες.
Οχι οτι οι γνωσεις μου στα αγγλικα εχουν καποια σημασια , απλως σημειωνω τις μαλακιες που εγραψες σε μολις δυο γραμμες.Τελος, υποθετοντας οτι o mjacob σε μπινελικωσε (στο ποστ του που εγινε εντιτ) συμφωνω και επαυξανω.
-
Κόκκινες γραμμές.
Πριν δυο χρόνια ο χοντροΠάγκαλος έβγαλε ένα τεφτέρι με ένα κάρο οργανισμούς προς κατάργηση κλπ.
Θες να μου πεις ότι δεν έκλεισαν επειδή η τρόικα έπαιρνε τον Πάγκαλο κάθε μήνα και του λεγε 'Το νου σου χοντρέ μη τολμήσεις και κλείσεις τους οργανισμούς, θα σου στείλουμε οικονομικό δολοφόνο να σου κάνει λιποαναρρόφηση';
Ρε παιδιά πριν κάτι μήνες ποστάραμε άρθρα που το ΔΝΤ δήλωνε ότι δεν θα δεχτεί άλλη φορολογική επιβάρυνση...
Μιλάμε για ελεεινές ξεφτίλες...Ελα ρε συ, ποιες κοκκινες γραμμες; Εδω μετα απο καθε συναντηση ειναι μαυροι απο το ξυλο
Εσυ θες να πεις οτι η τροικα αφηνε τον χοντρο να γαμαει το συμπαν αντι να κανει τα αυτονοητα; Δε νομιζω, καθως δεν εφερνε καν αποτελεσματα. Οποτε;
-
Η τρόικα ζητάει να περικοπούν οι δαπάνες κατά χ δισεκατομύρια.
Για να βγουν αυτά κάνει κάποιες προτάσεις (απολύσεις, σταυρώσεις, φάλαγγα, μαστίγωμα, πυρά). Αν η κυβέρνηση βγει και τους πει ότι 'κύριοι αντί για αυτά, εμείς προτείνουμε τα εξής άλλα μέτρα που μειώνουν τις δαπάνες κατά χ δισεκατομύρια', η τρόικα θα τους πει όχι;
Δε νομίζω και φάνηκε ακριβώς αυτό στην Ισλανδία.Μετά από 2 χρόνια λήφθηκε η ιστορική απόφαση να πέσει η βασική σύνταξη οτε από τα 2.200 στα 1.900.
Για μένα θα πρεπε να έχει πάει στα 1.500 από το 2009.
Βάλε κάτω τους υπολογισμούς και δες αν μπορούσαν ή δεν μπορούσαν τελικά να προστατεύσουν τις κατώτατες συντάξεις ή το φπα.Από τα λεγόμενα σου πάντως spire δείχνεις να αντιλαμβάνεσαι ότι η τρόικα έχει απόλυτο έλεγχο επι της κυβέρνησης (λέει και αυτοί εκτελούν).
Είσαι μπροστά... -
Για να βγουν αυτά κάνει κάποιες προτάσεις (απολύσεις, σταυρώσεις, φάλαγγα, μαστίγωμα, πυρά). Αν η κυβέρνηση βγει και τους πει ότι 'κύριοι αντί για αυτά, εμείς προτείνουμε τα εξής άλλα μέτρα που μειώνουν τις δαπάνες κατά χ δισεκατομύρια', η τρόικα θα τους πει όχι;
Δε νομίζω και φάνηκε ακριβώς αυτό στην Ισλανδία.Μετά από 2 χρόνια λήφθηκε η ιστορική απόφαση να πέσει 1. η βασική σύνταξη οτε από τα 2.200 στα 1.900.
Βάλε κάτω τους υπολογισμούς και δες αν μπορούσαν ή δεν μπορούσαν τελικά να προστατεύσουν τις κατώτατες συντάξεις ή το φπα.2. Από τα λεγόμενα σου πάντως spire δείχνεις να αντιλαμβάνεσαι ότι η τρόικα έχει απόλυτο έλεγχο επι της κυβέρνησης (λέει και αυτοί εκτελούν).
Είσαι μπροστά...-
Βασική; Ποιά βασική; Η μάνα μου γιατί παίρνει 340;
-
Αμφιβάλλεις;
-
-
η βασική σύνταξη οτε
Ίσα κι όμοια ο ΟΤΕ με την πλέμπα κύριος;
- Αμφιβάλλεις;
Εννοείται, αλλιώς θα είχαμε αποφύγει πολλά ευτράπελα.
-
Άμα σου πω ότι διάβασα 'ούτε'... sorry.
Για το 2ο μέρος όμως διαφωνούμε.
-
Δε νομίζω και φάνηκε ακριβώς αυτό στην Ισλανδία.Μετά από 2 χρόνια λήφθηκε η ιστορική απόφαση να πέσει η βασική σύνταξη οτε από τα 2.200 στα 1.900.
Βάλε κάτω τους υπολογισμούς και δες αν μπορούσαν ή δεν μπορούσαν τελικά να προστατεύσουν τις κατώτατες συντάξεις ή το φπα.Από τα λεγόμενα σου πάντως spire δείχνεις να αντιλαμβάνεσαι ότι η τρόικα έχει απόλυτο έλεγχο επι της κυβέρνησης (λέει και αυτοί εκτελούν).
Είσαι μπροστά...Δε με διαβασες προσεχτικα. Τα μετρα που λες οτι προβαλε η κυβερνηση σαν εναλλακτικα για να προστατευσουν τους πελατες, ΔΕΝ ΕΦΕΡΑΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ. αρα ειναι απιθανο η τροικα να μην τους τραβηξε το αυτι...
Εκτος αν η τροικα βλεπει το πλανο της να πηγαινει κατα διαολου και απλα καθεται και παρακολουθει απαθης την κυβερνηση, πραγμα που δεν το νομιζω. -
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Θεωρώ ότι το πρόβλημα είναι κυρίως πολιτικό.
Και όσο περνούν οι μήνες φαίνεται ακόμα περισσότερο ότι δεν είναι οικονομικό.Τώρα συμφωνούμε!
Προσωπικά πιστεύω ότι είναι πείραμα που αν πετύχει έχουν σκοπό να το περάσουν σε όλο τον δυτικό κόσμο. Πλήρης εξαθλίωση του πόπολου υπέρ του κεφαλαίου. Γιατί τα λεφτά δεν χάθηκαν, κάποιοι απλά τα μάζεψαν!
Δηλαδή λες ότι υπάρχει οργανωμένη προσπάθεια να διαλυθεί η μεσαία τάξη, δηλ. (ας το υπενθυμίσω, διότι μάλλον το ξεχνάμε...) ο κύριος αγοραστής και πελάτης των προϊόντων των πολυεθνικών και του κεφαλαίου, και να μετατραπεί σε εξαθλιωμένο προλεταριάτο, ώστε να επιτευχθεί τι ακριβώς είπαμε ? Να μαζέψουν το χρυσάφι σε θησαυροφυλάκια στυλ Σκρουτζ Μακ Ντακ ?
Με άλλα λόγια, άντε και μετατρέψανε τη μεσαία τάξη όλης της Ευρώπης σε Κινέζους εργάτες του $1. Και μετά ? Ποιός θα αγοράζει τα προϊόντα που θα παράγουν αυτοί οι εργάτες ?
(Απάντηση: η μεσαία τάξη της Κίνας, την οποία το εκεί ΚΚΚ φροντίζει να δημιουργήσει )
-
Νάσο μη χτυπιέσαι καθόλου! Τις προάλλες 2 οικονομολόγοι προσπαθούσαμε να το εξηγήσουμε αλλά δεν τα καταφέραμε. Ο markvag επέμενε ότι φταίει η ανθρώπινη βλακεία, εγώ έλεγα ότι φταίει η απληστία και το ότι γυρίζουμε σε καπιταλισμό πρώιμου σταδίου.
-
Και γω λέω ότι ο καπιταλισμός είναι πολύ εξυπνότερος από το να πυροβολήσει τα πόδια του.
Ξέρει πολύ καλά ότι ο πλούτος του κόσμου δεν είναι σταθερός αλλά αυξάνεται (κάτι που δείχνουν να ξεχνούν διάφορες εμβριθείς αναλύσεις...) και ότι η καλύτερη πιθανότητα για πλουτισμό δεν είναι το μεγαλύτερο μερίδιο από το Χ πλούτο του σήμερα αλλά το ίδιο μερίδιο από το 2Χ πλούτο του αύριο.
Αρα το σκότωμα της μεσαίας τάξης σκοτώνει την ανάπτυξη άρα μηδέν εις το πηλίκον.
Κάποιος που κάνει ενδελεχή σχέδια για 'εξαθλίωση του πόπολου υπερ του κεφαλαίου' δεν μπορεί να μην τα ξέρει αυτά.Οσο για τον καπιταλισμό πρώιμου σταδίου, αυτό αποκλείεται από τη στιγμή που ανακάλυψαν ότι μπορείς να βγάλεις λεφτά από τα λεφτά χωρίς κεφαλαιουχικό εξοπλισμό, προλεταριάτο και τους μπελάδες του κτλ. (α ρε Κάρολε, στην εποχή σου καλά τα έλεγες, μόνο που ο καπιταλισμός εξελίχθηκε και όσοι μένουν κολλημένοι στο Μαρξ μένουν και αυτοί κολλημένοι σε μια ερμηνεία των πραγμάτων 150 χρόνια πίσω...)
Συνεπώς μήπως απλούστατα ΔΕΝ υπάρχει συνομωσία για εξαθλίωση του πόπολου και άρα η Ελλάδα ΔΕΝ είναι το πείραμα που αναφέρεις (που δεν θα έστεκε έτσι και αλλιώς επειδή η Ελλάδα είναι πολύ ιδιαίτερη περίπτωση εφαρμογής του καπιταλισμού, δεν κάνεις πείραμα με εφαρμογή σε ένα στατιστικά ασήμαντο δείγμα, ένα πράμα σα να εξελίσσεις λάστιχα σε ελληνικούς δρόμους, θα καταλήξεις με τσιχλόφουσκες που θα διαλυθούν σε 10000 χλμ. ευρωπαϊκών δρόμων).
-
Μήπως μας έχουν βγάλει custom tyres όπως στους αγώνες αγαπητέ Mod? Θα δείξει! Εγώ πάντως τέτοια τερατουργήματα δεν τα είδα ποτέ ξανά ούτε εδώ, ούτε στο Η.Β.!!!
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Μήπως μας έχουν βγάλει custom tyres όπως στους αγώνες αγαπητέ Mod? Θα δείξει! Εγώ πάντως τέτοια τερατουργήματα δεν τα είδα ποτέ ξανά ούτε εδώ, ούτε στο Η.Β.!!!Κι όμως: http://www.guardian.co.uk/commentisfree ... job-advert
@ nass: Το θέμα είναι ότι αυτοί που αποφασίζουν, δεν είναι ο καπιταλισμός. Είναι ένα μάτσο ψυχοπαθείς, αποκομμένοι από την υπόλοιπη κοινωνία, που το μόνο που σκέφτονται είναι τα νούμερα του επόμενου quarter.
-
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Και γω λέω ότι ο καπιταλισμός είναι πολύ εξυπνότερος από το να πυροβολήσει τα πόδια του.
Ξέρει πολύ καλά ότι ο πλούτος του κόσμου δεν είναι σταθερός αλλά αυξάνεται (κάτι που δείχνουν να ξεχνούν διάφορες εμβριθείς αναλύσεις...) και ότι η καλύτερη πιθανότητα για πλουτισμό δεν είναι το μεγαλύτερο μερίδιο από το Χ πλούτο του σήμερα αλλά το ίδιο μερίδιο από το 2Χ πλούτο του αύριο.
Αρα το σκότωμα της μεσαίας τάξης σκοτώνει την ανάπτυξη άρα μηδέν εις το πηλίκον.
Κάποιος που κάνει ενδελεχή σχέδια για 'εξαθλίωση του πόπολου υπερ του κεφαλαίου' δεν μπορεί να μην τα ξέρει αυτά.Οσο για τον καπιταλισμό πρώιμου σταδίου, αυτό αποκλείεται από τη στιγμή που ανακάλυψαν ότι μπορείς να βγάλεις λεφτά από τα λεφτά χωρίς κεφαλαιουχικό εξοπλισμό, προλεταριάτο και τους μπελάδες του κτλ. (α ρε Κάρολε, στην εποχή σου καλά τα έλεγες, μόνο που ο καπιταλισμός εξελίχθηκε και όσοι μένουν κολλημένοι στο Μαρξ μένουν και αυτοί κολλημένοι σε μια ερμηνεία των πραγμάτων 150 χρόνια πίσω...)
Συνεπώς μήπως απλούστατα ΔΕΝ υπάρχει συνομωσία για εξαθλίωση του πόπολου και άρα η Ελλάδα ΔΕΝ είναι το πείραμα που αναφέρεις (που δεν θα έστεκε έτσι και αλλιώς επειδή η Ελλάδα είναι πολύ ιδιαίτερη περίπτωση εφαρμογής του καπιταλισμού, δεν κάνεις πείραμα με εφαρμογή σε ένα στατιστικά ασήμαντο δείγμα, ένα πράμα σα να εξελίσσεις λάστιχα σε ελληνικούς δρόμους, θα καταλήξεις με τσιχλόφουσκες που θα διαλυθούν σε 10000 χλμ. ευρωπαϊκών δρόμων).
Αναφορικά με τα σχέδια περί εξαθλίωσης, πολλοί δεν έχουν καταλάβει ότι τα τυπάκια που δουλεύουν στο investment banking έχουν ως σκεπτικό και μοναδικό γνώμονα 'ότι φάμε, ότι πιούμε κι ότι αρπάξει ο κώλος μας' με μοναδικό σκοπό την επίτευξη όσο το δυνατόν μεγαλύτερου bonus ΣΗΜΕΡΑ και μεταπήδηση στην επόμενη ανταγωνιστική investment bank αύριο. Στον πέοντά τους ποιός θα καταναλώσει, ο αυριανός 2χ πλούτος, η παγκόσμια ειρήνη και οι φάλαινες του δυτικού ειρηνικού ωκεανού. Δυστυχώς αναφορικά και με την Ελλάδα, πέρα από διεθνείς συνομωσίες και σχέδια των Εβραίων μαζί με τους εξωγήινους και τον Μαμ-Ρα, είναι αδιαμφισβήτητη αλήθεια ότι αποτελούμε απλά μια τεράστια αγορά χρηματοπιστωτικών προϊόντων που αντιπροσωπεύει 17 δις ευρώ μόνο σε ΤΟΚΟΥΣ από τις επενδύσεις ΕΤΗΣΙΩΣ. http://www.google.co.uk/url?sa=t&rct=j& ... zw&cad=rja Αυτή είναι η απλή αλήθεια - υπάρχουν εκατοντάδες ισχυροί άνθρωποι που διαχειρίζονται τεράστια portfolios επενδύσεων είτε από την μεριά των bankers είτε από την μεριά των funds, των οποίων το bonus εξαρτάται ΚΑΙ από τα λεφτά που έχουν παιχτεί στην Ελλάδα.
Τώρα καταλαβαίνετε για τι χρήματα μιλάμε; Καταλαβαίνετε πόσων ανθρώπων (του αρπαξοκώλικου τύπου που προανέφερα) τα bonus παίζονται πάνω σ' αυτά τα λεφτά; Συγκριτικά πάντως σας αναφέρω ότι στα 17 δις ευρώ ήταν τα έσοδα του τομέα της παροχής υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας στη Ρωσία το 2010 (στην Ελλάδα περίπου 4), απλά για να καταλάβετε τι ανταγωνισμός και κόντρα παίζεται πάνω στα λεφτά αυτά. http://www.google.co.uk/url?sa=t&rct=j& ... kQ&cad=rja
Ο Νασσ έχει λοιπόν εν μέρει δίκιο - από την άλλη αν η εξαθλίωση του κόσμου είναι τρόπος ώστε να μην διακινδυνεύσουν τα μεγέθη των bonus που προανέφερα, τότε μπορείτε να το πιστέψετε ότι το σχετικό σχέδιο ήδη εφαρμόζεται. Σκεφθείτε επίσης το παράπλευρο όφελος - παίρνουμε τα λεφτά μας πίσω ΚΑΙ αγοράζουμε τη χώρα σε τιμές κοψοχρονιάς.
Χεστήκανε για τα περισσότερα δηλαδή... μόνο φιλέτα για τουριστικές επενδύσεις να δωθούν ή εξαγορά κοψοχρονιά εγκαταστάσεων από μικρομεσαίους, καταλαβαίνετε τι παιχνίδι έχει να γίνει; Για τους δύσπιστους που δεν έχουν ιδέα τι οικονομικά μεγέθη περιμένουν την κατάλληλη ευκαιρία να βελτιώσουν τα περιθώρια κέρδους τους στην Ελλάδα, 17 δις ο τζίρος της TUI για το 2010/11 με 2 δις καθαρά κέρδη.
Η TUI Ελλάς τζιράρισε 94 εκ με κέρδη 4.5 εκ. για το 2010 (http://www.express.gr/misc/legal/1003oz ... %C7+%C1%C5) σε μια αγορά 9.6 δις.(http://www.google.co.uk/url?sa=t&rct=j& ... Mw&cad=rja).... λοιπόν, ακόμα και μόνο εκεί να το δούμε το θέμα, υπάρχει ΠΟΛΥ ψωμί για να φάνε ΠΟΛΛΟΙ δυνατοί παίκτες.
-
Ο χρήστης dimitris_f έγραψε:
Τελος, υποθετοντας οτι o mjacob σε μπινελικωσε (στο ποστ του που εγινε εντιτ) συμφωνω και επαυξανω.Δεν υπάρχουν μπινελικώματα
Ο j.marr εξέφρασε την εκτίμησή του για την πηγή του προβλήματος επικοινωνίας, κι εγώ τη δική μου.Στο επόμενο edit mod δεν ξέρω να σου πω
ΤΙΣ ΟΙΔΕΝ [#7]