-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Μόλις άκουσα στόν ΣΚΑ'Ι' ότι 2 απο τις 3 μεγαλύτερες Ιαπωνικές αυτοκινητοβιομηχανίες σταματάνε την λειτουργία τους !!
Χθες έγινε. Πολλά εργοστάσια της Toyota, Honda και Nissan σταμάτησαν την παραγωγή. Πολλά άλλα όμως δουλεύον κανονικά.
Για να φτάσουν σε αυτό το σημείο οι Ιάπωνες πού η οργάνωση τους είναι υποδειγματική , φανταστείτε τί θα γινόταν σε οποιοδήποτε άλλο κράτος εάν βρισκόταν στήν ίδια θέση.
-
-
http://news.pathfinder.gr/finance/news/693328.html
[...]
-Οι ποινικές ρυθμίσεις για τα ληξιπρόθεσμα θα επεκταθούν και στα ήδη ληξιπρόθεσμα χρέη ύψους 37 δισ., προκειμένου να λειτουργήσουν αποτρεπτικά και ουσιαστικά και επί των ήδη ληξιπροθέσμων χρεών.
-Οι ποινικές ρυθμίσεις για τη μετατροπή της ποινής και την αναστολή της επεκτείνονται και στα ληξιπρόθεσμα και στις λαθρεμπορίες.
-Αυστηροποιείται η ποινή στο κακούργημα της λαθρεμπορίας και εξομοιώνεται η πρόβλεψη για την ποινή στο κακούργημα αυτό με ό,τι προβλέπεται στο Φ.Π.Α. (5 έως 20).
-Η παθητική δωροδοκία υπαλλήλου του υπουργείου Οικονομικών τιμωρείται ως κακούργημα από το 1 ευρώ και όχι από τα 73.000 ευρώ που ισχύει σήμερα.
-Βελτιώνονται οι ρυθμίσεις στο φόρο που πληρώνεται για τα μερίσματα, ώστε οι μερισματούχοι ελληνικών εταιρειών να μην περιέρχονται σε δυσμενέστερη θέση σε σχέση με τους μερισματούχους αλλοδαπών εταιρειών.
-Αυξάνεται η πρόβλεψη για τις ζημίες των πρακτόρων Ο.Π.Α.Π. με τζίρο μέχρι 700.000 ευρώ, από 1,5% σε 2%.
-Τροποποιείται η ρύθμιση για τη φορολόγηση των αμοιβών των δικηγόρων, με προκαταβολή φόρου 15% επί των αποδείξεων που εκδίδουν, τον οποίο αποδίδουν οι ίδιοι στις Δ.Ο.Υ. τους.
Δεν αποδίδεται προκαταβλητέος φόρος στην περίπτωση που ενεργείται παρακράτηση φόρου, σύμφωνα με το άρθρο 58 του Κ.Φ.Ε.. Το Φεβρουάριο κάθε έτους ο δικηγόρος υποβάλει στη Δ.Ο.Υ. κατάσταση των συμβάσεων έμμισθης εντολής που έχει συνάψει κατά το προηγούμενο έτος.
-Επεκτείνεται το μέτρο της απόσυρσης και στα ελαφρά φορτηγά.
-Η ρύθμιση για το περιθώριο κέρδους στους λιανοπωλητές και χονδρεμπόρους καπνοβιομηχανικών προϊόντων περιορίζεται μέχρι το τέλος του έτους.
-
Μοναδική στον κόσμο μεταμόσχευση από έλληνα γιατρό!
Όταν του έφεραν την μαθήτρια λυκείου με τη σπλήνα κομμένη στα τρία, ο χειρουργός Κ. Φωτιάδης, αρνήθηκε να κάνει αφαίρεση. Δοκίμασε μία πρωτοποριακή μέθοδο, που δεν υπάρχει στα ιατρικά χρονικά.
Ήταν 24 Μαρτίου του 1981. Η τότε νεαρή μαθήτρια του λυκείου Μαρία Μπερδέση, είχε βγει για βόλτα με φίλες της. Για κακή της τύχη δέχτηκε να κάνει βόλτα με το καινούριο μηχανάκι ενός συμμαθητή της.
“Πριν από εμένα ανέβηκαν στη μηχανή οι δύο φίλες μου. Ήμουν η τρίτη και τυχερή. Σε μικρή απόσταση συγκρουστήκαμε με ένα διερχόμενο αυτοκίνητο, ο οδηγός του οποίου μας εγκατέλειψε στο δρομο. Δεν φορούσα κράνος και όπως μου είπαν μετά, πετάχτηκα 30 μέτρα από το σημείο του ατυχήματος. Στο ύψος των καλωδίων της ΔΕΗ!” λέει στο Έθνος η κ. Μπερδέση.
Όταν τη μετέφεραν στο “Λαϊκό”, είχε σοβαρά κατάγματα στη λεκάνη, κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και εσωτερική αιμοραγία.
“Δεν θα ξεχάσω το πόσο βαριά τραυματισμένη ήταν” αναφέρει ο κ. Φωτιάδης. “Η σπλήνα είχε χωριστεί στα τρία και αιμορραγούσε. Σε αυτές τις περιπτώσεις ο χειρούργος προχωρεί σε σπληνεκτομή. Σκέφτηκα ότι αξίζει τον κόπο να διαθέσω χρόνο για να τη σώσω”, αναφέρει.
Αυτό που έκανε ήταν απλό, ωστόσο δεν έχει ξανασυμβεί στα ιατρικά χρονικά. Αφαίρεσαν τα τμήματα της σπλήνας, τα απολύμαναν, δημιούργησαν από αυτά 4 μικρούς κύβους και τα κάλυψαν με πάνα από το παχύ έντερο. Δημιούργησαν δηλαδή ένα “σακουλάκι” το οποίο μεταμόσχευσαν στην κοπέλα.
Με το πέρασμα των ημερών, τα τμήματα αγγειώθηκαν, έγιναν ένα σώμα και λειτουργούν σαν η σπλήνα να μην είχε αφαιρεθεί.
Η κοπέλα μεγάλωσε κανονικά, έγινε μητέρα, έγινε γιαγιά και είχε μία φυσιολογική ζωή.
Η κ. Μπερδέση και ο κ. Φωτιάδης ξανασυναντήθηκαν πρόσφατα στο Αττικό νοσοκομείο όπου εργάζεται τώρα ο γιατρός. Μόλις την είδε την αναγνώρισε και την έστειλε για σπινθηρογράφημα, που έδειξε ότι το μόσχευμα δουλεύει.
Ψάχνοντας στα ιατρικά χρονικά ο κ. Φωτιάδης είδε ότι αυτό δεν έχει ξαναγίνει. Το “πείραμά” του είναι μοναδικό μέχρι σήμερα.
http://www.newsit.gr/default.php?pname= ... 45&catid=5 -
Το αρθρο του **S. Bakoutas **(fb)
Μ’αρέσει που η γειτονιά μου έχει μεταμορφωθεί σε σκηνικό από αμερικάνικη ταινία δράσης του ’80.Ζητιάνοι άστεγοι τρώνε από τα σκουπίδια,κοιμούνται κάτω από τις γέφυρες, σέρνουν καροτσια σουπερ μάρκετ που μέσα έχουν όλα τα υπάρχοντά τους.Περιπολικά,ασθενοφόρα και πυροσβεστικά περνούν κάθε 10 λεπτά με τη σειρήνα αναμένη.Επιτέλους,έχουμε τσαιναταουν και μαύρα γκετα συμμοριών.Που τα είχατε δει αυτά ρε?Ε?¨Ασε που τώρα πια λες ότι μένεις στα κάτω πατήσια και βλέπεις τον άλλο να σε κοιτάει με δέος και περιέργεια μαζί.Είναι σαν να του είπες ότι μένεις στο Μπρονξ.
Μ’αρέσει επίσης που μου δίνεται η ευκαιρία να εξασκήσω το καράτε σαν αυτοάμυνα.Ποτέ παλιά δε μου είχαν επιτεθεί με μαχαίρι και ένιωθα ότι τοσα χρόνια σχολής είχαν πάει τζάμπα.Επίσης νιώθω ότι σύντομα, βάσει πιθανοτήτων θα μου δωθεί και μένα η ευκαιρία να κάνω μία ηρωική πράξη άξια προβολής από τον Αυτιά.Κάτι,να βρεθώ σε μια ληστεία σε φούρνο και να βάλω τρικλοποδιά στο ληστή,να σώσω κάποια γιαγια και τη σύνταξή της(ίσως πάρω και μπόνους).
Μ’αρέσει που όταν λέω για αύξηση στο αφεντικό μου δε με αγριοκοιτάζει αλλά γαμιέται στα γέλια.¨Ασε που έδιωξε κανα δυο που δε μου άρεσε η μούρη τους
Μ’αρέσει που πολλοί φίλοι μου μετανάστευσαν για καλύτερο μέλλον,γιατί θα έχω extra προορισμούς διακοπών στο εξωτερικό.¨Ασε που όλο και κάτι θα στέλνουν τις γιορτές.
Μ’αρεσει που ακρίβηνε η βενζίνη και είναι απλησίαστη ,και κουνάω λιγότερο το αμάξι γιατί αυτό σημαίνει ότι θα το έχω για περισσότερα χρόνια,κάνω καλό στην καρδιά μου και είμαι και πολύ μούρη όταν προτείνω σε φίλους να πάμε τσάρκα με το αμάξι στην εθνική.Ασε που όταν πάμε για μπάνιο το καλοκαίρι τσοντάρουν πια όλοι για βενζίνη ενώ παλιά κάναν τον κινέζο.
Μαρέσει που τα καφενεία έχουν γεμίσει άνεργους επιστήμονες με 2 μεταπτυχιακά.Πλέον πας για ουζάκι και αντί για μπάλα συζητάς για μαύρες τρύπες τουλάχιστον.
Μαρέσει που οι σερβιτόροι άρχισαν να λένε πάλι ευχαριστώ όσα λίγα και να είναι τα τιπς και αν τους δώσουν.
Μ’αρέσει που όταν βαριέσαι να κάνεις σεξ με τη γκόμενα μπορείς να προφασιστείς ότι τα προφυλακτικά είναι απλησίαστα,και χωρίς προφυλακτικό μπορεί να οδηγηθείτε σε οικονομική καταστροφή.Επιπλέον για τις γκόμενες ,είσαι σίγουρος πια 100% ότι δε σε θέλει για τα λεφτά σου.
Μ’αρέσει που ο κουλουρτζής έξω από τα μπουζούκια έχει πιο πολύ δουλειά από τη λουλουδού μέσα στα μπουζουκια.
Μ’αρέσει ο καφές που κερδίζω στο τάβλι με φιλαράκια αποτελεί το 2%του μισθού μου που σημαίνει ότι σε 50 παρτίδες έχω βγάλει ένα μισθό.
Μ’αρέσει που θα κόψουν τα επιδόματα.Δεν άντεχα να περιμένω σε ουρές όρθιος.
Μ’αρέσει που το μέλλον της χώρας είναι αβέβαιο, γιατί σε όλους μας έλειπε λίγο πολύ η περιπέτεια στη ζωή μας.
Μ’αρέσει που μπορώ να έχω κατάθλιψη ελεύθερα.Παλιά μου τα είχαν πρήξει όλοι’Τι σου λείπει ρε μαλάκα?Τη δουλειά σου την έχεις,το αμαξάκι σου,τι άλλο θες?’
Μ’αρέσει που στο σούπερ μάρκετ σπάνια περιμένεις πια τον μπροστά να χτυπήσει 2 καρότσια ψώνια,και αν πέσεις σε τέτοιον,του λες να σε καλέσει και σένα στο πάρτυ.Μ’αρέσει που βλέπω αυτούς που αποταμιεύαν τόσα χρόνια ,να χάνουν τα λεφτά τους,γιατί νιώθω καλύτερα που εγώ τα χάλαγα πάντα μέχρι τελευταίο ευρώ και τώρα από ‘σπάταλος’ έγινα ‘προνοητικός’γιατί τουλάχιστον πρόλαβα και τα χάρηκα.Μ’αρέσει που γίνονται πιο πολλοί πολιτικοί γάμοι, γιατί σε αυτούς τουλάχιστον δε χρεώνουν για τους πολυέλαιους.
Μ’αρέσει που την έχουν δει ξαφνικά όλοι οικολόγοι, και καλά ότι κάνουν οικονομία γιατί προστατεύουν το περιβάλλον.
Μ’αρέσει που λένε ότι θα ξαναγυρίσουμε στη δραχμή, γιατί επιτέλους θα ξοδέψω τις δραχμές που είχα φυλάξει για ενθύμιο και μου έσπαγαν τα νεύρα όταν δεν είχα μία και υπολόγιζα ότι αντιστοιχούν σε 60-70 ευρώ αλλά δεν τις άλλαζε πια η τράπεζα.
Μ’αρέσει που αν πω ότι δουλέυω 2 φορές τη βδομάδα με κοιτούν με συμπάθεια και μου λένε κουράγιο, ενώ πιο παλιά σκεφτόντουσαν ‘Ρε τον τεμπέλη’..
Μ’αρέσει που θα έχω και γω μία ιστορία πόνου και δυστυχίας να λέω στις επόμενες γενιές για το παρελθόν της χώρας,όπως εμείς ακούγαμε για χούντα και 2ο παγκόσμιο.Αλλιώς θα με πέρναγαν για πολύ φλώρο..
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
ένας πυρηνικός του ΑΠΘ στην ΝΕΤ ανέφερε ότι για να ζητήσουν κάτι τέτοιο έχει μεγάλη διαρροή ραδιενέργειας ή φοβούνται ότι θα έχουν.Ο Παπαστεφάνου ήταν. Ανάμεσα στα πολλά που είπε, το πιο σημαντικό είναι ότι δεν έχουμε ουσιαστική ενημέρωση και -ως συνήθως- οι δημοσιογράφοι τείνουν να λένε μαλακίες. (δεν είπε αυτό ακριβώς αλλά...). Για παράδειγμα οι αναφορές για το μέγεθος της διαρροής '1000 φορές πάνω από το όριο', 'όσο 1 χρόνος' κλπ.
Τι δόση, σε τι μονάδες; Bequerel, Sievert, Gray; -
ρίχτερ
-
Από ότι λένε δεν υπήρξε πρόβλημα στον πυρήνα του αντιδραστήρα, όπως ήταν και το φυσικό. Αν είχαμε τέτοια έκρηξη παίδες ως εδώ θα φώτιζε, που λέει ο λόγος. Κάποιος ατμοστρόβιλος φαντάζομαι ότι έσκασε...
-
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
ρίχτερΑπό την γνωστή οικογένεια Ρίχτερ στο 'Ορατότης Μηδέν';
Από ότι λένε δεν υπήρξε πρόβλημα στον πυρήνα του αντιδραστήρα, όπως ήταν και το φυσικό. Αν είχαμε τέτοια έκρηξη παίδες ως εδώ θα φώτιζε, που λέει ο λόγος. Κάποιος ατμοστρόβιλος φαντάζομαι ότι έσκασε...
Μακάρι να έχει γίνει αυτό, αλλά τότε δεν θα είχαμε καθόλου διαρροή ραδιενεργών υλικών. Οι στρόβιλοι είναι απομονωμένοι από τον πυρήνα και μεταξύ τους μεσολαβεί χωριστό ψυκτικό κύκλωμα.
-
zorz εσύ τι πιστεύεις οτι έγινε?
-
-edit-
-
-edit-
-
Ο χρήστης wannabe έγραψε:
zorz εσύ τι πιστεύεις οτι έγινε?Δεν έχει σημασία το τι πιστεύω, αφού έχω την ίδια ενημέρωση με όλους.
Να διορθώσω εδώ όμως ένα λάθος που έκανα στο προηγούμενο ποστ. Απ'ότι διαβάζω, ο συγκεκριμένος αντιδραστήρας είναι τύπου BWR, οπότε το ίδιο το νερό που ψύχει τον αντιδραστήρα, κινεί και τους στρόβιλους (οι PWR έχουν διπλό κύκλωμα, κακώς υπέθεσα ότι είναι τέτοιος).
ένας αντιδραστήρας BWR
Αυτό που φαίνεται να συμβαίνει τώρα είναι ότι με τον σεισμό, έγινε επιτυχώς scram (επείγον σβήσιμο) στον αντιδραστήρα. Όμως ακόμα και μετά το σβήσιμο, οι αντιδραστήρες χρειάζονται ακόμα ψύξη γιατί συνεχίζουν να παράγουν θερμότητα. Οι ράβδοι ελέγχοι μπήκαν και σταμάτησε η αλυσιδωτή αντίδραση, όμως οι ντιζελογεννήτριες που κινούν το υποσύστημα ψύξης δούλεψαν μόνο για 1 ώρα και σταμάτησαν.
Από την αύξηση της θερμοκρασίας στο κύκλωμα, αυξήθηκε υπερβολικά η πίεση και μάλλον υπήρξε/υπάρχει διαρροή ψυκτικού κάπου στο δεξί τμήμα της εικόνας. Το αριστερό τμήμα, και το κέλυφος του πυρήνα (1) και η υπερκείμενη κατασκευή είναι άθικτα.
@ Nozomi: τα δικά μας σαΐνια στο ΑΠΘ έχουν πάντως αντιδραστήρα (υποκρίσιμο προφανώς) στο υπόγειο. Επίσης αυτή η ιαπωνολατρεία σου κάνει κακό.
-
@zorz: Ήθελα πριν να σου πω ότι είχα την εντύπωση ότι το νερό που ψύχει τον αντιδραστήρα δίνει κίνηση και στους στροβίλους (ατμοποιημένο προφανώς), αλλά βλέπονταν ότι ήσουν κάθετος, υπέθεσα ότι κάτα παραπάνω ξέρεις και δε μίλησα...
-
Οι οικολόγοι πράσινοι έσπευσαν να βγάλουν ανακοίνωση για το συμβάν στον αντιδραστήρα και μιλούν με πομπώδεις εκφράσεις του στυλ 'πέφτουν και τα τελευταία προσχήματα'', 'δεν υπάρχει ασφαλής πυρηνική ενέργεια' κ.α.
Δεν εμπιστεύομαι την πυρηνική ενέργεια, οικολογίζω σε πολλά θέματα, αλλά νταξ' του ομοφυλόφιλου δεν μου αρέσει να λέγονται πράματα και θάματα χωρίς να υπάρχει πλήρης εικόνα της κατάστασης.
Περί του ψητού βέβαια, ότι δεν είναι παντού σεισμογενής περιοχή, ότι οι σεισμοί της Ιαπωνίας και αλλού (Κίνα, Καλιφόρνια κ.α.) είναι ισχυρότεροι από αυτούς της χώρας μας κ.α. ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες μπους φερμέ, κοινώς .
Τζίζους... -
Υπάρχει λόγος που ονομάζονται Οικολόγοι-Πράσινοι... συνδέονται ιδεολογικά με τα Πράσινα Άλογα!
-
-edit-
-
Προφανώς και δεν υπάρχει ασφαλής πυρηνική ενέργεια.
Επίσης, δεν υπάρχει ασφαλής τρόπος διαχείρισης των αποβλήτων.Πρέπει όμως να κατασκευαστούν πυρηνικά εργοστάσια για την παραγωγή ενέργειας επειδή η ζήτηση συνεχώς αυξάνεται και δεν υπάρχει άλλος τρόπος για να καλυφθεί.
Αν δεν θέλουμε πυρηνικά εργοστάσια ας γυρίσουμε πίσω 100 χρόνια τις ενεργειακές μας ανάγκες. -
Ο χρήστης leonp έγραψε:
.....
Αν δεν θέλουμε πυρηνικά εργοστάσια ας γυρίσουμε πίσω 100 χρόνια τις ενεργειακές μας ανάγκες.+1
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Προφανώς και δεν υπάρχει ασφαλής πυρηνική ενέργεια.
Επίσης, δεν υπάρχει ασφαλής τρόπος διαχείρισης των αποβλήτων.Πρέπει όμως να κατασκευαστούν πυρηνικά εργοστάσια για την παραγωγή ενέργειας επειδή η ζήτηση συνεχώς αυξάνεται και δεν υπάρχει άλλος τρόπος για να καλυφθεί.
Αν δεν θέλουμε πυρηνικά εργοστάσια ας γυρίσουμε πίσω 100 χρόνια τις ενεργειακές μας ανάγκες.Σίγουρα στις αναπτυσσόμενες χώρες αυτή είναι η πραγματικότητα, όμως, στις δυτικές κοινωνίες η τάση ίσως έχει αρχίσει να αντιστρέφεται. Το παρακάτω γραφικό το δανείστηκα από διαφάνειες ενός μαθήματος στο πανεπιστήμιο:
ΤΙΣ ΟΙΔΕΝ [#7]