-
Ο χρήστης Pai Mei έγραψε:
Δεν υπάρχει Αριστερά στο ελλ. κοινοβούλιο.Αστικά κόμματα είναι αμφότερα, με αριστερόστροφο marketing, αμφίβολης αποτελεσματικότητας.
Aristera is not dead
it just smells funny
-
Η αριστερά δεν έχει ευθύνη για όσα συμβαίνουν, αφού δεν κυβέρνησε. Πάντα υποστηρίζω ότι την ευθύνη την έχει ο αποφασίζων/κυβερνών, εκτός αν με παρακρατικές μεθόδους εμποδίζεται να κυβερνήσει όπως επιθυμεί.
Σε επίπεδο πολιτικής όμως, την ευθύνη για το ότι ο λαός θεωρεί κάποιον ανίκανο, μπουρδολόγο και επικίνδυνο (γι' αυτό τον καταψηφίζει σταθερά) την έχει αυτός που δεν κατορθώνει, εκ του ασφαλούς μάλιστα αφού δεν έχει υποστεί πολιτική φθορά, να τον πείσει.
-
Τέσπα Μάνο, νομίζω πως κρίνεις με δυο μέτρα και δυο σταθμά τα πράγματα, αναλόγως των προσωπικών σου πεποιθήσεων.
Όσο για το 'γιατί η αριστερά δεν έχει την απήχηση που πιστεύει ότι θα έπρεπε να έχει', είναι σαν να μου λες ότι φταίει ο χριστιανισμός για την απήχηση που δεν έχει στην Τουρκία ξέρω γω.
Κοινώς, οι μηχανισμοί νομίζω πως καταλαβαίνεις πως είναι λίγο πιο περίπλοκοι από το να πεις 'όποιος τα λέει καλά, έχει και την ανάλογη απήχηση', γιατί δεν παίζει μόνος του στο ταμπλό.EDIT Και ΟΧΙ, δεν πιστεύω ότι ευθύνονται μόνο οι 'αντίπαλοι' για την απήχηση της αριστεράς. Απλώς είναι απλοϊκό και τρελά λαϊκίστικο -αν το θες- αυτό που έγραψες αρχικά.
-
Δεν υπάρχει Αριστερά στο ελλ. κοινοβούλιο.Δεν γίνεται αυτό που λες γιατί είμαι σίγουρος πως υπάρχει δεξιά
-
Δεν υπάρχει Αριστερά στο ελλ. κοινοβούλιο.Αστικά κόμματα είναι αμφότερα, με αριστερόστροφο marketing, αμφίβολης αποτελεσματικότητας.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Στο σημείο αυτό ας θυμηθούμε ότι λαοί που είχαν ζήσει ως πρόσφατα τα συστήματα που διαφημίζουν οι ντόπιοι ιδεολόγοι της φάπας, όπως οι Ούγγροι, οι Ρουμάνοι και άλλοι, προτίμησαν με 1000 το ΔΝΤ και την Ε.Ε., αντί να επιστρέψουν στις παλιότερες καλές ημέρες. Ακόμα και σήμερα δε τα κομμουνιστικά τους κόμματα μαυρίζονται επιδεικτικά.Εμείς, ευτυχώς,** δεν έχουμε πείρα **και από τα δύο πράγματα ώστε να κρίνουμε τι είναι χειρότερο....
Μην ανησυχείς παιχταρά μου. Αυτοί του ΔΝΤ δεν θέλουν προυπηρεσία. Θα σε κάνουν εξπέρ στο καρεκλάτο βιδαριστό πριν στεγνώσει το μελάνι στην αίτηση του ΓΑΠ.
-
Τουλάχιστον πρόλαβα να οδηγήσω Opel!
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Α, ωραία, πάλι η λογική του καφενέ.
Συγκρίνουμε απήχηση στον κόσμο με πρακτικά αποτελέσματα πολιτικών.
Το θέμα είναι φυσικά ότι ο κόσμος πιστεύει ΟΤΙ Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΘΑ ΤΑ ΕΚΑΝΕ ΑΚΟΜΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ. Πόσο πιο fail κατάσταση δηλαδή;
Και για να ολοκληρώσω τον μανοσκειο συλλογισμό(σήμερα πρέπει να πήζεις, μισές δουλειές αφήνεις ) άρα ο κόσμος αναγκάζεται να ψηφίσει αυτούς τους μ@λάκες που τους έφτασαν στη χρεωκοπία για να μην ψηφίσει την αριστερά που θα τα έκανε ακόμα πιο σκατά. Αρα φταίει η αριστερά
-
Είδα το πρωϊ ένα ρεπορτάζ στην ΝΕΤ, που έλεγε ότι τσίμπησαν κάποιους γύφτους που έκλεβαν ρεύμα απ' το (άκουσον-άκουσον) ραντάρ του αεροδρομίου Μακεδονία θέτοντας έτσι σε κίνδυνο την ασφάλεια των πτήσεων !
Αναφέρθηκε μάλιστα ότι τα δάνεια που τους έχουν δώσει για να μετεγκατασταθούν απ' την περιοχή δεν τα αξιοποίησαν για να πάρουν σπίτια, αλλά τα έφαγαν, τα αγόρασαν σκόνες (αυτό δικό μου ) και πάντως δεν πήγαν για τον σκοπό που τους τα έδωσαν !Μετά απ' αυτό, αναρωτιέται κανείς, αν εμείς είμαστε ρατσιστές ή αυτοί είναι ...γύφτοι !
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Στο σημείο αυτό ας θυμηθούμε ότι λαοί που είχαν ζήσει ως πρόσφατα τα συστήματα που διαφημίζουν οι ντόπιοι ιδεολόγοι της φάπας, όπως οι Ούγγροι, οι Ρουμάνοι και άλλοι, προτίμησαν με 1000 το ΔΝΤ και την Ε.Ε., αντί να επιστρέψουν στις παλιότερες καλές ημέρες.Ακόμα και σήμερα δε τα κομμουνιστικά τους κόμματα μαυρίζονται επιδεικτικά.Aγνοεις, φαινεται, το γεγονος οτι για τους λαους αυτους 'κομμουνισμος' δε σημαινει καποια ιδεολογια ή πολιτικο συστημα αλλα ουσιαστικη κατοχη απο τους Ρωσους, και 'κομμουνιστικο κομμα' δε σημαινει πολιτικο κομμα αλλα κατι αντιστοιχο μιας κυβερνησης Κουϊσλιγκ στη Νορβηγια ή Τσολακογλου στην Ελλαδα.
-
delete
-
λύσε μου ρε συ τασε μια απορία που την έχω
ποιο είδος ψηφοφόρου είναι χειρότερο (ή καλύτερο δεν έχει σημασία) του μαλάκα απο συμφέρον ή του μαλάκα απο ιδεολογία
-
ο ψηφοφόρος είναι μαλ@κας εν γένει
-
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
Τι σχέση μπορεί να έχει η έννοια της πολιτικής συνέπειας με τον Ανδρέα Παπανδρέου;Εκ διαμέτρου αντίθετη;
Αναφέρθηκε μάλιστα ότι τα δάνεια που τους έχουν δώσει για να μετεγκατασταθούν απ' την περιοχή δεν τα αξιοποίησαν για να πάρουν σπίτια, αλλά τα έφαγαν, τα αγόρασαν σκόνες (αυτό δικό μου ) και πάντως δεν πήγαν για τον σκοπό που τους τα έδωσαν !
Μετά απ' αυτό, αναρωτιέται κανείς, αν εμείς είμαστε ρατσιστές ή αυτοί είναι ...γύφτοι !
Εμείς είμαστε ρατσιστές, αφού αφήνουμε το μελαμψό τους δέρμα να μας τυφλώσει, αγνοώντας ότι με τις πρακτικές τους είναι 100% Έλληνες και αυτοί!
-
Ο χρήστης j.marr έγραψε:
@tasosdevλύσε μου ρε συ τασε μια απορία που την έχω
ποιο είδος ψηφοφόρου είναι χειρότερο (ή καλύτερο δεν έχει σημασία) του μαλάκα απο συμφέρον ή του μαλάκα απο ιδεολογία
Μαλάκας πολίτης σε λογικό επίπεδο είναι αυτός που δεν μπορεί να αναλύσει στοιχειώδεις έννοιες με το μυαλό του.
Αυτός που δεν καταλαβάνει την διαφορά μεταξύ αρχών, φιλοσοφίας που χτίζεται πάνω σ αυτές τις αρχές και εφαρμογής αυτής της φιλοσοφίας.
Αυτός που λέει πως αφου σκοτώθηκε ο τάσος με τη σούμπα η σούμπα είναι άχρηστη και κακιά. Δεν είναι ηλίθιο;
Υποστηρίζουν οι περισσότεροι με νύχια και δόντια μια φιλοσοφία που στηρίζεται σε άθλιες αρχές και καταδικάζουν μια άλλη επειδή υπήρξαν κακές εφασρμογές.
Και μαλάκες επίσης είναι αυτοί που είναι αμέτοχοι σε όλα -
Ο χρήστης Nozomi έγραψε:
Γιατί να σημαίνει κάτι διαφορετικό για τον Έλληνα ?
Μέχρι την πτώση της ΕΣΣΔ απ' την 'Μεγάλη Πατρίδα' δεν έπαιρνε χρήματα το ΚΚΕ ?Και τα συνεταίρια στην εξουσία από τη Siemens. Διαχρονικά. Πολλάαα χρόνια πριν ο 'σύντροφος' Τσουκάτος μιλήσει για την κατάθεση στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ. Πολλά χρόνια πριν αποκαλυφθούν εν είδει κορυφής παγόβουνου, οι καφετιέρες του πτηνού Κυριάκος και οι κουζίνες της Ντόρας.
Oι πρώτοι, τα έπαιρναν από την ΕΣΣΔ με σκοπό την επικράτηση του κομμουνισμού (λέμε τώρα ) και οι άλλοι, για να αγοράζουμε ως χώρα Siemens και μόνο αυτή ασχέτως τιμής (ήταν πάντα φτηνότερη βέβαια ).
Σε ποια από τις δύο περιπτώσεις, θεωρείς ότι ζημιώθηκες σαν φορολογούμενος πολίτης; Γιατί αν δεν κάνω λάθος, μέρες ολόκληρες συζητάμε σε τρία διαφορετικά θέματα για το ΔΝΤ και φέρτε πίσω τα κλεμμένα και να βγουν κρεμάλες στο Σύνταγμα για όλες τις μεταπολιτευτικές κυβερνήσεις και και και.
Μην το ψάχνουμε άλλο. Πάντως έχεις πολύ δίκιο τελικά όταν λες 'Γιατί να σημαίνει κάτι διαφορετικό για τον Έλληνα' ? Έλα ντε.... -
Ο χρήστης j.marr έγραψε:
ετσι επειδή το έχω απορία What Would Papariga Do (ή όποιος της 'αριστεράς') αν στις τελευταίες εκλογές έβγαινε στη θέση του iGapΜα πριν μερικα χρονια ο Δημ. Φυσσας εγραψε ενα μυθιστορημα με τον ευγλωτο τιτλο 'ΠΛΑΤΕΙΑ ΛΕΝΙΝ,ΠΡΩΗΝ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ'.
Πως θα ηταν η ζωη μας ΑΝ το 47 αντι για τις ΗΠΑ κυριαρχουσε στο τοπο μας η Σοβιετικη Ενωση.
-
Ο χρήστης 888888 έγραψε:
Στο σημείο αυτό ας θυμηθούμε ότι λαοί που είχαν ζήσει ως πρόσφατα τα συστήματα που διαφημίζουν οι ντόπιοι ιδεολόγοι της φάπας, όπως οι Ούγγροι, οι Ρουμάνοι και άλλοι, προτίμησαν με 1000 το ΔΝΤ και την Ε.Ε., αντί να επιστρέψουν στις παλιότερες καλές ημέρες.Ακόμα και σήμερα δε τα κομμουνιστικά τους κόμματα μαυρίζονται επιδεικτικά.
Aγνοεις, φαινεται, το γεγονος οτι για τους λαους αυτους 'κομμουνισμος' δε σημαινει καποια ιδεολογια ή πολιτικο συστημα αλλα ουσιαστικη κατοχη απο τους Ρωσους, και 'κομμουνιστικο κομμα' δε σημαινει πολιτικο κομμα αλλα κατι αντιστοιχο μιας κυβερνησης Κουϊσλιγκ στη Νορβηγια ή Τσολακογλου στην Ελλαδα.
Φυσικά δεν το αγνοώ, όπως δεν το αγνοούσε ούτε το φίλτατο ΚΚΕ, όπως και το φίλτατο ΠΑΣΟΚ του 80 (το οποίο δίδαξε τους Τάσους να αναλύουν σοσιαλιστικώς τα πάντα ) που επισκεπτόταν σύσσωμο αυτές τις χώρες επαινώντας τους 'Κουΐσλινγκ' τους.
-
Πως θα ηταν η ζωη μας ΑΝ το 47 αντι για τις ΗΠΑ κυριαρχουσε στο τοπο μας η Σοβιετικη Ενωση.
Σιγουρα εγω θα ειχα περισσότερα απο εσας.
Και θα με προσέχατε σαν τα μάτια σας.Και θα καμαρωνατε στις παρελάσεις.
,,,Ποιος φιλόσσοφος γραφει τετοια βιβλία.υ.γ .Ματαια λογια και σκέψεις.Τι κουραζεστε.Η ΕUROSTAT ερχεται.
-
Μα πριν μερικα χρονια ο Δημ. Φυσσας εγραψε ενα μυθιστορημα με τον ευγλωτο τιτλο 'ΠΛΑΤΕΙΑ ΛΕΝΙΝ,ΠΡΩΗΝ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ'.
Έχει διαφορά να κυριαρχήσεις με την πειθώ των τυφεκίων τη δεκαετία του '40, και με πατέρα της νίκης και πνευματικό καθοδηγητή τον σύντροφο Τζουγκασβίλι, από να κερδίσεις τις εκλογές του 2009 με τον υπαρκτό ανύπαρκτο πανευρωπαικώς.
ΥΓ. Ημιάσχετο. Είχα καθηγητή έκθεσης τον Φύσσα σε ένα φροντιστήριο προ αμνημονεύτων. Οργιώδης. Ερχόταν με ένα Γιάβα 350 με πλαινούς προφυλακτήρες με το οποίο είχε κάνει ένα σκασμό χλμ.
ΤΙΣ ΟΙΔΕΝ [#7]