-
Δεν σε κυνηγάει κανείς εδώ ούτε έχει αποκλείσει κάποιος την πρόσβασή σου στο 4tforum.
Στις 8/7 ο admin εδώ
ανακοίνωσε πως θα γίνει ενσωμάτωση του 4tforum με το 4troxoi.gr.Για την καλύτερη ενοποίηση της εμπειρίας των επισκεπτών στα sites μας θα προχωρήσουμε στις ακόλουθες αλλαγές σε σχέση με το 4tforum:
H τρέχουσα διεύθυνση http://www.4tforum.gr/ θα ανακατευθύνει στην http://www.4troxoi.gr/phpBB3/
Το login του forum θα γίνεται πλέον στο βασικό site (http://www.4troxoi.gr) με τα ίδια username/passwords. Εκεί επίσης θα γίνεται η αλλαγή e-mail και password
Στο βασικό site θα γίνεται και η αποσύνδεση αλλά και η εγγραφή νέων μελών του forum. Κάθε registration στο βασικό site θα αποκτά αυτομάτως λογαριασμό και πρόσβαση στο forum.
Οι ήδη εγγεγραμμένοι χρήστες στο βασικό site θα αποκτήσουν λογαριασμό στο forum αυτόματα στην επόμενη σύνδεσή τους.
Για να ολοκληρωθούν οι παραπάνω αλλαγές το forum δεν θα είναι διαθέσιμο για μερικές ώρες.
Ευχαριστούμε για τη υπομονή
.
-
Ο χρήστης limited_one έγραψε:
Δεν σε κυνηγάει κανείς εδώ ούτε έχει αποκλείσει κάποιος την πρόσβασή σου στο 4tforum.
Στις 8/7 ο admin εδώ
ανακοίνωσε πως θα γίνει ενσωμάτωση του 4tforum με το 4troxoi.gr.Για την καλύτερη ενοποίηση της εμπειρίας των επισκεπτών στα sites μας θα προχωρήσουμε στις ακόλουθες αλλαγές σε σχέση με το 4tforum:
H τρέχουσα διεύθυνση http://www.4tforum.gr/ θα ανακατευθύνει στην http://www.4troxoi.gr/phpBB3/
Το login του forum θα γίνεται πλέον στο βασικό site (http://www.4troxoi.gr) με τα ίδια username/passwords. Εκεί επίσης θα γίνεται η αλλαγή e-mail και password
Στο βασικό site θα γίνεται και η αποσύνδεση αλλά και η εγγραφή νέων μελών του forum. Κάθε registration στο βασικό site θα αποκτά αυτομάτως λογαριασμό και πρόσβαση στο forum.
Οι ήδη εγγεγραμμένοι χρήστες στο βασικό site θα αποκτήσουν λογαριασμό στο forum αυτόματα στην επόμενη σύνδεσή τους.
Για να ολοκληρωθούν οι παραπάνω αλλαγές το forum δεν θα είναι διαθέσιμο για μερικές ώρες.
Ευχαριστούμε για τη υπομονή
.
Ευχαριστώ για την ενημέρωση!
-
Παρακαλώ!
-
ΕΠΙΛΑΧΟΝΤΕΣ
ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΗ ΕΡΕΥΝΑ & ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ
η δική μου πρόταση είναι η Νο 39
http://www.kainotomeis.gr/Page.aspx?pag ... arent_id=7 -
Ο χρήστης seismic έγραψε:
ΕΠΙΛΑΧΟΝΤΕΣ
http://www.kainotomeis.gr/Page.aspx?pag ... arent_id=7Γιατί γράφει έρευνα και όχι καινοτομία;
-
Ο χρήστης adensa έγραψε:
ΕΠΙΛΑΧΟΝΤΕΣ
http://www.kainotomeis.gr/Page.aspx?pag ... arent_id=7Γιατί γράφει έρευνα και όχι καινοτομία;
Ο διαγωνισμός είχε δύο κατηγορίες
Την εφαρμοσμένη έρευνα, που την κάνουν συνήθως τα πανεπιστήμια,
και την καινοτομία.
Εγώ παρουσίασα εφαρμοσμένη έρευνα τελείως δικιά μου. ( πειράματα και θεωρεία.)
Συγκέντρωσα υψηλή βαθμολογία από τους κριτές. -
Για διαβάστε αυτή την διατριβή! Σας θυμίζει κάτι άλλο!
Τώρα πλέξαμε τα μπούτια μας!
Αναλυτική έρευνα επί της δυνατότητας αξιοποίησης ελκυστήρων προς βελτίωση της αντισεισμικής ασφάλειας υφιστάμενων και νέων κατασκευών
http://www.didaktorika.gr/eadd/handle/10442/35654 -
Ο χρήστης seismic έγραψε:
Αναλυτική έρευνα επί της δυνατότητας αξιοποίησης ελκυστήρων προς βελτίωση της αντισεισμικής ασφάλειας υφιστάμενων και νέων κατασκευών
http://www.didaktorika.gr/eadd/handle/10442/35654Τι εννοείς;
-
Ο χρήστης adensa έγραψε:
http://www.didaktorika.gr/eadd/handle/10442/35654Τι εννοείς;
Σε αυτήν την διατριβή...
Υπάρχει μία δέσμη από ράβδους χάλυβα η οποία περνά ελεύθερη (στα μεν σπίτια εγκάρσια ) μέσα από επιμήκη τοιχία, και συνδέει το δώμα με την πλάκα των υπογείων ( τα υπόγεια είναι σταθερά δεν χρειάζονται αγκύρωση στο έδαφος )
Στις μεν γέφυρες αυτή η δέσμη ράβδων χάλυβα περνά οριζοντίως ελεύθερη μέσα από τα πλευρικά πεζοδρόμια μιας γέφυρας και πακτώνετε στα σταθερά μπετά των δύο άκρων της γέφυρας. Αυτές οι δέσμες έλκονται με ελκυστήρες.
Στα μεν σπίτια σταματούν την ταλάντωση ( μετακινήσεις ) του κάθετου άξονα, στις δε γέφυρες σταματούν την οριζόντια ταλάντωση του καταστρώματος.Αν υπήρχε η αγκύρωση στο έδαφος και όχι στα σταθερά υπόγεια ή στα σταθερά άκρα της γέφυρας τότε ήταν η ευρεσιτεχνία μου. Αυτό το σύστημα έχει αποδειχθεί ότι είναι χρήσιμο. ( Διαθέτει το 80% της πατέντας μου, της οποίας έχω τα πνευματικά δικαιώματα )
-
Ρώτα δικηγόρο και προχώρα .
-
Σε αυτήν την διατριβή... http://www.scientific.net/AMM.82.559
Υπάρχει μία δέσμη από ράβδους χάλυβα η οποία περνά ελεύθερη (στα μεν σπίτια εγκάρσια ) μέσα από επιμήκη τοιχία, και συνδέει το δώμα με την πλάκα των υπογείων ( τα υπόγεια υποθέτουν ότι είναι σταθερά και δεν χρειάζονται αγκύρωση στο έδαφος )
Στις μεν γέφυρες http://www.didaktorika.gr/eadd/handle/10442/35654 αυτή η δέσμη ράβδων χάλυβα περνά οριζοντίως ελεύθερη μέσα από τα πλευρικά διαζώματα της γέφυρας και πακτώνετε στα σταθερά των δύο άκρων της γέφυρας. Αυτές οι δέσμες έλκονται με ελκυστήρες.
Στα μεν σπίτια σταματούν την ταλάντωση ( μετακινήσεις ) του κάθετου άξονα, στις δε γέφυρες σταματούν την οριζόντια ταλάντωση του καταστρώματος.
Έχει τοποθετηθεί σε γέφυρα στην Εγνατία οδό, και σε κατασκευή πενταώροφης πολυκατοικίας. Αυτό σημαίνει ότι πέρασε από την πολεοδομία.Αν υπήρχε η αγκύρωση στο έδαφος και όχι στα σταθερά υπόγεια ή στα σταθερά άκρα της γέφυρας τότε ήταν η ευρεσιτεχνία μου. Αυτό το σύστημα έχει αποδειχθεί ότι είναι χρήσιμο και πειραματικά, και έχει γίνει και διεξοδική εφαρμοσμένη έρευνα.
Γιατί τα λέω όλα αυτά…. Γιατί αποδείχτηκε ότι η πατέντα μου είναι χρήσιμη και έτoιμη προς χρήση.! -
Φίλοι μου δεν μπορώ να καταλάβω γιατί όλα είναι εναντίον μου και το κράτος δεν με βοηθάει?
Είναι σαν να θέλουν να γκρεμίζουν τα σπίτια στο σεισμό, και να σκοτώνονται οι άνθρωποι.
Καλά τόσο μεγάλοι εγκληματίες είναι? Το έχω αποδείξει επιστημονικά....τι άλλο θέλουν?
Να βγω στην τηλεόραση και να τους κάνω ρόμπα?
Πως να πάει η Ελλάδα μπροστά με ένα τέτοιο δημόσιο τομέα? -
Ασε το κράτος,εσυ εψαξες για ιδιωτικά κεφαλαια;Δεν μπορεί ,σε ολο τον κόσμο γινονται σεισμοί δεν θα ενδιαφερθεί κανείς;
Αλήθεια ,εσύ τι βοήθεια θες απο το κράτος;
Βεβαια δεν πέφτουν τα σπίτια ακόμα και τώρα΄όταν κάνει σεισμό.Οπότε μήπως δεν είναι τόσο τραγικά τα πράγματα όσο τα παρουσιάζεις; -
Ο χρήστης adensa έγραψε:
Ασε το κράτος,εσυ εψαξες για ιδιωτικά κεφαλαια;Δεν μπορεί ,σε ολο τον κόσμο γινονται σεισμοί δεν θα ενδιαφερθεί κανείς;
Αλήθεια ,εσύ τι βοήθεια θες απο το κράτος;
Βεβαια δεν πέφτουν τα σπίτια ακόμα και τώρα΄όταν κάνει σεισμό.Οπότε μήπως δεν είναι τόσο τραγικά τα πράγματα όσο τα παρουσιάζεις;Από το κράτος θέλω μόνο ένα πράγμα. Να το βάλει μέσα στον αντισεισμικό κανονισμό για να μπορέσει να περάσει την πολεοδομία. Αν γίνει αυτό, τότε θα βρω χιλιάδες εταιρείες και πολλά κεφάλαια. Χωρίς αυτό δεν θα βρω κανένα επενδυτή. Τα σπίτια δεν πέφτουν όπως έπεφταν πριν μερικά χρόνια. Αλλά και πέφτουν και παθαίνουν και ζημιές.
Διάβασε αυτό το άρθρο μου για να καταλάβεις γιατί.
Στην Ελλάδα διαθέτουμε εδώ και πολλά χρόνια από τους πιο σύγχρονους αντισεισμικούς κανονισμούς στον κόσμο!
Εν τούτης οι κατασκευές δεν αντέχουν σε οποιοδήποτε μεγάλο σεισμό.
Υπάρχουν πάρα πολλοί αστάθμητοι παράγοντες οι οποίοι μπορούν να επιφέρουν την καταστροφή και στις ποιο σύγχρονες αντισεισμικές κατασκευές στον κόσμο.
Αυτοί οι αστάθμητοι παράγοντες οι οποίοι μπορούν να επιφέρουν την καταστροφή είναι
Α) Κατά πόσο ισχυρός είναι ο σεισμός, και το κυριότερο πόση θα είναι η τελική επιτάχυνση που θα φθάσει κάτω από την βάση της κατασκευής.
Β) Κατά πόσο επιφανειακός είναι.
Γ) Κατά πόσο κοντά στην κατασκευή μας είναι.
Δ) Κατά πόσο απορροφά τους κραδασμούς το έδαφος μεταφοράς των σεισμικών κυμάτων εκτεινόμενο από το επίκεντρο του σεισμού μέχρι και τις βάσεις της κατασκευής μας
Σκοπός μας σήμερα με την πεπατημένη μέθοδο του σύγχρονου αντισεισμικού κανονισμού είναι να κατασκευάσουμε δομές που:
α) σε συχνούς σεισμούς μεγάλης πιθανότητας να συμβούν δεν θα πάθουν τίποτα,
β) σε σεισμούς μέσης πιθανότητας να συμβούν θα πάθουν μικρές, επιδιορθώσιμες ζημιές και
γ) σε πολύ ισχυρούς σεισμούς μικρής όμως πιθανότητας να συμβούν δεν θα έχουμε απώλειες ανθρώπινων ζωών.Άρα δεν θα πρέπει να χρησιμοποιούμε τον όρο 'απόλυτα' στις αντισεισμικές κατασκευές.
Θα πρέπει να χρησιμοποιούμε τον όρο 'ποιοτικές' κατασκευές που σημαίνει εφαρμογή τουλάχιστον των απαιτήσεων όλων των κανονισμών.Η ποιότητα των κατασκευών και η ασφάλειά τους, είναι και συνάρτηση της οικονομικής κατάστασης των χωρών, μεταξύ των άλλων παραγόντων.
Είναι ευνόητο ότι φτωχές χώρες δεν μπορούν να συγκριθούν με χώρες όπου έχουν ακριβούς σύγχρονους αντισεισμικούς κανονισμούς.
Στον τελευταίο ισχυρό σεισμό στην Κεφαλονιά είχαμε καταστροφές.
Γενικά τα σπίτια άντεξαν και έσωσαν πολλές ζωές, αλλά καταστροφές σε κατασκευές υπήρξαν.
Άλλωστε το λέει και ο κανονισμός ( Σύμφωνα με τους σύγχρονους κανονισμούς, ο αντισεισμικός σχεδιασμός των κτιρίων γίνεται με βάση τις απαιτήσεις ικανοτικού σχεδιασμού και πλαστιμότητας. Η αναπόφευκτη ανελαστική συμπεριφορά υπό ισχυρή σεισμική διέγερση κατευθύνεται σε επιλεγμένα στοιχεία και μηχανισμούς αστοχίας. )
Ο σεισμός στο φτωχό Νεπάλ ήταν 900 φορές πιο μεγάλος από ότι ήταν στην Κεφαλονιά.
Αν κούφια η ώρα αυτός ο σεισμός γίνει σε κατοικημένη περιοχή με μικρό εστιακό βάθος δεν θα μας σώσει ο σύγχρονος αντισεισμικός σχεδιασμός της Ελλάδας.
Τα θύματα θα είναι λιγότερα μεν, αλλά οι καταστροφές πολύ μεγάλες.
Το πόσο μεγάλες καταστροφές και το πόσα πολλά θύματα θα έχουμε εξαρτάτε από την επιτάχυνση του σεισμού που τελικά θα φθάσει κάτω από τις κατασκευές, και λιγότερο από το πόσο σύγχρονοι είναι οι κανονισμοί.
Οπότε από τα αναφερθέντα συμπεραίνουμε τα εξής.
α) Κανένας κανονισμός δεν είναι απόλυτος.
β) Οι κατασκευές είναι πολύ ακριβές και δεν είναι δυνατόν οι πάντες να απολαμβάνουν την ασφάλεια που πρέπει να έχουν.
Εγώ βλέπω ένα μεγάλο κενό που λέγετε ... όπου φτωχός και η μοίρα του.
Και βλέπω ακόμα ότι το αν πάθουμε καταστροφές από τον σεισμό ή όχι είναι και θέμα τύχης, η οποία εξαρτάτε από τους αστάθμητους παράγοντες.
Φυσικά είναι και θέμα σχεδιασμού.
Συμπέρασμα... δεν υπάρχει απόλυτος αντισεισμικός σχεδιασμός σήμερα, και δεν πρέπει να αναφερόμαστε σε απόλυτο σχεδιασμό.
Οπότε υπάρχει μεγάλη ανάγκη σήμερα να εφεύρουμε έναν πιο σύγχρονο αντισεισμικό σχεδιασμό ο οποίος να ανταποκρίνεται στον απόλυτο αντισεισμικό σχεδιασμό, με μικρότερο κατασκευαστικό κόστος.
Αρκεί ένα αναπάντητο ερώτημα για να καταρριφθεί μια συγκεκριμένη θεωρία για χάρη κάποιας καινούριας.
Το ερώτημα που τίθεται στον σημερινό σύγχρονο αντισεισμικό κανονισμό είναι το εξής.
Μπορεί ο σύγχρονος αντισεισμικός κανονισμός υπό μία πολύ ισχυρή σεισμική διέγερση να περιορίσει και να ελέγξει το εύρος του πλάτους ταλάντωση της κατασκευής ώστε αυτή να παραμένει πάντα μέσα στην ελαστική περιοχή, ανεξαρτήτως της έντασης που θα έχει η μετατόπιση του εδάφους, και του χρόνου διέγερσης?
Βασικά μπορεί να ελέγξει το εύρος της παραμόρφωσης που προκαλεί ο πολύ μεγάλος σεισμός στην κατασκευή?
Φυσικά και δεν μπορεί. Ο σύγχρονος κανονισμός το λέει καθαρά. ( Η αναπόφευκτη ανελαστική συμπεριφορά υπό ισχυρή σεισμική διέγερση κατευθύνεται σε επιλεγμένα στοιχεία και μηχανισμούς αστοχίας. )
Η προτεινόμενη μέθοδος του αντισεισμικού συστήματος μπορεί να το κάνει. Μπορεί να ελέγξει την παραμόρφωση ολόκληρου του φέροντα οργανισμού του κτηρίου και να το κρατάει πάντα μέσα στην ελαστική περιοχή ταλάντωσης, σταματώντας αυτό να ταλαντωθεί περισσότερο και να περάσει σε ανελαστική συμπεριφορά κατά την οποία έχουμε αστοχίες και καταρρεύσεις. Αυτό είναι το ΝΕΟΝ που επιτυγχάνει η αντισεισμική προτεινόμενη ευρεσιτεχνία, και όχι μόνο.Πως επιτυγχάνει η προτεινόμενη ευρεσιτεχνία να ελέγξει την ταλάντωση των κατασκευών ( αρχικά.. με απλά λόγια )
Αν πάνω σε ένα τραπέζι τοποθετήσεις δύο υποστυλώματα.
Το ένα το βιδώνεις με το τραπέζι και το άλλο απλά ακουμπά πάνω στο τραπέζι.
Αν ένας κουνήσει το τραπέζι, το υποστύλωμα που απλά ακουμπάει ασύνδετο πάνω στο τραπέζι θα ανατραπεί από την ταλάντωση που υφίσταται
Το βιδωμένο στο τραπέζι υποστύλωμα αντέχει απεριόριστες πλάγιες ταλαντώσεις χωρίς να ανατραπεί, ή να παραμορφώσει τον κορμό του.
Αυτό ακριβώς εφαρμόσαμε σε κάθε υποστύλωμα της κατασκευής, για να αντέχει απεριόριστες πλάγιες ταλαντώσεις.
Κατά την ταλάντωση που προκαλεί ο σεισμός, το κάθε υποστύλωμα της κατασκευής σηκώσει την βάση του, σηκώνει το δώμα του, και χάνει την εκκεντρότητά του.
Τότε ο κάθε ένας κόμβος αλλάζει μοίρες και αυτό έχει ως αποτέλεσμα να στρέφει παραμορφώνοντας τον κορμό του σώματος του υποστυλώματος και της δοκού και τα σπάει.
Ενώνοντας αμφίπλευρα το δώμα κάθε ενός επιμήκη υποστυλώματος με το έδαφος με τον μηχανισμό της αντισεισμικής ευρεσιτεχνίας σταματάμε το ανασήκωμα του δώματός τους και αυτό έχει ως αποτέλεσμα να σταματά και το ανασήκωμα της βάσης τους και να μην χάνουν την εκκεντρότητά τους. Αυτό σημαίνει ότι και οι κόμβοι δεν αλλάζουν τις μοίρες τους, και δεν στρέφουν παραμορφώνοντας τους κορμούς των δοκών και των υποστυλωμάτων. Κατ αυτόν τον τρόπο βοηθάμε τους κορμούς των φερόντων στοιχείων με μία έχτρα μεγάλη απόκριση προς τις σεισμικές φορτίσεις του σεισμού, διότι καταργούμε τις ροπές των κόμβων, κατορθώνοντας με αυτόν τον τρόπο να έχουμε τον απόλυτο αντισεισμικό σχεδιασμό.
Και αν κάνουμε κάτι πολύ ισχυρό, που δεν χρειαζόμαστε να είναι τόσο ισχυρό, τότε αφαιρώντας κυβικά μπετόν από τις βάσης, καθώς και γραμμικό οπλισμό χάλυβα θα έχουμε και φθηνές κατασκευές. -
Υπάρχει κατασκευη που να αντέχει σε όλους τους σεισμους όσο μεγάλοι και αν είναι αυτοί;
Οι αλλαγές που γίνονται στον αντισεισμικό κανονισμό με ποιο τρόπο γίνονται;Γιατί δεν μπορείς να μπεις και εσύ εκει;Υπάρχει κάποια διαδικασία;
Γιατί να χτίσεις ενα ακριβό και αθραυστο απο μεγάλους σεισμους κτηριο αν η περιοχή δεν δίνει τετοιους; -
@adensa
Υπάρχει κατασκευη που να αντέχει σε όλους τους σεισμους όσο μεγάλοι και αν είναι αυτοί;
seismic
Όχι σήμερα δεν υπάρχει. Μόνο η δική μου μέθοδος το κατορθώνει αυτό.
@adensa
Οι αλλαγές που γίνονται στον αντισεισμικό κανονισμό με ποιο τρόπο γίνονται;Γιατί δεν μπορείς να μπεις και εσύ εκει;Υπάρχει κάποια διαδικασία;
seismic
Ναι υπάρχει. Πρέπει να το αποδείξεις πειραματικά, και αυτό είναι πολύ δαπανηρό. Εγώ έκανα δική μου σεισμική τράπεζα, έκανα μοντέλα τα κούνησα σε διάφορες επιταχύνσεις και απέδειξα 100% την αξία της ευρεσιτεχνίας.
Τα κρατικά δημόσια λόμπι όμως που έχουν την ευθύνη των αντισεισμικών κανονισμών κάνουν ότι δεν βλέπουν, δεν καταλαβαίνουν και αυτό είναι το μεγάλο πρόβλημα που έχω.
@adensa
Γιατί να χτίσεις ενα ακριβό και αθραυστο απο μεγάλους σεισμους κτηριο αν η περιοχή δεν δίνει τετοιους;
seismic
Έχω μία ευρεσιτεχνία η οποία αν εφαρμοσθεί θα κατασκευάζουμε σπίτια 50% πιο φθηνά και 20 φορές πιο γερά στον σεισμό.
Γιατί να πληρώνεις ένα σπίτι σήμερα 50% πιο ακριβά? -
Δεν ξερω αν τα τεστ που εχεις κανει ειναι 100% σωστα αλλα γιατι δεν κανεις αυτο που ειπα ? Αφου εχεις κατοχυρωμενη την ευρασιτεχνια γιατι δεν ερχεσαι σε επαφη με εταιρειες του εξωτερικου και να δεις τι θα πουν ?
-
Ο χρήστης Salvation81 έγραψε:
Δεν ξερω αν τα τεστ που εχεις κανει ειναι 100% σωστα αλλα γιατι δεν κανεις αυτο που ειπα ? Αφου εχεις κατοχυρωμενη την ευρασιτεχνια γιατι δεν ερχεσαι σε επαφη με εταιρειες του εξωτερικου και να δεις τι θα πουν ?Σωστή η ιδέα σου. Θα προσπαθήσω!
Δες τα πειράματα αν δεν τα έχεις δει.
https://www.youtube.com/watch?v=zhkUlxC6IK4
https://www.youtube.com/watch?v=RoM5pEy7n9Q
https://www.youtube.com/watch?v=CVZSqNsMuV0
http://www.zougla.gr/greece/article/erg ... 2Elinkedin -
Όταν οι άλλοι δεν με καταλαβαίνουν, πολλές φορές γελάνε, κοροϊδεύουν και κάνουν τους έξυπνους!
Εγώ δεν το βάζω κάτω γιατί ξέρω ότι δεν με καταλαβαίνουν γιατί είμαι πολύ μπροστά.
Δεν θα σταματήσω να φωνάζω δυνατά αυτά που πιστεύω ως αλήθεια και τα βλέπω στους διαδρόμους της σκέψης και της φαντασίας μου.
Διαβάστε και δώστε λίγο προσοχή, και από την άλλη εγώ θα προσπαθήσω να βρω έναν απλό τρόπο να σας εξηγήσω που ακριβώς επεμβαίνει η αντισεισμική ευρεσιτεχνία μου, και πια είναι τα προβλήματα που υπάρχουν και τα λύνει.
Θα είστε οι πρώτοι που θα με καταλάβετε, θα φοβηθείτε όμως γιατί θα ξέρετε πόσο ανασφαλή είναι οι κατοικίες μας στον σεισμό.
Αν και το φόρουμ είναι ανοικτό σε όλους, εγώ θέλοντας να σιγουρευτώ ότι θα με καταλάβετε, θέλω να δηλώσετε συμμετοχή σαν να είμαστε μια ερευνητική ομάδα.
Θα κάνετε ερωτήσεις, θα λέτε την γνώμη σας.
Δεν είναι ανάγκη να είστε πολιτικοί μηχανικοί.
Καλώ όμως και τους πιο εξειδικευμένους καθηγητές πάνω στην αντισεισμική τεχνολογία των κατασκευών να συμμετάσχουν.
Δηλώστε συμμετοχή αν σας ενδιαφέρει το θέμα τώρα γράφοντας εδώ μέσα **Συμμετέχω να νικήσω τον σεισμό ** -
Συμμετέχω να νικήσω τον σεισμό
Πρέπει πρώτα να καταλάβουμε 1) τι είναι ο σεισμός, 2) πως αντιδρά ένα σπίτι στον σεισμό, 3) από που προέρχονται αυτές οι δυνάμεις, 4) ποιες άλλες δυνάμεις διεγείρουν 5) τον δρόμο που ακολουθούν οι δυνάμεις του σεισμού πάνω στο σώμα της κατασκευής 6) Άλλοι συντελεστές που καθορίζουν την σεισμική συμπεριφορά των κατασκευών 7) Η λύση.- Ο σεισμός βασικά είναι μία οριζόντια και κάθετη μετατόπιση, με απεριόριστες κατευθυντήριες συνιστώσες που επαναλαμβάνεται εντόνως για ορισμένο χρονικό διάστημα.
2)πως αντιδρά ένα σπίτι στον σεισμό
Οι ιδιόμορφες παραμορφώσεις που παίρνει ο σκελετός μιας οικοδομής στον σεισμό είναι πάρα πολλές, τόσες όσες και οι διαφόρων κατευθύνσεων μετατοπίσεις του σεισμού οι οποίες παραμορφώνουν τον σκελετό, και αστοχεί.
Αυτές οι παραμορφώσεις συμβαίνουν στις πλαισιωτές κατασκευές. Σε ασύμμετρες κατασκευές έχουμε επιπλέον και τις στρεπτομεταφορικές παραμορφώσεις. Ένα σημαντικό τμήμα των εξελίξεων για την αντισεισμική ενίσχυση των κατασκευών, αντιτίθεται με τις σύγχρονες αρχιτεκτονικές ανάγκες, οι οποίες απαιτούν όσο το δυνατό ελεύθερες κατόψεις ( μη συμμετρική κατασκευή Ο/Σ ) και μείωση των φερόντων στοιχείων του κτιρίου.Επίσης, οι αρχιτεκτονικές ανάγκες διαφοροποιούν καθ’ ύψος την επιφάνειας κάλυψης (κάτοψης) του κτιρίου. Όλες αυτές οι αιτίες επηρεάζουν τις ιδιομορφές που παίρνει ένα κτηρίο στην διάρκεια ενός σεισμού.
Μία άλλη αιτία παραμόρφωσης του σκελετού, είναι η ανομοιογενή υποχώρηση του εδάφους θεμελίωσης.
Το έδαφος είναι γενικά ιδιαίτερα ανομοιογενές λόγω της φυσικής του γένεσης και των επακόλουθων μετακινήσεων του φλοιού της γης, έχει μεταβλητή σύνθεση και ανεξέλεγκτη μηχανική συμπεριφορά, οπότε αυτοί οι λόγοι μπορούν να δημιουργήσουν διαφορετικές παραμορφώσεις του εδάφους σε κάθε θεμελίωση του ιδίου φορέα, έστω και αν τα φορτία και η θεμελίωση είναι ίδια.
Για τον σεισμό τώρα...
Άν η μετατόπιση του σκελετού της οικοδομής στον σεισμό είναι αρκετά μικρή τότε κρατά όλα τα μέλη της δομής
( δοκούς κολόνες πλάκες ) εντός της ελαστικής περιοχής, στην οποία ελαστική περιοχή ο σκελετός δεν διατρέχει κανένα κίνδυνο.Η ενέργεια που δημιουργείται στην ελαστική περιοχή, είναι ενέργεια που αποθηκεύεται στη δομή και εκτονώνεται μετά για να επαναφέρει την δομή στην αρχική της μορφή. Ένα παράδειγμα είναι το ελατήριο.
Αυτή την αποθήκευση της ενέργειας και εν συνεχεία την απόδοσή της προς την αντίθετη κατεύθυνση που εφαρμόζει το ελατήριο, στην δομική κατασκευή την αποθηκεύει και την εκτονώνει το υποστύλωμα και η δοκός.
Με λίγα λόγια, όλη η επιτάχυνση του σεισμού μετατρέπεται σε αποθηκευμένη ενέργεια στην δομή.
Όσο η μετατόπιση κρατά κάθε τμήμα οποιουδήποτε μέλους εντός ελαστικής περιοχής, όλη η ενέργεια που είναι αποθηκευμένη στη δομή θα κυκλοφορήσει στο τέλος του κύκλου, προς την αντίθετη κατεύθυνση.
Εάν η σεισμική ενέργεια (που μετράται από την επιτάχυνση εδάφους) είναι πάρα πολύ μεγάλη, θα παράγει υπερβολικά μεγάλες μετατοπίσεις που θα προκαλέσουν μια πολύ υψηλή καμπυλότητα στους κορμούς των κατακόρυφων και οριζόντιων στοιχείων.
Αν η καμπυλότητα είναι πολύ υψηλή, αυτό σημαίνει ότι η περιστροφή των τμημάτων των στηλών και των δοκών θα είναι πολύ πάνω από την ελαστική περιοχή (Θλιπτική παραμόρφωση σκυροδέματος πάνω από το 0,35% και τάσεις των ινών του οπλισμού πάνω από το 0,2 %).
Όταν η περιστροφή περάσει πάνω από αυτό το όριο ελαστικότητας, η δομή αρχίζει να «διαλύει την αποθήκευση της ενέργειας «μέσω πλαστικής μετατόπισης, το οποίο σημαίνει ότι τα τμήματα θα έχουν μια υπολειμματική μετατόπιση που δεν θα είναι σε θέση να ανακτηθεί (ενώ στην ελαστική περιοχή όλες οι μετατοπίσεις ανακτούνται).
Βασικά ο σχεδιασμός της αντοχής ενός σημερινού κτιρίου περιορίζετε στα όρια του ελαστικού φάσματος σχεδιασμού, και μετά περνά στις προεπιλεγμένες πλαστικές περιοχές, οι οποίες είναι προεπιλεγμένες περιοχές αστοχίας, (συνήθως είναι τα άκρα των δοκών) ώστε να μην καταρρεύσει η δομή.
Αυτές τις προεπιλεγμένες πλαστικές περιοχές αστοχίας μπορείτε να τις δείτε ζωντανά σε αυτό το δικό μου πείραμα που έκανα σπίτι μου.
https://www.youtube.com/watch?v=l-X4tF9C7SE
Σε αυτή την φάση ο σκελετός αποσβένει μεγάλο μέρος της σεισμικής ενέργειας διότι αστοχεί χωρίς να καταρρεύσει.(Η δομή καταρρέει όταν αστοχήσουν τα υποστυλώματα με λοξό / σχήμα αστοχίας, δεν καταρρέει όταν αστοχούν οι δοκοί στα άκρα τους. )
Ο σκελετός δεν θα καταρρεύσει, οι άνθρωποι θα σωθούν, αλλά το σπίτι θα το κατεδαφίσουν μετά τον σεισμό.
Αν τα τμήματα που βιώνουν τις πλαστικές παραμορφώσεις, ξεπερνούν το όριο του σημείου θραύσης, και είναι και πάρα πολλές πάνω στην δομή, η δομή θα καταρρεύσει. - Ο σεισμός βασικά είναι μία οριζόντια και κάθετη μετατόπιση, με απεριόριστες κατευθυντήριες συνιστώσες που επαναλαμβάνεται εντόνως για ορισμένο χρονικό διάστημα.
Ο seismic και το αντισεισμικό