-
Ο χρήστης ddl449 έγραψε:
Επιτέλους και μία κοπέλα που δεν το παίζει pro ( ) και πήρε αυτόματο. Όλες, μα ΟΛΕΣ θέλουν συμπλέκτη... (θα μου πείτε εδώ κάνουν αποτρίχωση, βγαίνουν με μίνι φούστες στο κρύο... μαζοχισμός )καλυτερα να αγοραζουν χειροκινητα και να ξυριζουν κανα ποδι και καμια μασχαλη απο το να παιρνουν αυτοματο και να κυκλοφορανε σαν τον καραγκουνη
-
Ο χρήστης Thanix έγραψε:
Το 7αρι τελικά είναι αρκετά πιο αργό από το 6αρι. Το τελευταίο έχει όντως άμεσες αλλαγές προσφέροντας σχεδόν αδιάλειπτη επιτάχυνση. Το 7αρι έχει φανερά άλλη φιλοσοφία.
Καλα κανανε σε ενα βαθμο βεβαια γιατι εχει χαμηλη καταναλωση αλλα και αρκετα γρηγορες αλλαγες...καμια σχεση βεβαια με το 6αρι οπως προειπα
πρέπει να οδηγήσω κάποια στιγμή (ή να μπω να με πάει βόλτα) κάποιος με 7άρι dsg (ξηρού τύπου).
Είναι πιο αργό και στα ανεβάσματα (από 2α σε 3η πχ)?
Γιατί έχω ακούσει ότι κάνει κάτι σαν 'ξερογκαζιές' στα κατεβάσματα για να συγχρονιστούν οι στροφές με την κατάλληλη ταχύτητα, κάτι που κάποιοι το βρίσκουν πολύ ωραίο (προσωπικά μου φαίνεται αδιάφορο ).@ddl449
μην ψαρώνεις!Το σασμάν μαμάει και άστους να λένε!!
Αν το βάλεις στο S ενώ φρενάρεις για να σταματήσεις στο φανάρι (ή κατεβάζεις εσύ από τα 'αφτάκια') κρατώντας τις στροφές μεταξύ 2000 και 3000rpm, θα δεις ότι η κατανάλωση πέφτει ακόμα περισσότερο.Μου το είπε κάποιος και νόμιζα αρχικά ότι με δούλευε.Προσωπικά στο δικό μου σασμάν (6άρι) δεν λυπάμαι καθόλου τα ανεβοκατεβάσματα.Του δίνουν χρόνο ζωής 500.000km.Με τη χρήση που του κάνω ακόμα κι αν καταφέρω να ρίξω το όριο ζωής του 100.000km, μιλάμε και πάλι για... 400.000km
tip: Όταν αρχίσεις να το ανοίγεις (να ανεβάζεις το όριο περιστροφής για την αλλαγή ταχύτητας), πρέπει να το γυρίσεις στο χειροκίνητο ώστε να ανεβαίνουν οι στροφές χωρίς να πιέζεις το μοτέρ.Αν το αφήσεις στο D, αυτό θα σου βάζει συνεχώς την επόμενη ταχύτητα οπότε για να κρατήσεις ψηλά στροφές πρέπει να το ζορίσεις.
Κατά τα άλλα...με το καλό να στρωθεί να το χαρείς
-
Μα δεν είπε κανείς ότι δεν μαμάει. Ακόμα και έτσι, το προτιμώ από το ανακατεύω τη σούπα. Απλά εγώ ξενέρωσα λίγο όταν το οδήγησα, σε σχέση πάντα με το 6αρι...
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Μα δεν είπε κανείς ότι δεν μαμάει. Ακόμα και έτσι, το προτιμώ από το ανακατεύω τη σούπα.** Απλά εγώ ξενέρωσα λίγο όταν το οδήγησα, σε σχέση πάντα με το 6αρι...**Ααα...sorry...δεν το κατάλαβα έτσι όπως το έγραψες πιο πίσω.
Κατάλαβα ότι είπες πως είναι 'μάπα'. -
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Μα δεν είπε κανείς ότι δεν μαμάει. Ακόμα και έτσι, το προτιμώ από το ανακατεύω τη σούπα. Απλά εγώ ξενέρωσα λίγο όταν το οδήγησα, σε σχέση πάντα με το 6αρι...+1 ακριβως
-
Ο χρήστης Thanix έγραψε:
Μα δεν είπε κανείς ότι δεν μαμάει. Ακόμα και έτσι, το προτιμώ από το ανακατεύω τη σούπα. Απλά εγώ ξενέρωσα λίγο όταν το οδήγησα, σε σχέση πάντα με το 6αρι...
+1 ακριβως
δε μου γράφετε όμως...πιο αργό πότε?στα ανεβάσματα?στα κατεβάσματα?
στην απόκριση όταν πατάς το (+) ή το (-) από τα αφτάκια?
Πάντα? -
Ο χρήστης Κάβουρας έγραψε:
+1 ακριβως
δε μου γράφετε όμως...πιο αργό πότε?στα ανεβάσματα?στα κατεβάσματα?
στην απόκριση όταν πατάς το (+) ή το (-) από τα αφτάκια?
Πάντα?Οχι σε Panta σε scirocco το οδηγησα
-
Ο χρήστης Thanix έγραψε:
Οχι σε Panta σε scirocco το οδηγησα
Παρόλα αυτά θα με αφήσεις με την απορία?
-
Λοιπον πολυ γρηγορα γιατι εχω και διαβασμα...
Το 7αρι μου περασε μια αισθηση νοθρωτητας στη γενικη του λειτουργια σε σχεση με το 6αρι
Επισης στα κατεβασματα μου φανηκε μερα με την νυχτα σε αποψη ταχυτητας αλλαγης..,
Καποιες φορες ενω κατεβασα και αποδεδειγμενα μπορουσε να κατεβασει δεν το εκανε...
Και ακομη και στο S που αλλαζαν ολα παλι υστερουσε σε σχεση με το 6αρι... -
Ο χρήστης ddl449 έγραψε:
Κοίτα με 130 σε καλή άσφαλτο η ηχομόνωση είναι καλή (στο D). Στο S είναι άλλο θέμα... Φυσικά δεν είναι και VW. Το κιβώτιο σε τι ακριβώς σε χάλασε; Αργούν οι αλλαγές, δεν είναι άμεσο...? (χωρίς καμία ειρωνία πάντα )Η φασαρία με ενόχλησε κατά τη διάρκεια της επιτάχυνσης. Όταν απλά μετακινείσαι είναι μια χαρά.
Για το κιβώτιο με κάλυψαν τα παιδιά. Είναι πιο αργό απο το 6άρι, είτε πατάς τα κουμπάκια είτε αλλάζει μόνο του. Δεν σου κάνει καμία αίσθηση να αλλάξεις ταχύτητα μόνος σου. Το καλύτερο είναι να το έχεις στο D. Καμία σχέση με το 6άρι DSG που όταν λειτουργεί στο S για παράδειγμα προσφέρει αδιάλειπτη επιτάχυνση με ένα τρόπο που νομίζεις ότι οδηγείς κάτι που δεν είναι από αυτό το κόσμο και αυτό το χρόνο. Το 7άρι είναι εξαιρετικό αν το συγκρίνεις με τα κιβώτια με μετατροπέα ροπής. Αν το συγκρίνεις όμως με το 6άρι μάλλον απογοητεύει. -
meco και thanix,
ευχαριστώ για τις διευκρινήσεις.ddl449, έλα σε καμιά συνάντηση που κάνουμε εδώ 'κάτω' οι Αθηναίοι!
ΥΓ:το ότι κάνει θόρυβο κατά την επιτάχυνση ίσως είναι κάτι τεχνητό για να σου δίνει την πιο σπορ αίσθηση.
-
Διονυση, καλοριζικο, ευχαριστα και ασφαλη χιλιομετρα να εχεις!
Σου παραθετω διαγραμμα δυναμομετρησης, απο συγκριτικο των 4τροχων, για να
εχεις μερικες ενδειξεις σχετικα με το μοτερ του FR:Σχετικα με το DSG κιβωτιο και τις οδηγικες εντυπωσεις του αυτοκινητου.
Επειδη υπηρξε η δυνατοτητα οδηγησης με 4 συνολικα διαφορετικα cupra, εκ των οποιων το ενα σε καλη διαδρομη γυρω απο την περιοχη των Αφιδνων (εξω απο το kartodromo),
ειχα καποιες ενδειξεις για τις δυνατοτητες του. Καταρχας η αναρτηση του Cupra ειναι αρκετα σφιχτη, οσο πρεπει μεν για συνθηκες 'επιθεσης' αλλα κουραστικη καθως 'διαβαζει'
το παραμικρο σε κακοτεχνιες κτλ. Η αναρτηση του fr ειναι ενα κλικ λιγοτερο σφιχτη απ' οσο
τουλαχιστον αναφερουν το δελτιο τυπου της εταιριας και γενικοτερα τα περιοδικα, και παραλληλα απεχει μισο εκατοστο περισσοτερο σε υψος σε σχεση με το ισχυροτερο αδελφακι του, εχοντας σε τελικη αναλυση πιο ισορροπημενη και φιλικη για καθημερινη χρηση, λειτουργια.
Για την χρηση του DSG κιβωτιου ειχα αναφερθει και παλαιοτερα. Ειναι ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ!
Υπηρξαν καποια θεματακια με ορισμενους κατοχους στα λογισμικα των DSG οπου τα κιβωτια εκαναν οτι ηθελαν, ανεβοκατεβαζαν οποτε ηθελαν και γενικοτερα δεν λειτουργουσαν σωστα, κατι που απ' οσο γνωριζω λυθηκε με μια προσφατη αναβαθμιση, η οποια και 'εσβησε' καποια Bugs στο σχετικο software.
Η ταχυτητα αποκρισης του ειναι αψογη. Ειναι ταχυτατο και σε ανεβασματα αλλα και στα κατεβασματα, κανοντας παραλληλα ηλεκτρονικα την διαδικασια 'μυτη-τακουνι' δηλαδη
ανεβαζοντας στροφες σε κατεβασμα. Υπηρξε επισης παλαιοτερη κουβεντα με drdino σχετικα με αυτο, και απο την πλευρα μου συμπερανα οτι πρεπει να ειναι θεμα διαφοροποιησης λογισμικου, καθως σε Golf VI DSG7 απ' οτι ανεφερε απο δικη του επαφη, τα παραπανω χαρακτηριστικα δεν 'ταιριαζαν'. Το περιεργο της υποθεσης ειναι οτι αμεσως πριν την πρωτη μου επαφη με Cupra ειχα τσεκαρει (στο Motorshow) ενα GTI VI DSG6 και η λειτουργια του εδειχνε πιο ηπια παντα στις ιδιες επιλογες ( S και +/-) ...
Οπως και να εχει ειναι εξαιρετικη επιλογη το DSG7, αλλα και το Ιbiza FR συγκεκριμενα, και μονο αυτοι που εχουν 'κολλημα' και μαζοχισμο (οπως και εγω... ) με τα καλα χειροκινητα και τις γρηγορες αλλαγες-κατεβασματα με τον παραδοσιακο τροπο, ισως
νιωσουν οτι καποιος τους παιρνει 'την μπουκια απ' το στομα'.
Κατα τα αλλα ακομα και η 'αναγκαστικη' επιλογη επομενης σχεση λιγο πριν τον κοφτη ειναι θεμα συνηθειας, ηδη στην τελευταια μου ( 4η ) βολτα αρχιζα να μαθαινω καλυτερα και να προλαβαινω το συστημα πριν κανει αλλαγη σε διαδρομες που απαιτουσαν συνεχη 'ανεβοκατεβασματα'. -
τι διάγραμμα ροπής είναι αυτό του fr??
κάκιστο... -
Το «τραπέζι» αυτό πώς το βλέπεις ;
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Το «τραπέζι» αυτό πώς το βλέπεις ;Ψεύτικο...
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Το «τραπέζι» αυτό πώς το βλέπεις ;
Ψεύτικο...
επειδή τον ζω καθημερινά...είναι γραμμικότατος και ροπάτος. Εκεί δόθηκε έμφαση, για αυτό και 1.8Τ με μόνο 160 άλογα όταν κάποιοι 1.75 ΤΒi βγάζουν για πλάκα 200 και 235 αλόγατα.
-
Μίλησα για το διάγραμμα. Κανένας κινητήρας δεν έχει τέτοιο διάγραμμα. Αυτό είναι στην φαντασία του marketing...
-
Eντάξει στο περίπου έτσι είναι....απλά αυτό είναι λίγο πιο χοντροκομμένο.
δες μία ενδεικτικά από το κλαμπ.
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Το «τραπέζι» αυτό πώς το βλέπεις ;δεν είναι δυναμομέτρηση αυτή...
στο περίπου είναι πως φαντάζονται οι μηχανικοί την ιδανική λειτουργία...
άσε το 1.75 , δεν είναι για τα κυβικά σου... πολύ καλορυθμισμένο μοτέρ... -
@redmonster
Καλα, κοψε κατι...
Θυμηθηκε η AR εναν καλο κυλινδρισμο και τον επανεφερε, επιτυχως, δεν μπορω να πω,
αλλα και με κοφτη στις 6,250σ.α.λ ?
Ασε που ηχητικα τουλαχιστον ο 200αρης περναει απαρατηρητος, και εκει που κααατι πας να ακουσεις, ερχεται ο κοφτης. Ξενερωμα...
Να μου πεις για τον m-air 170αρη της Mito QV, μαλιστα αυτος ειναι κινητηρας
πραγματικο σημα κατατεθεν της AR !!!
Οσο για το διαγραμμα του FR, για να ειμαστε και οn topic, πραγματι εμφανιζει
καμπυλοτητα οπως τα γνωστα πατατακια Ruffles, αλλα ηδη απο τις 2250σαλ περιπου μεχρι τις 5000σαλ εχει 'γεματα' 18χλγμ ροπης, Ισως να ειναι και 'θεματακι' της ηλεκτρονικης.
Με ενα καλοσχεδιασμενο και επιτυχως δοκιμασμενο προγραμματακι παντως σε λογικο κοστος, ευκολα παει στην δυναμη/ροπη του Cupra...
Seat Ibiza FR + Cupra