-
Ο χρήστης kourtembeu έγραψε:
Φίλε Ορέστη γιατί πας στο άλλο άκρο; όπως είδες κι εγώ έγραψα το παραπάνω.
Αλλά το ταμπλό το υπόλοιπο είναι κατώτερο σε σχέση με μια Μίτο και εμφανισιακά και ποιοτικά. Αλλά και γενικότερα είναι σε χαμηλά επίπεδα σε σχέση με τον ανταγωνισμό. Απόψεις φυσικά είναι αυτές αλλά αν κάνεις μια σφυγμομέτρηση σε κατόχους αλλά ακόμα και σε ντιλεράδες της Σεατ και τους ζητήσεις ένα αρνητικό αυτό θα σου πούνε. Φίλος με κούπρα το ίδιο πράγμα μου λέει.
Το ίδιο αμάξι είχαμε άλλωστε, αλλά αν το Ιμπιζα είχε και εξαιρετικό εσωτερικό δεν θα λεγόταν Ιμπιζα και δεν θα το έβγαζε η Σεατ η θα το κοστολογούσε πολύ παραπάνω.Δε συμφωνω ειδικα για την ποιοτητα γιατι η εμφανιση ειναι λιγο πολυ θεμα γουστου.
Οσο για τους αλλους που πηραν Ibiza, αν δε τους αρεσε να μη το παιρνανε. Δε γινεται να σε χαλαει κατι τοσο σημαντικο και να διαλεγεις αυτο το αμαξι. Στο κατω κατω δεν ειναι η δουλεια του να χει καλο εσωτερικο, δουλεια του ειναι να ναι καλο στο δρομο. Αν θες εσωτερικο να παρεις αυτοκινητο αλλης κατηγοριας, Σ' αυτη την κατηγορια η καλυτερη ποιοτητα που θα βρεις θα ναι ψευτικη και φαινομενικη, απλα για το ματι.
Εμενα πχ με χαλαει οτι η σπορ εκδοση δεν εχει μεταλλικα πενταλ... 'Η οτι με το συναγερμο δε κλεινουν μονοι τους οι καθρεπτες... Κατι τετοια ξερω γω...βέβαια τίποτε από τα παραπάνω δεν μαρτυρούν ομοιότητα σε εσωτερικό σχεδιασμό πέρα οτι μιλάμε για 2 σύγχρονα σουπερμίνι με δείκτες στο ταμπλό και στρογγυλούς αεραγωγούς
Aφου ειναι ετσι, θα μπορεις ευκολα να μου βρεις ενα αλλο σουπερ-μινι που να μοιαζει περισσοτερο στο εσωτερικο με την Μιτο, ελα ευκολακι θα ναι!
-
ειδικά τα όργανα που τα έβαλες πρώτα πρώτα ... ε δεν έχουν καμία σχέση ...
που να φέρνει ? ευκολάκι ...
-
ΓΤΠΚ .... τι κουμούτσα άσχετη είναι αυτή?
-
ναβιγκεισον μπειμπι
-
Ο χρήστης red_monster έγραψε:
ειδικά τα όργανα που τα έβαλες πρώτα πρώτα ... ε δεν έχουν καμία σχέση ...που να φέρνει ? ευκολάκι ...
Πως ακριβως μοιαζει αυτο με την Μιτο?
Αστο μη μου εξηγησεις, κατι θα βρεις παλι...
Να σαι καλα, βαρεθηκα αυτη τη συζητηση. Συγγνωμη που σου εθιξα το αμαξι ή whatever. -
βέβαια τίποτε από τα παραπάνω δεν μαρτυρούν ομοιότητα σε εσωτερικό σχεδιασμό πέρα οτι μιλάμε για 2 σύγχρονα σουπερμίνι με δείκτες στο ταμπλό και στρογγυλούς αεραγωγούςΒεβαιότατα.Δεν είπα ότι μοιαζουν εγω
-
Ο χρήστης Orestisren έγραψε:
βέβαια τίποτε από τα παραπάνω δεν μαρτυρούν ομοιότητα σε εσωτερικό σχεδιασμό πέρα οτι μιλάμε για 2 σύγχρονα σουπερμίνι με δείκτες στο ταμπλό και στρογγυλούς αεραγωγούς
Βεβαιότατα.Δεν είπα ότι μοιαζουν εγω
Ελεος κι εσυ...
-
Τυφλωθηκα απο τις διαφορες...
-
Ο χρήστης Orestis.D έγραψε:
Φίλε Ορέστη γιατί πας στο άλλο άκρο; όπως είδες κι εγώ έγραψα το παραπάνω.
Αλλά το ταμπλό το υπόλοιπο είναι κατώτερο σε σχέση με μια Μίτο και εμφανισιακά και ποιοτικά. Αλλά και γενικότερα είναι σε χαμηλά επίπεδα σε σχέση με τον ανταγωνισμό. Απόψεις φυσικά είναι αυτές αλλά αν κάνεις μια σφυγμομέτρηση σε κατόχους αλλά ακόμα και σε ντιλεράδες της Σεατ και τους ζητήσεις ένα αρνητικό αυτό θα σου πούνε. Φίλος με κούπρα το ίδιο πράγμα μου λέει.
Το ίδιο αμάξι είχαμε άλλωστε, αλλά αν το Ιμπιζα είχε και εξαιρετικό εσωτερικό δεν θα λεγόταν Ιμπιζα και δεν θα το έβγαζε η Σεατ η θα το κοστολογούσε πολύ παραπάνω.Δε συμφωνω ειδικα για την ποιοτητα γιατι η εμφανιση ειναι λιγο πολυ θεμα γουστου.
Οσο για τους αλλους που πηραν Ibiza, αν δε τους αρεσε να μη το παιρνανε. Δε γινεται να σε χαλαει κατι τοσο σημαντικο και να διαλεγεις αυτο το αμαξι. Στο κατω κατω δεν ειναι η δουλεια του να χει καλο εσωτερικο, δουλεια του ειναι να ναι καλο στο δρομο. Αν θες εσωτερικο να παρεις αυτοκινητο αλλης κατηγοριας, Σ' αυτη την κατηγορια η καλυτερη ποιοτητα που θα βρεις θα ναι ψευτικη και φαινομενικη, απλα για το ματι.
Εμενα πχ με χαλαει οτι η σπορ εκδοση δεν εχει μεταλλικα πενταλ... 'Η οτι με το συναγερμο δε κλεινουν μονοι τους οι καθρεπτες... Κατι τετοια ξερω γω...Γιατί τα παίρνεις τόσο προσωπικά δεν καταλαβαίνω.
Εξήγησα τους λόγους που απέκτησα το ibiza και δεν μετανιώνω για την επιλογή μου αλλά αν με ρωτήσεις δεν θα το ξαναέκανα. Δεν νομίζω πως έχει νόημα η συζήτηση γιατί βλέπεις το ibiza σαν την ιδανική επιλογή πριν τα premium . Κάτι που δεν ισχύει. Όσο για το ότι η πλειοψηφία των ιδιοκτητών βρίσκουν ως αρνητικό το εσωτερικό είναι μια πραγματικότητα , αυτό δεν σημαίνει βέβαια πως δεν θα αγόραζαν το αμάξι αφού τους βολεύει στα υπόλοιπα χαρακτηριστικά του.
Όπως αντίστοιχα κανείς ιδιοκτήτης πχ panda 1,2 δεν είναι ευχαριστημένος απο τις επιδόσεις. Αλλά είναι απο την κατανάλωση και την αξιοπιστία του κινητήρα.
Το ibiza κάνει καλά αυτό που κάνει για το κοινό στο οποίο απευθύνεται αλλά μια μικρή έστω βελτίωση στο εσωτερικό μπορεί και να το έκανε best seller στην κατηγορία του. Αν υπάρχει ένας λόγος που βρίσκετε κάτω και απο polo,corsa,fiesta,fabia κτλ κτλ σε πωλήσεις είναι ακριβώς αυτός ο λόγος.
Φιλικά πάντα. -
Ο χρήστης kourtembeu έγραψε:
Γιατί τα παίρνεις τόσο προσωπικά δεν καταλαβαίνω.
Εξήγησα τους λόγους που απέκτησα το ibiza και δεν μετανιώνω για την επιλογή μου αλλά αν με ρωτήσεις δεν θα το ξαναέκανα. Δεν νομίζω πως έχει νόημα η συζήτηση γιατί βλέπεις το ibiza σαν την ιδανική επιλογή πριν τα premium . Κάτι που δεν ισχύει.Eγω δεν ειπα κατι τετοιο. Δε καταλαβαινω τι μπορεις να πεις premium γι' αυτη την κατηγορια...
Το ibiza κάνει καλά αυτό που κάνει για το κοινό στο οποίο απευθύνεται αλλά μια μικρή έστω βελτίωση στο εσωτερικό μπορεί και να το έκανε best seller στην κατηγορία του. Αν υπάρχει ένας λόγος που βρίσκετε κάτω και απο polo,corsa,fiesta,fabia κτλ κτλ σε πωλήσεις είναι ακριβώς αυτός ο λόγος.
Φιλικά πάντα.Καλα γιατι πουλανε τα αλλα αστο, ειναι τεραστιο θεμα. Τωρα γιατι δε πουλαει το ibiza μπορω να στο πω. Το βαρεθηκε ο κοσμος. Ειδικα στην Ελλαδα εχουμε γεμισει Ibiza την τελευταια 15ετια. Ε ποσο πια να πουλησει?
Μονο η VW με το μαρκετινγκ και το 'ονομα' της μπορει να διατηρει τις πωλησεις των ιδιων βαρετων μοντελων ψηλα.
Εδω ο κοσμος δε ξερει καν οτι η Seat και η Skoda ειναι της VW... Εκπλησσονται κιολας οταν τους το λες, γιατι τα εχουν για μπουρδελα, ενω την VW ως συνηθως την εχουν θεοποιησει. -
ειδικά τα όργανα που τα έβαλες πρώτα πρώτα ... ε δεν έχουν καμία σχέση ...
που να φέρνει ? ευκολάκι ...
Πως ακριβως μοιαζει αυτο με την Μιτο?
Αστο μη μου εξηγησεις, κατι θα βρεις παλι...
Να σαι καλα, βαρεθηκα αυτη τη συζητηση. Συγγνωμη που σου εθιξα το αμαξι ή whatever.που έγραψα κάτι τέτοιο ?
ορέστη , καλό μου παιδί , έχεις μια τάση να θεωρείς μια προσωπική σου εμπειρία-άποψη σαν αξίωμα και να αφορίζεις έντονα όποιους δεν συμφωνούν... όταν δε οι αλλοι βάζουν λογικά επιχειρήματα στην κουβέντα αρχίζεις τα ελέη κλπ...
στην προκειμένη , μίτο και αβαρ8 έβο έχουν τα μισά κομμάτια κοινά (155αρα και qv μάλιστα έχουν και ίδιες ακραξόνια γέφυρες, αντιστρεπτές, φρένα λες να μην μοιάζουν επειδή αντί για στρογγυλούς βάλανε άλλο σχήμα αεραγωγούς ? -
ορέστη , καλό μου παιδί , έχεις μια τάση να θεωρείς μια προσωπική σου εμπειρία-άποψη σαν αξίωμα και να αφορίζεις έντονα όποιους δεν συμφωνούν... όταν δε οι αλλοι βάζουν λογικά επιχειρήματα στην κουβέντα αρχίζεις τα ελέη κλπ...
στην προκειμένη , μίτο και αβαρ8 έβο έχουν τα μισά κομμάτια κοινά (155αρα και qv μάλιστα έχουν και ίδιες ακραξόνια γέφυρες, αντιστρεπτές, φρένα λες να μην μοιάζουν επειδή αντί για στρογγυλούς βάλανε άλλο σχήμα αεραγωγούς ?Koκκινο μου τερατακι, για το εσωτερικο μιλαμε... Προφανως ειναι σχεδον ιδια τα αμαξια σε ολο το υπολοιπο, δεν αντιλεγω...
Δε σε βλεπω να σχολιαζεις το σχεδιακι που εφτιαξα μεσα σε 5 λεπτα στο paint ομως...
Γιατι ελεγες οτι σαν εσωτερικα δεν εχουν καμια σχεση...
-
Eγω δεν ειπα κατι τετοιο. Δε καταλαβαινω τι μπορεις να πεις premium γι' αυτη την κατηγορια...
Το Α1 ας πούμε...
Κάτα τ ' άλλα >
έχεις μια τάση να θεωρείς μια προσωπική σου εμπειρία-άποψη σαν αξίωμα και να αφορίζεις έντονα όποιους δεν συμφωνούν... όταν δε οι αλλοι βάζουν λογικά επιχειρήματα στην κουβέντα αρχίζεις τα ελέη κλπ..
+1
Δυστυχώς και από παλαιότερες συζητήσεις σου που παρακολουθούσα, το παρατήρησα κι εγώ αυτό το πράγμα που αναφέρει ο red_monster και στο λέω φιλικά Δε χρειάζεται να τσαντίζεσαι, ούτε να γράφεις έλεος κλπ Άκου τον αντίλογο, κάνε συζήτηση όμορφα -
Ο χρήστης koubeast έγραψε:
Eγω δεν ειπα κατι τετοιο. Δε καταλαβαινω τι μπορεις να πεις premium γι' αυτη την κατηγορια...
Το Α1 ας πούμε...
Κάτα τ ' άλλα >
έχεις μια τάση να θεωρείς μια προσωπική σου εμπειρία-άποψη σαν αξίωμα και να αφορίζεις έντονα όποιους δεν συμφωνούν... όταν δε οι αλλοι βάζουν λογικά επιχειρήματα στην κουβέντα αρχίζεις τα ελέη κλπ..
Δυστυχώς και από παλαιότερες συζητήσεις σου που παρακολουθούσα, το παρατήρησα κι εγώ αυτό το πράγμα και στο λέω φιλικά Δε χρειάζεται να τσαντίζεσαι, ούτε να γράφεις έλεος κλπ Άκου τον αντίλογο, κάνε συζήτηση όμορφα
Για το Α1 διαφωνω.
Αν ο αλλος παει να μου ακυρωσει κατι που νιωθω καθημερινα, -και δεν ειμαι κανενας τυχαιος παππους με καταρακτη- και κολλαει σε ενα φυσιολογικο προβλημα που υπαρχει στο να αποδωσω αυτο που νιωθω με λογια, τοτε ναι προφανως θα αντιδρασω ασχημα.
Να ακουσω τον αντιλογο οταν κανει σοβαρη συζητηση και λαμβανει υποψη και τι λεω εγω. Αν κανει μονολογο ο καθενας εδω περα, μονολογο θα κανω και γω.Τωρα για το ζητημα του εσωτερικου, εκανα ενα σχεδιακι με το πως ειναι φτιαγμενα τα ταμπλο στο χαρτι... Αν βλεπετε εσεις πολλες διαφορες, ή διαφωνειτε με το σχεδιο, τοτε ελευθερα πειτε μου τι και πως.
-
Για το Α1 γιατί διαφωνείς; Δε το θεωρείς premium ; Τί θα όριζες ας πούμε premium στη κατηγορία; Είναι πολύ καλοφτιαγμένο supermini (ο παράγοντας τιμή βγαίνει εκτός, δεν τον εξετάζουμε σε τέτοια θέματα)
-
Αν ο αλλος παει να μου ακυρωσει κατι που νιωθω καθημερινα, -και δεν ειμαι κανενας τυχαιος παππους με καταρακτη- )
-
αν και δεν έχει και πολύ νόημα ...
το καντράν της μίτο έχει 4στρογγυλά όργανα με δείκτες για τις κύριες λειτουργίες του οχήματος και μια οθόνη για τις 2τερεύουσες.
το ιμπι8α έχει 2 στρογγυλά και μια κεντρική και για τις πρωτεύοντες πληροφορίες...η μίτο δεν έχει πλήκτρα ελέγχου πάνω στο σώμα της οθόνης...
το ιμπιζα έχει...εγώ δεν κατάλαβα γιατί θίγει το Ίμπιζα η μη ομοιότητα με την μίτο ? το άγιο δισκοπότηρο του ντιζάιν φέρει η μικρή Ιταλίδα?
-
Ο χρήστης koubeast έγραψε:
Για το Α1 γιατί διαφωνείς; Δε το θεωρείς premium ; Τί θα όριζες ας πούμε premium στη κατηγορία; Είναι πολύ καλοφτιαγμένο supermini (ο παράγοντας τιμή βγαίνει εκτός, δεν τον εξετάζουμε σε τέτοια θέματα)Μια χαρά wannabe premium είναι το Α1.Επειδή έχω μπει αρκετές φορές μέσα σε αυτό,δεν μπορώ να καταλάβω,πώς γίνεται να ονομάζεται premium ένα αυτοκίνητο που δεν έχει ούτε μισό κλικ διαφορά στα πλαστικά μέσα και στη συναρμογή από ένα πόλο,ούτε καλύτερη ηχομόνωση κτλ. .Το ίδιο πάει και για μίτο και ds3.Θεωρώ ότι τη χρηματική διαφορά που έχουν από τα υπόλοιπα αυτά τα 3,την αξίζουν λόγω των καλύτερων οδηγικών τους χαρακτηριστικών και όχι επειδή είναι πρίμιουμ όπως θέλουν να τα πλασάρουν στην αγορά οι κατασκευαστές τους.
-
Τελευταίο off topic άπο μένα αλλά τί σχέση έχουν τα πλαστικά και η αίσθηση με το αν είναι premium ή όχι ένα αυτοκίνητο; Ένα σύνολο χαρακτηριστικών αλλά και το πώς τοποθετείται στην αγορά το κάνει premium. Δηλαδή επειδή η προηγούμενη Σειρά 1 της ΒMW είχε χειρότερα πλαστικά απ το Golf VI δεν θεωρούνταν premium η πρώτη;
Τέλος το off topic από μένα, ας παραμείνουμε στα του ibiza και όχι στο τι είναι Premium ή όχι. Νομίζω μπορούμε να καταλάβουμε ποια μοντέλα τοποθετούνται στην αγορά ως premium και ποια όχι. -
Καλα γιατι πουλανε τα αλλα αστο, ειναι τεραστιο θεμα. Τωρα γιατι δε πουλαει το ibiza μπορω να στο πω. Το βαρεθηκε ο κοσμος. Ειδικα στην Ελλαδα εχουμε γεμισει Ibiza την τελευταια 15ετια. Ε ποσο πια να πουλησει?
Μονο η VW με το μαρκετινγκ και το 'ονομα' της μπορει να διατηρει τις πωλησεις των ιδιων βαρετων μοντελων ψηλα.
Εδω ο κοσμος δε ξερει καν οτι η Seat και η Skoda ειναι της VW... Εκπλησσονται κιολας οταν τους το λες, γιατι τα εχουν για μπουρδελα, ενω την VW ως συνηθως την εχουν θεοποιησει.Εδώ συμφωνώ αλλά όχι απόλυτα. Το ότι είναι 15 έτη στην αγορά δεν σημαίνει ότι 15 χρόνια είναι το ίδιο. Μόνο το όνομα είναι ίδιο.
Έχει υποστεί πολλές αλλαγές οπότε δεν μιλάμε για το ίδιο αμάξι για 15 χρόνια, όμως έχει βάση γιατί μια αλλαγή στο όνομα του μοντέλου ίσως δώσει μια ώθηση στις πωλήσεις όπως κάνει η citroen και η peugeot στα μοντέλα της.
Παρ'όλα αυτά το γεγονός του κακού εσωτερικού είναι ευρέος αποδεκτό ακόμα και από ιδιοκτήτες.
Νομίζω πάντως πως πάνω κάτω το εξαντλήσαμε το θέμα.
Seat Ibiza FR + Cupra