-
Έπεσε και ένα Καλό νταουνγρειντ βέβαια ...
Απο πολ/ρες εμεινες η τους αλλαξες στην εγγύηση ;; -
Ο χρήστης red_monster έγραψε:
Έπεσε και ένα Καλό νταουνγρειντ βέβαια ...
Απο πολ/ρες εμεινες η τους αλλαξες στην εγγύηση ;;Δεν σ' αφήνει επί τόπου. Απλά κάνει κάποιες διακοπές. Για να αλλαχτούν στην εγγύηση πρέπει να χαλάσουν πρώτα. Δεν τους αλλάζουν προληπτικά.
-
Ξέρω πως είναι να μένεις απο πολ/τες ... Έχει ο ξαδερφος μου σιρόκο ...
Πέρα απο την πλάκα πως γίνεται να θεωρείται αξιόπιστο αυτοκίνητο που εν έτη 2011 σε αφήνει στο δρόμο είναι αλλου Παππά ευαγγέλιο ... Δηλαδή για να το πεις αναξιόπιστο πρέπει να ανατιναχτει ;; -
Παντως το θεμα με την υπερβολικη καταναλωση λαδιου σε twin, που το ειχε και ο γειτονας μου, (GolfV 140ps) σε καποιες περιπτωσεις ισως εχει εξηγηση...
Δεν ξερω αν ισχυει στανταρ, ή ειναι μπαρουφες μηχανολογου (της VAG) αλλα για καποιο γ@μημενο λογο, λενε οτι αν δεν στρωθουν τα μοτερ μεχρι τα 1,000χλμ και με σταδιακο 'πλακωμα' δηλαδη, μπορει να καταναλωνουν παραπανω απο το φυσιολογικο, λαδι.
Χαρακτηριστικα, στον γειτονα μου (οδηγει με αυγο κατω απο το ποδι, και με μια σχεση πανω, κοινως το 'μπουκωνει' και ΜΟΝΟ στην εθνικη το παταει λιγο ΑΛΛΑ, κραταει σταθερες στροφες, για αρκετη ωρα, ετσι λεει οτι το εστρωσε, απο την αρχη... ) του ανεφεραν οτι , 'οταν πιασει θερμοκρασια το μοτερ, δωστε φορτια στο γκαζι απανωτα, με μεγαλες διακυμανσεις', και λεω εγω, μηπως για να δημιουργηθει (εαν δεν ειναι ηδη αργα, με το στρωσιμοο του κ@λου που εκανε) ομοιογενεια στις ανοχες των κινουμενων μερων του κινητηρα?. Μηπως ετσι πιθανον, να περιοριστει η αυξημενη καταναλωση λαδιου...?
Τα υπολοιπα παντως με τις Ν75, τις απωλειες πιεσης, και τους πολλ/σιαστες, απ' οσο γνωριζω, απο τα ΜΥ2011 και επειτα εχουν λυθει... -
παλι δεν ξερω πως γινεται αλλα το δικο μου στα 45κ δεν εχει καψει λαδι.λες να ειναι προβληματικο??λες να ειναι monday's car?
τελικα επειδη αυτα τα σιροκο καινε λαδια,μενουν στον δρομο κ τα αυτοματα χαλανε,σας πουλω το μοναδικο(αν κρινω απο τα λεγομενα σας) σιροκο παγκοσμιως που δεν εχει παρουσιασει το παραμικρο προβλημα,στην προνομιακη τιμη των 25κ€.κ αυτο γιατι σκεφτομαι την οικονομικη κριση.αλλιως θα το εβαζα 30,χρεωνοντας κ το στρωσιμο
τελικα για να κυκλοφορεις εδω μεσα χρειαζεσαι λασπωτηρες.. -
Κικιζα αυτα περι ηρεμου στρωσιματος στα πρώτα 1000km είναι μύθος με δρακους ...
Αν είναι να καψει λάδι θα κάψει ... -
Αν είναι να καψει λάδι θα κάψει ...Δεν ηταν απλως 'ηρεμο στρωσιμο' αυτο που ανεφερα, αλλα μ@λακισμενο, ακυρο, και λαθος, για οποινδηποτε κινητηρα.
Τα ελατηρια στις βαλβιδες ειδικα, που ευθυνονται σε σημαντικο βαθμο για αυτο το φαινομενο, δεν στρωνονται ετσι, αλλα πηδιουνται...
Ο συγκεκριμενος βεβαια κινητηρας με το επιπεδο της πολυπλοκοτητας που εχει, και με τις συνεχεις λογισμικες και μη αναβαθμισεις, που υπεστει ολο αυτον τον καιρο, σε συνδυασμο, με πολλα 'χαμενα στην μεταφραση' Ελληνικα συνεργεια, ηταν ευλογο να βγαλει κακο ονομα στην αγορα.
Κατα τα αλλα παντως, ειναι μεχρι στιγμης ακομα και σημερα ο ισχυροτερος εργοστασιακος 1400αρης της αγορας. -
Αν είναι να καψει λάδι θα κάψει ...το στρώσιμο βέβαια δεν το κάνεις τόσο για τον κινητήρα (που καλό είναι να στρωθεί με φορτίο γιατί απλώς 'έχει στρωθεί' στον πάγκο) όσο για τα υπόλοιπα κινούμενα μέρη του αυτοκινήτου (ρουλεμάν, ανάρτηση, δίσκους, τακάκια, βάση μηχανής κτλ-κτλ-κτλ-κτλ).
Τέλος... δεν ξέρω πόσο μύθος είναι αυτό με το ότι 'το καλό στρώσιμο του κινητήρα αποφέρει λιγότερο κάψιμο λαδιού', όμως η προσωπική μου εμπειρία έχει δείξει ότι ακόμα και σε κινητήρες που γκρινιάζανε κατά κόρων για κατανάλωση λαδιού, στο δικό μου μοτέρ δεν έκαιγε τίποτα (που λέει ο λόγος αφού πρακτικά όλα τσιμπάνε λίγο λάδι, απλά δεν φαίνεται στην βέργα μέτρησης στάθμης).
Συν του ότι...σου κοστίζει τίποτα να κάνεις λίγο υπομονή για 1000-2000-3000km?
Αν σκεφτείς ότι όσο θα το έχεις το αμάξι στα χέρια σου θα κάνει περίπου 100,000km και παραπάνω, μιλάμε ότι θα 'θυσιάσεις' ούτε το 3% των χιλιομέτρων για καλή λειτουργία (ή έστω ελπίδα για καλή λειτουργία) για τα υπόλοια 97% των χιλιομέτρων που θα κάνεις.
Οπότε... why not?Απλά όλους τους πιάνει ένα 'κάτι' να δουν πως πάει το νέο τους απόκτημα, να κάνουν τη φιγούρα τους κτλ και γι'αυτό δεν κρατιούνται.
-
Αν είναι να καψει λάδι θα κάψει ...+1
άσε που θα το έλεγαν στις αντιπροσωπείες για να γλυτώσουν από ότι κωμικοτραγικό γίνεται με τους πελάτες τους. -
δλδ ρε παιδες,εγω που δεν το πιεζα αλλα πηγαινα κανονικα,δεν εκανα καλο στρωσιμο?προσωπικα γνωριζα οτι οι κινητηρες ερχονται ηδη στρωμενοι σε παγκους.κ αυτο που πρεπει να κανεις ειναι να προσεχεις για τα υπολοιπα μερη του αυτοκινητου,συμπεριλαμβανομενου κ του κιβωτιου.επισης,παλι το εγχειριδιο χρησης γραφει οτι πρεπει να αυξανεις σταδιακα τις στροφες κ να μη πηγαινεις αργα εξαρχης η με πληρες φορτιο.αλλα δεν ειμαι σιγουρος,οποτε οταν παω στο αυτοκινητο,θα το ξαναδιαβασω.παντως σιγουρα ΔΕΝ ΓΡΑΦΕΙ να το πιεζεις εξαρχης.
εγω αυτο που κανω ειναι να μην πιεζω(εστω κ ελαφρως) ΠΟΤΕ το αυτοκινητο μεχρι να φτασει στη μεση ο δεικτης θερμοκρασιας.
ισως γιαυτο δεν καιω λαδι ουτε εχω προβλημα στο αυτοματο.
ισως παλι ειμαι ο μοναδικος κατοχος αυτοματου κ ροκκο που δεν εχει προβλημα,οποτε λεω να παω να παιξω ενα τζοκερ,να μου παρει κ το κρατος το 50% -
Ο χρήστης C.L.A.B. έγραψε:
δλδ ρε παιδες,εγω που δεν το πιεζα αλλα πηγαινα κανονικα,δεν εκανα καλο στρωσιμο?προσωπικα γνωριζα οτι οι κινητηρες ερχονται ηδη στρωμενοι σε παγκους.κ αυτο που πρεπει να κανεις ειναι να προσεχεις για τα υπολοιπα μερη του αυτοκινητου,συμπεριλαμβανομενου κ του κιβωτιου.επισης,παλι το εγχειριδιο χρησης γραφει οτι πρεπει να αυξανεις σταδιακα τις στροφες κ να μη πηγαινεις αργα εξαρχης η με πληρες φορτιο.αλλα δεν ειμαι σιγουρος,οποτε οταν παω στο αυτοκινητο,θα το ξαναδιαβασω.παντως σιγουρα ΔΕΝ ΓΡΑΦΕΙ να το πιεζεις εξαρχης.
εγω αυτο που κανω ειναι να μην πιεζω(εστω κ ελαφρως) ΠΟΤΕ το αυτοκινητο μεχρι να φτασει στη μεση ο δεικτης θερμοκρασιας.
ισως γιαυτο δεν καιω λαδι ουτε εχω προβλημα στο αυτοματο.
ισως παλι ειμαι ο μοναδικος κατοχος αυτοματου κ ροκκο που δεν εχει προβλημα,οποτε λεω να παω να παιξω ενα τζοκερ,να μου παρει κ το κρατος το 50%to 45%.
-
Έγραψα πουθενά Ότι το στρωσιμο είναι άχρηστο ;; Προφανώς και χρειάζεται για να αποκτήσουν οι συνεργαζομενες επιφάνειες όρους και κοιλαδες κατακρατησης και αποβολής ελαιου ... Άλλο Αυτό και άλλο το παραμύθι περι λανθασμενου στρωσιματος Όταν το αυτοκίνητο καίει λαδακι
-
Εγω παντως, (γιατι εχω την αισθηση οτι αλλο πραγμα καταλαβαν καποιοι?)
δεν αναφερθηκα απλα σε ηρεμο στρωσιμο, το ΞΑΝΑΛΕΩ.
Αναφερθηκα γενικοτερα, ουσιαστικα σε ΜΗ στρωσιμο, και μαλιστα σε ταξιδια με σταθερες κατα κυριο λογο ταχυτητες, χωρις
να εχει προηγουμενως διακυμανσεις σε φορτιο/στροφες ο κινητηρας...
Αντιθετως εχω διαβασει για κατοχο twincharger, να το πλακωνει κοντα στα 1,000χλμ οδομετρο σταδιακα, μεχρι σημερα, να μην εχει καψει σταγονα παραπανω λαδι, να του πινει το αιμα συχνα-πυκνα, και σε προσφατη δυναμομετρηση, να βγαζει νουμερο ρεκορ για εργοστασιακο κινητηρα twincahrger, με ιπποδυναμη 175αλογα περιπου στο στροφαλο... -
red monster συμφωνω μαζι σου.το ιδιο πραγμα λεμε.
απο την αλλη,μιλαω προσωπικα για το δικο μου αυτοκινητο κ οχι καποιου καπου καποτε.
προς κικιζα,183 δεν ειχε μετρηθει καποτε εργοστασιακο ροκο?για στροφαλο παντα.πως το 175 ειναι το ισχυροτερο λοιπον?εκτος κ αν το ειδα σε ξενη ιστοσελιδα
αληθεια,υπολοιποι κατοχοι ροκκο δεν υπαρχουν να πουν κ αυτοι τις προσωπικες τους εμπειριες?η τα πουλησαν ολοι επειδη βγαζουν προβληματα?
τεσπα,νομιζω οτι εχουμε βγει κατα πολυυυυυυ εκτος θεματος.. -
Ο δικός μου TSi 160 δεν καίει προς το παρών λάδι (35Κ).
Το στρώσιμο έγινε σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή.
-
Ο χρήστης Κίκιζας Γρηγόρης έγραψε:
Εγω παντως, (γιατι εχω την αισθηση οτι αλλο πραγμα καταλαβαν καποιοι?)
δεν αναφερθηκα απλα σε ηρεμο στρωσιμο, το ΞΑΝΑΛΕΩ.
Αναφερθηκα γενικοτερα, ουσιαστικα σε ΜΗ στρωσιμο, και μαλιστα σε ταξιδια με σταθερες κατα κυριο λογο ταχυτητες, χωρις
να εχει προηγουμενως διακυμανσεις σε φορτιο/στροφες ο κινητηρας...
Αντιθετως εχω διαβασει για κατοχο twincharger, να το πλακωνει κοντα στα 1,000χλμ οδομετρο σταδιακα, μεχρι σημερα, να μην εχει καψει σταγονα παραπανω λαδι, να του πινει το αιμα συχνα-πυκνα, και σε προσφατη δυναμομετρηση, να βγαζει νουμερο ρεκορ για εργοστασιακο κινητηρα twincahrger, με ιπποδυναμη 175αλογα περιπου στο στροφαλο...Γιατί δέχεσαι ότι είναι ο κανόνας και όχι η εξαίρεση?
Αν και συμφωνώ ότι τις περισσότερες φορές η πολύ μεγάλη κατανάλωση λαδιού δεν είναι ότι κάτι κάναμε εμείς λάθος.@red_monster
σωστός! -
Μετά από τη δοκιμή μετρήματος των λαδιών, το αποτέλεσμα ήταν 29 γρ μετά από 110 χλμ. Θεωρείται φυσιολογικό για τη :s: (από 80 και πάνω ανησυχούμε)
Για καλό και για κακό, έχει κρατηθεί το πρωτόκολλο, μήπως και παρουσιαστεί κάτι εκτός της 2ετούς εγγύησης. -
Ο χρήστης rallye40 έγραψε:
Μετά από τη δοκιμή μετρήματος των λαδιών, το αποτέλεσμα ήταν 29 γρ μετά από 110 χλμ. Θεωρείται φυσιολογικό για τη :s: (από 80 και πάνω ανησυχούμε)
Για καλό και για κακό, έχει κρατηθεί το πρωτόκολλο, μήπως και παρουσιαστεί κάτι εκτός της 2ετούς εγγύησης.Ναι είναι φυσιολογικό. Από 50 και πάνω ανησυχούμε. Οδηγίες κατασκευαστή 0,5lt -> 1000km.
Και για τους υπόλοιπους, δεν καίνε λάδι τα tsi λέμε, καταναλώνουν
-
Άργησες! Μέχρι να απαντήσεις είχε μείνει από λάδια!
-
Ο χρήστης taurus έγραψε:
Άργησες! Μέχρι να απαντήσεις είχε μείνει από λάδια!ή από καρδιακό
Seat Ibiza FR + Cupra