-
Ο χρήστης ddl449 έγραψε:
Κακίες, απλά προσπαθούμε να τα ρίξουμε στον χρήστη και όχι στους λαδέμπορες κατασκευαστές μας...τις ίδιες κουβέντες κάναμε πριν χρόνια στο σεατ κλαμπ κ για τα παλιά 1400αρια 101 άλογα που έχω εγώ....άλλαζε λάδια συχνά γιατί στα 5000 χλμ τα καίει ξαφνικά, αλλαζε με πιο χοντρό, πιο λεπτό, πιο συνθετικό, λιγότερο συνθετικό, βάλε άλλη μάρκα, πάτα το, άσε το, το έστρωσες λάθος, φταίνε τα τούρκικα ελατήρια, είναι ανάδρομος ο Ερμής, κ ιστορίες για αγρίους
Α ΡΕ ΑΘΑΝΑΤΗ VW -
κατα τ'αλλα το αμάξι καλά τσουλάει για τους υπόλοιπους εγκάθετους
-
Ο χρήστης Thomas_C200K έγραψε:
11.500 είχε όταν έκλεισε χρόνο.
άρχισε πάλι η 'μάχη' για το ποιος έχει δίκιο? κατασκευαστές, μηχανικοί, έλληνες περί λαδιώνε?Μια χαρα ειναι, οχι που θα τα βγαζες στα 2.000χλμ .
Εδω αλλοι λενε να αλλαζεις τα φουλ συνθετικα στις 7.500χλμ κα τα ημισυνθετικα ικανοι ειναι να τα αλλαζουν στα 500χλμενταξει το παραχεσες απλα καθε 10 χιλιαρικα πιστευω οτι ειναι οκ να τα πετας
εγω τα αλλαζω καθε 7500 γιατι μεχρι τα 10 θα εχω καψει γυρω στο λιτρο μπορει να εχω και λαμπακι , οποτε δεν εχει νοημα να συμπληρωσω, αφου μεχρι 10 το πολυ θα τα κρατουσα
(στα 7500 δλδ καιω χαλαρα 500-600 ml ) -
Μη τρελένεστε είστε νέοι ακόμα
Φτάστε 70-80000 χιλιόμετρα να μου πείτε πόσο θα κάιτε όσοι τώρα καίτε κάθε 7500 πάνω από μισό λίτρο
Πάντως έχω τρομάξει λίγο με τις καταναλώσεις του Διονύση.Βέβαια είναι και ευγενής με το αυτοκίνητο συνήθως γι αυτό δεν μου φαίνεται και πολύ παράξενο -
Ο χρήστης Orestisren έγραψε:
Φτάστε 70-80000 χιλιόμετρα να μου πείτε πόσο θα κάιτε όσοι τώρα καίτε κάθε 7500 πάνω από μισό λίτρο
Πάντως έχω τρομάξει λίγο με τις καταναλώσεις του Διονύση.Βέβαια είναι και ευγενής με το αυτοκίνητο συνήθως γι αυτό δεν μου φαίνεται και πολύ παράξενοΕχω φτασει 60, λες στα 10 να γινει το μεγαλο μπαμ?
Αλλο τα γαλλικα ,πχ και το shitroen απο κει που δεν εκαιγε σταγονα ,αρχισε
Sent from my LG-P500
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
Πάντως έχω τρομάξει λίγο με τις καταναλώσεις του Διονύση.Βέβαια είναι και ευγενής με το αυτοκίνητο συνήθως γι αυτό δεν μου φαίνεται και πολύ παράξενοΕχω φτασει 60, λες στα 10 να γινει το μεγαλο μπαμ?
Αλλο τα γαλλικα ,πχ και το shitroen απο κει που δεν εκαιγε σταγονα ,αρχισε
Sent from my LG-P500
Αυτό που το καλομεταχειρίζεσαι λες ε
Από citroen δεν έχω εμπειρία αλλά Renault δεεεεεεεεεν όσα τουλάχιστον μέχρι στιγμής είχαμε
Καλά μόνο το δικό μου το ανώμαλο(το Golf λέω) θέλει λαδάκι κάθε 3000 χιλιόμετρα(1 λίτρο πρόσθεσα την μέρα που πήγαμε στον dbeko ) -
Εκει εχεις προβλημα και θες συνεργειο , ακομα και σε ιαπωνικο εχω δει τετοιο προβλημα.. δεν εχει σχεση με την φυσιολογικη καταναλωση που μπορει να εχουν καποιοι κινητηρες
Sent from my LG-P500
-
Εκει εχεις προβλημα και θες συνεργειο , ακομα και σε ιαπωνικο εχω δει τετοιο προβλημα.. δεν εχει σχεση με την φυσιολογικη καταναλωση που μπορει να εχουν καποιοι κινητηρεςSent from my LG-P500
Μπα δεν νομίζω να υπάρχει μηχανικός VW που να το έχει δει και να μην έχει πει ότι δουλευει μια χαρά κι όταν το ακούνε αυτό μένουνε κάγκελο
Άσε Κιούση κατα τους εξουσιοδοτημένους-εξειδικευμένους κλπ το αυτοκίνητο είναι άριστο δουλεύει τέλεια και απλά είναι φυσιολογικό να καίει.Το γιατί είναι φυσιολογικό δεν μου το απαντάνε βέβαια ούτε το αν είναι φυσιολογικά να καίει τόσο -
Εκει εχεις προβλημα και θες συνεργειο , ακομα και σε ιαπωνικο εχω δει τετοιο προβλημα.. δεν εχει σχεση με την φυσιολογικη καταναλωση που μπορει να εχουν καποιοι κινητηρες
Sent from my LG-P500
Μπα δεν νομίζω να υπάρχει μηχανικός VW που να το έχει δει και να μην έχει πει ότι δουλευει μια χαρά κι όταν το ακούνε αυτό μένουνε κάγκελο
Άσε Κιούση κατα τους εξουσιοδοτημένους-εξειδικευμένους κλπ το αυτοκίνητο είναι άριστο δουλεύει τέλεια και απλά είναι φυσιολογικό να καίει.Το γιατί είναι φυσιολογικό δεν μου το απαντάνε βέβαια ούτε το αν είναι φυσιολογικά να καίει τόσοΟρεστη τα Vag εχουν παραδοση στο θεμα των λαδιων απο την εποχη των διχρονων DKW;
-
Sent from my LG-P500
Άσε Κιούση κατα τους εξουσιοδοτημένους-εξειδικευμένους κλπ το αυτοκίνητο είναι άριστο δουλεύει τέλεια και απλά είναι φυσιολογικό να καίει.Το γιατί είναι φυσιολογικό δεν μου το απαντάνε βέβαια ούτε το αν είναι φυσιολογικά να καίει τόσοτωρα αμα πω οτι οι τυποι ειναι μ@λακες θα χω αδικο ?
-
Sent from my LG-P500
Άσε Κιούση κατα τους εξουσιοδοτημένους-εξειδικευμένους κλπ το αυτοκίνητο είναι άριστο δουλεύει τέλεια και απλά είναι φυσιολογικό να καίει.Το γιατί είναι φυσιολογικό δεν μου το απαντάνε βέβαια ούτε το αν είναι φυσιολογικά να καίει τόσοτωρα αμα πω οτι οι τυποι ειναι μ@λακες θα χω αδικο ?
Να το πεις
Αυτοί επισκευάζουν και το δικό σου -
Πριν λίγο γύρισα από την Seat
Ο λόγος που πήγα ήταν τα λάδια που έκαψε απο την τελευταία αλλαγή. 2500 χλμ με 1 λίτρο απώλεια. Τους το είχα πει και στον έλεγχο των 15000 χλμ και μου είπαν πως θέλουν να τα μετρήσουν οι ίδιοι. Αφού συμπλήρωσα, πρέπει να τους το πάω με ζεστά τα λάδια, να τα βγάλουν, να τα ζυγίσουν. Μετά τα ξαναβάζουν, κάνω 100 χλμ και τα ξαναζυγίζουν.
Έτσι είναι οι οδηγίες της SeatΤην Πέμπτη θα γίνει αυτό, οπότε θα ενημερώσω σχετικά.
Πέρασαν και μια αναβάθμιση, αλλά επειδή μένω κοντά δεν πρόλαβα να δω διαφορές.
Να σημειώσω πως έχω μοντ 3/2010 και χρησιμοποιώ πάντα Μobil 1 esp formula. Εχω 17500 χλμ και έχω κάνει 3 αλλαγές λαδιών -
αυτά τα 1.4 ΤC τελικά είναι μεγάλες λαδιέρες και βγάζουν αρκετά και σοβαρά προβλήματα όπως τουρμπίνα στα 16k σε Scirocco.
-
Κατανάλωση λαδιού έχουν συγκεκριμένες παρτίδες twincharger οι οποίες απαιτούν αντικατάσταση ελατηρίων (μερικοί ζητήσανε και πέτυχαν αντικατάσταση κινητήρα). Έχω φίλο με ibiza FR που συνέβη το παραπάνω, ενώ υπάρχουν πάρα πολλά Polo GTi και Cupra με αυτό το θέμα. Αν δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα δε νομίζω ότι υπάρχει κατανάλωση λαδιού, τουλάχιστον απ όσο έχω δει από γνωστούς μου σε twincharged και απ όσα διαβάζω στα διάφορα fora.
-
Ο χρήστης koubeast έγραψε:
Κατανάλωση λαδιού έχουν συγκεκριμένες παρτίδες twincharger οι οποίες **απαιτούν αντικατάσταση ελατηρίων **(μερικοί ζητήσανε και πέτυχαν αντικατάσταση κινητήρα). Έχω φίλο με ibiza FR που συνέβη το παραπάνω, ενώ υπάρχουν πάρα πολλά Polo GTi και Cupra με αυτό το θέμα. Αν δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα δε νομίζω ότι υπάρχει κατανάλωση λαδιού, τουλάχιστον απ όσο έχω δει από γνωστούς μου σε twincharged και απ όσα διαβάζω στα διάφορα fora.δεν είναι σίγουρο ότι ειναι αυτή η αιτία
-
όσο αρνητικός και να είμαι με την τσουβαλοποίηση το πορτογαλέζικο σιρόκο με τον -μάλλον- πιεσμένο διπλοσυμπιεστό tsi βγάζει τα αντερα του....
-
Και μετα απ´ολα αυτα απορω πως κρατανε τοσο υπερβολικα υψηλες τιμες ως μτχ.
-
@ red monster
Δε ξέρω ρε αν βγάζει αλλα προβλήματα, μπορεί να βγάζει, απλά για την κατανάλωση λαδιού το αναφέρω.
@ chemic
Αμα δεν εχουν βρει τι φταίει, κλάφτα Χαράλαμπε Το θεωρώ χοντρό πρόβλημα και αν ήταν τυπικοί έπρεπε τουλάχιστον να υπάρξει ανάκληση. Άτομο που συμπλήρωσε σχεδον 3 λίτρα στα 2,000 χλμ, το θεωρούσε κιόλας φυσιολογικό γιατί είναι υψηλόστροφο λέει, όπως του είπαν στην αντιπροσωπεία!!
Τι να πείς...
-
Ο χρήστης koubeast έγραψε:
@ chemic
Αμα δεν εχουν βρει τι φταίει, κλάφτα Χαράλαμπε Το θεωρώ χοντρό πρόβλημα και αν ήταν τυπικοί έπρεπε τουλάχιστον να υπάρξει ανάκληση. Άτομο που συμπλήρωσε σχεδον 3 λίτρα στα 2,000 χλμ, το θεωρούσε κιόλας φυσιολογικό γιατί είναι υψηλόστροφο λέει, όπως του είπαν στην αντιπροσωπεία!!
Τι να πείς...
ανάκληση?
όσο κάναν κ σε εμάς με το παλιό ίμπιζα που επίσης καίγανε.
ασε που εδώ το πρόβλημα είναι ακόμα πιο σοβαρό, γιατί....
εδώ στο σεατ κλαμπ σε παιδιά που αλλάξαν κινητήρα, είτε τουρμπο, είτε κάποια κομμάτια του κινητήρα κ συνεχίζουν να έχουν προβλημα.
αλλοι λένε για κομπρεσορες, άλλοι για τουρμπο, άλλοι για ελατήρια,
ΑΧΤΑΡΜΑΣ -
Στο Tiguan που επίσης έχουμε στη κατοχή μας, με 55000 χλμ και πρόγραμμα δεν έχει προκύψει το παραμικρό, εκτός απο τους πολλαπλασιαστές, που αλλάχτηκαν με την επέκταση της εγγύησης.
Ισως να φταέι το Made in China που γράφει το μοτέρ του FR
Seat Ibiza FR + Cupra