-
Ο χρήστης red_monster έγραψε:
Καταρχας η συγκριση και η παραθεση στοιχειων μου αφορουσε το SS και οχι την Mito.
Επιπλεον, πως ειναι δυνατον να περιμενεις οτι η δικη σου εντυπωση (γιατι περι εντυπωσης προκειται εφοσον δεν εχεις τον αναλογο εξοπλισμο) ειναι πιο αξιοπιστη απο τις μετρησεις
ενος Ελληνικου περιοδικου με συγχρονο εξοπλισμο, που πραγματοποιει εδω και πολλα χρονια?
Και τι υποννοεις με την τελευταια φραση?, δηλαδη τα λεγομενα σου εχουν μεγαλυτερη βαρυτητα απο καταγεγραμμενες επιδοσεις με οργανα μετρησεων?, για να καταλαβω δηλαδη...αν οι μετρήσεις έγιναν κάτω από τις ίδιες συνθήκες... πίεση το ένα πίεση και το άλλο , πόλη το ένα πόλη και το άλλο, είναι απόλυτα αναληθείς και ας με διαψεύσει κάτοχος του σιρόκο...
αν δεν έγιναν κάτω από τις ίδιες συνθήκες και συνεπώς δεν είναι συγκρίσιμες, το φταίξιμο πέφτει σε αυτόν που τις παράθεσε για εντυπωσιασμό.-παντα οπου εμπλεκεται Ιταλικο αυτοκινητο υπαρχει μια συνομοσια απο πισω. Κατι αλλο καινουργιο?
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
Καταρχας η συγκριση και η παραθεση στοιχειων μου αφορουσε το SS και οχι την Mito.
Επιπλεον, πως ειναι δυνατον να περιμενεις οτι η δικη σου εντυπωση (γιατι περι εντυπωσης προκειται εφοσον δεν εχεις τον αναλογο εξοπλισμο) ειναι πιο αξιοπιστη απο τις μετρησεις
ενος Ελληνικου περιοδικου με συγχρονο εξοπλισμο, που πραγματοποιει εδω και πολλα χρονια?
Και τι υποννοεις με την τελευταια φραση?, δηλαδη τα λεγομενα σου εχουν μεγαλυτερη βαρυτητα απο καταγεγραμμενες επιδοσεις με οργανα μετρησεων?, για να καταλαβω δηλαδη...αν οι μετρήσεις έγιναν κάτω από τις ίδιες συνθήκες... πίεση το ένα πίεση και το άλλο , πόλη το ένα πόλη και το άλλο, είναι απόλυτα αναληθείς και ας με διαψεύσει κάτοχος του σιρόκο...
αν δεν έγιναν κάτω από τις ίδιες συνθήκες και συνεπώς δεν είναι συγκρίσιμες, το φταίξιμο πέφτει σε αυτόν που τις παράθεσε για εντυπωσιασμό.-παντα οπου εμπλεκεται Ιταλικο αυτοκινητο υπαρχει μια συνομοσια απο πισω. Κατι αλλο καινουργιο?
διάβασε από την αρχή και άσε τις αρλούμπες
-
αν δεν έγιναν κάτω από τις ίδιες συνθήκες και συνεπώς δεν είναι συγκρίσιμες, το φταίξιμο πέφτει σε αυτόν που τις παράθεσε για εντυπωσιασμό.-Εχω κουραστει να αναλυω τα αυτονοητα...Αν προκειται περι αμφησβητησης των στοιχειων
που παρεθεσα, αυτουσια απο τους 4τροχους, κανε οποια αντιστοιχη παραθεση κρινεις εσυ ως εγκυρη, απο καποιο αλλο εγκυρο περιοδικο επιλογης σου, δεν εχω προβλημα, οχι ομως να συγκρινεις ΜΕΤΡΗΣΙΜΑ αποτελεσματα με απλη προσωπικη διαπιστωση, χωρις εξοπλισμο.
Οταν παραλληλα τα στοιχεια που αφορουν δυο ακρως συγκρισιμους κινητηρες με παρομοια ιπποδυναμη σε τροχους, και κυβισμο, αναδεικνυουν τον ενα ακομα και σε ΒΑΡΥΤΕΡΟ κατα 70κιλα αμαξωμα, ικανοτερο εστω οριακα σε επιδοσεις και οικονομικοτερο σε μεση καταναλωση, απο τον αλλο, δεν μπορεις να συνεχιζεις να επιμενεις για το 'πόσο πολύπλοκα άχρηστη είναι η ύπαρξη συμπιεστη σε τέτοιες ιπποδυναμεις'. -
γερμανικά vs. ιταλικά blah blah blah...
Κατέβενα πριν τον κηφισό και νόμιζα ότι ήμουν με καμία 120αριά κοιτάω το κοντέρ, 160
Πήγα λίγο και στο ΣΕΦ (εκεί που κάποτε κάνανε κόντρες) γιατί έχει 2 ωραίες ευθείες και κάτι στροφούλες να δούμε τι σκαμπάζει σε λίγο σβέλτους ρυμθούς, πάω σπίτι και μου μύριζε έντονα το πίσω αριστερό φρένο Ελάχιστα νομίζω και το πίσω δεξιά. -
Ο χρήστης ddl449 έγραψε:
γερμανικά vs. ιταλικά blah blah blah...Κατέβενα πριν τον κηφισό και νόμιζα ότι ήμουν με καμία 120αριά κοιτάω το κοντέρ, 160
Πήγα λίγο και στο ΣΕΦ (εκεί που κάποτε κάνανε κόντρες) γιατί έχει 2 ωραίες ευθείες και κάτι στροφούλες να δούμε τι σκαμπάζει σε λίγο σβέλτους ρυμθούς, πάω σπίτι και μου μύριζε έντονα το πίσω αριστερό φρένο Ελάχιστα νομίζω και το πίσω δεξιά.Και σε 1.4 ατμο φίλου μυριζαν στην αρχή τα πίσω φρένα , μάλιστα αυτού στριγγλιζαν και λίγο... Τελικά θελαν απλά πάτημα μιας και μετά τα 2000km σταμάτησαν...
-
Ο χρήστης Κίκιζας Γρηγόρης έγραψε:
αν δεν έγιναν κάτω από τις ίδιες συνθήκες και συνεπώς δεν είναι συγκρίσιμες, το φταίξιμο πέφτει σε αυτόν που τις παράθεσε για εντυπωσιασμό.-Εχω κουραστει να αναλυω τα αυτονοητα...Αν προκειται περι αμφησβητησης των στοιχειων
που παρεθεσα, αυτουσια απο τους 4τροχους, κανε οποια αντιστοιχη παραθεση κρινεις εσυ ως εγκυρη, απο καποιο αλλο εγκυρο περιοδικο επιλογης σου, δεν εχω προβλημα, οχι ομως να συγκρινεις ΜΕΤΡΗΣΙΜΑ αποτελεσματα με απλη προσωπικη διαπιστωση, χωρις εξοπλισμο.
Οταν παραλληλα τα στοιχεια που αφορουν δυο ακρως συγκρισιμους κινητηρες με παρομοια ιπποδυναμη σε τροχους, και κυβισμο, αναδεικνυουν τον ενα ακομα και σε ΒΑΡΥΤΕΡΟ κατα 70κιλα αμαξωμα, ικανοτερο εστω οριακα σε επιδοσεις και οικονομικοτερο σε μεση καταναλωση, απο τον αλλο, δεν μπορεις να συνεχιζεις να επιμενεις για το 'πόσο πολύπλοκα άχρηστη είναι η ύπαρξη συμπιεστη σε τέτοιες ιπποδυναμεις'.Το πρόβλημα του Red_monster αν έχω καταλάβει καλά είναι στις μετρήσεις κατανάλωσεις.
Δε νομίζω να χρειάζεται κάποιον ειδικό εξοπλισμό για να δει κανείς πόσο καίει ένα αυτοκίνητο. -
Και σε 1.4 ατμο φίλου μυριζαν στην αρχή τα πίσω φρένα , μάλιστα αυτού στριγγλιζαν και λίγο... Τελικά θελαν απλά πάτημα μιας και μετά τα 2000km σταμάτησαν...Πολλά δεν είναι τα 2000χλμ για να στρώσουν; Στο μάνιουαλ λέει μόλις 200.
-
Ο χρήστης ddl449 έγραψε:
Και σε 1.4 ατμο φίλου μυριζαν στην αρχή τα πίσω φρένα , μάλιστα αυτού στριγγλιζαν και λίγο... Τελικά θελαν απλά πάτημα μιας και μετά τα 2000km σταμάτησαν...
Πολλά δεν είναι τα 2000χλμ για να στρώσουν; Στο μάνιουαλ λέει μόλις 200.
200 θέλουν για να δουλεύουν σύμφωνα με τα στανταρτς κατασκευής τους, στου φίλου μου προφανώς κάτι περισσευε στο τακακι (λόγο αστοχίας υλικού) κσι σιγά σιγά πάτησε
-
Ο χρήστης ddl449 έγραψε:
Και σε 1.4 ατμο φίλου μυριζαν στην αρχή τα πίσω φρένα , μάλιστα αυτού στριγγλιζαν και λίγο... Τελικά θελαν απλά πάτημα μιας και μετά τα 2000km σταμάτησαν...
Πολλά δεν είναι τα 2000χλμ για να στρώσουν; Στο μάνιουαλ λέει μόλις 200.
δε θες να μάθεις για πόσα km το έστρωνα εγώ...
Άστο γιατί θα σε πιάσει εκνευρισμός. -
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
http://www.google.gr/search?client=opera&rls=el&q=break+bedding&sourceid=opera&ie=utf-8&oe=utf-8Δεν είναι καλός ο όπερα
1 λινκ:
Τώρα εγώ πρέπει να κάνω 0-100-10-100-10-100-10-100-10-100-10-100-10-100-10-100-10-60-0 ?2-3 λινκ:
Wtf? -
Θα μας κάνεις μια σούμα τις εντυπώσεις και τις εμπειρίες σου από το κιβώτιο, μια που μερικοί δεν το έχουμε δει;
-
Οχι.
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Οχι.καλά τα λες...
-
Να πω πως λειτουργεί περίπου. Σεντόνι:
Λοιπόν, το cpu μετράει το πόσο έχεις βυθίσει το πόδι σου και την ταχύτητα που κινείσαι ή θέλεις να κινηθείς. Δηλαδή αν είσαι σε ευθεία και πατάς ελάχιστα το γκάζι θα σου έχει πάντα σχέσεις μεγαλύτερες.Αν είσαι σε μία ανηφόρα (πχ με 80χλμ) και έχεις πατήσει περίπου ως το μέσο του πεντάλ κατεβάζει 1-2 σχέσεις για να ανέβεις σβέλτα. Άμα στην ίδια ανηφόρα πατούσες ίσα ίσα το γκάζι θα είχε μεγάλη σχέση μέσα μέχρι να κολλήσει ελεινά το αμάξι ώστε να κατεβάσει, εδώ ανεβένει την ανηφόρα κοιμισμένα τελειώς το αμάξι. Εδώ βοηθούν 'τα αυτάκια' ώστε να δεις την ανηφόρα και να μην κολλήσεις. Αν πατήσεις τέρμα γκάζι θα αλλάξει ουσιαστικά στην μικρότερη δυνατή σχέση.
Ουσιαστικά το κιβώτιο κάνει ανα πάσα στιγμή κικ ντάουν όσο γκάζι πατάς, 1 σχέσης,2 ίσως και 4ων... (πχ στα 60 έχεις ήδη 7η). Διαβάζει το πόδι σου. Να πω επίσης ότι στις μεγάλες ταχύτητες γίνεται πιο ευαίσθητο, δηλαδή αν είσαι με 140 και 7η και πατήσεις λίγο πιο βαθιά θα σου βάλει 6η ενώ στο ίδιο βύθισμα με 70πχ χιλιόμετρα μπορεί να σου κρατούσε την 7η και να ήθελε περισσότερο βύθισμα για κικ ντάουν. Εμπειρίες από κόφτες δεν έχω ακόμα ή στο S.
Οι αλλαγές γίνονται σε ελάχιστο χρόνο όπου ώρες ώρες νομίζεις ότι είναι συνεχόμενης μετάδοσης. Εχω την εντύπωση απ την άλλη ότι στο σειριακό όταν πατήσεις το πάντλ έχει αρκετό λαγκ κυρίως στο ανέβασμα. Πχ είσαι με 2α πατάς σταθερά μέτριο γκάζι περνάει ο δείκτης τις 1.500 στροφές, εκείνη τη στιγμή πατάς το + και σου αλλάζει στις 2.000-2.500 στροφές για 3η. Στα κατεβάσματα είναι πιο ετοιμοπόλεμο πάντως.
Σην πόλη μέσα όταν βγαίνω από κάποιο σταυροδρόμι και μου κάνει κάποιος σήμα να περάσω. Αν πατήσω χαλαρά το γκάζι αργεί να ξεκινήσει το αμάξι σε σχέση με ένα χειροκίνητο. Δεν έχω καταλάβει ακόμα τι φταίει. Ίσως να έχει 2α ενώ έπρεπε να είχε πρώτη (η 2α μπαίνει στις 1.000 στροφές), δεν έχω ψάξει τι γίνεται. Δεν είναι τραγικό αλλά αισθάνθηκα διαφορά με τα χειροκίνητα.
Το όλο αμάξι μπορεί να γίνει παιχνιδιάρικο ακόμα και στο D πάντως. Σίγουρα πρέπει να μάθεις λίγο πόσο γκάζι πρέπει να πατάς ανάλογα με το πως θες να κινηθείς.
Αυτά έχω παρατηρήσει. Είμαι πολύ ικανοποιημένος και τα όποια ψεγάδια είναι ανεκτά (για μένα). Επίσης δεν βρίσκω λόγο να ξαναπάρω μηχανικό κιβώτιο. Αν θες να σου αναλύσω κάτι παραπάνω ή κάτι που δεν κάλυψα, ευχαριστως
ΥΓ: Δεν έχω οδηγήσει το dsg6.
-
Ωραία, έχω να ρωτήσω και άλλα πράγματα νομίζω, αλλά δεν τα θυμάμαι όλα.
Οι επιβάτες καταλαβαίνουν ανεβάσματα και κατεβάσματα από κούνημα στην καμπίνα ή μόνο από τις στροφές και τον ήχο του κινητήρα;
6η και 7η πόσα χιλιόμετρα δίνουν ανά 1.000 σ.α.λ.;
-
Παρκάρισμα ρώτα
-
Έχω και εγώ ερώτηση επί των κάτωθι:
Ο χρήστης ddl449 έγραψε:
Αν είσαι σε μία ανηφόρα (πχ με 80χλμ) και έχεις πατήσει περίπου ως το μέσο του πεντάλ κατεβάζει 1-2 σχέσεις για να ανέβεις σβέλτα. Άμα στην ίδια ανηφόρα πατούσες ίσα ίσα το γκάζι θα είχε μεγάλη σχέση μέσα μέχρι να κολλήσει ελεινά το αμάξι ώστε να κατεβάσει, εδώ ανεβένει την ανηφόρα κοιμισμένα τελειώς το αμάξι. Εδώ βοηθούν 'τα αυτάκια' ώστε να δεις την ανηφόρα και να μην κολλήσεις. Αν πατήσεις τέρμα γκάζι θα αλλάξει ουσιαστικά στην μικρότερη δυνατή σχέση.
Ουσιαστικά το κιβώτιο κάνει ανα πάσα στιγμή κικ ντάουν όσο γκάζι πατάς, 1 σχέσης,2 ίσως και 4ων... (πχ στα 60 έχεις ήδη 7η). Διαβάζει το πόδι σου. Να πω επίσης ότι στις μεγάλες ταχύτητες γίνεται πιο ευαίσθητο, δηλαδή αν είσαι με 140 και 7η και πατήσεις λίγο πιο βαθιά θα σου βάλει 6η ενώ στο ίδιο βύθισμα με 70πχ χιλιόμετρα μπορεί να σου κρατούσε την 7η και να ήθελε περισσότερο βύθισμα για κικ ντάουν. Εμπειρίες από κόφτες δεν έχω ακόμα ή στο S.
Βοηθά αυτή η συμπεριφορά του κιβωτίου στην μείωση της κατανάλωσης;
Ακόμη, δεν είναι επιβαρυντικές για την καταπόνηση του κινητήρα οι χαμηλές κατά περίπτωση σ.α.λ. 'αναγκαστικής' λειτουργίας ; -
Εμένα αυτό με την καθυστέρηση στην εκκίνηση με προβλημάτισε. Με περισσότερο γκάζι διορθώνεται;
-
Δύσκολα καταλαβαίνουν, είναι πολύ ομαλό. Εδώ εγώ άμα δεν δω την βελόνα να πέφτει και πηγαίνω με ήρεμους ρυμθούς δεν καταλαβαίνω 'έλειψη' στο πόδι μου. Τα κατεβάσματα ίσως να τα καταλαβαίνουν περισσότερο όχι τόσο από τίναγμα αλλά από την (ανάλογα πόσο θες) 'απότομη' επιτάχυνση.
Κάθε ταχύτητα αλλάζει στις 2.000 το λιγότερο (σε οικονομικούς ρυθμούς δηλαδή). Η 7η μπαίνει κατ' ελάχιστο στα 60 χλμ. άρα έχουμε 60χλμ/ωρα με 1250 στροφές περίπου. Τις προάλλες ήμουν με 160χλμ/ωρα και είχα 3.500 σαλ (με 7η πάντα). 45-50χλμ να δίνει ανά 1.000 η 7η? Υπολόγισε...
@dino,Το παρκάρισμα είναι παιχνίδι ακόμα και σε κατηφόρα αφού το hill hold assist υπάρχει και στην όπισθεν. (Εκτώς αν είναι υπονοούμενο ). Με την ζάντα έχω θέμα μην γδαρθεί γιατί εξέχει (δεν θυμάμαι με ποια λέξη λέγεται αυτό..).
@govus, Δεν ξέρω για την καταπόνηση αλλά τυπικά έχεις από τις 1250 σχεδόν μέγιστη ροπή.
@realzeus, Ναι γιατί σίγουρα θα κάνει κικ ντάουν (αν ισχύει αυτό που λέω ότι έχει 2α μέσα). Με σειριακό δεν έχω δοκιμάσει. Δεν είναι τόσο ανησυχητικό απλά δεν είναι όπως έχει συνηθίσει κάποιος σε ένα μηχανικό κιβώτιο. Απλά νιώθεις να πατάς γκάζι και να αργεί λίγο να κουνηθεί το όχημα (lag δηλαδή).
Seat Ibiza FR + Cupra