-
Eπί του θέματος έχετε φάει κάπου στην Αθηνα πραγματικά καλό σούσι?
Κάπου ειχε ξανασυζητηθεί νομίζω αλλά τρέχα γύρευε.
-
Kiku (στο Κολωνάκι Δημοκρίτου)
Matsuhisa (στον Αστέρα)
Inbi (Κολωνάκι ψηλά στη Δεξαμενή στην Ηρακλείτου)
Freud oriental (επίσης Κολωνάκι Ξενοκράτους)
Και τα 4 αυτά έχουν πολύ καλό σούσι...Κατά τη γνώμη φίλου το kiku έχει το καλύτερο αλλά προσωπικά διαφωνώ...Γευστικά τα θεωρώ ισάξια και τα 4 αλλά αν είναι να πω σώνει και καλά κάτι είχα περάσει και φάει πολύ καλά στο inbi (το οποίο μπορεί και να οφείλεται μερικώς και σε εξωγενείς παράγοντες πχ διάθεση, παρέα κλπ). Επίσης δεν μπορώ να αγνοήσω το Matsuhisa όσο κι αν περίμενα περισσότερα πριν πάω
Επίσης γνωστά είναι το Qor στην Κηφισιά και το Shogun επίσης στην Κηφισιά, αλλά κατά τη γνώμη μου δεν είναι τόσο καλά όσο τα πρώτα 4...Ειδικά στο Shogun το σούσι δεν λέει τίποτα και στο Qor αν και είχαμε κλείσει τραπέζι 3 μέρες πριν μας είχαν 1 ώρα να περιμένουμε ...Το σούσι του δεν με αποζημίωσε
Όλα τα παραπάνω είναι αρκετά ακριβά.
Furin kazan στο Σύνταγμα (Απόλλωνος) για καλό σούσι σε πιο λογικές τιμές.
-
-
Ο χρήστης sv2 έγραψε:
Σούσι.... μπλιάχ+1
-
Εμένα με ενοχλεί που σε ταϊζουν ωμό ψάρι με φύκια και το χρεώνουν σαν χρυσάφι
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Εμένα με ενοχλεί που σε ταϊζουν ωμό ψάρι με φύκια και το χρεώνουν σαν χρυσάφιΣτο 'άλλο' ψάρι δλδ, το ψήσιμο είναι που το κάνει να κοστίζει;
Σε όλα τα πράγματα, όταν είναι ωμά σημαίνει ότι η πρώτη ύλη πρέπει να είναι πιο προσεγμένη, πάντως
-
Για αυτό το ωμό sex είναι το καλύτερο απο όλα!
-
Ο χρήστης Scotch έγραψε:
Που το βρίσκουμε το μαγαζί;
(Πολύ) Δυστυχώς όχι Ελλάδα
Στο Στρασβούργο είναι...Υπάρχει ωστόσο μια (μικρή) πιθανότητα να περάσω το καλοκαίρι
Αν περάσεις σφύρα μου να σε κατατοπίσω. Μπορεί να είμαι κι εγώ εκεί, μπορεί και όχι
-
Θαύμα, θαύμα
Κοίτα να δεις, το ίδιο - ακριβώς όμως - ισχύει και για μένα : μπορεί να είμαι κι εγώ εκεί αλλά μπορεί και όχι. -
Ο χρήστης sv2 έγραψε:
Σούσι.... μπλιάχ+χαβιαρι(ψαρι δεν ειναι αλλα ειναι κι αυτο αηδια)
Ενα ειναι ΤΟ ψαρι.....ο ξιφιας
-
Ξιφίας σούσι
-
Ο χρήστης koutsan έγραψε:
Θαύμα, θαύμα
Κοίτα να δεις, το ίδιο - ακριβώς όμως - ισχύει και για μένα : μπορεί να είμαι κι εγώ εκεί αλλά μπορεί και όχι.κι εγώ, 0.0001% μπορεί να είμαι και 99.9999% μπορεί να μην είμαι
-
Εγώ πάλι 50-50 και αν είναι μέσα σε ΣΚ οι πιθανότητες αλλάζουν προς το καλύτερο
-
Μπορεί να σφυρίξω, μπορεί και όχι
ΟΚ mirage, thnx -
Ο χρήστης koutsan έγραψε:
Μιας και η συζήτηση γύρισε στο σούσι.
Πέρυσι η κοπέλα ενός φίλου ήθελε sony και καλά σούσι. Τέλος πάντως καταλήγει η παρέα σε ένα σούσι μπαρ στο Κεφαλάρι. Μέσα πολύ υφάκι προσωπικό και παρευρισκόμενοι. Παραγγέλνουμε έρχεται το ''φαγητό''. Πρώτη φορά που έτρωγα σούσι κόντεψα να φύγω σούμπιτος wc. Φωνάζω το γκαρσόν (ναι αυτό με το υφάκι) και του λέω. Φίλε μου κανένα ανθρωπινό φαγητό έχει το μαγαζί γιατί όλη μέρα δεν έχω φάει τπτ
Απάντηση: Τί εννοείται κύριε???Ό,τι κατάλαβες του απαντώ
Καταλαβαίνεις φυσικά ότι όταν πας σε ένα εστιατόριο σούσι και μετά ρωτάς το σερβιτόρο 'Φίλε μου κανένα ανθρωπινό φαγητό έχει το μαγαζί ' το εξυπνακίστικο υφάκι βασικά το έχεις εσύ και πας να πουλήσεις μαγκιά του πρωκτού στο 'σπίτι' του άλλου στο οποίο δε σε ανάγκασε κανείς να πας.
υπάρχει κ το άλλο ενδεχόμενο από την άλλη...
ενδεχομένως αυτό που μας πλασάρουν ως σούσι, να μην είναι αυτό που πραγματικά θεωρείται στις ασιατικές χώρεςο σεφ στο εστιατόριο του νοσοκομείου είναι 5 αστέρων-σκούφων. μαγειρεύει καταπληκτικά γιατί είναι catering που το έχουμε κ στα συνέδρια. κ όμως τα τε μεκ ελληνικά φαγητά είναι χάλια
πχ χθες έφαγα μουσακά κ ήταν σκ@τά δεν τρωγόταν... επίσης έχω φάει κ γύρο κ πάλι ήταν σκ@τά το τζατζίκι στη Γερμανία είναι γιαουρτοαγκουράκιόλα τα φαγητά στα εστιατόρια από κάθε λογής χώρα κατά 50% δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα με αυτά που θεωρείται ότι αντιπροσωπεύουν...
ΥΓ: όταν λένε οι Γερμανοί 'γύρο', εννοούν κομμάτια χοιρινό πασπαλισμένα με πάπρικα σκόνη κ τηγανισμένα...
-
Τι σχέση έχει αυτό με το θέμα και είναι άλλο ενδεχόμενο;
Όπως και να 'χει, προφανώς σε οποιοδήποτε φαγητό υπάρχουν ποιότητες. Σάμπως είναι ίδια τα σουβλάκια του Saint Prodrom με αυτά του plaza;
-
Μου το εχει διηγηθει Ελληνας καλος εστιατορας .
Γαλλοι σεφ προσπαθησαν να φτιαξουν τζατζικι αγοραζοντας Ελληνικες πρωτες υλες ,οπως λαδι,σκορδο κτλ.
Το αποτελεσμα δεν τους ικανοποιησε κ κατεληξαν στο συμπερασμα οτι ισως φταιει ο αερας /κλιμα -
Είχα φάει 'γνήσιο' κινέζικο, όπως και μεξικάνικο, και δεν μου άρεσε, τα βρήκα 'φτωχά' από γευστικής άποψης. Υποψιάζομαι ότι τα ελληνικά μαγαζιά ξένης κουζίνας βάζουν ελληνικές πινελιές για να έχουν πελάτες.
- ως 'γνήσιο' εννοώ το 'σπιτικό', αυτό που τρώνε οι άνθρωποι σε καθημερινή βάση.
-
Στις πρωτες μας επισκεψεις σε εστιατορια με κινεζικη κ ινδικη κουζινα μειναμε πολυ ευχαριστημενοι γιατι πραγματικα δοκιμασαμε καινουργιες εντονες γευσεις Στις επομενες επισκεψεις ομως διαπιστωσαμε οτι σιγα-σιγα οι γευσεις ελληνοποιουνται ,λιγοτερα μπαχαρικα κ μικροτερη ποικιλια επιλογων .
Σε σχολιο μας ,πηραμε την απαντηση ,οτι παραπονεθηκαν πελατες οτι ησαν πολυ καυτερα ,ακριβως την ιδια απαντηση εχω παρει απο καφε στο Μαρουσι για τον χαλια εσπεσσο (εδω δεν ισχυει το καυτερα ) -
καλύτερα να σέρβιραν καυτερό εσπρέσσο παρά ξυνό
Gourmet Εστιατορια στην Ελλαδα (και οχι μονο !!!)