-
Ο χρήστης zorz έγραψε:
Το CB400 όμως είναι παλιό μηχανάκι και τα περισσότερα που βρίσκεις είναι απλά ξεζουμισμένα.
Το CBF 250 δεν θυμάμαι να είχε τόσο χάλια κατασκευή αλλά κοίτα και τον έτερο ανταγωνιστή,
Yamaha YBR 250.
Και το Kawasaki Ninja 250 φαίνεται καλό, αλλά είναι σαφώς πιο δυνατό απο τα άλλα 2.
Εγώ θα κοιτούσα και CB500 ή και το Suzuki GS500. Αν και λίγο βαρύ το 2ο.Συμφωνώ σε όλα εκτός από το τελευταίο.
Εμένα μου φάνηκε σχετικά βαριά μοτοσυκλέτα το GS500, παρόλο που σε αυτήν έμαθα να οδηγώ
και εν τέλει την εκτιμώ αρκετά για τα λεφτά που ζητά σε συνάρτηση με το τι προσφέρει.Σε σχέση με το CB μιλάς ή γενικότερα αναφέρεσαι?
-
Μη δώσεις με τίποτα πάνω από 1200 ευρώ για CB400SF εκτός αν είναι πραγματικά άψογο (που δεν θα είναι).
-
Καλώς
Εκτός αν είναι και το CB400SF εκτός άμα βρω κάτι πολύ καλό σε τιμή -
Το ΧΤ πρωτα απο ολα δεν ειναι για κατσαβραχα αλλα για δρομο.Ειναι παρα πολυ καλο στον δρομο.Τεσπα αφου δεν σου αρεσει δε μπορω εγω να μπω κοντρα στα γουστα σου.Το cbf το 250 σου αρεσει?Πανω κατω νομιζω ειναι τα ιδια με το ybr.Καλο θα ηταν να μαζευες λεφτα παραπανω να αγοραζες μια με παραπανω λεφτα για να εισαι ποιο σιγουρος.
-
To ybr από όσο είδα είναι με injection ενώ το cbf διαβάζω ότι έχει πρόβληματα με το κιβώτιο και τη λειτουργία του όταν είναι κρύο. Επίσης το cbf εχει ακριβότερη συντήρηση και λίγο μεγαλύτερη κατανάλωση λόγω carburator. Δεδομένου ότι κατά τα άλλα είναι σχεδόν τα ίδια δεν έχω λόγο να προτιμήσω το cbf
To cbf μτχ ειδικά είναι μάλλον βέβαιο ότι θα έχει τουλάχιστον το πρόβλημα με το κιβώτιο καθώς είναι πολύ συχνό
-
Το θέμα του cbf με το κιβώτιο είναι ουσιαστικά feature παρά bug, πρακτικά το παρουσιάζουν όλα σε μικρό ή μεγάλο βαθμό. Το + του είναι ότι έχει πουλήσει πολύ περισσότερο απ το YBR τόσα χρόνια οπότε πιο εύκολα το βρίσκεις σε μετάχειρο και εχεις περιθώρια να το παζαρέψεις.
Πάντως το YBR πιο καινούριο και με injection, αν το βρεις προτίμησέ το.
Η δύναμη των 250 δυστυχώς δεν είναι αρκετή για όλες τις χρήσεις με ευκολία αλλά είναι σχολεία. -
Επαναφέρω το thead. Ακόμα αγορά δεν έχω κάνει καθώς είχα κάποιες άλλες υποχρεώσεις. Εντωμεταξύ έβγαλα το δίπλωμα για απεριόριστα και πήρα κρανάκι. Μαθήματα έκανα με μια CBF 600S ενώ οδήγησα και το YBR250 με το οποίο δεν μπορώ να πώ ότι ξετρελάθηκα κιόλας ενώ το βρίσκω και λίγο μικρό πέρα από το αδύναμο(για ανηφόρες τουλ). Όλον αυτόν το καιρό έψαξα λίγο την αγορα, απέριψα υποψήφιες επιλογές, ξαναζύγισα τις απαιτήσεις μου και ανέβασα το budget
Τελικά είμαι ανάμεσα σε VTR 250 (άμα βρώ) και CBF 600S(μτχ) χωρίς πάλι να απωκλείονται και άλλα
Το VTR είναι πιο οικονομικό, με λιγότερα έξοδα και μου αρέσει γενικά περισσότερο χωρίς να το έχω οδηγήσει
Το CBF600 που το οδήγησα δεν το βρίσκω τελικά υπερβολικά νευρικό, είναι πιο πρακτικό, έχει πάρα πολύ καλά φρένα με C-ABS, είναι πιο άνετο και παρέχει όση ακριβώς κάλυψη απο αέρα θέλω. Για την κατανάλωση το spritmonitor βγάζει μέση κάπου στα 4-5 λτ/100km ενώ σε forum που κοίταξα λένε για 6άρες. Τι παίζει? Σε επαρχιακό/εθνικό δίκτυο θα κινούμαι μόνο
Επειδή ότι πάρω υπολογίζω να το λιώσω στις βόλτες και τα χιλιόμετρα θέλω κάτι με όσο το δυνατό καλύτερη οικονομία καυσίμου χωρίς να είναι ψόφιο.
Επίσης με ενδιαφέρουν τα έξοδα συντήρησης καθώς και ασφάλειες, τέλη κυκλοφορίας και οτιδήποτε άλλο υπάρχει. Γενικά γουστάρω πολύ την οδήγηση μηχανής αλλά δε θέλω να μου κοστίζει όσο ακόμα ένα αυτοκίνητο. Να κάνουμε την κ@υλ@ μας να κάνουμε και τη δουλειά μας όμως
Μπορείτε να με κατατοπίσετε με τα παραπάνω; Στη θέση μου ποιό θα διαλέγατε;
PS:
Αυτός εδώ πώς έκανε περιορισμό της ιπποδύναμης?
http://www.spritmonitor.de/en/detail/345870.html
Καλά θα ήταν αν για το πρώτο καιρό θα μπορούσα να κάνω μαι τέτοια μετατροπή -
Ρισκάρωντας να φανώ κουραστικός, καθώς επαναλαμβάνομαι, τα δικά μου 0,02 του Ευρώ.
Ένα καταπληκτικό μηχανάκι για ξεκίνημα είναι το Honda NX 250 /AX-1. Eίναι μεν λίγο παλιό, αλλά θα βρεις κάποια σε καλή κατάσταση (συνήθως το έχουν άνθρωποι συνετοί με το γκάζι και τη συντήρηση) και επιπλέον είναι τέρας αξιοπιστίας. Είναι δυνατό (σχεδόν 30 άλογα), ευέλικτο, ευκολοδήγητο και αρκετά άνετο από θέμα αναρτήσεων (αν και η πίσω έχει μια τάση να τερματίζει αν ανέβουν 2 γομάρια πάνω). Επιπλέον δεν κουβαλάει πολλά πλαστικά, οπότε δε σε πολυνοιάζει τι θα γίνει αν σου πέσει και στο κάτω-κάτω έτσι και αλλιώς δε σε νοιάζει, καθώς δε θα δώσεις και πολλά για να το αποκτήσεις. Κάνει και ταξιδάκια αν θες, μπορείς να δεις και πάνω από 140 στο κοντέρ, αν και προτιμά τον επαρχιακό από την εθνική. Οικονομικό είναι, εγώ δεν είδα ποτέ πάνω από 4-4,5 λτ/100 χλμ, παρότι ποτέ δεν έπεσα κάτω από τις 5000, 5 με 8 το δούλευα συνέχεια! Κουβαλάει ΠΟΛΛΗ τεχνολογία πάνω του, φαντάσου έναν κινητήρα σχεδιασμένο πριν 20 χρόνια να έχει 4 βαλβίδες, 2 εκκεντροφόρους επι κεφαλης και νικασίλ στον κύλινδρο. 6άρι κιβώτιο πολύ εύκολο και αθόρυβο, δισκόφρενο πίσω (στην περίπτωση του ΑΧ-1 που ήταν η ιαπωνική έκδοση) και διάφορα άλλα καλούδια.
Το μόνο που ίσως θα άλλαζα όσο το είχα είναι τα τρακτερωτά λάστιχα, καθώς είχαν την τάση να γλιστράνε, κυρίως στο βρεγμένο. Είχα πάει όμως μ' αυτά σε κάτι χωματόδρομους σε νησάκια και όχι μόνο, που έβγαλαν τα λεφτά τους μια χαρά. Γενικά σκυλομετανιώνω που το έδωσα, όχι επειδή δε μ'αρέσει ο αντικαταστάτης του (κάθε άλλο ), αλλά επειδή έχασα ένα άψογο εργαλείο. Είναι imo ένα πολύ καλό μηχανάκι για εισαγωγή στους 2 τροχούς, χωρίς να το βαριέσαι γρήγορα, καθώς αργό (για 250άρι τουλάχιστον) δεν το λες.ΥΓ.: Γενικά θεωρώ τα 250 κυβικά ιδανικά για ξεκίνημα, για πολλους λόγους.
-
Όχι δε γίνεσαι κουραστικός, κάθε άλλο, ότι πληροφορία έχω καλή είναι
Το ΑΧ-1 πιο πολύ λόγο εμφάνισης δεν μου αρέσει αλλά απο αυτά που μου είπες θα το ξαναδώ. Και το KLE 250 κοίταζα αλλά λένε ότι είναι κάπως βενζινοβόρο και φοβάμαι και για την αξιοπιστία του
Επίσης γενικά η ιδέα του carburater με ξενερώνει κάπως με τη συντήρηση του, την αυξημένη κατανάλωση, το τσόκ και όλα τα σχετικά
-
Δεν έχεις και άδικο στο οτι έχει μια διαδικασία το καρμπυρατερ. Μια συνηθεια πάντως είναι όλα.
Πριν παρεις οτιδήποτε, οδήγησέ το πρώτα. Μπορεί αυτό που μου άρεσε εμένα, εσύ να μην το γουστάρεις με τίποτα. -
Για το VTR παντως, επειδη το πηρε τον Ιανουαριο φιλος μου κι εχει καμια 1000 χιλιομετρα μεχρι τωρα, μου ειπε οτι το διαλεξε γιατι ειναι σε σχεση με τα υπολοιπα 250αρια το πιο εξελιγμενο τεχνολογικα, εχει λεει πλαισια χωροδικτυωμα που το κανει σταθερο στις υψηλες ταχυτητες και γενικα πολυ καλη ποιοτητα κατασκευης. Ειναι βεβαια πιο ακριβο απο τα υπολοιπα, νομιζω 5000€ χωρις εξτρα.
Οδηγικα μου ειπε πως ειναι αρκουντως διασκεδαστικο σε δρομο με στροφες αλλα σε ταξιδι φτανει προθυμα τα 140 κι απο κει κ μετα... υπομονη!!
Επισης η προστασια απο τον αερα δεν ειναι ο,τι καλυτερο, μονο το ρεζερβουαρ εχει να σε προστατευει (οσο μπορει κι αυτο).
Κοιτα κι αυτο εδω http://www.yamaha-motor.gr/products/mot ... /MT-03.jsp
ειναι με τον κινητηρα του ΧΤ. Επειδη μου ειχε κανει εντυπωση η τιμη του το εψαξα κ ειχα διαβασει καλες κριτικες -
Ναί το ξέρω και το MT-03 αλλά δε μου αρέσει πολύ. Naked και μονοκύλινδρο. Σε κάποιους αρέσει ο ήχος και οι κραδασμοί των μονοκύλινδρων, σε εμένα όμως όχι. Αν είναι να πάω σε εξακοσάρα προτιμώ το CBF η ίσως κανα vstrom μτχ και τα δυο. Μέχρι 5000€ λέω να δώσω αν βρώ κάτι καλό
Για το VTR τα ξέρω. Λένε ότι είναι λίγο ακριβό αν και η γνώμη μου αν σκεφτείς τις διαφορές σε σχέση με το YBR 250 που έχει 4000€+ και το ότι είναι made in japan δε το βρίσκω και πολύ ακριβό. Το θέμα είναι αν συνεχίζουν να το φέρνουν. Νομίζω ο Σαρακάκης σταμάτησε την εισαγωγή του. Όσον αφορά τον αέρα όλα τα γυμνά έτσι είναι
Το ότι θα οδηγήσω πρώτα ότι πάρω να δω αν μου κάνει είναι δεδομένο
-
Ηξερα απο την αρχη οτι ειχαν ερθει λιγα κομματια αλλα δεν ξερω τι εχει απογινει...
Για το ΜΤ, απλα το θεωρω καλη περιπτωση λογω της τιμς που εχει, απο το να παρεις μτχ δλδ πας σε καινουριο κι εχεις το κεφαλι σου ησυχο... Τελοσπαντων, οδηγησε διαφορων κατηγοριων να δεις ποιο στιλ σου παει καλυτερα ωστε να επικεντρωσεις την ερευνα σε λιγοτερες κατηγοριες τουλαχιστον
-
Ο χρήστης foufoutoz έγραψε:
Επίσης γενικά η ιδέα του carburater με ξενερώνει κάπως με τη συντήρηση του, την αυξημένη κατανάλωση, το τσόκ και όλα τα σχετικά
κακός σε ενοχλεί...
-
Θα ήθελες να αιτιολογήσεις το παραπάνω; Την έχω ξανα ακούσει αυτή την άποψη αλλά χωρίς τεκμηρίωση
Όπως το βλέπω μόνο θετικά έχει το injection. υπάρχει κάποια παράμετρος που δε λαμβάνω υπόψην;
-
Aπλότητα. Σημαντικό στην περίπτωση εργαλείου, όπως η μηχανή.
-
Γιατί έχουν θέματα αξιοπιστίας τα ψεκαστά; Ειδικά για της Honda το PGM-Fi δεν έχω ακούσει ποτέ τίποτα και δεν νομίζω να το αλλάζει πολύ από υλοποίηση σε υλοποίηση
Το καρμπυρατέρ ναι μεν είναι πιο απλό αλλά έχει περισσότερα που μπορούν να μη δουλεύουν σωστά πάνω. Συνέχεια είσαι με την απορία αν είναι ρυθμισμένο και δουλευει σωστά. Γενικά νομίζω σε συστήματα ελέγχου τα ψηφιακά είναι πάντα πιο αξιόπιστα χώρια το ότι στην περίπτωση που έχεις πρόβλημα το μαθαίνεις αμέσως (check engine) και με το διαγνωστικό μπορείς να ξέρεις με ακρίβεια την αιτία του προβλήματος
-
νομίζω οτι το δίλημμα v-strom ή cbf 600 είναι πολύ ευχάριστο και δεν μπορείς να απαντήσεις λάθος.
αρκεί μόνο να διαλέξεις τη χρήση που του επιφυλάσσεις και ένα καλοσυντηρημένο δείγμα.
προσωπικά ούτε μονοκύλινδρο θα έπαιρνα ούτε με καρμπυρατέρ, ενώ και 400 και κάτω κυβικά λίγα μου φαίνονται (εκτός αν κάποιος το προορίζει αποκλειστικά για αστική μετακίνηση)
με 5κ πιστεύω παίρνεις ένα απο τα 2 μοντέλα σε μτχ με λίγα χλμ και αρκετά αξεσουάρ και θα είναι ικανό να σε καλύψει για αρκετό καιρό. -
Αν το μηχανάκι έχει μόνο ένα καρμπυρατέρ κάπως παλεύεται, αν έχει ένα για κάθε κύλινδρο τότε θέλουν μονίμως ρύθμιση καθάρισμα και συγχρονισμό, μεγάλος μπελάς.
Ψεκασμός με κλειστά μάτια!
-
Εγώ γιατί δεν έχω αντιμετωπίσει τέτοιο πρόβλημα?
Πρώτη μηχανή;