-
Εχουμε καταλαβει ολοι μας οτι ειτε φταιμε, ειτε δεν φταιμε η πλατη μας θα ματωσει??!!
Απλα οποιος ''φοραει'' μπουφαν (δλδ ο ευπορος) θα ''ματωσει'' λιγοτερο απο τα ''χτυπηματα'' του ΔΝΤ, ενω αυτος που ειναι καλοκαιρινος τυπος (δλδ μικρομεσαιος) θα ''ματωσει'' περισσοτερο!!
Γι΄αυτο λοιπον ας βοηθησει οποιος μπορει καποιον που ''αιμοραγει'' και ας αφησουμε τα 'ξερεις τι κανω εγω' και τα 'εσεις που πουλαγατε αερα'.... -
Ο χρήστης Nikos120i έγραψε:
.....................................
Και τι συζητάμε τώρα? Έχει νόημα? Κοίτα τη δουλειά σου...κάνε τη δουλειά όσο καλύτερα μπορείς, μη κοιτάς τι κάνει ο άλλος και τέλος. Προσωπικά αυτό κάνω...δε γκρινιάζω...δουλεύω...όπως έτσι έμαθα να κάνω.Δυστυχώς η ατομικότητα είναι η κυρίαρχη αξία σήμερα .
Βέβαια στις ζημιές και στις ευθύνες άλλων προτάσσουμε τη συλλογικότητα. -
Ο χρήστης sv2 έγραψε:
Δεν είναι κριτική απλά η λεγόμενη γενιά των 700 ευρώ πάντοτε υπήρχε.Η δικιά μου ήταν των 7.000 δραχμών.Αλλά τότε οι απαιτήσεις μας από την ζωή δεν είχαν καμία σχέση με τις τωρινές.Η μη ύπαρξη κινητού ,σύνδεσης internet,αυτοκινήτου και άλλων την εποχή εκείνη έκαναν τα πράγματα πιό εύκολα.Τώρα ένα κομάτι των 700 ευρώ πηγαίνει σε έξοδα άγνωστα για την εποχή εκείνη.......
Οτι όχημα αποκτήθηκε ,αποκτήθηκε με πολύ δουλειά και σε διάστημα 30 χρόνων με συνεταίρο την εφορία.....
ετσι,
με πολυ δουλεια ολοι μας μπορουμε να παρουμε μια φερραριΓιατί ενοχλεί η φερράρι.Σε αυτό το φόρουμ που βρισκόμαστε λογικό είναι να μην τα κάνω διαμέρισμα,να τα φάω στο καζίνο,να τα φάω στις πουτάνες αλλά να κάνω πραγματικότητα τη αφίσα που είχα στο παιδικό μου δωμάτιο.....
δεν εχω προβλημα με την φερραρι ουτε με ολους οσους εχουν λεφτα,καλα εκανες και την πηρες
το θεμα ειναι να συνειδητοποιηει καποιος την κατασταση του,και την ανισοτητα που υπαρχει.
το να βγαινει λοιπον ο ταδε προνομιουχος και να λεει στον καθε μπατιρη 'θα δουλεψουμε ολοι μαζι κτλπ ,φταις και εσυ το ιδιο,εφαγες και εσυ ιδια με εμενα.....' ειναι λιιιιγο οξυμωρο -
Ο χρήστης Blanc Ange έγραψε:
Καλα κανουν και τις εχουν! Οπως μας ελεγε και η μαμα μας (σε μερικους) 'ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΟΥ' αν εισαι αξιος να την αποκτησης, με το καλο!
γιατι ειπα εγω οτι κακως τις εχουν?
ή μηπως δεν κανω τη δουλεια μου? -
Nίκο 120, τα πράγματα είναι πάρα πολύ απλά και επειδή είσαι έξυπνος άνθρωπος θα το καταλάβεις στην πορεία της συζήτησης.
Είπες στην πρώτη σου παρέμβαση 'Πάμε όλοι μαζί'
Που ακριβώς να πάμε όλοι μαζί; Και ποιοι θα πάμε;Είμασταν όλοι μαζί στη μάσα;
Είμασταν όλοι μαζί στο ξέσκισμα των ασφαλιστικών ταμείων;
Είμασταν όλοι μαζί στη ληστεία που γινόταν κάθε μέρα, από αυτούς που το προηγούμενο βράδυ συμφωνούσαν με το κάθε ανδρείκελο υπουργό για συγκράτηση τιμών και λίγο μετά τα έπιναν εις υγείαν των μαλάκηδων που τους πίστεψαν άλλη μια φορά;
Είμασταν όλοι μαζί, όταν έπαιρναν πίσω υποσχέσεις για βελτίωση της ζωής των χαμηλόμισθων και των λιγότερο προνομιούχων που είχαν δωθεί κατ' επανάληψη, χωρίς να μπουν καν στον κόπο να ψελλίσουν μια αληθοφανή δικαιολογία;
Είμασταν μαζί όταν το τραγί από το άγριο όρος πούλαγε μια λίμνη που ανήκει σε όλους μας, έναντι τεράστιας αμοιβής;
Είμασταν μαζί στον μπαιρακτάρη όταν ο playstation master κύρησσε τον πόλεμο στους νταβάδες, καρφώνοντας το 10ο κεμπάπ;
Είμασταν μαζί όταν έτρωγες πρόστιμο 1,5% αν καθυστερούσες μία ημέρα την καταβολή των ασφαλιστικών σου εισφορών, τη δόση στην εφορία ή τον ΦΠΑ, την ίδια στιγμή που οι άλλοι, οι δικοί τους, έσβηναν πρόστιμα δισεκατομμυρίων για πλάκα;
Είμασταν μαζί όταν η Siemens άπλωνε 'ορυκτέλαιο' racing αβέρτα;
Είμασταν μαζί όταν η επιταγή ήταν ακάλυπτη και το τριμπούρδελο κράτος στη δικαιοσύνη του οποίου προσέφευγες για να δικαιωθείς, σου έλεγε πως αν ο παπατζής με το μπλοκ δεν έχει προσωπική περιουσία του αερίζεις μια μάντρα όρχεις, την ίδια στιγμή που εσύ πλήρωνες τις πρώτες ύλες που χρώσταγες και τον ΦΠΑ του τιμολογίου;
Είμασταν μαζί σε καμιά ασυλία για τα πεπραγμένα μας;
Είμασταν μαζί όταν ανακοινωνόταν πως λεφτά υπάρχουνε και απλώς περιμένουν να τα μαζέψουμε, για να ανακαλύψουμε λίγο μετά πως ο κώλος μας υποθηκεύτηκε οριστικά;
Θα μπορούσα να συνεχίσω για σελίδες ολόκληρες.
Κατάλαβε όμως κάτι.
Ποτέ δεν είμασταν μαζί με κάποιους συγκεκριμένους ανθρώπους. ΠΟΤΕ.
Και φυσικά δεν εννοώ μόνο τους πολιτικούς που κυβέρνησαν τα τελευταία 30 χρόνια. Βάζω μέσα και όλα τα τρωκτικά, που μέχρι χθες δεν είχαν στον ήλιο μοίρα και ξαφνικά απόκτησαν 'υπόσταση' και 'κύρος'.
Από τότε που αυτό το χωράφι ξανάγινε κράτος, ήταν αυτοί από τη μια και πολλοί ( οι περισσότεροι) από εμάς από την άλλη.
Χίλιες φορές ζητήθηκε από εμάς να βάλουμε πλάτη, για να ανακαλύψουμε μετά πως 'εσείς θα πολεμήσετε εμείς θα δοξαστούμε'
Τέλος μάστορα και οι πλάτες και ο κώλος και η υπομονή.
Πλάτη και αγώνας και υπομονή και χαμένα χρόνια, θα δωθούν για μια τελευταία φορά μόνο αν οι γνωστοί άλλοι εξαφανιστούν από το προσκήνιο για πάντα.
Μπορούν να σαπίσουν σε κάποιο κελλί, μπορούν να ψοφήσουν, μπορούν να πάνε να γαμηθούνε και να μας φέρουν την είσπραξη; Αδιάφορο. Αρκεί να εξαφανιστούν.Αυτό βέβαια δεν γίνεται έτσι απλά. Θα γίνει μάχη. Βλέπεις, καλόμαθαν να δουλεύουν τόσο πολλούς για τόσο πολύ και θα τους κακοφανεί όταν τους πούμε να πουλέψουν.
Η μάχη αυτή λοιπόν δεν αφορά ούτε φράγκα, ούτε αυτοκίνητα, ούτε μεζονέττες. Αφορά το τελευταίο πράγμα που μας έχει μείνει. Την αξιοπρέπεια, όσοι από εμάς τέλος πάντων την έχουμε. Γιατί πιστεύω θα συμφωνείς, πως όταν σε πηδάνε χωρίς καν το ανάλογο αντίτιμο και εσύ συνεχίζεις να τους χαζογελάς και να τους βάζεις πλάτη, είσαι εκτός όλων των άλλων πρωτίστως αναξιοπρεπής.
Οπότε αν είναι να κερδίσουμε, θα κερδίσουμε πραγματικά όλοι και μάλιστα πράγματα που τα δικαιούμαστε τα έχουμε πληρώσει και έπρεπε να τα έχουμε από καιρό.
Αν όμως χάσουμε και αυτή τη φορά, ας το κάνουμε τουλάχιστον κάνοντας μεγάλη φασαρία. Και όχι στα μουγκά για άλλη μια φορά.
Αν το κατάλαβες λοιπόν έχει καλώς. Αν όχι...λυπάμαι. -
Ο χρήστης Blanc Ange έγραψε:
Καλα κανουν και τις εχουν! Οπως μας ελεγε και η μαμα μας (σε μερικους) 'ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΟΥ' αν εισαι αξιος να την αποκτησης, με το καλο!
γιατι ειπα εγω οτι κακως τις εχουν?
ή μηπως δεν κανω τη δουλεια μου?Ειπες σε τι ειμαστε 'τιγκα'...και σου απαντω ας κανουμε εμεις τη δουλεια μας και ασε τι εχουν εκεινοι! Ας ημαστε τιγκα...μηπως καθεσαι κα τις μετρας?
Και να αυτο ακριβως οπως ειπαμε και πριν μας εφαγε!ενταξει, αμα δε μπορεις να ξεχωρισεις την ειρωνια, μαλλον δεν εκφραστηκα σωστα.
προσωπικα, χ3στηκα για το ποιος εχει και τι εχει, τη δικια μου καμπουρα κοιταζω να διορθωσω.
-
Αν κλεισουν τα ουζερι και τα ξενυχταδικα θα βγουν 8 εκ/ρια ελληνες στους δρομους αλλα και οι αλλοδαποι φιλοι μας περι τα 2 εκ/ρια γιατι τους εθισαμε στο πιωμα.
Θα τραβηξει μακρια η βαλίτσα κυριοι.
Ο ελληνας δεν ειναι μιζερος.Κανει τον μιζερο για να μην τον καταλαβαινουν οτι περναει καλα .Ειναι σαν και αυτους που βγαζουν τις φερραρι μονο οταν εχει καλο καιρό ή ειναι αργια και ειναι ολοι μεσα. .....
Ολα θα πανε καλα για ολους.Βαλε ακομα εεεεεεενα ποτηραααακι......χικ. -
Εγώ να ρωτήσω:
Ξαφνικά τώρα συνειδητοποιήσαμε τη διαφθορά που υπήρχε; Ο λαός δεν ψήφιζε αυτούς που τα τρώγανε; (και θα τους ξαναψηφίσει φυσικά) Ο λαός δεν πίστευε τις μαλακίες που άκουγε; Οι 'πολιτικοί που φταίνε', μόνοι τους ανέβηκαν στην εξουσία;
Ή μήπως οι κυβερνήσεις και το σάπιο σύστημα προέκυπταν πάντα από τους άλλους;
-
Δυστυχώς απ'ότι φαίνεται ήρθε ο λογαριασμός και θα πληρώσουν όλοι γιατί έγινε διά 10εκατ (Έλληνες). Όταν βγαίνεις για φαγητό πληρώνεις ακριβώς αυτό που έφαγες ή το ίδιο ποσό όλοι, ίσα? Κάπως έτσι δες κι αυτό τώρα...
Αυτά που λες είναι ελληνικά κόλπα, εμεις είμαστε ευρωπαίοι φίλε, πληρώνει ο καθένας την ζημιά του. Ασε που δεν βγήκα και για φαγητό δλδ.
-
διαβάζω κάτι ποστ με πληθυντικούς ευγενίας, κι έχω καραφλιάσει με την αβρότητα που επικρατεί
αιδώς, αν μη τι άλλο
-
Ο χρήστης zastava έγραψε:
Δεν είναι κριτική απλά η λεγόμενη γενιά των 700 ευρώ πάντοτε υπήρχε.Η δικιά μου ήταν των 7.000 δραχμών.Αλλά τότε οι απαιτήσεις μας από την ζωή δεν είχαν καμία σχέση με τις τωρινές.Η μη ύπαρξη κινητού ,σύνδεσης internet,αυτοκινήτου και άλλων την εποχή εκείνη έκαναν τα πράγματα πιό εύκολα.Τώρα ένα κομάτι των 700 ευρώ πηγαίνει σε έξοδα άγνωστα για την εποχή εκείνη.......
Οτι όχημα αποκτήθηκε ,αποκτήθηκε με πολύ δουλειά και σε διάστημα 30 χρόνων με συνεταίρο την εφορία.....
ετσι,
με πολυ δουλεια ολοι μας μπορουμε να παρουμε μια φερραριΓιατί ενοχλεί η φερράρι.Σε αυτό το φόρουμ που βρισκόμαστε λογικό είναι να μην τα κάνω διαμέρισμα,να τα φάω στο καζίνο,να τα φάω στις πουτάνες αλλά να κάνω πραγματικότητα τη αφίσα που είχα στο παιδικό μου δωμάτιο.....
δεν εχω προβλημα με την φερραρι ουτε με ολους οσους εχουν λεφτα,καλα εκανες και την πηρες
το θεμα ειναι να συνειδητοποιηει καποιος την κατασταση του,και την ανισοτητα που υπαρχει.
το να βγαινει λοιπον ο ταδε προνομιουχος και να λεει στον καθε μπατιρη 'θα δουλεψουμε ολοι μαζι κτλπ ,φταις και εσυ το ιδιο,εφαγες και εσυ ιδια με εμενα.....' ειναι λιιιιγο οξυμωροδεν υπαρχει ανισοτητα φιλε μου οταν βλεπεις να παραπονιουνται οτι δεν υπαρχουν δουλειες ατομα καθισμενοι στις καφετερειες πινοντας καφε και βλεπωντας τις γκομενες
απλα οι γονεις της σημερινης γενειας δεν ηθελαν τα παιδια τους να περασουν οτι περασαν για να βγαλουν λεφτα και η συνεπεια ειναι αυτη -
[...]και θα πληρώσουν όλοι γιατί έγινε διά 10εκατ (Έλληνες). Όταν βγαίνεις για φαγητό πληρώνεις ακριβώς αυτό που έφαγες ή το ίδιο ποσό όλοι, ίσα? Κάπως έτσι δες κι αυτό τώρα...Κοίτα, αν μια ζωή πάμε μαζί για φαγητό, κι εγώ τρώω το ψωμάκι που φέρνουν πριν παραγγείλεις [τελευταία ψημένο, και με λάδι και ρίγανη επειδή 'έτρωγα περισσότερα από αυτά που μου αναλογούσαν'], κι εσύ ολα τα υπόλοιπα [φιλέτα, αστακομακαρονάδες, κρασί κ.ο.κ.] και μετά τα πληρώναμε διά δύο :
αν ήμουν μαλάκας, θα σταμάταγα να τρώω μαζί σου.
αν δεν ήμουν μαλάκας, άστο καλύτεραΔυστυχώς απ'ότι φαίνεται ήρθε ο λογαριασμός[...]
Ποιός ήρθε λέει;
Μωρέ μια μέρα θα 'ρθει στ' αλήθεια ο λογαριασμός, και να δω ποιός θα μείνει να πάρει την απόδειξη -
Ο χρήστης cabala10 έγραψε:
δεν υπαρχει ανισοτητα φιλε μου οταν βλεπεις να παραπονιουνται οτι δεν υπαρχουν δουλειες ατομα καθισμενοι στις καφετερειες πινοντας καφε και βλεπωντας τις γκομενες
Αμα συμβαίνει αποδεδειγμένα αυτό που λες, οτι υπάρχουν τύποι που βλέπουν γκόμενες στις καφετέριες και διαμαρτύρονται πως δεν υπάρχουν δουλειές τότε δεν υπάρχει ανισότητα. Τελεία.
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
διαβάζω κάτι ποστ με πληθυντικούς ευγενίας, κι έχω καραφλιάσει με την αβρότητα που επικρατείαιδώς, αν μη τι άλλο
φροντιστήριο γραμματικής 'Ζαμπούνειον'
χρωστάμε τα ίδια
θα δουλέψουμε μαζί
θα πληρωνόμαστε ίσα
στο τέλος θα έχω το κουτάλι (ή θα κερδίσουν οι Γερμανοί)
σύμφωνοι τσολιά μου? -
Ολα αυτα τα χρονια εχει περασει η νοοτροπια του αν δεν εχεις κλεψει ακομα υπάρχει χρονος .Μην στεναχωριεσαι οτι εισαι εσυ το κοροιδο.
Τελικα αυτη τη λογικη μας εδωσαν.Αυτο απεδειξαν οι εκλεγεντες πολιτικοί μας.Οποιος πηρε φερραρι μπραβο του .Και αν δεν εκλεψε ευγε του.Αν εκλεψε τουλαχιστον ηταν στο πνευμα της εποχης που διδαξαν αυτοι που ψηφησαμε.Την πατησε ο λαος οντος τυφλωμενος απο τις παροχες που εδινε ως ανταμοιβή για τις εκλογες .Καναμε οτι μας εδειχναν να κανουμε.Τι καθεστε και λετε αν δουλευετε ΄σκληρά ή οχι.Δεν εχει σημασια σε αυτην την χωρα και δυστιχως δηλ.Αυτη ειναι η αλήθεια. -
Κατ'αρχάς στη πολυεθνική που δουλεύει δε του κόβουν κανένα 13ο και 14ο μισθό...άρα γιατί να απεργήσει?
Nα ρωτησω κατι και με το συμπαθειο δηλαδης:
Με τη Μαρια Αντουανεττα εχεις καμμια συγγενεια??
Γιατι κι αυτη κατι τετοιες εξυπνες ερωτησεις εκανε πριν της δωσουν το κεφαλι παραμασχαλα:
-Γιατι φωναζουν??
-Γιατι δεν εχουν ψωμι...
-Και γιατι δε τρωνε παντεσπανι??Λιγο στο πιο σοβαρο τωρα:
Η αυξηση του ποσοστου των απολυσεων σου λεει κατι??
Η καταργηση των συλλογικων διαπραγματευσεων μεσω της καταργησης της διαιατησιας μηπως??
Η μειωση του ποσου της αποζημιωσης??
Η αλματωδης κατα πως δειχνουν τα πραγματα αυξηση της ανεργιας??Απο τη στιγμη που ισχυουν πλεον αυτα τα τεσσερα τι σε κανει να πιστευεις οτι ο καθε εργοδοτης θα αρνηθει, στον ανημπορο να αντιδρασει εργαζομενο, τη καταβολη του 13ου και 14ου μισθου μη σου πω και του 12ου??
-
Αστα αυτά, ζηλεύεις που δεν έχεις φερράρι
-
Ο χρήστης tasosdev έγραψε:
Αστα αυτά, ζηλεύεις που δεν έχεις φερράριΟμολογω...
...και ζηταω αφεση αμαρτιων -
,κανοντας πραγματικη δουλεια,οχι δουλεια αντιπαραγωγικη δουλεια γραφειου σαν εσενα που πληρωνεσαι δυσαναλογα με αυτα που παραγεις και μετα εξισωσεις τον ευατο σου με τους υπολοιπους......'ΔΟΥΛΕΙΑ!'
Παραπομπή τις οίδεν, βλέπε ανάλυση μαρξιστικής θεωρίας, τρίτο στενό δεξιά όπως κατεβαίνεις την Σοφοκλέους, δίπλα στο κεμπαμπτζίδικο του Αχμετ...
-
Ο χρήστης BEAMS έγραψε:
Nίκο 120, τα πράγματα είναι πάρα πολύ απλά και επειδή είσαι έξυπνος άνθρωπος θα το καταλάβεις στην πορεία της συζήτησης.Είπες στην πρώτη σου παρέμβαση 'Πάμε όλοι μαζί'
Που ακριβώς να πάμε όλοι μαζί; Και ποιοι θα πάμε;Είμασταν όλοι μαζί στη μάσα;
Είμασταν όλοι μαζί στο ξέσκισμα των ασφαλιστικών ταμείων;
Είμασταν όλοι μαζί στη ληστεία που γινόταν κάθε μέρα, από αυτούς που το προηγούμενο βράδυ συμφωνούσαν με το κάθε ανδρείκελο υπουργό για συγκράτηση τιμών και λίγο μετά τα έπιναν εις υγείαν των μαλάκηδων που τους πίστεψαν άλλη μια φορά;
Είμασταν όλοι μαζί, όταν έπαιρναν πίσω υποσχέσεις για βελτίωση της ζωής των χαμηλόμισθων και των λιγότερο προνομιούχων που είχαν δωθεί κατ' επανάληψη, χωρίς να μπουν καν στον κόπο να ψελλίσουν μια αληθοφανή δικαιολογία;
Είμασταν μαζί όταν το τραγί από το άγριο όρος πούλαγε μια λίμνη που ανήκει σε όλους μας, έναντι τεράστιας αμοιβής;
Είμασταν μαζί στον μπαιρακτάρη όταν ο playstation master κύρησσε τον πόλεμο στους νταβάδες, καρφώνοντας το 10ο κεμπάπ;
Είμασταν μαζί όταν έτρωγες πρόστιμο 1,5% αν καθυστερούσες μία ημέρα την καταβολή των ασφαλιστικών σου εισφορών, τη δόση στην εφορία ή τον ΦΠΑ, την ίδια στιγμή που οι άλλοι, οι δικοί τους, έσβηναν πρόστιμα δισεκατομμυρίων για πλάκα;
Είμασταν μαζί όταν η Siemens άπλωνε 'ορυκτέλαιο' racing αβέρτα;
Είμασταν μαζί όταν η επιταγή ήταν ακάλυπτη και το τριμπούρδελο κράτος στη δικαιοσύνη του οποίου προσέφευγες για να δικαιωθείς, σου έλεγε πως αν ο παπατζής με το μπλοκ δεν έχει προσωπική περιουσία του αερίζεις μια μάντρα όρχεις, την ίδια στιγμή που εσύ πλήρωνες τις πρώτες ύλες που χρώσταγες και τον ΦΠΑ του τιμολογίου;
Είμασταν μαζί σε καμιά ασυλία για τα πεπραγμένα μας;
Είμασταν μαζί όταν ανακοινωνόταν πως λεφτά υπάρχουνε και απλώς περιμένουν να τα μαζέψουμε, για να ανακαλύψουμε λίγο μετά πως ο κώλος μας υποθηκεύτηκε οριστικά;
Θα μπορούσα να συνεχίσω για σελίδες ολόκληρες.
Κατάλαβε όμως κάτι.
Ποτέ δεν είμασταν μαζί με κάποιους συγκεκριμένους ανθρώπους. ΠΟΤΕ.
Και φυσικά δεν εννοώ μόνο τους πολιτικούς που κυβέρνησαν τα τελευταία 30 χρόνια. Βάζω μέσα και όλα τα τρωκτικά, που μέχρι χθες δεν είχαν στον ήλιο μοίρα και ξαφνικά απόκτησαν 'υπόσταση' και 'κύρος'.
Από τότε που αυτό το χωράφι ξανάγινε κράτος, ήταν αυτοί από τη μια και πολλοί ( οι περισσότεροι) από εμάς από την άλλη.
Χίλιες φορές ζητήθηκε από εμάς να βάλουμε πλάτη, για να ανακαλύψουμε μετά πως 'εσείς θα πολεμήσετε εμείς θα δοξαστούμε'
Τέλος μάστορα και οι πλάτες και ο κώλος και η υπομονή.
Πλάτη και αγώνας και υπομονή και χαμένα χρόνια, θα δωθούν για μια τελευταία φορά μόνο αν οι γνωστοί άλλοι εξαφανιστούν από το προσκήνιο για πάντα.
Μπορούν να σαπίσουν σε κάποιο κελλί, μπορούν να ψοφήσουν, μπορούν να πάνε να γαμηθούνε και να μας φέρουν την είσπραξη; Αδιάφορο. Αρκεί να εξαφανιστούν.Αυτό βέβαια δεν γίνεται έτσι απλά. Θα γίνει μάχη. Βλέπεις, καλόμαθαν να δουλεύουν τόσο πολλούς για τόσο πολύ και θα τους κακοφανεί όταν τους πούμε να πουλέψουν.
Η μάχη αυτή λοιπόν δεν αφορά ούτε φράγκα, ούτε αυτοκίνητα, ούτε μεζονέττες. Αφορά το τελευταίο πράγμα που μας έχει μείνει. Την αξιοπρέπεια, όσοι από εμάς τέλος πάντων την έχουμε. Γιατί πιστεύω θα συμφωνείς, πως όταν σε πηδάνε χωρίς καν το ανάλογο αντίτιμο και εσύ συνεχίζεις να τους χαζογελάς και να τους βάζεις πλάτη, είσαι εκτός όλων των άλλων πρωτίστως αναξιοπρεπής.
Οπότε αν είναι να κερδίσουμε, θα κερδίσουμε πραγματικά όλοι και μάλιστα πράγματα που τα δικαιούμαστε τα έχουμε πληρώσει και έπρεπε να τα έχουμε από καιρό.
Αν όμως χάσουμε και αυτή τη φορά, ας το κάνουμε τουλάχιστον κάνοντας μεγάλη φασαρία. Και όχι στα μουγκά για άλλη μια φορά.
Αν το κατάλαβες λοιπόν έχει καλώς. Αν όχι...λυπάμαι.Δεν έχω τι άλλο να πω,προσυπογράφω τα πάντα!!
Κατ'εμέ περιέγραψες απολύτως τον ορυμαγδό των 35 τελευταίων χρόνων,την καταστροφή των ελπίδων μιας κοινωνίας, τον ξεπεσμό της Δημοκρατίας μας, το ξέσκισμα των τάξεων με την απόλυτη διεύρυνση και την ανισοκατανομή του πλούτου, την διάλυση του ιστού και του κοινωνισμού με την εισδοχή της διαφθοράς ως αποδεκτής και απαραίτητης συνθήκης 'ανόδου', από το σύνολο των Σκύλων που υπηρέτησαν ή επιθύμησαν να 'υπηρετήσουν το λαό' από τα έδρανα της Βουλής και των Δημοσίων Θέσεων.
Φταίμε?
Ναι, γιατί τους ψηφίσαμε και συνεχίζουμε να τους ψηφίζουμε με όρους τηλεοπτικούς πλέον, όμως από ένα σημείο και έπειτα ο αγώνας ήταν άνισος εναντίον μας, έτσι μάς έμαθαν και έτσι πορευτήκαμε, με βραβείο το 'ξεροκόμματο', όταν έκαναν πάρτυ στην πλάτη μας
Μας διέβρωσαν μέχρι το μεδούλι και αφεθήκαμε να διαβρωθούμε, γιατί η ηδύτητα ήταν δίπλα και νομίζαμε ότι θα τύλιγε και εμάς ο 'εύκολος δρόμος'
Μάς εξαπάτησαν και μάς πάτησαν,μάς έκαναν να χάσουμε την πίστη στους Θεσμούς και στις Αξίες, ανέστρεψαν κάθε Αρχή που ορίζει μια Κοινωνία ως αληθινα Ελέυθερη και ΔημοκρατικήΔεν αντέχω στην ιδέα της ατιμωρησίας, και της επιμέρησης των ευθυνών στους μόνους που δεν έφταιξαν και δεν μπόρεσαν ή συνειδητά δεν θέλησαν να βάλουν το δάχτυλο στο γλυκό τα προηγούμενα χρόνια, μόνο και μόνο γιατί αποτελούν τον εύκολο στόχο, χωρίς να έχει αλλάξει τίποτε στο σκηνικό που δημιούργησε όλην αυτή τη Λαμογιά, χωρίς να έχει επέλθει η Νέμεσις στους ηθικούς και πραγματικούς αυτουργούς αυτού του εξευτελισμού.
Επιμένω και ας ακούγεται δραματικό....η Δημοκρατία απαιτεί να τους εξαφανίσουμε, είναι υπόθεση επιβίωσης να προστατέψουμε το πολίτευμά μας από αυτούς που μάς ξεπούλησαν σαν νταβατζήδες, και τώρα θέλουν να συνεχίσουν να κάνουν πάρτυ στον κώλο μας
Θα το πιω το χάπι , γιατί εδώ που φτάσαμε δεν γίνεται αλλιώς, αλλά όχι και μούγκα για άλλη μια φορά!Ελπίζω η κρίση να γίνει αφορμή για μεσοπρόθεσμη κάθαρση και επανεκκίνηση
Φίλε BEAMS, έγραψες ένα απο τα πλέον τεκμηριωμένα και σφιχτοδεμένα κείμενα που διάβασα για το θέμα, και σε συγχαίρω ειλικρινώς για αυτό
ΔΝΤ, eurogroup, κούρεμα, μνημόμιο ΙΙ, σωθήκαμε!!!