-
Περιπτωσιολογικά μπορούμε να βρούμε και στην Ελλάδα Ελλήνων Χριστιανών συνεταιρισμούς που δουλεύουν καλά, που στήθηκαν από νοικοκυρές, από φίλους, συγχωριανούς κλπ για συμπλήρωση οικογενειακών εισοδημάτων.
Το να γίνουν όμως κανόνας ή να εξαπλωθούν ευρύτερα ως οικονομική οργάνωση είναι κάτι που απαιτεί παιδεία και νοοτροπία που δεν συναντάται εύκολα.
Όταν μάλιστα η νοοτροπία που ενδημεί είναι η γνωστή 'δε-πα-να-μαμηθείτε-εγώ-δεν-δίνω-μία-από-τα-δικά-μου', σιγά μη δούμε προκοπή σε συνεταιριστικά/αυτοδιοικούμενα οικονομικά σχήματα. -
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
και σιχτιρίζουν για τις λαμογιες των διαφόρων συνδικαλων και λοιπών κομματοσκυλων
Έστω ότι αύριο μεθαύριο φτιάχνουν τα πράγματα και βλέπεις να σου ρχονται (στα ελτα δεν είπες ότι δουλεύεις; ) 10άδες 'συστημένοι' για να πιάσουν μια θεσούλα, να μην ενοχλούν κανένα, να μπαίνουν στο φέιμπουξ, να τσεκάρουν και κανά μέιλ και όλοι να είναι ευτυχισμένοι (παρότι θα ξέρουν όλοι ότι δεν χρειάζεται νέο προσωπικό). Εκεί θα βγείς να διαμαρτυρηθείς όπως έκαναν οι της ΥΠΑ τάτα μου;
Ή θα πεις αφήστε τον κοσμάκη να φάει, κάτω το κεφάλαιο;Να σου κάνω την ερώτηση λίγο διαφορετικά;
Αν υπήρχε ανεργία (λέμε αν) και το κοινωνικό κράτος είχε μια στοιχειώδη ευαισθησία σ αυτό το θέμα και φρόντιζε να παράξει προιόν η υπηρεσία απ αυτούς τους ανέργους κατασκευάζοντας κάτι πχ -αντί να τα εισάγει απο ιδιώτες του εξωτερικού- θα είχες αντίρρηση; -
«Φτωχοί» εμφανίζονται σχεδόν οι μισοί φορολογούμενοι αφού δηλώνουν στην Εφορία ετήσιο εισόδημα μικρότερο των 12.000 ευρώ. Στον αντίποδα βρίσκονται 60 Κροίσοι που έχουν ετήσιο εισόδημα ο καθένας άνω των 900.000 ευρώ
Τα φορολογικά βάρη «σηκώνουν» οι μισθωτοί και συνταξιούχοι καθώς καταβάλλουν το 52,59% του συνολικού φόρου εισοδήματος.
Τα στοιχεία αυτά προκύπτουν από την επεξεργασία των φορολογικών δηλώσεων που υποβλήθηκαν το 2009, τα οποία αποκαλύπτουν ακόμη ότι επτά στους δέκα ελεύθερους επαγγελματίες (γιατροί, δικηγόροι, συμβολαιογράφοι, υδραυλικοί, ηλεκτρολόγοι κ.ά.) εμφανίζουν στην Εφορία πενιχρά εισοδήματα κάτω των 10.500 ευρώ.
Οι φορολογούμενοι αυτοί δηλαδή δηλώνουν ότι έχουν καθαρό εισόδημα μόλις 875 ευρώ τον μήνα και δεν πληρώνουν στην Εφορία ούτε ένα ευρώ φόρο για τα εισοδήματά τους.
Οι μισθωτοί
Αναλυτικότερα, η επεξεργασία των φορολογικών δηλώσεων δείχνει τα εξής:* Το 52,59% των συνολικών φόρων του 2009 πλήρωσαν οι μισθωτοί και συνταξιούχοι. Μάλιστα το ποσοστό συμμετοχής των μισθωτών και των συνταξιούχων στον συνολικό φόρο εισοδήματος (φυσικών και νομικών προσώπων) είναι αυξημένο περίπου κατά 10% σε σχέση με το 2009. * Τα νομικά πρόσωπα κατέβαλαν το 30,79% και οι υπόλοιποι φορολογούμενοι (εισοδηματίες, εμποροβιοτέχνες, ελεύθεροι επαγγελματίες και αγρότες) πλήρωσαν το 16,62% των συνολικών φόρων. * Το 53% των μισθωτών και των συνταξιούχων, δηλαδή 2.792.292 άτομα με εισόδημα από μισθωτές υπηρεσίες επί συνόλου 5.263.928, εμφάνισαν ετήσιο εισόδημα χαμηλότερο από τα 12.000 ευρώ που είναι το βασικό αφορολόγητο όριο. * Το μέσο εισόδημα των 2.027.552 μισθωτών ανήλθε σε 19.234 ευρώ και ο μέσος φόρος που κατέβαλαν στην εφορία το 2009 διαμορφώθηκε στα 1.665 ευρώ. * Οι συνταξιούχοι δήλωσαν κατά μέσο όρο 15.885 ευρώ και πλήρωσαν στην Εφορία 1.176 ευρώ μέσο φόρο. * Το μέσο εισόδημα των 370.754 ελεύθερων επαγγελματιών ανήλθε σε 29.569 ευρώ, ενώ ο φόρος που πλήρωσαν διαμορφώθηκε σε 4.254 ευρώ. * Το μέσο εισόδημα που δήλωσαν οι 693.269 εμποροβιοτέχνες διαμορφώθηκε στα 21.286 ευρώ και ο μέσος φόρος που πλήρωσαν ήταν 2.142 ευρώ. * Το μέσο εισόδημα που δήλωσαν οι εισοδηματίες, δηλαδή οι φορολογούμενοι που αποκτούν εισοδήματα από ακίνητα, μετοχές κ.λπ., ανήλθε σε 6.370 ευρώ. Ο μέσος φόρος που πλήρωσαν ανήλθε σε 900 ευρώ.
Φτωχότεροι όλων οι 388.027 αγρότες
Το μέσο εισόδημα που δήλωσαν το 2009 οι 5.656.100 φορολογούμενοι ήταν αυξημένο κατά 4,03% σε σχέση με το προηγούμενο έτος. Ο μέσος φόρος αυξήθηκε κατά 3,2%. Το μέσο δηλωθέν εισόδημα διαμορφώθηκε σε 17.340 ευρώ και ο μέσος φόρος σε 1.613 ευρώ. Φτωχότεροι όλων εμφανίζονται οι 388.027 γεωργοί, κτηνοτρόφοι και αλιείς. Δηλώνουν μέσο εισόδημα 11.429 ευρώ και ο φόρος που πληρώνουν κατά μέσο όρο ανέρχεται σε 746 ευρώ.
http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11379&subid=2&pubid=48714968
Άραγε, ποιοι από αυτούς που διαμαρτύρονται για το μέγεθοςςςς και την ποιότητα εργασίαςςςς των ΔΥ τους 'πληρώνουν' πραγματικά?
-
Εξω απο τον Βολο στο Δημινιο αν δεν κανω λαθος γινεται μια πολυ καλη δουλεια απο την δημοτικη αρχη, και ολοι εχουν καλη οικονομικη κατασταση, εχουν προοθησει τη κτηνοτροφια και πολλα αλλα.. ομως ειναι μια εξαιρεση ισως γιατι βρεθηκε ενας δημοτικος αρχοντας με μερακι.....και τιμιοτητα απεναντι στους κατοικους, και τους επεισε για να οργανωθουν και να παραγουν. οταν η εξουσια εχει οραμα ολα γινονται... οταν εχει μονο φαντασια για το πως θα ιακανοποιησει ψηφουλακια τοτε....
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Περιπτωσιολογικά μπορούμε να βρούμε και στην Ελλάδα Ελλήνων Χριστιανών συνεταιρισμούς που δουλεύουν καλά, που στήθηκαν από νοικοκυρές, από φίλους, συγχωριανούς κλπ για συμπλήρωση οικογενειακών εισοδημάτων.Το να γίνουν όμως κανόνας ή να εξαπλωθούν ευρύτερα ως οικονομική οργάνωση είναι κάτι που απαιτεί παιδεία και νοοτροπία που δεν συναντάται εύκολα.
Όταν μάλιστα η νοοτροπία που ενδημεί είναι η γνωστή 'δε-πα-να-μαμηθείτε-εγώ-δεν-δίνω-μία-από-τα-δικά-μου', σιγά μη δούμε προκοπή σε συνεταιριστικά/αυτοδιοικούμενα οικονομικά σχήματα.Ουτε η ανθρωπινη φυση/ουσια , ουτε η νοοτροπια των ανθρωπων παραμενουν αναλλοιωτες/διαχρονικες/απολυτες , το ζητημα του αναλλοιωτου εχει λυθει απο την εποχη του Ηρακλειτου (τα παντα ρει). Η φυση του ανθρωπου ειναι προιον ιστορικης εξελιξης και αποτελει την εκφραση των κοινωνικων σχεσεων (και προφανως εννοω την συνισταμενη των πολλων ανταγωνιστικων προοπτικων που εχει ηγεμονικη θεση απεναντι στις αλλες) σε δεδομενες κοινωνικες συνθηκες υπαρξης.
Εταιριες εργατικου ελεγχου εχουν υπαρξει απο τις αρχες του 19ου αιωνα και αποτελουν μια μορφη οργανωσης που συνδυαζει καπιταλιστικα και σοσιαλιστικα στοιχεια. Και εδω μπαινει το ερωτημα 'μπας και η μιξη καπιταλιστικων και σοσιαλιστικων στοιχειων ειναι στη πραγματικοτητα μια εκδοχη του καπιταλισμου (απορροφοντας εναλλακτικες μορφες αναπαραγεται ο ιδιος) ?' . Απο την αλλη μερια , οι συνεργατικες εταιριες ειναι μια σημαντικη προταση τουλαχιστον σε επιπεδο καθημερινης πρακτικης και μεχρι να 'εξαφανιστει' το κρατος (μεγαλος θεωρητικος σκοπελος η 'εξαφανιση' του κρατους)
Αυτές είναι επιλογές οικονομικά ξοφλημένων που πιάνονται από τα μαλλιά τους για να μην πεθάνουν, δεν είναι λύσεις για όσους έχουν κάτι να πιαστούν. Μακάρι να επιβιώσουν, να κυκλοφορήσουν δικό τους χρήμα ή να εγκαθιδρύσουν την κομμούνα της φάμπρικας, ό,τι μπορούν τέλος πάντων. Κι εγώ θα αγοράσω κανένα μαντζαφλάρι made in Argentina για να τους βοηθήσω (αν μου περισσεύει κανα ευρώ ή δραχμούλα).
Κλασικο παραδειγμα οικονομικα επαρκους και σταθερης συνεργατικης εταιριας ειναι η Ισπανικη Mondragon (που για την ακριβεια ειναι συνδεσμος απο 270 συνεργατικες εταιριες).
-
Ορισμένα στοιχεία για το κλειστό επάγγελμα του φαρμακοποιού, όπως τα καταγράφουν τα 'παιδιά ενός κατώτερου Θεού' (φαρμακοποιοί χωρίς φαρμακείο http://efimereyon.blogspot.com/).
-
Συγνώμη για το γέλιο αλλά αν πάρει ένας τηλ για κράτηση σε ξενοδοχείο κτλ, θα του πουν ότι έχει πληρότητα ή ότι θα προσπαθήσουν να τον εξηπηρετήσουν.
Με τη σκοτώστρα στο χέρι βέβαια.
Μετά μου λέτε γιατι δεν δηλώνει το εισόδημά του ο έλληνας.
Ότι πάρουμε και όπως το πάρουμε,γλυτώσουμε ......τώρα! -
Μου αρέσει πάντως ότι οι ΕΕ πάντα μπαίνουν σε ένα τσουβάλι. Ηλεκτρολόγοι και υδραυλικοί με Δικηγόρους - Μηχανικούς και Ιατρούς. Γιατί δεν το σπάμε λίγο πιο λιανά να δούμε ανά ειδικότητα τη πληρώνει ο καθένας??? Γιατί ίσως δεν βολεύει το κόμμα και τα media που προ-αλείφουν το έδαφος ώστε τα αφεντικά του ΓΑΠ να μπορούν να προσλαμβάνουν από Σκόπια, Βουλγαρία και Ρουμανία χωρίς προβλήματα με τις κατά τόπους συντεχνίες?????
-
Ο χρήστης dimitris_f έγραψε:
Ουτε η ανθρωπινη φυση/ουσια , ουτε η νοοτροπια των ανθρωπων παραμενουν αναλλοιωτες/διαχρονικες/απολυτες , το ζητημα του αναλλοιωτου εχει λυθει απο την εποχη του Ηρακλειτου (τα παντα ρει). Η φυση του ανθρωπου ειναι προιον ιστορικης εξελιξης και αποτελει την εκφραση των κοινωνικων σχεσεων (και προφανως εννοω την συνισταμενη των πολλων ανταγωνιστικων προοπτικων που εχει ηγεμονικη θεση απεναντι στις αλλες) σε δεδομενες κοινωνικες συνθηκες υπαρξης.
Εταιριες εργατικου ελεγχου εχουν υπαρξει απο τις αρχες του 19ου αιωνα και αποτελουν μια μορφη οργανωσης που συνδυαζει καπιταλιστικα και σοσιαλιστικα στοιχεια.** Και εδω μπαινει το ερωτημα 'μπας και η μιξη καπιταλιστικων και σοσιαλιστικων στοιχειων ειναι στη πραγματικοτητα μια εκδοχη του καπιταλισμου (απορροφοντας εναλλακτικες μορφες αναπαραγεται ο ιδιος) ?'** . Απο την αλλη μερια , οι συνεργατικες εταιριες ειναι μια σημαντικη προταση τουλαχιστον σε επιπεδο καθημερινης πρακτικης και μεχρι να 'εξαφανιστει' το κρατος (μεγαλος θεωρητικος σκοπελος η 'εξαφανιση' του κρατους)
Υποθέτω πως δεν πρόκειται περί μίξης, περι ενθυλάκωσης πρόκειται. Δεν νομίζω να ενδιέφερε τις ΗΠΑ φαντάζομαι αν η microsoft γινόταν και κοινόβιο εσωτερικά . Αρκεί να συναλλάσεται με τον έξω κόσμο με καπιταλιστικούς κανόνες.
Με την ίδια λογική προωθείται και ο συνδικαλισμός απ τους σοσιαλιστές και τους κομουνιστές νομίζω, όχι σαν υλοποίηση οικονομικών αρχών αλλά ως φρένο 'μην μας πάρουν και τα σώβρακα'. -
Τάσο μακάρι να ήταν έτσι και μακάρι να δούλευε έτσι το σύστημα όλα αυτά τα χρόνια αλλά ξέρεις καλύτερα από μένα πώς πάει το κόλπο. Αν και πλέον η Ελλάδα έχει χάσει αυτή τη δυνατότητα (δηλαδή να μειώνει την ανεργία μέσα από το δημόσιο) για κάποιο διάστημα λόγω ξεχειλώματος κοινωνικών δαπανών.
Η αντίδραση της ΥΠΑ πάντως δεν ήταν τυχαία, ούτε έγινε επειδή οι άνθρωποι της είναι uber. Φοβήθηκαν το ενδεχόμενο σε κάποια χρόνια να γίνουν ΟΣΕ στη θέση του ΟΣΕ και να χάσει η μάνα το παιδί και το παιδί τη μάνα. -
Ναι, αυτό που θέλω να πω είναι πως οι επιλογές δεν περιορίζονται στο 'κακό και αντιπαραγωγικό δημόσιο' και στο 'όχι δημόσιο'. Υπάρχει και η προοπτική του καλού δημόσιου την οποία δεν την εξετάζουμε γιατί απλά δεν αποτελεί 'πολιτική' επιλογή. Αν το πασοκ είχε κάποια σχέση με την λέξη σοσιαλισμός θα το έβλεπε διαφορετικά. Θα έβρισκε λύσεις και για καλύτερο μανατζμεντ και για μεγαλύτερη παραγωγικότητα και για μηχανισμούς αξιοκρατίας. Ποιος θα μίλαγε αν επιχειρούσε σημαντικές αλλαγές εξυγίανσης, εδώ δεν μιλάει κανείς για την πλήρη εξόντωση των εργαζόμενων. Αλλά δεν...
-
Ο χρήστης tasosdev έγραψε:
Ουτε η ανθρωπινη φυση/ουσια , ουτε η νοοτροπια των ανθρωπων παραμενουν αναλλοιωτες/διαχρονικες/απολυτες , το ζητημα του αναλλοιωτου εχει λυθει απο την εποχη του Ηρακλειτου (τα παντα ρει). Η φυση του ανθρωπου ειναι προιον ιστορικης εξελιξης και αποτελει την εκφραση των κοινωνικων σχεσεων (και προφανως εννοω την συνισταμενη των πολλων ανταγωνιστικων προοπτικων που εχει ηγεμονικη θεση απεναντι στις αλλες) σε δεδομενες κοινωνικες συνθηκες υπαρξης.
Εταιριες εργατικου ελεγχου εχουν υπαρξει απο τις αρχες του 19ου αιωνα και αποτελουν μια μορφη οργανωσης που συνδυαζει καπιταλιστικα και σοσιαλιστικα στοιχεια.** Και εδω μπαινει το ερωτημα 'μπας και η μιξη καπιταλιστικων και σοσιαλιστικων στοιχειων ειναι στη πραγματικοτητα μια εκδοχη του καπιταλισμου (απορροφοντας εναλλακτικες μορφες αναπαραγεται ο ιδιος) ?'** . Απο την αλλη μερια , οι συνεργατικες εταιριες ειναι μια σημαντικη προταση τουλαχιστον σε επιπεδο καθημερινης πρακτικης και μεχρι να 'εξαφανιστει' το κρατος (μεγαλος θεωρητικος σκοπελος η 'εξαφανιση' του κρατους)
Υποθέτω πως δεν πρόκειται περί μίξης, περι ενθυλάκωσης πρόκειται. Δεν νομίζω να ενδιέφερε τις ΗΠΑ φαντάζομαι αν η microsoft γινόταν και κοινόβιο εσωτερικά . Αρκεί να συναλλάσεται με τον έξω κόσμο με καπιταλιστικούς κανόνες.
Με την ίδια λογική προωθείται και ο συνδικαλισμός απ τους σοσιαλιστές και τους κομουνιστές νομίζω, όχι σαν υλοποίηση οικονομικών αρχών αλλά ως φρένο 'μην μας πάρουν και τα σώβρακα'.Τασο αυτο που εννοω (χωρις να ξερω λεπτομερειες για το τροπο λειτουργιας του Mondragon) ειναι οτι ενα συστημα με τον ογκο του Mondragon (δεν ειναι ενα αυτοδιαχειριζομενο εργοστασιο) που σε καποιο βαθμο λειτουργει αυτοδιαχειριστικα και ελεγχεται απο τα μελη του και λειτουργει και αποτελεσματικα οικονομικα , δημιουργει προοπτικη και δεν περναει στο ντουκου.
-
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
Έστω ότι αύριο μεθαύριο φτιάχνουν τα πράγματα και βλέπεις να σου ρχονται (στα ελτα δεν είπες ότι δουλεύεις; ) 10άδες 'συστημένοι' για να πιάσουν μια θεσούλα, να μην ενοχλούν κανένα, να μπαίνουν στο φέιμπουξ, να τσεκάρουν και κανά μέιλ και όλοι να είναι ευτυχισμένοι (παρότι θα ξέρουν όλοι ότι δεν χρειάζεται νέο προσωπικό). Εκεί θα βγείς να διαμαρτυρηθείς όπως έκαναν οι της ΥΠΑ τάτα μου;
Ή θα πεις αφήστε τον κοσμάκη να φάει, κάτω το κεφάλαιο;Δηλαδή δεν είχαν προσλάβει επαγγελματία λογιστή, επαγγελματία οικονομικό διευθυντή, επαγγελματία εμπορικό διευθυντή, επαγγελματία χημικό μηχανικό ή γουατέβα που να ξέρει από πλακάκια; Μήπως έφτιαχναν Τ-34 αντί για πλακάκια;
Μπορεί κάποιος να φτιάξει ανθολόγιο από τέτοια βλογκοποστ; Νομίζω ότι είναι μια παρακαταθήκη για το μέλλον.
Νομίζω οτι παρανοείς αυτά που γράφω. Εχθρός μου δεν ειναι το τεμπελχανιο του δημοσίου η του ιδιωτικού αλλά ο μαφιόζος της άρχουσας τάξης(οικονομική και πολιτική ελιτ έχουν κοινό στόχο και πορεύονται μαζί) που με βύθισε στον παραλογισμό μιας ψευδεπίγραφης ευμάρειας και μου άνοιξε την πόρτα του living room μιας ανύπαρκτης αστικής τάξης(το έπιασα λιγο αργά... αλλά ποτέ δεν είναι αργά). Αυτοί βρίσκονται στην κορυφή της εξουσίας και αυτούς θα πολεμήσω(όπως μπορώ).Τους περισσοτέρους άλλωστε τι μας χωρίζει πέρα απο λίγα τετραγωνικά και μερικά κυβικά εκατοστά ματαιοδοξίας.
Λογικά θα έχουν όλων των ειδών τις ειδικότητες αλλιώς πως θα στηριχτεί η παραγωγή.Η διαχείριση και ο τρόπος που κατανέμονται τα έσοδα/έξοδα όμως διαφέρει και εδω βρίσκεται ολη η ουσία. Προσωπικά εμπιστεύομαι περισσότερο τις αμεσοδημοκρατικομμουνιστικες αποφάσεις των 100 εργαζομένων(ή και πολιτών για να το προχωρήσω παραπέρα) απο αυτές ενός κερδοσκόπου μάνατζερ.Το αξιοπερίεργο με την Αργεντινή αυτη την στιγμή ειναι οτι δεκάδες επιχειρήσεις που φαλίρισαν και χρωστούσαν τα μαλλιοκέφαλα τους στο κράτος αντί να μαραζώσουν, ξαναζωντάνεψαν χάρη στην πρωτοβουλία των εργαζομένων(ποσταρα το ντοκιμαντέρ la toma λίγες σελίδες πριν)και στην Αργεντινή για να μη ξεχνιόμαστε, έχουν προεδρική δημοκρατία και οχι σφυροδρέπανα.
(Ακόμα και στις ΗΠΑ εχει αρχίσει συζήτηση για τέτοιου είδους επιχειρήσεις με πρωτεργάτη τον καθηγητή Richard Wolff)Η ερώτηση του απλού παρατηρητή είναι η ακόλουθη:
γιατί οι άνθρωποι αυτοί δεν έκαναν το ίδιο πράγμα, δηλαδή να στήσουν ένα εργοστάσιο και να το δουλεύουν μόνοι τους, πριν την κρίση και το ΔΝΤ;
γιατί κάποιοι άλλοι άνθρωποι, με δική τους γη, χρηματοδότηση όχι δανειακή, αλλά χαριστική, νομοθετικό πλαίσιο που τους οργάνωνε και τους προστάτευε από επιθετικές εξαγορές τρίτων κλπ κλπ κλπ σε κάποια άλλη γωνιά του πλανήτη, όχι μόνο δεν έκαναν χρήση των ευκαιριών, αλλά έφαγαν τις επιδοτήσεις, έδωσαν το κουμάντο σε λαμόγια, εξαπάτησαν τους χρηματοδότες τους με ψεύτικες παραγωγές και μετέτρεψαν τους ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΥΣ ΤΟΥΣ σε κουφάρια;Ίσως πριν ξεκινήσει ο καθένας μας να αναζητήσει τα αίτια θα πρέπει πρώτα να αναλογιστεί αν έννοιες όπως η καριέρα ,η κοινωνική άνοδος,ο ατομικισμός,η αδιαφορία,ο πολιτικοοικονομικός καθορισμός,η απαξίωση του περιβάλλοντος(κοινωνικού και φυσικού),η αλλοτρίωση και γενικά οτι πρεσβεύει το καπιταλιστικό σύστημα , αποτελούν το αξιακο υπόβαθρο που καθορίζει τις προτεραιότητες και ανάγκες του.
-
Αυτοί βρίσκονται στην κορυφή της εξουσίας και αυτούς θα πολεμήσω(όπως μπορώ
Δεν διαφωνούμε.
Εγώ πιο πολύ αναφερόμουνα στην περίπτωση της ΥΠΑ που νομίζω ότι σαφώς έγινε λόγω των πρόσφατων εξελίξεων. Πχ αν είχαν γίνει παρόμοιες κινήσεις στο μετρό ούτε ζημιές θα είχε, ούτε θα κινδύνευε το προσωπικό με μετατάξεις.
Σχετικά με το εργοστάσιο στην Αργεντινή δεν σχολίασα την περίπτωση αυτή καθαυτή αλλά τον 'πρόχειρο' τρόπο παρουσίασης της περίπτωσης από το βλογκ. Καταλαβαίνεις κι εσύ ότι πάνω στην προσπάθεια τους να βγάλουν υποτιθέμενο λαγό γράφουν μπούρδες.
Τέτοιες περιπτώσεις είναι εξαιρετικά ενδιαφέρουσες αλλά δεν μπορούν να λειτουργήσουν σε μεγάλη κλίμακα. Ειδικά σε περιπτώσεις αγροτικών συνεταιρισμών μπορούν να βοηθήσουν. Αν είχαμε τη σωστή νοοτροπία βέβαια... -
Ο χρήστης tasosdev έγραψε:
Ναι, αυτό που θέλω να πω είναι πως οι επιλογές δεν περιορίζονται στο 'κακό και αντιπαραγωγικό δημόσιο' και στο 'όχι δημόσιο'. Υπάρχει και η προοπτική του καλού δημόσιου την οποία δεν την εξετάζουμε γιατί απλά δεν αποτελεί 'πολιτική' επιλογή. Αν το πασοκ είχε κάποια σχέση με την λέξη σοσιαλισμός θα το έβλεπε διαφορετικά. Θα έβρισκε λύσεις και για καλύτερο μανατζμεντ και για μεγαλύτερη παραγωγικότητα και για μηχανισμούς αξιοκρατίας. Ποιος θα μίλαγε αν επιχειρούσε σημαντικές αλλαγές εξυγίανσης, εδώ δεν μιλάει κανείς για την πλήρη εξόντωση των εργαζόμενων. Αλλά δεν...Μακάρι να γινόταν αυτό που λες.
Ομως 180 χρόνια ελληνικού κράτους και 35 χρόνια μεταπολίτευσης έχουν δείξει ότι δε γίνεται.
(Σε ό,τι με αφορά τουλάχιστον) Δεν είναι θέμα ιδεολογίας 'δεξιός-αριστερός', αν με ρωτάς προτιμώ ένα καλά οργανωμένο κράτος (στυλ Ελβετίας ή Δανίας) από την τρέχουσα καπιταλιστική αναρχία.
Αλλά είναι θέμα τι είναι εφικτό και ρεαλιστικό στο συγκεκριμένο κρατικό και κυρίως ανθρώπινο πλαίσιο.Δεν θα μπορούσαμε τόσα χρόνια να έχουμε μια εφορία που να τσακίζει κόκκαλα ?
Δεν θα μπορούσαμε να είχαμε ένα κράτος 'κανονικό' αντί για μπουρδέλο ?
Δεν θα μπορούσαμε να είχαμε συνεταιρισμούς με @@ που να μη μασάνε από χοντρέμπορους ?
κτλ. κτλ.Η απάντηση είναι: δε φταίει το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ, έχουμε σα λαός τις κυβερνήσεις που μας αξίζουν. Και θέλουμε σα λαός να τα έχουμε αυτά γιατί είμαστε του εύκολου και του ατομικού (δεν εξαιρώ τον εαυτό μου) και γιατί δε βλέπουμε πέρα από το αύριο ή άντε μέχρι την Παρασκευή. Αρα λοιπόν, τι είναι όλα αυτά τα ωραία που μας λες, αν δεν αλλάξουν οι άνθρωποι πως θα είναι εφικτά ? Και πως νομίζεις θα αλλάξουν οι άνθρωποι, μετά από 180 χρόνια δεν το καταφέραμε.
Για το λόγο αυτό και προτείνω μια λογική περισσότερο ρεαλιστική και συμβατή με το τι είμαστε: ατομιστές, άρα ας είμαστε τουλάχιστον κανονικοί καπιταλιστές και όχι γιαλαντζί ημισοσιαλοκαπιταλιστές με όνειρα για ένα δίκαιο κοινωνικό κράτος...
-
-
Αυτόν τον Φοροκωνσταντίνου που τον είχαν κρυμμένο πριν και μας τον εμφάνισαν τώρα;
-
Ο χρήστης soch έγραψε:
Τα στοιχεία αυτά προκύπτουν από την επεξεργασία των φορολογικών δηλώσεων που υποβλήθηκαν το 2009, τα οποία αποκαλύπτουν ακόμη ότι επτά στους δέκα ελεύθερους επαγγελματίες (γιατροί, δικηγόροι, συμβολαιογράφοι, υδραυλικοί, ηλεκτρολόγοι κ.ά.) εμφανίζουν στην Εφορία πενιχρά εισοδήματα κάτω των 10.500 ευρώ.
Οι φορολογούμενοι αυτοί δηλαδή δηλώνουν ότι έχουν καθαρό εισόδημα μόλις 875 ευρώ τον μήνα και δεν πληρώνουν στην Εφορία ούτε ένα ευρώ φόρο για τα εισοδήματά τους.
....
- Το μέσο εισόδημα των 370.754 ελεύθερων επαγγελματιών ανήλθε σε 29.569 ευρώ, ενώ ο φόρος που πλήρωσαν διαμορφώθηκε σε 4.254 ευρώ.
0.710.000+0.3x=30.000
x=~77.000
77000 κατα μεσο όρο δηλαδή δηλώνει των 0.3 των 'εντιμων' ΕΕ ? κατι δε μου παει καλα σε αυτα τα νουμερα -
Ο χρήστης nass έγραψε:
Δεν θα μπορούσαμε τόσα χρόνια να έχουμε μια εφορία που να τσακίζει κόκκαλα ?
Δεν θα μπορούσαμε να είχαμε ένα κράτος 'κανονικό' αντί για μπουρδέλο ?
Δεν θα μπορούσαμε να είχαμε συνεταιρισμούς με @@ που να μη μασάνε από χοντρέμπορους ?
κτλ. κτλ.Η απάντηση είναι: δε φταίει το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ, έχουμε σα λαός τις κυβερνήσεις που μας αξίζουν. Και θέλουμε σα λαός να τα έχουμε αυτά γιατί είμαστε του εύκολου και του ατομικού (δεν εξαιρώ τον εαυτό μου) και γιατί δε βλέπουμε πέρα από το αύριο ή άντε μέχρι την Παρασκευή. Αρα λοιπόν, τι είναι όλα αυτά τα ωραία που μας λες, αν δεν αλλάξουν οι άνθρωποι πως θα είναι εφικτά ? Και πως νομίζεις θα αλλάξουν οι άνθρωποι, μετά από 180 χρόνια δεν το καταφέραμε.
Για το λόγο αυτό και προτείνω μια λογική περισσότερο ρεαλιστική και συμβατή με το τι είμαστε: ατομιστές, άρα ας είμαστε τουλάχιστον κανονικοί καπιταλιστές και όχι γιαλαντζί ημισοσιαλοκαπιταλιστές με όνειρα για ένα δίκαιο κοινωνικό κράτος...
Δηλαδή ο κανονικός καπιταλισμός που ζητάς είναι λιγότερο φιλικός σε θέματα διαφθοράς; Γιατί μας ταιριάζει περισσότερο, τι εμποδίζει τον ιδιωτικό τομέα να είναι εξίσου η περισσότερο διεφθαρμένος; Αν το παιχνίδι μεταφερθεί απ το δημόσιο στον ιδιωτικό τομέα πως θα περιορισθει η διαφθορά, θα πάψουν να υπάρχουν οικονομικά συμφέροντα;
Για μένα το θέμα της διαφθοράς είναι θέμα απόλυτα ελεγχόμενο απ τις εκάστοτε κυβερνήσεις, και επιδοτούμενο θα έλεγα απ αυτές, καμμιά σχέση με νοοτροπίες λαών κλπ. Αυτό το μπάχαλο που αποδίδεις στην νοοτροπία του λαού εγώ την αποδίδω ξερά στην βούληση των κυβερνήσεων. Έτσι καλύπτεται ό άνομος τρόπος διακυβέρνησης τους που λειτουργεί αποκλειστικά για να στηρίξει ένα πλέγμα συμφερόντων. Θέλουν εφορία μπουρδέλο, θέλουν κράτος μπουρδέλο και θέλουν συνεταιρισμούς να μασάνε απο χονδρεμπόρους.
Και άν ήθελαν να επιβάλλουν τους νόμους και το δίκαιο θα το έκαναν με άνεση όπως επέβαλλαν για παράδειγμα σε μια μέρα την ισοπέδωση των εργασιακών δικαιωμάτων, η όπως διαλάνε μια διαδήλωση με δακρυγόνα. -
ό το μπάχαλο που αποδίδεις στην νοοτροπία του λαού εγώ την αποδίδω ξερά στην βούληση των κυβερνήσεων.
Με αυτό θα συμφωνήσω...
...αφού πρώτα απολυμάνω το mouse μη τυχόν και κολήσω κανένα αριστερό μικρόβιο
ΔΝΤ, eurogroup, κούρεμα, μνημόμιο ΙΙ, σωθήκαμε!!!