-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
Ρε φίλε, μας λές οτι μπορείς να ζήσεις με 500 ευρώ.
Σου λένε καμια 10ρια ρε φίλε δε βγαίνεις με 500 ευρώ το μήνα.
Μας λες πως δε βγαίνεις, το κάνω εδώ χρόνια.
Και μετά από λίγο μας ξεφουρνάς, έχω 500€ για ξόδεμα, νοίκια μίκια δε πληρώνω.Συγνώμη αλλά ο vasgti κατάφερε να σε μπερδέψει.Τα 500ευρώ για ξόδεμα τα έλεγα το νοέμβριο του 09 μιλώντας γενικά και αόριστα.
Σήμερα συζητούσαμε για 500ευρώ μισθό χωρίς τίποτα πληρωμένο.
Το ένα με το άλλο δεν έχει σχέση.
Απλά παρατέθηκαν links απο το 09 και όλα έγιναν αχταρμάς.
Για το τι είπα και τι δεν είπα δε μπορώ να ξαναγράφω συνέχεια τα ίδια.Αν σε ενδιαφέρει διάβασε τα πρώτα ποστ μου σήμερα και θα καταλάβεις. -
Υπάρχει ο νόμος προσφοράς και ζήτησης που είναι αρκετά ισχυρός. Ίσως εδώ στην Ελλάδα να αργήσει λίγο να πάρει μπρος αλλά αργά ή γρήγορα θα πάρει. Υπάρχουν πολλοί εισοδηματίες που ζούν από την ενοικίαση ακινήτων και σαφώς θα πρέπει να αρχίζουν να επαναθεωρούν το σύστημα τους.
Οι μειώσεις στα φάρμακα είναι προσωρινές αλλά... έρχονται μεγαλύτερες (συνολικά) και άσε τις πολυεθνικές να ξεσηκωθούν. Αυτές θα ζήσουν. Ο στόχος ήταν να φύγουν από τη μέση κάτι τσουτσουνοφαρμ με αντίγραφα-λουκουμόσκονη (οι οποίες επιβάρυναν παραπάνω από αρκετά τα ταμεία, οι οποίες δεν θα υπήρχαν αν λειτουργούσε σωστά ο ΕΟΦ κλπ κλπ κλπ που έφεγγε και κένταγε η κόρη το μαντήλι). -
Ο χρήστης 888888 έγραψε:
Θα αλλαξουμε τροπο ζωης...θελουμε δεν θελουμε.
Ζουσαμε με δανεικα,τωρα δεν εχει αλλα δανεικα.
Κανεις δεν ειπε οτι θα ειναι ευκολο ή -πολυ περισσοτερο-ευχάριστο.Eνα λεπτο για να καταλαβω....
Τα δανεια του ΔΝΤ δινονται για την αποπλρωμη χρεους των νοικοκυριων??Τα δάνεια του ΔΝΤ δίνονται για την αποπληρωμή του δημόσιου χρέους, το μεγαλύτερο ποσοστό του οποίου δημιουργήθηκε με ενέργειες που αφορούσαν άμεσα τα νοικοκυριά, είτε λέγεται μισθοί δημοσίου, είτε δημόσια έργα, είτε... Μέσα στο συνολικό χρέος ένα τμήμα αυτού αφορά σπατάλες-κλεμμένα, το μεγαλύτερο τμήμα του όμως έφτασε με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο στο λαό, έστω και μέσω τρίτων.
Το ιδιωτικό χρέος είναι άλλο χρέος, αν δε δινόντουσαν όμως τα δανεικά για την αποπληρωμή του δημόσιου χρέους το δημόσιο θα παραλυρούσε και θα έπαιρνε μπάλα και τον ιδιωτικό τομέα και τα πάντα στο δρόμο του. Σκηνές απείρου χάους... -
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
Υπάρχει ο νόμος προσφοράς και ζήτησης που είναι αρκετά ισχυρός. Ίσως εδώ στην Ελλάδα να αργήσει λίγο να πάρει μπρος αλλά αργά ή γρήγορα θα πάρει. Υπάρχουν πολλοί εισοδηματίες που ζούν από την ενοικίαση ακινήτων και σαφώς θα πρέπει να αρχίζουν να επαναθεωρούν το σύστημα τους.
Οι μειώσεις στα φάρμακα είναι προσωρινές αλλά... έρχονται μεγαλύτερες (συνολικά) και άσε τις πολυεθνικές να ξεσηκωθούν. Αυτές θα ζήσουν. Ο στόχος ήταν να φύγουν από τη μέση κάτι τσουτσουνοφαρμ με αντίγραφα-λουκουμόσκονη (οι οποίες επιβάρυναν παραπάνω από αρκετά τα ταμεία, οι οποίες δεν θα υπήρχαν αν λειτουργούσε σωστά ο ΕΟΦ κλπ κλπ κλπ που έφεγγε και κένταγε η κόρη το μαντήλι).μάλλον αγνοείς κάποια πράγματα στον χώρο του φαρμάκου...
εκτός απ τις αντιγραφές λουκουμόσκονη, που όντως υπάρχουν, να ξέρεις ότι τα φτηνά φάρμακα είανι τα φασόν συνήθως και αυτά που πολεμάν οι πολυεθνικές.
έχοντας μια σχετική εμπειρία στο χώρο, επέτρεψέ μου να είμαι πολύ απαισιόδοξος στο θέμα μειώσεις στα φάρμακα...
απ την άλλη ακόμα και να φτηνίνουν, εκεί που έχουν φτάσει τα ταμεία, σε λίγο θα τα πληρώνουμε απ την τσέπη μας.(εεπ, είχαν φάει κάτι καλές ανατιμήσεις φάρμακα ευρείας κατανάλωσης τελευταία, οπότε δνε ξέρω αν απλά ισοσκελίστηκαν οι τιμές, αύριο θα έχω μια καλύτερη εικόνα αν μπορέσω να βρω στοιχεία)
περί προσφοράς-ζήτησης: σε ανελαστικά προϊόντα, δυστυχώς όσο και να πάνε θα τα αγοράσεις.
Και 10 ευρ΄να πάει το γάλα και το ψωμί και η βενζίνη που λέει ο λόγος εκεί θα είσαι να τα δίνεις, άρα μην είσαι τόσο απόλυτος -
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
Υπάρχει ο νόμος προσφοράς και ζήτησης που είναι αρκετά ισχυρός. Ίσως εδώ στην Ελλάδα να αργήσει λίγο να πάρει μπρος αλλά αργά ή γρήγορα θα πάρει.Ηδη ο πληθωρισμος βρισκεται στο 5,2 απο 3,9 το προηγουμενο μηνα.
Αλλα το προβλημα με τις πολιτικες που επιβαλλονται απο το ΔΝΤ δεν ειναι ο πληθωρισμος οσο ο στασιμοπληθωρισμος και ο αποπληθωρισμος.
Πραγμα που σημαινει οτι οσο συνεχιζεται ο φαυλος κυκλος της υφεσης οσο και να πεφτουν οι τιμες κανεις δε θα μπορει ή θα δυσκολευεται να αγορασει τα προϊοντα.Περι ΔΕΤΕ στους λογαριασμους της ΔΕΗ.
Κι ομως...
Οι τεμπεληδες οι ΔΕΗτζηδες αντεδρασαν.Το γιατι δεν το εμαθες ποτε απευθυνσου στον κ.ΠαπαχελοΠρετεντερηΤσιμοΤρεμη.
Για του λογου το αληθες:
http://www.genop.gr/new/index.php?optio ... 0&Itemid=2 -
Θα ηθελα να ρωτησω τους εδω παντογνωστες και εξυπνακηδες: Εχετε παει ποτε σε σουπερμαρκετ της Βουλγαρίας; Των Σκοπιων; Του Μαυροβουνίου; Εχετε την εντυπωση οτι οι χαμηλοι μισθοι και η λιτοτητα εχουν φερει και μεγαλη μειωση των τιμων;
-
Ο χρήστης greo έγραψε:
Θα ηθελα να ρωτησω τους εδω παντογνωστες και εξυπνακηδες: Εχετε παει ποτε σε σουπερμαρκετ της Βουλγαρίας; Των Σκοπιων; Του Μαυροβουνίου; Εχετε την εντυπωση οτι οι χαμηλοι μισθοι και η λιτοτητα εχουν φερει και μεγαλη μειωση των τιμων;Στην Βουλγαρια ,τελευταια φορα τον Γεναρη του 2008 ομως.Billa ,Kaufland.
-
Εγώ το λεγα ότι ήσουν καλό παιδί αλλά οι άλλοι δεν μ΄άκουγαν...
Σιγά μην το λεγε και ο Καψής...Τώρα για το άλλο ήδη κάποιες εταιρείες εν είδει προσφορών πουλάνε με το παλιό φπα αλλά το θέμα είναι τι θα κάνουν τα s/m. Κανένας δεν μειώνει την τιμή του για κοινωνικούς λόγους. Αν μειωθεί η κατανάλωση σε ανησυχητικό βαθμό θα πέσουν και οι τιμές.
Στα ενοίκια πιστεύω ότι σε πιο οικονομικές περιοχές θα πέσουν. Υπάρχουν πολλοί παράγοντες (πχ φοιτητές) αλλά όπως και είπα και πριν αν μένει ξενοίκιαστο για ένα χρόνο ένα διαμέρισμα νομίζω ότι ο ιδιοκτήτης θα αρχίσει τα εκπτώσεις.
Σε Κολωνάκια, Καβούρια και Αστακούς παίζει και να αυξηθούν. -
Λενε οτι τωρα με την κριση , καποιοι ελληνες αγοραζουν ακινητα στο Λονδινο ..... δεν το πιστευω
http://www.youtube.com/watch?v=DMKY9EEt ... re=related -
Ο χρήστης tasosdev έγραψε:
@Beans
στην προσωπικη μου περιπτωση... η γυναικα μου νοικιαζει ενα μαγαζι..... απο το συμβολαιο εχει δικαιωμα να το αυξησει φετος αναλογα με τον πληθωρισμο... το κουβεντιασαμε και ειπαμε να μην το ζητησει.. απο τον ενοικιαστη... δεν θα το αρνιοτανε μαλλον αλλα ειναι τοσα χρονια μαζυ μας.. και δεν λεει να τον ζωρισουμε... φυσικα δεν μιλαμε για τρελλη αυξηση ....40 - 60 ευρω ισως τον μηνα αλλα και αυτα πιστευω του χρειαζονται... με αυτα που ερχονται.... εχει και υπαλληλο.. Πιστευω οτι και αλλοι θα σκευθουν ετσι... τωρα εσεις εδω πιστευετε οτι ολοι ειναι κεφαλαιοκρατες και θελουν να πιουν το αιμα των εργατων.... μα τοτε σε ποιον θα πουλαν??? ωστε να εχουν κερδη???? ολα ειναι θεμα ισσοροπιων... στην Ελλαδα απλως το ειχαμε ξεσκισει το θεμα αυτο ο καθενα ζηταει οτι θελει..... αυτο μαλλον θα σταματησει..... με αδικιες στους φτωχωτερους.... ισως...κατ'αρχην...Επίσης παίζει αν του κάνεις αύξηση 50-60 εβρώ να το έχεις ξενοίκιαστο για κανα δυό χρόνια, οπότε στη θέση σου κι εγώ θα τον λυπόμουνα τον κακομοίρη.
Το συγκεκριμενο ακινητο απο το 1957 που αγορασθηκε ΔΕΝ εχει μεινει ξενοικιαστο ουτε ενα μηνα.... αλλα ποτε δεν εισπραχθηκε 'αερας' και ειναι ενα τιμημα που μπορει να το αντεξει και να το δουλευει ο ενοικιαστης.... Λοιπον τις θεωρειες του ΚΚΕ και τις προφητειες... καταστροφολογιας αλλου..... σε αυτους που ειναι εκτος αγορας και δεν τους ενδιαφερει η λειτουργεια της κοινωνιας.... βλεπε ενεργειες του ΠΑΜΕ...... Το οτι υπαρχουν και βλακες που ζητανε οτι θελουν και μενουν ξενοικιαστα σιγουρα ναι υπαρχουν... και το πληρωνουν αυτο το γεγονος.... στο πετσι τους.... προσωπικα χαιρομαι για αυτο.... συμβαινει μαλιστα σε πλαινα μαγαζια και δεν το καταλαβαινουν.... οταν μιλας με τους ιδιοκτητες τους... Στα @@@@ μου ας προσεχαν......
-
Έχω μειώσει 10-20% τα ενοίκια στα περισσότερα ακίνητα που έχω.
(με καινούρια συμφωνητικά γιατί οι εφοριακοί είναι ηλίθιοι και δεν πιστεύουν ότι μειώνονται τα μισθώματα) -
Ο χρήστης tasosdev έγραψε:
ιερότερο το δικαίωμα στην εργασία η το δικαίωμα στην αξιοπρεπή διαβίωση
πάντως οποίος πουτάνας γιος έχει εργάτες με 520 το λιγότερο που του αξίζει είναι σφαίρα στο κεφάλιΤι λες, σφαίρες κιόλας;
Δεν τα λες καλά, πρώτα να 'κανονίσεις' αυτούς που το θεσμοθετούν αυτή τη στιγμή και έπειτα τους συμπολίτες σου που το χειροκροτάνε η κοιμούνται αντί να είναι έξω απ τη βουλή. Γιατί αυτά που διαβάζω στις τελευταίες σελίδες είναι μαθήματα καμασούτρα απο αγάμητους ειλικρινά! Οταν θα είναι πραγματικά γμημένοι εδώ θα είμαστε να τα λέμε. (ελπίζω δλδ)σοφά λόγια (έχω διαβάσει λίγες μόνο σελίδες, μπορεί να είχε και σοφότερα πριν)
Τι λες, σφαίρες κιόλας;
Δεν τα λες καλά, πρώτα να 'κανονίσεις' αυτούς που το θεσμοθετούν αυτή τη στιγμή και έπειτα τους συμπολίτες σου που το χειροκροτάνε η κοιμούνται αντί να είναι έξω απ τη βουλή. Γιατί αυτά που διαβάζω στις τελευταίες σελίδες είναι μαθήματα καμασούτρα απο αγάμητους ειλικρινά! Οταν θα είναι πραγματικά γμημένοι εδώ θα είμαστε να τα λέμε. (ελπίζω δλδ)μη σου πω οτι και αυτοί που δέχονται να δουλέψουν για τόσα είναι για σφαίρα τώρα που το καλοσκέφτομαι
ο μανος και ο ηληληληιας θα τους λέγαν τεμπέληδες
-
Δεν νομίζω ότι θα το έλεγε αυτό ο Στέφανος.
-
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
ο μανος και ο ηληληληιας θα τους λέγαν τεμπέληδες
Μα δεν είναι; Να σου προσφέρεται θέση σε αγρόκτημα στην Ηλία (Πύργο, Αμαλιιιιιάδα) και να μην πηγαίνεις;
Είναι ντροπή! Τεμπελόσκυλα, αστοί, να αφήσετε το Κολωνάκι και να πάτε στην επαρχία να δουλέψετε τα χωράφια!
-
Έπρεπε να κηρυχθεί στάση πληρωμών για να γλιτώσουμε από το ΔΝΤ όπως μας λένε αυτοί που ΞΕΡΟΥΝ, οπότε θα βλέπαμε για πότε θα γέμιζαν τα pm του Ηλία με αιτήσεις.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Έπρεπε να κηρυχθεί στάση πληρωμών για να γλιτώσουμε από το ΔΝΤ όπως μας λένε αυτοί που ΞΕΡΟΥΝ, οπότε θα βλέπαμε για πότε θα γέμιζαν τα pm του Ηλία με αιτήσεις.Το πρόβλημά σου;
-
Ο χρήστης greo έγραψε:
Θα ηθελα να ρωτησω τους εδω παντογνωστες και εξυπνακηδες: Εχετε παει ποτε σε σουπερμαρκετ της Βουλγαρίας; Των Σκοπιων; Του Μαυροβουνίου; Εχετε την εντυπωση οτι οι χαμηλοι μισθοι και η λιτοτητα εχουν φερει και μεγαλη μειωση των τιμων;Θα συμφωνήσω ως προς το σκέλος της Βουλγαρίας. Πέρισυ επισκέφτηκα για δουλειά τη Σόφια 6 φορές (από μία εβδομάδα) κι έτρωγα σχεδόν κάθε βράδυ έξω. Οι τιμές του φαγητού κυμαίνονται στο μισό των ελληνικών τιμών ΑΛΛΑ οι διαφορά στους μισθούς είναι πολύ πιο μεγάλη (7πλάσιος βασικός μισθός το 2008): http://livingingreece.gr/2008/04/04/min ... countries/
Σε supermarket δεν πήγα για να σχηματίσω άποψη.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
IKEA,MEDIAMARKT,CARREFUR,LEROY MERLIN,ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ,LIDL,ALDI
Tις έκοψα ΟΛΕΣ (και δεν πετάω συχνά).
Σκλαβενίτης, τοπικά χρωματοπωλεία κι ας δίνω κάτι παραπάνω. Δεν γίνεται διαφορετικά.τα υπολοιπα να πανε να μαμηθουν, το ΙΚΕΑ ομως εχει ωραια κεφτεδακια
-
Οι τράπεζες δεν πήραν τώρα και άλλη βοήθεια? 5 δις νομίζω. Να τους επιβληθεί να εξετάσουν τους χαμηλόμισθους και να αναπροσαρμόσουν τις δόσεις σε δάνεια. Αυτή πρέπει να ήταν η μέριμνα του κράτους τώρα. Δεν μπορείς να μειώνεις μισθούς, να επιβάλεις 50 νέους φόρους και αν απαιτείς από τον προγραμματισμό της κάθε οικογένειας να πληρώνει τα ίδια. Δεν γίνεται. Ειδικά οι τραπεζες έπρεπε να κάλουν μόνες τους, διάφορες κατηγορίες χαμηλόμισθων ή πρόσφατα ανέργων και να τους προτείνουν αυτήν την κατεύθυνση. Αλλιώς προς τι οι επιχορηγήσεις του κράτους? Που είναι και δανεικά δηλαδη...
-
Ο χρήστης cmarin έγραψε:
Οι τράπεζες δεν πήραν τώρα και άλλη βοήθεια? 5 δις νομίζω. Να τους επιβληθεί να εξετάσουν τους χαμηλόμισθους και να αναπροσαρμόσουν τις δόσεις σε δάνεια. Αυτή πρέπει να ήταν η μέριμνα του κράτους τώρα. Δεν μπορείς να μειώνεις μισθούς, να επιβάλεις 50 νέους φόρους και αν απαιτείς από τον προγραμματισμό της κάθε οικογένειας να πληρώνει τα ίδια. Δεν γίνεται. Ειδικά οι τραπεζες έπρεπε να κάλουν μόνες τους, διάφορες κατηγορίες χαμηλόμισθων ή πρόσφατα ανέργων και να τους προτείνουν αυτήν την κατεύθυνση. Αλλιώς προς τι οι επιχορηγήσεις του κράτους? Που είναι και δανεικά δηλαδη...Όπως το είπες πάντως... ΔΑΝΕΙΚΑ, τα οποία είτε θα υποχρεωθούν να επιστρέψουν, είτε θα συνεχίσουν να μοιράζουν μέρισμα στο κράτος ως αντάλλαγμα αυτών των προνομιούχων μετοχών
Γενικά με τις τράπεζες πάντως πλέον τίποτα δεν είναι σίγουρο. Αφενός η λειτουργική 'κερδοφορία' τους θα πιεστεί και άλλο, αφετέρου λόγω της μείωσης της αξίας των περιουσιακών τους στοιχείων χρειάζονται αυτή τη βοήθεια απλά για να μη χειροτερέψει ακόμα περισσότερο η πιστοληπτική τους ικανότητα και η κατάσταση ξεφύγει ακόμα περισσότερο.
ΔΝΤ, eurogroup, κούρεμα, μνημόμιο ΙΙ, σωθήκαμε!!!