-
Ο χρήστης 224.v έγραψε:
Εχει αναφερθει οτι δεν ειναι καν εργαζομενοι..... φοιτητες ειναι... και στα καραβια και στην Μ Βρεταννια τις προαλλες....Και εδώ στο Ηράκλειο τις προάλλες στην πορεία, το 99% ήταν φοιτητές. Οι εργαζόμενοι ήταν...
...στις δουλειές τους... -
Ο χρήστης Nozomi έγραψε:
Ειπαμε να εισπραξουμε αλλα οχι να ψοφησει και το συστημα... (προσωπικα εγω προσπαθω να μην περναω ουτε εξω απο το πεζοδρομειο που ειναι τραπεζα=** επισημοι τοκογλυφοι....**) αλλα βλεπεις ο καταναλωτισμος (ανθρωπινη αδυναμια) κυριαρχει με την βοηθεια των διαφημιστων του..
Δεν μπορούμε να βρίσκουμε παντού μπαμπούλες.
Έχω και εγώ συνεργασία με διάφορες Τράπεζες, αλλά ευτυχώς όχι δάνεια.
Οι Τράπεζες δεν είναι φιλανθρωπικά Ιδρύματα για να χαρίζουν χρήματα. Εκμεταλλεύονται το χρήμα μας για να βγάλουν περισσότερα.
Αυτοί πολύ καλά κάνουν και εκμεταλλεύονται την καταναλωτική μανία του Έλληνα και του χορηγούν π.χ διακοποδάνεια ώστε να χλεύαζει ο Νεοέλληνας τον Βορειοευρωπαίο τουρίστα που τρώει σαλάτες στις διακοπές του...
Εκμεταλλεύονται και οι Τράπεζες, αλλά φταίει πρωτίστως αυτός που τσιμπάει...Τζαμπα ειναι μονο το δολωμα!!!!!!
-
-
Ο χρήστης Panosss έγραψε:
Αν χάνατε τη δουλειά σας εξαιτίας των αγωνιστών του πέους (ΠΑΜΕ), πώς θα νιώθατε;
Αν επιπλέον σκεφτόσασταν ότι αυτοί είναι κρατικοδίαιτοι, δεν θα χάσουν ποτέ τη δουλειά τους, καλοπληρωμένοι, και το μισθό τους τον πληρώνετε εσείς;
Τι θα περνούσε από το μυαλό σας;
δεν ξερω τι θα περνουσε απο το δικο μου
αλλα σιγουρα ξερω τι θα περνουσε απο το δικο τους
-
Έχεις βάσιμες αντιρρήσεις σε αυτά ;
Το ΚΚΕ όλα αυτά τα χρόνια έχει πει και προτείνει πολλά. Λέει κάποια πράγματα σωστά τα οποία όμως αγγίζουν τα όρια του αυτονόητου. Τα ίδια πάνω κάτω λέει και ο Καρατζαφύρερ.
Όμως, όταν φτάνουμε στο σημείο που ο μάγος βάζει τη χερούκλα στο καπέλο και πρόκειται να βγάλει λαγό, το ΚΚΕ δεν βγάζει ούτε καν μαντήλι.
Όταν η Παπαρήγα είχε πει σε debate ότι θα διπλασίαζε τη φορολογία στις επιχειρήσεις για να διπλασιάσει τις κατώτατες συντάξεις και μισθούς καταλαβαίνεις ότι μιλάς με παιδάκι.
Όπως επίσης όταν ο Μπογιόπουλος έλεγε ότι αν γίνει κυβέρνηση το ΚΚΕ θα επέβαλε ίδιο μισθό σε όλους τους εργαζόμενους. Ίδιο μισθό ο διοικητής της τράπεζας (έκανε επιτόπου πρόταση σε κάποιον ) με τον κλητήρα ή τον καφετζή;
Αυτού του είδους οι μπούρδες (δεν βρίσκω άλλη λέξη πιο σεμνή) μόνο από παιδί δημοτικού θα μπορούσαν να ακούγονται. Μου θυμίζουν κάτι πειράματα που κάνουν τα πιτσιρίκια και στην προσπάθεια τους να κάνουν ένα παρόμοιο πείραμα με κάτι που άκουσαν, πάνε να ανατινάξουν το σπίτι...
Τέτοιες μπούρδες (τονίζω) δεν είναι δυνατό να ακούγονται από πολιτικά στελέχη σοβαρού κόμματος. Ο Βεργής πχ που έλεγε ότι απλά θα ξεβρακωθεί αν μπει στη βουλή είναι πιο κοντά στην πραγματικότητα από αυτούς.
Επειδή οι μπλε και πράσινοι κόκκοι είναι απατεώνες δεν σημαίνει ότι υφίστανται οι αρλούμπες που λένε οι εκ περισσού. -
Ο χρήστης Nozomi έγραψε:
Ειπαμε να εισπραξουμε αλλα οχι να ψοφησει και το συστημα... (προσωπικα εγω προσπαθω να μην περναω ουτε εξω απο το πεζοδρομειο που ειναι τραπεζα=** επισημοι τοκογλυφοι....**) αλλα βλεπεις ο καταναλωτισμος (ανθρωπινη αδυναμια) κυριαρχει με την βοηθεια των διαφημιστων του..
Δεν μπορούμε να βρίσκουμε παντού μπαμπούλες.
Έχω και εγώ συνεργασία με διάφορες Τράπεζες, αλλά ευτυχώς όχι δάνεια.
Οι Τράπεζες δεν είναι φιλανθρωπικά Ιδρύματα για να χαρίζουν χρήματα. Εκμεταλλεύονται το χρήμα μας για να βγάλουν περισσότερα.
Αυτοί πολύ καλά κάνουν και εκμεταλλεύονται την καταναλωτική μανία του Έλληνα και του χορηγούν π.χ διακοποδάνεια ώστε να χλεύαζει ο Νεοέλληνας τον Βορειοευρωπαίο τουρίστα που τρώει σαλάτες στις διακοπές του...
Εκμεταλλεύονται και οι Τράπεζες, αλλά φταίει πρωτίστως αυτός που τσιμπάει...ναι αλλα ξεχνας κατι οι τραπεζες σου δινουν χρημα που πρακτικα δεν υπαρχει εκβιαζοντας εμας να τους δωσουμε τα χρηματα που θα αποκτησουμε εμεις ομως..
-
Η επιδείνωση της κρίσης χρέους στην περιφέρεια της Ευρώπης, (η S&P υποβάθμισε εκτός από την Ελλάδα και την Πορτογαλία, οδηγώντας στα ύψη τα αντίστοιχα επιτόκια) εντείνει τις πιέσεις προς την Ευρωζώνη να διευρύνει τον μηχανισμό στήριξης, πέρα από την Ελλάδα.
Το spread του πορτογαλικού 10ετούς ομολόγου ανήλθε μέχρι τις 269 μονάδες (υψηλότερο επίπεδο από την ένταξη της χώρας στην ευρωζώνη) και του ισπανικού ως τις 132. Το πορτογαλικό CDS βρίσκεται στις 408 μονάδες και το ισπανικό στις 207.
Μεγάλες απώλειες, 4,35% και 2,50%, σημειώνουν αντίστοιχα τα χρηματιστήρια σε Πορτογαλία και Ισπανία.
Ο κίνδυνος είναι ότι η κρίση που ξεκίνησε πριν από έξι μήνες στη χώρα μας θα εξαπλωθεί ανεξέλεγκτα, καθώς ενώ η Ελλάδα περιμένει ακόμα τα χρήματα της ευρω-στήριξης δεν υπάρχει καμία πρόνοια για αντίστοιχη βοήθεια σε άλλη χώρα της ευρωζώνης, εφόσον την χρειαστεί.
Ελληνικό Domino effect στην Ευρώπη
Την ίδια ώρα, πρόκειται περί μαζικής φυγής αυτό που συντελείται στα χρηματιστήρια της Νότιας Ευρώπης, με την Ελλάδα, την Ισπανία και την Πορτογαλία να βλέπουν τα ταμπλό «κατακόκκινα» και τα ποσοστά σε πρωτοφανή επίπεδα.
Η κατάσταση είναι χειρότερη από την Ελλάδα σε Πορτογαλία και Ισπανία, εν μέσω των ανησυχιών ότι η κρίση έχει μεταδοθεί ήδη και στις άλλες δύο χώρες. Ο δείκτης της Πορτογαλίας PSI 20 υποχωρεί κατά 5,89% στις 6.775,41 μονάδες και ο δείκτης της Ισπανίας Ibex 35 σημειώνει απώλειες 1,5% στις 10.331,80 μονάδες.
Ο τραπεζικός κλάδος και των δύο χωρών βρίσκεται στο επίκεντρο των ρευστοποιήσεων. Στην Ισπανία η Santander βρίσκεται στο -4,07% και η BBVA στο -4,87%.
Στην Πορτογαλία η Banco Comercial Portugues σημειώνει βουτιά -10,13% και η Banco Espirito Santo βρίσκεται στο -6,05%.
Το domino effect δε σταματά εδώ, αφού οι ανησυχίες για την έκθεση σε ελληνικά ομόλογα, οδηγεί την ING στο -6,4%, τη Royal Bank of Scotland στο -8,07%, την Lloyds Banking Group στο -4,42% και τη Barclays στο -3,30%. Οι βρετανικές τράπεζες υποχωρούν και για το γεγονός ότι ότι η χώρα θα υποβαθμιστεί και θα χάσει το ΑΑΑ. 'Ηδη σε έκθιεση της η Barclays αναφέρει ότι είναι θέμα χρόνου η υποβάθμιση της Βρετανίας.Εκτός ελέγχου είναι ο κίνδυνος μετάδοσης της ελληνικής κρίσης που κινείται σπειροειδώς εκτός ελέγχου '. Αυτό δήλωσε ο William Sullivan στο JVB Financial Group. «Είναι σαν καρύδες που πέφτουν από το δέντρο. Υπάρχει μια μαζική φυγή από επενδυτές που θεωρούν ότι τα οικονομικά στοιχεία (πολλών χωρών της Ευρωζώνης) ως ύποπτα». Ο Sullivan τονίζει ότι επικρατεί 'απόλυτος πανικός' μεταξύ των επενδυτών, οι οποίοι φοβούνται ότι θα χάσουν ένα μέρος των χρημάτων τους εάν η Ελλάδα αναδιαρθρώσει το χρέος της. Η Ελλάδα έχει μπει «σε ένα σπειροειδές ελατήριο θανάτου λόγω αφερεγγυότητας» τονίζει και ο Thomas Mayer, επικεφαλής οικονομολόγος της Deutsche Bank. Στο μεταξύ η Credit Suisse προειδιποεί ότι το haircut του ελληνικού χρέους μπορεί να είναι στο 50% ίσως και μεγαλύτερο, προκαλώντας νέες αναταράξεις στις διεθνείς αγορές.
Καλά.... αν γίνει κανά αστείο και αρχίσουν να κατρακυλάνε σοβαρά και τα υπόλοιπα PIGS.... το μικρότερο πρόβλημά μας θα είναι η Ελλάδα....
-
Δεν νομίζω να συμβεί, γιατί αν γίνει κάτι τέτοιο τότε η κατάρρευση της Ευρωζώνης θα είναι γεγονός.
Φυσικά τίποτα δεν αποκλείεται, γιατί το οικοδόμημα ήταν εξ' αρχής σαθρό και δεν είχε ματαγίνει πουθενά.
Πάντως θα τεθούν σε δοκιμασία οι αντοχές οι αντοχές της γερμανικής οικονομίας αν κληθεί να βοηθήσει π.χ μια Ισπανία.Btw, αδυνατώ να κατανοήσω την εμμονή κάποιων μεγαλο-καναλιών (αυτών ντε που στηρίζουν τις Τράπεζες και στηρίζονται απ' αυτές με διαφημίσεις κ.α) να αρνούνται την συζήτηση για την αναδιάρθρωση του χρέους.
Λογικό θα είναι να πληγούν και οι Τράπεζές μας, αλλά το ζητούμενο είναι η διάσωση όόόλων των Ελληνικών Τραπεζών με αντάλλαγμα την ολική καθίζηση της Εθνικής Οικονομίας ?
Είναι εξαιρετικά δύσκολο να αποπληρωθούν τα χρέη μας την επόμενη τριετία όταν μπαίνουμε σε τέτοια ύφεση... -
η αλήθεια είναι ότι το serious domino effect αυτή τη στιγμή μοιάζει μακρινό και σχετικά δύσκολο. Ας ελπίσουμε ότι θα παραμείνει έτσι.
Για την αναδιάρθρωση του χρέους, δεν νομίζω πως η συζήτηση ξεκινάει από τα κανάλια. Έχω την εντύπωση πως υφίσταται αυτή η συζήτηση εντόνως και έξω από την Ελλάδα/ΜΜΕ
-
delete
-
απ' ό,τι έχω καταλάβει οι 'έξω' το έχουν για δεδομένο ότι θα συμβεί η αναδιάρθρωση, και γι' αυτό συνεχίζουν τα φαινόμενα των ημερών....
-
Όσοι ιδιώτες έχουν στην κατοχή τους ομόλογα του Δημοσίου πως επηρεάζονται από αυτο;
-
Το ερωτημα ειναι τι σημαινει για τον καθεναν μας αυτη η αναδιαρθρωση.... Γιατι εγω ας πουμε παρα τα μερονυχτα που αφιερωσα στο διαβασμα, δε μπορω να προσδιορισω τις συνεπειες
-
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
απ' ό,τι έχω καταλάβει οι 'έξω' το έχουν για δεδομένο ότι θα συμβεί η αναδιάρθρωση, και γι' αυτό συνεχίζουν τα φαινόμενα των ημερών....εγω θα ελεγα οτι το εκβιαζουν οσοι εκβιαζαν μεχρι σημερα την οικονομια μας οπως ειπαμε next victim ειναι η πορτογαλια και μετα περνει φορα η ισπανια(παλι) ο πολεμος γινεται στο ευρω οχι σε εμας αυτο πρεπει να καταλαβουμε εμεις απλα ειμασταν η πληγη τωρα τρεχουν να την κλεισουν πριν πεθανει το ευρω..
-
Ο χρήστης Hellenic tifosi έγραψε:
Όσοι ιδιώτες έχουν στην κατοχή τους ομόλογα του Δημοσίου πως επηρεάζονται από αυτο;Αν πουν ότι θα πληρώσουν το χ% από το συνολικό 100%, τότε μάλλον είναι προφανές το τι χάνουν.
Αν πουν ότι μεταφέρουν την πληρωμή, τότε πάλι είναι προφανές, συν το ότι πάλι μπορεί να καταλήξουν στο παραπάνω.
Και σίγουρα θίγεται η ικανότητα/αξία πώλησής τους. -
Ο χρήστης Asimov έγραψε:
Το ερωτημα ειναι τι σημαινει για τον καθεναν μας αυτη η αναδιαρθρωση.... Γιατι εγω ας πουμε παρα τα μερονυχτα που αφιερωσα στο διαβασμα, δε μπορω να προσδιορισω τις συνεπειεςε.. τα κλασσικά... οι ξένοι επενδυτές θα ρίξουν μαύρη πέτρα κλπ
Οι τράπεζες θα υποστούν μεγάλες απώλειες, αντιμετωπίζοντας πιθανώς τον κίνδυνο να κλείσουν, και σίγουρα θα μετακυλίσουν τις απώλειες στους πελάτες τους. -
Ο χρήστης cabala10 έγραψε:
απ' ό,τι έχω καταλάβει οι 'έξω' το έχουν για δεδομένο ότι θα συμβεί η αναδιάρθρωση, και γι' αυτό συνεχίζουν τα φαινόμενα των ημερών....
εγω θα ελεγα οτι το εκβιαζουν οσοι εκβιαζαν μεχρι σημερα την οικονομια μας οπως ειπαμε next victim ειναι η πορτογαλια και μετα περνει φορα η ισπανια(παλι) ο πολεμος γινεται στο ευρω οχι σε εμας αυτο πρεπει να καταλαβουμε εμεις απλα ειμασταν η πληγη τωρα τρεχουν να την κλεισουν πριν πεθανει το ευρω..
Σαφέστατο ενδεχόμενο κι αυτό
-
Ο χρήστης Hellenic tifosi έγραψε:
Όσοι ιδιώτες έχουν στην κατοχή τους ομόλογα του Δημοσίου πως επηρεάζονται από αυτο;ΠΡοφανώς η λήξη το ομολόγου θα μετατεθεί για κάποιο χρονικό διάστημα.
-
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
εγω θα ελεγα οτι το εκβιαζουν οσοι εκβιαζαν μεχρι σημερα την οικονομια μας οπως ειπαμε next victim ειναι η πορτογαλια και μετα περνει φορα η ισπανια(παλι) ο πολεμος γινεται στο ευρω οχι σε εμας αυτο πρεπει να καταλαβουμε εμεις απλα ειμασταν η πληγη τωρα τρεχουν να την κλεισουν πριν πεθανει το ευρω..
Σαφέστατο ενδεχόμενο κι αυτό
μα οπως ειπα και σε αλλο θρεντ 5 χωρες της ευρωπης εβαλαν τις μυστικες υπηρεσιες τους για να βρουν ποιος και γιατι
ολες μα ολες βρηκαν την s%p πισω απο την coca cola και μια αλλη που δεν θυμαμαι το ονομα της
ειναι υποκριτικο και τραγικο να τα %^$% ολα ακομη και την δικια τους οικονομια για ενα ρισκο το οποιο μαλλον δεν θα τους βγει -
Ο χρήστης famas έγραψε:
Όσοι ιδιώτες έχουν στην κατοχή τους ομόλογα του Δημοσίου πως επηρεάζονται από αυτο;
ΠΡοφανώς η λήξη το ομολόγου θα μετατεθεί για κάποιο χρονικό διάστημα.
Αυτό αν γίνει rescheduling. Αν γίνει rescheduling / haircut / ξύρισμα τότε ...χαίρετε
Δυστυχώς, επειδή πριν 1 μήνα λέγανε 'ΔΝΤ ? Α παπαπα, μόνοι μας' κτλ. κτλ. και τώρα είναι εντός των τειχών το ΔΝΤ, κατά πάσα πιθανότητα για κάποιας μορφής rescheduling / restructuring πάμε και τώρα
ΔΝΤ, eurogroup, κούρεμα, μνημόμιο ΙΙ, σωθήκαμε!!!