-
μην είναι ο πυρετός, μην είναι το συνάχι, στ αλήθεια διαβάζω αυτά που βλέπω ή έχω παραισθησεις
-
Ο Σωκράτης την πάτησε στην Αθήνα καθώς δεν πίστευε ότι τις αποφάσεις πρέπει να τις λαμβάνει ο Λαός αλλά οι ειδικοί.
Το μόνο βέβαιο είναι ότι δικαίωμα ψήφου πρέπει να έχει κάποιος που αποδεδειγμένα ενδιαφέρεται για τα κοινά.
-
Ωρες είναι η ψήφος μου να μετράει λιγότερο απ του τρίφτη
-
Ο χρήστης tasosdev έγραψε:
Ρε μάστορα, όσο πας και καλύτερο το κάνεις ( ) το γεγονός πως δεν λέμε κάτι για το θέμα της ανισότητας της ψήφου δεν σημαίνει πως συμφωνάμε κιόλας. Να πω την αλήθεια νόμιζα πως έκανες και πλάκα.
Πάντως δεν μας εξήγησες το βασικότερο, πιστεύεις πως ανεξάρτητα απ το iq σου έχεις γνώσεις σε θέματα πολιτικής για να μετρήσει η ψήφος σου σημαντικότερα; Δηλαδή οι τροτσκιστές ξέρεις τι πιστεύουν για να σου δώσω ένα παράδειγμα;1ον: Τάσο δεν είμαι μάστορας κατ΄αρχήν, είμαι ιατρός...
2ον: Δεν υπηρετήσαμε κ φαντάροι για να λες 'ρε' με αυτό το ύφος...
3ον: Όσο ρίχνεις το επίπεδο συζήτησης, φαίνεται ο αποπροσανατολισμός για εύρεση λύσης...Το iq δείχνει οξυδέρκεια, ταχύτερη-καλύτερη αντίληψη γεγονότων-καταστάσεων-----> καλύτερη αντίληψη περί πολιτικής...
έτσι απλά.
Δε μίλησα για τον εαυτό μου πουθενά, απορρώ γιατί με ρωτάς επίμονα περί της δικής μου αντίληψης για την πολιτική. Δεν είπα ότι επειδή είμαι πανέξυπνος κ έχω πχ 170 iq πρέπει να ψηφίζουμε έτσι. Είπα ότι αυτό ίσως είναι ορθότερο κ θα έπρεπε να εξεταστεί...
Όμως καταλαβαίνω πως σε μια συγκυρία που ο κόσμος πεινά κ δεν έχει εξασφαλίσει το ζειν, το ευ ζειν φαντάζει ουτοπικό... -
Προλαβαίνω να κατοχυρώσω τον όρο: 'δικτατορία του iqάτου' ;
-
Ο χρήστης tasosdev έγραψε:
Ωρες είναι η ψήφος μου να μετράει λιγότερο απ του τρίφτηΘα έχουμε και ειδικούς καταλόγους.
σε λένε drifter : χ0.001
σε λένε manosk
k.o.k. -
Ο χρήστης PeterPan έγραψε:
Ρε μάστορα, όσο πας και καλύτερο το κάνεις ( ) το γεγονός πως δεν λέμε κάτι για το θέμα της ανισότητας της ψήφου δεν σημαίνει πως συμφωνάμε κιόλας. Να πω την αλήθεια νόμιζα πως έκανες και πλάκα.
Πάντως δεν μας εξήγησες το βασικότερο, πιστεύεις πως ανεξάρτητα απ το iq σου έχεις γνώσεις σε θέματα πολιτικής για να μετρήσει η ψήφος σου σημαντικότερα; Δηλαδή οι τροτσκιστές ξέρεις τι πιστεύουν για να σου δώσω ένα παράδειγμα;1ον: Τάσο δεν είμαι μάστορας κατ΄αρχήν, είμαι ιατρός...
3ον: Όσο ρίχνεις το επίπεδο συζήτησης, φαίνεται ο αποπροσανατολισμός για εύρεση λύσης...Συγνώμη γιατρέ μου, αν το ήξερα δεν θα τολμούσα να αντιπαρατεθώ
Δεν θα ξανασχολιάσω σε καμια περίπτωση αν ξαναγράψετε τέτοιες πίπες. -
Ο χρήστης fog έγραψε:
Προλαβαίνω να κατοχυρώσω τον όρο: 'δικτατορία του iqάτου' ;ρε [εσύ δεν πήγες φαντάρος, αλλά παίρνω το θάρρος ] λέμε αυτά τα έχουν πει από παλιά...
-
Πάντως ο PeterPan έχει ενα point, παρ' ολο που το θέμα είναι πολυδιάστατα ευαίσθητο. Γιατί ωραία και καλά ολα αυτά περί δημοκρατίας, ολιγαρχίας κλπ., αλλά κανείς δεν απάντησε στην ερώτηση αν είναι... λογικό να μετράει το ίδιο η ψήφος η δική σας με αυτών που βλέπεις στην εκπομπή της Πάνιας...
Σε κάθε περίπτωση, τέθηκε ένα θέμα και οι περισσότεροι το αντιμετοπίζετε ως ταμπού, αρνούμενοι έστω να το συζητήσουν.
-
ζηλεύετε, επειδή σε μια τέτοια αλλαγή θα πάρετε τον πούλο κι ο τριφτυς θα λύνει και θα δένει
Πέτρο, από που κι ως που το IQ υποδηλώνει πολιτική συνείδηση
το παράδειγμα που σου έφερε ο τάσος είναι ευθές.
Μπήκες στην ιατρική, την έβγαλες με καλό βαθμό, είχες απολυτήριο σίγουρα πάνω απο 19.Πόσο καιρό απ τη ζωή σου έχεις αφιερώση σε μελέτη πολιτικών κειμένων, τί συμμετοχή είχες στα κοινά πέρα απ την ψήφο σου?
Σε κάνει πιο ικανό να ψηφίσεις απ τον σκουπιδιάρη που έχει φάει τα σκ@τα και πολεμάει να αλλάξει κάτι?
μπορώ να σου πω ότι σίγουρα έχει απολυτίριο γυμνασίου γύρω στο 10
μγιακωβε, δεν πρόκειται να σε αφήσει σε ησυχία ο φίλτατος σου φιλόσοφος
-
Όπως λέει κ ο σοφός λαός μας...
'Για να ξεκινήσει μία επανάσταση χρειάζεται μόνο ΈΝΑΣ ΤΡΕΛΟΣ... και ένα κοπάδι πρόβατα να τον ακολουθήσει...'Ίσως να είμαι ο τρελός, δεν ξέρω...
-
Ο χρήστης Mercyful_Fate έγραψε:
Πάντως ο PeterPan έχει ενα point, παρ' ολο που το θέμα είναι πολυδιάστατα ευαίσθητο. Γιατί ωραία και καλά ολα αυτά περί δημοκρατίας, ολιγαρχίας κλπ., αλλά κανείς δεν απάντησε στην ερώτηση αν είναι... λογικό να μετράει το ίδιο η ψήφος η δική σας με αυτών που βλέπεις στην εκπομπή της Πάνιας...Απο την στιγμη που το αποτελεσμα των εκλογων θα το λουστει και αυτος γιατι να μην εχει το ιδιο δικαιωμα ψηφου;
Και απο ποτε η Πανια ειναι μοναδα εξυπναδας; -
Όπως λέει κ ο σοφός λαός μας...
'Για να ξεκινήσει μία επανάσταση χρειάζεται μόνο ΈΝΑΣ ΤΡΕΛΟΣ... και ένα κοπάδι πρόβατα να τον ακολουθήσει...'Ίσως να είμαι ο τρελός, δεν ξέρω...
Προσωπικά για μένα τρέλα είναι να θες ένα κόσμο 'επιτυχημένων' μόνο που με το δικό μου σκεπτικό αυτά είναι τα πρόβατα.
Θα μας πει ο μγιαβοβ το συντελεστή iqμάρας μου βέβαια να δούμε αν μετράει η άποψή μου.
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Πάντως ο PeterPan έχει ενα point, παρ' ολο που το θέμα είναι πολυδιάστατα ευαίσθητο. Γιατί ωραία και καλά ολα αυτά περί δημοκρατίας, ολιγαρχίας κλπ., αλλά κανείς δεν απάντησε στην ερώτηση αν είναι... λογικό να μετράει το ίδιο η ψήφος η δική σας με αυτών που βλέπεις στην εκπομπή της Πάνιας...
Απο την στιγμη που το αποτελεσμα των εκλογων θα το λουστει και αυτος γιατι να μην εχει το ιδιο δικαιωμα ψηφου;
Και απο ποτε η Πανια ειναι μοναδα εξυπναδας;Άρα το ζητούμενο είναι να έχουμε πολιτική δικαιοσύνη, και όχι πολιτική ορθότητα (μην το συγχίζετε με τον όρο politically correct, δεν εννοώ αυτό)? Νομίζω ότι η πολιτική δικαιοσύνη είναι δεδομένη ούτως ή άλλως, γιατί έχουμε τους πολιτικούς, την χώρα και την οικονομία που αξίζει στην πλειοψηφία.
-
PeterPan, αυτό που μάλλον θες να αγνοήσεις, είναι ότι αυτό το ζήτημα [περί των εδικών βαρών ικανότητας, ευφυίας κλπ και ψήφου] έχει αναλυθεί εδώ και μερικές χιλιάδες χρόνια. Η προβληματική του είναι γνωστή και λυμμένη.
Οπότε, αν πάμε με τη λγοική σου, αγνοείς βασικά στοιχεία και προσπαθείς να επανακαλύψεις τον τροχό 'στις πλάτες μας'
Συντελεστής χ0.00 για 'σένα λοιπόν. Θα σε επανεξετάσουμε σε 20 χρόνια να δούμε αν έχεις αποκτήσει τις Δεξιότητες Ψήφου
[sorry edit: βέβαια υπάρχει και ένας συντελεστής 100-ηλικία χ 0.01, όσο πιο πολύ γερνάς τόσο πιο άχρηστος γίνεσαι, δεν στροφάρεις πια, ανοιχτός δρόμος στη νέα σκέψη κλπ]Έτσι θα το ονομάσουμε. Διεξιότητες Ψήφου. Θα είναι γραμμένο στην ταυτότητα σαν συντελεστής.
λογικό να μετράει το ίδιο η ψήφος η δική σας με αυτών που βλέπεις στην εκπομπή της Πάνιας...Σε κάθε περίπτωση, τέθηκε ένα θέμα και οι περισσότεροι το αντιμετοπίζετε ως ταμπού, αρνούμενοι έστω να το συζητήσουν.
Καθόλου ταμπού δεν είναι.
Απλώς, καταλαβαίνεις ότι αποφασίζοντας με ποιον τρόπο θα ορίζονται ποιες ψήφοι μετράνε περισσότερο από άλλες, έχεις ήδη προκαθορίσει και το πολιτικό αποτέλεσμα, σε ένα αυτοτροφοδοτούμενο κλειστό σύστημα.
Νομίζω μπορείς να καταλάβεις γιατί. Εκτός κι αν έχεις κάποια αντίληψη, πως κριτήρια που καθορίζουν την πολιτική ποιότητα του ατόμου, δεν θα είναι με τη σειρά τους πολιτικά καθαυτά -
Πάντως ο PeterPan έχει ενα point, παρ' ολο που το θέμα είναι πολυδιάστατα ευαίσθητο. Γιατί ωραία και καλά ολα αυτά περί δημοκρατίας, ολιγαρχίας κλπ., αλλά κανείς δεν απάντησε στην ερώτηση αν είναι... λογικό να μετράει το ίδιο η ψήφος η δική σας με αυτών που βλέπεις στην εκπομπή της Πάνιας...Σε κάθε περίπτωση, τέθηκε ένα θέμα και οι περισσότεροι το αντιμετοπίζετε ως ταμπού, αρνούμενοι έστω να το συζητήσουν.
Απολυτως λογικο. Αυτοι που πανε στην Πανια ζουν στην Ελλαδα και ψηφιζουν αυτον που τους αντιπροσωπευει. Οι ''σοφοι'' ειναι λιγοι και αν θελουν ας πανε στην Σπιναλογκα(τι λεω παλι ο πουστης) να ζησουν και να ψηφισουν αυτον που θελουν. Ο Παπανδρεου δεν βγηκε μονος του. Απλα στην Ελλαδα το 99% ειμαστε τετραποδα.
-
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
Απλώς, καταλαβαίνεις ότι αποφασίζοντας με ποιον τρόπο θα ορίζονται ποιες ψήφοι μετράνε περισσότερο από άλλες, έχεις ήδη προκαθορίσει και το πολιτικό αποτέλεσμα, σε ένα αυτοτροφοδοτούμενο κλειστό σύστημα.
Νομίζω μπορείς να καταλάβεις γιατί. Εκτός κι αν έχεις κάποια αντίληψη, πως κριτήρια που καθορίζουν την πολιτική ποιότητα του ατόμου, δεν θα είναι με τη σειρά τους πολιτικά καθαυτάΜπορεί να είναι πρακτικότερο, σε ζητήματα όπου δεν μπορείς να έχεις μια απόλυτη αιτιολόγηση - π.χ. δεν μπορείς να καθορίσεις με απόλυτο μαθηματικό τρόπο την βαρύτητα της ψήφου του κάθε πολίτη - να προσπαθήσεις να κινηθείς προς τη σωστή κατεύθυνση, βελτιώνοντας τα πράγματα, παρ' όλο που η νέα 'τεχνική' θα έχει τις ατέλειες και τις αδικίες της.
Για να το θέσω αλλιώς: αν η μόρφωση δεν είναι ένα κριτήριο ότι η ψήφος αξιοποιείται καλύτερα, τότε ποιο είναι? -
Ο χρήστης eleos έγραψε:
Σε κάθε περίπτωση, τέθηκε ένα θέμα και οι περισσότεροι το αντιμετοπίζετε ως ταμπού, αρνούμενοι έστω να το συζητήσουν.
Απολυτως λογικο. Αυτοι που πανε στην Πανια ζουν στην Ελλαδα και ψηφιζουν αυτον που τους αντιπροσωπευει. Οι ''σοφοι'' ειναι λιγοι και αν θελουν ας πανε στην Σπιναλογκα(τι λεω παλι ο πουστης) να ζησουν και να ψηφισουν αυτον που θελουν. Ο Παπανδρεου δεν βγηκε μονος του. Απλα στην Ελλαδα το 99% ειμαστε τετραποδα.
Άρα συμφωνούμε (το έγραψα άλλωστε πιο πάνω) ότι η πολιτική δικαιοσύνη είναι ήδη δεδομένη, καθώς έχουμε το σύστημα και το status που μας αξίζει (ως πλειοψηφία).
-
3ον: Όσο ρίχνεις το επίπεδο συζήτησης, φαίνεται ο αποπροσανατολισμός για εύρεση λύσης...Το iq δείχνει οξυδέρκεια, ταχύτερη-καλύτερη αντίληψη γεγονότων-καταστάσεων-----> καλύτερη αντίληψη περί πολιτικής...
έτσι απλά.
Δε μίλησα για τον εαυτό μου πουθενά, απορρώ γιατί με ρωτάς επίμονα περί της δικής μου αντίληψης για την πολιτική. Δεν είπα ότι επειδή είμαι πανέξυπνος κ έχω πχ 170 iq πρέπει να ψηφίζουμε έτσι. Είπα ότι αυτό ίσως είναι ορθότερο κ θα έπρεπε να εξεταστεί...
Όμως καταλαβαίνω πως σε μια συγκυρία που ο κόσμος πεινά κ δεν έχει εξασφαλίσει το ζειν, το ευ ζειν φαντάζει ουτοπικό...Mιας και εισαι γιατρος θελω να σε ρωτησω κατι. Ποσους ποντους-ψηφους θα εχει ο ορθοπεδικος του ΙΚΑ που μου ειπε οτι εχω τενοντιτιδα, ενω ειχα ολικη ρηξη προσθιου χιαστου και μηνισκο και ποσους ποντους-ψηφους θα εχει ο ιδιωτης γιατρος που μου βρηκε τι εχω και μου εκανε την επεμβαση?
Και οι 2 γιατροι σπουδασαν ,αλλα ο ενας ειναι της πλακας και ο αλλος οχι. Εκει θα υπαρχει ενα προβλημα με τους ποντους-ψηφους
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
Πέτρο, από που κι ως που το IQ υποδηλώνει πολιτική συνείδηση
Το iq δείχνει οξυδέρκεια, ταχύτερη-καλύτερη αντίληψη γεγονότων-καταστάσεων-----> καλύτερη αντίληψη περί πολιτικής...
έτσι απλά.το παράδειγμα που σου έφερε ο τάσος είναι ευθές.
Μπήκες στην ιατρική, την έβγαλες με καλό βαθμό, είχες απολυτήριο σίγουρα πάνω απο 19.Πόσο καιρό απ τη ζωή σου έχεις αφιερώση σε μελέτη πολιτικών κειμένων, τί συμμετοχή είχες στα κοινά πέρα απ την ψήφο σου?
τό ότι έχω σπουδάσει κ έχω καλούς βαθμούς δε σημαίνει ότι δεν ασχολήθηκα με την πολιτική.
Να τα ξεκαθαρίσουμε, άλλο το ένα κ άλλο το άλλο. Βιβλία ιστορίας διάβασα στο πανεπιστήμιο παράλληλα με της σχολής.
Το πανεπιστήμιο αν έχεις όρεξη σου παρέχει άπλετο χρόνο για να διαβάσεις, να συμμετέχεις σε παρατάξεις (το έκανα κ αυτό), να τρέξεις για αυτά που πιστεύεις.
Είναι σαν να μου λες ότι εσύ επειδή ξεσκίζεσαι στο διδακτορικό δεν κάνεις βόλτες ούτε έχεις χρόνο για προσωπικό διάβασμα.
Και ναι η πολιτική μαθαίνεται στο δρόμο, αλλά όχι μόνο. Γιατί 'Λαός χωρίς ιστορία δεν έχει μέλλον'--->Όσο αγνοούμε την ιστορία μας κ δε διαβάζουμε (καλώς ή κακώς βιβλιοφάγοι είναι συνήθως όσοι έμαθαν σε αυτό, όσοι το έκαναν παιδεία) θα σκοντάφτουμε πάντα στα ίδια λάθη (φαύλος κύκλος).Σε κάνει πιο ικανό να ψηφίσεις απ τον σκουπιδιάρη που έχει φάει τα σκ@τα και πολεμάει να αλλάξει κάτι?
μπορώ να σου πω ότι σίγουρα έχει απολυτίριο γυμνασίου γύρω στο 10
[/quote]
μην κολλάς στο απολυτήριο...
Μίλησα για άλλη εναλλακτική, πχ το τεστ νοημοσύνης...
Τί σημαίνει 'να αλλάξει κάτι?'. Γιατί χωρίς γνώσεις κ μυαλό, όσο καλόπιστος κ να είναι κάποιος, θα υποπίπτει σε σφάλματα. Δλδ εσύ θεωρείς πως επειδή κάποιος αγαπά τη χώρα, μπορεί να γίνει μία μέρα ένας σωστός υπουργός οικονομικών χωρίς να έχει ιδέα από οικονομικά?
Από την άλλη αν όντως είναι έξυπνος κ ικανός, τότε θα έχει πλήρη δικαιώματα ψήφου...
ΔΝΤ, eurogroup, κούρεμα, μνημόμιο ΙΙ, σωθήκαμε!!!