-
Το να υποτιμας το νομισμα εχει ορια, δεν εχω διαθεση να γνωμοδοτω και να χανω τον απειρο χρονο στο φορουμ προκειμενου να σε πεισω nozomi, αλλα η εξοδος της Ελλαδας απο το Ευρω σημαινει την ουσιαστικη καταργηση της νομισματικης ενωσης. Δεν ειναι καφενειο οποιος θελει μπαινει οποιος θελει βγαινει. Επισης κανενας δεν ειπε να κοπουν 200 ευρω απο ολλους, αυτο παει με ποσοστα, τα οποια θα πρεπει και αν ειναι κλιμακωτα. Ας πανε οσοι παιρνουν 700 στα 680 και οσοι παιρνουν 2000 στα 1700.
Τελοσπαντων για να τελειωνω την ηδη μεγαλη δημοσιευση μου, ο μονος τροπος να ξελασπωσει η χωρα ειναι οι νεοι ανθρωποι αντι να σκεφτονται πως θα 'βολευτουνε' στο δημοσιο, να σκεφτονται λιγο παραπανω πως θα πετυχουν κατι στον πραγματικο κοσμο. Οσο το ελληνικο ονειρο του δημοσιου για μια 'θεσουλα' και για το βολεμα καλα κρατει, δεν υπαρχει σωτηρια. Τα μαθηματικα ειναι απλα, και η υποτιμηση ενος νομισματος δεν θα σε σωζει για παντα. -
Ο χρήστης BEAMS έγραψε:
Mark, σχετικά με αυτά που λες, βρήκα αυτό το άρθρο το οποίο έγραψε στο Ποντίκι κάποιος οικονομολόγος Δ. Καζάνης.
Τον άνθρωπο δεν τον ξέρω, με την έννοια του τι επάρκεια έχει ως οικονομολόγος, πάντως συμφωνώ μαζί του στο ότι η χώρα έχει πτωχεύσει προ καιρού. Πτώχευση, τέρμα ρε παιδί μου, καθαρά και ξάστερα και όχι διπλωματικές παρλαπίπες για μηχανισμούς στήριξης και τα συναφή
. Αν δε τα στοιχεία που παραθέτει επαληθευτούν, τότε πολύ σύντομα μάλλον κάπως έτσι θα είμαστε όλοι
Εξαιρετικά δυσοίωνο .Διακρίνω μια συγγένεια με την άποψη που εκφράστηκε παλαιότερα σεαυτό το άρθρο, ή μου κάνω λάθος?
-
Ο χρήστης danonito έγραψε:
Ας πανε οσοι παιρνουν 700 στα 680 και οσοι παιρνουν 2000 στα 1700.Και τι φερετρο προτεινεις για την ελληνικη αγορα (που εχει ηδη νεκρωσει και ο κοσμος ακομα και πατατακια το σκεφτεται πριν αγορασει); Μαχογκανι γκουντ?
-
Τελοσπαντων για να τελειωνω την ηδη μεγαλη δημοσιευση μου, ο μονος τροπος να ξελασπωσει η χωρα ειναι οι νεοι ανθρωποι αντι να σκεφτονται πως θα 'βολευτουνε' στο δημοσιο, να σκεφτονται λιγο παραπανω πως θα πετυχουν κατι στον πραγματικο κοσμο. Οσο το ελληνικο ονειρο του δημοσιου για μια 'θεσουλα' και για το βολεμα καλα κρατει, δεν υπαρχει σωτηρια. Τα μαθηματικα ειναι απλα, και η υποτιμηση ενος νομισματος δεν θα σε σωζει για παντα.επειδή το έχω απορία ποιος θα πληρώσει για αυτό
γιατί η ιδέα του X νέου θέλει και κάποια φράγκα για να επιτευχθεί και το βασικότερο πρόβλημα στην Ελλάδα ΙΜΟ είναι οτι κανένας απο αυτούς που μπορούν δεν βάζει το χέρι στη τσέπη
-
Ο χρήστης 888888 έγραψε:
Το θέμα είναι, αν είναι αυτά τα στοιχεία αληθινά ή όχι και όχι που γράφονται.
Ποιος ξερει??
Σαμπως ηταν αληθινα τα στοιχεια που κατατεθηκαν για την εισοδο μας στο ευρω??
Η μηπως ειναι αληθινα τα στοιχεια για το ελλειμα του 2009??Aυτά τα ήξεραν όλοι όσοι δεν ζούσαν στο ροζ συννεφάκι των τελευταίων ετών. Για να πάω ακόμα πιο πίσω, χωρίς καμία διάθεση για σκάλισμα στο παρελθόν, θα σου πω πως εδώ και πάρα πολλα χρόνια η Ελλάδα, η τάχα ισχυρή της οικονομία, τα οικονομικά των ελληνικών οικογενειών, η δήθεν ισοτιμία της με τους υπόλοιπους εταίρους, η ομοψυχία της στα πραγματικά μεγάλα που θα έπρεπε να αντιμετωπίσει, αλλά και σχεδόν ότι άλλο θες να προσθέσεις, δεν ήταν τίποτα άλλο από ψέμμα τυλιγμένο σε μύθο και πασπαλισμένο με παραπλάνηση και εξαπάτηση. Από εδώ και πέρα τι γίνεται όμως με αυτά;
-
Ο χρήστης skye έγραψε:
Ας πανε οσοι παιρνουν 700 στα 680 και οσοι παιρνουν 2000 στα 1700.
Και τι φερετρο προτεινεις για την ελληνικη αγορα (που εχει ηδη νεκρωσει και ο κοσμος ακομα και πατατακια το σκεφτεται πριν αγορασει); Μαχογκανι γκουντ?
Αυτο θα συμβει ετσι και αλλιως η ταφοπλακα ειναι ηδη γεγονος.
Οσο για το finance σε innovative ιδεες, αυτα υπηρχανε, και απο κοινοτικα και απο παντου, ας μην τρωγοντουσαν για 'ιδεες'
-
Ο χρήστης skye έγραψε:
Ας πανε οσοι παιρνουν 700 στα 680 και οσοι παιρνουν 2000 στα 1700.
Και τι φερετρο προτεινεις για την ελληνικη αγορα (που εχει ηδη νεκρωσει και ο κοσμος ακομα και πατατακια το σκεφτεται πριν αγορασει); Μαχογκανι γκουντ?
φλαιμντ μάιπλε
κάπου είχε πάρει το μάτι μου αρθρο το οποίο λίγο πολυ έλεγε οτι ένας που παίρνει στο χέρι 1100 στοιχίζει περι τα 2000 (τα νούμερα στο περίπου)
-
Αν παντως κρινουμε απο αυτο:
http://tiresias-press.blogspot.com/2010/04/blog-post_4168.html
..λεφτα υπαρχουν!!!
Ετσι για να βλεπουν ορισμενοι που ελπιζουν οτι η κριση και το ΔΝΤ θα βαλουν τελος στη ρεμουλα...Αν τελος, αυτο:
http://tiresias-press.blogspot.com/2010/04/blog-post_9690.html...αληθευει ειναι δειγμα ποιον υπηρετει το πολιτικο μας συστημα, που εμπιστευτηκε στο λυκο τη διαχειρηση του κοπαδιου (=δημ.χρεους):
http://tiresias-press.blogspot.com/2010/04/goldman-sachs_20.html -
Διαβαζοντας ΚΑΙ εδω διαπιστωνω το ΤΙ παραμυθει έχει ακούσει ο απλός κόσμος τόσα χρόνια απο τους πολιτικούς...!!
Όσο για τους νεους, οποιος και να προσπαθησει να κανει μια νεα δουλεια, μια νεα αρχη στη ζωή του θα τα βρει -τα βρίσκει πολύ δύσκολα! Διοτι τόσα χρόνια μπορεί να σ'στρωνανε το δρόμο' οι παλιοι, αλλα το υπόστρωμα ήταν σάπιο και πλεον όποιος αντέξει...που δεν το βλέπω εύκολο.
Στη δουλεια μου απο τη μια σκεφτομαι θετικα και λεω ας εχουμε δουλεια και σιγα σιγα θα πληρωθω για τις υπηρεσιες (Ε.Ε) αλλα απο την αλλη λέω να τα βροντήξω όλα να ζήσω, ότι προλάβω και ζήσω και μετα να πανε να γαμ#%$% όλα! Δεν ξερω... -
Στην αρχή της ανάληψης της εξουσίας από το πασοκ ήλπιζα να δώσει ένεση έστω και έμμεση με ξένα κεφάλαια στον τουρισμό την κύρια ίσως, μαζί με τα αγροτικά προϊόντα, βιομηχανία μας.
Κίνητρα να δημιουργηθούν λιμάνια άπειρα, ξενοδοχεία άρτια, αρχιτεκτονική μελέτη σε όλες τις τουριστικές περιοχές και άμεση κατεδάφιση των κιτς κτιρίων. Είναι κρίμα να έχεις τεράστια ακτογραμμή και να σε τρώει λάχανο η Τουρκία η οποία έχει τουριστικές υποδομές που σφυρίζουν
Γιατί ρε φούστη μου τόσο σκ@τ@ αυτός ο τόπος -
Ο χρήστης dirtoulios έγραψε:
...
Mόνο συγγένεια φίλε; Πολύ πιο εμπεριστατωμένο το άρθρο που παραθέτεις κατά τη γνώμη μου.
-
delete
-
Στην αρχή της ανάληψης της εξουσίας από το πασοκ ήλπιζα να δώσει ένεση έστω και έμμεση με ξένα κεφάλαια στον τουρισμό την κύρια ίσως, μαζί με τα αγροτικά προϊόντα, βιομηχανία μας.
Κίνητρα να δημιουργηθούν λιμάνια άπειρα, ξενοδοχεία άρτια, αρχιτεκτονική μελέτη σε όλες τις τουριστικές περιοχές και άμεση κατεδάφιση των κιτς κτιρίωνΡε Κων5, αυτά που γράφεις, για να τα κάνουμε σαν τα μούτρα μας πέρασαν 50 χρόνια και βάλε και περίμενες να διορθωθούν στο πρώτο εξάμηνο μιας τετραετίας?
Αυτά θέλουν άλλα 50 χρόνια για να ισιώσουν, και αν. Μερικά δεν θα φτιάξουν ποτές.
Τα κτίρια-εκτρώματα, με τόσο μπετόν και σίδερο που έχουν θεμελιωθεί, θα στέκουν εκεί για άλλα 500 χρόνια. Μόνο αν απαξιωθούν σε τόσο βαθμό, που να συμφέρει η κατεδάφισή τους και η ανέγερση ενός νέου στη θέση τους θα εξαφανιστούν.
Και τότε ποιός σου λέει ότι το νέο θα είναι καλύτερο και δεν θα είναι έκτρωμα και αυτό?
Πάρτε το απόφαση μερικά πράγματα δεν θα αλλάξουν στη ζήση μας. Στα εγγόνια μας μπορεί. -
Εχω ξαναγραψει οτι το να κουβεντιαζουμε για το τι φταιει στα τελειώματα ειναι μάταιο.
Αυτο που πρεπει να λεμε ειναι το τι πρεπει να γινει.Αυτο που ειπε ο φιλος για τους νεους ειναι σωστό.
Η αλλαγη νοοτροπίας στους νεους αρχιζει απο τους γονεις και τελειωνει στα κινητρα του κρατους.
Αν κατι απο τα δυο δεν υπάρχει δεν γινεται τιποτα.Αν και τα δυο ακομα χειροτερα.Απο καπου πρεπει να αρχισουμε όμως.Υπάρχει φοβος ,καχυποψία και προβληματισμος ακομα και στους γονείς.Δεν μπορω να πω πως θα αλλαξει αυτό γιατι δεν ξερω που θα καταλήξουμε ως νομισμα με αυτα που ακουω απο τους 'αδερφους' μας στην Ευρωπη.Ουτε αν τα δανεικα πανε στις επενδυσεις τις νέες και αφορουν την δημιουργια νεων οικονομικων πόρων.
Ειμαστε ακομα στην αβεβαιότητα.Και το σιγουρο ειναι κατα την γνωμη μου οτι δεν φταιει κανενας που ηθελε το σιγουρο στο δημοσιο παρα αυτος που τον έβαλε ενω δεν χρειαζόταν ουτε σε θεση ουτε σε χερια.
Βολευτηκαν ,βολευτηκαμε αλλα δεν ειπαμε εμεις ψεμματα !
Δεν φταιμε εμεις για την κακη διαχειρηση του χρηματος.
Απο την φυση μου ειμαι αισιόδοξος.Ισως ειναι ανοητο να ελπιζω σε αναπτυξη αλλα ,,,,,,ελπίζω. -
Πόσος χρόνος πέρασε που ο χοντρός έλεγε πως η οικονομική κρίση δεν επιρρέασε την ισχυρή Ελλάδα; Κάτι μήνες... Και τώρα βρισκόμαστε να λέμε πως δεν μας σώνει το ΔΝΤ και η ένωση μαζί, και δεν παίζει να ρεφάρουμε ποτέ.
Γιατί έχω την αίσθηση πως μετά την άλωση μισθών, δικαιωμάτων, ασφαλιστικού κλπ θα βρεθεί η λύση; Και γιατί νομίζω πως γνωρίζω ποιοί τελικά θα βρεθούν με το πουλί στο χέρι;
-
delete
-
Μα πολιτικός δεν σημαίνει μονο διοικηση του κρατους.Σημαίνει και θεατρο του κρατους.
-
Ο χρήστης tasosdev έγραψε:
Πόσος χρόνος πέρασε που ο χοντρός έλεγε πως η οικονομική κρίση δεν επιρρέασε την ισχυρή Ελλάδα; Κάτι μήνες... Και τώρα βρισκόμαστε να λέμε πως δεν μας σώνει το ΔΝΤ και η ένωση μαζί, και δεν παίζει να ρεφάρουμε ποτέ.Γιατί έχω την αίσθηση πως μετά την άλωση μισθών, δικαιωμάτων, ασφαλιστικού κλπ θα βρεθεί η λύση; Και γιατί νομίζω πως γνωρίζω ποιοί τελικά θα βρεθούν με το πουλί στο χέρι;
Οι τραπεζίτες; Τα λαμόγια νέας κοπής; Οι προνομιακοί προμηθευτές του Δημοσίου;
-
Το να υποτιμας το νομισμα εχει ορια, δεν εχω διαθεση να γνωμοδοτω και να χανω τον απειρο χρονο στο φορουμ προκειμενου να σε πεισω nozomi, αλλα η εξοδος της Ελλαδας απο το Ευρω σημαινει την ουσιαστικη καταργηση της νομισματικης ενωσης. Δεν ειναι καφενειο οποιος θελει μπαινει οποιος θελει βγαινει. Επισης κανενας δεν ειπε να κοπουν 200 ευρω απο ολλους, αυτο παει με ποσοστα, τα οποια θα πρεπει και αν ειναι κλιμακωτα. Ας πανε οσοι παιρνουν 700 στα 680 και οσοι παιρνουν 2000 στα 1700.
Τελοσπαντων για να τελειωνω την ηδη μεγαλη δημοσιευση μου, ο μονος τροπος να ξελασπωσει η χωρα ειναι οι νεοι ανθρωποι αντι να σκεφτονται πως θα 'βολευτουνε' στο δημοσιο, να σκεφτονται λιγο παραπανω πως θα πετυχουν κατι στον πραγματικο κοσμο. Οσο το ελληνικο ονειρο του δημοσιου για μια 'θεσουλα' και για το βολεμα καλα κρατει, δεν υπαρχει σωτηρια. Τα μαθηματικα ειναι απλα, και η υποτιμηση ενος νομισματος δεν θα σε σωζει για παντα.οι νεοι επισης θα πρεπει να μαθουν να ξοδευουν τα λεφτα εκει που πιανουν τοπο και οχι σε αχρηστα πραγματα.
επειδη κι εγω ειμαι νεος και βλεπω γυρω μου που πετανε τα λεφτα τους το λεω.ο νεος προτιμα να αγορασει ενα συγχρονο τουρμπο παρα να κανει ενα επαγγελμα δικο του.
αν τυχει και μπει και στο δημοσιο καλα εισαι ,αμεσως παει στην αντιπροσωποια να κανει διακανονισμο .αυτοι ειμαστε και αυτο αξιζουμε.
-
Υπάρχουν όλο και περισσότεροι πάντως που λένε οτι καλύτερα να γίνει αναδιαπραγματευση του χρέους (δηλαδή να πάμε στους πιστωτές και να τους πούμε αντί για 100 που σας χρωστάμε θα πάρετε 60 και εαν δεν αρέσει θα πάρετε τα 3) αντί να την βοήθεια.....
Οποιος θέλει να το δεί παραπάνω ας διαβάσει και αυτή την ανάλυση
http://ftalphaville.ft.com/blog/2010/04 ... parthenon/Εκτός από την έξοδο από το Ευρώ... υπάρχει και η πιθανότητα ταυτόχρονης χρήσης 2 νομισμάτων... στο σημείο που έχουμε φτάσει θα υπάρξουν πολλές πέριεργες 'δημιουργικές ιδέες'....
ΔΝΤ, eurogroup, κούρεμα, μνημόμιο ΙΙ, σωθήκαμε!!!