-
Ο χρήστης 224.v έγραψε:
παντα μια επενδυση εχει απροβλεπτους παραγοντεςΕΝτάξει, όταν μιλάμε για το κράτος, τα πράγματα δεν είναι ακριβώς έτσι. Ακριβώς επειδή μπορεί να παίρνει και να επιβάλλει αποφάσεις που να αλλάζουν το σκηνικό άρδην.
Διαφορετικά, αν ήταν το κράτος να μας έπαιζε με 'κανόνες ελεύθερης αγοράς' τύπου παίξατε και χάσατε/παίξατε και κερδίσατε, τι πιστεύεις ότι θα γινόταν και ποιοί πιστεύεις ότι θα ήταν οι τεράστιοι κερδισμένοι ;[και οι τεράστιοι χαμένοι]
-
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
παντα μια επενδυση εχει απροβλεπτους παραγοντες
ΕΝτάξει, όταν μιλάμε για το κράτος, τα πράγματα δεν είναι ακριβώς έτσι. Ακριβώς επειδή μπορεί να παίρνει και να επιβάλλει αποφάσεις που να αλλάζουν το σκηνικό άρδην.
Διαφορετικά, αν ήταν το κράτος να μας έπαιζε με 'κανόνες ελεύθερης αγοράς' τύπου παίξατε και χάσατε/παίξατε και κερδίσατε, τι πιστεύεις ότι θα γινόταν και ποιοί πιστεύεις ότι θα ήταν οι τεράστιοι κερδισμένοι ;[και οι τεράστιοι χαμένοι]
Οταν στην αρχη τους ειχε κανονες, στο αν μπορουσαν να τα μεταβιβασουν η οχι και μετα οι ιδιοκτητες, γλυφοντας τους πολιτικους το αλλαξαν (μην ξεχνας οτι τις πρωτες που δεν ματαβιβαζοντουσαν τις εδωσε η Χουντα) δεν βλεπω καμια σταθεροτητα στην πολιτικη του κρατους που αγεται και φερεται απο μειωψηφειες συμφεροντων, και κανει πλουσιους σε μια νυχτα τους πρωτους ιδιοκτητες, χωρις να πληρωσουν μια για αυτα τα κερδη... ποιος κλεβει ποιον σε αυτη τη περιπτωση, εμενα μου μοιαζει σαν τους διορισμους στην βουλη που εγιναν απο τους προηγουμενους βραδυ,αλλα ολοι ειχαν να κερδισουν απο αυτη την λαμογια και κανεις δεν μιλησε τοτε.....
-
Εγώ τους 3 - 4 ιδιοκτήτες ΔΧ που ξέρω τους βλέπω τόσο πολύ οικονομικά εύρωστους που όταν το επάγγελμα ανοίξει με άδεια παράβολο των 300 euro και χωρίς μπαριέρες εισόδου, ο πιτσιρικάς των 700 Euro αν το αγαπάει και κάνει την κίνηση και αγοράσει φορτηγό θα είναι σε θέση και ανταγωνιστικές τιμές να δώσει στην αγορά και να δει σοβαρά λεφτά στο πορτοφόλι του!!!!
Τώρα η τιμή της άδειας τον αφήνει στην απ΄έξω. -
Ο χρήστης 224.v έγραψε:
(παντα μια επενδυση εχει απροβλεπτους παραγοντες ποσο μαλλον σε αυτη που ηταν ορατη η καταλληξη αφου οτι αξια ειχε την ειχε με πολιτικη καλλυψη!!!)Αυτό που λες, in principio, είναι πάρα πολύ σωστό. Πράγματι, όταν επενδύεις κοιτάς πρώτα τα θεμελιώδη μεγέθη. Αλλά μην ξεχνάς ότι είσαι στην Ελλάδα. Εμένα μου έχει τύχει να έχω άριστα θεμελιώδη αλλά μηδενική πολιτική κάλυψη. Έσπασα τα μούτρα μου.
-
Ο χρήστης imago έγραψε:
(παντα μια επενδυση εχει απροβλεπτους παραγοντες ποσο μαλλον σε αυτη που ηταν ορατη η καταλληξη αφου οτι αξια ειχε την ειχε με πολιτικη καλλυψη!!!)
Αυτό που λες, in principio, είναι πάρα πολύ σωστό. Πράγματι, όταν επενδύεις κοιτάς πρώτα τα θεμελιώδη μεγέθη. Αλλά μην ξεχνάς ότι είσαι στην Ελλάδα. Εμένα μου έχει τύχει να έχω άριστα θεμελιώδη αλλά μηδενική πολιτική κάλυψη. Έσπασα τα μούτρα μου.
Δυστυχως στην Ελλαδα χρειαζεσαι, **μονο πολιτικη καλυψη ** για να επιτυχεις, τα θεμελιωδη δεν εχουν και τοση σημασια αν υπαρχουν, τα δημιουργεις μετα, με τις πλατες της πολιτικης καλυψης!!!
-
Ο χρήστης 224.v έγραψε:
(παντα μια επενδυση εχει απροβλεπτους παραγοντες ποσο μαλλον σε αυτη που ηταν ορατη η καταλληξη αφου οτι αξια ειχε την ειχε με πολιτικη καλλυψη!!!)
Αυτό που λες, in principio, είναι πάρα πολύ σωστό. Πράγματι, όταν επενδύεις κοιτάς πρώτα τα θεμελιώδη μεγέθη. Αλλά μην ξεχνάς ότι είσαι στην Ελλάδα. Εμένα μου έχει τύχει να έχω άριστα θεμελιώδη αλλά μηδενική πολιτική κάλυψη. Έσπασα τα μούτρα μου.
Δυστυχως στην Ελλαδα χρειαζεσαι, **μονο πολιτικη καλυψη ** για να επιτυχεις, τα θεμελιωδη δεν εχουν και τοση σημασια αν υπαρχουν, τα δημιουργεις μετα, με τις πλατες της πολιτικης καλυψης!!!
-
-
http://press-gr.blogspot.com/2010/07/blog-post_2749.html
Κυκλοφορεί πολύ στο διαδίκτυο σήμερα αυτό το θέμα... Αληθεύει?
-
Ο χρήστης cpp έγραψε:
Εγώ τους 3 - 4 ιδιοκτήτες ΔΧ που ξέρω τους βλέπω τόσο πολύ οικονομικά εύρωστους που όταν το επάγγελμα ανοίξει με άδεια παράβολο των 300 euro και χωρίς μπαριέρες εισόδου, ο πιτσιρικάς των 700 Euro αν το αγαπάει και κάνει την κίνηση και αγοράσει φορτηγό θα είναι σε θέση και ανταγωνιστικές τιμές να δώσει στην αγορά και να δει σοβαρά λεφτά στο πορτοφόλι του!!!!
Τώρα η τιμή της άδειας τον αφήνει στην απ΄έξω.Μετά θα τον αφήνει στην ΠΟΛΥ απέξω το κόστος στησίματος της εταιρίας κ της απόδειξης ότι μπορεί να προσφέρει έργο.
Φιλικά: Θα σας πρότεινα να μην προτείνετε λύσεις πριν καταλάβετε ποιό είναι το πρόβλημα.Περιπου ετσι ειναι. Μαλιστα η 'κυβερνητικη προελευση' ηταν επισημη: το αρχικο σχεδιο που απορριφθηκε απο την τροικα...
Καθόλου έτσι δεν είναι! Όλοι γνώριζαν ότι κάποια στιγμή θα τελείωνε, αλλά αν ήθελαν να δουλέψουν έπρεπε να πληρώσουν ν' αγοράσουν άδεια. Αν περίμεναν το Ελ Δημ να αποφασίσει τι θα κάνει, ...
Όντως οι των βυτιοφόρων το παλεύουν περισσότερο απ' όλους, όντως οι άδειές τους κοστίζουν 3πλάσια από των άλλων, όντως οι 'άλλοι' είχαν προσπαθήσει στο παρελθόν ν' ανοίξουν το άβατο των βυτίων αλλά έσπασαν τα μούτρα τους. Άλλα συμφέροντα εκεί, καύσιμα λέμε. Κόμματα, 300, συνδικαλιστές, πρατηριούχοι, διυλιστήρια, μόκο όλοι. Καταλαβαίνετε?...
4. Παρακολουθούμε άλλη μια (μεθοδευμένη ???) 'επιτυχία' των τελευταίων Ελληνικών κυβερνήσεων / αντιπολιτεύσεων, να διαλύσουν έναν ολόκληρο κλάδο με δεκάδες χιλιάδες (αυτο)απασχολούμενους κ να τον παραδώσουν στο τζάμπα στους Ευρωπαίους 'ανταγωνιστές' του.......Κανα σχόλιο, τουλάχιστον από εσάς τους (περίπου) αριστερούς?
-
Λεκτικά έχουμε ξεφύγει λίγο ή μου φαίνεται....(αναφέρομαι στις εκφράσεις του blog...)
-
Ο χρήστης Vasgti έγραψε:
http://press-gr.blogspot.com/2010/07/blog-post_2749.htmlΚυκλοφορεί πολύ στο διαδίκτυο σήμερα αυτό το θέμα... Αληθεύει?
Palaiologe ta fragka pou sou fagan oi poliethnikes k oi promitheftes de blepw na se apasxoloun.
me tous ipallilous ta bazeis mono?????????Είπαμε. Όταν πιάσουν και τον τελευταίο Ναζί που κρύβεται στην Γκουανταλαχάρα, τότε θα πρέπει να αρχίσει να ασχολείται ο κόσμος με τον εφοριακό που κλέβει, με τον τελώνη που κάνει τσιριμωνιές, με τον 'επιστημονικό συνεργάτη' που τα τσεπώνει χοντρά κλπ
Κάπου διάβασα ότι το ΔΝΤ θα επιβάλλει την παρουσία ορκωτών λογιστών στα νοσοκομεία. Κάτι που θα πρεπε να είχαν κάνει εδώ και πολλά χρόνια οι προηγούμενες κυβερνήσεις.
Δεν είδα κάποια κυβέρνηση να προσπαθήσει να περάσει κάτι τέτοιο και οι φαρμακευτικές να στείλουν μισθοφόρους για να τους εμποδίσουν... -
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
Κάπου διάβασα ότι το ΔΝΤ θα επιβάλλει την παρουσία ορκωτών λογιστών στα νοσοκομεία. Κάτι που θα πρεπε να είχαν κάνει εδώ και πολλά χρόνια οι προηγούμενες κυβερνήσεις.
Τα μεγάλα τουλάχιστον νοσοκομεία εφαρμόζουν εδώ και καιρό διπλογραφικό στο δημόσιο λογιστικό, συντάσουν απογραφή, καταρτίζουν ισολογισμό, συνεπικουρούμενοι από τον εξωτερικό συνεργάτη(ιδιώτη). Η βεβαίωση του ορκωτού λογιστή, απλά θα προσδώσει περισσότερο κύρος στις χρηματοκοινομικές καταστάσεις. Δεν πιστεύω να περιορίσει τις σπατάλες, αφού δεν είναι δουλειά του να ελέγχει τη σκοπιμότητα των αγορών π.χ. αλλά την εμφάνιση τους. Και φυσικά πάντα και για όλα υπήρχαν τα ανάλογα παραστατικά και γινόταν κι ο προληπτικός έλεγχος των πληρωμών από το ελεγκτικό συνέδριο(δικαστική υπηρεσία).
-
Ο χρήστης famas έγραψε:
Τα μεγάλα τουλάχιστον νοσοκομεία εφαρμόζουν εδώ και καιρό διπλογραφικό στο δημόσιο λογιστικό, συντάσουν απογραφή, καταρτίζουν ισολογισμό, συνεπικουρούμενοι από τον εξωτερικό συνεργάτη(ιδιώτη). Η βεβαίωση του ορκωτού λογιστή, απλά θα προσδώσει περισσότερο κύρος στις χρηματοκοινομικές καταστάσεις. Δεν πιστεύω να περιορίσει τις σπατάλες, αφού δεν είναι δουλειά του να ελέγχει τη σκοπιμότητα των αγορών π.χ. αλλά την εμφάνιση τους. Και φυσικά πάντα και για όλα υπήρχαν τα ανάλογα παραστατικά και γινόταν κι ο προληπτικός έλεγχος των πληρωμών από το ελεγκτικό συνέδριο(δικαστική υπηρεσία).
Aν θέλουν να το εφαρμώσουν σωστά πλησιάζει πλεόν ο καιρός να μπει και κανένας ορκωτος φυλακή αν υπογράφει μ@@@κιες.
-
Η ΕΕ ζητάει στα πλαίσια του μνημονίου την πώληση του 40% των μονάδων της ΔΕΗ σε ιδιώτες...
Ε ρε γλέντια...να δούμε που θα πάει η τιμή του ρεύματος...και πόσες μέρες θα βυθιστεί η χώρα στο σκοτάδι... -
Ο χρήστης scandinavian έγραψε:
Η ΕΕ ζητάει στα πλαίσια του μνημονίου την πώληση του 40% των μονάδων της ΔΕΗ σε ιδιώτες...
Ε ρε γλέντια...να δούμε που θα πάει η τιμή του ρεύματος...και πόσες μέρες θα βυθιστεί η χώρα στο σκοτάδι...έχουμε την πιο ρυπογόνο εταιρεία παραγωγής ρεύματος στην ΕΕ.
Πρέπει να αγοράζουμε δικαιώματα ρύπων κάθε χρονιά της τάξεως των 700- 800 μύρια τον χρόνο, που σημαίνει ότι η τιμή του ρεύματος θα αυξηθεί κατά 40% περιπου ασχέτως ιδιοκτησιακού καθεστώς.Δεν υπάρχει λογική να αγοράσεις μονάδα με τα τρέχοντα τιμολόγια και τις μεθόδους παραγωγής που έχουμε. Αν συνυπολογίσουμε την αδυναμία του κόσμου να αποροφήσει αυξήσεις.... πρέπει να διαβάσουμε καλά το case της California και των black out
-
Αναδημοσιεύω από το Capital.gr το καταπληκτικό σχόλιο του χρήστη zeelias78, στην κουβέντα για τα φορτηγά, τηνα απεργία και την απελευθέρωση των κλειστών επαγγελμάτων:
*Παιδιά, τί λέτε? Δίκιο έχουν όλοι τους. Μάλιστα για να δικαιωθούν πλήρως, προτείνω το εξής που είναι απόλυτα λογικό.
ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ ΚΛΕΙΣΤΑ.
Και ας ξεκινήσουμε από το δικό μου, στο μάρκετινγκ. Προτείνω να γίνει συνδικαλιστικό όργανο μάρκετινγκ, να ορίσουμε μίνιμουμ αμοιβή όσο γουστάρουμε και να μην μπορεί και κανένας να μου μιλήσει.
Επίσης, προτείνω να γίνει και σε άλλους κλάδους, αυτό που θέλουν, επιστροφή δηλαδή της αξίας της άδειας, προκειμένου να προχωρήσουνε. π.χ. άνοιξες εστιατόριο φίλε μου, με επένδυση 200.000 και τον ήπιες? ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ, στα επιστρέφουμε πίσω και συγγνώμη. Επίσης, ΌΧΙ ΑΛΛΑ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ, ΜΟΝΟ ΚΑΘΕ 100 ΜΕΤΡΑ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ. Έτσι, εξασφαλίζεται ο υγιής ανταγωνισμός και είμαστε όλοι ικανοποιημένοι*
-
Ο χρήστης cpp έγραψε:
Ε ρε γλέντια...να δούμε που θα πάει η τιμή του ρεύματος...και πόσες μέρες θα βυθιστεί η χώρα στο σκοτάδι...έχουμε την πιο ρυπογόνο εταιρεία παραγωγής ρεύματος στην ΕΕ.
Πρέπει να αγοράζουμε δικαιώματα ρύπων κάθε χρονιά της τάξεως των 700- 800 μύρια τον χρόνο, που σημαίνει ότι η τιμή του ρεύματος θα αυξηθεί κατά 40% περιπου ασχέτως ιδιοκτησιακού καθεστώς.Δεν υπάρχει λογική να αγοράσεις μονάδα με τα τρέχοντα τιμολόγια και τις μεθόδους παραγωγής που έχουμε. Αν συνυπολογίσουμε την αδυναμία του κόσμου να αποροφήσει αυξήσεις.... πρέπει να διαβάσουμε καλά το case της California και των black out
Oι καλοί ιδιώτες που ήρθαν πάντως , δεν έχουν καμία όρεξη να παράγουν πιο καθαρό ρεύμα, αντιθέτως θέλουν ν' αγοράσουν....λιγνιτικές μονάδες (που ο λιγνίτης είναι τσάμπα...) και υδροηλεκτρικά (το νερό τσάμπα ενώ το κόστος συντήρησης και λειτουργίας πολύ μικρό... )...
Το Φυσικό Αέριο ούτε που να το ακούσουν (λογικό, όταν το υγροποιημένο LNG πωλείται φθηνότερα από αυτό που φέρνουμε με τους αγωγούς... ), ενώ σε ηλιακή και αιολική ενέργεια, μόνον αν την αγοράζει η ΔΕΗ σε καλές τιμές θα δεχτούν να επενδύσουν...Η ΔΕΗ έχει διάφορα κουλά και στρεβλά, αλλά η πώληση των μονάδων της, μόνον κακά θα φέρει. Ούτε λόγος για πτώση τιμών, αυτά είναι αστειότητες... Απλώς θ' ανοίξει η αγορά για κάποιους για να θησαυρίσουν στην πλάτη των υπολοίπων...
Αν μας ενοχλεί το...ρυπογόνο του πράγματος, ας κάνουμε ό,τι και η Γερμανία: ανανεώσιμες πηγές ενέργειας με ταυτόχρονη αύξηση στα τιμολόγια. Έτσι και νέα αγορά δημιουργείς, και μειώνεις τους ρύπους και παράγεις πιο καθαρή ενέργεια δημιουργώντας και θέσεις εργασίας... Και το επιπλέον κόστος στα τιμολόγια θα καταλήγει εκεί που πρέπει και όχι σε υπεραξίες για τον ιδιώτη καιγοντας λιγνίτη!
-
Ο χρήστης cpp έγραψε:
Ε ρε γλέντια...να δούμε που θα πάει η τιμή του ρεύματος...και πόσες μέρες θα βυθιστεί η χώρα στο σκοτάδι...**έχουμε την πιο ρυπογόνο εταιρεία παραγωγής ρεύματος στην ΕΕ.
Πρέπει να αγοράζουμε δικαιώματα ρύπων κάθε χρονιά της τάξεως των 700- 800 μύρια τον χρόνο, που σημαίνει ότι η τιμή του ρεύματος θα αυξηθεί κατά 40% περιπου ασχέτως ιδιοκτησιακού καθεστώς. **Eνώ τα εργοστάσια (και όχι μόνο τα ηλεκτρικά) στην Κίνα και την Ινδία ,καίνε αγνό καθαρό νεράκι.
Την παραμύθα με την οικουστερία την έχουν χάψει μια χαρά σε όλο τον Δυτικό κόσμο και όλοι οι οικοταλιμπάν, δείχνουν με το δάχτυλο την κακιά ΔΕΗ που καίει κάρβουνο.
Στα κινεζόνια όμως και τους Ιντούς που είναι 2+ δις ψυχές, αφήνουμε να καίνε καρβουνάκι κάργα και να ρυπαίνουν αναλόγως για όλους τους γνωστούς λόγους. -
Ο χρήστης BEAMS έγραψε:
Ε ρε γλέντια...να δούμε που θα πάει η τιμή του ρεύματος...και πόσες μέρες θα βυθιστεί η χώρα στο σκοτάδι...**έχουμε την πιο ρυπογόνο εταιρεία παραγωγής ρεύματος στην ΕΕ.
Πρέπει να αγοράζουμε δικαιώματα ρύπων κάθε χρονιά της τάξεως των 700- 800 μύρια τον χρόνο, που σημαίνει ότι η τιμή του ρεύματος θα αυξηθεί κατά 40% περιπου ασχέτως ιδιοκτησιακού καθεστώς. **Eνώ τα εργοστάσια (και όχι μόνο τα ηλεκτρικά) στην Κίνα και την Ινδία ,καίνε αγνό καθαρό νεράκι.
Την παραμύθα με την οικουστερία την έχουν χάψει μια χαρά σε όλο τον Δυτικό κόσμο και όλοι οι οικοταλιμπάν, δείχνουν με το δάχτυλο την κακιά ΔΕΗ που καίει κάρβουνο.
Στα κινεζόνια όμως και τους Ιντούς που είναι 2+ δις ψυχές, αφήνουμε να καίνε καρβουνάκι κάργα και να ρυπαίνουν αναλόγως για όλους τους γνωστούς λόγους.Tη Συνθήκη του Κιότο και το σύστημα εμπορείας ρύπων στην ΕΕ θα το παράκαμψουμε?
-
μάλλον άσχετο, αλλά για το ζήτημα της εμπορίας ρύπων και τις -πραγματικές- οικολογικές επιπτώσεις αυτής, έχουν αρχίσει να εμφανίζονται διάφορα ενδιαφέροντα άρθρα.
Δυστυχώς δεν έχω κρατήσει κάποιο.
ΔΝΤ, eurogroup, κούρεμα, μνημόμιο ΙΙ, σωθήκαμε!!!