-
Ο χρήστης Ernani έγραψε:
Από την πρωτεύουσα της διαφθοράς με αγάπη.Καταγγελία για λογαριασμούς βουλευτών στην Ελβετία
Κι άλλη μια: http://news.pathfinder.gr/greece/politics/746292.html
Άντε μωρέ, τα πιστεύεις τώρα εσύ αυτά ότι μπορεί να συμβαίνουν;
ο πρόεδρος της Βουλής Φίλιππος Πετσάλνικος.. 'Πλανώνται πλάνη οικτρά όσοι ισχυρίζονται ότι οι βουλευτές εμπλέκονται στη πολιτική για να γίνουν πλούσιοι. Κανείς βουλευτής δεν γίνεται εύπορος. Το μεράκι της συμμετοχής είναι το έναυσμα τους. Η συμμετοχή είναι μια συναρπαστική πορεία, αρκεί να έχει αρχές, κανόνες, ηθική και σεβασμό στους πολίτες', συμπλήρωσε.
http://news247.gr/ellada/politiki/h_kri ... 01746.html -
Για κοιτάξτε κι αυτό εδώ.
Γαλλία + Γερμανία = Κίνα
2.562,74 + 3.286,46 = 5.849,20 περίπου ίσο με 5.878,26. Αν δε προσθέσεις και της Ιταλίας 2,055,114 πας στο μισό των ΗΠΑ.
Ποιος άραγε έχαψε το ότι η Γερμανία είχε ανάγκη από 6 δις ευρώ και δεν μπόρεσε να τα δανειστεί; Μάλλον οι αμερικάνικες κανονιοφόροι των εταιριών αξιολόγησης βαράνε στου καραγκιόζη το γάμο. -
Ο χρήστης komis1 έγραψε:
ο πρόεδρος της Βουλής Φίλιππος Πετσάλνικος.. 'Πλανώνται πλάνη οικτρά όσοι ισχυρίζονται ότι οι βουλευτές εμπλέκονται στη πολιτική για να γίνουν πλούσιοι.Κανείς βουλευτής δεν γίνεται εύπορος. Το μεράκι της συμμετοχής είναι το έναυσμα τους. Η συμμετοχή είναι μια συναρπαστική πορεία, αρκεί να έχει αρχές, κανόνες, ηθική και σεβασμό στους πολίτες', συμπλήρωσε.
http://news247.gr/ellada/politiki/h_kri ... 01746.html -
Ο χρήστης imago έγραψε:
Γαλλία + Γερμανία = Κίνα
2.562,74 + 3.286,46 = 5.849,20 περίπου ίσο με 5.878,26. Αν δε προσθέσεις και της Ιταλίας 2,055,114 πας στο μισό των ΗΠΑ.
Ποιος άραγε έχαψε το ότι η Γερμανία είχε ανάγκη από 6 δις ευρώ και δεν μπόρεσε να τα δανειστεί; Μάλλον οι αμερικάνικες κανονιοφόροι των εταιριών αξιολόγησης βαράνε στου καραγκιόζη το γάμο.Αν οι όροι (= επιτόκιο) δεν ήταν ικανοποιητικοί (πχ. η Γερμανία έδινε 2% και οι επενδυτές ήθελαν 3%) ποιό είναι το παράξενο ? Δεν είναι υποχρεωτικό να επενδύσει κάποιος κάπου.
Η Γερμανία έχει ΑΑΑ αξιολόγηση και κατά πάσα πιθανότητα θα τη διατηρήσει περισσότερο από τις ΗΠΑ. -
+1
Δεν είναι ότι η Γερμανία δεν μπόρεσε να δανειστεί το θέμα, όσο το ότι δεν κατάφερε στο επιθυμητό της επιτόκιο. Και περισσότερο ενοχλούν οι αρνητικές προσδοκίες από αυτήν την 'αποτυχία', παρά η έλλειψη των 2,κάτι δις που δεν βρέθηκαν. -
Μα συγνωμη δλδ εσεις εδω μεσα πιστευετε οτι το ευρω σε 5 - 10 χρονια (διαρκεια ομολογων...) θα εχει την αξια που εχει σημερα... η οτι θα υπαρχει σα νομισμα??? αυτο εκανε τους επενδυτες να ζητανε ψηλωτερο επιτοκιο.. λογω ρισκου... απλα πραγματα.... αρα η Γερμανια πρεπει να κανει κατι για να πεισει οτι το ευρω θα υπαρχει μεχρι τοτε....
-
Νταξ' η αλήθεια είναι ότι η ιστορία αυτή κάπως διαμορφώνει κλίμα (και είδαμε ότι πολλές φορές καταλήγει σε αυτοεκπληρούμενη προφητεία) και ότι όντως το € παραπαίει. Μην τρελλαθούμε κιόλας όμως, όπως δανείζουν τις ΗΠΑ τρελλά ποσά θα δανείζουν και τη Γερμανία (πολύ μικρότερα) διότι απλά κανείς δε φαντάζεται ότι θα χάσει τα λεφτά του από τις ΗΠΑ ή τη Γερμανία (κάτι που φυσικά και με αποδείξεις πλέον δεν μπορεί κανείς να πει για την Ελλάδα...)
-
Ο χρήστης 224.v έγραψε:
Μα συγνωμη δλδ εσεις εδω μεσα πιστευετε οτι το ευρω σε 5 - 10 χρονια (διαρκεια ομολογων...) θα εχει την αξια που εχει σημερα... η οτι θα υπαρχει σα νομισμα??? αυτο εκανε τους επενδυτες να ζητανε ψηλωτερο επιτοκιο.. λογω ρισκου... απλα πραγματα.... αρα η Γερμανια πρεπει να κανει κατι για να πεισει οτι το ευρω θα υπαρχει μεχρι τοτε....Οι αγορές φοβούνται ότι κάποια στιγμή η Γερμανία θα μαζέψει τα μπογαλάκια της και θα φύγει από το ευρώ.
Κι αυτός ο φόβος είναι βάσιμος όσο η Ευρώπη δεν ομοσπονδοποιείται.
Αν γίνει μία κοινή ευρωπαική δημοσιονομική πολιτική, ένα ευρωπαικό υπουργείο οικονομικών, μία κανονική ΕΚΤ που να λειτουργεί όπως η FED, ένα ευρωομόλογο.
Και αργότερα, περαιτέρω ενοποίηση.
Οπότε το χρέος θα γίνει κοινό, και κανείς δεν θα ξέρει πόσο ανήκει στην Ελλάδα, πόσο στη Γερμανία. Αυτό κάνει αδύνατη την έξοδο μίας χώρας.
Αλλιώς, διάλυση.
Βαρουφάκης, όχι δικά μου. Τα 'χει πει εδώ και καιρό, όχι τώρα. -
Πώς πάει η εφεδρεία? Απολύονται οι ρεμπεσκέδες? Ικανοποιήθηκε το βίτσιο της μείωσης του Δημόσιου?
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Γαλλία + Γερμανία = Κίνα
Ποιος άραγε έχαψε το ότι η Γερμανία είχε ανάγκη από 6 δις ευρώ και δεν μπόρεσε να τα δανειστεί; Μάλλον οι αμερικάνικες κανονιοφόροι των εταιριών αξιολόγησης βαράνε στου καραγκιόζη το γάμο.Αν οι όροι (= επιτόκιο) δεν ήταν ικανοποιητικοί (πχ. η Γερμανία έδινε 2% και οι επενδυτές ήθελαν 3%) ποιό είναι το παράξενο ? Δεν είναι υποχρεωτικό να επενδύσει κάποιος κάπου.
Η Γερμανία έχει ΑΑΑ αξιολόγηση και κατά πάσα πιθανότητα θα τη διατηρήσει περισσότερο από τις ΗΠΑ.Έχω την εντύπωση πως όσο οι ΗΠΑ κόβουν δολλάρια αβέρτα, δεν κινδυνεύει το ΑΑΑ. Η Γερμανία βρισκεται κατά τη γνώμη μου σε ένα δίλλημα του στυλ 'μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα'. Είτε θα αναγκαστεί να πάει σε λύση τύπου ευρωομολόγου, που θα σημάνει αύξηση των επιτοκίων δανεισμού της και πιθανή απώλεια του ΑΑΑ, είτε θα φύγει από το ευρώ, κάτι που θα πλήξει τα εμπορικά της πλεονάσματα.
-
Το να φύγει από το ευρώ στη φάση αυτή ίσως και να την ευνοήσει, δεδομένου ότι τα εμπορικά της πλεονάσματα ήταν ως επί το πλείστον εντός της ευρωζώνης και αυτή τη στιγμή πολλοί πελάτες τους (Ελληνες, Ιταλοί κτλ.) έχουν κόψει τα πολλά-πολλά δηλ. έτσι και αλλιώς τα πλεονάσματά τους θα μειωθούν (και πρέπει να βρούν άλλες αγορές).
Το θέμα της Γερμανίας ως προς αυτό νομίζω ότι είναι ότι είτε έχουν ευρώ είτε μάρκο, θα είναι 'σκληρό' νόμισμα (καμία σχέση με γουάν δηλ. ή ακόμα και δολλάριο) άρα έτσι και αλλιώς θα έχουν πρόβλημα.
Για να κόψουν χρήμα (όπως και για ευρωομόλογο) βέβαια πολύ δύσκολο, προτιμούν να σπάσει στα 2 η ευρωζώνη παρά να το κάνουν αυτό.
-
θέλω να μου εξηγήσει κάποιος τη στάση Γαλλίας που προτιμά να είναι french maid σε Γερμανική τσόντα απο το να γίνει βασίλισσα του Νότου.
qu'est ce que c'est ρε garcon? -
https://www.youtube.com/watch?v=mV98aRJ_IdQ
Κλασικά προπαγανδίζουν, αλλά έχει γέλιο -
Ο χρήστης wannabe έγραψε:
θέλω να μου εξηγήσει κάποιος τη στάση Γαλλίας που προτιμά να είναι french maid σε Γερμανική τσόντα απο το να γίνει βασίλισσα του Νότου.
qu'est ce que c'est ρε garcon?Καλό!
Σαν απάντηση: Η Γαλλία έχει καταλάβει μετά από δύο πολέμους ότι δεν κάνει χωρίς Γερμανία. -
Ο χρήστης nass έγραψε:
Γαλλία + Γερμανία = Κίνα
Η Γερμανία έχει ΑΑΑ αξιολόγηση και κατά πάσα πιθανότητα θα τη διατηρήσει περισσότερο από τις ΗΠΑ.Εγώ άλλο ρώτησα. Αν και φαίνεται στο quote το ξαναλέω: Είχε ανάγκη από 6 δις;
-
Ο χρήστης kouliscd έγραψε:
Έχω την εντύπωση πως όσο οι ΗΠΑ κόβουν δολλάρια αβέρτα, δεν κινδυνεύει το ΑΑΑ. Η Γερμανία βρισκεται κατά τη γνώμη μου σε ένα δίλλημα του στυλ 'μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα'. Είτε θα αναγκαστεί να πάει σε λύση τύπου ευρωομολόγου, που θα σημάνει αύξηση των επιτοκίων δανεισμού της και πιθανή απώλεια του ΑΑΑ, είτε θα φύγει από το ευρώ, κάτι που θα πλήξει τα εμπορικά της πλεονάσματα.Όχι. Η χτεσινή εικόνα με τον Μπαρόζο τετ α τετ με Ομπάμα τα είπε όλα. Ο Ομπάμα θέλει αποφάσεις και ο Σαρκομέρκελ του έστειλε τον υπάλληλό του. Όλοι κρέμονται απ' τους δύο. Τόση πίεση και η Μέρκελω δεν κουνιέται βήμα. Οι οίκοι παραλογίζονται, οι Άγγλοι παραληρούν, ο παράλυτος δηλώνει με το δάχτυλο στους βρετανούς ότι θα είστε στο ευρώ. Τι σας λένε αυτές οι εικόνες;
-
Ο χρήστης imago έγραψε:
qu'est ce que c'est ρε garcon?Καλό!
Σαν απάντηση: Η Γαλλία έχει καταλάβει μετά από δύο πολέμους ότι δεν κάνει χωρίς Γερμανία.Ο Σαρκοζύ μάλλον πιστεύει ότι μαζί με τη Μέρκελ συγκυβερνά την Ευρώπη κι έχει μεγαλύτερη επιρροή απ' ότι με οποιονδήποτε άλλο συνδυασμό.
Ίσως να 'χει και δίκιο.
Πάντως, όταν μια ένωση έχει 'ομαδούλες' και 'παρεούλες', δεν νομίζω να μακροζωεί. -
Και εδώ το γέλιο. Εγώ θέλω να απαγγείλω την είδηση με μια ποιητική νότα: Ααααααν υπάρξουν στοιχεία, τόόόόόότε (και μόνο τότε), ίίίίίίίίσως διαβιβαστούν κάάάάάάάποτε στην βουλή, λέέέέέμε τώρα...
Ακούω σχετικές εκφράσεις:
ΤΟ ΜΑΧΑΙΡΙ ΘΑ ΦΤΑΣΕΙ ΣΤΟ ΚΟΚΚΑΛΟ
ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΑΠΟΛΥΤΗ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ. -
Ο χρήστης delsol.vti έγραψε:
Κλασικά προπαγανδίζουν, αλλά έχει γέλιο -
Ο χρήστης delsol.vti έγραψε:
Κλασικά προπαγανδίζουν, αλλά έχει γέλιοΑπλά απίστευο
ΔΝΤ, eurogroup, κούρεμα, μνημόμιο ΙΙ, σωθήκαμε!!!