-
Ο χρήστης Kωνσταντίνος έγραψε:
500 για χαρτζιλίκι σε 20χρονο καλά είναι....
Οχι όμως και μισθοί-χαρτζιλίκωμα.
Λίγη σοβαρότητα , εκτός και αν ανακαλύψουμε το ταξίδι στο χρόνο και επιστρέψουμε στο '50 ή στο '60.Δε θυμάμαι ακριβώς τα νούμερα αλλά πάνω απο 80% των ανθρώπων στον πλανήτη ζούν με κάτω απο 500ευρώ το μήνα.Επομένως μπορεί να φαίνεται αβάσταχτο και ελπίζω να μην το ζήσουμε αλλά αν τα φέρει έτσι η μοίρα θα επιβιώσουμε όπως επιβιώνει το υπόλοιπο 80%.
Ξέρω οτι έχουμε δημιουργήσει τρομερά έξοδα αλλά αν αναγκαστούμε όλα τα περιττά θα κοπούν.Και αν εργάζονται δύο άτομα στην οικογένεια και έχεις 1000 ευρώ για να περάσεις σίγουρα φτάνουν για να τρως ψωμί,φασόλια και ρύζι και να πηγαίνεις στη δουλειά σου με τα ΜΜΕ.
Επαναλαμβάνω οτι εύχομαι να μην το ζήσουμε,και μάλλον δε θα το ζήσουμε γιατί είναι πολύ ακραία κατάσταση αλλά ακόμη και σε αυτό το εφιαλτικό σενάριο μπορείς να επιβιώσεις. -
Ο χρήστης 224.v έγραψε:
@ thimios
τα μετρα ειναι σκληρα... σιγουρα..... ομως και η σπαταλη του μεσου Ελληνα ειναι μια πραγματικοτης.... ειπες οτι καποιος πηρε δανειο για το σπιτι του... να ρωτησω αν το δανειο που πηρε ηταν στις οικονομικες του δυνατοτητες κατ' εσε που τον ξερεις ???? η μηπως εβαλε μεγαλυτερο αγγουρι απο οτι μπορρουσε να πληρωσει....? ειναι ελευθρος να κανει οτι θελει αλλα αν δεν εχει σωστο μετρο τοτε ειναι αντικειμενικα σπαταλος.... οπως ειναι και το κρατος μας..... ενα πραμα.... μετα λες για καποιον που δινει 1000 ευρω για φροντηστηρια... ειναι απαραδεκτο..... και λες για τα ανυπαρκατα σχολεια..... εδω ας απαντησουν οι εκπαιδευτικοι του φορουμ.... αυτους προσβαλει βασικα.... Δεν δεχομαι να πληρωσω τετοιο ποσο και μαλιστα 'μαυρο'.... Αν το παιδι του δεν τα 'παιρνει' τα γραμματα ας τον προοθησει σε κατι πιο αποδωτικο για το παιδι.... διοτι τετοιο παιδι αργοτερα θα πει οτι τζαμπα ξοδευτικε η οικογενεια και αυτος να παρει πτυχειο....Δεν είπα για κάποιον συγκεκριμένο που έχει πάρει δάνειο, αλλά για τον οποιοδήποτε άνθρωπο που το κάνει αυτό και βλέπει τα επιτόκια να τον πνίγουν. Και έχει πάρει όλο κι όλο ένα διαμέρισμα 2 Υ/δ.
Δεν προσβάλλω κανέναν εκπαιδευτικό. Το σχολείο είναι έτσι όπως είναι για χίλιους δυο λόγους (ας μη το αναλύσουμε και βγούμε εκτός θέματος) , πλην όμως την μικρότερη ευθύνη φέρουν οι ίδιοι οι εκπαιδευτικοί. Έχει ενδιαφέρον πάντως, μια και πρότεινες να ακούσουμε την άποψή τους, να μας πουν για τις υποδομές, για τον εκσυγχρονισμό των βιβλίων/ύλης, για τα μαθήματα νέας τεχνολογίας, για τις απαρχαιωμένες μεθόδους και τα αραχνιασμένα μαθήματα που διδάσκουν...Ας μας πουν για τα ανύπαρκτα εργαστήρια...Το σταματώ εδώ γιατί είμαστε ήδηεκτός θέματος...
Τα μέτρα είναι πολύ σκληρά και θα την πληρώσουν αυτοί που δε φταίνε. δλδ ο λαός. Αν υπάρχει λάθος νοοτροπία στο λαό, αν ποσοστό του είναι σπάταλοι, τεμπέληδες ή ό,τι άλλο, ε, μη τα κάνουμε όλα ίσιωμα! Δλδ εγώ και 10 γνωστοί μου που δεν χρωστάμε πουθενά, που δεν είμαστε σπάταλοι, που δεν εχουμε 7 πιστωτικές ο καθένας, που η τηλεόρασή μας δεν είναι 42 ιντσών και full HD, που είμαστε συνεπείς επαγελματικα, είμαστε εν τέλει η μειοψηφία;; Αυτό είμαστε; Και γιατί να την πληρώσουμε τη νύφη;
Και οι χαμηλοσυνταξιούχοι πώς θα την βγάλουν;
οι νέοι με τα stage;Άσχετα αν πολλοί ε΄χουν μπει εκεί μέσα βυσματικά. Αλλά κι αυτό κατάντια είναι: θέσεις των 450€ και πρέπει να χεις 8 πτυχία για να την πάρεις. Και ανασφάλιστα μάλιστα. Απ το ίδιο το κράτος! Αυτοί πού και πότε πρόλαβαν να γίνουν σπάταλοι;Το υπ. οικονομικών χρωστά στο ικα 10εκ. € από εισφορές εργαζομένων του. Και γι αυτά οι σπάταλοι Έλληνες φταίνε; Αυτοί όμως θα τα πληρώσουν...
-
Ο χρήστης Blanc Ange έγραψε:
Καλα εσυ ζεις στην κοσμαρα σου!
Εδω σε εκραξαν ποσοι πριν και συ συνεχιζεις και λες @@@@κιες
Χριστιανε μου εχεις καταλαβει τι ειναι 500€ στη Βουλγαρια? Σε μια φτωχη χωρα???
Ξυπνα βολεμενε!!! Ανοιξε λιγο τηλεοραση, αλλα μην τρομαξεις....κρατησου!!!Εσείς ζείτε στην κοσμάρα σας..Γιατί αμα φτάσουμε στα 500 ευρώ θα διατηρηθεί το κόστος ζωής εκεί που είναι;Τα είδη πρώτης ανάγκης θα πέσουν στα επίπεδα της βουλγαρίας γιατί πολύ απλά δε θα μπορεί κανείς να πληρώσει παραπάνω.Φτωχή χώρα θα είμαστε και εμείς.
Εγώ τηλεόραση δε βλέπω.Βλέπε εσύ τους κινδυνολόγους και θα περάσεις καλά. -
Ο χρήστης PG220 έγραψε:
Ξυπνα βολεμενε!!! Ανοιξε λιγο τηλεοραση, αλλα μην τρομαξεις....κρατησου!!!Εσείς ζείτε στην κοσμάρα σας..Γιατί αμα φτάσουμε στα 500 ευρώ θα διατηρηθεί το κόστος ζωής εκεί που είναι;Τα είδη πρώτης ανάγκης θα πέσουν στα επίπεδα της βουλγαρίας γιατί πολύ απλά δε θα μπορεί κανείς να πληρώσει παραπάνω.Φτωχή χώρα θα είμαστε και εμείς.
Εγώ τηλεόραση δε βλέπω.Βλέπε εσύ τους κινδυνολόγους και θα περάσεις καλά.Ωραία , 500,00€ μισθός , ελαστικές εργασιακές σχέσεις , χωρις κινητά-internet-forum-Armani-κλπ κλπ ,. Καμιά εκτίμηση για το κόστος των ειδών βασικής ανάγκης ? πχ. ψωμί - γάλα - καύσιμα?
Ξέχασα όμως , με τους μισθούς πείνας θα επανακάμψει η περιβόητη 'ανάκαμψη'....
(θυμάμαι μια επιγραφή σε πόλη της επαρχίας...'προσεχώς Βουλγάρες'...θα αντικατασταθεί 'προσεχώς Ελληνίδες σε τιμή ευκαιρίας'...). -
να πω την αποψη μου...;
λοιπον...
εγω.......εσυ....φταινε...καθικια ειμαστε....εισαστε...
αυτοι...εσεις...
Ευρωπη και ΔΝΤ...
εχουμε......δεν εχουμε.....
καλο Σαβ/ ko...
-
PG220
Στο είπα και πριν, αλλά μάλλον χάθηκε με τα πολλά πόστ.
Βιολογικά θα επιβιώσουμε, κοινωνικά όμως σε καμία περίπτωση.Το να φέρουμε παραδείγματα χωρών τύπου Κίνας είναι αστείο στην καλύτερη περίπτωση. Σκέφτηκες το επίπεδο αναλφαβητισμού αυτών των χωρών; Το επίπεδο των κοινωνικών υπηρεσίών; Τα νοσοκομεία τους; Το βιοτικό τους επίπεδο; Τις συνθήκες υγιεινής; τις αναταραχές που προκαλούνται από τέτοιες καταστάσεις-ληστείες κτλ;
Λες δλδ οτι μπορούμε να ζήσουμε σαν φτωχογειτονιά στο Ριο ή στο Πεκίνο; Ε, ΟΚ, βιολογικά θα ζήσουμε... -
Ο χρήστης PG220 έγραψε:
Λίγη σοβαρότητα , εκτός και αν ανακαλύψουμε το ταξίδι στο χρόνο και επιστρέψουμε στο '50 ή στο '60.Δε θυμάμαι ακριβώς τα νούμερα αλλά πάνω απο 80% των ανθρώπων στον πλανήτη ζούν με κάτω απο 500ευρώ το μήνα.Επομένως μπορεί να φαίνεται αβάσταχτο και ελπίζω να μην το ζήσουμε αλλά αν τα φέρει έτσι η μοίρα θα επιβιώσουμε όπως επιβιώνει το υπόλοιπο 80%.
Ξέρω οτι έχουμε δημιουργήσει τρομερά έξοδα αλλά αν αναγκαστούμε όλα τα περιττά θα κοπούν.Και αν εργάζονται δύο άτομα στην οικογένεια και έχεις 1000 ευρώ για να περάσεις σίγουρα φτάνουν για να τρως ψωμί,φασόλια και ρύζι και να πηγαίνεις στη δουλειά σου με τα ΜΜΕ.
Επαναλαμβάνω οτι εύχομαι να μην το ζήσουμε,και μάλλον δε θα το ζήσουμε γιατί είναι πολύ ακραία κατάσταση αλλά ακόμη και σε αυτό το εφιαλτικό σενάριο μπορείς να επιβιώσεις.Οτι μπορείς μπορείς, στην κατοχή πολλοί επιβίωσαν τρώγοντας γάτες. Το θέμα είναι αν γίνεται να το γλυτώσουμε κι αν μπορούμε να κάνουμε κάτι. Αν δλδ αυτοί που θέλουν να μας φτάσουν εκεί αντί να το πράξουν ανενόχλητοι να μας βρουν μπροστά τους λιγουλάκι αποφασισμένους και απειλητικούς.
-
PG220 επειδη στο φορουμ αυτο υπαρχει εκδηλη η νοοτροπια 'αγελης' (π.χ. Να ειδες που σε κραξανε τοσοι κτλ) πριν, να ξερεις οτι υπαρχουμε και μερικοι που συμφωνουμε μαζι σου απλα δεν το εκδηλωνουμε. Οι αλλοι συνεχιστε να κραζετε οποιον δεν συμμεριζεται την αποψη σας. Καταπληκτικα
-
Κατ' αρχάς αυτό για εισαγωγή...
Αυτό το τόπικο αποδεικνύει περίτρανα την κωλονοοτροπία που διακατέχει πάσης φύσεως κομματοποιημένους/οπαδοποιημένους έλληνες ψηφοφόρους.
και κατά δευτέρας να πω στον αγαπητό 888888 ότι η έννοια του γελοίου είναι σαφώς πιο ευρεία από αυτό που περιέγραψες και όπως έχει φανεί προσεγγίζει περισσότερο κάποια τυπάκια που δεν δέχονται κανένα λάθος ή διόρθωση στα γραφόμενα τους (ΜΑ ΚΑΝΕΝΑ; ) και που όταν τους την πέφτουν 2-3-4-5-6 άτομα πλην του ακροδεξιού καπιτάλα που παρατήρησε κάτι στα γραφόμενα τους, αρχίζουν τους χαρακτηρισμούς. Δεν λεω για σένα, παραδείγματα μπόλικα
Χωρίς να είμαι οικονομολόγος έχω να παρατηρήσω τα εξής:
Η Αργεντινή προερχόταν από ένα πόλεμο με τους Άγγλοι, οπότε είναι λογικό να μην ήταν ιδιαίτερα πρόθυμος ο δυτικός κόσμος να τους στηρίξει παραπάνω
Η Αργεντινή δεν είχε οικονομική ένωση και κοινό νόμισμα με τη Βραζιλία και την Παραγουάη αλλά είχε εξίσου ξεβράκωτους γείτονες (γαμώ τις προοπτικές για ανάπτυξη).
Η Αργεντινή ήταν από τις πρώτες περιπτώσεις του ΔΝΤ και από τότε φαίνεται να έχουν αλλάξει κάποια πράγματα.Και για μια ακόμα φορά. ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΥΠΕΡ ΚΑΝΕΝΟΣ ΔΝΤ. Θεωρώ ότι εκεί μας έστειλαν οι ληστρικές κυβερνήσεις των τελευταίων 30 ετών. Σχετικά με τα περί μη αποδοχής του χρέους κλπ κλπ. Επειδή όπως είπα δεν είναι οικονομολόγος δεν μπορώ να το κρίνω και αυτό. Δυο παρατηρήσει μόνο.
1)Επειδή το είπε ο Μπογιόπουλος και εν γένει το ΚΚΕ με κάνει να αμφιβάλλω για την ορθότητα του. Και οι 2 που ανέφερα έχουν μια προϊστορία με αρλουμπίστικες προτάσεις
2)Αμφιβάλλω αν θα μας άφηναν να κάνουμε κάτι τέτοιο και αν όντως το σενάριο για Ρωσία-Κίνα ήταν ΕΦΙΚΤΟ για εμάς.Αν θέλετε να κάνουμε κουβέντα πάνω σε αυτά καλώς. Αν έχετε όρεξη για οπαδιλίκι πείτε το να μην χάνουμε το χρόνο μας...
-
Μα το θέμα είναι οτι εδώ που έχει φτάσει η Ελληνική οικονομία απαιτούνται μεγάλες θυσίες στον τρόπο ζωής μας και χρειάζεται να εργαστούμε όλοι σοβαρά(και σκληρά) για να το ξεπεράσουμε.Κάποιοι απο σας δε θέλετε να το καταλάβετε.
Η πικρή αλήθεια ομως οτι δεν παράγουμε τίποτα σαν χώρα,ο τουρισμός αργοπεθαίνει και άλλες πηγές εσόδων δεν υπάρχουν.
Να δουλέψει σκληρά σε εργοστάσια ο Έλληνας δε θέλει επομένως απο που θα υπάρξει η ανάκαμψη;
Πως ζητάτε να διατηρηθούν οι υψηλοί μισθοί;Υπάρχει μια πραγματικότητα που δημιουργείται μπροστά μας και εσείς δε θέλετε να τη δείτε.
Κάτω απο αυτές τις συνθήκες δεν αποκλείεται ο μισθός των 500ευρώ που λέω παραπάνω να γίνει πραγματικότητα.Δεν πρέπει να το δούμε σοβαρά το ενδεχόμενο αυτό; -
Ο χρήστης danonito έγραψε:
PG220 επειδη στο φορουμ αυτο υπαρχει εκδηλη η νοοτροπια 'αγελης' (π.χ. Να ειδες που σε κραξανε τοσοι κτλ) πριν, να ξερεις οτι υπαρχουμε και μερικοι που συμφωνουμε μαζι σου απλα δεν το εκδηλωνουμε. Οι αλλοι συνεχιστε να κραζετε οποιον δεν συμμεριζεται την αποψη σας. ΚαταπληκτικαΌταν χρησιμοποιείς τον όρο 'αγέλη' αυτομάτως τσουβαλιάζεις τους πάντες. Η διαφωνία και οι διαφορετικές απόψεις είναι απολύτως αναμενόμενες. Γιατί αυτό το ονομάζεις κράξιμο; Το οτι ποστάραμε 10 διαφωνούντες συγχρόνως μας κάνει αγέλη;
-
Ο χρήστης danonito έγραψε:
PG220 επειδη στο φορουμ αυτο υπαρχει εκδηλη η νοοτροπια 'αγελης' (π.χ. Να ειδες που σε κραξανε τοσοι κτλ) πριν, να ξερεις οτι υπαρχουμε και μερικοι που συμφωνουμε μαζι σου απλα δεν το εκδηλωνουμε. Οι αλλοι συνεχιστε να κραζετε οποιον δεν συμμεριζεται την αποψη σας. Καταπληκτικα+1
το χω ζησει αρκετες φορες αυτο το πραμα στο φορουμ
-
Ο χρήστης Blanc Ange έγραψε:
Ξυπνα βολεμενε!!! Ανοιξε λιγο τηλεοραση, αλλα μην τρομαξεις....κρατησου!!!Σε τετοιου τυπου 'επιχειρηματα' αναφερομαι αγαπητε τα οποια ειναι συχνα στο συγκεκριμενο φορουμ. Κατανοητο?
Προσωπικα δεν με απασχολει ποιος διαφωνει η οχι, αρκει να το κανει κοσμια και οχι σαν αγελη.
-
Τότε θα ήταν καλό να μην γενικεύεις απερίσκεπτα, γιατί προσβάλλεις όσους προσπαθούμε δίχως βρισιές και κοσμιτικά επίθετα να πούμε την άποψή μας, όποια κι αν αυτή είναι. Η συγκερκιμένη στιχομυθία είναι μεταξύ δύο και μόνο ανθρώπων και αυτό δεν δημιουργεί αγέλη. Το τι θα πουν μεταξύ τους δεν με απασχολεί προφανώς.
-
Ο χρήστης italakias έγραψε:
PG220 επειδη στο φορουμ αυτο υπαρχει εκδηλη η νοοτροπια 'αγελης' (π.χ. Να ειδες που σε κραξανε τοσοι κτλ) πριν, να ξερεις οτι υπαρχουμε και μερικοι που συμφωνουμε μαζι σου απλα δεν το εκδηλωνουμε. Οι αλλοι συνεχιστε να κραζετε οποιον δεν συμμεριζεται την αποψη σας. Καταπληκτικα
+1
Πολλες φορες δεν ειναι στραβος ο γυαλος ,αν με πιανεις
-
@thymios
Αναφερθηκα σε οποιους κραξανε, και οχι σε οσους διαφωνησαν. Αν πιστευεις οτι εκραξες, καλως βρισκεσαι στο τσουβαλι. Αν παλι πιστευεις οτι διαφωνησες, δεν βρισκεσαι στο τσουβαλι. Την ευθιξια που βγαζεις στο φορουμ, κρατησε την για την πραγματικη σου ζωη καλυτερα η οποια εχει περισσοτερη σημασια. Αν παλι εισαι ακομα παρεξηγημενος η 'παρεξηγημενος' ξυδακι ΤΟΠ που ειναι και ελληνικο.@blanc Ange.
Μαλιστα. ειμαι και του Κωλονακιου, εγω και 'οι δικοι μου'
Μια χαρα με βλεπω με τα 20.000 ευρω μου. Για πες μας περισσοτερα γιατι φαινεται ξερεις αρκετα για μενα και 'τους δικους μου' -
Ο χρήστης PG220 έγραψε:
Μα το θέμα είναι οτι εδώ που έχει φτάσει η Ελληνική οικονομία απαιτούνται μεγάλες θυσίες στον τρόπο ζωής μας και χρειάζεται να εργαστούμε όλοι σοβαρά(και σκληρά) για να το ξεπεράσουμε.Κάποιοι απο σας δε θέλετε να το καταλάβετε.
Η πικρή αλήθεια ομως οτι δεν παράγουμε τίποτα σαν χώρα,ο τουρισμός αργοπεθαίνει και άλλες πηγές εσόδων δεν υπάρχουν.
Να δουλέψει σκληρά σε εργοστάσια ο Έλληνας δε θέλει επομένως απο που θα υπάρξει η ανάκαμψη;
Πως ζητάτε να διατηρηθούν οι υψηλοί μισθοί;Υπάρχει μια πραγματικότητα που δημιουργείται μπροστά μας και εσείς δε θέλετε να τη δείτε.
Κάτω απο αυτές τις συνθήκες δεν αποκλείεται ο μισθός των 500ευρώ που λέω παραπάνω να γίνει πραγματικότητα.Δεν πρέπει να το δούμε σοβαρά το ενδεχόμενο αυτό;Βέβαια πάντα 'πρέπει να εργαστούν όλοι σοβαρά' για να αποπληρώσουν τις λαμογιές των λίγων.
Παράγουμε πολύ λίγα έως απειροελάχιστα πράγματα τα οποία δεν έχουν καμία ζήτηση παγκοσμίως.
Ο τουρισμός μας είναι 'ενοικιάζονται δωμάτια'.
Επειδή όμως έχω περάσει από 4 μεγάλα (για το μέγεθος της χώρας μας) εργοστάσια , αυτή η ευκολία του να κατακρίνουμε τον Ελληνα εργαζόμενο ότι 'δεν θέλει να δουλέψει' είναι κάπως άστοχη. Το αποδεικνύυν και οι διεθνείς στατιστικές.
Ωραία , να γίνει ο μισθός 500,00€ , τα ενοίκια θα πέσουν στα 100,00€ μηνιαίως? -
Δηλαδή αν κατάλαβα καλά προτείνεις να καταπιούμε τις ληστείες 30 ετών, χωρίς καμμία κάθαρση και χωρίς να αλλάξει το πολιτικό σύστημα που μας έφερε εδώ?
Για την Κίνα που φέρνεις παράδειγμα δες πρώτα τι καθεστώς έχουν, τι ανθρώπινα δικαιώματα σέβονται και μετά έλα να συζητήσουμε για μισθούς των 50-500€.Οι απόψεις σου είναι απλά εξωφρενικές, αλλά εδώ μπορείς να τις έχεις. Δεν πας κανά ταξιδάκι στο Πεκίνο να δεις?
Μήπως είσαι δημοσιογράφος στο 1ο θέμα τελικά?
http://3.bp.blogspot.com/_Moz08RhEWgo/S ... /thema.jpg
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
+1
εχεις δικιο,εχω κανει και λαθη αλλα δεν σε ειδα να γραφεις τιποτα οταν δεχομουν αδικες επιθεσεις.
τωρα ξαφνικα πεταχτηκες,αν με πιανεις
-
Ο χρήστης italakias έγραψε:
+1
εχεις δικιο,εχω κανει και λαθη αλλα δεν σε ειδα να γραφεις τιποτα οταν δεχομουν αδικες επιθεσεις.
τωρα ξαφνικα πεταχτηκες,αν με πιανεις
Μαλλον δεν με επιασες αλλα δεν πειραζει.
ΔΝΤ, eurogroup, κούρεμα, μνημόμιο ΙΙ, σωθήκαμε!!!