Ο χρήστης thymios έγραψε:
Δεν είπα για κάποιον συγκεκριμένο που έχει πάρει δάνειο, αλλά για τον οποιοδήποτε άνθρωπο που το κάνει αυτό και βλέπει τα επιτόκια να τον πνίγουν. Και έχει πάρει όλο κι όλο ένα διαμέρισμα 2 Υ/δ.
Δεν προσβάλλω κανέναν εκπαιδευτικό. Το σχολείο είναι έτσι όπως είναι για χίλιους δυο λόγους (ας μη το αναλύσουμε και βγούμε εκτός θέματος) , πλην όμως την μικρότερη ευθύνη φέρουν οι ίδιοι οι εκπαιδευτικοί. Έχει ενδιαφέρον πάντως, μια και πρότεινες να ακούσουμε την άποψή τους, να μας πουν για τις υποδομές, για τον εκσυγχρονισμό των βιβλίων/ύλης, για τα μαθήματα νέας τεχνολογίας, για τις απαρχαιωμένες μεθόδους και τα αραχνιασμένα μαθήματα που διδάσκουν...Ας μας πουν για τα ανύπαρκτα εργαστήρια...Το σταματώ εδώ γιατί είμαστε ήδηεκτός θέματος...
**Τα μέτρα είναι πολύ σκληρά και θα την πληρώσουν αυτοί που δε φταίνε. δλδ ο λαός. Αν υπάρχει λάθος νοοτροπία στο λαό, αν ποσοστό του είναι σπάταλοι, τεμπέληδες ή ό,τι άλλο, ε, μη τα κάνουμε όλα ίσιωμα! Δλδ εγώ και 10 γνωστοί μου που δεν χρωστάμε πουθενά, που δεν είμαστε σπάταλοι, που δεν εχουμε 7 πιστωτικές ο καθένας, που η τηλεόρασή μας δεν είναι 42 ιντσών και full HD, που είμαστε συνεπείς επαγελματικα, είμαστε εν τέλει η μειοψηφία;; Αυτό είμαστε; Και γιατί να την πληρώσουμε τη νύφη; **
Και οι χαμηλοσυνταξιούχοι πώς θα την βγάλουν;
οι νέοι με τα stage;Άσχετα αν πολλοί ε΄χουν μπει εκεί μέσα βυσματικά. Αλλά κι αυτό κατάντια είναι: θέσεις των 450€ και πρέπει να χεις 8 πτυχία για να την πάρεις. Και ανασφάλιστα μάλιστα. Απ το ίδιο το κράτος! Αυτοί πού και πότε πρόλαβαν να γίνουν σπάταλοι;
Το υπ. οικονομικών χρωστά στο ικα 10εκ. € από εισφορές εργαζομένων του. Και γι αυτά οι σπάταλοι Έλληνες φταίνε; Αυτοί όμως θα τα πληρώσουν...
Φιλε thimios ειμαι και εγω στην κατηγορια που λες... να μην χρωσταω σε τραπεζα και να μην εχω καρτες παρα μονο για να τις ξοφλαω στο τελος του μηνα... αλλα ομως σταιμε και εμεις γιατι οταν βλεπαμε ενα λαμογιο δεν το κυνηγουσαμε .... οσο μπορουσε ο καθενας...
Το κρατος θα επρεπε να εχει μηχανισμους ελεγχου που να μην τα επιτρεπει αυτα... για αυτο φταιμε ολοι μας.... γιατι αφηναμε να γινονται... και οι μηχανισμοι του κρατους τους λειτουργουμε ολοι εμεις.... αναλογα ομως και με τι εχουμε ψηφισει οι περισσωτεροι...
Ακουσα την Διαμαντοπουυλου να λεει για αλλαγες στην Παιδεια... αξιολογησεις κ.λ.π. Μακαρι..... δεν εχουμε αλλη ελπιδα παρα να ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ οτι καποιοι θα αρχισουν να κανουν τα αυτονοητα...... σε ορισμενους τομεις που αφορουν τα παιδια μας...κ.λ.π.και θα μπει μια ταξη σε ολο αυτο το μπαχαλο... οσον εξαρταται απο εμας.... τον λαο εννοω... γιατι ηδη οι αλλοι που φροντιζουν τα δανεια που μας εδωσαν φροντισαν να μας βαλλουν ηδη στο Γυψο!!! Να δουμε τους επομενους που ακολουθουν......τι θα κανουν.... απο ολα αυτα που ακουγονται σαν λυσεις: Στασεις πληρωμων.... κ.λ.π.