-
Ηρθε και η Χιλαρυ και εξεφρασε τη στηριξη της στις προσπαθειες της κυβερνησης και δηλωσε οτι οι Αμερικανοι ειναι συμμαχοι της Ελλαδας και εχουν κατενθουσιαστει οι δημοσιογραφοι της ΝΕΤ οτι ολα εγιναν τελεια.
Μετα απ αυτη την εξελιξη παω για μπανιο χαλαρος και ηρεμος και απο αυριο στη δουλεια μας θα ειναι ολα τελεια!
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
εσύ είσαι ο ευρωπαικός οίκος αξιολόγησης που τόσο γίνεται λόγος?
γιατί αν είσαι, πρέπει να μας αιτιολογήσεις πως η αδυναμία πληρωμής στο 3% (στο χείριστο σενάριο που δεν δίνουμε μια) είναι ικανή να βαθμολογήσει το υπόλοιπο 97% σε CCC.Γιατι πολυ απλα ετσι γινεται η αξιολογηση του κινδυνου στα ομόλογα,λαμβάνοντας υποψη το χειροτερο κομμάτι του χρέους.
Θα μου πεις δηλαδη με τα ομολογα της Λιμαν ετσι γινοταν;Φαινομενικα ναι,πρακτικα ολοι εκαναν την παπια,κατι που δεν προκειται να κανουν σημερα.Παντως στην περιπτωση που εκδοθουν ομολογα για την εξυπηρετηση του ελληνικου χρεους τοτε δεν μιλαμε για 3% αλλα για 100%.Ευρωπη υπαρχει σημερα και υπαρχει και η αναγκη να γινει περισσότερο...Ευρωπη.
Ομως αυτο θα πρεπει να καταλαβουμε οτι αυτο θα οδηγησει σε 'εκχωρηση εθνικης κυριαρχιας' (πρακτικα σημαινει οτι ο GAP και ο Αντωνακης δεν θα μπορουν πια λυμαινονται τον εθνικο πλουτο) ,και οτι ευρωπαϊκη συνειδηση δεν σημαινει χαριζω λεφτα.Στις ΗΠΑ είδατε την FED να χαριζει λεφτα στην Καλιφόρνια ή σε κάποια άλλη Πολιτεία με οικονομικο προβλημα;Ο καθείς βαζει ταξη στα του οίκου του,αν δεν θελει/αρνειται ειναι δικο του προβλημα και δεν δικαιουται να το κανει προβλημα ολων.τι εννοεις 100%?
δεν θέλω να εμπλακώ σε συζήτηση μισόλογων
το σχέδιο που υποστηρίζω, και πιθανόν να το έχεις διαβάσει αλλού γιατί δεν είναι δικό μου, είναι να εκδοθεί ευρωομόλογο.
η ομολογία θα εκδίδεται απο την Ευρωπαική επιτροπή με εγγυητές όλα τα μέλη της Ευρωζώνης. ύψος έως 60% του ΑΕΠ της ευρωζώνης και θα διανέμεται έως 60% του ΑΕΠ ανα χώρα όπως αυτό υπολογίζεται απο την Eurostat.
πως βγαίνει το 60%? απο το σύμφωνο σταθερότητας, ψηφισμένο και εν ισχύ
επισης Eurostat=no more Greek statisticsστη περίπτωση μας αυτό σημαίνει ελληνικό spread μόνο για το υπόλοιπο του χρέους, να το ελάφρωμα στα επιτόκια αμέσως αμέσως, καθώς και μικρότερο ποσοστό κουρέματος αν έρθει το μοιραίο.
οι Γερμανοί ζητούν στην σύσκεψη της Πέμπτης ισχυρή δήλωση υπέρ της Ευρώπης. δεν υπάρχει ισχυρότερη απο αυτή. put your money where your mouth has been for the past decade. είχαμε μια κοινή οικονομική πολιτική και αυτή έγινε αντικείμενο εκμετάλλευσης και χειραγώγησης απο όλους κατά δύναμην. απο εμάς κατά τα γνωστά, αλλά τρώμε τώρα τις βουρδουλιές και απο τους ισχυρούς (βλ. Γερμανοί) μέσω ηγεμονικής επέκτασης-ασφυξίας αλλά τώρα σηκώνουν το δάχτυλο. ε, με το ευρωομόλογο θα μπαίνει φρένο αλλιώς θα σηκώνουν το δάχτυλο αλλά θα είναι το μεσαίο.
-
Φιλτατε gto250, πως θα κρινω αν μια κοινωνια επιασε τον στοχο σου.. εστω της Ελευθεριας...? Προσωπικα θεωρω την ελευθερια μου να φτανει εκει που αρχιζει του διπλανου μου.... αν και αυτο σηκωνει πολυ κουβεντα για να εχουμε μια κοινη βαση σαν στοχο... Ποτε δλδ κατ εσενα θα θεωρησεις οτι μια κοινωνια ειναι ελευθερη..... με οικονομικα κριτηρια? με κριτηρια δικαιωσυνης... (ολοι ισοι. στον νομο..... και αν καποιος διαφωνει με την εννοια του ισος, οπως την θετεις..... η πλειοψηφια θα αποφασιζει??? αρα οι αλλοι θα αποδεχονται κατι που δεν συμφωνουν αρα δεν θα ειναι ελευθεροι..... η ολοι θα ευθυγαρμμισθουμε κατα ενα μαγικο τροπο ωστε να συμφωνουμε σε ολα και ετσι να νοιωθουμε ελευθεροι??? Ειναι δλδ αυτος ο στοχος σου???
Την Δημοκρατια δεν την εχω υποτιμημενη απλα δεν ειναι ευφικτη.... στην απολυτη της εννοια αρα ειναι τζαμπα να την επιζητει καποιος..... σαν μοναδικο στοχο... στην διαρκεια της ζωης του.... και στη παρουσα φαση που ζουμε.... οπου νοιωθεις ελευθερος πας και ζεις.... (αληθεια πες μου που θα ηθελες να ζεις αυτο τον καιρο...).
Το αλλο που λες οτι θελεις εσυ να εχει αποφασισει για καλο η κακο... παλι εσυ σαν ατομο η ολη η κοινωνια που παλι εσυ θα εχεις αξιολογησει και θα πεις τελικα οτι ρε γμτ εκανα αυτο που νομιζα σωστο αλλα τελικα δεν μας βγηκε... και ετσι τα κεφαλια μεσα.... (ποιος αληθεια πιστευεις οτι θα σε ακολουθησει σε τετοιο δρομο... με πιθανο τετοιο αποτελεσμα....) ισως καποιοι φιλοι σου με αναλογη παιδεια... και λιγες ευθυνες... προς τριτους.... αυτοι ομως δεν ειναι ολη η ομαδα που ονειρευεσαι (με την καλη εννοια αυτο!!!) των μερικων εκατομυριων... εστω...
Η εξιδανικευση της ελευθεριας σαν αυτοσκοπο και ζητουμενο δεν ειναι αυτο που θελει η πλειονοτητα... (ενταξει δεν μιλαμε για καταπιεστικα ανελευθερα καθεστωτα δεξια η αριστερα...). Το απλο που ανεφερα... να ειμαι ελευθερος να κανω κατι μεχρις εκει που δεν ενοχλω τον πλαινο μου.... Ποση φιλοσοφια θελει να εφαρμοσθει κατι τετοιο... -
Ο χρήστης 224.v έγραψε:
Φιλτατε gto250, πως θα κρινω αν μια κοινωνια επιασε τον στοχο σου.. εστω της Ελευθεριας...? Προσωπικα θεωρω την ελευθερια μου να φτανει εκει που αρχιζει του διπλανου μου.... αν και αυτο σηκωνει πολυ κουβεντα για να εχουμε μια κοινη βαση σαν στοχο... Ποτε δλδ κατ εσενα θα θεωρησεις οτι μια κοινωνια ειναι ελευθερη..... με οικονομικα κριτηρια? με κριτηρια δικαιωσυνης... (ολοι ισοι. στον νομο..... και αν καποιος διαφωνει με την εννοια του ισος, οπως την θετεις..... η πλειοψηφια θα αποφασιζει??? αρα οι αλλοι θα αποδεχονται κατι που δεν συμφωνουν αρα δεν θα ειναι ελευθεροι..... η ολοι θα ευθυγαρμμισθουμε κατα ενα μαγικο τροπο ωστε να συμφωνουμε σε ολα και ετσι να νοιωθουμε ελευθεροι??? Ειναι δλδ αυτος ο στοχος σου???
Την Δημοκρατια δεν την εχω υποτιμημενη απλα δεν ειναι ευφικτη.... στην απολυτη της εννοια αρα ειναι τζαμπα να την επιζητει καποιος..... σαν μοναδικο στοχο... στην διαρκεια της ζωης του.... και στη παρουσα φαση που ζουμε.... οπου νοιωθεις ελευθερος πας και ζεις.... (αληθεια πες μου που θα ηθελες να ζεις αυτο τον καιρο...).
Το αλλο που λες οτι θελεις εσυ να εχει αποφασισει για καλο η κακο... παλι εσυ σαν ατομο η ολη η κοινωνια που παλι εσυ θα εχεις αξιολογησει και θα πεις τελικα οτι ρε γμτ εκανα αυτο που νομιζα σωστο αλλα τελικα δεν μας βγηκε... και ετσι τα κεφαλια μεσα.... (ποιος αληθεια πιστευεις οτι θα σε ακολουθησει σε τετοιο δρομο... με πιθανο τετοιο αποτελεσμα....) ισως καποιοι φιλοι σου με αναλογη παιδεια... και λιγες ευθυνες... προς τριτους.... αυτοι ομως δεν ειναι ολη η ομαδα που ονειρευεσαι (με την καλη εννοια αυτο!!!) των μερικων εκατομυριων... εστω...
Η εξιδανικευση της ελευθεριας σαν αυτοσκοπο και ζητουμενο δεν ειναι αυτο που θελει η πλειονοτητα... (ενταξει δεν μιλαμε για καταπιεστικα ανελευθερα καθεστωτα δεξια η αριστερα...). Το απλο που ανεφερα... να ειμαι ελευθερος να κανω κατι μεχρις εκει που δεν ενοχλω τον πλαινο μου.... Ποση φιλοσοφια θελει να εφαρμοσθει κατι τετοιο...Η πρωτη ερωτηση που μου ερχεται στο μυαλο ειναι, αν δεν ειναι η ελευθερια που απολαμβανουν τα ατομα ως ατομα και ως συλλογικοτητα το κυριο αγαθο που πρεπει να απαιτουν απο την δια-κυβερνηση τους τοτε τι μπορει να ειναι?
Απο τις προηγουμενες απαντησεις σου-κι οχι μονο δικε σου- φαινονται δυο πραγματα, το ενα ειναι η απολαυση της ελευθεριας(της οποιας) στις διαπροσωπικες σου σχεσεις,(να πας οπου θες να φας οτι θες, να ψωνισεις οτι θες, να πεις και καμια κουβεντα) που θεωρειται αυτονοητο αλλα οχι αναγκαστικα πολιτικο κεκτημενο. Το αλλο ειναι η φιλοσοφικη αποπειρα προσεγγισης του θεματος οταν τιθεται υπο αμφισβητηση η προσωπικη ελευθερια ως δεδομενο και κουτσα στραβα προυποθεση της ατομικοτητας σου.
Η απαντηση μου ειναι σαφης, πρωτα πρωτα πρεπει να ειμαστε κατηγορηματικοι,
Η οποια ελευθερια απολαμβανεις δεν ειναι ενα φυσικο επακολουθο ουτε ενα αυτονοητο αγαθο. Ειναι ενα προιον της ιστορικης πορειας ενος προταγματος. Αυτο το προταγμα ειναι η ελευθερια σε ατομικο και σε συλλογικο επιπεδο. Αν δεν ειχαν γινει τα μυρια οσα στα τελευταια 2.500 χρονια αυτο που θεωρεις, ή μαλλον δεν το θεωρεις καν, απλα το απολαμβανεις θα ηταν το λασκαρισμα στο λουρι του αφεντικου ή το νερακι στα διαλειματα απο τα κατεργα.Αλλα ας μην γινομαστε μελοδραματικοι, το προταγμα ειναι σαφες(για μια ακομα φορα) Δεχεσαι την αξια της αυτονομιας,της ελευθεριας, της δικαιοσυνης,της ισοτητας, της ελευθερης σκεψης, του σεβασμου της γνωμης των αλλων ως Αξια που δεν τιθεται υπο αμφισβητηση? Κι αν τα παραπανω ειναι η ταυτοτητα της ΑΥΤΟΝΟΜΙΑΣ τοτε δεχεσαι οτι αυτη η αυτονομια εχει νοημα και αξια παρα μονο αν ειμαστε ικανοι να την υπερασπιστουμε με τιμημα τη ζωη μας-αν αυτο ειναι απαραιτητο?
Και κλεινω, Οταν αναφερεις τον περιοριμενο ορισμο του Βολταιρου(?) περι ελευθεριας, θα πρεπει να θυμασαι και ολο το υπολοιπο κειμενο (δεν σε πατροναρω), η΄τουλαχιστον το σημειο που συνεχιζει * I disapprove of what you say, but I will defend to the death your right to say it.** Το δευτερο τμημα ειναι εξισου σημαντικο με το πρωτο, γιατι αλλιως το ανωτατο κριτηριο δεν ειναι η Λογικη αλλα το οφελος.
Αν λοιπον δεν συμφωνησεις επι της αρχης, τοτε η προσπαθεια σου να απαντησεις στο τι ειναι ελευθερια,, ή δημοκρατια κια αν ειναι χρησιμες ή αδυνατες δεν εχουν καμια βαση και νοημα γιατι παλι θα τις κρινεις με βαση το οφελος(προσωπικο ή κοινωνικο) κι οχι την λογικη.
Και συγνωμη αλλα με τα λεγομενα σου την Δημοκρατια την ειχες-εχεις υποτιμημενη γιατι δεν βλεπεις-εβλεπες κανενα οφελος.Αλλα παλι και για τριτη φορα σε ξαναρωτω ποιο ειναι το δικο σου προταγμα σε μια κοινωνια, υπαρχει καποιο ή θα πρεπει να κρινουμε με βαση το οφελος κι αν ναι πιο το νοημα της λογικης?
*Μην βγει κανεις και πει οτι δεν το ειπε ο Βολταιρος αλλα καποιος αλλος τον εφαγα
-
Ο χρήστης gto250swb έγραψε:
Η πρωτη ερωτηση που μου ερχεται στο μυαλο ειναι, αν δεν ειναι η ελευθερια που απολαμβανουν τα ατομα ως ατομα και ως συλλογικοτητα το κυριο αγαθο που πρεπει να απαιτουν απο την δια-κυβερνηση τους τοτε τι μπορει να ειναι?Προβάλλεις τις δικές σου αρχές σε κοινωνικό ή και παγκόσμιο επίπεδο. Η απάντηση στο παραπάνω ερώτημα μπορεί να είναι:
Ευημερία (να περνάμε καλά)
Ασφάλεια (μην ξεχνάς ότι επί δεκάδες χιλιάδες χρόνια και μέχρι πολύ πρόσφατα δεν ήταν αυτονόητο ότι θα γύρναγες το βράδυ στη σπηλιά ή το σπίτι σου)
Αίσθηση κοινού σκοπού, ότι φτιάχνουμε κάτι καινούργιο κτλ. (πχ. μεταεπαναστατική Ρωσία ή ακόμα και χιτλερική Γερμανία)και να 'ναι εξίσου έγκυρη.
Και, για να ξαναγυρίσουμε κάπως στο θέμα, θεωρώ ότι αν υπάρχει ένα οικονομικό σύστημα που ταιριάζει καλά (στη θεωρία τουλάχιστον, σε φάση laissez faire, laissez passer) με την ελευθερία αυτό είναι ο καπιταλισμός.
-
Ο χρήστης Ernani έγραψε:
Οικογενειακό αυθαίρετο;Χωρίς άδεια και μέσα σε δασική έκταση στη Βραυρώνα
Κρύβει το οικογενειακό αυθαίρετο o Παπακωνσταντίνου!Η συνέχεια στο Πρώτο ΘΕΜΑ:
Η αθλιότητα συνεχίζεται. O γνωστός εκδότης της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα», Θ. Αναστασιάδης, έχει εξαπολύσει μια λυσσαλέα επίθεση λάσπης εναντίον μου.
Η επίθεση άρχισε από τη στιγμή που απάντησα στη Βουλή για τις καθυστερήσεις στη διερεύνηση φορολογικών εκκρεμοτήτων του. Η σχετική, κατόπιν εισαγγελικής παραγγελίας, πολυετής διερεύνηση του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος για φορολογικές παραβάσεις του κ. Αναστασιάδη και «ξέπλυμα βρώμικου χρήματος», ολοκληρώθηκε και το πόρισμα έχει διαβιβαστεί στην Εισαγγελία για τις δικές της ενέργειες.
Το τελευταίο «εύρημα» της εφημερίδας, αναφέρεται σε σπίτι που ανήκει στη μητέρα μου. Το ακίνητο, με κτίσμα του 1962 εμβαδού 155 τ.μ., αγοράστηκε με νόμιμο συμβόλαιο ως έχει πριν 14 χρόνια και το μεταγεγραμμένο συμβόλαιο αγοράς βεβαιώνει την ένταξη του σπιτιού, με βεβαίωση μη κατεδάφισης, από τον προηγούμενο ιδιοκτήτη στο νόμο 1337/1983 («νόμος Τρίτση»).
Για το συγκεκριμένο ακίνητο, έχουν καταβληθεί κανονικά όλοι οι φόροι και εισφορές, ενώ έχει δηλωθεί από την ιδιοκτήτρια στο Κτηματολόγιο.
Με πρόσφατη διοικητική απόφαση της Περιφέρειας, όλη η περιοχή όπου βρίσκεται κηρύχθηκε αναδασωτέα. Οι 100 περίπου ιδιοκτήτες των σπιτιών, που βρίσκονται στην περιοχή, ασκώντας τα εκ του νόμου δικαιώματά τους, έχουν προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας για την ακύρωση της πράξης αυτής και η σχετική απόφαση εκκρεμεί.
Όπως είναι φανερό και από τα συμβόλαια, με την ιδιοκτησία αυτή ουδεμία σχέση έχω, και οι αναφορές σε «οικογενειακή ιδιοκτησία» είναι κατάπτυστες. Πέρα από αυτό, τα υπονοούμενα και οι ευθείες αναφορές στο δημοσίευμα, ότι η επικείμενη ρύθμιση των αυθαιρέτων θα αφορούσε και σε αυτήν την ιδιοκτησία, είναι απολύτως γελοία και φυσικά συκοφαντικά, δεδομένου ότι έχει ήδη ανακοινωθεί πως η ρύθμιση θα εξαιρεί μεταξύ άλλων ακίνητα σε αιγιαλό, σε δασικές και σε αναδασωτέες περιοχές.
Δεν είναι η πρώτη φορά, και σίγουρα δεν θα είναι η τελευταία που η εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» επιχειρεί τη συκοφάντησή μου. Αυτή τη φορά όμως ξεπέρασαν κάθε όριο εμπλέκοντας μέλη της οικογένειάς μου.
Έχω, ήδη, καταθέσει αγωγή για άλλο δημοσίευμα της εφημερίδας, η οποία εκκρεμεί στα δικαστήρια. Η εποχή που το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα της ελευθερίας του Τύπου, αποτελούσε εργαλείο εκφοβισμού, εκβιασμού και εξυπηρέτησης προσωπικών συμφερόντων έχει περάσει. Είναι χρέος κάθε πολίτη, κάθε πολιτικού πολύ περισσότερο, και δικό μου, να προστατέψει την ελευθερία του Τύπου, προστατεύοντας την τιμή και την υπόληψή του από τα άθλια και συκοφαντικά δημοσιεύματα του «κίτρινου Τύπου». Και αυτό θα κάνω κι αυτή τη φορά, ασκώντας όλα τα νόμιμα δικαιώματά μου και προσφεύγοντας στη Δικαιοσύνη.
http://www.gpapak.gr/featured/o-ipourgo ... hi-dilosi/
-
So what? Πάμε παρακάτω.
ΥΓ: Ώστε αγωγή κι όχι μήνυση.
-
Ο χρήστης bibendum έγραψε:
Ηρθε και η Χιλαρυ και εξεφρασε τη στηριξη της στις προσπαθειες της κυβερνησης και δηλωσε οτι οι Αμερικανοι ειναι συμμαχοι της Ελλαδας και εχουν κατενθουσιαστει οι δημοσιογραφοι της ΝΕΤ οτι ολα εγιναν τελεια.Μετα απ αυτη την εξελιξη παω για μπανιο χαλαρος και ηρεμος και απο αυριο στη δουλεια μας θα ειναι ολα τελεια!
εγω ειδα οτι εβαλε κιλα παλια ηταν πολυ πιο ομορφη
-
Ο χρήστης cabala10 έγραψε:
Ηρθε και η Χιλαρυ και εξεφρασε τη στηριξη της στις προσπαθειες της κυβερνησης και δηλωσε οτι οι Αμερικανοι ειναι συμμαχοι της Ελλαδας και εχουν κατενθουσιαστει οι δημοσιογραφοι της ΝΕΤ οτι ολα εγιναν τελεια.
Μετα απ αυτη την εξελιξη παω για μπανιο χαλαρος και ηρεμος και απο αυριο στη δουλεια μας θα ειναι ολα τελεια!
Οταν λες παλια εννοεις πριν γεννηθουμε οι περισσοτεροι εδω μεσα;Συμφωνω.
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Οταν λες παλια εννοεις πριν γεννηθουμε οι περισσοτεροι εδω μεσα;Συμφωνω.
καλα οχι και τοσο παλια εγω την θυμαμαι πως ηταν την εποχη του λεκε και πως ειναι τωρα
-
και η άποψη της Detsche Bank για το θέμα
It’s perhaps worth recapping why in our start of the year doc ‘Think the Unthinkable’ we thought there was a still a risk that **there is very little anyone can actually do outside of extreme money printing to solve this ongoing financial/sovereign crisis. Printing money might end up being the only option as the debt levels are just too large across the Western World. **Our argument was that never before in observable economic history have so many countries had so much combined Government and Financial (G+F) Debt.[αγαπάμε επιτυχίες και αειφόρο ανάπτυξη] Many, many countries have defaulted through history with much lower debt.
We’ve no idea if our arguments are correct but what we want to show is that this situation is so unique that to simply say that Italy, Spain and even other seemingly ‘safer’ countries will avoid the Sovereign crisis might just be hopeful given we’ve never been here before. No-one has a template for such an environment but we do know that severe problems have occurred at lower debt levels through history.In these unique times where the free market has largely ceased to exist [το 4τφ αντιστέκεται ], it is dangerous to have strong short-term views [ κάτσε, κάτι θυμίζει αυτό από τη συζήτηση για δομικά προβλήαμτα της αγροάς [sic]]. However the medium to long-term view remains that we are in the early stages of the global sovereign crisis. This sovereign crisis has yet to navigate its way through a recession yet and at that point it will likely engulf a wider range of entities. Given our view of shorter business cycles in the post crisis world this may occur sooner rather than later. Until then it’s all about the authorities. If the recent sell-off in Italy is due to the market worried about contagion and not solvency or sustainability, then the EU can probably give itself more time by finally resolving the Greek situation and possibly by extra initiatives such as allowing the EFSF to be given the freedom to buy Government bonds in the secondary market.
Even if the EFSF is given such freedom then there may be a few weeks of delicate political negotiations as the policy would need unanimous parliamentary approval across Europe. To cover this void the ECB may need to recommence their bond buying program that they ceased 4 months ago. Longer-term this may need to be a permanent feature in order to prevent the Euro unravelling. These truly are unique and dangerous times.
[από εδώ]
-
Όταν φεύγει η παραγωγή οι μισθοί και οι αμοιβές πρέπει να μειώνονται.
Δυστυχώς δεν μειώνονται γιατί οι κυβερνώντες δεν θέλουν να παραδεχθούν ότι είναι ανάξιοι και έδιωξαν τις δουλειές και αρχίζουν οι μ@λακίες όπως δάνεια και τύπωμα χρήματος. -
Έλα βρε Λεώ τώρα που ο τρόπος άμυνας έναντι τις ύφεσης είναι η μείωση μισθών. Ο Keynes θα φέρνει 8000 ΣΑΛ με αυτά που κάνουν τα τζιμάνια μας και το ΔΝΤ...
-
Η μείωση των μισθών είναι το αποτέλεσμα.
Αν δεν το δέχεσαι τότε δάνεια και τύπωμα. -
Ο τρόπος εξόδου από την ύφεση είναι η αύξηση των κρατικών δαπανών (government spending). Αυτό είναι δεδομένο στην καπιταλιστική θεωρία και το λέει και ο John o Keynes και ο Adam o Smith, εκτός από τον Μπάμπη τον Σουγιά. Το πρόβλημα είναι αλλού. Στην περίπτωσή μας δεν υπάρχει παραγωγικός τομέας, ενώ έχουμε δεθεί στο άρμα παραγωγικών οικονομιών που έχουν απαιτήσεις σκληρού νομίσματος από χώρα με εισαγωγική οικονομία. Με άλλα λόγια... does not compute!!!
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Ο τρόπος εξόδου από την ύφεση είναι η αύξηση των κρατικών δαπανών (government spending). Αυτό είναι δεδομένο στην καπιταλιστική θεωρία και το λέει και ο John o Keynes και ο Adam o Smith, εκτός από τον Μπάμπη τον Σουγιά. Το πρόβλημα είναι αλλού. Στην περίπτωσή μας δεν υπάρχει παραγωγικός τομέας, ενώ έχουμε δεθεί στο άρμα παραγωγικών οικονομιών που έχουν απαιτήσεις σκληρού νομίσματος από χώρα με εισαγωγική οικονομία. Με άλλα λόγια... does not compute!!!Αυξηση των κρατικων δαπανων σε υφεση γινεται αν οταν ειχες αναπτυξη ειχες μειωσει το χρεος.
Το προβλημα ειναι οτι ο δημ. τομεας στην Ελλαδα ειναι δυσαναλογα μεγαλος (και με διαφθορα) και αν δεν μειωθει θα παρασυρει κατω ολη την χωρα.
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Ο τρόπος εξόδου από την ύφεση είναι η αύξηση των κρατικών δαπανών (government spending). Αυτό είναι δεδομένο στην καπιταλιστική θεωρία και το λέει και ο John o Keynes και ο Adam o Smith, εκτός από τον Μπάμπη τον Σουγιά. Το πρόβλημα είναι αλλού. Στην περίπτωσή μας δεν υπάρχει παραγωγικός τομέας, ενώ έχουμε δεθεί στο άρμα παραγωγικών οικονομιών που έχουν απαιτήσεις σκληρού νομίσματος από χώρα με εισαγωγική οικονομία. Με άλλα λόγια... does not compute!!!Εσχατως ολοι εχουν ανακαλυψει τον Κεινς,ιδιως βεβαια η αντιπολιτευση.
Απο το 1980 μεχρι το 2010 η θεωρια του εφαρμοστηκε και με το παραπανω,αυτο δεν μας εσωσε,αντιθετως μας εφερε στην κριση με μια σωρεια προβληματων. -
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Όταν φεύγει η παραγωγή οι μισθοί και οι αμοιβές πρέπει να μειώνονται.
Δυστυχώς δεν μειώνονται γιατί οι κυβερνώντες δεν θέλουν να παραδεχθούν ότι είναι ανάξιοι και έδιωξαν τις δουλειές και αρχίζουν οι μ@λακίες όπως δάνεια και τύπωμα χρήματος.δεδομένου ότι το φαινόμενο δεν αφορά μόνο την ελλάδα [για την ακρίβεια η ελλάδα δεν έχει καμία πραγματική σημασία], αν οι μισθοί και οι αμοιβές μειώνονταν, τότε ποιος θα αγόραζε την παραγωγή;
Και κάπου βάλε ότι
ΜΑΖΙ με τα τσάμπα δανεικά και το τύπωμα
ΜΑΖΙ με τη μεταφορά της παραγωγής στα πιο φτηνά μέρη του κόσμου
ένα από τα προβλήματα εξακολουθεί να είναι η αδιάθετη παραγωγή, τα χαμηλά ποσοστά κέρδους που αυτή εξασφαλίζει και η ως εκ τούτου μη-επανεπένδυση των κεφαλαίων σε παραγωγικές διαδικασίες αλλά σε χρηματιστηριακές. -
Ο χρήστης 224.v έγραψε:
Η εξιδανικευση της ελευθεριας σαν αυτοσκοπο και ζητουμενο δεν ειναι αυτο που θελει η πλειονοτητα... (ενταξει δεν μιλαμε για καταπιεστικα ανελευθερα καθεστωτα δεξια η αριστερα...). Το απλο που ανεφερα... να ειμαι ελευθερος να κανω κατι μεχρις εκει που δεν ενοχλω τον πλαινο μου.... Ποση φιλοσοφια θελει να εφαρμοσθει κατι τετοιο...Η σημερινη ελευθερια και δημοκρατια στην Ελλαδα.
Εεεεελα Αλεκο...... Τι γινεται στον Πειραια και το αεροδρομειο?
Τιποτα μωρε.... Απλοι πολιτες (ταξιτζηδες) διαδηλωνουν για την απελευ8ερωση του επαγγελματος τους. Δημοκρατικα πραγματα.....Κυριοι ο 224.ν εχει δικιο. Το πραγμα με την υπερβολικη ελευθερια παραεγινε.
Φιλος που δουλευει Πειραια μου λεει οτι ειναι μεχρι τωρα 8 κρουαζιεροπλοια μεγαλα αποκλεισμενα που δεν μπορουν να κατεβασουν τους επιβατες γιατι ακουσον ακουσον οι ΤΑΡΙΦΕΣ κανουν μαγγιες και δεν τους αφηνουν να βγουν απο το λιμανι... Πηγανε να προπυλακισουν ξεναγους που τους ζητησανε να αφησουνε τα πουλμαν να περασουν κλπ κλπ.
Μολις μπηκε η ταφοπλακα για τον ελληνικο τουρισμο.....
Αλλα οχι.... Στην Ελλαδα ειμαστε ελευθεροι να κανουμε οτι γουσταρουμε.... -
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Ο τρόπος εξόδου από την ύφεση είναι η αύξηση των κρατικών δαπανών (government spending). Αυτό είναι δεδομένο στην καπιταλιστική θεωρία και το λέει και ο John o Keynes και ο Adam o Smith, εκτός από τον Μπάμπη τον Σουγιά. Το πρόβλημα είναι αλλού. Στην περίπτωσή μας δεν υπάρχει παραγωγικός τομέας, ενώ έχουμε δεθεί στο άρμα παραγωγικών οικονομιών που έχουν απαιτήσεις σκληρού νομίσματος από χώρα με εισαγωγική οικονομία. Με άλλα λόγια... does not compute!!!
Εσχατως ολοι εχουν ανακαλυψει τον Κεινς,ιδιως βεβαια η αντιπολιτευση.
Απο το 1980 μεχρι το 2010 η θεωρια του εφαρμοστηκε και με το παραπανω,αυτο δεν μας εσωσε,αντιθετως μας εφερε στην κριση με μια σωρεια προβληματων.Δεν είναι ακριβώς έτσι...
Ο Κέυνς έλεγε ότι πρέπει στην κρίση να ξοδεύεις για να την ξεπεράσεις (κι ας δημιουργήσεις ελλείμματα), ΑΛΛΑ στους καλούς καιρούς να βάζεις στην άκρη (δημιουργώντας πλεονάσματα και μειώνοντας ή εξαλείφοντας τα ελλείμματα) για να μπορείς να ξοδέψεις και πάλι στην κρίση...
Το πρόβλημα εντοπίζεται ότι όλοι εφάρμοσαν το πρώτο και 'ξέχασαν' το δεύτερο. Στην κρίση (ορθώς) ξόδευαν για να την ξεπεράσουν και στους καλούς καιρούς, αντί να βάλουν στην άκρη ξόδευαν ακόμα περισσότερο...
Δεν νομίζω πάντως ότι στην παρούσα στιγμή, έτσι όπως είναι η Ελληνική οικονομία, να μπορεί κανείς να πει ότι με μείωση του διαθέσιμου εισοδήματος του καταναλωτή υπάρχει περίπτωση να κινηθεί κάτι...
@μγιάκωβος: Εξαιρετικά ενδιαφέρον το αρθράκι με την άποψη της Deutsche Bank και που κατ' εμέ εξηγεί ως ένα βαθμό την απύθμενη βλακεία που ακούμε τον τελευταίο καιρό από παντού διεθνώς - είναι αποτέλεσμα πανικού μπροστά στο τι έρχεται και στο ότι κανείς δεν είναι σίγουρος ότι μπορεί να σταματηθεί, εκτός κι αν οι Κινέζοι βάλουν γερά το χέρι στην τσέπη (και νομίζω ότι δεν το πολυθέλουμε αυτό...)
ΔΝΤ, eurogroup, κούρεμα, μνημόμιο ΙΙ, σωθήκαμε!!!