-
Στο άρθρο βλέπεις ότι ως πολυπληθέστερα εμφανίζει αυτά που σου έγραψα. Τα απόλυτα νούμερα είναι 'μέχρι στιγμής'. Δεν θεωρώ ότι το άρθρο λέει το αντίθετο από αυτό που έγραψα.
Γμτ, κάποιος το είχε ποστάρει εδώ, ένα άρθρο με τα συνολικά κονδύλια μισθοδοσίας. Ούτε εγώ το βρίσκω.Οπως σου έγραψα και παραπάνω, κοίτα γύρω σου και πες μου αν είναι ή δεν είναι. Η δική μου αίσθηση είναι ότι είναι.
Αν κοιτάξω γύρω μου, θα δω μια ισχνή μειοψηφία να έχει επιλέξει δημόσιο. Οπότε λέω να μην κάτσω να διατυμπανίζω τα προσωπικά μου συμπεράσματα.
Γιατί αυτοί (καλώς ή κακώς) ορίζονται από την αγορά και δεν μπορούν να ρυθμισθούν νομοθετικά ενώ το Δημόσιο αποφασίζει το ίδιο ασχέτως της αγοράς.
Ακριβώς. Το δημόσιο ΔΕΝ μπορεί να αναπροσαρμόζει κάθε χρόνο τον κατώτατο μισθό αναλόγως του τι κάνει η αγορά σε οποιοδήποτε τομέα.
Ναι, ο κουμπάρος μου στη Γαλλία είναι αρχιτέκτονας-πολεοδόμος καθηγητής στο Πανεπιστήμιο και part time στο Υπ. Πολιτισμού και παίρνει λιγότερα από την αρχιτεκτόνισσα γυναίκα του σε γραφείο. Και έχω συζητήσει εκτενώς μαζί του για το τι 'παίζει' εκεί. Αν έχεις κάτι διαφορετικό για κάποια άλλη χώρα, ευχαρίστως να το συζητήσουμε.
Το παράδειγμα που αναφέρεις, είναι για πρώτους μισθούς;
If so, ωραία nass, κι ο δικός μου πρώτος μισθός ήταν μεγαλύτερος από του λέκτορα, και του καθηγητή σχολείου, και του γιατρού και οποιουδήποτε από τους 'φυσιολογικούς' ΔΥ. Δεν είναι στατιστική αυτή.Και αν δεν πείθεσαι, κοίτα γύρω σου και πες μου αν είναι ή δεν είναι 'όνειρο' για πάρα πολλούς (αν δεν είναι πλειονότητα είναι σίγουρα μια πολύ σημαντική μειονότητα του στυλ το 1/3) και ιδιαίτερα νέους ο διορισμός στο δημόσιο. Δες πόσους ΔΥ έχεις στον ευρύτερο κύκλο σου. Πραγματικά αν δεν τα βλέπεις αυτά και θεωρείς ότι ο διορισμός στο Δημόσιο δεν αποτελεί κάτι το special αλλά μια επιλογή όπως τόσες άλλες, τότε διαφωνούμε σε πολύ βασικά πράγματα.
Η αλήθεια είναι ότι δεν έχω και πολλούς ΔΥ στον κύκλο μου
Οι του κύκλου μου ήμαστε φιλόδοξοι [ ] και δεν θέλαμε δημόσιο.ΟΣΟΥΣ όμως ξέρω που πήγαν στο δημόσιο πήγαν:
γιατί δεν μπορούσαν να κάνουν αλλιώς [φιλόλογοι, ζωγράφοι και κάτι τέτοια]
γιατί γούσταραν έρευνα
γιατί ήθελαν να έχουν χρόνο με την οικογένειά τους
γιατί δεν άντεχαν τους ρυθμούς του ιδιωτικού
ΚΑΝΕΙΣ δεν πήγε για το μισθό.
Μόνο ΜΙΑ (1) είχε καλύτερο πρώτο μισθό [όχι από όλους], ήταν στο Οικονομικών και πήγε εκεί μέσω Ανώτατης Σχολής Δημόσιας Διοίκησης που αποφοίτησε πρώτη. Κι αυτή όταν γράφτηκε στη σχολή, το έκανε 'για να κάνει οικογένεια'. Τις προάλλες την πέτυχα και μου έλεγε ότι έφαγε χοντρές μειώσεις και είναι στο 1.250άρι. 'Καλά έκαναν', κατά τα λεγόμενά της, όπως επίσης 'μας βρίζουν, αλλά καλά κάνουν'.(πχ. πριν χρόνια μου έλεγε μηχανικός παραγωγής σε εργοστάσιο στην Ξάνθη (ΙΥ) πως είχε βάλει βύσμα να πάει σε ΔΟΥ στην Αλεξανδρούπολη επειδή εκεί ήταν τα μεγαλύτερα λαδώματα) άρα βλέποντας the great picture δεν είναι μόνο τα 2-3-5 χρόνια που λες...
Για τα τυχερά και τα λαδώματα, προφανώς υπάρχουν, αλλά τα ίδια υπάρχουν και στον ιδιωτικό. Το έχω πει εξαρχής. Αν είναι να κάνουμε κουβέντα, να γίνεται επί κοινής βάσης. Όχι βύσματα ΔΥ με καρμοίριδες ΙΥ. Γιατί και στα βύσματα ΙΥ μια χαρά πάρτυ γίνεται.
Μα δε διαφωνώ σε αυτό, απλά μην το περνάμε τόσο ντούκου είπα, είναι σημαντικό πρόβλημα, ιδίως τη σήμερον ημέρα.
Δεκτόν.
-
Μα να συμφωνώ σε όλα με το mjacob..
-
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
Στο άρθρο βλέπεις ότι ως πολυπληθέστερα εμφανίζει αυτά που σου έγραψα. Τα απόλυτα νούμερα είναι 'μέχρι στιγμής'. Δεν θεωρώ ότι το άρθρο λέει το αντίθετο από αυτό που έγραψα.Στο άρθρο δε λέει πουθενά για 80% σε δασκάλους-γιατρούς-αστυνομικούς, αυτές οι 3 κατηγορίες είναι λιγότεροι από τους μισούς ΔΥ (ούτε σαν αριθμός ούτε σαν μισθολογικό -το τελευταίο είναι που αποκλείεται διότι κατά γενική ομολογία αυτοί οι 3 είναι οι πλέον κακοπληρωμένοι οπότε για να είναι το 80% του μισθολογικού κόστους σε αυτούς θα έπρεπε αριθμητικά να είναι 95% που φυσικά δε συμβαίνει).
Γμτ, κάποιος το είχε ποστάρει εδώ, ένα άρθρο με τα συνολικά κονδύλια μισθοδοσίας. Ούτε εγώ το βρίσκω.
Οπως σου έγραψα και παραπάνω, κοίτα γύρω σου και πες μου αν είναι ή δεν είναι. Η δική μου αίσθηση είναι ότι είναι.
Αν κοιτάξω γύρω μου, θα δω μια ισχνή μειοψηφία να έχει επιλέξει δημόσιο. Οπότε λέω να μην κάτσω να διατυμπανίζω τα προσωπικά μου συμπεράσματα.
Γύρω σου στην κοινωνία ρε παλικάρι.
4000000 εργατικό δυναμικό, 800000 ΔΥ = 20%. Αυτοί είναι οι ΔΙΟΡΙΣΜΕΝΟΙ. Πόσοι άλλοι θα ήθελαν να είναι σαν αυτούς... Αρα μάνι-μάνι κανα 30-35% είτε ΔΥ είτε με όνειρο για ΔΥ, δεν θα το 'λεγες 'ισχνή μειοψηφία'.Γιατί αυτοί (καλώς ή κακώς) ορίζονται από την αγορά και δεν μπορούν να ρυθμισθούν νομοθετικά ενώ το Δημόσιο αποφασίζει το ίδιο ασχέτως της αγοράς.
Ακριβώς. Το δημόσιο ΔΕΝ μπορεί να αναπροσαρμόζει κάθε χρόνο τον κατώτατο μισθό αναλόγως του τι κάνει η αγορά σε οποιοδήποτε τομέα.
Γιατί όχι ? Αν η οικονομία πάει καλά, να κάνει αυξήσεις (αλλά κάτω από αντίστοιχους μισθούς του ιδιωτικού τομέα). Αν πάει χάλια, μειώσεις (αφού δεν μπορεί να κάνει απολύσεις). Ετσι δουλεύει η αγορά, διαφορετικά στρεβλώνεται και καταλήγει ο νεοδιοριζόμενος ΔΥ να παίρνει περισσότερο από 10ετή εμπειρία ΙΥ.
Ναι, ο κουμπάρος μου στη Γαλλία είναι αρχιτέκτονας-πολεοδόμος καθηγητής στο Πανεπιστήμιο και part time στο Υπ. Πολιτισμού και παίρνει λιγότερα από την αρχιτεκτόνισσα γυναίκα του σε γραφείο. Και έχω συζητήσει εκτενώς μαζί του για το τι 'παίζει' εκεί. Αν έχεις κάτι διαφορετικό για κάποια άλλη χώρα, ευχαρίστως να το συζητήσουμε.
Το παράδειγμα που αναφέρεις, είναι για πρώτους μισθούς;
If so, ωραία nass, κι ο δικός μου πρώτος μισθός ήταν μεγαλύτερος από του λέκτορα, και του καθηγητή σχολείου, και του γιατρού και οποιουδήποτε από τους 'φυσιολογικούς' ΔΥ. Δεν είναι στατιστική αυτή.Και για πρώτους μισθούς και πάντα. Και δεν αναφέρομαι στους δικούς τους μισθούς, αναφέρομαι στο τι γίνεται στη Γαλλία γενικά, που το ξέρει καλύτερα από μένα και σένα και είναι αυτό είναι που το έχω συζητήσει μαζι του, οι μισθοί των ΔΥ είναι ένα 20-25% κάτω από αντίστοιχες ιδιωτικές θέσεις (χωρίς πλάκα, ως Ελληνάρας το φέρει λίγο βαρέως που, παρά τους τίτλους του και τα διδακτορικά του, η γυναίκα του πληρώνεται καλύτερα από αυτόν )
Και αν δεν πείθεσαι, κοίτα γύρω σου και πες μου αν είναι ή δεν είναι 'όνειρο' για πάρα πολλούς (αν δεν είναι πλειονότητα είναι σίγουρα μια πολύ σημαντική μειονότητα του στυλ το 1/3) και ιδιαίτερα νέους ο διορισμός στο δημόσιο. Δες πόσους ΔΥ έχεις στον ευρύτερο κύκλο σου. Πραγματικά αν δεν τα βλέπεις αυτά και θεωρείς ότι ο διορισμός στο Δημόσιο δεν αποτελεί κάτι το special αλλά μια επιλογή όπως τόσες άλλες, τότε διαφωνούμε σε πολύ βασικά πράγματα.
Η αλήθεια είναι ότι δεν έχω και πολλούς ΔΥ στον κύκλο μου
Οι του κύκλου μου ήμαστε φιλόδοξοι [ ] και δεν θέλαμε δημόσιο.ΟΣΟΥΣ όμως ξέρω που πήγαν στο δημόσιο πήγαν:
γιατί δεν μπορούσαν να κάνουν αλλιώς [φιλόλογοι, ζωγράφοι και κάτι τέτοια]
γιατί γούσταραν έρευνα
γιατί ήθελαν να έχουν χρόνο με την οικογένειά τους
γιατί δεν άντεχαν τους ρυθμούς του ιδιωτικού
ΚΑΝΕΙΣ δεν πήγε για το μισθό.Σωστά! Αν όμως έχει καταντήσει να είναι ΚΑΙ όλα αυτά ΚΑΙ καλύτερος μισθός τότε θα είσαι μαλάκας να πας να δουλέψεις στον ιδιωτικό = στρέβλωση αγοράς συν η αλληλουχία γεγονότων και πιέσεων που ανέφερα παραπάνω
(πχ. πριν χρόνια μου έλεγε μηχανικός παραγωγής σε εργοστάσιο στην Ξάνθη (ΙΥ) πως είχε βάλει βύσμα να πάει σε ΔΟΥ στην Αλεξανδρούπολη επειδή εκεί ήταν τα μεγαλύτερα λαδώματα) άρα βλέποντας the great picture δεν είναι μόνο τα 2-3-5 χρόνια που λες...
Για τα τυχερά και τα λαδώματα, προφανώς υπάρχουν, αλλά τα ίδια υπάρχουν και στον ιδιωτικό. Το έχω πει εξαρχής. Αν είναι να κάνουμε κουβέντα, να γίνεται επί κοινής βάσης. Όχι βύσματα ΔΥ με καρμοίριδες ΙΥ. Γιατί και στα βύσματα ΙΥ μια χαρά πάρτυ γίνεται.
Ναι, τώρα θα μου πεις ότι το πάρτι του Ιδιωτικού με τα λαδώματα είναι συγκρίσιμο με το του Δημοσίου
Εχω προσωπική άποψη για το θέμα και από μέσα και από έξω, δεν έπεσα από τον Αρη...Μα δε διαφωνώ σε αυτό, απλά μην το περνάμε τόσο ντούκου είπα, είναι σημαντικό πρόβλημα, ιδίως τη σήμερον ημέρα.
Δεκτόν.
-
-
Ξεχωριστή μνεία γιατί νομίζω αυτό έχει μεγαλύτερο νόημα:
Πραγματικά αν δεν τα βλέπεις αυτά και θεωρείς ότι ο διορισμός στο Δημόσιο δεν αποτελεί κάτι το special αλλά μια επιλογή όπως τόσες άλλες, τότε διαφωνούμε σε πολύ βασικά πράγματα.
Δεν διαφωνώ στο ότι έχει ιδιαίτερα χαρακτηριστικά.
Εγώ, αυτούς που βλέπω να επιλέγουν δημόσιο επί ίσοις όροις, το κάνουν πρώτα και καλύτερα για την ασφάλεια, δευτερευόντως για το ωράριο.
Γιατί όντως στον ιδιωτικό είμαστε μπουρδέλο σε αυτούς τους όρους. Αλλά δεν μπορεί να κάνει κάτι το δημόσιο γι' αυτό. Ασφάλεια δεν σημαίνει ότι δεν πατάνε, τα ξύνουν και δεν τους κουνάει κανένας. Σημαίνει ότι έχεις την πεποίθηση ότι δεν θα κλείσει το μαγαζί. Πουθενά στον κόσμο δεν είναι επισφαλής θέση μια του δημοσίου, ακόμα και να μην υπάρχει μονιμότητα.
Πουθενά στον κόσμο τα ωράρια του δημοσίου δεν βαράνε 14ωρα και 18ωρα. Το δεχόμαστε αυτό;Λοιπόν, στο βαθμό που η λογική 'εξασφάλιση έναντι εξέλιξης' είναι αποδεκτή [νομίζω το δεχόμαστε κι αυτό], το πρόβλημα θα το εντόπιζα στο γεγονός ότι ο κόσμος φοβάται ότι δεν θα τα καταφέρει.
Αν υπάρχει ένα πρόβλημα πολύ σημαντικό κατ' εμέ, είναι στους λόγους που κάνουν τον κόσμο να φοβάται. Ίσως κάποιοι άλλοι να θέλουν να πουν ότι το πρόβλημα είναι πως δεν είναι φιλόδοξος ο κόσμος. Έστω.
Και τα δύο όμως, δεν είναι θέμα πρώτου μισθού. -
Συμφωνώ με αυτά. Αυτό που λέω είναι ότι το να διοριστείς στο Δημόσιο θα έπρεπε να έχει κάποιο (οικονομικό πρωτίστως) τίμημα. Που αυτή τη στιγμή όχι απλώς δεν έχει αλλά είναι ό,τι πιο λογικό μπορεί να κάνει κανείς. Και αυτό είναι στρεβλό, το τίμημα θα έπρεπε να πηγαίνει πακέτο με τα άλλα χαρακτηριστικά.
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Στο άρθρο δε λέει πουθενά για 80% σε δασκάλους-γιατρούς-αστυνομικούς, αυτές οι 3 κατηγορίες είναι λιγότεροι από τους μισούς ΔΥ (ούτε σαν αριθμός ούτε σαν μισθολογικό -το τελευταίο είναι που αποκλείεται διότι κατά γενική ομολογία αυτοί οι 3 είναι οι πλέον κακοπληρωμένοι οπότε για να είναι το 80% του μισθολογικού κόστους σε αυτούς θα έπρεπε αριθμητικά να είναι 95% που φυσικά δε συμβαίνει).nass, γράφει ότι αυτά είναι στην κορυφή της λίστας πλήθους. ΑΝ τα 5 κορυφαία στη λίστα πλήθους είναι 250.000, δεν γίνεται τα υπόλοιπα να είναι 500.000.
[ΤΟ 80% ήταν δικό μου ]Γύρω σου στην κοινωνία ρε παλικάρι..
νταξ μη βαράς, νόμιζα έλεγες γύρω μου προσωπικά
Ναι, τώρα θα μου πεις ότι το πάρτι του Ιδιωτικού με τα λαδώματα είναι συγκρίσιμο με το του Δημοσίου
Εχω προσωπική άποψη για το θέμα και από μέσα και από έξω, δεν έπεσα από τον Αρη...I beg to differ, χωρίς να λέω ότι δύο αυτά πάρτυ είναι εξίσου προσβάσιμα [βλ. Παρεάκι].
Σε κάθε περίπτωση, για τα πάρτυ δεν τίθεται θέμα.
Νομίζω ότι το νόημα της συζήτησης είναι για τις φυσιολογικές καταστάσεις. Για τα πάρτυ, τι να συζητάμε για μισθούς; Αυτά είναι τα ψίχουλά τους.Συμφωνώ με αυτά. Αυτό που λέω είναι ότι το να διοριστείς στο Δημόσιο θα έπρεπε να έχει κάποιο (οικονομικό πρωτίστως) τίμημα. Που αυτή τη στιγμή όχι απλώς δεν έχει αλλά είναι ό,τι πιο λογικό μπορεί να κάνει κανείς. Και αυτό είναι στρεβλό, το τίμημα θα έπρεπε να πηγαίνει πακέτο με τα άλλα χαρακτηριστικά.
Εκεί που βρίσκεσαι, παίρνεις λιγότερα ή περισσότερα από τον αντίστοιχων ετών ΔΥ μη ρετιρέ/βύσμα/κλπ;
-
Ο χρήστης Άρης έγραψε:
Μα να συμφωνώ σε όλα με το mjacob..να το προσέχεις αυτό
-
Aστυνομικός βάση 18674 , Αστυφύλακας βάση 15211 , δάσκαλος βάση τουλάχιστον 17500 γιά Αιγαίου .
Γεωπόνος στην Αθήνα 13000 , τουριστικά επαγγέλματα κλείσαμε , ιχθυοκαλλιέργειες κλείσαμε .Δημόσιος υπάλληλος ? Αξία ανεκτίμητη .
Υπεύθυνος ?
Ο ντόπιος Λουδοβίκος ΙΔ που το 80es άλλαξε την αναλογία μισθών μεταξύ δημόσιου και ιδιωτικού .Λύση του προβλήματος ?
10ετής απαγόρευση διορισμών στο δημόσιο και ταυτόχρονα πραγματικές ποινές στους παραβάτες δυ .
Και δεν υπάρχουν λαμόγια ιυ .
Απλά γιατί δεν τους πληρώνω εγώ .Και δεν είναι λαμόγιο ο Χριστοφοράκος , αλλά ευσυνείδητος υπάλληλος της εταιρείας από την οποία τρώει ψωμί .
Μήπως ορκίστηκε ότι θα προστατεύει τα συμφέροντα του δημοσίου ο Χριστοφοράκος , όπως οι δυ και οι πολιτικοί ?Οσο και αν κάποιοι προσπαθούν να κάνουν το άσπρο - μαύρο δεν θα βάλουμε το θύμα στην ίδια μοίρα με τον θύτη .
Και θύτης δεν ήταν ο Χριστοφοράκος , αλλά οι πολιτικοί και οι δυ που προδώσαν την πατρίδα και τον όρκο τους γιά τα φράγκα .Βαρεθήκαμε τις στρεψοδικείες πλέον .
-
Ο χρήστης criuser έγραψε:
...
Βαρεθήκαμε τις στρεψοδικείες πλέον .Σωστό και δεκτό.
Παρά το γεγονός ότι η 'παράνομη συνδιαλλαγή', θέλει 2 μέρη (προσφορά-αποδοχή, άρα και οι 2 πλευρές είναι υπεύθυνες), σαφώς και ο αποδέκτης έχει και την κύρια ευθύνη, όποια θέση και αν κατέχει, κυρίως δε στον ΔΤ. -
Ετσι είναι τελικά .
Οπως κανείς δεν μπορεί να κατηγορήσει κάποιον δυ γιατί πληρώνεται καλά γιά να κάνει την δουλειά του , ούτε πρέπει να του τσακίζει το επίπεδο ζωής που έχει φτιάξει με τον νόμιμο μισθό του έτσι πρέπει να τιμωρούνται αμείλικτα οι παρεκτροπές .Δυστυχώς όμως μιλάμε γιά τσουβαλιάσματα , γιά απολύσεις και άλλα πράγματα , που τελικά δεν προσφέρουν λύσεις στο πρόβλημα .
Μετατάξεις και αξιοποίηση όλων των υπαρχόντων δυ αντί γιά συμβασιούχους και αυστηρες τιμωρίες στους παρανομούντες .
Και συνήθως στις δ. υπηρεσίες οι έντιμοι υπάλληλοι κάθονται δίπλα στα λαμόγια και εισπράττουν την χλεύη των τελευταίων , όπως έχω δεί σε αρκετές από αυτές . -
Και δεν υπάρχουν λαμόγια ιυ .
Απλά γιατί δεν τους πληρώνω εγώ .δεν ειναι ακριβως ετσι...
πχ, τις υπερτιμολογησεις της Μιζενς ποιος τις πληρωσε νομιζεις? -
Aστυνομικός βάση 18674 , Αστυφύλακας βάση 15211 , δάσκαλος βάση τουλάχιστον 17500 γιά Αιγαίου .
Γεωπόνος στην Αθήνα 13000 , τουριστικά επαγγέλματα κλείσαμε , ιχθυοκαλλιέργειες κλείσαμε .Δημόσιος υπάλληλος ? Αξία ανεκτίμητη .
Στην Ελλάδα του ανύπαρκτου ΙΤ τι περίμενες δηλ; Να σπουδάσει ο άλλος και να το βάλει στον κ@λο του το πτυχίο; Πόσοι εκεί έξω απόφοιτοι του ΑΠΘ ή της ΑΣΟΕ δεν δουλεύουν σαν σουβλατζήδες, γκαρσόνια και ντελιβεράδες;
Κράζουμε τον ΔΤ ότι νοσεί, ότι είναι σαπίλα αλλά δεν βλέπω καλύτερα τα πράγματα και στον ΙΤ. Αλλιώς θα είχε πάρει στις πλάτες του την οικονομία. Ελα όμως που είναι κρατικοδίαιτος και όταν το Δημόσιο πει τέλος τα money πουφ σκάει και η φούσκα που λέγεται ελληνικό επιχειρείν.Για τα κλειστά επαγγέλματα τύπου ταξί, φαρμακοποιούς, συμβολαιογράφους, δικηγόρους δεν βλέπω να γίνεται κουβέντα. Πόσοι εργολάβοι οικοδομών πλήρωναν κανονικά τον ΦΠΑ τους; Ασφάλιζαν τους οικοδόμους; Πόσοι ΕΕ δίνουν απόδειξη; Πόσοι πρατηριούχοι σας βάζουν την σωστή ποσότητα ανόθευτης βενζίνης και το σωστό πετρέλαιο στον καυστήρα σας; Πόσοι ιδιοκτήτες καφέ σας δίνουν απόδειξη και όταν σας την δίνουν δεν είναι από άλλο τραπέζι; Ποσα σουπερ μάρκετ δεν ρυθμίζουν τις τιμές τους; (κοινοτυπίες λέω αλλά...)
Ξέρω δεν τους ελέγχει κανείς 'κακός' ΔΥ. Θέλουμε μπαμπούλα για να κάνουμε τα αυτονόητα. Κατά τα άλλα ο ΔΤ έφτασε στην χρεωκοπία την Ελλάδα. Ολοι οι άλλοι αθώες περιστέρες.
ΥΓ. δεν λέω ότι δεν έχει μερίδιο ευθύνης ο χρηματιζόμενος ΔΥ. Αλλά αν νομίζουμε ότι φταίει μόνο αυτό βλέπω βαθύ τον πάτο του πηγαδιού.
-
Προφανώς είναι οι 2 πλευρές του ίδιου νομίσματος.
Για κάθε ιδιώτη που παρανομεί, υπάρχει ένας δημόσιος που απέτυχε να κάνει σωστά τη δουλειά του, είτε από ανικανότητα είτε από δόλο.
Μόνο που ο ιδιώτης είναι αναμενόμενο να παρανομεί (γιατί είναι στη φύση του ανθρώπου αλλά και του καπιταλισμού να προσπαθεί να μεγιστοποιήσει το κέρδος του) ενώ ο δημόσιος είναι εκεί, και έχει ορκιστεί για αυτό και ορισμένες φορές (πχ. ΣΔΟΕ, δικαστές) πληρώνεται έξτρα για αυτό, για να μας προστατεύει από τον παρανομούντα. Γιαυτό και έχω μεγαλύτερες απαιτήσεις από αυτόν παρά από τον ιδιώτη και γιαυτό το να τα ισοπεδώνουμε όλα 'ε τι να κάνουμε, λαδώνονται και στον ιδιωτικό τομέα' είναι τελείως παρελκυστικό. -
Ο χρήστης nass έγραψε:
Ας το μεταφρασουμε αυτο στα ελληνικα δεδομενα.
Αρχιτεκτονισα που θα παει να δουλεψει σ ενα τεχνικο η αρχιτεκτονικο γραφειο θα τις προτεινουν το πολυ 800-900 ευρω το μηνα. Αυτο ισχυει στις μερες και κανενας δεν δινει περισσοτερα για νεο υπαλληλο. Εχουμε εδω και αλλους μηχανικους που μπορουν το επιβεβαιωσουν. Ισως να ειμαι και γενναιοδωρος.
Αν θελουμε ο δημ. υπαλληλος να παιρνει 20-25% για την ιδια θεση σημαινει οτι θα πρεπει να πληρωνεται περι τα 650 ευρω για να μην υπαρχει στρεβλωσει στην αγορα και για να υπαρχει δικαιοσυνη.
Κατ επεκταση ο αποφοιτος λυκειου που βρηκε μια θεση θα πρεπει να παιρνει περιπου 500 κοκ
Αν θα πειναει ο κοσμος και δεν θα μπορει να ζησει ειναι αλλη κουβεντα, αλλα who cares!
-
Γιατί, το τωρινό μοντέλο δουλεύει ?
Αν είναι να γίνουμε όλοι μόνιμοι και καλοπληρωμένοι δημόσιοι υπάλληλοι... -
Οι ΔΥ παρά τα λεφτά που τους έκοψαν περνάνε καλύτερα τώρα με την κρίση.
Υδραυλικό θέλουν; αμέσως έρχεται.
Ταξί ψάχνουν; στις πιάτσες κάνουν ουρά (τα ταξί όχι ο κόσμος)Αυτοί στις ΔΕΚΟ συνεχίζουν να τσεπώνουν μερικά χιλιάρικα το μήνα (από τα δανεικά του ΔΝΤ).
-
Δεν δουλευει οχι.
Αλλα το σωστο ειναι να δουμε πως θ αυξηθει η παραγωγικοτητα και οι μισθοι στον ιδωτικο τομεα και οχι πως θα κοψουμε τους μισθους του δημοσιου τομεα. Μπορει να ειναι λαθος η αποψη μου αλλα νομιζω ειναι πιο δικαιη οσο αφορα το βιοτικο επιπεδο του καθε υπαλληλου.
-
Ο χρήστης bibendum έγραψε:
Δεν δουλευει οχι.Αλλα το σωστο ειναι να δουμε πως θ αυξηθει η παραγωγικοτητα και οι μισθοι στον ιδωτικο τομεα και οχι πως θα κοψουμε τους μισθους του δημοσιου τομεα. Μπορει να ειναι λαθος η αποψη μου αλλα νομιζω ειναι πιο δικαιη οσο αφορα το βιοτικο επιπεδο του καθε υπαλληλου.
δηλαδη ακομη και τωρα, ουσιαστικα χρεοκοπημενοι, να συνεχιζουμε να πληρωνουμε λες και δε συμβαινει τιποτα???
μαλιστα.
-
Σπύρο θα τα έλεγες αυτά αν ήσουν ΔΥ ;
ΔΝΤ, eurogroup, κούρεμα, μνημόμιο ΙΙ, σωθήκαμε!!!